Dodaj do ulubionych

>> CZERWCOWE < rozmowy <<

01.06.16, 07:33
https://i66.tinypic.com/acsw42.jpg

*Czerwiec na maju zwykle się wzoruje, jego pluchy, pogody często naśladuje.*

153 dzien roku, a 22 tydzien.

Czerwiec ? szósty miesiąc w roku, według używanego w Polsce kalendarza gregoriańskiego, ma 30 dni

Nazwa miesiąca (według Brücknera) pochodzi od słowa czerw. Inne źródła wywodzą nazwę miesiąca i nazwę koloru czerwonego od owada czerwca polskiego, z którego wyrabiano czerwony barwnik (koszenilę) do tkanin i zbierano w czerwcu na korzeniach rośliny czerwiec trwały.
Obserwuj wątek
    • lusia_janusia Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 01.06.16, 07:40
      WITAM i pozdrawiam WSZYSTKICH na VISTULI

https://i66.tinypic.com/2lbj0bp.jpg

Rozpoczynamy juz nowy miesiac czerwcowy - letni, miejmy nadzieje, ze pokaze sie
      slonecznym, cieplym miesiacem bez duzych opadow deszczu.
      • jaga_22 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 01.06.16, 10:47
        I ja witam... ledwo się obrobiłam,a jeszcze nie skończyłam wszystkiego.
        Teraz gotuję barszcz ukraiński,a jest trochę przy nim zachodu.
        dobrze Lusiu ,że dałaś większe zdjęcie gołąbka.główkowałam nad tytułowym i nie mogłam odgadnać co widzę.To Twój gołąbek z ogrodu?
        Miłej środy
        • alfredka1 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 01.06.16, 12:04
          Jeszcze nic nie zrobiłam , jeno podziwialam ptaszynę i nabieram apetytu na barszcz ukraiński smile)
          • lusia_janusia Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 01.06.16, 19:09
            *Jaga, para golabkow uwila sobie gniazdo w ruynnie nad moim balkonem.
            Sasiadka dokarmia caly czas ptaki i one maja latwo pokarm znalezc.

*Afredko ,robota nie zajac nie ucieknie, ja w te upaly tez nic szczegolnego nie
            robie, siedze na lezaku tylem do slonca z wysokim oparciem w kapeluszu i rozwiazuje
            Polskie krzyzowki, po rowerkowaniu odpoczywam.
            Prawde mowica to takiej zupki u Jagi tez bym zjadla.
            Przyjemnego wiecozru zycze dla Was.

https://i68.tinypic.com/344paq8.jpg
            • jaga_22 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 01.06.16, 19:30
              W rynnie? ,a jak się rynna zapcha,to woda gdzie poleci?
              Na jutro została zupka,bo jutro w kuchni będą mi wymieniać okno,to kuchnia będzie nieczynna.
              • lusia_janusia Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 01.06.16, 20:12
                *Jaga, to nowe okno na swiat dostaniesz?, i gotowea zupke juz masz.

no na razie nie padalo, wiec siedza na zmiane i wysiaduja jajka, najwyzej splynie
                gniazdo do srodka do rynny, albo woda z rynny bedzie lala sie po moim kuchennym
                oknie.
                • slo-miana Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 02.06.16, 08:17
                  Dzien dobry wszystkim.
                  Korzystamz chwili wytchnienia i witam się z Wami w ten piękny czerwocowy poranek zyczac fajnych chwil, przyjemnych minutek spędzonych z ludzmi u których buzia się smieje.
                  Lusia, ciekawie wpisalas o czerwcu, pomyslalalm,ze dobrze byłoby dowiedzieć się skad pochodzą nazwy pozostałych miesięcy. jakos do tej pory nie wglebialam się w to,a dzięki Tobie zrobiłam ciekawasmile Zdjecia Twoje..... jak zwykle sliczne, potrafisz uchwycac fajne momenty przyrody, golabek na tle roślin i rozowej pelargonii,cudenkosmile
                  • lusia_janusia Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 02.06.16, 08:31
                    *SLO-mianka, dziekuje za mile slowa o zdjeciach oraz czerwcu - pochodzenie.
                    Takie krotkie momenty odpoczynku pracy w inne realja jak u Ciebie, chyba wplywaja
                    korzystnie na Twoje samopoczucie i atmosfere w pracy. Zycze bezstresowego i przyjemnego
                    pobytu poza domem.
                    Bo dla mnie dom to OAZA wszystkiego dobrego.

WITAM WSZYSTKICH rannych ptaszkow i nocnych Markow, a takze
                    wszystkich na VISTULI.

Mnie dopada jak zwykle migrena, za goraco, teraz juz mamy +21,o C, po spacerze do parku z "Maluszkiem", corka zadzwonila z pracy, ze bedzie pozniej.
                    Slonce grzeje mnie w plecy, balkon otwarty na calego, za chwile pojde podlac kwiaty na naszym podworku, zeby nie powiedly w spiekocie, na zmiane z sasiadka podlewamy.

O godz, 11,oo mam qi-gon, ale nie wiem czy dam rade, chyba ze tabletka mi pomoze.
                    Miejcie sobie przyjemny cieplutki dzionek.
                    • jaga_22 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 02.06.16, 09:22
                      Witajcie dziewczyny...Cieszę,że dziś będę miała już po kłopocie,jak Lusia nazwała nowe okno na świat.
                      Slo jaK ZWYKLE ZAROBIONA I ZABIEGANA.
                      O matko czkawka mnie dopadła surprised powinien ktoś mnie wystraszyć ,pamiętacie?
                      Nie wiem jakim cudem jutro już piątek.Miłego Wam dnia smile
                      • lusia_janusia Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 02.06.16, 18:31
                        *Jaga, jak czesto sie ma czkawke to moze moze byc sprawa s refluxem - omeprazol polecaja
                        na te przypadlosc,

*Jaga z okna nowego jestes zadowolona,?
                        • jaga_22 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 02.06.16, 21:11
                          Lusiu chyba trafiłaś w sedno.Pod wieczór miałam zgagę po coca coli.Napiłam się,
                          ale musiałam posprzatać i często miałam pochyloną głowę.Już miałam brać tabletkę,ale
                          przeszło mi.Nawet wypiłam herbatę z cytryną i zjadłam kawałeczek tortu.
                          Z okna jestem zadowolona.Jeszcze muszą mi roletki założyć,bo zapłacone,
                          A czkawkę miałam 3 razy w ciągu godz. a całe wieki nie miałam.
                          ale nie wiem kiedy.
                          • jaga_22 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 02.06.16, 21:14
                            to nie wiem kiedy, to miało być ,że nie wiem kiedy założą mi roletki.
                            Dziwne,ale w Chrome często mi przestawia zdania.
                            • xystos Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 02.06.16, 22:00
                              Umnie podobnie się dzieje
                              Dychacie swobo dnie dzisiaj ?
                              Ja cały czas w chłodnym domu
                              zimne piwo zchodzi ale wódki
                              .nikt nierusza,napn.scinie +26*C
                              Alewilgotność l
                              Powietsza 80% wie odczowa sie
                              Gorecej-nic dlamnie
                              Za dwa tygodnie wraca głodna i-nterngetu "kendo ",oj będzie się dzieło

Nocy Miłej Życze
                              • xystos Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 03.06.16, 07:53
                                Jeszcze ósmej niema a już 17*C na pólnocnej ścianie,chyba będzie piekiełko,niedlamnie pogoda.

Pzdr.
                                • lusia_janusia Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 03.06.16, 08:32
                                  HHEEJ !!!!........................
                                  Goraco, goraco, +23,o C wczoraj w Göteborgu rekord temperatury
                                  ciepla w Swecji o tej porze roku 29,7 C, obiecuja na niedziele spadek do +20,o C
                                  A na polnocy w nocy nawet do -10,o C kontrasty i anomalie pogody,
                                  W Niemczech powodzie i we Francji, W polsce bociany w gniazdach umieraja- Lewkow zdaje sie?.

Na piateczek zycze Wam samych przyjemnosci i relaksu pod sloncem.
                                  • jaga_22 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 03.06.16, 11:48
                                    Witam...
                                    U nas też ciepło 24 st w cieniu,ale gorąco wcale mi nie jest,jest spory wiaterek.
                                    Idę trochę pomieszkać w kuchni,bo czas leci,a ja jeszcze nic nie zrobiłam.

http://i64.tinypic.com/2uglwnp.jpg
                                    • maria88 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 03.06.16, 16:17
                                      Stęskniłam się za tym forum. Sprawy inne musiały
                                      byc pierwsze. U nas tez cieplo ale nie upalnie bo
                                      odczuwa sie chlodne podmuchy wiatru. Taka pogoda
                                      "na dwoje babka wróżyła" . Jutro mają byc przelotne burze
                                      i ciepło ale nie upalnie.
                                      • xystos Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 03.06.16, 17:27
                                        na siedlu na którym jeszcze mieszkam
                                        kommuna wprowadziła zakaz podlewania trawników i mycia aut

nie dość że gorąco to o jeszcze bardzo
                                        suchy wiaterek znad Rosji-wysusza trawę na żółto

już piątek ale łyk endu nie będzie,
                                        zbyt gorąco
                                        • lusia_janusia Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 03.06.16, 22:30
                                          *Jaga, w taki upal to nic sie nie chce robic,
                                          ja maialam gotowy barsczyk, po miescie bylo wesolo, bo mlodziez szukala skarbu,
                                          pobrzebierana na rozne tematy,

Ja wypralam 3 pralki wyschlo mi wszystko na balkonie.

*Maria88, to milo sie czyta ze ktos za nami tutaj teskini, nam tez Ciebie brakowalo,
                                          ale sprawy pilniejsze sie priorytetuje, wiec sie obrobilas i jestes juz z nami.

*Xystosowi, chyba faktycznie za goraco, trawa zolknie, wyczekuje Kendo, juz niedlugo sie
                                          pojawi, ale jak dziwnie sie Ci palce przestawily na moje imie?....

*Pia, od razu sprawdzila jak to mogo nastapic.

Ja pisze metoda 10-cio palcowa, nie patrzac na klawiature i tez jak sie mi przesuna palce to wystukam inna literke,
                                          jak zdaze sprawdzic zanim kliknelam Enter to poprawie bledy.

Przyjemnego wieczoru zycze, nawet nie wiedzialam, ze to taka juz godzina pozna,
                                          szuklalam wzoru na necie i czas szybko przelecial.
                                          • lusia_janusia Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 04.06.16, 09:58
                                            WITAJCIE..............

I znowu goraco, +23,oC, a apowiadany deszcz jakos omija Sk?ne, sucho, do pozna w nocy
                                            mialam pootwierane wszystkie okna i chlodzilam nocnym powietrzem, a rano juz slonce garuje.
                                            Od podworka jeszcze chlodem powiewa, ale zaraz musze balkon zamknac, zeby mi nagrzane powietrze nie wchodzilo do srodka.
                                            U nas dlugi weekend , w poniedzialek swieto narodowe, czerwona kartka w kalendarzu.

Zycze Wam przyjemnej soboty..
                                          • xystos Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 04.06.16, 12:58
                                            Chcąc pisać z ogonkami zainstalowalem
                                            Google tsngentbord
                                            a ten idzie na skróty
                                            i sam decyduje co chciałem
                                            napisać

Dobrze że nie wyszło.Pani Zosia

Pzdr
                                            • jaga_22 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 04.06.16, 16:16
                                              Witam późno ,bo nie było czasu.Od rana było bardzo gorąco ,a niedawno lunął rzęsisty deszcz
                                              zaraz się ochłodziło do 23st.Goście już pojechali a ja odpoczywam.
                                              Miłego popołudnia.kwiat
                                              • maria88 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 04.06.16, 16:27
                                                U nas upałów nie ma bo słonko jest kaprysne.
                                                Do poludnia czesciej bylo za chmurami a teraz wyszło i jest fajnie.
                                                Okna mam od południowego zachodu więc teraz mi świeci.
                                                Nakucharzyłam się okrutnie. Wczoraj oglądając Festiwal Piosenki
                                                w Opolu upiekłam ciast truskawkowe, dzisiaj nasmażyłam
                                                mielonych. Częśc wszystkiego wyląduje w zamrażarce
                                                aby stale nie siedzieć w domku gdy ładna pogoda.
                                                Z włosami tez zrobiłam porządek. Wypróbowałam
                                                farbę Joanny i nawet mi się kolor podoba.
                                                Bałam sie troche zmieniać producenta ale
                                                udało sie.
                                                Teraz będę do wieczora odpoczywać z
                                                nogami w górze.
                                                • lusia_janusia Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 04.06.16, 16:35
                                                  *Jaga, *maria88, to ciekawie spedzalyscie czas.
                                                  U mnie od rana slonce garowalo na najwyzszych obrotach i bylo b.duszno,
                                                  okolo 15, zaczelo grzmiec gdzies daleko i lekko tylko pokropilo w moim miescie,
                                                  burze slyszalm daleko. I chlodniej tez jest, powietrze lzejsze sie zrobilo.
                                                  *Xystos, mnie to wcale nie boli ze dostalam inne imie.
                                                  • xystos Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 05.06.16, 06:52
                                                    Wspaniała sobotę mieliśmy,ochlodzenie i deszcz = Pieniążki z nieba,wczoraj rano sąsiadką
                                                    jeno w majtkach położyła się na leżaku by się opalać,niecale pół godziny później burza i zbawienny deszcz
                                                  • lusia_janusia Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 05.06.16, 08:48
                                                    WITAJCIE......
                                                    Xystos, ochlodzenie o cale 10 stopni, to duzo.
                                                    Wczorajsza burza w Hässleholmie zapalila dom, i zalewala miasto.
                                                    U mnie w centrum spokojnie troche popadalo i grzmoty slyszalam z daleka.
                                                    Pewnie ze lzej sie oddycha, ale dla mnie lepiej jak slonce na niebie i cieplutko.
                                                    Bo dzisiaj chyba bedzie slonce w ciuciubabek sie z nami bawic, temp,do + 20,oC

Wybralam sie wczoraj w plener i blisko domu nad kanalem spotkalam zolwia na brzegu sie wygrzewal, zanim wyjelam aparat to schowal sie w wodzie i tylko glowe nad woda mu widac i jak dobrze sie przyjzec w wodzie troche pancerza i lapke.

https://i63.tinypic.com/kq8hv.jpg

A tak naprawde to chcialam neufarom zrobic zdjecie.

https://i63.tinypic.com/1f7k80.jpg

Przyjemnej niedzieli dla Was na Vistuli zycze.
                                                  • jaga_22 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 05.06.16, 12:00
                                                    Witajcie.Lusiu a nenufary to nie grzybień biały po naszemu? już przeczytałam inaczej też lilia wodna.
                                                    Piękne kwiaty mają i okazałe liście.
                                                    u mnie trochę cieplej,bo powyżej jest 24st. i słonecznie.
                                                    Pospałam sobie dłużej,bo długie godziny po przebudzeniu nie mogłam usnąć.
                                                    Zostały jeszcze 3 gołąbki to nie muszę szykować obiadu.
                                                    Miłej Wam niedzieli.

http://i64.tinypic.com/dljm68.jpg
                                                  • lusia_janusia Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 06.06.16, 10:16
                                                    Witajcie.....

*Jaga ja dzisiaj nie pospalam dluzej, braklo mi jak zwykle mleka do kawy tzn. sie zwazylo,
                                                    bylo wazne do wczoraj, ale ze jest b,cieplo, to nie wytrzymalo do dzisiaj, Zmuszona bylam z rana biegnac do sklepu Coop po swieze mleko, pustka na ulicach przy dzisiejszym swiecie.

Tylko mamy dzisiaj +16,o C i chlodnym wiaterkiem powiewa, chyba sie wybiore gdzies na rower z kolezanka z podworka, tak rozmawialysmy wczoraj o planach.

https://i68.tinypic.com/w8qs78.jpg

Przyjemnego poniedzialku dla VISTULAN zycze.
                                                  • jaga_22 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 06.06.16, 11:37
                                                    Witam...
                                                    Ja kupuję tylko w kartonie,to jeszcze mi się nie zdarzyło żeby się zwarzyło.
                                                    Dziennie idzie mi 1l.mleka.Rano było słoneczko,teraz się zaczyna psuć pogoda i jest tylko 18st.
                                                    Udanych planów rowerkowych i na słodko smile
                                                  • xystos Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 06.06.16, 15:53
                                                    spadło trochę koron z nieba-lubie burze
                                                    i błyskawice,siedzę wtedy na altanie i
                                                    podziwiam
                                                    dziś też znośna pogoda,troszke chłodniej

mam nowy wydatek,musze kupić
                                                    nowy laptop-jaki model/marke
                                                    polecacie ?17"
                                                    obecny HP się rozlatuje,zgubil w środku
                                                    śrubkę która zablokowała wiatraczek
                                                    po pół godzinie gorący i się wylancza
                                                  • lusia_janusia Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 06.06.16, 18:17
                                                    *Jaga, ja 1 l mleka mam na tydzien do kawy, chyba ze zos pieke to zejdzie mleko szybciej.
                                                    Xystos, to masz prawdziwy wydatek, a syn nie moze Ci doradzic?.

Porwerkowalam dzisiaj dokladnie, pogoda akuraat sie na rower nadawala, ale powiewalo
                                                    chlodnym wiatrem,
                                                    Na przeszkodzie tez stanal mi pociag na sciezce rowerowej pozxa miastem.

https://i68.tinypic.com/2mfb5g9.jpg

Przyjemnego wieczoru zycze Wszystkim na Vistuli.
                                                  • xystos Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 06.06.16, 18:23
                                                    ..oczywiście że syn może,ale chciałem
                                                    go zaskoczyć że sam też potrafię

czy ktoś używa "Lenovo"? co to za
                                                    produkt ?
                                                  • maria88 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 06.06.16, 20:27
                                                    LUSIU macie fajne słodkosci na to Swieto narodowe.
                                                    Ja zamroziłam częśc wypieków aby nie jeść za duzo,
                                                    ale to męczarnia takie wydzielanie samej sobie.
                                                    Dzisiaj rano i teraz zimno, chłodny ostry wiatr.
                                                    Słonko próbuje dać więcej ciepła w południe ale nie
                                                    chcesie dłuzej spacerować.
                                                    Tak ma być do końca tygodnia i jeszcze jakieś burze.
                                                    Jutro niestety muszę wyjść na starówkę
                                                    w załatwieniu spraw ale zrobię to bliżej południa.
                                                    Przyjemnego i smacznego świętowania zyczę.
                                                  • lusia_janusia Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 06.06.16, 22:48
                                                    *Maria88, takie i inne slodkosci jedza na kazde swieto, do kazdej kawy Svensony,
                                                    a na dzisiejsze swieto w sklepach i cukieruniczy stoiskach widzialam
                                                    torty z flagami Szwecji, juz dawno zaprzestalam jedzenia takich lakoci, jak zdarzy mi sie
                                                    dostac kawalek tortu z bita smietana czy masa to zawsze zeskrobuje i chowam pod serwetka na talerzyku.

To jest ciezko sie utrzymac w ryzach jak sie lubi podjadac cos dobrego, ja nie kupilam,
                                                    i nie pieklam i dzisiaj po szafakach szukalam, bo moze cos zapomnialam i lezy , czekajac az
                                                    znajde.

Wieczorem zmarzlam na ostatniej rudzie z "Maluszkiem" Wprawdzie przez dzien chodzilam w bluzce z dlugiem rekawem i na to krotki sweterek i tam wyszlam wieczorem, brrr, zimny wiatr mnie obwial, kolnierzyk od bluzki trzymalam pod szyja, zeby nie wialo mi zimnym po szyji.
                                                    Przyjemnego wieczoru i zalatwienia pomyslnie spraw w tygodniu pracy.

https://i64.tinypic.com/2vmc29t.jpg
                                                    Dla Wszystkich VISTULAN przyjemnej nocki zycze.
                                                  • xystos Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 07.06.16, 05:31
                                                    Skoki temperatury,w nocy pootwieralem
                                                    karolyfery,zimno mnie obudziło.

Teraz chmurki i słoneczko +8*C na
                                                    północnej ścianie,bezwietrznie.

Miłego tygodnia Zycze
                                                  • lusia_janusia Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 07.06.16, 09:25
                                                    WITAM >> VISTULAN <<.

https://i68.tinypic.com/osab79.jpg
                                                    Moje kwiatki na balkonie w tym roku.

*Xystos, to prawda, zapomnialam zamknac okno w kuchni na noc, (bylo na mala szpare otwarte) i rano b. sie wyziebilo. W sloncu na rundzie z "Maluszkiem" tez zmarzlam w dlonie, przydaly by sie rekawiczki.
                                                    Teraz niby +15,oC a w poludnie ma byc +22,o C

KENDO DZIEKUJE ZA POZDROWIENIA I POZDRAWIA NAS VISTULAN

Zycze Wam przyjemnego wtorku.
                                                    Ten tydzien bedzie krotszy ze wzgledu poniedzialkowego wolnego.
                                                  • jaga_22 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 07.06.16, 11:30
                                                    Witajcie...
                                                    Prawie co dzień inna wizytówka,Kendo będzie zadowolona.
                                                    Chyba już niedługo przyjedzie?
                                                    W nocy też było zimno tylko 7st.Teraz jest 20 ale przez całą noc mieszkanie się wychłodziło
                                                    przez otwarte drzwi balkonowe.Widzę Lusiu aksamitkę i.... niebieskie urocze kwiatuszki.
                                                    Miłego bezproblemowego dnia.

http://i64.tinypic.com/55q8ua.jpg
                                                  • xystos Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 07.06.16, 13:35
                                                    Oczekuje "kendo" pod koniec przyszłego tygodnia,puki co
                                                    mam wywczasy.
                                                    Teraz jest ciepło,klimat jak w Karkonoszach z godziny na godzinę
                                                    potrafi się wachnąć o dziesięć stopni.
                                                    Pzdr
                                                  • jaga_22 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 07.06.16, 17:12
                                                    Dzięki Xystos.Eeee razem chyba lepiej .
                                                  • xystos Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 07.06.16, 18:44
                                                    .noo,chyba tak.
                                                  • lusia_janusia Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 08.06.16, 08:03
                                                    WITAJCIE....
                                                    Mamy juz srode, sloneczna, +17,o C, przyjemna byla runda z "Maluszkiem" tym razem do parku nie chcial, tylko przez miasto maszerowal, to skrocony spacer.

Po sniadaniu, dopijam kawke, i snuje plany na dzisiaj.
                                                    Choc nic madrego do glowy mi nie przychodzi.

https://i66.tinypic.com/eh14lf.jpg

Takimi sciezkami wczoraj maszerowalam, pond 3 godziny w naturze bylam, jak przyjechalam
                                                    do domu autobusem to padlam na kanapie jak nalesnik. Dobrze ze mialam ze soba cos do picia bo w polach bylo b.goraco.

https://i68.tinypic.com/2w68f1s.jpg

I z tego miejsca juz bylo blizej do konikow i te ktore mialy drzewa, to chlodzily sie
                                                    w cieniu pod drzewami.
                                                    https://i64.tinypic.com/297urn.jpg

Przyjemnej srody zycze VISTULANOM.
                                                  • xystos Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 08.06.16, 08:51
                                                    Nareszcie i ja doczekałem się mojego klimatu-dla mnie riviera

I spałem wyjątkowo długo,do 07:20
                                                    to czas drugiego śniadania.

Pzdr
                                                  • jaga_22 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 08.06.16, 10:20
                                                    Witam również mam piękną pogodę,a niebo błękitne.
                                                    Dziś mam coś do załatwienia,to przyjemnie będzie
                                                    iść przez park.Pooglądam sobie piękne koniki Lusi.
                                                    Dziś troszkę wyluzuj Lusiu.
                                                    Miłego dnia wszystkim Vistulanom.

http://i65.tinypic.com/xoo75f.jpg
                                                  • lusia_janusia Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 08.06.16, 15:03
                                                    *Xystos, noc byla zimna bo "Maluszek" wtula sie pod koldre.

*Jaga, masz takie piekne jablo jakie bylo u mnie wczoraj,
                                                    dzisi slonce go nie rozswietla.

https://i63.tinypic.com/dy1wuf.jpg

Wczoraj nad glowa i polami latala Pustulka w poszukiwaniu jakiegos jedzenia na ziemi,
                                                    sledzilam ja, ale ona zataczala kola dalej odemnie.
                                                  • jaga_22 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 08.06.16, 16:44
                                                    Załatwiłam rehabilitację,ale dopiero na grudzieńsad
                                                    Piękny dzień dzisiaj.

http://i67.tinypic.com/2lkzjv6.jpg
                                                  • lusia_janusia Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 08.06.16, 18:48
                                                    *Jaga, dziekuje za fotki, jak sie przygladam tej zieleni,
                                                    to jeszcze taka dziewicza, nie zmeczona upalami letnimi,

Przyjemny mialas spacerek?, czy moze z kijkami maszerowalas?.
                                                  • jaga_22 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 08.06.16, 19:11
                                                    Lusiu jeszcze jest baardzo ciemno zielono i te liście takie błyszczące.
                                                    Myślałam,że pójdę z kijkami ,bo brałam przeciwbólowy,ale było bardzo gorąco.
                                                    Słonko było parzące i już mi się nie chciało.
                                                    Na drugim zdjęciu kwitnący jaśmin.
                                                  • xystos Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 08.06.16, 20:59
                                                    Noo to mój stary laptop zezlomowany

Jutro rano jadę po nowego
                                                    Cena taa że cztery lata powinien
                                                    wytzymac
                                                  • xystos Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 09.06.16, 05:05
                                                    Od pół godziny niespię,przydała by się "kendo",+9*C i bez wietrznie.
                                                    Wczoraj przyjechał syn i pomógł
                                                    wybrać nowego laptopa,dzis około
                                                    lunchu go przywiozę,Lenowo.
                                                    Miłego Dnia Zycze
                                                  • lusia_janusia Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 09.06.16, 08:10
                                                    WITAJCIE....................

Za oknem typowo - lato, teraz +12,o C w dzien ma byc do +20,o C akurat na jakis wypad
                                                    za miasto, ale mam Qgi-gong gimnastyke, to nie wiem czy bedzie mi sie chcialo gdzies porowerkowac.
                                                    Wczoraj pod wiecor zrobilo sie bardzo ciemno, deszcz wisial na niebie, ale jakos ominal moje miasto. Podobno ma padac w piatek, na zakonczenie roku dla studentow,

*Jaga, jasminy o tej porze to juz prawdziwe lato dla mnie, ten zapach tak pasuje do tej pory roku. U mnie na podworku posadzili nowe male krzaczki jasminu i widzialam ze maja paki do kwitnienia, jak urosna to bedzie dopiero przyjemnie o tej porze roku.

*Xystos, to chyba duzych zmian nie bedzie w tym nowym laptopie, rutyne masz od poprzednich?.
                                                    https://i68.tinypic.com/2w2offr.jpg
                                                    Zyce Wam optymistycznie przyjemnego czwartku ze sloncem na niebie.
                                                  • jaga_22 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 09.06.16, 10:20
                                                    Witam...
                                                    Oj chciałabym słoneczka,ale nie ma widoku,jest bardzo pochmurno i tylko 17 st.
                                                    to ja normalnie marznę.
                                                    Xystos gratuluję dobrego wyboru laptopka,syn na pewno wybrał co dobre.
                                                    Już wiem co będę robiła,podszyję kapcoiszki,wczoraj prałam i są już sfatygowane,a córka tak je lubi.
                                                    Miłego dnia i pięknego słoneczka. https://www.pv.ekologia24.biz/gfx/panele-fotowoltaiczne/slonko.gif
                                                  • xystos Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 09.06.16, 12:00
                                                    ten model zszedl im w jeden dzien
                                                    a poniewaź zamawialem wczoraj to za wczorajsza cene oile place dzisiaj,
                                                    tak zrobilem i laptopa przywioza najpóźniej w wtorek
                                                  • xystos Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 09.06.16, 12:20
                                                    PiA&Lusia
                                                    polecam netonnet,mila i kompetentna
                                                    obsługa i własny warsztat,juz drugi raz u nich handluje i chyba znalazłem
                                                    swój el-butiq

www.netonnet.se/art/dator/barbardator/15-16tum
                                                  • lusia_janusia Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 09.06.16, 22:14
                                                    *Xystos, zdania sa podzielone co do tego sklepu, ja tam tez handlowalam
                                                    i niektorzy ekspedyci, nie wiedza co sprzedaja takie odnioslam wrazenie.
                                                    Mloda tez tam handlowala i odniosla mieszane odczucia co do obslugi klientow.

Tam pracuje sasiadka Polska z drugiej trapy, ktora sie wydziela na dzieci po Polsku,
                                                    ze na cale podworko slychac.

Moze mezczyzn inaczej traktuja w Ne-onet.

*Jaga, corka bedzie ucieszona, ze poddalas jeJ kapciuszki renowacji.

Przyjemnego wieczoru zycze wAM.
                                                  • xystos Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 10.06.16, 04:14
                                                    9*C i bezwietrznie,susza-od 04:00
                                                    podlewam trawnik dopuki sasiedzi
                                                    spią , jest zakaz podlewania trawników.

Może masz rację,moze na chopa inaczej patrza

Miłego dnia zycze
                                                  • xystos Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 10.06.16, 04:22
                                                    W netonnet klienci biorą z półek zapakowane rzeczy,to sklep dla
                                                    i-nautów,mozna zamówic z dostawą
                                                    do domu względnie samemu z półki
                                                    zaciągnąć jeżeli blisko.

Mnie się podobają ich kilkugodzinne
                                                    promocje;zamawiasz przez i-net i na SMS dostajesz kod zamówiona rzecz czeka na mnie parę godzin w sklepie-magazynie.
                                                  • xystos Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 10.06.16, 05:28
                                                    ..już po śniadanku
                                                    dziś będzie długi dzień
                                                  • lusia_janusia Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 10.06.16, 08:03
                                                    WITAM WSZYSTKICH

Jeszcze sie dobrze nie obudzilam, wpisalam sie w innym watku, ale to nie szkodzi.
                                                    *Xystos, sucho jest wszdzie, trawniki w miescie prawie powysychaly, zrobily sie rude jak na jesieni.

Organizacyjny mam piatek jak zwykle, nie wiem ile mi sie bedzie chcialo robic, pozniej
                                                    w poludnie odbieram "Maluszka" w jego domu i najprawdopodoniej jak nie bedzie deszczu to dluga runda sie zapowiada.

https://i67.tinypic.com/317i90y.jpg

Miejcie sobie przyjemnie ze sloneczkiem na niebie w piatkowy dzien.
                                                  • jaga_22 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 10.06.16, 10:34
                                                    Witajcie...
                                                    Dziś cieszę się pięknym sloneczkiem,jest 24 st. to dla mnie w sam raz.
                                                    Kapcioszki podszyłam,ale może uda mi się wyszukać takie same,bo są ładne i wygodne.
                                                    Xystos cieszy się na nowy laptopek i słusznie,co jakiś czas potrzebujemy
                                                    coś nowego żeby nas radowało jak mają dzieci.Zadowolenie poprawia nastrój,
                                                    a to przedkłada się na nasze zdrowie.
                                                    Np.kwiatki na balkonie,a ile mam radochy codziennie.

http://i63.tinypic.com/2ir3vux.jpg
                                                  • jaga_22 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 10.06.16, 10:36
                                                    Dzięki Lusiu za koniki.Maluch coś wywęszył w powietrzu.
                                                  • jaga_22 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 11.06.16, 08:16
                                                    Witajcie...
                                                    Jak widzę to jesteście wszyscy zarobieni.To trochę zakłócę ciszę
                                                    i pozdrowię Was serdecznie i ze słoneczkiem.
                                                    Miłej soboty bez zmartwień.
                                                  • lusia_janusia Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 11.06.16, 08:58
                                                    Weekendowo pozdrawiam VISTULAN....

*Jaga, na zrebakiem lecialy krzykliwe wrony i glowe zadarl zeby sprawdzic.
                                                    Rano na rundzie smarzlam ubrana na letnio, bylo tylo +10,oC a "Maluszek" tylko w cieniu
                                                    chcial chodzic. Corka juz wyslala sms, ze jest w autobusie i za chwile go zabierze, to jest
                                                    juz nakarmiony i po dlugim spacerku. Wczoraj tez znalazlam pierwszego kleszcza na nim ,
                                                    od wielu lat ich nie mial, Podobno w tym roku jest ich bardzo duzo, schowalam go do
                                                    pudelka, zeby pokazac corce. Byl duzy napity krwia.
                                                    .https://i66.tinypic.com/20jiuyp.jpg

https://i65.tinypic.com/11kfplh.jpg
                                                  • lusia_janusia Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 11.06.16, 09:01
                                                    Z pospiechu kliknelam za wczesnie, juz odprawilam "Maluska", wszyskie jego bety zaladowalam do pralki i sie piora, slonce jest to do wieczora wyschnie na balkonie.

Zycze Wam przyjemnej soboty.
                                                  • lusia_janusia Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 11.06.16, 09:31
                                                    *Jaga, masz dzisiaj pracowita sobotte, z plackami ziemniaczanymi
                                                    i na wieczor mase sprzatania po malowaniu.
                                                    Zycze, by sily Ci starczylo na ogarniecie ladu.
                                                  • jaga_22 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 11.06.16, 15:59
                                                    Już syn pojechał.Po nim nie ma co sprzątać,odkurzy,umyje.Za tydzień przyjedzie i dokończy.Jeszcze chciałabym pomalować sypialnię,ale nie mam pojęcia na jaki kolor.
                                                  • lusia_janusia Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 11.06.16, 20:24
                                                    www.muratorplus.pl/technika/malowanie-scian-z-magnatem/kolory-scian-w-sypialni-7-pomyslow-na-aranzacje-sypialni_83783.html?&id_photo=76840&id_block=115834&page=0#fotogaleria_115834
                                                    *Jaga, mam nadzieje, ze nie zrobisz kazdej sciany w innym kolorze,?
                                                    Mnie sie tekie mozaiki nie podobaja, taki link znalazlam na sciany w sypialni,
                                                    moze Cie cos zainspiruje?.

Gratuluje takiego zdolnego zyna (zlota raczka)
                                                  • jaga_22 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 12.06.16, 08:25
                                                    Witajcie...
                                                    Wiesz Lusiu taki kolor bęzowy to teraz mam,i mam go już dość.Chciałabym coś cieplejszego
                                                    a zielony to już mam w 2 pokojach.Każda ściana na inny kolor nie wchodzi w rachubę.
                                                    Podoba mi się ten kolor.Myślałam o pistacjowym,ale tu akurat nie ma.
                                                    Miłej niedzieli https://liubavyshka.ru/_ph/80/2/374813566.gif

http://i67.tinypic.com/2qki22q.gifhttp://i66.tinypic.com/m8ejc4.gif

• lusia_janusia Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 12.06.16, 09:25
                                                    Witam przy niedzieli VISTULAN......

*Jaga, to rzecz gustu, ja nie lubie ciemnych wyzywajacych kolorow,
                                                    a szczegolnie w sypalni to dla mnie cieply pastelowy kolor ktory uspokaja,
                                                    zeby czuc sie lekko i odprerzajaco.

"Maluszek" pomaszerowal juz do domu, corka sie dowiedziala, ze bursztyn dobrze
                                                    dziala przeciwko kleszczom, Mialam korale i zrobilysmy naszyjnik dla Charliego i pomaszerowal
                                                    w nim do domu. Zobacxzymy czy bedzie skuteczny.

Na razie jest +16,oC, jakos wilgotno w powietrzu sie czuje, moze bedzie cos z deszczu?,
                                                    obudzilam sie nie wyspana, w oczach jakos mi ciezko dzisiaj, zadnych planow konkretnych,
                                                    obiad mam na dzisiaj, ziemniaki mlode 9,90 kronor za kg. Sproboje czy warte sa smaku.

http://i65.tinypic.com/xmq5ja.jpg
                                                    Samoobslugowy wodopoj dla koni.

Zycze Wam przyjemnej niedzieli ze sloncem na niebie.
                                                  • maria88 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 12.06.16, 09:40
                                                    Witam i ja b.zimnym porankiem .Tylko+5.
                                                    Slonko jednak świeci ma sie ocieplic trochę.
                                                    Dzisiaj na Starówce póznym wieczorem recital Ireny Santor
                                                    na wspomnienie wizyty Papieża w naszym mieście.
                                                    Czy pójdę? Chciałabym ale jak bedzie takie zimne
                                                    wiatrzysko jak teraz to zrezygnuję.
                                                    LUSIU wyczytałam w Twoim watku,że bursztyn
                                                    straszy kleszcze więc chyba i mojej psinie założę korale.
                                                    Skąd o tym wiecie?
                                                    Komputer mi wysiada stąd moje oszczędności
                                                    w pisaniu na forum. Na razie nie mam kasy na nowy.
                                                    Kendo chyba jeszcze nie wróciła bo nie zauwazyłam
                                                    aby cos napisała. Tak jak Ty LUSIU zrobiłam pranie
                                                    zimowe psiny ciuszków i szmatek i jeszcze mam
                                                    kilka swoich wełnianych ale czekam na słoneczko by szybko poschło.
                                                    Udanej niedzieli Wszystkim Zyczę.
                                                  • lusia_janusia Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 12.06.16, 10:30
                                                    *Maria88, odnosnie bursztynwo,corka spotkala znajoma co chodzi z jamnikiem tymi samymisciezkami, to ona dala tipsa o tych bursztynach, bo zauwazyla, ze sie nie czepiaja pieska jak nosi brusztyny.

Wczoraj tez przegladalam w garderobie, duzo mam do pozbycia, ale corka mowi, ze wezmie na bazar i do sprzedania, co sobota sa tam u jej chlopaka, to bedzie miala na benzyne pieniadze, bo jezdzi sie uczac, sanim zapisze sie na kurs prawa jazdy.

Siedze i slucham Bajora, czasem lubie sobie zrobic takie seanse.

www.youtube.com/watch?v=sXbXGhSKz7I&list=PLHMX-1isns2Gm-HbByRf6BDN5Zi8I6ZKc&index=9
                                                    Kendo, chyba przyjedzie po 15 czerwca a pozniej bedzie kolej na moj wyjazd.
                                                    Wieczorem ma zwyczaj mniej wiac, moze koncert Santor Ci sie uda wysluchac.
                                                  • jaga_22 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 12.06.16, 11:05
                                                    Muszę powiedzieć córce,widać coś w tym jest.Powinne być nieoszlifowane.

czarnelapy.wordpress.com/2015/05/27/bursztyn-kontra-kleszcze-co-wymysla-jeszcze/
                                                  • xystos Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 12.06.16, 11:07
                                                    dopiero teraz wyszlem na powietrze
                                                    jest ciepło.+20*C i bezwietrznie

po trzech meczach tego samego dnia
                                                    ma się porządnego katza dnia następnego.

Pzdr
                                                  • lusia_janusia Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 12.06.16, 11:35
                                                    *Xysyos, nie ogladala ani jednego meczu, ale w gazetach dzisiaj duzo kontrowersji
                                                    po mechu Anglia-Rosja, zamieszki kipicow, policja.
                                                  • lusia_janusia Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 12.06.16, 11:39
                                                    *Jaga, dziekuje za linka o bursztynach pokaze corce, i chyba cos w tym jest.
                                                    Wieczorem tez zrobie zdjecie naszej gwiezdzie w burstynowym naszyjniku jak przyjdzie
                                                    do mnie na nocna zmiane.
                                                    Ze tez do glowy mi nie przyszlo zrobic to rano, jak corka robila.
                                                  • xystos Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 13.06.16, 02:28
                                                    I zaś bezssenna noc ale nienażekać
                                                    ponoć Wampiry tak mają.

Teraz mamy +9,2*C i jest bezwietrznie,trawnik przypomina
                                                    krótko ścięte rżysko-chrupi gdy się
                                                    po tym chodzi,zakaz podlewania
                                                    obowiązuje.

Miłego Tygodnia początku Zycze
                                                  • xystos Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 13.06.16, 04:53
                                                    Już po śniadanku,bujam się w fotelu na biegunach na altanie i oglądam
                                                    wschód.slonca,tendzień też długi będzie,pośpię troszkę siesta w środku
                                                    dnia.
                                                    Pzdr
                                                  • lusia_janusia Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 13.06.16, 08:25
                                                    WItam, pozdrawiam VISTULAN poniedzialkowo, czerwcowo.

*Xystos, to prawda, wszedzie trawniki w miescie podsuszone rudymi placami swieca. Komuna
                                                    tylko podlewa kwiaty zasadzone na klombach.

+13,o C ubieram sie z rana odpowiednio do pogody, ale rekawiczek dzisiaj zapomnialam i chowalam rece do kieszeni.
                                                    Wrocilam do domu po apar.fotograf. i zrobilam Charliemu zdjecie w moich bursztynach na naszej trawce podworkowej.

https://i65.tinypic.com/2nwux.jpg

W TV caly miesiac beda mecze pilki noznej dla kibicow, nieciekawie dzieje sie w swiecie.

Optymistycznie mimo wszystko zycze Wam przyjemnego tygodnia ze sloncem na niebie w zdrowiu.
                                                  • jaga_22 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 13.06.16, 09:03
                                                    Witajcie...
                                                    Ojej jaki Maluszek ważny,jakby był jakimś dostojnikiem.
                                                    No piękny ma wisior i okazały.Xystoś czeka na coś albo kogoś,bo wtedy dzień się dłuży.
                                                    U mnie piękna pogoda i słoneczna.Już jest 19st.
                                                    Wam również życzę słoneczka i zdrówka.smile

http://i66.tinypic.com/4r9d1l.jpg
                                                  • lusia_janusia Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 13.06.16, 10:09
                                                    *Jaga, "Maluszek" nie lubi pozowac do zdjec. a zdjelam mu obroze, zeby poczul
                                                    sie troche swobodniej, juz poszli z corka do domu, Dlugi ranek mialam dzisiaj, dopiero
                                                    dopijam poranna kawke, ale pralke jedna rozwiesilam a druga na 60,oC sie pierrzxe, same
                                                    reczniki, moze wyschna na balkonie.

*Xystos, czeka na Kendo, ale juz nie dlugo przyjedzie.
                                                  • jaga_22 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 13.06.16, 11:49
                                                    Ciekawa jestem,czy Maluszek polubi korale,może się przyzwyczai?
                                                    Mruczek zaraz by zerwał.Pamiętam jak założyliśmy obróżkę dla lepszego samopoczucia
                                                    wydzielała dobre feromony.Na początku bardzo atakował Lenkę.
                                                    Jego życie zależało od zdjęcia obróżki,wtykał pd nią łapki i cuda
                                                    wyczyniał żeby zdjąć i w końcu wygrał.Nie chciałam żeby jeszcze bardziej się stresował.
                                                    Xystos jeszcze czeka na laptopa,to chyba dziś?
                                                  • lusia_janusia Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 13.06.16, 12:06
                                                    *Jaga, nie zauwazylam zeby "Maluszkowi ten naszyjnik przeszkadzal, w domu jak jest to mu go sciagamy, tylko na spacery sie go przystraja w bursztyny.

https://i67.tinypic.com/jjmec7.jpg
                                                  • maria88 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 13.06.16, 12:12
                                                    Slicznie wystrojony aby poskutkowało. Bursztyn ma wiele właściwowości
                                                    leczniczych i zdrowotnych. Korale sa piękne. Zreszta kocham bursztyny.
                                                    U nas raz słonko a raz chmurki temp.+18. maja być burze przelotne do
                                                    końca tygodnia i ocieplenie. Dzisiaj w domku a jutro czeka mnie latanie
                                                    więc co wazne to ogarniam. Udanego tygodnia zyczę.
                                                  • lusia_janusia Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 13.06.16, 12:28
                                                    *maria88, postanowilysmy z corka, ze bedziemy omijac te miejsca, ze tam moze zlapal na siebie te kleszcze, a tak na wszelki wypadek po miescie i parku mu bedziemy zakladac.

Zycze pomyslnych zalatwien spraw.

Kendo tez sms-ala, ze u niej pada i w tym tygodniu juz przyjedzie do domu.
                                                    Przyjemnego popoludnia zycze Wszystkim.
                                                  • lusia_janusia Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 14.06.16, 09:18
                                                    WITAM, pozdrawiam...

To juz wtorek dzisiaj mamy, odbieram "Maluszka" z jego domu, i pozniej moze ze 2 rundy,
                                                    a bedzie paradowal w naszyjniku z bursztynow.
                                                    Corka w lipcu na urlop idzie, to ominie mnie przyjemnosc z nim chodzenia, bede musiala sama
                                                    wychodzic z domu na marsze, albo dluzsze rundy na rowerze.

Pochmurno jakos za oknem widac mimo +17,oC zapowiadaja tez deszcz,

https://i66.tinypic.com/s49etu.jpg

Zycze Wam przyjemnego dnia dla Wszystkich.
                                                  • jaga_22 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 14.06.16, 09:50
                                                    Witam...
                                                    Śliczne niebo z pierzastymi chmurkami.U mnie dziś kiepsko ze słoneczkiem,
                                                    ale jest ciepło 22st. a ma być 25.Z samego rana po śnidaniu umyłam 3 okna to się chwalę big_grin
                                                    To co mam zrobić na pewno muszę z samego rana,potem już nie mam ochotywink
                                                    Miłego Wam wtorku.kwiat
                                                  • lusia_janusia Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 14.06.16, 10:03
                                                    *Jaga, to wykonalas limit pracy na dzisiaj, odpoczywaj, moez pod wieczor
                                                    skusisz sie na krotka rudne na okolo bloku z kijkami, zeby nie zapuscily gleboko korzeni.
                                                    Trzeba bolowi pokazac, kto ma nad nim przewage? Zycze zdrowka.
                                                  • jaga_22 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 14.06.16, 12:21
                                                    Chyba nie dam rady,dołożyłam jeszcze jedno okno wink
                                                  • maria88 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 14.06.16, 17:49
                                                    U mnie od rana zachmurzenie i calutki czas pada rzęsity deszcz.
                                                    Nie chciało mi się nigdzie wychodzić ale musiałam.
                                                    Na pocieszenie załatwiłam trudna sprawę papierkową
                                                    ale niestety skonczył mi sie tusz w drukarcie i czeka mnie
                                                    ponowne jutrzejsze ranne wychodzenie po ten tusz i potem jeszcze raz
                                                    a ma usilnie padać. Nie ma rady, jak trzeba to trzeba.
                                                    Ja też JAGO najlepiej lubię wykonać plany rano
                                                    bo pózniej to nie mam juz takiego zapału.
                                                    Okno też na mnie czeka.
                                                  • lusia_janusia Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 14.06.16, 18:33
                                                    *Jaga, za duzo sobie planujesz i robisz w jeden dzien, przeciazasz swoja sile,
                                                    lepiej byoby to podzielic na 2 x, to nie czulabys sie zmeczona i mniej bolaly by Cie rece.

*maria88, jak to jest, jak jedo sie powiedzie, to zaraz na wierzch wyplywa inna sprawa,
                                                    ktora tez trzeba niezwlocznie zalatwic, a jak pogoda pod "zdechlym Azorkiem" to faktycznie
                                                    krzywda sie dzieje.

Mnie tez najlepiej sie pracuje w domu z rana, bo juz po poludniu to nie mam tyle zapalu
                                                    i checi. Tez sie rozpadalo u mnie przelotnie, i wieje zimnym wiatrem. Ale deszczu prawie nie
                                                    mielismy przez caly maj, b. sucho wszedzie.

Przyjemnego wieczoru zycze dla Wszystkich.
                                                  • lusia_janusia Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 15.06.16, 10:06
                                                    WITAM, pozdrawiam Wasz Wszystkich na VISTULI.

Pogoda typowo czerwcowa duszno, owietrze ciezkie, zapowiadali burze pod wieczor.
                                                    Jaga wczoraj alatwila swoje okna, a przjzalam sie swoim i tez potrzebuja odswiezenia.
                                                    Nie wiem czy zdaze sie z nimi uporac zanim mam odebrac "Maluszka", bo chcialam zrobic male zakupy. Chyba to przeloze na inny dzien.

Kendo juz sie szykuje do powrotu.
                                                    https://i65.tinypic.com/2dig18l.jpg
                                                    Zycze Wam przyjemnej srody.
                                                  • jaga_22 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 15.06.16, 10:07
                                                    Witajcie Vistulanie...
                                                    Lusiu jak dostaję chęć do pracy to pracuję dopóki mogę i oczywiście o ile daję rady.
                                                    nic na siłę nie robię.
                                                    Dziś ciepło,ale bardzo pochmurno.Z rana zawsze mam zajęcie przy kwiatkach.
                                                    Miłego dnia https://www.ajlawgifs.13tka.com/gify31/036.gif

Przezimowałam bluszczolistną pelargonię,już chciałam wyrzucić,bo tylko liście miała
                                                    a ona wzięła i zakwitła.

http://i64.tinypic.com/21kwju8.jpg
                                                  • lusia_janusia Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 15.06.16, 11:18
                                                    *Jaga, chyba sie przestraszyla Pelasie Twojej grozby i zakwitla,
                                                    ladny kolor, wyrazisty, ale nie razi w oczy jak ja to mam zwyczaj okreslac intensywne kolory.
                                                    Moja tez stoi na balkonie, liscie jej sciemnialy, moze zakwitnie?
                                                  • xystos Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 15.06.16, 14:35

po trzech dniach pochmurnych dzisiaj slonecznie z wicherkiem,dobrze
                                                    upior na "karuzeli" prawie suchy,chatke jako tako posprzatalem
                                                    na wypadek gdyby "kendo" sie wkrotce objawilo

..stary ale jeszcze niezdechly

Pzdr

ZEN
                                                  • lusia_janusia Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 15.06.16, 18:32
                                                    *Xystos, to spisales sie na medal, a na altanie jeszcze mozesz sobie
                                                    odpoczywac na bujanym fotelu.
                                                  • maria88 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 16.06.16, 06:18
                                                    Ja dzisiaj wstałam skoro świt i wszystkich witam.
                                                    Zapowiada się słoneczna pogoda ale wiatru nie brakuje a jutro to ma
                                                    bardzo wiać w całej Polsce.
                                                    Spokojnego dnia i pracusiowania życzę.
                                                    Ja trochę pobiegam a potem jak zdrowie dopisze to
                                                    gotowanie gołabkow.
                                                  • lusia_janusia Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 16.06.16, 08:29
                                                    WITAM...

SZCZEGOLNIE KENDO W DZISIEJSZYM DNIU , KTORA WROCILA DO DOMKU OD MAMY.

http://i68.tinypic.com/2l3q8l.jpg

*maria88, ranny prtaszek dzisiaj, w planach wiele obowiazkow m.in, gotowanie
                                                    golabkow.
                                                    Zainspirowalas mnie, niby wszystko w domu mam, tylko kapusty mlodej bym musiala
                                                    dokupic i robic, ale dzisiaj tez mam wypelniony dzien obowiazkami, bo to czwartek
                                                    to qi-gong gimnastyka, i za CHWILKE WYCHODZE PRZYWITAC KENDO, KTORA JEST JUZ W AUTOBUSIE W DRODZE DO DOMU.
                                                    W Malmö padala sms-ala Kendo, u nas na razie nic z deszczu, chociaz w powietrzu czuje sie
                                                    duzo wilgoci.
                                                    https://i64.tinypic.com/inwlja.jpg
                                                  • jaga_22 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 16.06.16, 09:22
                                                    Witam i ja Kendo kwiatuszkiem.
                                                    To masz Lusiu dziś dzień zabiegany.
                                                    Bardzo ładne białe kwiaty których nie znam.
                                                    Pięknego dnia http://s5.rimg.info/fb0f154f4021075df3c3385643514b27.gif

http://i65.tinypic.com/280jktk.jpg
                                                  • slo-miana Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 16.06.16, 11:07
                                                    Dzien dobry wszystkim.
                                                    Jak zwykle wpadam w przerwach miedzy przerzucaniem papierów z biurka na biurko,a jest tego troche. Zanim się obrobię to minie lato....
                                                    Piekne słonko grzeje mi w plecki, a ze za soba mam wielkie okno to czuje jak łaskoczą mnie jego promienie.
                                                    Kendo ma długie wakacje,pewnie już tęskni za domem i Xystosem?smile a Xystos przebiera nogami i wymysla czym przywitać swoja pania domu?smile)
                                                    Milego czwartku dla wszystkich,biegne w swoje papiery,chyba się w nich ukryje,zeby nikt mnie nie "napastowal" big_grin
                                                  • kendo Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 16.06.16, 12:00
                                                    juz jestem,

Witajcie Jaga/Luasia/Slomko/Maria/Greis/Dorka/Pia/Alfredka/Xystos
                                                    i inne nieobecne a nas odwiedzajace a i moze zapomniane prze ze mnie przez tak dlugi odsep czasu na necie

piekane zdjecia poogladalam na szybkiego tylko w czerwcu
                                                    wieczorem moze cos wiecej,
                                                    musze uporac sie z zalegosciami wszelakimi.

miejcie sobie milo
                                                  • pia.ed Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 16.06.16, 13:54
                                                    kendo napisała:

> juz jestem ...

Przywital Cie pewnie ulewny deszcz, bo w Malmö zaczelo padac w nocy
                                                    i przestalo lac dopiero w poludnie ... ale jak napisal xystos
                                                    pranie zrobione i wysuszone wczoraj ...
                                                    Teraz czeka Cie mily wypoczynek smile

.

• jaga_22 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 16.06.16, 14:23
                                                    Pia nigdy bym nie pomyślała,że wyrosną takie.Kupował mi syn,były niepozorne
                                                    Płaciłam po 7zł.
                                                  • kendo Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 16.06.16, 20:31
                                                    u Jagusi zawsze slicznie na balkonie.

*Lusia tez lada kompozycje balkonowa zrobila,
                                                    jeno ja zadnych kwiatkow niemam,jeno te co w ogrodzie rosna
                                                  • kendo Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 16.06.16, 20:29
                                                    pia.ed napisała:

> kendo napisała:
                                                    >
                                                    > > juz jestem ...
                                                    >

>
                                                    > Przywital Cie pewnie ulewny deszcz, bo w Malmö zaczelo padac w nocy
                                                    > i przestalo lac dopiero w poludnie ... ale jak napisal xystos
                                                    > pranie zrobione i wysuszone wczoraj ...
                                                    > Teraz czeka Cie mily wypoczynek smile
                                                    >
                                                    lalo juz w Dani,
                                                    kiedy wysialam z busa popadywalo juz troszke o 6.45-zaczekalam jeden kwart i mialam nastepny autobus...bo jedn mi "uciekl sprzed nosa" pomagalam jednej parze w zakupie biletu i wytlumaczeniu spray jak do Lund dojechac

oczywiscie chata byla sprzatnieta,
                                                    ale ogrod zaniedbany,
                                                    troszke sie uporalam z nim,jutro dziecie wpadnie i pomoze reszte..
                                                  • pia.ed Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 16.06.16, 21:20
                                                    kendo napisała:

... lalo juz w Dani, kiedy wysialam z busa popadywalo juz troszke o 6.45-zaczekalam jeden kwart i mialam ...

To jaka droga jechalas? Nie jak zwykle autobusem do Ystad, a potem promem
                                                    do Swinoujscia???

.
                                                  • xystos Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 16.06.16, 20:49
                                                    "kendo" mimo zmeczenia podroza sama musiala
                                                    prowadzic do domu gdyz ja niezbyd dobrze sie
                                                    poczolem-to mi sie zdaza czasami,dlatego nigdy
                                                    daleko niejezdze ..no ale Kendo ma zdrowie i zapal brrrrrum brrrrrum
                                                    wiec jakos to idzie.

Pzdr
                                                  • kendo Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 16.06.16, 21:05
                                                    xystos napisał:

> "kendo" mimo zmeczenia podroza sama musiala
                                                    > prowadzic do domu gdyz ja niezbyd dobrze sie
                                                    > poczolem-to mi sie zdaza czasami,dlatego nigdy
                                                    > daleko niejezdze ..no ale Kendo ma zdrowie i zapal brrrrrum brrrrrum
                                                    > wiec jakos to idzie.
                                                    >
                                                    > Pzdr
                                                    >
                                                    hi,hiiiiiiiiiiiiiiiii
                                                    a co mialam na piechote kufer ciagnac do domu??
                                                    wsiadlam i przyjechalismy szczesliwie do domu...
                                                  • xystos Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 17.06.16, 08:07
                                                    Kendo w polsce opiekowala sie rowniez Babci ogrodki ,pare godzin
                                                    w domu I wypelzla na trawnik by
                                                    wygladal po jej mysli
                                                    ma zaciecie do zieleniny

u nas pochurnie ale dlamnie cieplo
                                                    +15*C
                                                    Milego Dnia Wam Wszystkim Zycze

..jeszcze kilka godzin I łyk and......
                                                  • pia.ed Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 16.06.16, 13:47

Jaga, masz chyba najdrozsze pelargonie ktore mozna kupic, bo maja grube kiscie i podwojne kwiaty...
                                                    Ja w tym roku kupilam pelargonie w kwiaciarni, ale moje maja pojedyncze kwiatki,
                                                    ktore zreszta po miesiacu zdazyly przekwitnac i ani sladu nowych paczkow!!!
                                                    A wedlug slow kwiaciarki mialy kwitnac cale lato ...

.
                                                  • lusia_janusia Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 17.06.16, 08:27
                                                    Witajcie...

*Pia, powinnas obciac te przekwitle kwiatki i podlewac przynajmniej co drugi tydzien
                                                    woda z nerig do kwiatow kwitnacych to pelasie puszcza nowe pedy.

Za oknem sloneczxnie w powierztu pachnie deszczem, a jego ani sladu.
                                                    *Kendo sie chyba juz zadomowila i wyspala po podrozy i dalszy ciag kszatania po wlasciach.
                                                    Przynioslam Ci 4 sztuki wczoraj ze sklepu o czym rozmawialysmy.

Ja jak zwykle dzien organizacyjny, chyba musze upiec bulki, bo sniadanie jadlam chrupkie pieczywo.

Miejcie sobie przyjemny przedweekondowydzien.
                                                  • jaga_22 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 17.06.16, 09:09
                                                    Witajcie...
                                                    U mnie w nocy było 17st. ciężko było spać choć balkon otwarty.Dziś ma być 29
                                                    ale wątpię,bo duży wiatr wieje.O! już jest 28,ale słonko świeci.
                                                    Miłego piątku dla Wszystkich i miłych pogaduszek https://dodatkii.net/emotki/39.gif

http://i65.tinypic.com/21o5847.jpg
                                                  • kendo Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 17.06.16, 13:54
                                                    o! u
                                                    *Jagusi ,znow pieknie zakwitlo na balkonie,
                                                    wracajac przez niemcy/dniae do domu,teperatura byka wyswietlana na dyspeleju w autokarze,
                                                    wiec noca bylo 0koklo +14 przez N,a 12 w danii,

*Lusia
                                                    dzien "zakrecony" po zakupy,bo bazy w domu braklo,pozniej szybki obiad i przygotowanie ulubionej salaty dla dzieciecia,bo przybedzie po pracy,

*Pia
                                                    tym razem zmienilam jazde przez danie /niemcy i musialam wlasnie przez Twe miasto jechac.

udanego piatku,
                                                    odpoczne zdziebko i dalej do pracki...kolo kwiatkow teraz,wiec moze i dziecie nie bedzie musialo pomagac..
                                                  • maria88 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 17.06.16, 14:36
                                                    Piekna rózyczka na fotce LUSI. Wszystkie kwiaty są piękne
                                                    jak ktos o nie dba.U nas dzisiaj upał ale wieje huraganowo i jest b.przyjemnie.
                                                    WITAM KENDO - chyba nalezy Ci sie odpoczynek a nie zryw do pracy.
                                                    Jak sałatę robisz ulubioną dla córci? Może to jakis nowy pomysł
                                                    którego nie znam.
                                                    Zycze radosnych powitań.
                                                  • kendo Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 17.06.16, 14:47
                                                    hej Mario,
                                                    dzieki za przywitanie
                                                    akurat mialam zamknac kompa,

gotuje troche swiderkow,kupilam juz grillowanego kurczaka/jajka ugotowalam/pomidor/ogorek/trzy kolory fasolki w ziarnach juz z puszki,zamiast kukurydzy -czyli nie szparagowa.../salata lodowa /krewetki/
                                                    wszystko kroje ,pozniej sobie kazdy sam naklada czego ile chce do"michy" i polewa dresingiem na bazie oleju lub jogurtu,jak dzis juz zrobilam z troszke majonezu/yogurtu greckiego/pieprzu cytrynowego/soli/soku z cytryny-moze byc kwasek cytrynowy/koprek/zabki czosnku w zaleznosci ile sie go lubi..
                                                    w jadlodajni podaja juz w miseczkach plastykowych wsio razem,ze ciezko jesc a w domu to po troszeczke za kazdym razem sie w miche wlozy..-SMACZNEGO
                                                    mozna uzyc innego miesiwa rowniez,nam smakuje z kurczakiem

udanego dnia zycze,

tu "deszcz wisi w powietrzu" a powinno popadac,bo sucho.
                                                  • maria88 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 17.06.16, 17:35
                                                    Własnie chyba najwazniejszy w tym wszystkim jest sos aby go dobrze dosmakować
                                                    i dobrac odpowiednie przyprawy. Dzieki za info.musze tak kiedys wypróbować.
                                                    Nie wiem czy u nas jest pieprz cytrynowy a krewetki sama smazysz
                                                    czy gotowe. Grilowanego kurczaka i świderki podajesz osobno do tej sałatki tak?
                                                  • xystos Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 17.06.16, 17:46
                                                    jezeli niema gotowej mieszanki pieprzu cytrynowego to zrob go sama: bialy lub czarny pieprz I na tarce zdarta skorka z cytryny,smakuje do ryb
                                                  • pia.ed Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 18.06.16, 00:32

Maria, widzialam takie salatki jak robi kendo dla syna ...
                                                    wszystkie czesci salatki miesza sie razem
                                                    wiec takze ze swiderkami i kawaleczkami grilowanego kurczaka.
                                                    A krewetek sie nie smazy, tylko obiera ze skorupek,
                                                    mozna takze kupic juz obrane, tylko ze maja slabszy smak.

Skoro do salatki dodaje sie soku cytrynowego czy kwasku cytrynowego,
                                                    to niekoniecznie musisz kupowac pieprz cytrynowy ...

.
                                                  • maria88 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 18.06.16, 01:39
                                                    Dzięki PIA za uzupelnienie. Spróbuje taka zrobic.
                                                    Pełnia i zbudził mnie ksiezyc. Zawsze tak mam.
                                                  • jaga_22 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 18.06.16, 07:57
                                                    Witam...
                                                    Od rana słonko przypieka,trzeba wyciągnąć wiatrak.
                                                    Miłej soboty

http://i68.tinypic.com/24edn6a.jpg
                                                  • pia.ed Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 18.06.16, 00:14
                                                    lusia_janusia napisała:
                                                    >
                                                    powinnas obciac te przekwitle kwiatki i podlewac przynajmniej
                                                    co drugi tydzien
                                                    woda z nerig do kwiatow kwitnacych to pelasie puszcza nowe pedy.

Podlewam co drugi dzien, obcinam wyschle kwiaty,
                                                    ale nie dodalam näring, bo musza przeciez miec dobra ziemie
                                                    skoro dopiero co kupione ...
                                                    .

• lusia_janusia Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 18.06.16, 08:34
                                                    Witam...ranne ptaszki......

Ja tez wstaje wczesnie, ale zanim sie obrzadze kolo siebie i zjem sniadanie, to jakos przedluza sie w czasie, teraz dopijam z Wami kawke sniadaniowa.
                                                    *Kendo,, obchodzi swoje wlosci, poprawia nature, odpoczywa-aklimatyzuje sie po dlugim niebycie w domu.
                                                    *maria88,, nabrala ochoty na salatke, wszystkiego w malych ilosciach i jedzenia na caly tydzien.
                                                    *Xystos wie jak mozna zastapic piepz cytrynowy.
                                                    *Jaga, zadowolona ze sloneczka, przypieka, no i dobrze, bo zima nam tego ciepla naturalnego brakuje. Jaga ladnie skomponowalas kwiaty w kolorach rozu - w roznych odcieniach.

*Pia, kwiatki maja to do siebie, ze musza sie przyzwyczaic do nowego miejsca tez, a kazdy z nas ma inne fluidy do kwiatow, ze po prostu zile beda rosly. Ja nie mam reki do "fiolka alpejskiego" a tak lubie te kwitnace na rozne kolory, zakwitna tylko te paki ktore kupilam w sklepie i pozniej nic sie nie wiaze. Wiec przestalam je kupowac.

https://i66.tinypic.com/2zylatw.jpg
                                                    Takie niebo dzisiaj wisi na glowami u mnie,

slonce sie za nie chowa +19,oC za oknem, a w domu mam zimno musialam ubrac welniany sweter i kolana przykryci polarem bo mi zimno.
                                                    Chyba jakas przejazdzke na rowerze musze uskutecznic dla rozgrzewki.

Zycze Wam przyjemnej soboty.
                                                  • kendo Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 18.06.16, 09:52
                                                    *Pia
                                                    dziekuje za uzupelnienie,
                                                    tak,w jadlodajniach juz gotowa-wymieszana sie kupuje w plastykowych glebokich miseczkach,dresing oddzielnie w pojemniczku,
                                                    zostalo sporo jeszcze tego,miesa ze skrzydelek obiore i strarczy dla kazdego,
                                                    bo dziecie dzis tez wpadnie,

*Lusia
                                                    przypomnialas mi o kwiatuszku,ktory dalam Ci pod opieka,podczas mej nieobecnosci,bo inaczej pancio by go "zasuszyl albo zalal"nastepnym razem trzeba go w hallu postawic to nie zapomne,

*Jagi kwiatuszki zawsze sliczne sa,
                                                    ale na dzien dziszejszy migrenowy-kolor dzial na mnie,jak "plachta na byka"

niewiem czy tez tak macie podczas migren,
                                                    ze nie mozecie patrzec na jaskrawe kolory,
                                                    swiatlo wiadomo,"daje po oczach"..

*Maria
                                                    eksperymet z salatka ,rob rozwaznie w malej ilosci,
                                                    bo sama zobaczysz,ze dajac wszystkiego po troszke bdzie ogrom jedzenia na talerzu,
                                                    zycze trafionych smakow...

a Greis ma urlop ??????????
                                                    czy z wnusia sie bawi??

udanego weekendziku zycze
                                                  • maria88 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 18.06.16, 14:24
                                                    Dalej pogoda piekna z wiatrem dla ochłody.
                                                    Zycze zdrowego wypoczynku i smacznych obiadków.
    • xystos Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 18.06.16, 22:47
      Nocy milej woamwszystkim zycze
      • xystos Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 19.06.16, 06:47
        czyzby SMHI mialo racje ? wraca do nas fala goracego powietrza na dluzej
        niedla mnie zoombi pogoda ale reszta
        bedzie sie radowac.
        Milej Niedzieli Zycze
        • lusia_janusia Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 19.06.16, 08:44
          * Na świętego Gerwazego jest w ogrodzie coś pięknego.*
          * Na święty Protazy każdy się poparzy.*

Niedzielnie Wszystkich witam na VISTULI

Tak potwierdzam slowa Xystosa, slonce swieci pelna geba.

My dzisiaj mamy spotkanie z Kendo, i robimy rekonesans po miescie, parku
          zobaczymy gdzie bedzie najprzyjemniej to moze przycupniemy dla relaksu.

https://i63.tinypic.com/244ec1t.jpg
          Przyjemnosci niedzielnych dla Wszystkich zycze.
          • kendo Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 19.06.16, 09:22
            napisze tez moje wlasne przyslowie
            "przy niedzieli slonko sie weseli"

tak widac,jak sie raduje ale ,jak dla mnie to jakos chlodem powiewa,
            czyli Maria by lubiala tutejsza dzis aure,

*Lusia,
            sliczne aranzaczje kolo basenu porobili,
            przejdziemy sie dzis,to naciesze swe oczy kolorami lata,

jestem gotowa do drogi

przemilego niedzielnego odpoczynku zycze z rabatka u Mamy w ogrodzie
            https://i66.tinypic.com/sbiy2u.jpg
            • lusia_janusia Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 19.06.16, 09:42
              *Kendo, ale ladnie zakwitly te plozace kwiatki.
              • kendo Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 19.06.16, 09:59
                lusia_janusia napisała:

> *Kendo, ale ladnie zakwitly te plozace kwiatki.

slicznie wygladalo,
                a niezapominajki tez zrobilam i inne cwietki..https://i63.tinypic.com/2n4l6h.jpg
        • pia.ed Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 19.06.16, 10:54

xystos napisał:

> czyzby SMHI mialo racje ? wraca do nas fala goracego powietrza na dluzej

Wczoraj rzeczywiscie, mimo chmurek, bylo troche duszno,
          ale dzis siedze w mieszkaniu i marzne ...
          na termometrze za oknem jest 16 C, wieje chodny wiaterek.

Kupilam juz Sommarkort, tylko nie mam gdzie pojechac sad

.
          • jaga_22 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 19.06.16, 12:52
            Witam...
            Na dworze upał 29st. lepiej siedzieć w domu.Obiadek na dogotowaniu,a ja czekam na dzieci.
            Migrena mam nadzieję,że odpuściła już?
            Kendo ładny ogródek zaprogramowałaś u mamy.
            Miłej niedzieli.
          • xystos Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 19.06.16, 13:25
            ja zle znosze upaly +25*C to gorna
            granica dla mnie,wtedy zchodzi duzo
            zimnych piw,w Norrland chlodniej ale
            zaduzo muszek I komarow letnia pora
            I dlatego musze sie zadowolic i-netem I swiezo parzona kawa.
            Pzdr
            • greis52 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 19.06.16, 16:28
              pozdrawiam, nie wiadomo co gorsze deszcz, zimno czy upaływink
              każdemu nie dogodzi się, a umiaru w pogodzie raczej nie bywa...
              spokojnego niedzielnego popołudnia!
              • maria88 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 19.06.16, 16:53
                Slonecznie i powyzej 31 stopni ma byc w Polsce
                do końca nastepnego tygodnia o d soboty ochlodzenie. Przelotne
                tez burze z wiatrami. Więc lato...lato...lato.
                Dobrego wypoczynku i leniuchowania.
            • pia.ed Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 19.06.16, 17:09

Wrocilam przed chwila z Trelleborg i tam bez sweterka nie da sie chodzic po ulicach ...
              W Malmö tez nie, bo w cieniu i przy dosc duzym wietrze czuje sie jakby bylo 14 C.

.
              • kendo Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 19.06.16, 18:42
                *Jagusia
                to Mama sama go pielegnowala kiedy jeszcze mogla,
                teraz juz z trudem wielkim,

*Pia
                czyli juz mozesz jezdzic po Skane i zwiedzac zakatki,
                tu tez chlodno bylo,wybralam sie do Lusi w marynarce i wrocilam by na skafanderek zamienic i nie zalowalam

*Maria
                ja tam ciepelko uwielbiam,
                moge miec go caly rok,

*Greis
                spedzili milo czas w miescie i na obiedzie Lusi

*Xystos to by i lodowce narzekal,ze mu goraco,

milego wieczoru Zalodze
                • jaga_22 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 19.06.16, 20:03
                  Trudno dogodzić,ale dziś było za gorąco.Zaraz 20 -ta a na termometrze jeszcze 25st.
                  Miłego wieczoru.
                  https://2.bp.blogspot.com/-sR8aoLJuAzo/Ug4WEPQJT1I/AAAAAAAAF-A/uGi8oVd72aY/s1600/2442079270_n.png
                • pia.ed Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 20.06.16, 00:33

To byla moja pierwsza wycieczka na Sommarkortet, zupelnie niezaplanowana ...
                  Potrzebowalam pojechac gdzies na krotko i zdecydowalam sie na Trelleborg, 40 km na poludnie od Malmö.
                  W grudniu 2015 otworzono na tej trasie nowa linje kolejowa. Podroz trwa tylko 29 minut i jest bardzo przyjemna. Siedzialam jak zwykle w wagonie, a wlasciwie w czesci wagonu w ktorym obowiazuje cisza ...

.

• lusia_janusia Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 20.06.16, 08:19
                    Witam, w nowym tygodniu...

https://i67.tinypic.com/2v0y4g0.jpg

Taki kamien spotkalam wczoraj na swojej drodze jak szlam spotkac sie z Kendo.
                    A z Kendo, to zrobilysmy rekonesans po galeri i innych butkich, nic szczegolnego
                    nas nie zainspirowalo.

*Jaga, Kocio sliczny zneczony juz przysnal na klawiaturze.
                    *Greis, nas odwiedizla prawie z poczatkiem lata,
                    *Pia, Wlasnie dobrze ze podzielili sklady pociagow na rozne strefy; z wiekszym bagazem -wozki, z psami, i strefa ciszy. Kazdy wybierze dla siebie odpowiednia strefe.
                    *maria88, czasem prognozy sie nie sprawdzaja, ziemia i mury dowmow sa juz nagrzane slonce, to nie odczuje sie od razu zmiany ochlodzenia.
                    *Xystos, dozuj sobie ostroznie zimno piwo ze wzgledu na gardlo, bo latwo w taka pogode go przeziebic.

Zycze dla Was przyjemnego tygodnia i zdrowia pod slonecznym niebem.
                    • jaga_22 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 20.06.16, 09:26
                      witajcie...http://i63.tinypic.com/29n6zwm.gif
                      Pogoda się odmieniła.Od rana deszczowo i tylko 17 st.
                      Piękna róża i pewnie pachnie,a kamień gładki i przytłaczający swoją wielkością.
                      Wokół widzę skrzyp,ziemia musi być kwaśna.A skrzyp to jest leczniczy tylko nie
                      pamiętam który.Miłego i sprawnego poniedziałku.

http://i68.tinypic.com/i5c7zp.jpg
                      • kendo Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 20.06.16, 09:48
                        *Jagusia,
                        nic nie ujmujac Twoim kwiatkow kwitacym i cieszacym oko,

*Pia
                        a to bedziesz miec fajne lato z podrozami,
                        tez tak bym chciala na ten rok,ale niestety nie da sie,
                        "zawirowania sie zaczynaja" moze dopiero w polowie lipca sie jakos ulozy,
                        na razie nie pisze o co chodzi,bo po co...

*Lusia
                        sliczny kamol,
                        zobacze go pewnie pozniej kiedys na rowerowej rundzie.. i faktycznie nic szczegolnego nie bylo w Galerii,moze na przecenach w srodku tygodnia cos dadza,to co upatrzylysmy juz sobie,
                        acha kupilam leginsy jeans,bom przytyla i juz nie mialam co wciagnac na siebie.

*Xystos
                        relaksuje sie z umiarem,od mojego prtzybycia..

wszystkim zycze milego startu na caly tydzien https://i63.tinypic.com/11hw7iu.jpg
                        • lusia_janusia Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 20.06.16, 09:52
                          *Jagi kwiatki nawet w pochmurna pogode wygladaja ladnie.
                          *Kendo, lilje u mamy zakwitly wspaniale w tym roku i jak ich duzo.
                          • kendo Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 20.06.16, 09:58
                            tak,nawet irysy tezkwitly na potege,
                            zaznaczylam nitka ten bardzo zolty irys,co zawiozlam,tylko jedna szt.sie przyjela,
                            Mama chce go oddzielic od reszty,wiec,jak bedziesz,to oddzielisz go,a bedzie ciezko..
                            • maria88 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 20.06.16, 13:42
                              W domku jest okey, wszystkie okna zasłonięte tylko lekko uchylone.
                              Rano bylo pochmurnie ale teraz słonko i tak ma byc dalej.
                              Chlodniczek zrobiłam i jest w lodówce. A tak wogóle to za duzo jem
                              i spodnie zaczeły sie opinać czego nie lubię.
                              Idę zaraz do apteki po pokrzywę do picia.
                              Miłego dnia dla wszystkich.
                              • lusia_janusia Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 21.06.16, 07:54
                                Witam....
                                *maria88, oj co to z tymi spodniami, chyba masz wilgo w szafie bo to na pewno
                                spodnie sie skurczyly(zart).
                                Po zimie mam podobnie, ale z wiosny rower i dluzsze spacery, to spodnie zaczynaja pasowac. Najgorzej wieczorem jest smak na wszystko. Automatycznie otwiera sie lodowke i myszkuje za czyms dobrym, a najpredzej to co pieczonego slodkiego wpada w rece, chociaz ostatnio to nie wypiekalam duzo,

Z rana juz jestem po rundzie z "Maluszkiem" i sniadaniu, deszczyk lekko nas zrosil.
                                Corka przyslala sms-a ze jest w drodze w autobusie i zabierze "Maluszka".

A ja moze sie wybiore do centrum handlowego szukac inspiracji.
                                Przyjemnego wtoruku zycze NAM
                                • kendo Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 21.06.16, 09:08
                                  hej Lusia

no tak,tez bym szukala ich,ale co innego przykuwa do pracki,
                                  wczoraj skosilam trawke,udalo sie na dzisiejszy deszczyk,
                                  o piatej nad ranem bylo jeszcze bez deszczu,

*Maria
                                  mam podobny problem kiedy od Mamy wracam,
                                  bedac teraz dwa miesiace ,przytylam,ze musialam dokupic letnie spodnie dwie pary,coby miec w czym chodzic..

pozatem,wzglednie cieplo przy drobnym deszczyku

milego wtorku zycze,kolekcja irysow u Mamy https://i65.tinypic.com/orr0qa.jpg
                                • jaga_22 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 21.06.16, 09:09
                                  Witajcie...
                                  Pod koniec tygodnia ma być upał,to dziś wybiorę się po zakupy.Będę szukała butów,bo moje najwygodniejsze sandały rozleciały się.
                                  Życzę zdrówka i pracki w sam raz https://dodatkii.net/emotki/21.gif

http://i63.tinypic.com/300gmzc.jpg
                                  • lusia_janusia Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 21.06.16, 09:16
                                    *Kendo, wlasnie ten kolor irysow niespotykany, dobrze ze ich nie wykopalam jesienia,
                                    bo duzo nowych przyrostow mama pozwolila wyrzucic.

*Jaga, roza piekna w swoim kolorze, ciekawe czy tez pachnie?.
                                    • kendo Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 21.06.16, 09:21
                                      *Jagusia
                                      witaj ,przywiatalas nas z piekna roza,uwielbiam ten kolor
                                      zycze znalezienia sandaletow wygodnych..

*Lusia

wlasnie podobaly mi sie one,
                                      dlugo kwitna,
                                      obok niego zaznaczony nitka ten zolty co tutaj mam,jeden tylko i Mama chce je rozmnozyc..

udanego dnia zycze
                                      pracka zaplanowana na deszczowy dzien,
                                      segregacje ciuszkow w szafach i w kartony na Czerwony Krzyz sie wywiezie,az szkoda niemal nowych wydawaxc,ale coz juz chyba nie wroce do swej ulubionej "zasuszonej wagi"
                                      https://i63.tinypic.com/1z1tmoz.jpg
                                      • maria88 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 21.06.16, 11:07
                                        Dalej będzie cieplutko więc i słoneczko da dobry nastrój na dziś.
                                        Na bazarku były pierwsze mieczyki. Kupiłam czerwone.
                                        Takie bardzo mi się podobają i mam z nimi związane miłe wspomnienia.
                                        • slo-miana Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 21.06.16, 13:30
                                          Dzien dobry w tak piękny dzień, humor mi dopisuje, pracy wciąż bardzo dużo,ale co tam... nie sama praca człowiek zyje,trzeba mieć chwile dla siebie, dla przyjemności.
                                          zyje już wakacjami, byleby tylko moja corcia obronila się to już będę spokojna.
                                          • alfredka1 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 21.06.16, 14:07
                                            Przed kim , przed czym Dziecinka się broni ??? na wszelki wypadek sześcioro kciuków jest w gotowości smile
                                            • slo-miana Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 21.06.16, 14:39
                                              moja córci będzie bronic prace mgr na początku lipca. niby już nie daleko do egazminu,ale jakby wieki....i stres....
                                              • jaga_22 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 21.06.16, 15:59
                                                To ja też będę trzymała kciuki Slo.Pamietam córki obronę i męża ile było emocji.
                                                Kendula kupiłam nie to co chciałam,ale się może przydadzą .big_grin
                                                • lusia_janusia Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 21.06.16, 19:05
                                                  *SLo-mianka polamania dluopisow dla corki przy gaistrowym egzaminie, ale kciuki
                                                  bede trzymac, tylko napisz kiedy,

*Jaga, zakup przyszlosciowy kupila,
                                                  *maria88, zadowolona z pogody i mieczykow, tutaj dopiero jesienia je sprzedaja.
                                                  • alfredka1 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 21.06.16, 19:34
                                                    Nasze "dziecko" bardzo dorosłe .. i nie zapomnę nerwów przy egzaminach mgr , dr , hab. ...
                                                    i radość bez nerwów przy wręczaniu jej profesury ....
                                                    czego i Wam życzę .
                                                  • lusia_janusia Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 21.06.16, 22:06
                                                    *Alfredko, ja sie nie denerwowalam jak moja starsza corka zdawala,
                                                    i odczytywala swoja magisterska prace przy duzym gremium w auli.
                                                    Tylko pamietam to uczucie ulgi i radosci, ze juz jest po wszystkim i w rece ma zawod.
                                                  • alfredka1 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 21.06.16, 22:15
                                                    Jesteś dzielna , dziecince było lżej gdy widziała Mame spokojna.
                                                    Usciski.
                                                  • kendo Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 22.06.16, 07:57
                                                    *Slomko
                                                    trzymamy wszystkie kciuki i zyczymy wszystkiego jak nalepiej,
                                                    *Alfredziu,
                                                    gratuluje zdolnego "dziecia"
                                                    to prawda,rodzice zawsze sa podekscytowani "egzaminami" ale pozniej juz wielka rados z osiagniecia na cale zycie,
                                                    *Lusia
                                                    tez sie cieszylam ja ma chrzesnica dzielnie czola stawila przed wszystkimi,ma teraz dobrze plata prace i bardzo duza satysfakcje,

*Jaga jednak zakup zrobila i jest zadowolona
                                                    *Maria lubi pogode nie za goraca

*Pia oznajmila,ze koperek tanio kupuje.

witajcie Kochane i nieobecne Dorka i Greis i kogo jeszcze zapomnialam??
                                                    miejcie sobie udany dzionek
                                                  • lusia_janusia Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 22.06.16, 09:15
                                                    Witajcie, udany dzionek chyba bedzie, bo od rana slonce zaczyna wystawiac
                                                    swoje cieple pazurki.

Musze cos na wieczor przygotowac, bo przyjdzie z wizyta corka z "Maluszkiem" tylko
                                                    tak posiedziec.
                                                    https://i64.tinypic.com/2vx3pjm.jpg

Przyjemnej srody zycze dla Wszystkich na Vistuli.
                                                  • maria88 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 22.06.16, 10:57
                                                    Dalej u nas upały . Mają siegać 30 stopni.
                                                    W takim czasie dobrze byc nad wodą.
                                                    Wolę słonko za oknem niz pochmurne niebo.
                                                    Udanych planow i zdrówka zycze.
                                                  • kendo Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 22.06.16, 11:05
                                                    *Lusia/Maria
                                                    witajcie,
                                                    tak tu dzis na upala sie zapowiada,
                                                    a w domu chlodno,bo mam mozliwos zaluzjami operowac by sloncu troche przeszkodzic by lapki do domu wlozylo.

udanego dnia zycze
                                                  • jaga_22 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 22.06.16, 21:21
                                                    Dobry wieczór...
                                                    Cały dzień bez internetu coś okropnego https://www.ajlawgifs.13tka.com/gify34/010.gif
                                                    Miłego wieczoru i dobranoc.

Chłodzę się jak umiem,przy murku chłodniej.
                                                    http://i67.tinypic.com/33wqt1k.jpg
                                                  • kendo Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 22.06.16, 21:32
                                                    o i jest wieczornie Jaga wraz z Lenka,
                                                    tak,dzis cieplutko bylo
                                                    milo mi bardzo,

milego wieczoru

a czemu netu nie bylo???????????
                                                  • jaga_22 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 22.06.16, 21:49
                                                    Coś się z ruterem popsuło.
                                                  • maria88 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 23.06.16, 05:30
                                                    Ranna pobudka bo Dzień Ojca. Szykuje sie na cmentarz zapalic światełko.
                                                    Potem upał więc idę rano a potem zakupy na ryneczku i sprawki domowe.
                                                    Udanego i zdrowego dnia życzę.
                                                  • kendo Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 23.06.16, 08:58
                                                    witaj Maria
                                                    tu tez zapowiada sie na upal,
                                                    okna mielismy cala noc otwarte w calym domu,
                                                    zakupy tez dzis bede robic ostanie na jutrzejsze tu swieto"powitanie lata"

*jaga
                                                    to faktycznie irytujacy moment z niedostepem do netu,
                                                    my bedziemy miec tez ograniczony dostep pod koniec czerwca bo zmieniac bedziemy ..
                                                    ewentualnie z pancia laptopa bede klikac czego nie lubie-"laptopa nie lubie"

udananego dnia zycze obecnym i nieobecnym
                                                    https://i65.tinypic.com/2lkb7k1.jpg
                                                  • lusia_janusia Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 23.06.16, 09:30
                                                    Witam...
                                                    dzionek rozpoczety, od switu prawie slonce, nawet otworzylam sobie balkon o 5,30 i zaraz
                                                    go zamkne bo slonce przejdzie na druga strone domu to bedzie przygrzewac.

Ja nieraz z wyboru nie wchodze na net,
                                                    *Jaga, to moze odpoczelas w inny sposob, albo spedzilas czas na innych zajeciach.
                                                    Lenka wyglada, ze przytyla, okragly brzuszek dostala.

*maria88, to prawda w takie upaly najlepiej pozalatwiac wychodzace sprawy rano, zeby w poludnie
                                                    w najwiekszy upal odpoczywac w domu.

*Kendo nie zapomnij dzisiaj gimnastyka Qi-gong o godz,11,oo
                                                    Tez porowerkuje teraz do sklepu po ostatnie zakupy.
                                                    Zycze udanego dnia,

https://i66.tinypic.com/2cgg65z.jpg

Jutro krocej pracuja albo wcale ( "Midsommar Affton") wigilja srodka lata.
                                                    wczesniej zamykaja sklepy.
                                                    Sobota MIDSOMMAR (srodek lata), czerwona kartka w kalendarzu.
                                                  • kendo Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 23.06.16, 09:38
                                                    hej Lusia
                                                    ja tez zrobie zakupy ostanie wracajac z Gigonga,
                                                    moze mnie "rozkreci toto",bo jakos do niczego nie moge sie zebrac w odpowiednim czasie,
                                                    juz kwitna te fioletowe?
                                                    zawsze pelno ich kolo konikow,
                                                    nawet nie mialam czasu rowerem tam podjechac,ale chyba sprawdze co gdzie jakie kwiatki rosna na jutrzejsze wianki

przyjade wczesniej zdziebko i po Cie wpadne
                                                    udanych zakupow zycze
                                                  • jaga_22 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 23.06.16, 10:10
                                                    Witam...https://dodatkii.net/emotki/19.gif
                                                    Gorąco,ale słonko taK NIE PRAZY JAK WCZORAJ.
                                                    Lenka na razie zdrowa i ma apetyt.Już 3-ce daje radę bez sterydu.Aby dalej,bo ponoć
                                                    te kłopoty co ma są do nieuleczenia.Choć i tak mam nadzieję jeszcze młoda.
                                                    Kwiatki polne czy łąkowe mają swój wielki urok.
                                                    Miłego dnia i załatwiania spraw pomyślnie.Widzę,że macie huk roboty.
                                                  • maria88 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 23.06.16, 12:51
                                                    To macie fajne Swieto Lusiu i Kendo. Wesołe i z kwiatkami
                                                    ponadto wolne dnie w pracy.
                                                    Zycze aby była pogoda do świętowania
                                                    i udane zakupy.
                                                  • slo-miana Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 23.06.16, 15:20
                                                    witajcie.
                                                    u mnie dzisiaj skwar jak diabli. mialam polowke wolnego dnia,ale nie wiem czy czuje sie wypoczeta?chyba przez te spiekote.
                                                    zmykam przygotowac obiad,bo po poludniu jade do tatki.
                                                    trzymajcie sie zdrowo.
                                                  • jaga_22 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 23.06.16, 17:17
                                                    Niestety wrócił skwar,a teraz chce mi się spać https://www.gify.net/data/media/514/dobranocka-ruchomy-obrazek-0228.gif
                                                  • maria88 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 23.06.16, 20:14
                                                    Ja zrobilam drzemke popołudniową ale psina mi nie pozwolił
                                                    długo leniuchować. Zbudził mnie, przypominając o spacerku i kolacji.
                                                  • jaga_22 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 23.06.16, 20:31
                                                    Nic z mojego snu nie wyszło.
                                                    Już się ułożyłam,wyłączyłam telewizor i komputer i zadzwoniła córka.
                                                    A może i dobrze,miałabym kłopoty w nocy.
                                                  • pia.ed Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 23.06.16, 21:03
                                                    Maria, nie ma zadnego wolnego od pracy dnia, bo swieto Midsommar przypada w sobote.

Piatek wprawdzie nie jest normalnym dniem pracy, bo to jest wigilia tego Swieta, uroczyscie obchodzona,
                                                    ale ci ktorzy maja wtedy wolne, np biura, musialy go odpracowac ...Wszystkie sklepy sa otwarte, ale wczesniej koncza.

Oczywiscie Szwedzi staraja sie miec wolne jak najdluzej, i niektorzy wyjezdzaja
                                                    juz w czwartek, ale kosztem urlopu.

.
                                                  • lusia_janusia Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 23.06.16, 22:44
                                                    Byl ruch w sklepach do pozna, wszystkie parkingi zajete, a w monopolowym kolejki.

Spokojnie sie zrobilo, pare godzin nadprogramowo pilnowalam "Maluszka" bo corka pojechala z chlopakiem na pole nazbierac truskawe, i nas obdzielila.

Kedno odebrala truskawki i jak jak odprowadzalam do samochodu to deszczyk sie rozpadal, ciekawe? na jutro zapowiadaja tez upal, moze nie bedzie padac jak w noca popada.
                                                  • lusia_janusia Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 24.06.16, 09:13
                                                    Witam z deszczem i burza, ktora przesuwa sie po niebie od wczoraj
                                                    wieczorem.

Wigilja srodka lata, wszyscy zaczynaja swietowac, a jutro prawdziwe swieto,

Musze jeszcze zrobic kilka czynnosci i wybieram sie do Kendo swietowac.

https://i68.tinypic.com/95tt9e.jpg

Corka wczoraj przzwiozla mi truskawek ktore sama nazbierala na polu, podzielilam sie troche
                                                    z Kendo, juz poznym wieczorkiem po nie przyjechala, ja zjadlam prawie caly litr sama, bo w tym jednym pudelku litr ma byc 1/2 kg (wg sklepow co sprzedaja) ale w nich bylo wiecej.
                                                    Niezbedny smak w obchodach srodka lata smak truskawek jedzonych z bita smietana, jako dodatkow do deserow .

Zycze Wszystkim przyjemnego piatku ze sloneczna pogoda.
                                                  • kendo Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 24.06.16, 09:23
                                                    *Lusia
                                                    slicznie truskawy sie prezetuje,
                                                    napisze ,ze pysznie smakuja,sloncem i aromatem truskawki,
                                                    nie te co zwyklam kupowac na ryneczku

witajcie smirklomka/Maria/Jaga/Pia/Lusia
                                                    i nieobecne Alfredka/Dorka/Greis
                                                    zycze wam udanego dnia.

tu popaduje a kwiatkow chcialam na wianki nazbierac..
                                                    https://i68.tinypic.com/b96b9s.jpg
                                                  • lusia_janusia Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 24.06.16, 09:36
                                                    *Kendo, poznaje to miejsce, ladnie bratki kwitna i niezapominajki.
                                                  • maria88 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 24.06.16, 09:47
                                                    Piękny ten ogrodeczek, widac ,że przydomowy
                                                    z kochanymi bratkami, niezapominajkami, fiołkami.
                                                    Pogoda tez u nas przepiekna chociaz ma byc upał.
                                                    Wolę
                                                  • maria88 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 24.06.16, 09:52
                                                    cos mi sie przerwało..... przepraszam.
                                                    Wolę upał niz te ciagłe zachmurzenia i deszcze.
                                                    Pogoda skusiła mnie na wyjazd i od jutra wybywam na
                                                    tzw. letnisko do znajomych, na tydzień. Mają oni domek wczasowy
                                                    więc bedzie ognisko i wiele atrakcji.
                                                    Oczywiscie zabieram psinke.
                                                  • kendo Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 24.06.16, 09:58
                                                    maria88 napisała:

> cos mi sie przerwało..... przepraszam.
                                                    > Wolę upał niz te ciagłe zachmurzenia i deszcze.
                                                    > Pogoda skusiła mnie na wyjazd i od jutra wybywam na
                                                    > tzw. letnisko do znajomych, na tydzień. Mają oni domek wczasowy
                                                    > więc bedzie ognisko i wiele atrakcji.
                                                    > Oczywiscie zabieram psinke.
                                                    zatem Mario
                                                    zycze udanego wczasowania i wszystkich dni slonecznych z lekkim Zefirkiem,
                                                    oczywiscie Hakus jedzie z Toba,

dziekuje,
                                                    to ogrod Mamy,
                                                    juz jednak traci na swej krasie,
                                                    wiek juz nie ten,wiec go pielegnujemy jak zjezdzamy w odwiedziny..
                                                  • lusia_janusia Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 24.06.16, 10:01
                                                    *maria88, to bedziesz sie wczasowala na letnisku z Hakusiem, kontroluj go przed
                                                    kleszczami, zycze samych przyjemnosci i przyjemnej zabawy pod slonecznym niebem.
                                                  • alfredka1 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 24.06.16, 10:35
                                                    Bawcie się dobrze.
                                                    My w dole ogromnym , a Putin i szowiniści w radości wielkiej .
                                                  • xystos Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 24.06.16, 10:48

..nadchodz czas Slowian

nastepny krok upadek Syri
                                                  • jaga_22 Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 24.06.16, 10:48
                                                    Witajcie..
                                                    Z rana byłam na pobraniu krwi i w te pęd wróciłam do domu,bo smaży od rana 31st.
                                                    Ja też się zaopatrzyłam w owoce,mam truskawki ,winogrona,maliny i jagody.
                                                    Co nie zjemy to wypijemy w koktajlach.
                                                    Ogródek mamy jest ładnie utrzymany,mama się cieszy z kwiatków i córek.
                                                    Miłego pobyto Mario na działce,tylko się nie usmaż.
                                                    Miłego dnia Wszystkim https://emots.yetihehe.com/1/tak.gif

http://i68.tinypic.com/2d7zhty.jpg
                                                  • lusia_janusia Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 24.06.16, 11:07
                                                    *Jaga, dziekuje
                                                    ,ladny cien uchwycilas kamera, to bedzie Ci chlodniutko przez caly dzien w parku.
                                                  • pia.ed Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 24.06.16, 12:43
                                                    lusia_janusia napisała:

*Jaga, ladny cien uchwycilas kamera, to bedzie Ci chlodniutko przez caly dzien w parku.

W mieszkaniu noc bedzie goraca i duszna, wiec mozna przy okazji
                                                    rozbic namiot w parku i tam sie przespac big_grin big_grin big_grin

.

.
                                                  • xystos Re: >> CZERWCOWE < rozmowy << 24.06.16, 19:13
                                                    s
                                                    ..to byl ciezki dzien,goraco I duza wilgotnosc powietrza-wiatrak chodzi caly dzien,tylko zytko sprawe ratuje.
                                                  • kendo dzien srodko-letni 24.06.16, 20:34

jakos w milej atmosferzr zlecial bardzo szybko
                                                    i czas byl,by Lusie do domu odwiesc by przyjela Maluszka na nocke,

hi,hiiiiiiiii Pia marzy o chlodnym plenerze z namiocikiem,
                                                    to trada,sliczny zacieniony pak Jaga pokaza,
                                                    az niemal sie czule chlodek,
                                                    Xystos jako zyje bo naprawde goraco /duszno/wilgotno

miejcie sobie udany wieczor
                                                    https://i67.tinypic.com/90ztvp.jpg
                                                    Lusi poczestunek po Gigongu.dobrze deser siedzial a przed tym bagietke z roznosciami zjadlysmy
                                                  • maria88 Re: dzien srodko-letni 24.06.16, 21:35
                                                    Bardzo, bardzo duszno. Powietrze stoi. Nie wiem co będzie ze spaniem.
                                                    W dzień było gorąco ale i wiaterek a teraz ani ani.
                                                  • kendo Re: dzien srodko-letni 24.06.16, 21:42
                                                    maria88 napisała:

> Bardzo, bardzo duszno. Powietrze stoi. Nie wiem co będzie ze spaniem.
                                                    > W dzień było gorąco ale i wiaterek a teraz ani ani.

pocieszam Mario,
                                                    tu tez nocka bedzie horrorem,duszno,mimo pootwieranych okien,
                                                    ale przezyjemy..

milego wieczoru
                                                    to moj bukiecik leni

https://i68.tinypic.com/2h4apap.jpg
                                                  • lusia_janusia Re: dzien srodko-letni 24.06.16, 22:55
                                                    No wlasnie *maria88, *Xystos, *Jaga, *Kendo, i pozostali...
                                                    b.goraco bylo - duszno, ja mialam zamkniete i zasloniete okna, to mi nie
                                                    nagrzalo, i chlodniej mam niz w klatce schodowej.

Trzeba tylko spac pod samym przescieradlem albo poszwa, nad narem zawsze chlodniej.
                                                    Niemniej zycze przyjemnego nocnego wypoczynku...
                                                  • kendo Re: dzien srodko-letni 24.06.16, 23:24
                                                    *Lusia
                                                    nagrzalo nam na 28 stopn..
                                                    masakra do spania,
                                                    pootwieralam wszystkie okna
                                                    altane..
                                                    moze schlodzi sie zdziebkolusia_janusia napisała:

> No wlasnie *maria88, *Xystos, *Jaga, *Kendo, i pozostali...
                                                    > b.goraco bylo - duszno, ja mialam zamkniete i zasloniete okna, to mi nie
                                                    > nagrzalo, i chlodniej mam niz w klatce schodowej.
                                                    >
                                                    > Trzeba tylko spac pod samym przescieradlem albo poszwa, nad narem zawsze chlodn
                                                    > iej.
                                                    > Niemniej zycze przyjemnego nocnego wypoczynku...
                                                  • lusia_janusia Re: dzien srodko-letni 24.06.16, 23:33
                                                    *Kendo, otworzylam balkon w sypialni, bo jeszcze siedze i czekam
                                                    jak sie bedzie dzialo u Noel, ale chyba nie ma co czekac, bo chyba nad
                                                    ranem zacznie sie akcja.
                                                  • kendo Re: dzien srodko-letni 24.06.16, 23:40
                                                    lusia_janusia napisała:

> *Kendo, otworzylam balkon w sypialni, bo jeszcze siedze i czekam
                                                    > jak sie bedzie dzialo u Noel, ale chyba nie ma co czekac, bo chyba nad
                                                    > ranem zacznie sie akcja.
                                                    >
                                                    tez drzwi otworzylam na altane,
                                                    nic nie daje,28 trzyma dalej
                                                    chyba pootwieram wszystkie,
                                                    chcialam duszowac sie,ale odczekam do zamkniecia drzwi..
                                                    na razie DOBRANOC
                                                  • jaga_22 Re: dzien srodko-letni 25.06.16, 09:23
                                                    Witajcie...
                                                    Nie wiem ile jest w domu wszystkie drzwi pootwierane,a za oknem 33st.
                                                    Nie jest jednak źle,bo spory wiaterek wieje.
                                                    Dziś będą u mnie milusińscy.Mam owoce to będą pić koktajle.
                                                    Miłej i nieco chłodniejszej soboty http://s20.rimg.info/723ed26072a6807c5f076de919741c15.gif
                                                  • lusia_janusia Re: MIDSOMMAR (srodek lata) 25.06.16, 09:37
                                                    *Już przed świętym Janem, zajmij się swym sianem.*

*Kiedy z Janem przyjdą deszcze, to sześć niedziel kropi jeszcze*.

*Czerwiec mokry po zimnym maju, chłopom w jesieni będzie jak w raju*.

http://i64.tinypic.com/b4z1w7.jpg
                                                    DO LATA PIECHOTA BEDE SZLA.
                                                    Znów przyjdzie maj, a z majem bzy
                                                    I czekać mam na lepsze dni
                                                    Znów przyjdzie mi nosić przykrótkie sny

Ref. :
                                                    Do lata, do lata, do lata
                                                    Piechotą będę szła
                                                    Ah, ah, ah, ah, ah
                                                    Yeah, yeah, yeah, uh, uh, uh

Znów kupisz mi coś na imieniny
                                                    Hm, ja to wiem i czuję, że
                                                    Znów przyjdzie mi nosić przykrótkie sny

Ref.

Przykrótkie sny nie w porę, zbyt lekko się ubiorę
                                                    Noc długa, świt w szronach i wiosna spóźniona
                                                    I twoje słowa zimne, że nie ma drogi innej
                                                    Do lata, do lata, do lata tak dłuży się czas
                                                    Gdybyś tylko chciał!

To byłoby to lato już
                                                    I słońce, i szaleństwo burz
                                                    Lecz dajesz mi tylko przykrótkie sny
                                                    Ref.
                                                    Lecz dajesz mi tylko przykrótkie sny, więc...

www.youtube.com/watch?v=PG6R4Yi4wlo

WITAM W LETNIA POGODE,
                                                    Z RANA DESZCZYK MNIE I "MALUSZKA" POKROPIL, CHYBA CALY DZIEN
                                                    BEDZIE Z PRZELOTNYMI OPADAMI.

Jezeli sie sprawdzi przyslowie, to 40 dni czeka nas z deszczem czyli caly lipiec,

Niemniej zycze dla Wszystkich VISTULAN przyjemnego, slonecznego w zdrowiu lata.
                                                  • lusia_janusia Re: MIDSOMMAR (srodek lata) 25.06.16, 09:56
                                                    *Jaga, to bedzie przyjemnie z rodzinka.
                                                  • maria88 Re: MIDSOMMAR (srodek lata) 25.06.16, 10:50
                                                    U nas tak jak u JAGI upalnie i wiaterek na szczęście porusza trochę powietrzem.
                                                    Nici z mojego wyjazdu bo psina jest chory i rano musiałam iśc do weta.
                                                    Złapał jakąś infekcje /tak podejrzewa/ bo leje mu sie z jednej dziurki
                                                    mleko. Dostał leki i trzeba go obserwować. Moze to tez być ropień .
                                                    Więc z chorym psem nie pojadę. Odkładam wyjazd aż psie wyzdrowieje.
                                                    Zycze aby w wekend nigdzie nie padało i przyjemnego chłodzika.
                                                  • lusia_janusia Re: MIDSOMMAR (srodek lata) 25.06.16, 11:01
                                                    *maria88, ojejku, Hakus chory, a moze to alergia i tak reaguje?.
                                                    Zreszta takie upaly sprzyjaja rowojowi roznych bakteri, ale jak dostal leki to mozeszybko wydobrzeje.
                                                  • kendo Re: MIDSOMMAR (srodek lata) 25.06.16, 11:30
                                                    *Jaga bedzie sie cieszyc wnuczetami i popijac koktajle,
                                                    *Maria odwolala wyjaz
                                                    Hakus sie biedaczysko rozchorowal,
                                                    oby szybko wyzdrowial,glaski z dobrymi fluidami mu posylam,

*Lusia
                                                    z piosenka dzionek zaczela mimo,ze deszczyk zmoczy,

witajcie Kochane
                                                    duszno po nocnych burzach/ulewach i zachmurzenie

udanego weekendu zycze
                                                  • xystos Re: MIDSOMMAR (srodek lata) 25.06.16, 18:55
                                                    Jestem z toba Mario,wiem co to chory Piesek,lipiec to paskudny mirsiac dla pieskow-goraco,duchota itp sprzyjaja rozwojowi grzybow I bakteri,badz przy nim I bacz by duzo pil I troszke jadl,I niezapomnij ze dzisiejsza medycyna/weterynaria to tylko zawod,nie powolanie niestety-niezalecz Pieska.

Pzdr
                                                  • jaga_22 Re: MIDSOMMAR (srodek lata) 26.06.16, 08:58
                                                    Witajcie...skwar się z nieba leje http://s19.rimg.info/c526773cfa7f5ff7e8659b311cfad5ce.gif
                                                    Wczesna godzina,a na termometrze 36.5st.
                                                    Nie bardzo zrozumiałam co Hakusiowi jest.(biegunka?)
                                                    Miłej niedzieli życzę i żeby pieskowi się poprawiło.

http://i65.tinypic.com/29uyd83.jpg
                                                  • kendo Re: MIDSOMMAR (srodek lata) 26.06.16, 09:03
                                                    jaga_22 napisała:

> Witajcie...skwar się z nieba leje http://s19.rimg.info/c526773cfa7f5ff7e86
> 59b311cfad5ce.gif
                                                    > Wczesna godzina,a na termometrze 36.5st.
                                                    > Nie bardzo zrozumiałam co Hakusiowi jest.(biegunka?)
                                                    > Miłej niedzieli życzę i żeby pieskowi się poprawiło.
                                                    >
                                                    > http://i65.tinypic.com/29uyd83.jpg
                                                    >
                                                    Maria
                                                    pisala,ze jakies zaziebienie,oby nie jakis ropniak,
                                                    bo z noska ciekla jakas wydzielina..

kwiatli cudnie kwitna,
                                                    witaj i miej sobie udany dzien
                                                  • jaga_22 Re: MIDSOMMAR (srodek lata) 26.06.16, 09:26
                                                    No popatrz o nosku nie pomyślałam wink wygląda na to,że trzeba podać antybiotyk.

www.dogomania.com/forum/topic/125382-ciekn%C4%85cy-nos/
                                                  • kendo Re: MIDSOMMAR (srodek lata) 26.06.16, 09:39
                                                    jaga_22 napisała:

> No popatrz o nosku nie pomyślałam wink wygląda na to,że trzeba podać antybiotyk.
                                                    >
                                                    > www.dogomania.com/forum/topic/125382-ciekn%C4%85cy-nos/
                                                    >
                                                    wet.przypisala antybiotyk Hakusiowi

niech szybko zdrowieje,

znajac marie,
                                                    pewnie mu cos jeszcze zaaplikuje ze swej znajomosci ziololeczniczej..
                                                  • lusia_janusia Re: >> LATO << 26.06.16, 09:56
                                                    WITAJCIE w drugi dzien lata.
                                                    Pochmurno jakos za oknem, ale troszke chlodniej, deszcz niemal wisi na wlosku.
                                                    "Maluszek" pomaszerowal do domu, nagadalam sie w telefon z mama,
                                                    pieski w USA sprawdzilam, nie wyglada za dobrze, chyba znowu bedzie 2 cesarka,
                                                    pierwszy szczeniak urodzil sie martwy, szkoda.

Hakusiowi chyba juz lepiej, Jagi begonie ozdabiaja balkon,
                                                    a ja dzisiaj odpoczywam, obiad mam gotowy.
                                                    Zycze Wam przyjemnej niedzieli.
                                                  • kendo Re: >> LATO << 26.06.16, 10:08
                                                    hej Lusia
                                                    a ja dalej szafa po szafie za swe ciuszki sie zabieram by posortowac,
                                                    mam dwie pary spodni jeszcze letnich/czerwone legins i ekru co musze znalesc,jakos chyba na wieszaku ktorym "przytloczone czyms innym" ufffffffff..
                                                    z ksiazkami tez chce pozadek zrobic,czesc oddac do Domu starow czy cos??nie chce dokupowac nastepnego regalu,

miej sobie udany dziionek odpoczynkowy,

a moze wpadniesz po platki rozy do wody rozanej,

jak sprawdzily ci sie te platki rozane??????
                                                  • maria88 Re: >> LATO << 26.06.16, 10:42
                                                    Witam dalej upalnym i dusznym dzionkiem. Wiatru ani, ani.
                                                    Dziekujemy z Hakusiem za życzenia zdrówka.
                                                    Rano trudno powiedzieć, wydzieliny nie zauwazyłam.
                                                    Teraz wyciagniety spi na wersalce. Zobaczę jak bedzie
                                                    po południu. Apetyt ma i w zachowaniu jest okey.
                                                    Za oknem w odl.kilku metrów rosnie ogromna brzoza
                                                    wys. ponad 4-ro pietrowy blok ja rano kicham
                                                    może jemu cos tez wpadło do noska.
                                                    Zobacze jak bedzie po południu.Sama
                                                    zaaplikowałam mu 1/2 rutinoscorbinu,
                                                    Wyczytałam,że starsze psy /on ma 8lat/
                                                    powinny byc dokarmiane wit.C na odpornośc.
                                                    Obiadek tez mam prawie gotowy więc
                                                    spróbuję naprawdę odpoczywać z nogami
                                                    w górze bo niestety moje żyły dają mi się we znaki.
                                                  • lusia_janusia Re: >> LATO << 26.06.16, 11:03
                                                    *maria88, to dobrze, ze u Hakusia nie ma innych smptomow, moze to byla
                                                    zwykla alergia od tej brzozy, jak sama zauwazylas. Poobserwujesz dzisiaj, rutinoskorbin
                                                    tez robi swoje,
                                                    Przyjemnego odpoczynku dla nozek zycze.
                                                  • kendo Re: >> LATO << 26.06.16, 11:07
                                                    o dobre wisci Mario z Hakusie,
                                                    byc moze ze to alegia,kwitna teraz wszelakie trawy/hwasty,
                                                    mielismy kiedys suczke dalmatynke,miala uculenie od traw,dawalismy kortison na recepte przypisany,pozniej juz nie dostawala,uodpornila sie pewnie...

zdrowka Tobie i Hakusiowi zycze wraz z milym odpoczynkiem
                                                  • maria88 Re: >> LATO << 26.06.16, 16:58
                                                    Bardzo bylo duszono a teraz spadł nie wielki deszczyk,
                                                    nawet nie zauwazyłam kiedy padał. Znowu slonko sie czai.
                                                    Pootwierałam to co jest do wietrzenia i wdycham świeże powietrze.
                                                    Spokojnego wieczoru zycze.
                                                  • pia.ed Oberwanie chmury nad Warszawa 26.06.16, 19:11

Mam nadzieje, ze Jaga juz WROCILA Z PARKU, w ktorym szukala ochlody big_grin

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,20307284,gwaltowne-nawalnice-przechodza-nad-polska-deszcz-grad-blyskawice.html#Czolka3Img
                                                    .
                                                  • maria88 Re: Oberwanie chmury nad Warszawa 26.06.16, 19:32
                                                    Jeszcze polało wiecej ale grzmoty tylko bylo słychać, przeszły bokiem.
                                                    Ciut sie schłodzilo i jest lepiej oddychać.
                                                    ćos mnie senek morzy wieć chyba wczesniej sie polożę
                                                    Zycze dobrej nocki.
                                                  • jaga_22 Re: Oberwanie chmury nad Warszawa 26.06.16, 20:55
                                                    Pia,ja nie szukałam w parku ochłody,Bo po pierwsze miałam córkę i syna,
                                                    a po drugie była wielka burza nad Warszawą i długo lało to już jest zupełnie inne powietrze.

https://i64.tinypic.com/4jukd1.jpg
                                                  • jaga_22 Re: Oberwanie chmury nad Warszawa 27.06.16, 08:11
                                                    Witajcie...
                                                    Piękny dzień się zaczął ,jest czym oddychać i tylko 26st.
                                                    Udanego dnia.

http://i63.tinypic.com/500d1l.jpg
                                                  • lusia_janusia Re: Oberwanie chmury nad Warszawa 27.06.16, 08:46
                                                    Witajcie.....

*Jaga wczoraj miala tragiczne niebo z wielkim deszczem co oczyscilo troche powietrze,
                                                    dzisiaj ma blekit i lekko sie oddycha.

*Maria, tez wczoraj byla zadowolona z malego deszczyku, ktory ja znuzyl i poszla chyba
                                                    wczesniej odpoczywac.

*Pia, trzyma reke na pulsie, wie gdzie jaka pogoda.
                                                    *Kendo, zajeta sortowaniem garderoby i ogladaniem narodzin malutkich szceniaczkow w USA, razem zesmy ogladaly.

U mnie tez slonce od switu w duzym pokoju, "Maluszek" lezy w Francuskim balkonie i czeka na swoja mamcie, ktora juz sie anonsowala sms-em, ze w autobusie jedzie.
                                                    No juz odmaszerowal maly, a ja musze troche odswiezyc pokoje, obbiadek mam gotowy,
                                                    a po 15 chyba na balkonie wyciagne kosci do sloneczka.
                                                    Zycze Wam przyjemnego tygodnia.
                                                  • kendo Re: Oberwanie chmury nad Warszawa 27.06.16, 09:01
                                                    *lusia
                                                    dolkadnie tak bylo jak opisalas,
                                                    dzis wywioze niepotrzebne tam gdzie trza a reszte na dworze wywiesze i garderoby omyje,

*Jagi sloneczko rozniebiscilo niebo,
                                                    mysle,ze u Marii tak samo i Hakus czuje sie duzo lepiej
                                                    *Pia pewnie wsiadla do pociagu byle jakiego i zwiedza Skane.
                                                    miejcie sobie milo Obecne i Nieobecne ..
                                                  • maria88 Re: Oberwanie chmury nad Warszawa 27.06.16, 09:30
                                                    Na odmianę od rana zachmurzenie i kropi temp.spadła so 20 stopni
                                                    i jest czym oddychać. Psina jeszcze ma katar i wybieram sie do
                                                    kontroli.
                                                    Miłego dnia.
                                                  • kendo Re: Oberwanie chmury nad Warszawa 27.06.16, 09:41
                                                    *Mario
                                                    pocieszajace z chlodniejsza pogoda,
                                                    ale Hakus??
                                                    moze zarazil sie psia choroba typ:koklusz psi czy inna psia choroba na ktora sie szczepi psiunki-zapomnialam jak sie zwie po polsku..
                                                    zdrowka dla Hakusia i duzo glaskow.
                                                  • pia.ed Re: Oberwanie chmury nad Warszawa 27.06.16, 10:36
                                                    kendo napisała:

> *Pia pewnie wsiadla do pociagu byle jakiego i zwiedza Skane ...

Do pociagu dlugo nie wsiade ... uncertain jeszcze wczoraj wieczorem byly problemy,
                                                    a do Lund chodzil jeden pociag na godzine, choc normalnie sa pociagi
                                                    co kilka minut ...

.

• jaga_22 Re: Oberwanie chmury nad Warszawa 27.06.16, 10:45
                                                    Pia,a dlaczego pociągi jeżdżą jakby nie mogły?
                                                  • pia.ed Problemy z pociagami od trzech dni ... 27.06.16, 11:13

Pisalysmy o tym w innym temacie ... moze Midsommar?...

.
                                                  • lusia_janusia Re: Oberwanie chmury nad Warszawa 27.06.16, 11:16
                                                    *Jaga, to dziwne sie dzieje tutaj u nas, zawsze jakies problemy z semaforem, albo prad nie dochodzi.
                                                    Wszystko skomputeryzowane, i jak niepogoda to sie wszystko zatrzymuje i pociagi stoja.
                                                    Ja tak to sobie dedukuje.
                                                    Np, 2 tygodnie temu zatrzymali pociag bo rodzina kaczek ze swoimi pisklakami maszerowala po torach i trzeba bylo je usunac.
                                                  • jaga_22 Re: Oberwanie chmury nad Warszawa 27.06.16, 11:24
                                                    Dzięki Lusiu,wyślimaczyłaś mi trochę.No a kaczusie to szkoda by były rozjechane.
                                                    Tak to jest z techniką.
                                                    Pia,po szwedzku to ja się jeszcze nie naumiałam big_grin
                                                  • pia.ed Problemy z pociagami 27.06.16, 11:30

Tak jest wlasnie z najnowszymi osignieciami w elektronice ... sa bardziej czule ...
                                                    Ale problemy wieksze czy mniejsze powtarzaja sie niemal codziennie
                                                    bez wzgledu na pogode ...

Choc oczywiscie nie zawsze elektronika nawala,
                                                    czasem podaj, a ze jakies osobys spaceruja po torach, pewnie zlodzieje kabli ...
                                                    innym razem ktos wpadl pod pociag.
                                                    Ostatnio w Sztokholmie jakis czlowiek wepchnal nieznanego mezczyzne pod pociag
                                                    na oczach zony ofiary i dziesiatak pasazerow, i nie potrafil wytlumaczyc dlaczego sad

.

.
                                                  • kendo Re: Problemy z pociagami 27.06.16, 14:45
                                                    *Pia
                                                    autobusem mozesz teraz zwiedzac,co prawda dluzej jedzie ale przez wioseczki..

*Jagusia
                                                    tu wlasnie jak sa takie awarie ,ktorych od razu nie moga usunac,
                                                    podstawiaja autobusy,oczywiscie,juz wtedy tak czesto ja pociagi nie kursuja podczas dnia.

obu koloeje dobrze funkcjonowaly..
                                                  • maria88 Re: Problemy z pociagami 28.06.16, 08:17
                                                    Zblizamy sie do końca czerwca a pogoda u nas znowu ma byc upalna.
                                                    Na razie słonka jeszcze nie ma i wietrzę mieszkanie.
                                                    Psina nie ma ochoty spacerować , spi więc czekam na jego sygnał.
                                                    Potem idziemy do kontroli ale jeszcze nie widze poprawy.
                                                    Mam zamiar porządkować w ksiazkach i czasopisamach
                                                    bo część musze sie pozbyć. Dobrego dnia życzę.
                                                  • lusia_janusia Re: >> LATO <<( sommar) 28.06.16, 08:44
                                                    Witajcie,
                                                    ja na pogode nie moge narekac, jak do tej pory, w nocy popadal deszczyk,
                                                    teraz slonce zaglada mi przezx ramie do pokoju, troszke chlodniej ma byc.

*maria88, ciekawe co powie wet odnosnie Hakusia, ja przeczytane gazety wyrzucam
                                                    na makulature do jednej torby i pozniej hurtem wyrzucam , zeby nie bylo ciezko niesc
                                                    do pojemnika na nie.

Wczoraj wieczorkiem podjechalam do Kendo,posiedzialam i pomoglam jej troche
                                                    w sortowaniu ksiazek, przywiozla mnie do domu, i miala zabrac najwazniejsza rzecy i pjechala
                                                    nie zabrawszy. Ale mozxe dzisiaj wpasc ma klucze to sobie zabierze.

Zycze Wam udanego wtorku.
                                                  • kendo Re: >> LATO <<( sommar) 28.06.16, 09:20
                                                    *Lusia
                                                    dopiero w domu sie zorietowalam o niezabraniu,wscieklam sie....
                                                    ale pocieszylam sie oblizujac luzke po nalewce..hi.hi..dzis wpadne po 14,jak zabiora ksiazki-jeszcze dolozylam dzis z rana,
                                                    biblioteczka opustoszala..

*Maria
                                                    zdrowia dla Hakusia zycze
                                                    dodam ,ze tu chlodniej ma byc z przelotnymi deszczami,
                                                    moze sucha trawka sie zazieleni..

milego dnia zycze,
                                                  • jaga_22 Re: >> LATO <<( sommar) 28.06.16, 09:42
                                                    Witam...
                                                    Widzę ,że macie dużo roboty z pozbywaniem się książek.
                                                    U mnie w pudle i pewnie już do nich nie zajrzę.Ochłodziło się ma być 26,
                                                    ale na razie tylko 18 i bez słoneczka to jakoś markotno.
                                                    Udanego dnia.

http://i68.tinypic.com/33uaf6e.jpg
                                                  • kendo Re: >> LATO <<( sommar) 28.06.16, 09:50
                                                    jaga_22 napisała:

> Witam...
                                                    > Widzę ,że macie dużo roboty z pozbywaniem się książek.
                                                    > U mnie w pudle i pewnie już do nich nie zajrzę.Ochłodziło się ma być 26,
                                                    > ale na razie tylko 18 i bez słoneczka to jakoś markotno.
                                                    > Udanego dnia.
                                                    >
                                                    > http://i68.tinypic.com/33uaf6e.jpg
                                                    >
                                                    sliczne kwiatusie balkonowe,

Jagus,
                                                    reszte oddam do Domu starcow
                                                    a te nieciekawe pozycje wlasnie na Cz.K. przyjada i zabiora,nie bede musiala dziwgac
                                                    a ze chcemy zrobic przemeblowanie i nawet niektorych mebelkow sie pozbyc,to dobrze sie sklada,bedzie przestronniej a inni beda zadowoleni.

udanego dnia i milej zabawy z Wnusia,
                                                    moze wycinaki bedzie robic??
                                                  • jaga_22 Re: >> LATO <<( sommar) 28.06.16, 10:53
                                                    Ojejku ale zazdroszczę ,choćby jedna nowa rzecz a raduje.A pozbycie się co niektótych też cieszy smile
                                                    Ja teraz maluję kuchnię i jeszcze sypialnia zostanie.Wybór koloru ciągle w znaku zapytania.
                                                    Ja muszę kanapę wymienić,ale ciągle nie mogę znaleźć odpowiedniej.
                                                  • jaga_22 Re: >> LATO <<( sommar) 29.06.16, 08:39
                                                    Witam..
                                                    Od rana słonecznie i ciepło.Coś wcześniej mi się wstaje.
                                                    Serdecznie pozdrawiam..https://arcanumclub.ru/smiles/smile203.gif

http://i67.tinypic.com/1z65qpu.jpg
                                                  • lusia_janusia Re: >> LATO <<( sommar) 29.06.16, 09:47
                                                    *WITAM...............
                                                    *Jaga, z kolorowymi kwiatami sie pieknie przywitala,
                                                    a tak to jest, w sklepach stoi masa roznycjh wariantoow i modeli kanap, trudno sie zdecydowa, jak tak maialam ze stojaca lampa (2 lata jej szukalam po sklepach, az ktoregos razu chcialam kupic co innego i w oko wpadla mi stojaca lampa, podobnie bylo z krzeslem do biurka, tez glo dlugo szukalam, a nie chcialam kupic takiego typowego biurowego, bo komputer stoi w duzym pokoju to musialo mi krzeslo pasowac do calego arangemangu.)

Kendo naprawdopodobnie bedzie zajeta przez pare dni i odcieta od netu, wiec mi przypada
                                                    rola dyzurowania.

Pogoda, chlodnikowo, slonce w kratke na niebie, obiadek musze na dzisiaj i na jutro przygotowac, dzisiaj rybka na na jutro cos z mieska moze zrobie.

Zycze przyjemnego dnia.
                                                  • maria88 Re: >> LATO <<( sommar) 29.06.16, 10:55
                                                    I ja Was witam piękna pogodą.Posciel wietrze na balkonie.
                                                    Pranie nie wielkie w pralce. Niedługo spacerek na ryneczek.
                                                    Dalej podobnie jak KENDO trochę pozybywanie się rzeczy nie potrzebnych.
                                                    Pieknego lata życzę KENDO i LUSI bo u nas slonko.
                                                  • jaga_22 Re: >> LATO <<( sommar) 29.06.16, 11:03
                                                    Lusiu ja od dawna kupuję tylko w internecie.Wszystko jest ze szczegółami.
                                                    Tylko buty muszę przymierzyć.I to nie zawsze się sprawdzi,bo ostatnio kupiłam i niby dobre,a jak pochodziłam z 10 min po mieszkaniu to mnie stopy pod spodem bolały.Za cienka podeszwa,
                                                    albo za twarda czort wie.wink
                                                  • lusia_janusia Re: >> LATO <<( sommar) 29.06.16, 11:04
                                                    *maria88, chlodno w porownaniu z innymi minionymi dniami, trzeba kurteczke jakas n ramiona ubrac.
                                                    Zaraz pojde do sklepu przyslali zaproszenie na przecene i jeszce na to druga polowa przeceny, pojde zobaczyc czy cos mnie zainspiruje i pod katem Kendo.

Przyjemnego krzatania zycze i udanych zakupow na ryneczku,
                                                  • pia.ed Re: >> LATO <<( sommar) 29.06.16, 11:56

Zbliza sie poludnie, a u mnie w Malmö 15 stopni C i chyba chmura sie oberwala uncertain
                                                    Studzienki kanalizacyjne nie daja rady przyjac takiej ilosci wody na raz,
                                                    chodniki sa juz zalane woda, ktora stoi takze przed naszym polozonym nisko wejsciem po schodnakc do piwnicy, gdzie mamy rowery, ale takze wlasciwe "piwnice" ... Zeby tylko je nie zalalo.

.
                                                  • pia.ed Re: >> LATO <<( sommar) 29.06.16, 19:19

Lusiu, Ty i kendio jestescie szczuplutkie i wszystko na Was wejdzie ...
                                                    mnie na przeszkodzie stoi moj duzy biust, zwiekszajacy sie z kazdym rokiem big_grin

Pare tygodni temu zrobilam raid po sklepach i wyszlam z pustymi rekoma ...

*
                                                  • lusia_janusia Re: >> LATO <<( sommar) 30.06.16, 00:42
                                                    *Pia, tez wyszlam z pustymi trbami, naprzymierzalam sie spodni i swetrow, ale ta moda
                                                    nie pasuje dla mnie, bo mnie jeszcze pogrubila. Z wiekiem nasze parametry sie zmieniaja,
                                                    ja przez ten uszkodzony nerw balansu nie jezdizlam na rowerze prawie pol roku, i teraz nie moge tego nadrobic i tez przy przyroslo tu i owdzie, ale jak pojade do mamy to mam nadzieje,
                                                    ze zbednych kilogramow sie pozbede?...

Jakby Kendo potrzebowala pomocy co dzien i bym do niej rowerkowala, to gwarantowane schudniecie.
                                                    Pia, u nas tez padalo, ale nie bylo takiej tragedi, pozniej przestalo, i jak zabieralam "Maluszka" od corki to zaczelo znowu padac, ale taki lekki, ochlodzilo sie ze zmarzly mi rece.
                                                  • lusia_janusia Re: >> LATO <<( sommar) 30.06.16, 09:19
                                                    Czerwiec po deszczowym maju, często dżdżysty w naszym kraju. (w Polsce?)

Aura za oknem sie zmienila,(deszcz od wczoraj) migrena mnie dopadla,
                                                    Kendo czeka na operatora na podlaczenie kompa.
                                                    Wzielam tanbletke i musze wylezec bol glowy.

Zycze Wam przyjemnego czwartku w zdrowiu z piekna sloneczna pogoda.
                                                  • jaga_22 Re: >> LATO <<( sommar) 30.06.16, 09:30
                                                    Witam Wszystkich i obolałe też https://dodatkii.net/emotki/30.gif
                                                    U mnie znowu żar się z nieba leje,a za niedługo pojadę na wizytę do lekarza.
                                                    Ojejku już ta godz.to wybywam.Dobrego dnia
                                                  • pia.ed Re: >> LATO <<( sommar) 30.06.16, 09:55

No wiec przede wszystkim to, ze moda mi nie pasuje,
                                                    albo ja nie pasuje do mody ...

Ze spodniami mam jeszcze wiekszy problem,
                                                    bo z muskularnymi i dosc krotkimi nogami
                                                    nie wchodze w te cienkie rurki nazywane spodniami.

A nawet jak wejde to wygladam okropnie,
                                                    bo do mojej figury pasuja normalnie rozszerzone spodnie,
                                                    a takich ze swieca nie znajdziesz ...

.

.

lusia_janusia napisała:

> *Pia, tez wyszlam z pustymi trbami, naprzymierzalam sie spodni i swetrow, ale t
                                                    > a moda
                                                    > nie pasuje dla mnie, bo mnie jeszcze pogrubila. Z wiekiem nasze parametry sie z
                                                    > mieniaja,
                                                    > ja przez ten uszkodzony nerw balansu nie jezdizlam na rowerze prawie pol roku,
                                                    > i teraz nie moge tego nadrobic i tez przy przyroslo tu i owdzie, ale jak pojade
                                                    > do mamy to mam nadzieje,
                                                    > ze zbednych kilogramow sie pozbede?...
                                                    >
                                                    > Jakby Kendo potrzebowala pomocy co dzien i bym do niej rowerkowala, to gwaranto
                                                    > wane schudniecie.
                                                    > Pia, u nas tez padalo, ale nie bylo takiej tragedi, pozniej przestalo, i jak za
                                                    > bieralam "Maluszka" od corki to zaczelo znowu padac, ale taki lekki, ochlodzilo
                                                    > sie ze zmarzly mi rece.
                                                  • lusia_janusia Re: >> LATO <<( sommar) 30.06.16, 10:13
                                                    >>Ze spodniami mam jeszcze wiekszy problem,
                                                    bo z muskularnymi i dosc krotkimi nogami
                                                    nie wchodze w te cienkie rurki nazywane spodniami.

A nawet jak wejde to wygladam okropnie,
                                                    bo do mojej figury pasuja normalnie rozszerzone spodnie,
                                                    a takich ze swieca nie znajdziesz ...
                                                    <<

*Pia, sa przeciez sklepy z nietypowymi urbraniami, szczegolnie dla kobiet,
                                                    popytaj w Malmö musza byc,
                                                  • pia.ed Re: >> LATO <<( sommar) 30.06.16, 11:05

Lusiu, sklepow z "nietypowymi ubraniami" nie ma ...
                                                    Sa tylko sklepy dla duzych kobiet, czyli takich 1,80 i "przy kosci" ... Bluzki sa jak namioty.
                                                    No i spodnie sa na typowe na kobiece figury, czyli z szerokimi kobiecymi biodrami,
                                                    a ja jestem szczupla w biodrach i dlatego kupuje dzinsy dla mezczyzn, takie w centilong.
                                                    To sa jedyne ktore pasuja, ale nie moge przeciez cale zycie chodzic w granatowych dzinsach.

Przedtem probowalam kupowac w "Lindex", bo to jest sklep dla "dojrzalych kobiet".
                                                    W kazdych spodniach wygladalam, jakbym sie wybierala na przejazdzke na koniach,
                                                    bo spodnie wygladaly na mnie jak ridbyxor ...nawet przy moich umiesnionych udach.

Patrzylam tez w oddziale "för gravida", ale tam sa czasem nawet szczuplejsze ubrania
                                                    niz normalnie, tylko z rozciagliwego materialu ... bo jest moda na eksponowanie brzucha.

.
                                                  • slo-miana Re: >> LATO <<( sommar) 30.06.16, 14:51
                                                    Dzień dobry miłe Forumeczki z Vistuleczki.
                                                    Piateczek dzisiaj-tak chciałam zacząć,a przecież to jeszcze czwartek, jeszcze znaczy 14 minut do końca pracy. Po ciężkim tygodniu już się człowiekowi dni mieszają. czas na urlop,tylko kto mnie na ten urlop wypuści ??? może napisze jakas petycje do Ministra Zdrowia, ze potrzebny mi jest czas na na podratowanie zdrowia , tylko kto zechce mnie wysłucha?sad
                                                    zmykam do domku troche odpocząć,a Wam zycze fajnego popołudnia przy smacznej kawie lub innych delicjach.
                                                  • xystos Re: >> LATO <<( sommar) 30.06.16, 15:23
                                                    Pia & Drogie Panie

a jaki blad jest na sukienkach ?
                                                    to takie urocze az milo popatrzec

spadnie na chince lub wietnamce
                                                    potrafie zrozumiec ..to ich kultura

pamietacie jak slicznie w swoich
                                                    sukienkach wygladala Twiggy ?
                                                    ..to byly piekne czasy.

Pzdr
                                                  • pia.ed Re: >> LATO <<( sommar) 30.06.16, 17:50
                                                    xystos napisał:

> Pia & Drogie Panie
                                                    >
                                                    > a jaki blad jest w sukienkach ?
                                                    > to takie urocze az milo popatrzec

> pamietacie jak slicznie w swoich
                                                    > sukienkach wygladala Twiggy ?
                                                    > . . .to byly piekne czasy.

Gdybym byla podobna dodlugonogiego kosciotrupa Twiggy to tez bym nosila sukienki wink

.

• xystos Re: >> LATO <<( sommar) 30.06.16, 17:59
                                                    ..noo Pia,nierezygnuj z sukienek
                                                    sa przeciaz takie strecz ..z gumka
                                                    w tali

my chlopy mamy lepiej ..kupimy
                                                    sobie gumowe szelki I spodnie sie
                                                    trzymaja ..I mozemy jesc tyle ile
                                                    chcemy

niezapomnij o czipsach I coca coli
                                                    o 21:00

Pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka