Dodaj do ulubionych

magnes na oko

26.11.15, 08:09
dzisiaj w radio slyszalam taka audycje nt. reklam i jak one dzialaja na nas jako klientów. wywod był ciekawy, a kolory,ktore przyciagaja wzrok sa stosowane na codzien w telewizji, w sklepach, w bankach. czerwony i zolty, dość agresywne przyciagaja nasz wzrok najbardziej. dlatego promocje cenowe sa w tych kolorach. czyli kolor działa jak magnes na oko,przyciaga szybko. inne triki, które nie rzadko probuja nas omamić lub wrecz oszukać sa bardzo kolorowe lub bardzo glosne.
na mnie takie zupełnie nie dzialaja. jeśli mam cos kupic to kupie to bez reklamy,a wręcz na przekor, nie lubie jak się mnie oszukuje. proszek,ktory spiera okropne plamy,a tak na prawde pierze jak każdy inny uniwersalny.
czy na Was dzialaja kolory jak magnes?
Obserwuj wątek
    • kendo Re: magnes na oko 26.11.15, 09:33
      reklama,dziala na mnie jako ciekawostka
      inforumjaca o nowym artykule wchodzacym na rynek,
      potem sledze opinie odnosnie tego artykulu,
      lub pytam kogos odpowiedniego,

jak np. pasty do zebow,zapytam zawsze swej zebowej higienistki i nawet nieraz da mi probke nowej pasty,ktora jest juz sparwdzona "przez dentystow"
      • greis52 Re: magnes na oko 28.11.15, 10:21
        na pewno moc kolorów jest duża,
        mogą wzmagać lub osłabiać siłę przekazu,
        mnie jaskrawość drażni i nie łapie się na głośne reklamy,
        a tak na marginesie to dziś jest Dzień Bez Zakupów

„Dzień Bez Zakupów” (ang. Buy Nothing Day) przywędrował do naszego kraju z USA i Kanady, gdzie jego pierwsze obchody zorganizowano w 1992 roku. Pierwszy polski dzień bez zakupów odbył się natomiast w 2003 roku, a obchodzono go w kilku miastach Polski (Gdańsku, Łodzi i Warszawie). Od tego czasu święto to zyskało na popularności, stanowiąc nie tylko zachętę do porzucenia konsumpcyjnego trybu życia, ale również pewnego rodzaju protest przeciwko niszczeniu środowiska i zużywaniu zasobów naturalnych.

Czytaj więcej: www.gazetalubuska.pl/polska-i-swiat/art/9127592,dzis-dzien-bez-zakupow-spedzmy-go-z-bliskimi,id,t.html
        • kendo Re: magnes na oko 28.11.15, 10:30
          dzien bez zakupow??
          wczoraj tutaj byl dzien "czerny piatek"
          jak sie doczytalam pozniej medialnie,
          jest organizowany taki dzien w ameryce w przeddzien "dziekczynienia"-jedzenia indorow
          sa bardzo duze obnizki na towary i ludzie niemal sie tratuja ,kto pierwszy wpadnie do sklepu..
          • alfredka1 Re: magnes na oko 28.11.15, 10:36
            Noszę okulary przydymione więc kolory nie działają. A gfdy pojawia się "zajawka|
            " reklamy, szybko przełączam na inny kanał.
            • kendo Re: magnes na oko 28.11.15, 13:48
              tutaj reklama w telewizorni trwa 5 minut a w kraju az 15 min,jak jestem u Mamy to zdaze sie do spania z prysznicem przyszykowac...

nieraz sprawdze w sklepie ten reklamowany towar,poczytam co zawiera i odchodze...
              kupuje to cos,nowego z obnizona duzo cena ,i nie zawsze jest godne nastepnego zakupu..

byly sledziki matyjasy w 5 min.za 10;- kupilam wiecej bo sie oplacalo,kiedy zrobilam na styl tych co w sloiczkach sparzedaja to otrzymalam cene duzo tansza nic te gotowe sklepowe a teraz juz kosztuja za 20,90;-szkoda,ze tak cena posdkoczyla w gore...
              • lusia_janusia Re: magnes na oko 28.11.15, 14:50
                To ja dzisiaj nA PRZEKOR" TRADYCJI BEZ ZAKUPU"
                posunalm sie na miasto i przyszlam z 2 siatkami, ale kupilam to na co mialam ochote i mi brakowalo, nie kierowalam sie reklamami.

A w niektorych przypadkach reklam zauwazylam ze te towary, ktore gorzej sa wykupowane przez kientow mozna zobaczyc w reklamach z rewelacyjnymi ich zaletami?....
                • kendo Re: magnes na oko 28.11.15, 14:58
                  lusia_janusia napisała:

> To ja dzisiaj nA PRZEKOR" TRADYCJI BEZ ZAKUPU"
                  > posunalm sie na miasto i przyszlam z 2 siatkami, ale kupilam to na co mialam oc
                  > hote i mi brakowalo, nie kierowalam sie reklamami.
                  >
                  > A w niektorych przypadkach reklam zauwazylam ze te towary, ktore gorzej sa wyku
                  > powane przez kientow mozna zobaczyc w reklamach z rewelacyjnymi ich zaletami?..
                  > ..

o swiecie,
                  pociaglas sie na misato w taka pogode???????
                  no,no....
                  • lusia_janusia Re: magnes na oko 28.11.15, 16:01
                    *Kendo w miescie nie czulo sie tego zimnego porywistego wiatru.
                    Bylam odpowiednio ubrana, przeciez musze sie rusza, bo zapomne jak sie chodzi.
                    Nogami przebiera.
                    • maria88 Re: magnes na oko 28.11.15, 16:35
                      Wazniejsze artykuły mam zawsze spisane
                      żeby potem specjalnie nie wychodzic z domku.
                      Prz okazji zawsze oko cos zauważy
                      i tez jest dokupione lub nie.
                      • pia.ed Re: magnes na oko 28.11.15, 23:01
                        JA BYLAM DZIS NA ZAKUPACH POZYWIENIA MIMO DESZCZU ...
                        WIATRU W CENTRUM MIASTA SIE NIE CZUJE.
          • pia.ed Black Friday 28.11.15, 23:56
            kendo napisała:
            > wczoraj tutaj byl dzien "czarny piatek" /...) jest organizowany taki dzien w ameryce w przeddzien "dziekczynienia" (...) sa bardzo duze obnizki na towary

Mialam zamiar pojechac pod miasto i kupic anonsowany telewizor. Kiedy jednak zobaczylam na necie, ze jest tylko 9 telewizorow w tej cenie, to zrezygnowalam, bo wiem z doswiadczenia, ze ludzie ustawiaja sie wiele godzin przed otwarciem sklepu ... i telewizory po obnizonej cenie maja zwyczaj rozchodzic sie w ciagu paru minut.

Poza tym co roku prasa pisze, ze "obnizki" czasem nie sa wcale obnizkami,
            bo sklep podwyzsza ceny miesiac przedtem, a potem obniza do normalnej ceny, nazywajac to obnizka!!! Tak bylo w ElGiganten ...

Jeszcze inne4 oszustwo odkryli dwaj mlodzi mezczyzni w Media Mark, gdzie na telewizorze byla czerwona cena obnizona, a pod spodem normalna cena na czarno, ktora byla identyczna z cena obnizona!!!

www.aftonbladet.se/nyheter/article21848479.ab
            • lusia_janusia Re: Black Friday 29.11.15, 09:06
              *Pia, i tak nabijaja tych biednych kientow w btelke,
              A reklama czyni cuda dla tych co w nia wierza.?
              • kendo Re: Black Friday 29.11.15, 12:38
                o,to wiadomo,ze tu tak robia,
                ja kiedys w kabinie sfotografowalam prawdziwa metke z cena i pozniej na przecenie byla inna metka z czarwona cena taka,jak poprzednio,
                zwrocilam uwage dla sklepowej to brew podniosla i milczala,
                bo widziala,ze nie mam ochoty na ten towar...
                ale gdybym chciala kupic to bym sie upierala o prawdziwa obnizke ceny i pokazala zdjecie zrobione doslownie dwa dni temu...
                • pia.ed Jeszcze jedna reklama - "lipa" 29.11.15, 14:36
                  Siwy wlos to martwy wlos ... z tego powodu te gorsze farby nie pokrywaja go.

101rad.pl/artykuly/grey-active-ultra/
                  • slo-miana nie jedna reklama - "lipa" 30.11.15, 12:02
                    jak moze mnie przyciagnac czekolada z nadzieniem sliwkowym skoro sliwki tam nie ma? mimo,ze obrazek jest sliczny,owocowy zachecajacy to ja widze lipę nie sliwkę.
                    https://zapisz.net/images/720_slodki_06_tn.jpg
                    • slo-miana Re: nie jedna reklama - "lipa" 30.11.15, 12:02
                      czy raczej nie wisniębig_grin
                      • lusia_janusia Re: nie jedna reklama - "lipa" 30.11.15, 12:14
                        *SLO-mianka, ta wisnia to jest 10xprzemielona, ze chyba juz w niej nie ma smaku z wisni
                        i nadziana w czekoladke.
                        • slo-miana Re: nie jedna reklama - "lipa" 30.11.15, 13:43
                          lub niewielki substytu, lub "smak wisni" , a nie owoc, jakis proszek z koszenili,bo czerwona. czyli wisnia tylko na obrazku opakowania. tak nam laduja w te wszytskie slodycze byle co. z drugiej strony sztuka byloby uzyskac czysto smaczny owoc,ktory przetrwalby w czekoladkach nawet rok.
                          moi panowie montazysci zamowili sobie sniadanie/obiad. pachnie w calej chalupie. wole jednak nie zgadywac cow nim bylo;D chyba,ze sie myle,bo nawet moj pies nosa zapuscil w ich strone big_grin
                          • pia.ed Oszustwo skierowane do seniorow ... 30.11.15, 17:12
                            wyborcza.pl/1,87648,19266831,pakiety-medyczne-dla-seniorow-po-2-5-tys-sl.html#MTstream

Przedstawiciele firmy Silver Medic dzwonią i zapraszają starsze osoby na bezpłatne kompleksowe badania układu krążenia wykonywane w mieszkaniu na czwartym piętrze budynku stojącego w alei Jana Pawła II. Konsultanci badają ich pulsoksymetrem. Małym, podobnym do klamerki urządzeniem, które nakłada się na palec. Służy do mierzenia tętna i ilości tlenu we krwi, a ponieważ jest wyposażone w dodatkowe oprogramowanie, może wykrywać nieprawidłowości w układzie krążenia. Zestaw można kupić w internecie za tysiąc złotych.

Na badania została zaproszona także Małgorzata Rothert, miejski rzecznik konsumentów w Warszawie. Ktoś zadzwonił na jej telefon do domu i zapytał, czy skończyła 50 lat. Potem zaproponowano darmowe badania. Ponieważ rzeczniczka miała już w szufladzie kilkanaście pisemnych skarg na firmę Silver Medic, skorzystała z zaproszenia. Razem z nią w sali przy Jana Pawła II stawiło się około dziesięciu osób.

- Jestem przerażona tym, co usłyszałam - opowiada Rothert. - Najpierw mnie zbadano, a później w trakcie czekania na wyniki bardzo elokwentny pan około pięćdziesiątki mówił o tym, że leki są szkodliwe, i dlatego powołali oni Instytut Medycyny Naturalnej. Podkreślał, że mają dostęp do unikalnych zagranicznych badań i terapii. Że wszystkie choroby można wyleczyć za pomocą naturalnych metod. Alzheimera - w trzy miesiące.

Rzeczniczka usłyszała, że gospodarze współpracują z firmą, która ma wyspecjalizowane laboratoria i najlepszych uczonych, a ci odkryli, że srebro działa jak naturalny antybiotyk.

Cały tekst: wyborcza.pl/1,87648,19266831,pakiety-medyczne-dla-seniorow-po-2-5-tys-sl.html#ixzz3szYIPIX9

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka