Dodaj do ulubionych

Z kamerą wśród zwierząt, część 2

04.06.20, 21:13
Kendusiu poprosze o zaczepienie linka z poprzedniego watku o zwierzaczkach😊

Dzisij chce Wam przedstawić dwoje niemowlaków. Beza i Guzik to ich imiona, czyż nie słodkie?

Moja córka nabyla😊
Obserwuj wątek
    • kendo Re: Z kamerą wśród zwierząt, część 2 05.06.20, 06:13
      forum.gazeta.pl/forum/w,11086,142273593,142273593,z_kamera_wsrod_zwierzad.html

link z 1-wszej czesci..

Inaczej nie umialam wkleic linka,
      ale tak tez dobrze

no sliczne kociaczki,
      dzieciaki maja radoche
      a piesek widac od razu zaakceptowal maluszki.
      • kendo Re: Z kamerą wśród zwierząt, część 2 05.06.20, 06:45
        www.expressen.se/tv/nyheter/urgulliga-motet-bjornungens-reaktion-nar-den-far-se-radjuret/

moze otworzy wam ,
        widac ze zwierzadka w domowych pieleszach sa chowane,
        jak maly niedziwiadek spotkal mala sareneczke,
        chowal sie za schody,
        rozbrajajace sa maluszki
        • jaga_22 Re: Z kamerą wśród zwierząt, część 2 05.06.20, 11:06
          Pocieszne 2 maluchy ,misiu bardziej bojaźliwy.
          Dobrze,że Kalisto założyła nowy wątek,przynajmniej tytuł niech będzie czytelny big_grin

forum.gazeta.pl/forum/w,11086,142273593,142273593,z_kamera_wsrod_zwierzad.html
          • lusia_janusia Re: Z kamerą wśród zwierząt, część 2 05.06.20, 13:08
            Kallisto, przesliczne, slodziaki, male kociaki, beda sie teraz uczyly,
            zeby nie drapac pazurkami po meblach i zalatwiac sie do kuwety, ale
            to chyba najszybciej sie ucza.

Kendo, przesliczne spotkanie niedzwiadka z mala sarenka, pozniej
            pewno beda obydwoje dokazywac jak sie zaznajomia.

Jaga pokazala na zdjeciu spotkanie - dziekuje.
            • kendo Re: Z kamerą wśród zwierząt, część 2 06.06.20, 13:40
              *Jagus
              a co,poprzedni watek byl nieczytelny??
              • jaga_22 Re: Z kamerą wśród zwierząt, część 2 06.06.20, 15:43
                Czytelny,tylko mi przeszkadzała końcówka.
                Kendula, poprawnie to zwierzęta,a więc zwierząt ,przecież nie mówisz zwierzęda.
                Długo cierpiałam co wchodziłam na ten wątek. Błąd w treści tak nie bodzie jak w tytule .
                Ot uparłaś się , pisałaś i dalej tak piszesz .Tylko się nie gniewaj,ten mnie szczególnie denerwował.
                • kallisto Re: Z kamerą wśród zwierząt, część 2 06.06.20, 17:34
                  Właściwie to tutaj kotka powinnam umieścić. Co raz bardziej się przyzwyczaja do nas, podchodzi bardzo blisko, ale jest plochliwy. Niemniej jednak pasztetem nie gardzi😊
    • alfredka1 Re: Z kamerą wśród zwierząt, część 2 06.06.20, 21:33
      Cuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuudne są smile))))
      pozdrawiamy serdecznie smile)
      • lusia_janusia Re: Z kamerą wśród zwierząt, część 2 07.06.20, 04:00
        Kallisto, szlachetnie masz serce dokormiajac bezdomnego kotka,
        ale piwonie az przez ekran czuje ich zapach, przesliczne,
        widac jeszcze mlody krzak ktory bedzie sie rozrastal,
        • kallisto Re: Z kamerą wśród zwierząt, część 2 07.06.20, 09:28
          Lusiu teraz dopiero piwonie czy też bujany dopiero zaczynają rozkwitac. Wczoraj zerwalam z pączkami, a dzisiaj w wazonie są pięknie rozjwiniete. Pieknie pachnie w calym pokoju.
          • jaga_22 Re: Z kamerą wśród zwierząt, część 2 07.06.20, 11:17
            Też lubię piwonie (peonie) Raz nawet zdobyłam się i posadziłam na balkonie.
            Niestety na drugi rok już słabo kwitła .
            Nie wiem co robić,tak bym chciała mieć więcej kwiatków,ale zapowiedzieli remont balkonów,
            a pewnie będą nici z tego.

https://lh3.googleusercontent.com/pw/ACtC-3fryWAIk4imkBfs0CJcdWeO_u5lQFXwCOnpLRS2iqmNfyzjNk9-gFxNw6sLo5rBLSPBnmYbwg3MAp4oS1YcNNNcLFEwBtolbsPLIFRoe4HZ7oNh-grYCVUIxd4L5Dw0sCdTmsuWbtW4LcFS9K_FR6TtQQ=w1175-h882-no?authuser=0
            • kendo Re: Z kamerą wśród zwierząt, część 2 08.06.20, 09:15
              *Kallisto/Jaga
              piwonie sliczne,
              tez je lubie i sa w dalszym ciagu w ogrodzie,
              gdzie czasem zagladam
              takie bylu u sp.Mamy w ogrodzie
              • kendo Re: Z kamerą wśród zwierząt, część 2 08.06.20, 09:22
                ...cyt..
                jaga_22 Re: Z kamerą wśród zwierząt, część 2 06.06.20, 15:43
                Czytelny,tylko mi przeszkadzała końcówka.
                Kendula, poprawnie to zwierzęta,a więc zwierząt ,przecież nie mówisz zwierzęda.
                Długo cierpiałam co wchodziłam na ten wątek. Błąd w treści tak nie bodzie jak w tytule .
                Ot uparłaś się , pisałaś i dalej tak piszesz .Tylko się nie gniewaj,ten mnie szczególnie denerwował. ..

Jagus szkoda,ze od razu nie zwrocilas mi uwage na ten blad
                zwierzad-zwierzat,literka T i D blisko leza,wiec lekko o blad,
                zdjela bym ten watek i poprawnie napisala to bys sie tak dlugo nie meczyla,
                a obrazona nie jestem tylko zawiedziona Twoja postawa,
                mysle,ze tez sie nie obrazisz za ten wpis
                • jaga_22 Re: Z kamerą wśród zwierząt, część 2 08.06.20, 09:49
                  To nie takie proste Kendo,zwrócić komuś uwagę.Tak jak napisałam w treści się nie doszukuję,
                  bo za chwilę już nie będzie widoczne i to naprawę mało ważne.Jakbyś się pomyliła,to
                  sama byś zobaczyła.Chodziło mi o tytuł który się ciągnie latami,a inni czytają.
                  Nie mam zamiaru się gniewać i przepraszam za przykrość.
                  • kallisto Re: Z kamerą wśród zwierząt, część 2 08.06.20, 18:09
                    Czy wiecie jak załącza się filmiki video do postu?
                    Chcialam pokazać rozbrykane kotki, co oglądam to płacze że śmiechu. Są bardzo rozbrykane, szybkie, pociesznie brykaja i bawią się w zapasy. Czasami są jeszcze nie poradne, przewracaja sie, ale widac jak im razem dobrze.
                    • kendo Re: Z kamerą wśród zwierząt, część 2 09.06.20, 13:01
                      *Kallisto,
                      nie jestem sprytna w tej "materii"
                      moze Jaga cos poradzi.
                      • jaga_22 Re: Z kamerą wśród zwierząt, część 2 09.06.20, 14:12
                        Kalisto daj linka do tego video,bo nie wiem czy się nadaje.
                        • kallisto Re: Z kamerą wśród zwierząt, część 2 09.06.20, 21:34
                          photos.app.goo.gl/YRdJ82ZC8C3erfpK6
                          Może zadziała?😁 koty maskoty, glodomory rozwrzeszczane😊
                          • kallisto Re: Z kamerą wśród zwierząt, część 2 09.06.20, 21:36
                            I kolejne. Tym razem zabawne brykanie i kocie zapasy. Nie moge sie na nie napatrzec , takie są smieszne😊photos.app.goo.gl/bomfUwr7dXDFAu1W9
                            • lusia_janusia Re: Z kamerą wśród zwierząt, część 2 09.06.20, 23:35
                              Kallisto, to jest co obserwowac, jak sie bawia
                              nowo nabyte kociaki u corki, ciekawe jak juz beda starsze,
                              czy tez tak beda rozrabiac?.
                              • kallisto Re: Z kamerą wśród zwierząt, część 2 10.06.20, 15:15
                                Myślę, że będą rozrabiac choć nie wiem czy będzie tak śmiesznie. Niemniej jednak gdyby nie kuweta w mieszkaniu to chyba bym jej ukradła te kocieta😁😁😁
                                • jaga_22 Re: Z kamerą wśród zwierząt, część 2 10.06.20, 15:40
                                  Ale rozrabiaki big_grin kotki są bardzo czyste i szybko pojmują do czego służy kuweta.
                                  • kallisto Re: Z kamerą wśród zwierząt, część 2 10.06.20, 18:16
                                    Wiem Jaguś, ale też żwirek koty rozsypuja za sobą, rozkoszą i robi się bałagan 😡 A przy moim metrażu to nie takie proste..

• kallisto Śpiochy 10.06.20, 18:20
                                      Komiczne maluchy😁
                                      >
                                      • lusia_janusia Re: Śpiochy 10.06.20, 19:04
                                        Kallisto, kociaki nadokazywaly i slodko odpoczywaja,
                                        gdyby byla to lodz na wodzie, to jeden z nich z pewnoscia
                                        musialby nauczyc sie plywac? glowa za burta.
                                        • kallisto Re: Śpiochy 10.06.20, 20:37
                                          Masz racje Lusiu😏
                                          Może w piątek uda mi się je zobaczyć, pojadę po wnuki niech sobie odpoczna od rodzicow😁😁😁😁
                                          • jaga_22 Re: Śpiochy 10.06.20, 21:43
                                            Oj kotki mnie ciągną.Biedaki takie umęczone dokazywaniem big_grin
                                            Dobranoc
                                            • kallisto Re: Śpiochy 17.06.20, 19:07
                                              Wygodne legowiska i wzajemne pochrapywanie
                                              • lusia_janusia Re: Śpiochy 17.06.20, 20:45
                                                Kallisto, piekne slodziaki futerkowe, jest co ogladac,
                                                odpoczywaja, chyba zmeczyli sie dokazywaniem i zabawa?.
                                                • jaga_22 Re: Śpiochy 18.06.20, 14:22
                                                  Śliczne słodkie maluchy.
                                                  • kendo Re: Śpiochy 18.06.20, 17:06
                                                    o rany,jakie slodkie kociaczki,
                                                    chcialo by sie zapiescic je..
                                                    widac.ze dobze sie czuja w nowym domu,
                                                  • kallisto Re: Śpiochy 18.06.20, 20:01
                                                    Sa bardzo szczesliwe, pieszczone, przytulane i bardzo zabawne. Bede sie nimi cieszyc od 28 czerwca💃💃💃💃
                                                  • lusia_janusia Re: Śpiochy 18.06.20, 20:44
                                                    Kallisto, to tez bym chciala Ci w tym pomagac, bardzo lubie
                                                    jak kociaki mrucza.
                                                  • kallisto Re: Śpiochy 07.07.20, 16:30
                                                    Nasze kocie pupile po posilku strasznie szaleja, ganiaja sie, przewracaja z szybkoscia swiatla. Jak juz sie zmecza to spia.
                                                    Pan Guzik pobrykal, A teraz zwisa😁
                                                  • kallisto Re: Śpiochy 07.07.20, 16:31
                                                    Oj zapomniałam zdjęcie dołączyć
                                                  • kallisto Re: Śpiochy 07.07.20, 17:01
                                                    Zapomniałam dołączyć zdjecie
                                                  • jaga_22 Re: Śpiochy 07.07.20, 19:43
                                                    Szczęśliwe kociaki,przyjemnie popatrzeć.
                                                  • lusia_janusia Re: Śpiochy 07.07.20, 20:55
                                                    Kallisto, macie mila rozrywke i na co patrzec,
                                                    jak kociaki szczesliwie sie bawia. Jak spia, to cisza w domu?
                                                    Jak dlugo beda u Ciebie rezydowac?
                                                  • kallisto Re: Śpiochy 07.07.20, 21:22
                                                    Musi i do soboty potem tu dzień przerwy i znowu na 1,5 tygodnia. Są szczęśliwe.... Guzik jest bardzo odważny, ciekawski,towarzyski. Bez człowieka nie umialby funkcjonować, bez przerwy się mizia, tuli, lazi po czlowiekach i spi obok czlowiekow. Beza to indywidualistów, nie chce się przytulać, nie lubi miziania, czasem tylko mruczy i chodzi własnymi ścieżkami. Guziczek to łobuz i sowizdrzal, wszędzie go pełno, jest szybki jak blyskawica, jego siostra lubi lezakowanie, jest spokojniejsza choć uwielbia fikolki z bratem. Wieczorem gdy zamykamy sypialnie to słyszymy jak wojuja i rozbijają się po ścianach i niejednokrokrotnie wpadają na pokojowe drzwi z hukiem.
                                                    Poza tym poza zabawa z kotami czy też poza obserwacją ich są obowiązki i to podwójne, sprzątanie kuwety razy dwa, bo dwa koty. Na szczęście nie brudza, nie broja choć drapanie zaczyna być słychać. Trzeba chronić niektóre meble. Ogolnie sa slodkie i bardzo przyjazde. Guzik rozpuscil sie jak dziadowski bicz, nie slucha sie babci 😁😁
                                                  • lusia_janusia Re: Śpiochy 07.07.20, 22:08
                                                    Kallisto to po odwiedzeniu dzialki i obowiazkach domowch,
                                                    ma wspanialy relaks obserwujac kociaki, faktycznie Gusik
                                                    wyglada na rozrabiaka, dopoki nic nie nabroil to jest slodziak?
                                                  • kendo Re: Śpiochy 08.07.20, 10:45
                                                    uuuuuuuuuuu,alez slodziaki ,
                                                    macie wiec na co popatrzec przed snem,
                                                    na ich rozweselone zabawy,
                                                    dobrze sie czuja u Was,inaczej byly by skulone..
                                                    moc glaskow dla wszystkich futrzakow Vistulowych
                                                  • kallisto Re: Śpiochy 14.07.20, 10:44
                                                    Kendus kotki wrocily do swojego domu. Fakt bylo wesolo. Wczoraj gdy wrocilam po pracy to zaden zwierzaczek mnie nie wital., troche smutno. Niestety kotki drapia meble sad szczegolnie Guzik, mały łajdus nieusłuchany big_grin
                                                    w sobote znowu je bede miala na ok tydzien, bedzie wesolo.
                                                  • kendo Re: Śpiochy 14.07.20, 10:53
                                                    a dla Guzika mozna powiesci taka "deseczke drapaczke dla kotow"
                                                    moze mu sie spodoba??

wiem,jak jest pusto kiedy brakuje zwierzaczka w domu...
                                                  • kallisto Re: Śpiochy 14.07.20, 11:04
                                                    Kenus one maja drapak, niestety zwierzeta sa przewrotne to co dla nich to omijaja, ale to czego drapac nie wolno to z najwieksza checia. Zaslaniam krzesla i sofę. Fotel jest do zmiany tapicerki wiec tego mi nie żal, ale nowych mebli szkoda.
                                                    Chyba bede musiala przeprowadzic z Guzikiem bardzo powazna rozmowe ;DDD
                                                  • kendo Re: mlode lewki 16.11.21, 16:28
                                                    maja 4 tygodnie,urodzily sie w Niemieckim ZOO
                                                    www.expressen.se/tv/nyheter/sotchocken-nyfodda-lejonsyskonens-busiga-lek/
                                                  • kallisto Re: mlode lewki 16.11.21, 16:35
                                                    Slodkie futrzaki. Chcialabym kiedys wziac takiego malucha na rece. Takie malce jeszcze nie wiedza ze można zezrec czlowieka😂
                                                  • kendo Re: mlode lewki 16.11.21, 16:50
                                                    o tak,
                                                    pewnikiem futerko mieciutkie-puszyste
                                                    ale pazurki i zabki pewnie ostre..
                                                    sliczne slepka maja
                                                  • kallisto Guzik akrobata 08.12.21, 19:31
                                                    W całej swojej krasie model, narcyz, pozer😂
                                                  • kallisto Re: Guzik akrobata 08.12.21, 19:33
                                                    Ups mialy b yc zdjecia😂
                                                  • kendo Re: Guzik akrobata 08.12.21, 20:16
                                                    noooooooo sliczne kocio
                                                    a jakie ciekawe,
                                                    pewnie chce rybke sobie zlowic,
                                                    sliczne akwarium...
                                                  • lusia_janusia Re: Guzik akrobata 08.12.21, 22:23
                                                    Kallisto, faktycznie Guzika ciekawosc rozpiera,
                                                    czy nigdy sie w tej wodzie nie skapal? widac wnuczka chyba go
                                                    pilnuje bo moglby sie utopic?.
                                                  • kallisto Re: Guzik akrobata 09.12.21, 10:14
                                                    Wnusia nie pilnuję, korki chodzą własnymi drogami i dlatego da bardzo szczesliwej i przymilne nie dzikusy. Pytalam corki czy jedt ryzyko ze wpadnie do akwarium? Zawsze no niech mu lapka sie podwinie to sie skąpie z rybkami😊
                                                  • kendo Re: Guzik akrobata 09.12.21, 15:06
                                                    kotki chyba wyczuwaja,ze moga wpas do wody..
                                                    ostrozne sa..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka