Dodaj do ulubionych

**2020 ** Styczen

01.01.20, 09:21
poczatek Nowego Roku

Wszystkim zycze samych dobrych wiesci/zdrowia i czego tam sobie zyczycie
Obserwuj wątek
    • kendo Re: **2020 ** Styczen 01.01.20, 09:24
      tak/tak,
      juz w NR jestesmy,
      stary juz niech bedzie zapomniany bo byl nie wesoly,

o polnocy miasto ozylo.
      z Lusia patrzalysmy,jak ludziska tlumnie zjechali do miasta i na Duzym Rynko odbylo sie wystrzeliwanie wszelakich "rakiet"
      cala impreza trawla niespelna 5 min,
      wedrowka do samochodow i puste parkieringi byly,
      relatywnie spokojnie,
      zmienione prawo do zakupu rakiet zaowocowalo.

milych chwilek Wsiem
      • lusia_janusia Re: **2020 ** Styczen 01.01.20, 10:30
        HEJ !!!!................
        W Nowym Roku zostawilam Stary za swoimi plecami,
        zeby ten NR okazal sie lepszym, spokojniejszym na swiecie
        i zdrowie Nam dopisywalo.

Po pol nieprzespanej nocy z Kendo juz jestesmy po
        sniadaniu i porannej kawie, i rozpoczynamy Nowy Rok.

Przyjemnego relaksu Nam zycze.
        • kendo Re: **2020 ** Styczen 01.01.20, 13:30
          *Lusia,
          spokojnie w miescie bylo,
          ja spalam choc sie przebudzilam,
          teraz mozesz sobie odespac przy jakims filmie,

obejzalam koncert noworoczny,
          ladnie byl zrealizowany ,
          piekny wystruj z kwiatow no i muzyka przyjazna dla ucha.
          • jaga_22 Re: **2020 ** Styczen 01.01.20, 17:47
            Witam wieczorową porą,jeszcze syn z rodziną są u mnie,ale pewnie niedługo pojadą do domu.
            Zasłodziłam się dzisiaj bardzo,jakoś to przetrawię big_grin
            I znowu krótki tydzień się zrobił,a niedługo 6 stycznia i znowu święto Trzech Króli.
            Mam już dosyć wink Miłego wieczoru.
            • alfredka1 Re: **2020 ** Styczen 01.01.20, 20:31
              Pozdrawiamy ......
              też jestesmy przesłodzeni ....
              jeszcze tylko 3/4 Marzipanstolen i dość słodkosci .

dobranoc ... do jutra smile
              • lusia_janusia Re: **2020 ** Styczen 01.01.20, 22:11
                Jaga, mimo urozmaiconych wizyt, ja pogubilam
                sie w kolejnosci dni.
                Tez czekam do sw.6.I, a pozniej juz tylko do
                Wielkanocnych swiat i znowu beda tez slodkosci.

W tym roku Kenodo upiekla juz 2 raz Tosce koke
                ktora b.mi smakuje i jej wychodzi smakowo,
                jak pogoda dopisze to trzeba bedzie te slodkosci wychodzic?

Alfredka, znam slodkosci Marzipanstolen i juz
                od 2 lat go nie kupuja, mimo ze b,mi smakuje - za slodki.
                Swego czasu w Lidl tutaj sprzedawali w malych opakowaniach
                to czasem kupowalam.

Przyjemnego wieczoru Nam zycze.
                • lusia_janusia Re: **2020 ** Styczen 02.01.20, 09:33
                  Hej !!!!!............
                  Dzisiaj normalny dzien, ludzie juz rutynowo sie
                  ruszyli z domow do codziennych nawykow, ja
                  tez mysle sie przeleciec po miescie ale tylko ulicami
                  nie zagladajac do sklepow, tak sobie zakladam, ale jak
                  bedzie to sie zobaczy. ?

Obiad mam, poskladam z tego co zostalo po siwetach,
                  i dalej relaks.

Przyjemnego dnia Nam zycze.
                  • kendo Re: **2020 ** Styczen 02.01.20, 11:22
                    witajcie
                    Alfredka/Jaga/Lusia

slodkosci jakos sobie tylko raz dziennie dozuje,
                    wlasnie toska ciasto,z polewa migdalow plasterkowych-pychota,
                    jak pozjadam wszystkie zapasy slodkosciowe,
                    to pewnie jakies inne napieke by miec do poobiedniej herbatki,

Trzech Kroli,
                    juz Lusie zaprosilam i bedziemy swietowac,
                    wiec cos innego trzeba upiec,

zadnych obietnic nie skladam na NR,
                    co bedzie to bedzie ,
                    moze jedynie wlasnie te slodkosci ogranicze.

milych chwilek Wsiem
                    • jaga_22 Re: **2020 ** Styczen 02.01.20, 12:35
                      Witajcie... jeszcze trochę muszę zmieścić słodkości,bo mąż nie może biedaczysko.
                      Jest ładniej na dworze,trochę pojaśniało,żeby jeszcze tę muchę złapać co krąży koło oka. wink
                      szczególnie kiedy patrzę w ekran. Idę do kuchni coś wykombinować na swój obiad,mąż już zjadł.
                      Zimno mi po nogach mimo lekkich portek,wiatr wieje od strony okien.
                      Zakupiłam termofor dla męża,bo ciągle ma nogi zimne,a na noc bierze butelkę z gorącą wodą.
                      Miło sobie spędzacie czas smile
                      • kendo Re: **2020 ** Styczen 03.01.20, 09:42
                        witajcie
                        juz niemal koniec" tygodnia noworocznego"
                        jak szybko czas biegnie dla mnie..

*Jagus,
                        ja tez czuje powiew od okien,jak wiatr w nie wieje,
                        tak sie zastanawiam czy nie kupic jakiej cienkiej rirany na cale okno,
                        zminimalizowala bym zimno od szyb...
                        tez mam termofor,pancio czsto tez uzywal bo marzly stopy,
                        ja bardzo soradycznie.

dzis 5,6 na pusie,ma cos popadywac,
                        jak na stycznie to juz wiosenna temperatura.

milych chwilek Wsiem
                        • jaga_22 Re: **2020 ** Styczen 03.01.20, 11:16
                          Witam... całkiem ładnie się zapowiadało i słoneczko było,ale już wybyło.
                          Termofor jednak dobra rzecz,jak w nogi zimno to i wszędzie.Na noc przykryłam nogi
                          ciepłym kocem i dobrze było.Kołderka za lekka,bo z puchem.
                          Rozmyślam co ugotować na jutro,bo pewnie syn przyjedzie z wnuczką.Wpadła mi na oko kalarepka
                          o której zapomniałam i po dodaniu innych mrożonek,będzie warzywna big_grin
                          • lusia_janusia Re: **2020 ** Styczen 03.01.20, 17:57
                            Hwj !!!! .......
                            Jaga, b. lubie zupke jarzynowa z kalarepka.
                            Bylam przed swietami u okulisty i uczulila mnie
                            na oczy, ze jak bede miala wlasnie taka przesuwajaca sie
                            czarna muche w oku, to natychmiast mam isc na pogotowie
                            do okulisty, dziwie, sie ze Ty tak dlugo z tym chodzisz?
                            moze to nic powaznego, ale najlepiej sprawdzic u lek,specjalisty-
                            • lusia_janusia Re: **2020 ** Styczen 04.01.20, 12:15
                              Hej !!! ....
                              Slonce nastroilo mnie na upieczenie sernika
                              z recepty co Kendo piekla, poszlam po smietane,
                              ktora trzeba bylo dodac i o niej zapomnialam wymieszac
                              z serem, juz upieczony, sudzi sie otwartym piekarniku.

Odkurzylam tez, i corka zadzwonila, ze jak mal Elsa
                              sie wyspi to przyjada, wiec czekam.... bedzie znowu dlugi
                              spacer w odwrotnym kierunku wiatru bo imnem wieje.

Przyjemnej soboty Nam zycze.
                              • jaga_22 Re: **2020 ** Styczen 04.01.20, 12:29
                                Cześć... Lusiu co do muchy,to ją dojrzałam przed świętami parę dni,myślałam,że przejdzie.
                                30-tego poszłam SOR.zrobili mi USG oka.Na razie nic złego się nie stało,powinnam
                                się do niej przyzwyczaić,bo to kwestia wieku.Chyba,że by się nasiliło,a najgorsze są malutkie muszki,takie kropeczki i ja je widzę jak patrzę w ekran.Muszę do nich pojechać,niech mi dadzą odpis,bo nie będzie do czego porównywać,a raczej się nie polepszy.Przecież byłam u okulisty.
                                Miłego dnia z wnusią.
                                • kendo Re: **2020 ** Styczen 04.01.20, 17:09
                                  witajcie wieczorowo,
                                  mialam zajecie od rana,
                                  szukalam zapisku z kodami do laptopa slubnego,
                                  trzeba sie nim zajac wreszcie i dziecie sie nim zajmuje teraz,a ja przy okazji w swoich papierzydlach sie posotrowalam..

*Jago,
                                  ja bym nie tolerowala zadnych "muszek w oku"
                                  to chyba bardzo meczace..
                                  zycze jakiegos pozytywnego rozwiazania

a nam Wszystkim udanego i milego wieczoru
                                  • kendo Re: **2020 ** Styczen 05.01.20, 11:27
                                    witajcie,
                                    slicznie na dworze
                                    sloneczko tez jest i zamarzniete kalurze
                                    dodaja akcentu zimowego.

milych niedzielnych chwilek,

jak podaje nasz Kurier,
                                    ze,ten rok bedzie pracowity dla pracujacych,
                                    luty ma 29 dni,swieta przypadja na sobote ,
                                    nie bedzie dlugich weekendow..
                                    • jaga_22 Re: **2020 ** Styczen 05.01.20, 12:10
                                      To będziemy pracowały tak,czy tak.Nikt za nas niczego nie zrobi.
                                      U mnie też słonko ,nawet odpoczywać przyjemnie.
                                      A muszki sobie latają,trzeba by je czym posypać wink
                                      Na razie pastylki nie pomagają,biorę Vitroft.
                                      Miłej niedzieli

aptekazawiszy.pl/vitroft-30-kapsulek.html
                                      • lusia_janusia Re: **2020 ** Styczen 05.01.20, 20:22
                                        Doby wieczor !! .....
                                        Dopiero nabralam sily zeby otworzyc nowego kompa,
                                        juz po renowacji dzisiaj dostalam czesc, ze moge go
                                        uzywac, a w tygodniu jeszcze jakies uzupelnienie bede
                                        miala podlaczone.

Wnuczka tez byla i siostrzeniec dotrzymuwal jej towarzystwa
                                        zeby bylo milo , a ona zjadla mus owocowy, troszke kaszki i mlekiem
                                        popila i sie w polowie jedzenia b.rozgadala i buzia byla cala umorusowana.
                                        Lubie takie widoki podczas karmienia.

Przyjemnego wieczoru i spokojnej nocy Nam zycze.
                                        • dorka556 Re: **2020 ** Styczen 06.01.20, 06:29
                                          Dzień dobry. Z tego co pisze Lusia widać, że Kruszynka nie jest już taka kruszynką jaką była kiedyś. Lusia przypomnij, kiedy Elsa urodziła się, ile ma już miesięcy. Cieszy jak dziecko je, nie ma nic gorszego, jak niejadek.
                                          Musiałam zmienić plany. Zadzwonił wieczorem syn, że chcieliby przyjechać na łyżwy. Tutaj lodowisko jest czynne, nawet wtedy gdy temperatura jest dość wysoka. Nawet dobrze, że chcą przyjechać. Dzisiaj dla dzieci jest mnóstwo fajnych imprez i zabaw związanych ze Świętem Trzech Króli. Dziewczynki będą zadowolone, to ich babcia też, powinna się cieszyć. W lodówce mam zawekowany bigos i leczo i nie mam zamiaru nic gotować. Może synowa przyjedzie z obiadem, często tak robi.
                                          Jest -1*C. Pochmurno.
                                          • kendo Re: **2020 ** Styczen 07.01.20, 14:52
                                            witaj Dorka
                                            i nieobecne Forumki,

slicznie spedziliscie swieto Trzech Kroli,
                                            najwzniesze,ze wnuczki szczesliwe i chetniej beda chcialy odwiedzac Babcie,

my tez sie goscilismy u mnie z obiadem i deserem,
                                            wiec czasu na net mi braklo wczoraj,
                                            musialam menu i goscmi sie zajac,

*Dorka ,
                                            Kruszynka wazy juz prawidlowo i jest cudownie rozbrajajaca,bardzo powazna...

pochmurnie,ale nic na razie nie popaduje,-

milych chwilek Wsiemzycze.
                                            • lusia_janusia Re: **2020 ** Styczen 07.01.20, 21:26
                                              Wieczorowo witam sie z Wami....
                                              Tak mi zszedl caly dzien i wczorajszy, ze brakuje mi
                                              ostatnio na wszystko czasu.

Dorka, corka tez przywozi dla Elsy jedzenie w pudelkach
                                              i karmi lyzeczka musy owocowe, rozniaste kaszki i mlekiem tez
                                              popija, lyzeczke sama chce trzymac i do buzi podawac i jedzenie
                                              wszedzie na okolo niej i mama w jedzeniu. Elsa ma juz 6 miesiecy.
                                              Spokojnej nocy Nam zycze.
                                              • jaga_22 Re: **2020 ** Styczen 07.01.20, 21:30
                                                To Elsa chyba już siedzi? jak te nasze wnuki rosną big_grin
                                                Witam i mówię dobranoc smile
                                                • lusia_janusia Re: **2020 ** Styczen 08.01.20, 22:22
                                                  Jaga, tak Elsa juz siedzi, ale jeszcze nie tak pewnie,
                                                  na dluzej trzeba ja podeprzec poduszkami,

Po dniu spedzonym z Kendo i sprawdzeniu 3 skleow,
                                                  bylam zmeczona, wieczorem sily mi wracaja
                                                  po odpoczynku, a na niebie pelnia
                                                  ksiezyca, mam nadieje ze wypoczne jak nalezy.

• kendo Re: **2020 ** Styczen 09.01.20, 10:39
                                                    witajcie,

*Jagus,
                                                    *Lusia,przeciez ladnie juz siedzi Elsa ,
                                                    to co widzialam,
                                                    nozkami tez przebiera ..

dzionek zaczety z planami

milych chwilek Wsiem
                                                  • lusia_janusia Re: **2020 ** Styczen 09.01.20, 11:13
                                                    Witajcie...
                                                    Elsa sie juz zapowiedziala na piatek i niedziele,
                                                    to mam nadzieje, ze Kendo tez przybedzie.

Pogoda za oknem nieciekawa, jakos bez slonca, i temp,spadla +4,o<C
                                                    byle deszcz sie nie rozpadal, wieczorem go zapowiedzieli,

Przyjemnego czwatku Nam zycze.
                                                  • kendo Re: **2020 ** Styczen 09.01.20, 11:21
                                                    *Lusia
                                                    oczywiscie,ze sie zjawie by popiescic Elsunie...
                                                    marsz sobie dzis odpuszcze z wagi krzataninyposwiatecznej,
                                                    faktycznie sloneczko wyjzalo..

milego dzionka zycze
                                                  • jaga_22 Re: **2020 ** Styczen 09.01.20, 11:46
                                                    Witam,byłam dziś u wampirka,po drodze zakupy zrobiłam.Pogoda mglista i deszczowo.
                                                    Miłych chwilek życzę.

https://pl.toluna.com/dpolls_images/2018/04/19/24371dd7-473d-45ae-a4dc-2b587b3b39a8_x365.jpg
                                                  • lusia_janusia Re: **2020 ** Styczen 10.01.20, 08:54
                                                    Witajcie !!!! ................
                                                    zakonczenie tygodnia pracy, przed nami weekend,
                                                    ktory dla mnie zapowiada sie ciekawie z wizytami i rewizytami.
                                                    Kawa juz prawie przeleciala w brygu, dokoncze sniadanie,
                                                    popieszcze troche podlogi odkurzaczem i czekam na wnuczke.
                                                    Za oknem jakos tak jescze mroczno i mokro, popoludniu
                                                    wczoraj padalo az do wieczora i w nocy.

Przyjemnego dnia bez boli Nam zycze i slonca na niebie.
                                                  • kendo Re: **2020 ** Styczen 10.01.20, 09:24
                                                    witajcie,
                                                    *Jagus,
                                                    a co tak czesto u "wampira" jestes??

*Lusia
                                                    ma miec odwiedziny wnusi,
                                                    ja tez mam wpas,
                                                    zobaczymy kiedy "podlogowy "poprawi podloge w hallu,
                                                    bo powstalo kilka szczelin miedzy "dechami"

pozatem na razie nie pada
                                                    jest cieplawo,

milych chwilek Wsiem,

jutro niedziela -dzien wolny od kompa mam.
                                                  • lusia_janusia Re: **2020 ** Styczen 10.01.20, 09:50
                                                    Kendo, to dotrzymal slowa i sie zjawil do poprawki
                                                    podlogi.

Wczoraj zadzwonilam do siostrzenca odnosnie, ze nie mam
                                                    glosu w kompie, naprowadzil mnie na dobre myslenie o kabelkach
                                                    czy sa podlaczone do laptopa i byly prawidlowo, tylko po demontazu
                                                    satrego ustrojstwa wysunal sie kabelek z glosnika i wpadlam na
                                                    pomysl zeby tam sprawdzi i okazalo sie ze jak wlozylam kabelek
                                                    to i glos powrocil .... hhhhaaa..... poprawilam sobie blad przy pomocy
                                                    speca.

Dam znac jak przyjedzie wnuczka.
                                                  • kendo Re: **2020 ** Styczen 10.01.20, 10:15
                                                    *Lusia
                                                    alez "fachura jestes"
                                                    teraz wiesz,gdzie kabelki siedza..
                                                    zdaje sie,ze tez o nich wspominalam,
                                                    ale to teraz nie wazne,

tak,dotrzymali slowa i 7:15 juz zadzwonil do drzwi i poprawia...

milego dzionka w oczekiwaniu na Kruszynke
                                                  • jaga_22 Re: **2020 ** Styczen 10.01.20, 11:05
                                                    Witajcie ,to macie dziś dzień zajęty .Na dworze i tak paskudnie,ja w takie dni nie wychodzę,
                                                    bo co za przyjemność kiedy na głowę pada,a z parasolką jeszcze gorzej,wolę się popatrzeć na mokre dachy.
                                                    W domu nigdy się nie nudzę,raczej dzień szybko mi umyka.
                                                    Do wampirka muszę badać nerki i wątrobę i czy zapalenie nie wzrasta.To najważniejsze żeby
                                                    trochę powstrzymać chorobę która swój organizm wyniszcza.
                                                    Miłego dnia z pociechą.

• lusia_janusia Re: **2020 ** Styczen 10.01.20, 13:24
                                                    Jaga, to najwazniejsze, ze tak lekarz zadecydowal, zeby
                                                    sprawdzac, bo leki jedno poprawiaja a drugie organy uszkadzaja.
                                                    Zdrowka zycze.
                                                    Tak to prawda, w domu zawsze jakies zajecie sie znajdzie,
                                                    ale czasem bywa tak ze i moze sie znudzic, to przy pogodzie
                                                    wychodze na marsz.

Za taka pogoda tesknie.
                                                    https://www.gify.net/data/media/94/krajobraz-ruchomy-obrazek-0016.gif
                                                  • dorka556 Re: **2020 ** Styczen 11.01.20, 08:41
                                                    Dzień dobry, ja też tęsknię za taką pogodą. Jestem optymistką i myślę, że za miesiąc, najdalej dwa, będziemy cieszyć się wiosną. Na razie, nawet przy dżdżystej pogodzie (a taka jest tutaj ostatnio), staram się wychodzić z kijkami. Wokół nawet zielono, trawa bujnie rośnie, jakby nie wiedziała, że mamy zimę. Byle do wiosny.
                                                  • kendo Re: **2020 ** Styczen 11.01.20, 14:51
                                                    witaj Dorka,
                                                    tez tesknie za wiosna,
                                                    trawa sie zieleni,
                                                    ale noca sa przymrozki,

jutro niedziela,
                                                    to mam wolne od laptopa

Wszystkim milych chwlek zycze.
                                                  • kendo Re: **2020 ** Styczen 11.01.20, 14:54
                                                    *Jaga
                                                    co z tym zapaleniem?
                                                    czego zapalenie:watroby/nerek??
                                                    oj z tymi chorubskami,
                                                    wiem jak to uciazliwe chodzic czesto na pobranie prob,
                                                    s.p slubny tez bardzo czesto chodzil do wampirka
                                                    zdrowka zycze Jagus
                                                  • jaga_22 Re: **2020 ** Styczen 11.01.20, 15:16
                                                    Matko kochana, kiedyś już pisałam,że mam r.z.s. czyli artretyzm,dawniej się nazywało gościec.
                                                    Na razie nie ma sposobu na wyleczenie,tylko złagodzenie.

www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/kregoslup-kosci-stawy/reumatoidalne-zapalenie-stawow-rzs-przyczyny-objawy-leczenie-aa-Eg3o-yuzM-2tdz.html

Niedawno pojechała córka z Mikołajem do domu,a teraz idę gotować obiad,syn jeszcze pracuje.Czyści i maluje futryny drzwiowe.
                                                    Miłego popołudnia.
                                                  • kendo Re: **2020 ** Styczen 11.01.20, 17:09
                                                    *Jagusia
                                                    no dobrze,
                                                    juz klade na pamiec Twoje dolegliwosci,
                                                    moze zapamietam,
                                                    o gosccu kiedys cos slyszalam nawet,ale nie kodowalam sobie ,poczytam z linka-dziekuje,

remoncik hallu bedziesz miec za niedlugo gotowy,
                                                    a ze syn robi,wiec bedzie bez reklamacji..
                                                    mi wczoraj podloge "podlogowy "poprawil,
                                                    w tygodniu nowe listwy na progi polozy...

zycze udanego i smacznego obiadu
                                                    ja mialam ruskie i kolsaw salte pod bok...
                                                  • lusia_janusia Re: **2020 ** Styczen 11.01.20, 18:08
                                                    Hej !!!!! ................
                                                    Wieczor, ciemnica za oknem, wyszlam tylko
                                                    na spacer i sotkalam kolezanke, z ktora dokonczylysmy
                                                    marsz, w domku czekal na mnie smaczny obiadek a pozniej mily
                                                    odpoczynek, oczywiscie sie zdzemnelam na kanpie co nie bardzo
                                                    mnie cieszy, bo nie wiem jak bedzie w nocy ze spaniem.

Milego wieczoru Nam zycze.
                                                  • dorka556 Re: **2020 ** Styczen 12.01.20, 06:39
                                                    Dzień dobry,
                                                    Gdy ciemnica na dworze, żadna siła nie wyciągnęłaby mnie z domu. Spacery tylko w biały dzień, może być nawet z niewielką mżawką. Teraz coraz trudniej o ładną słoneczną pogodę.
                                                    Lusia, jak się spało? Mam nadzieję, że dobrze, mimo zdrzemnięcia się w dzień.
                                                    Kusia, Kendo, Jaguś, miłej niedzieli a żebyście nie zapomniały jak zima wygląda, kolejne zdjątko (tam był płot, całkowicie przysypany).
                                                  • dorka556 Re: **2020 ** Styczen 12.01.20, 06:46
                                                    Lusia
                                                    http://s17.rimg.info/458a2a3944338f8e2859f5eb46d918a5.gif
                                                  • jaga_22 Re: **2020 ** Styczen 12.01.20, 11:33
                                                    Witaj Doruś i reszta ferajny big_grin
                                                    Prawie czuję ten śnieg,jak suchy to się rozsypuje i nie można zrobić śnieżki.
                                                    Ten wygląda na ciężki,bo na pewno dłużej leży,dobry na bałwana. Teraz u nas zostały same bałwany
                                                    i roztopić się nie chcą sad

https://i.imged.pl/i-31835540.gif
                                                  • lusia_janusia Re: **2020 ** Styczen 12.01.20, 12:16
                                                    Witajcie !!! --....
                                                    Czekam na gosci, maja sie zjawic lada chwila,
                                                    "Mala" musi sie przyzwyczajac do babci,
                                                    Dziekuje za fotki, piekna zima dla przypomnienia - do polowy naszego
                                                    kraju snieg pada i -3,oC a w moim regionie +6,oC i wieje wiatrem z deszczem.

Jagi kawa poczestuje sie po lunchu - dziekuje.

Przyjemnego niedzielnego relaxu Nam zycze.
                                                  • dorka556 Re: **2020 ** Styczen 12.01.20, 13:47
                                                    Popatrzyłam na kawę Jagi i zaraz biegnę zrobić sobie drugą. O tej porze powinna być już trzecia. Lusia pewnie cieszy się już Elsą i serwuje Młodym lunch.Mam nie tylko stare fotki zimowe, ale też świeżutkie wiosenne.
                                                    Jak podobają się styczniowe stokrotki? Są tu ich całe połacie.
                                                  • jaga_22 Re: **2020 ** Styczen 12.01.20, 18:15
                                                    To ja czekam na wiosnę,zaraz połowa stycznia.
                                                    We wtorek i ja poszukam coś ciekawego,bo pójdę po wyniki.
                                                    Trzymaj się Babciu i Ciociu big_grin
                                                  • kendo Re: **2020 ** Styczen 13.01.20, 15:46
                                                    o jejku,
                                                    juz dzis poniedzialek i trzeba bylo sie wpisac,
                                                    szkoda,ze niedziela nie trwa dluzej,

Dorka
                                                    takie zimy tu byly na poczatku jak przyjechalam tu,
                                                    obecnie to wiosennie mamy,

Jagi
                                                    wyniki maja byc OK,
                                                    jak sie dba o zdrowie,ale to tabletki pogarszaja leczac co innego.

tu slonecznie caly dzionek.

milych chwilek
                                                  • lusia_janusia Re: **2020 ** Styczen 13.01.20, 22:34
                                                    Hej !!! ...............
                                                    Ostatnio jakos tylko wieczorem bierze mnie na
                                                    otworzenie komputera.

Z wnusia mielismy sobie dobrze, lubie patrzyc jak zajada
                                                    musy owocowe, pozniej cos gestego i do popicia mleko,
                                                    jak widzi na stole to juz tylko skoncentrowana jest na stole
                                                    z jedzeniem.

Dzien handlowy z Kendo mialysmy,
                                                    do lekarza na razie mysle ze musze zamowic czas i tak
                                                    co dzien mi schodzi, ale chyba pierw zamowie czas zeby do mnie lek.zadzwonil
                                                    i dal skierowania na wyniki i dopiero pojde na rozmowe w czxtery oczy
                                                    na odczytanie wynikow.

Popijan rumianek to moze jest szansa na szybkie usniecie.?
                                                  • kendo Re: **2020 ** Styczen 14.01.20, 11:00
                                                    rospadalo sie dzisiaj,
                                                    i na pocieszenie pieke sernika
                                                    wezme tez do kawiarenki drucianej,

milych chwilek Wsiem
                                                  • alfredka1 Re: **2020 ** Styczen 14.01.20, 16:02
                                                    ...do pelni radości brakuje nam tylko pogody od sąsiadów ...
                                                    www.looduskalender.ee/n/
                                                  • kendo Re: **2020 ** Styczen 15.01.20, 10:21
                                                    Alfredziu
                                                    ostanie lata pogoda nijaka-niemal wiosenne zimy,

witajcie,
                                                    dzis mamy + 11 stopnie z wiaterkiem,

milych chwilek Wsiem
                                                  • lusia_janusia Re: **2020 ** Styczen 15.01.20, 11:03
                                                    Hej !!!! ...........
                                                    Faktycznie wieje b.mocno, zrobilo sie ciemno
                                                    za oknem i chyba popada, zeby tylko przestalo jak
                                                    rzyjedzie wnuczka, to zaliczymy spacer .

• kendo Re: **2020 ** Styczen 15.01.20, 11:10
                                                    u mnie na razie polslonecznie,
                                                    moze nie popada...
                                                  • lusia_janusia Re: **2020 ** Styczen 16.01.20, 11:02
                                                    Hej !!! ......
                                                    Slonecznie i wietrnie za oknem,
                                                    mamy z Kendo rozne plany na dzisiaj
                                                    wiec sie do nich oddalam,

dla wnuczki musze kupic gryzaczki, ktore pokazala mi corka
                                                    na necie i sa dozwolone wg wszystkich norm dla dzieci.

Spelnionego w planach dnia Nam zycze i slonca na niebie.
                                                  • kendo Re: **2020 ** Styczen 16.01.20, 11:10
                                                    hej,hej
                                                    dokladnie Lusia,
                                                    plany trzeba wykonac,
                                                    tez oddalam sie do swoich,
                                                    moze wieczorem wpaden jeszcze

milego dnia,tu sloneczniei +10
                                                  • jaga_22 Re: **2020 ** Styczen 16.01.20, 15:40
                                                    Witam... dzień szybko mija,chyba prześpię tę zimę jak niedźwiadek.Późno wstaję,trochę porobię
                                                    i już zmierzcha.Czekając na zimę,doczekamy się wiosny.Wcale mnie to nie martwi.
                                                    Gdyby nie gryzaczki,nie byłoby potrzeby wyjścia z domu wink a może co innego by się znalazło wink
                                                    U mnie +7 i słabe słoneczko.
                                                  • kendo Re: **2020 ** Styczen 17.01.20, 08:52
                                                    oooo,Jagusia Nas odwiedzila,jak milo...

za oknem +3 tylko,
                                                    zapowiedzieli sloneczko,i chyba tak bedzie,bo pojasnialo wesolo za oknem,

milych chwilek piatkowych,
                                                    i tydzien niemal zakonczony...
                                                  • lusia_janusia Re: **2020 ** Styczen 17.01.20, 11:28
                                                    Hej !!!! .....
                                                    Oj, Jaga zawitala wczoraj do nas po 3(trzech) dniach nieobecnoci,
                                                    mam nadzieje, ze zdrowko jako tako dopisuje?.

Slonce przyswieca od rana, od razu inne checi do zycia.
                                                    Czeka mnie dluzszy marsz przez Natur Rum do centru handlowego.

Obrobmy sie przed weekendem, zeby sobie powolgowac od pracek,
                                                    na niedziele przyjedzie wnuczka, to juz mam wypelniony caly dzien.

Prztyjemnego piatku, slonca nad glowami zycze.
                                                  • jaga_22 Re: **2020 ** Styczen 17.01.20, 12:19
                                                    Nie wpisywałam się,bo Kendo narzekała,że poniedziałek i znowu trzeba pisać,to dałam na wytchnienie.
                                                    Dziś jest duża mgła,w nocy minusowo,a w dzień ma być 5st.. Przy takiej temperaturze,to ja marznę w domu,bo słabo grzeją.
                                                    Jeszcze siedzę z krótkim rękawkiem,ale zaraz coś cieplutkiego nałożę.
                                                    Odkurzyłam połowę i odpoczywam.Cześć i miłego dnia życzę.
                                                  • lusia_janusia Re: **2020 ** Styczen 18.01.20, 15:11
                                                    Hej !!!! ............
                                                    Jaga, to Kendo pisala w stosunku do swoich odczuc.
                                                    Dopiero mam sprawny uruchomiony komp, nie dalo
                                                    sie ulepszyc na szybsze biegi i powrocilismy do truchcika,
                                                    ale moze nie bedzie sie juz wylogowywal sam.

Upieklam serniczek na jutrzejsze przyjecie, Kendo zajeta
                                                    swoimi jeszcze renowacjami, zrobilam krotki marsz do sklepu
                                                    i zajme pozycje horyzontalna do czytania tygodnikow Polskich
                                                    od p,Basi, co mi przynosi co 2 tygodnie.

Jakos tak ponuro, ze musze swiatlo swiecic.

Przyjemnego wieczoru nam zycze.
                                                  • kendo Re: **2020 ** Styczen 18.01.20, 18:18
                                                    *Jagus,
                                                    nie musisz mi "dawac nic na wytchnienie"
                                                    bo sama wiem co mi potrzeba i kiedy moge sie wpisac,
                                                    a ciesze sie zawsze,jak inni sie wpisuja...

*Lusia
                                                    mozje jutro posmakuje serniczka,
                                                    jak bede przy ochocie odwiedzin..

witajcie wieczornie
                                                    za oknem ciemnica,
                                                    dziecie mnie tez dzis odwiedzilo
                                                    i podoradzalo w pytaniach i zamyslach,
                                                    co do "wykonczenia renowacji!

trzymajcie sie zdrowo i cieplutko
                                                  • jaga_22 Re: **2020 ** Styczen 18.01.20, 20:23
                                                    Witam późno,ale cały czas jestem zajęta,albo mam nie wychodzić z pokoju.
                                                    Syn drzwi kolejne oszlifował i jutro pomaluje,a teraz ściąga płytki z podłogi.Okazuje się, że musi podłogę zerwać,bo się klepki odklejają.Ma chłopak roboty.Jeszcze muszę usmażyć naleśniczki z nutellą które bardzo lubi,bo zapiekanki niewiele zjadła,tylko trochę makaronu.Był też wnuczek,ale już poszedł.
                                                    Miłego wieczoru.
                                                  • alfredka1 Re: **2020 ** Styczen 19.01.20, 15:28
                                                    Finlandia zanotowała najniższą temperaturę tej zimy. W niedzielę nad ranem na północy kraju było -37,9 stopni Celsjusza.
                                                  • kendo Re: **2020 ** Styczen 20.01.20, 08:38
                                                    witajcie z nowym tygodniem,
                                                    nowymi planami i menu ..

*Alfredko,
                                                    tak, na polnocy zawsze maja zimniej,
                                                    tu na poludniu mamy wiosne,

*Jagus,
                                                    tez lubie nalesniki,
                                                    z nutella nigdy nie smakowalam,bo jej nie kupuje,

tez nasmazylam je sobie przedwczoraj
                                                    z maki pszennej 4lyzki/razowej 2lyzki/mieszanka wazryw ususzonych i zmielonych 2lyzki
                                                    pasuje taka mieszanak na slodko i wytrawnie..
                                                    zawijalam w nie siadaniowo i kolacyjnie z rozbifem/ogorkiem/serkiem bri

za oknem jakos nie ciekawie,ale moze nie bedzie padac.

milych chwilek
                                                  • jaga_22 Re: **2020 ** Styczen 20.01.20, 11:52
                                                    To ja też na chwilkę wpadnę,miałam jechać do Polikliniki zapisać się na rehabilitację,
                                                    ale syn zadzwonił,że może wpadnie na chwilę,bo wczoraj przy niedzieli nie chciał robić hałasu przy skuwaniu.
                                                    Pojadę jutro,może będzie ładniej?
                                                    Naleśniki z nutellą,to są dla Julki jako zachęta żeby coś zjadła.Mogłaby tylko to jeść big_grin
                                                    ja wolę z białym serem z dodatkiem słodkiej śmietany.
                                                    Dobrego poniedziałku.
                                                  • alfredka1 Re: **2020 ** Styczen 20.01.20, 19:06
                                                    .... i ze szczypta cynamonu ... koniecznie ..
                                                  • kendo Re: **2020 ** Styczen 21.01.20, 15:21
                                                    o,jak kazda z Nas ma swe ulubione smaki,
                                                    ja lubie w formie krepsa z miesem,

witajcie
                                                    no za oknem dzis pochmurnie od rana,

Lusia zadzwonila,
                                                    ze laptop cos sie zbiesil i klapa...
                                                    bedzie czekac na" przeglad poprawczy"

milych chwilek Wsiem
                                                  • dorka556 Re: **2020 ** Styczen 22.01.20, 08:28
                                                    Cześć, zastanawiałam się, czy mam swoje smaki, jak mówi Kendo. Doszłam do wniosku, że lubię wszystko co ktoś ugotuje i podstawi mi pod nos.
                                                    Na śniadanie codziennie owsianka z dodatkami, na obiad od czasu do czasu gar zupy na indyku, czasami leczo i bigos zawekowane i wystarczy. Nie zawracam sobie głowy jedzeniem, są inne przyjemności, niż stanie przy garach.
                                                    Wczoraj w poszukiwaniu wiosny, przy pięknym słonecznym dniu, pojechałam do Ogrodu Botanicznego. Niestety wiosny nie spotkałam a oranżeria, wyjątkowo wczoraj była zamknięta. Mogłam kwitnące już kamelie pooglądać przez szyby.
                                                    Dziś środa, dzień bazarkowy. Wybieram się po jaja i jabłka. Może jeszcze coś wpadnie w oko.
                                                    Miejcie sie dobrze.
                                                  • kendo Re: **2020 ** Styczen 22.01.20, 11:09
                                                    *Hej Dorka,
                                                    no ze smakami mamy roznie,
                                                    np,kopytka lubie tylko z gulaszem,podobnie jak kluski slaskie,
                                                    pierogi z miesem i warzywami z rosolu zmielone,lekko obsmazane i do tego mizerja albo suroka z kapusty kiszonej,

za oknem cunie choc powiewa i +6 stopnia,
                                                    przyjemnie wietrzy sie mieszkanie.

milego dnia i udanych zakupow bazarkowych.
                                                  • kendo Re: **2020 ** Styczen 23.01.20, 19:29
                                                    juz wieczor mnie zastal,
                                                    mam ciekawe czytadlo i obowowiazki codzienne
                                                    czas szybko umyka..

milego wieczoru
                                                  • dorka556 Re: **2020 ** Styczen 24.01.20, 08:04
                                                    Witam o poranku. Słońce świeci. Zapowiada się piękny, bezchmurny dzień. Jest -1, w południe ma być +3*C. Idealny dzień na odwiedzenie Ogrodu Botanicznego. Zrobię zdjęcia kamelii i pokażę.
                                                    Udanego piątku i całego weekendu.
                                                  • alfredka1 Re: **2020 ** Styczen 24.01.20, 10:17
                                                    "Gdy w Ogrodzie Botanicznym..."
                                                    śpiewqł Fogg ....
                                                  • kendo Re: **2020 ** Styczen 24.01.20, 12:13
                                                    *Dorka,
                                                    czekamy wiec na zdjecia ze spacerow,
                                                    pewnie juz i wiosne spotykasz,

*Alfredziu
                                                    ..kwitna bzy,
                                                    takLusia podpowiada,o piosence M.Foga,
                                                    siedzi kolo mnie,
                                                    witajcie ,
                                                    juz piatek,

milych chwilek na caly dzien
                                                  • lusia_janusia Re: **2020 ** Styczen 24.01.20, 12:34
                                                    hej!!!! ...............
                                                    Skorzystalam z uprzejmosci Kendo u niej w goscinie
                                                    i po gimnastyce i sie melduje, ze komputer mam niesprawny i czekam na siostrzenca kiedy bedzie
                                                    mial czas wolny po pracy, zeby mi uruchomic.

Przyjemnego popoludnia, wieczoru i weekendu Nm zycze.
                                                  • jaga_22 Re: **2020 ** Styczen 24.01.20, 12:35
                                                    Witajcie... zabieram się do roboty,będzie sernik dla milusińskich.W tej chwili mam ok 2st.
                                                    i ładne słoneczko.Gołąbki odwiedzają kotki.
                                                  • dorka556 Re: **2020 ** Styczen 25.01.20, 08:20
                                                    Dzień dobry. Jaguś, sernik udał się? Ja też zaraz zabiorę się za pieczenie. Moi jutro chyba przyjadą na lodowisko. Zapowiedzieli, że tym razem, zjemy w mieście, to chociaż deserem będę mogła poczęstować.
                                                    Jaga proszę podaj przepis (może być link) na sernik na zimno. Chciałabym kiedyś zrobić, pokazywałaś taki piękny.
                                                    Wczoraj miałam udany dzień. Pospacerowałam po niemal pustym Ogrodzie Botanicznym. Niestety wiosny jeszcze nie było widać. Za to w oranżerii, kwiaty kwitły, wszelakie cytrusy uginały się od dorodnych owoców. Temperatura nie była za wysoka i z przyjemnością posiedziałam rozwiązując krzyżówki w telefonie (to już 140). Były też świnki morskie.
                                                    Udanego weekendu a Lusi sprawnego laptopa.
                                                  • lusia_janusia Re: **2020 ** Styczen 25.01.20, 13:02
                                                    Hej !!! ...........
                                                    Komp niby mam juz chyba sprawny, ale jeszcze bardziej powolniejszy,
                                                    nie wiem moze sie rozchodzi???...

Dorka piekny relaksowy dzien mialas wczoraj, i przyjemnie bylo posiedziec
                                                    w tak kolorowym i pachnacym swiecie.

Jagi sernik z pewnoscia smakowal bardzo, ja tez ostatnio pieklam, ale
                                                    stwierdzilam ze ma za duzo kalori ktorych nie mam gdzie spalic, bo nie
                                                    rowerkuje ze wzgledu na posypane chodniki i ulice grybym piachem, ktory
                                                    przebija opony.

Czekam na corki telefon kiedy sie zjawia z wnuczka i bedzie troche
                                                    urozmaicenia, a pozniej z kolezanka jestem umowiona.

Przyjemnej soboty i relaksu Nam zycze.
                                                  • jaga_22 Re: **2020 ** Styczen 25.01.20, 14:10
                                                    Hej,witajcie.Byłam zajęta obiadem,teraz tylko ziemniaki wstawić,ale Kacper dorwał się do sernika,
                                                    a syn też jeszcze nie chce,to mam wolne.Dziewczynki nie przyjechały,bo dużo jeszcze roboty w przedpokoju.Syn kończy skuwanie płytek wraz z mozaiką,to wszystko trzeba wynieść do wora.
                                                    Robię w/g tego przepisu,ale i tak modyfikuję po swojemu,bo daję 6 jaj i tylko pół szkl.mleka,
                                                    a zamiast oleju daję masło.

Sernik z kubełka
                                                    ---------------------

Porcja ciasta półkruchego
                                                    1 szklanka mleka
                                                    1 szklanka cukru (można mniej)
                                                    7 żółtek
                                                    2 budynie śmietankowe
                                                    2 cukry waniliowe

wiaderko 1 kg sera twarogowego
                                                    0,5 szklanki oleju
                                                    Dowolna bakalia
                                                    7 ubitych białek

Zmiksować cukier z żółtkami, dodając budyń, cukier waniliowy, mleko.
                                                    Dodać twaróg , olej i bakalie.
                                                    Na końcu ubitą pianę z białek wymieszać łyżką.

Doruś lubisz chodzić do O.B to może się przydać co gdzie kiedy.

www.ogrod-powsin.pl/
                                                  • dorka556 Re: **2020 ** Styczen 25.01.20, 14:33
                                                    Jaguś dzięki za przepis, ale czy to na pewno jest przepis na sernik na zimno? Ja wg tego przepisu piekę.
                                                    Stronkę O.B. znam i często do niej zaglądam.
                                                  • jaga_22 Re: **2020 ** Styczen 25.01.20, 16:19
                                                    Oj tak Doruś to do pieczenia,wczoraj piekłam,a na zimno zaraz poszukam.
                                                    Kolorowe z galaretką tak robię mniej więcej.

smaker.pl/przepisy-desery/przepis-sernik-na-zimno,101264,srk76.html
                                                  • kendo Re: **2020 ** Styczen 25.01.20, 17:04
                                                    witajcie poobiednie,
                                                    rospiekly sie Vistulanki,
                                                    Lusia tez mi zakomunikowala,ze ma dla mnie drozdzowke,
                                                    od dawna mialam smak na nia a ustrojstwo do pieczenia wysiadlo,

wzglednie bylo na spacerze
                                                    teraz juz ciemnica,
                                                    ale dni coraz dluzsze sa,

milego weekendu Wsiem

*Dorka
                                                    piekne kamelie,
                                                    tu wczoraj o malo nie kupilam w kwiaciarni,
                                                    bylam z synem na przejazdzce i wpadlismy by popatrzec co nowego w kwiatach,
                                                    a dobrze kamelia czuje sie na parapecie w domu??
                                                  • jaga_22 Re: **2020 ** Styczen 25.01.20, 18:48
                                                    Nigdy nie miałam kamelii.A to kamelia japońska.

regiodom.pl/portal/ogrod/rosliny/kamelia-roslina-doniczkowa-ktora-kwitnie-zima-jak-pielegnowac-kamelie

https://static.promoceny.pl/foto/vyrobky/257250/257013.jpg
                                                  • dorka556 Re: **2020 ** Styczen 26.01.20, 09:15
                                                    Miałam już różne kwiaty, ale kamelii też nie miałam. U znajomych też nie widziałam. Trochę przypomina dość popularną różę chińską. Z linku Jagi wynika, że trudna w uprawie. Muszą wystarczyć kamelie w szklarni. Będą jeszcze kwitły 2 miesiące a może trochę dłużej.
                                                  • lusia_janusia Re: **2020 ** Styczen 26.01.20, 13:16
                                                    Lubie kwitnace kwiaty, szczegolnie pora jesienno-zimowa,
                                                    bo wiosna rozkwita kwieciem przez cale lato.

Witajcie !!!...................
                                                    Niedziela jakas taka bez slonca, jestem w oczekiwaniu na wnuczke,
                                                    jakis deser musze wymodzic do tej drozdzowki, a corka zawsze ma
                                                    jakies inowacje, owoce mrozone mam jakby chciala z nimi jakis
                                                    sos dorobic.

Przyjemego popoludnia i wieczoru Nam zycze.
                                                  • jaga_22 Re: **2020 ** Styczen 26.01.20, 15:46
                                                    Witajcie... wpadłam na chwilkę,bo u mnie niedziela robocza wink
                                                    Sernik się udał,nawet syn pochwalił,a że dałam do domu dla córki też,bo był Kacper,to zostało tylko
                                                    parę kawałeczków.Wnuczek zamówił za tydzień szarlotkę budyniową.Faktycznie dawno nie piekłam.
                                                    Ponuro cały dzień.Miłego popołudnia z wnusią.
                                                  • dorka556 Re: **2020 ** Styczen 26.01.20, 16:37
                                                    Szarlotka budyniowa za mną też 'chodzi'. Robiłam zawsze z przepisu Paulinki. Niestety kajecik zgubił się przy przeprowadzkach. Jaguś gdybyś miała ten przepis, chętnie skorzystałabym, bo bo to była ulubiona szarlotka młodszego i syn nie może o niej zapomnieć. Mam przepisy Lusi, Misi, Izys, ale...bez budyniu.
                                                  • alfredka1 Re: **2020 ** Styczen 27.01.20, 11:16
                                                    witamy szarlotkowo budyniowo , słneczko piękne, czas na wyrawę do miasta ......
                                                    pozdrawiamy smile)
                                                  • lusia_janusia Re: **2020 ** Styczen 27.01.20, 12:33
                                                    Hej !!! ..............
                                                    Alfredka dzisiaj pierwsza sie zameldowala - dziekuje za pozdrowienia
                                                    i pozdrawiam rowniez Was wszystkich.

Jaga, to wnuki i syn maja dobrze, tylko zamowienie zloza i gotowe,
                                                    a Tobie na pewno to przyjemnosc sprawia jak im smakuje, podobnie
                                                    i ja tez tak mam.
                                                    Ale moja drozdzowka zawsze wszystkim smakuje, modernizowalam
                                                    ja juz parokrotnie.

Szarlotka nalepsza na krupczatce, a tutaj takowej nie ma, wiec
                                                    nie wypiekam, tylko tak po Szwedzku z platkami owsianymi + jablka
                                                    i do polana wanilsos, albo lody,

Oblecialam juz ulice w miescie i zdazylam do domu przed mzawka,

Samych przyjemnosci Nam zycze w ostatni poniedzialek miesiaca
                                                    w tym roku.
                                                  • jaga_22 Re: **2020 ** Styczen 27.01.20, 12:48
                                                    Witam... jestem dziś zapóźniona we wszystkim,chyba już nawet ubierać się nie warto.
                                                    Słonko było i pewnie nie wróci,a tak fajnie było.
                                                    Coś Wam opowiem.Myszka była wzięta z dworu,gdzie pożywiała się weselnymi łakociami z restauracji.
                                                    Jest u nas już drugi rok.Nie wiem,czy pamiętacie jak na początku kradła mi muffinki .
                                                    Wczoraj wieczorem został kawałeczek sernika na stole,mówię sobie,zjem z herbatą na kolację.
                                                    Myszka wskoczyła na stół i zaczęła konsumować serniczek.Muszę pamiętać żeby od czasu do czasu
                                                    dać jej coś słodkiego big_grin
                                                    Dobrego poniedziałku .
                                                  • jaga_22 Re: **2020 ** Styczen 27.01.20, 13:01
                                                    Doruś,kieruję się tym przepisem,ale oczywiście i tak po swojemu robię.
                                                    Ciasto kruche robię z mąki krupczatki żółtek ,kostki masła,cukru pudru i cukru waniliowego.
                                                    Dodaję trochę śmietany jak za suche .
                                                    Dzielę na 2 kule i do lodówki.Jedną ścieram na dół,drugą na górę.Jabłka smażę,można też kupić w słoiku.

smaker.pl/przepisy-desery/przepis-szarlotka-budyniowa,49271,jagoda114.html
                                                  • lusia_janusia Re: **2020 ** Styczen 27.01.20, 13:10
                                                    Jaga, szarlotka na zdjeciu wyglada b.pysznie, sprawdze
                                                    w Polskim sklepie u nas czy maja krupczatke, to moze i na probe bym ja upiekla
                                                    i jak zwykle po kawalku rozdala?, bo nie wiem czy mozna zamrazac.?=
                                                  • kendo Re: **2020 ** Styczen 27.01.20, 13:53
                                                    o rany,
                                                    ale towarzystwo sie rospieklo...

witajcie,
                                                    ja wczoraj od Lusi dostalam "kawal" drozdzowki,
                                                    pychota..

*Jaga
                                                    o jeja Myszka lubi slodkosci,
                                                    raz w tygodniumoze dostac kawal sernika lub innego ciasta,
                                                    a co,nic jej nie bedzie chyba..

wracajac dzis z miasta
                                                    musialam skrecic w inne uliczki,
                                                    poniewaz policja zatasmowala ulice w dos duzym obszarze,
                                                    w Kurierze doczytalam sie,ze sprawdzali pozostawiony samochod pod blokiem,
                                                    ale nie napisali czy miala przyjechac "grupa saperska"
                                                    zobaczymy na pozniejszych wiadomosciach..
                                                    az strach teraz gdzie kolwiek mieszkac ,

mrzawkowo tu i powiewa zimnym wiatrem

milych chwilek
                                                  • lusia_janusia Re: **2020 ** Styczen 28.01.20, 10:21
                                                    Hej !!!! ..............
                                                    Ze sloncem w sercu czlowiek musi sobie wyobrazac i nawet
                                                    biala zime, ktorej nie ma w tym roku.

Do kitu mialam noc, co rusz sie budzilam, wstalam jak sie troche
                                                    dospalam.

Jaga, to ciekawe ze Mysxka lubi takie slodkosci, pewnie przypominaja'
                                                    jej sie dawne czasy. Jak w malych ilosciach to chyba jej nie szkodzi??.

Kolezanki tutaj kot lubi ogorki, brokoly o miesku juz nie wspomne,
                                                    jej syn wzial malutkiego i karmil butelka przez smoczek bo kilka
                                                    kotkow bylo wyrzuconych w kartonie jesiesia i wieli jako kotke,
                                                    nazwali ja Zosia, a jak poszli ja wysterylisowac to sie okazalo ze
                                                    to kocur.

Przyjemnego wtorku Nam zycze, slonca na niebie rowniez.
                                                  • jaga_22 Re: **2020 ** Styczen 28.01.20, 11:20
                                                    Witam... mnie też ciężko wstawać,żeby chociaż słonko witało.Spałam nawet dobrze,choć kilka
                                                    razy były nocne wędrówki.Pochmurno i zimno,ale jak na styczeń,to ciepło big_grin
                                                    Śmieszna Myszka,latała dziś z myszką w pyszczku i krzyczała jakby się jej krzywda działa,aż poszłam zobaczyć co się dzieje.Normalnie to milcząca tylko czasem popiskuje cieniutko.Pewnie miała
                                                    w rzeczywistości do czynienia z prawdziwymi myszkami.
                                                    Pogodnego dnia
                                                  • lusia_janusia Re: **2020 ** Styczen 28.01.20, 12:12
                                                    Jaga, przez Myszki reakcje mozna sobie komponowac
                                                    jej przeszle zycie, jak sobie miala?.
                                                  • kendo Re: **2020 ** Styczen 28.01.20, 15:20
                                                    oj biedna kocia,
                                                    moze cos sie jej przypomnialo,
                                                    albo Mruczek "przyszedl"i chcial zabrac zabawke??

witajcie,
                                                    nie ciekawie za oknem,
                                                    chlodno/deszczowo/wietrznie,

ciepelka i milych chwilek zycze
                                                  • dorka556 Re: **2020 ** Styczen 28.01.20, 18:07
                                                    Kendo, fajna czołówka. Pies uroczy. Co trzyma w zębach?
                                                  • lusia_janusia Re: **2020 ** Styczen 29.01.20, 12:53
                                                    Hej !! ......................
                                                    Dorka, piesek trzyma swoje trofeum z zajetego I miejsca.

Pogoda dzisiaj sloneczne wiec przelecialam marszem przez
                                                    miasto, ludzi tez wiecej przy pogodzie.

Oczekuje na wnuczke i beda dodatkowe marsze? pozniej
                                                    karmienie lyzka, jak zje polowe jedzenia to zaczyna sobie
                                                    gaworzyc.

Przyjemnej srody Nam zycze.
                                                  • kendo Re: **2020 ** Styczen 29.01.20, 14:34
                                                    *Dorka
                                                    to Lusia zamiescila pieska znalezionego w necie...
                                                    dziekuje ,

*Lusia,
                                                    juz po sloneczku,
                                                    zaczytalam sie i nie zauwazylam kiedy sie rospadalo..
                                                    dobrze ,ze sloneczny marsz tez mialam,

witajcie Vistulanki,
                                                    wiosenie +5 stopni z lekkim wiatrem
                                                    i deszczykiem poobiednim

milych chwilek Wsiem
                                                  • jaga_22 Re: **2020 ** Styczen 29.01.20, 15:23
                                                    Hej... a my z Dorką niedługo pojedziemy z górki na pazurki big_grin

• kendo Re: **2020 ** Styczen 30.01.20, 09:45
                                                    witajcie,
                                                    o zasypalp Was na bialo,
                                                    a tu mzy a nocka padalo,

milych chwilek juz czwartek...
                                                  • alfredka1 Re: **2020 ** Styczen 30.01.20, 09:51
                                                    ... a u nas jak i u Was sad( nic a nic nie sypnęło .....
                                                    www.looduskalender.ee/n/
                                                    co to za zwierzątko ??
                                                  • kendo Re: **2020 ** Styczen 30.01.20, 09:54
                                                    alfredka1 napisała:

> ... a u nas jak i u Was sad( nic a nic nie sypnęło .....
                                                    > www.looduskalender.ee/n/
                                                    > co to za zwierzątko ??
                                                    >
                                                    a to chyba jest nietoperz...
                                                  • lusia_janusia Re: **2020 ** Styczen 30.01.20, 21:01
                                                    Wieczornie;
                                                    mokro za oknem i ciempno, zimy jak nie bylo, tak i nie ma.

Zadnych sprecyzowanych planow, ewentualnie jak Kendo
                                                    wystarczy sily na jutro to przyjedzie do mnie, cos
                                                    nowego moze wymodzimy?.
                                                    Spokojnej Nocy Nam zycze.
                                                  • lusia_janusia Re: **2020 ** Styczen 31.01.20, 10:20
                                                    Hej!!! ......
                                                    Czekam na Kndo, za chwile ma sie zjawic,
                                                    pojedziemy kupowac cos dla jej tesciowej? a przy
                                                    okazji i ja moze sobie cos zakupie?.

• kendo Re: **2020 ** Styczen 31.01.20, 17:21
                                                    uffff Lusia,
                                                    z silami u mnie ostanio cos na bakier...
                                                    po upieczeniu tych bulek z 2 kg,maki padlam ,
                                                    ale zadazylam zaliczyc apteke i w poniedzialek zakupimy reszte dla tesciowej-tak mysle...

witajcie,
                                                    za oknem juz ciemno /deszczowo/wietrznie..

milego wieczoru
                                                  • jaga_22 Re: **2020 ** Styczen 31.01.20, 19:01
                                                    Piec z 2kg mąki,a kto by nie padł wink Najwięcej to piekę z 1 kg. i to drożdżowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka