Dodaj do ulubionych

chwale się:)

04.09.14, 09:47
mam wnuczkę śliczną i najważniejsze że zdrową,
jutro już dziewczyny wychodzą ze szpitalasmile
no i jeszcze pochwalę się że jakoś radze sobie
z podróżowaniem po stolicy, ale mieszkać bym
tu nie chciała, ale na razie babcia z prowincji w wielkim
mieście sobie radziwink
dziękuje za gratulacje!!!!!
Obserwuj wątek
    • kendo Re: chwale się:) 04.09.14, 09:55
      *Greis,
      to slicznie,ze sobie radzisz,
      w kocncu z mniejszego miasta(ale nie z prowincji) do stolicy to roznica...

napisz jeszcze jaka duza Twoja Wnusia/do kogo podobna....
      ciesze sie razem z Toba

jeszcze raz GRATULUJE WAM WSZYSTKIM TEGO SZCZESCIA
      niech aniolki czuwaja nad Hanusia https://i57.tinypic.com/24bryh2.jpg
      (moze pozniej wejda wszystkie zdjecia co sie zamieszcza dzisiaj,cos szwankuje tinypic...
    • lusia_janusia Re: chwale się:) 04.09.14, 09:57
      *Greis, gggrraattuullaacjjjeee.... jak to dobrze, ze sobie radzisz,
      i wnusia jest zdrowa, teraz najwazniejsza w Twoim zyciu,
      to wszystko bedzie sie krecilo wokol niej,

Podejrzewam, ze jak powrocisz do swojego domu, to myslami zawsze bedziesz
      z malenstwem.
    • slo-onko Re: chwale się:) 05.10.14, 12:33
      http://i59.tinypic.com/2uj0bc2.jpg
      A oto modyfikacja zapiekanego ryzu. Dzsiaj zrobilam tak: ugotowany ryz wymieszalam z ubitym na puszysta mase koglem moglem, wylozylam do formy. Na wierzch wylozylam wczesniej przesmazone porzeczki z cukrem. Pracowa przekaska do pracy dla corci.
      • jaga_22 Re: chwale się:) 05.10.14, 12:43
        Greis moje gratulacje z wnusi,nawet nie wiedziałam,że jesteś tak blisko.
        Sloo ale delicje wsuwa Twoja córcia,moja bierze ze sobą baniaczek
        wielowarzywny z owocami.
        • slo-onko Re: chwale się:) 05.10.14, 12:58
          Baniaczek wielowarzywny z owocami? A co konkretnie i w jakiej formie? Moglabym zgapic pomysl?smile
          • lusia_janusia Re: chwale się:) 05.10.14, 14:56
            *SLO, jak zwykle pysznosciami zaskakuje i pewnie, ze masz sice czym chwalic,, apetycznie
            wyglada danie na przekaske do pracy.
          • lusia_janusia Re: chwale się:) 05.10.14, 14:57
            *SLO jak zwykle zaskakuje, nowosciami kulinarnymi.
            • lusia_janusia Re: chwale się:) 05.10.14, 14:58
              Pisalam drugi raz, bo nie pokazywalo, ze pierwszy wpis poszedl tam gdzie trzeba.
              • kendo Re: chwale się:) 05.10.14, 15:29
                wszystko Lusia powchodzilo,jak trzeba,
                nieraz pisza,ze moze byc chwilowe opoznienie..

wspaniale patrzy sie ten ryz,
                moj taki nie wyszedl,

nastepnym razem tez zmieszam z kokglem-moglem ...
                • lusia_janusia Re: chwale się:) 05.10.14, 15:35
                  *Kendo, to jeszcze chyba trzeba to ubic, zeby bylo flufit.
                  • kendo Re: chwale się:) 05.10.14, 16:04
                    *Lusia
                    no chyba tak,ubije na flufig nastepnym razem i z innym ryzem zrobie...
                    jablka podsamaze w ciwiartki
      • greis52 Re: chwale się:) 05.10.14, 16:25
        pyszności aż ślinka lecismile
        smacznego życzę!
        • kendo Re: chwale się:) 05.10.14, 16:28
          akurat juz swoj ryz zjedlismy,
          przykrywam teraz lodem w wafelku...
          niedziela,wiec troszke odswietnie z memu calodziennym..
          od poniedzialku "poscimy"
          • slo-onko Re: chwale się:) 05.10.14, 19:14
            ide zjesc koncowke ryzu, bo az slinka na wspomnienie mi leci.
            troche znowu pojezdzilam i zglodnialam, no i czas na kolacje. ryowa wiec lekka. pilnuje sie i nie objadam sie tak bardzo jak kiedys,choc to mi wychodzi.
            • jaga_22 Re: chwale się:) 05.10.14, 20:33
              Sloo,córka kupuje mix sałaty,do tego dodaje jakiś owoc mango,
              winogrono,jak nie ma to i śliwki,cząstki kurczaka i też nie zawsze,
              jakieś pestki i jakiś sos na bazie jogurtu.dokładnie to nawet nie wiem.
              a i jeszcze jakieś kiełki i do tego jakąś kanapeczkę.Ma tak jak i ja łatwo
              nabywa niechcianych cm.więc ciągle się odchudza.
              • slo-onko Re: chwale się:) 05.10.14, 20:37
                Oj to leciutko, fajny pomysl, ale moja musi bardziej tresciwie,bo dla niej to forma obiadu. Schabowego nie zabierze to chociaz taka forma.
                Ale i tak zgapie pomysl od Ciebie, fajna mieszanka salaty i smazonego kurczaka,chocby na kolacje.
    • greis52 Stal Gorzów zdobyła złoto! 06.10.14, 08:50
      Klub z Gorzowa po 31 latach przerwy został drużynowym
      mistrzem Polski na żużlu w sezonie 2014.
      Gorzowianie oszaleli z radoścismile

www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20141006/ZUZEL01/141009696
      • kendo Re: Stal Gorzów zdobyła złoto!+ salata 06.10.14, 09:21
        *SLoo
        to tej mieszanki salatowo-kurczakowej,
        to swiderki lub pene mozna dodac i swietna do pracy pozywka...

*Greis
        faktycznie jest sie czym pochwalic,
        lubialam ogladac te zawody w TV,
        obecnie kazdy "szum" daje mi po uszach..-ciesze sie wraz z Toba
        • greis52 Re: Stal Gorzów zdobyła złoto!+ salata 06.10.14, 09:31
          ja fanką żużla nie jestem, taki tylko patriotyzm lokalny okazujesmilesmile
          bo taki marazm w mieście, że cieszy się człek każdym sukcesem...
          • kendo Re: Stal Gorzów zdobyła złoto!+ salata 06.10.14, 09:52
            rozumie Greis,
            mnie to krecilo kiedys kiedy jeszcze w kraju mieszkalam,
            z biegiem lat z roznych powodow nie znosze #szumow" wiec nie ogladam tego sportu,na wiadomosciach wylapuje nowinki..
    • slo-onko Re: chwale się:) 10.10.14, 20:05
      chce znowu pochwalic moje dziecko. na przedwczorajszy obiad przygotowala zapiekanka makaronowa z drobiowym filetem. zapiekanka jak zapiekanka pod beszamelem pyszna,ale to co wymodzila "obok".... na zapiekance byly plastry cukinki, do zapiekanki byl szaszlyk z warzyw. nadziana na szpatulki papryka czerwona i zielona, cebula biala i czerwona, pieczarka i pomidor koktajlowy,a do tego sos na bazie soku pomaranczowego. no bylam pod wrazeniem. pomysl ekstra i te grillowane szaszlyki warzywne takie jak lubie,nie miekkie wysmazone do miekkosci tylko takie na polsurowe. ciekawa przystawka zamiast tradycyjnej surowki.
      • greis52 Re: chwale się:) 10.10.14, 21:01
        Slo litości zaślinie się zaraz po moim chudym obiedzie,
        idę do lodówki...
        • kendo Re: chwale się:) 10.10.14, 21:44
          i ja,co dopiero serka wiejskiego podjadlam..

alez Cora ma zainteresowanie kulinarne...super Sloo
          • lusia_janusia Re: chwale się:) 10.10.14, 22:32
            *SLO, super smaki, podejrzewam ze obiadek bedzie jeszcze kiedys powtorzony dla
            przypomnienia smaku. Cora dzielnie sie spisuje i praktykuje nowe przepisy.
    • slo-onko Re: chwale Was 05.11.14, 17:50
      a wlasciwie zdjecia,ktore dzisiaj zrobila Jaga pt. lipcowy dzien i Lusia, widok mew nad brzegiem morza.podziwiam i jak WAm sie udaje wychwycic tak sliczne miejsca?
      musze wziac sie tez za cykanie,moze i mnie uda sie cos sfotografowac, cos jesiennego, ladnego dla oka.
    • xystos Re: chwale się:) 05.11.14, 19:05
      GRATULUJE Greis

teraz masz okolo rak czasu na siebie by zadbac o organy lokomocyjne-nogi
      bedzie duzo dreptania gdy maluszka zacznie chodzic-to od zawsze zadanie Babc

a puzniej odprowadzanie do szkoly,na balet ..albo chodzenie z wnuczka na ryby(?)

ja znam ten temat z literatury i opowiadan babc i dziadkow,nie z autopsji niestety.

Pzdr.

ZEN
      • lusia_janusia Re: chwale się:) 06.11.14, 00:23
        *SLO, bez przesady, nie jestem techniczna z apar.fotogr. jak ustawie jedno to data mi zginie, i odwrotnie.
        A nosic sie z instrukcja w plener to troche glupio wyglada i nie ma gdzie tych papierow poczytach, bo
        teraz instrukcje kopiuje sie z daty. Nie ma ich dolaczonych przy zakupie, jakto drzewiej bywalo.
        • xystos Re: chwale się:) 08.11.14, 15:35
          ale sie napracowalem dzisiaj

niechce sie chwalic ..ale sie pochwale

chlop potega jest i ..kaput

niebede miau sily sznapsa podniesc

a to sobotav wieczor , eeech.

ZEN
          • maria88 Re: chwale się:) 08.11.14, 16:49
            No to pięknie. Gdzie takiego mena moźna znależć?
            • lusia_janusia Re: chwale się:) 08.11.14, 16:59
              *Maria88
              , no faktycznie trzeba by szukac ze swieczka,
              ale wyobraz sobie, ze znam takowego, ale jak to mowia, praca uszlachetnia ludzi.

*Xystos, pomysl teraz ile masz satysfakcji, ze juz dokonales tego czynu, a snaps nie ucieknie,
              • xystos Re: chwale się:) 08.11.14, 17:31
                Bobby tez wykapany i teraz spi
          • wodnik33 Re: chwale się:) 08.11.14, 17:44
            Heeeeej ... ja też jestem dzielny ! Alfredka chora na płuc zapalenie i już trzeci dzień zajmuję czym trza.
            pozdrawiam, grabula smile)
            • jaga_22 Re: chwale się:) 08.11.14, 18:12
              Pozdrawiam Alfredzię i życzę zdrówka,pozdrawiam też Marię
              dawno tu nie była.
              Chwalić się dziś nie mam czym. https://forum.vectra-unlimited.pl/images/smilies/wink.gif
              • lusia_janusia Re: chwale się:) 08.11.14, 19:01
                *Wodniku, to jestes bardzo dzielny i mam nadzieje ze z czuloscia i profesjonalnie opiekujesz sie
                nasza Alfredka, ktora cieplutko pozdrawiam, zycze, szybkiego powrotu do zdrowia
                i zdrowka calemu "Zeremiu"
                https://i60.tinypic.com/2vkjpue.jpg
            • xystos Re: chwale się:) 09.11.14, 05:51
              Wczoraj wieczorem niedoczekalem "Alex"a-polozylem sie dziesiec po ósmej
              nad ranem o trzeciej obudzilem sie calkowicie wyspany i wypoczety wiec by
              dnia nietracic przed chwila wlozylem nastepnego upiora na 60tke bedzie
              prac dwie godziny,puzniej wrzuce trzeciego ostatniego upiora majacego
              zwiazek wczorajszym sprzataniem,w miedzyczasie bedzie poranny pól godzinny
              spacerek i karmienie futrzaka-sam niezje bestyja jedna,ale po tym wszystkim
              "wyciagne sie" do dziesiatej ,puzniej normalny dzien mnie czeka z futrzakiem
              w centrum.

Milej Niedzieli Wszystkim Zycze
              a Alfredce szybkiego powrotu do zdrowia zycze

ZEN
              • xystos Re: chwale się:) 09.11.14, 06:02
                www.smhi.se/vadret/vadret-i-sverige/land/fiveDaysForecast.do?geonameid=2715893&redirect=false

synoptyka twierdzi ze lac niebedzie,upiory misie podsusza na "karuzeli" a puzniej
                do szafy suszacej-mniej pradu zuzyje
                • lusia_janusia Re: chwale się:) 09.11.14, 09:13
                  *Xystos, wlasnie mialam napisac, ze karuzela Cie uratuje z suszeniem.
                  Mgliscie z rana bylo, ale widac mgla opada i bedzie jako tako pogoda.
                  Na wzajem przyjemnej niedzieli z futrzakiem ja mam wolna od "Maluszka"
                • xystos Re: chwale się:) 10.11.14, 16:56
                  od lat niewyobrazalem sobie ze tyle podolam
                  od tygodnia zagoniony
                  ale mowia ze tacy niemaja czasu by umrzec
                  • jaga_22 Re: chwale się:) 10.11.14, 17:27
                    Ja dopiero teraz włączyłam pralkę,cały dzień pranie siedziało w bębnie,
                    zapomniałam.Ponawieszam na grzejniki,to przez noc przeschnie.
                    Nie chce mi się schodzić do suszarni.
                    • lusia_janusia Re: chwale się:) 10.11.14, 21:16
                      *Jago, no widzisz, jaka juz mamy pamiec, ..bardzo dobra tylko krotka...
                      *Xystos, a propo... Toyota, Kendo przypomina, ze mial byc besytnik , czy juz czas minal, nie
                      zapomniales????
                      • slo-onko Re: chwale się:) 11.11.14, 20:12
                        zapominanie rozwieszenia upranych ciuchow wynika z jednego, mamy "za duzo " wolnego zcasu,przynajmniej ja. tez mi sie ostatnio zdarzylo. to jeszcze nie "tragedia",ale jak sie pali zcajniki i patelnie to juz nie wesolo. moj wczoraj spalil nowiusienka z ceramiki,dobrze,ze byla tania. co trzeba robic zeby spalic patelnie? byc zagorzalym kinomanet, tvmanem i nie wiem jak jeszcze to nazwac.
                        • slo-onko Re: chwale się:) 23.01.15, 12:21
                          Miara i całka Lebesgue'a, algebra z teorią liczb, topologia, równania różniczkowe czastkowe, komputerowe systemy obliczen symbolicznych to przedmioty, które corka musiala zaliczycw tym semestrze. ze wszystkich otzrymala oceny od dobry do bardzo dobry. dla mnie napisanie Lebesgue'a jest trudne do napisania i wypowiedzenia co dopiero zaliczyć taki z nazwy pokręcony przedmiot. jestem dumna z niej, nocne kucie przyniosło skutki.
                          • greis52 Re: chwale się:) 23.01.15, 12:55
                            oj to masz zdolne dziecię, gratuluje córci wspaniałych zaliczeń,
                            i mamie gratuluję takiej pracowitej córki...
                            i pokrzyczę huuuuuurrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
                            • slo-onko Re: chwale się:) 23.01.15, 13:15
                              dziekuje Greisik,jestes kochanasmile
                              wiem ile ja kosztuje wysiłku, podziwiam, z roku na rok piękniej. jeśli z praca po studiach się ulozy pomyślnie to tylko cieszyc się sukcesami.
                              • kendo Re: chwale się:) 23.01.15, 13:41
                                dolanczam do radosnego
                                huraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,
                                niech nie zabraknie checi/zapalu/madrosci do zakonczenia stujow
                                oczywiscie odpowiedniej pracy dobrze platnej zycze rowniez

za zaciecie Cora GRATULUJE WAM OBU
                                • lusia_janusia Re: chwale się:) 23.01.15, 15:21
                                  *SLO, gratuluje corce wynikow na egzaminie,
                                  A to corka odziedziczyla Twoja pracowitosc , tylko ona do nauki, co jej bedzie
                                  w dalsym zyciu procentowac.
                                  • jaga_22 Re: chwale się:) 23.01.15, 16:36
                                    Brawo http://smiles24.ru/data/smiles/smiles-jesty-257.gif szczęście dzieci jest naszym szczęściem.
                                    • kendo Re: chwale się:) 23.01.15, 16:48
                                      pamietam mlodsza Corke Sloo,
                                      jak bylam z wizyta..
                                      bardzo ambitna i pilna uczenica,
                                      a rodzice jeszcze dopingowali po swojemu jej wiedze.
                                      • maria88 Re: chwale się:) 23.01.15, 17:56
                                        SLO - to chyba na Ekonomii są takie przedmioty. Studenci się meczę a potem ich wiedza
                                        w Polsce jest nie przydatna lub mało płatna i jadą za granicę z posiadanym wykształceniem.
                                        Może nasi rządzący oprzytomnieją i zaczną dobrymi miejscami pracy zachęcać
                                        do pozostania.
                                        • slo-onko Re: chwale się:) 24.01.15, 15:17
                                          dziekuje wszystkim za mile slowa w swoim i mojej panienki imieniu.
                                          Mario, moja corka studiuje matematyke w czystym wydaniu. duze wymagania , wysoki poziom, duzy stres. teraz przed ostatnim zaliczeniem (we wtorek) i egzaminem (za tydzien we wtorek) jest okropnie zestresowana. duzo ja to kosztuje czasu i poswiecenia. oplaca sie zdobywac dobre oceny tylko czasem mysle sobie jakim kosztem.... z roku na rok jest lepiej, a srednia bedzie decydujaca ocena na dyplomie. pierwszy rok drugiego stopnia,czyli jeszcze 1,5 roku do konca. byly ciezkie chwile, watpliwosci i tylko podtrzymywanie na duchu i mocne dopingowanie dalo takie skutki. bardzo sie ciesze i jestem dumna,a pradziadkowie kazali skopiowac karte egzaminacyjna big_grin
                                          • slo-onko Re: chwale się:) 24.01.15, 15:18
                                            Mario to prawda o czym piszesz,juz jest nieco lepiej niz bylo, po takich kier.mozna i za granica i w naszych amerykanskich szkolach nauczac. do niej nalezy wybor.
                                            • maria88 Re: chwale się:) 24.01.15, 15:31
                                              SLO ten kierunek to okropnie trudne i pracowite studia a w sumie mgr matematyki i praca
                                              jako wykładowca to małe pieniądze /przynajmniej u nas w kraju/ Popłatne i poszukiwane
                                              to ekonomia, bankowość, informatyka etc. A moze zostanie na uczelni?
                                              Zyczę pracy z dużą kasą.
                                              • kendo Re: chwale się:) 24.01.15, 19:46
                                                zostalo poltora roku jeszcze,
                                                moze sie duzo zmienic na froncie pracy/placy/czy dalszych poszukiwan,
                                                niemniej jedak zycze wytrwalosci do konca studiow....
                                                pamieta Sloo,
                                                jak byliscie zangazowani w kazda corke i jej szkole/wybor,bo roznica wiekowa jest, poplaca takie zaangazowanie,jak widac.
                                                wiadomo pradziadkowie przeszczesliwi z prawnuczki przecie bi i nawe do nich podobna
                                                • slo-onko Re: chwale się:) 25.01.15, 19:06
                                                  Mario zycie naukowca kobiety to wiele wyrzeczen, wlasciwie polowa zycia to poswiecanie sie nauce, a rodzina? zeby zostac na uczelni to trzeba procz stopni miec inne osiagniecia naukowe.
                                                  sam etet naukowca na poczatui jego kariery zawodowej to moze nie zawrotne pieniadze,ale z czasem z innych zrodel sa dywidendy i czasem dosc pokazne, az oczy deba staja....
                                                  • lusia_janusia Re: chwale się:) 25.01.15, 21:08
                                                    *SLO, to jest cos, za cos,
                                                    Jak samotna to poswieca sie zyciu na poziomie pracy.
                                                    A z chwila zalozenia rodziny,to sie nie da, chyba ze obydwoje sa
                                                    pochlonieci ta sama sprawa-praca?
                                                  • kendo Re: chwale się:) 25.01.15, 21:33
                                                    no,jak sie wlasnie dobierze para "w tej samej dziedzinie zainteresowan studiowych"
                                                    to faktycznie,moga zajac "daleko w karierze"zycze Im tego bardzo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka