pokolenie_50 18.12.08, 23:50 Witam wszystkich serdecznie i zapraszam do dalszych dyskusji na Forum o różnościach pełnych serdeczności. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
parmesan Re: Różności pełne serdeczności...7 18.12.08, 23:54 No i doczekaliśmy się nowego wątku :) Mam nadzieję, że nadal będą chętni do wizyt i pozostawiania śladów w postaci postów ( nie tylko wirtualnie ale raczej pisane ) Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Różności pełne serdeczności...7 19.12.08, 00:07 Jestem! Jak tu pusto i czysto, musimy się starać, aby zapełnić te puste ściany! Miłego mieszkania w nowym domku wszystkim życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 Re: Różności pełne serdeczności...7 19.12.08, 00:07 A pewnie, że będą! Co to dla nas? Szast prast i jest kolejne 2500 postów! GW powinna płacić nam (choćby po złotówce za post). :D Fajny mielibyśmy już własny fundusz. Na dobry początek! www.camperteam.pl/forum/files/szampan_22_406.jpg ciekawe czy tu jest /na tym forum/ aktywny BBCode próba Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 Re: Różności pełne serdeczności...7 19.12.08, 00:11 A to ciekawe! Nie udało mi się wysłać ostatniego, 2500-nego postu w części 6. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Różności pełne serdeczności...7 19.12.08, 00:17 N właśnie Elissko, ja też próbowałam dodać ten ostatni post i się nie dało, ciekawostka, bo przecież we wszystkich poprzednich było 2500, a tam tylko 2499! Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: Różności pełne serdeczności...7 19.12.08, 00:20 dorota-zam napisała: > N właśnie Elissko, ja też próbowałam dodać ten ostatni post i się nie dało, > ciekawostka, bo przecież we wszystkich poprzednich było 2500, a tam tylko 2499! Ja też próbowałam i się nie dało. Już kilka tygodni temu pisałam, że tak może się stać, to mi nikt nie wierzył :) Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Różności pełne serdeczności...7 20.10.09, 13:16 Ludzie,do aż TYLU potraficie liczyć!!!!!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Rico-chorzów 20.10.09, 13:44 A ty co? I z gruszki, ni z pietruszki. Co ty w ogóle chcesz? Mów jasno i dużymi literami, bo nikt cie nie rozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Rico-chorzów 20.10.09, 16:48 parmesan napisał: > A ty co? I z gruszki, ni z pietruszki. Co ty w ogóle chcesz? > Mów jasno i dużymi literami, bo nikt cie nie rozumie. Jak ze mną chcesz rozmawiać,to postaw - przynajmniej - kropkę nad "i". Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Rico-chorrzow 20.10.09, 16:57 nad "o" nic nie musisz stawiać - chorzow - wystarczy,comprender amigo? Odpowiedz Link Zgłoś
pjs102 Re: Fundusz reprezentacyjny :) 28.12.08, 13:28 Nie rozumiem o co tu chodzi, kto z kim rozmawia i na jaki temat. Szukam bratniej duszy , bo samotność wśród czworga jest paskudna.... Odpowiedz Link Zgłoś
florentynka Re: Różności pełne serdeczności...7 19.12.08, 00:44 Też was chciałam powitać piosenką. pl.youtube.com/watch?v=l8nqGg3He4E Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Nowe Różności... 19.12.08, 13:07 ..off, no nareszcie. Udało się. Niespodziewane i nie oczekiwane trudności utrudniały wczoraj wejście na Forum. Wszystko szło dobrze, a tu nagle.....@#!! i maszyna stanęła. Mały problemik a duże skutki. A tylko dlatego, że komuś się zbytnio śpieszyło. No, ale problem usunięto i w ostatniej chwili jeszcze post poszedł. Ale co to kosztowało emocji i cierpliwości? To ja tylko wiem i 13. Pozostała nauczka, nie ufać "dobrym radom" i tzn. na wszystkim się znającym no i na swoim sprzęcie pozostać. Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: Nowe Różności... 19.12.08, 15:37 Ja również próbowałam dopisać ostatni post w starym wątku, ale i mi się nie udało. Ciekawe dlaczego pozostało na nim tylko 2499? Może to jakaś magiczna liczba dla nas? Może przyniesie nam szczęście (np w postaci złotówki za post hihi, albo jakieś inne radości) Kabe, my wierzyliśmy Ci, kiedy mówiłaś, ze się numerycznie coś na Forum nie zgadza. Przecież jesteś naszym rachmistrzem :) Miłego dnia wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: Nowe Różności... 19.12.08, 16:23 na starym wątku Mandy napisała: >Kabe i Trzynastce bardzo dziękuję za życzenia świąteczne, >które dzisiaj otrzymałam. To, że z Kabe się już w tym roku nie >zobaczę to wiem i bardzo z tego powodu boleję. >Trzynastko czy życzenia od Ciebie maja znaczyć, że nie złożymy >sobie ich w tym roku osobiście? >Tego się nie robi Mandy. >Bo co ma począć Mandy >w pustym bez Ciebie Wrocławiu? >Chodzić ulicami? >Ocierać się między krasnalami? >Nic niby tam nie zmienione, >a jednak pozamieniane. >Niby nie przesunięte, >a jednak porozsuwane. >Oj Trzynastko weź to pod uwagę. Mandy, niestety, mimo najszczerszych chęci nie uda mi się dojechać na Święta do kraju. Wiem, ze tego się nie robi kochanej Mandy, ale proszę o dyspensę. Przykro mi, ze nie złożę Ci życzeń osobiście :( Po Nowym Roku nadrobimy wszystkie spacery uliczkami, sprawdzimy, czy nic nikt nie poprzestawial, głaskanie krasnalowe i koniecznie odwiedzimy czekoladziarnię w Rynku. Ten smak czekolady pamiętam do dziś. Choinka, mam nadzieję, poczeka, żebym mogła ją zobaczyć, bo tez piękna w tym roku. Na dodatek nawał obowiązków i terminów w ostatnim czasie spowodował, że nie było czasu wysłać kartek świątecznych -dlatego są tylko elektroniczne. Wybaczcie. A na koniec- tak fatalnie się czuję, że boję się, żeby tych świątecznych dni nie przeleżeć w łóżku :( To chyba ta nieświąteczna pogoda, bo tu zima jest prawie bezśnieżna. W ogóle jakoś nie pasuje mi np. widok kwitnących na balkonach pelargonii w sąsiedztwie mikołajów wspinających się po murze, łańcuchów i choinek :) Nastrój niby świąteczny, ale to nie to co w Polsce. pozdrawiam wszystkich przedświątecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe dobrze 19.12.08, 23:03 slawek004 napisał: > Dobrze że trwa :) :)) Hanula nie dotarła? A przecież wysłałam Jej link do NOWEGO. pl.youtube.com/watch?v=1Nvl89KBRF0&feature=related :)) DOBRANOC Odpowiedz Link Zgłoś
anusia100 Re: Różności pełne serdeczności...7 20.12.08, 15:46 witajcie, jak milo ...,Wy jeszcze trwacie ! gratulacje i wiele usciskow Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Trwamy, trwamy.. 20.12.08, 16:39 ..na przekór różnym, wieściom, przepowiedniom i życzeniom. Nas tak szybko nie można pokonać. Dzięki różnym Różnościom, mamy się Serdecznie i jest nam dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: Trwamy, trwamy.. 20.12.08, 21:37 parmesan napisał: > Dzięki różnym Różnościom, mamy się Serdecznie i jest nam dobrze. A ja bym powiedziała, że dzięki SERDECZNOŚCIOM mamy się jakoś... Czasem RÓŻNIE, ostatnio zwłaszcza :) I nie zawsze jest to nasza wina, często są to zwyczajne trudności obiektywne, ale mam nadzieję, że jakoś wszystko się unormuje. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Jeszcze ruch przedświąteczny... 20.12.08, 21:38 ...pomimo wieczorowej pory znikoma frenkfencja panuje Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: Jeszcze ruch przedświąteczny... 20.12.08, 22:59 parmesan napisał: > ...pomimo wieczorowej pory znikoma frenkfencja panuje Po e-mailach przychodzących na moją skrzynkę sądzę, ze wiele z nas siedzi teraz przy komputerach, ale mało kto TU zagląda... ? Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: pada śnieg ? 20.12.08, 23:55 ..śnieg?. Raczej deszczyk popaduje i jest ok.10 stopni ciepło. Gdzie ta zima jest? Aha, zapomniałem, zima już, była. Było biało i zimno. Co prawda, TYLKO Całe dwa dni, (wczoraj wieczór i dziś rano) ale było biało... Odpowiedz Link Zgłoś
laklik Re: śnieg????? 21.12.08, 00:39 A co to jest śnieg? Pozdrawiam dobranockowo. Parmesan!!! Jak się sprawujesz??? Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 Re: pada śnieg ? 22.12.08, 10:41 kabe.abe napisała: "Teraz moje dziecko jest wysoko i daleko, w samolocie, gdzieś na trasie z Aulkand i jak długo nie zabradziaży w Tokio, to na Święta zdąży :) Sądząc po SMS-ach przysyłanych nocą (tam był dzień) mogę się domyślać, że tęskni." Oczywiście, że tęskni! A mama jak tęskni! A tata z pewnością też, choć pewnikiem udaje twardziela. Znam ja to oczekiwanie. Ale zdecydowanie lepsze jest ono niż to wyjeżdżanie. A na powitanie będą łzy radości. Jakieś nowe wieści??? Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: pada śnieg ? 22.12.08, 11:52 elissa2 napisała: > A mama jak tęskni! > A tata z pewnością też, choć pewnikiem udaje twardziela. > Znam ja to oczekiwanie. Ale zdecydowanie lepsze jest ono niż to > wyjeżdżanie. A na powitanie będą łzy radości. > Jakieś nowe wieści??? Elissko, żadnych nowych wieści. Wiem tylko, że po 5-tygodniowym pobycie w Auckland i innych miejscach, w tym parkach narodowych, mieli sobie zrobić przerwę. Twierdzili, że podróż jest zbyt droga, aby za te same pieniądze nie zatrzymać się w jakimś tańszym hotelu i zobaczyć trochę w Tokio. A o tęskoncie (mojej) nie będę pisała. Łzy będą, ale racze też moje, bo on twardziel jest, albo udaje, jak to skorpion, niezbyt skory do okazywania uczuć :) Ich powrót, to już raczej kwestia godzin... Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 Re: pada śnieg ? 22.12.08, 12:07 Acha! To ja podejrzewam, że nie przysyła już smsa bo ma to być wielka niespodzianka wzmocniona efektem niepewności. A może nie powinnam Ci tego podpowiadać? Ale myślę, że Twoje matczyne serducho nie potrzebuje już żadnych wzmocnień. Radość i tak będzie maksymalna. Hihi, ale możesz dziecku zrobić przyjemność udając, że to olbrzymia niespodzianka i że byłaś tak bardzo bardzo niepewna. :) Odpowiedz Link Zgłoś
florentynka Śniegu!!! 21.12.08, 11:07 Ja to Świętego Mikołaja uprzejmie upraszam o inną formę wody z nieba. Nie taką mokrą i szarą, tylko taką bielutką, w gwiazdeczki. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Mikołaj, mikołaju.... 21.12.08, 17:06 Pewnie tak jest, że Mikołaj przemęczony jest, nawet jego przedstawiciel ziemski (Nieświęty Mikołaj) jakoś takoś znikł i nie pojawia się tu więcej. Wie ktoś coś więcej co z nim i u niego się dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
florentynka Re: Mikołaj, mikołaju.... 22.12.08, 21:23 Mikołaj dzwoni do mnie od czasu do czasu. Ostatnio na urodziny. Bardzo się zaangażował w organizację różnych imprez kulturalnych w Cz. Poza tym jest moderatorem forum fotograficznego, i to chyba nie jednego. I te zajęcia mu najwyraźniej wyssały cały czas i energię, i dla nas już zbrakło:(((((( Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 Miłego Dnia! 21.12.08, 14:08 Moi Mili! pl.youtube.com/watch?v=g-DIOAHmrx8&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 Re: Różności pełne serdeczności...7 22.12.08, 12:19 A ja od rana siedzę przy telefonie i z uporem maniaka wystukuję numer do AM (albo zajęty albo nikt nie odbiera i w końcu włącza się fax)licząc na to, że uda mi się zarejestrować Mamę na badanie tomograficzne jamy brzusznej. Po 22. XII mieli dostać jakieś limity. Byłam tam w piątek ale jeszcze kompletnie nic nie było wiadomo. Chyba zaraz tam pojadę. Mam nadzieję, że nie za późno ... Nie wiem ... czy wybrać się jutro, skoro świt, by koczować pod Akademią? Czy ustawi się kolejka? Czy ludzie będą tam stali przez całą noc? To jest chore! Dlaczego nie mogą zrobić listy oczekujących i gdy dostaną limity brać po kolei pacjentów. Byłam zresztą w tej sprawie w sekretariacie. Ale jak grochem o ścianę. :( Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Różności pełne serdeczności...7 22.12.08, 13:12 Znalazłam Was, podłączono mi dzisiaj kabel sieciowy (z czego się niezmiernie cieszę bo bez internetu w obecnych czasach b.źle), do specjalisty na przyszły rok udało mi się zarejestrować, jednym słowem bardzo udane przedpołudnie. Niestety za 2 godziny wyjeżdżam więc długo tu nie zabawię. Planuję wrócić w drugi dzień świąt. Zaraz po powrocie zawitam do Was. Szkoda, że "13" nie będzie w święta we W. Przyjdzie mi samej krasnoluki pogłaskać i choinkę podziwiać. Chyba, że Teska zrobi niespodziankę? Na śnieg raczej nie liczę, Mikołaj (ten z reniferem) jest pewniejszy. Sądzę, że mnie odwiedzi bo przez cały rok grzeczna byłam. Nieświęty jest niesłowny, więc przestałam też na niego liczyć. Coś mi telefonicznie obiecał, ale skrzynka nadal pusta. Ale do końca roku jest jeszcze 10 dni więc może obietnicę spełni. Kochani, gdybym się nie pokazała do świąt to już teraz Wam życzę radosnych, ciepłych i pełnych miłości Świąt Bożego Narodzenia. Wieczorem w wigilię o każdym z Was z osobna cieplutko pomyślę. O tych nieobecnych ostatnimi czasy na naszym forum również. Bogatego gwiazdora i miłego wypoczynku. Papapaapapa Odpowiedz Link Zgłoś
kkosiek Re: Różności pełne serdeczności...7 22.12.08, 16:07 Kochani:)) Niewiele mam czasu i wybaczcie Ci, którym nie wyślę życzeń... Złożę je tutaj. Pogodnych, rodzinnych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia i radosnego i optymistycznego Nowgo 2009 Roku:)) Pozdrawiam Was serdecznie:)). P/S.Buba młodszy rośnie jak na drożdżach i mam nadzieję że w nowym roku znajdę więcej czasu dla siebie ... Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 Re: Różności pełne serdeczności...7 22.12.08, 23:01 kkosiek napisała: > Kochani:)) > > Niewiele mam czasu i wybaczcie Ci, którym nie wyślę życzeń... > Złożę je tutaj. > Pogodnych, rodzinnych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia i > radosnego i optymistycznego Nowgo 2009 Roku:)) > Pozdrawiam Was serdecznie:)). > P/S.Buba młodszy rośnie jak na drożdżach i mam nadzieję że w nowym > roku znajdę więcej czasu dla siebie ... > Pozdrawiam:) > Nie martw się. Wiemy, rozumiemy ... Dziękuję za pozdrowienia i życzenia. I wzajemnie ... Dla Ciebie i Twoich bliskich: Zdrowych i Radosnych Świąt! Dosiego Roku! Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 tak troszkę nostalgicznie 22.12.08, 13:28 "Moim sąsiadem jest Anioł. On strzeże ludzkich snów, dlatego wraca późno do domu. Na schodach słyszę dyskretne kroki i szelest zwijanych skrzydeł... A rano staje w moich drzwiach, otwartych na oścież i mówi: twoje okno znowu świeciło do późna w nocy ..." /znalezione w necie/ :) Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: tak troszkę nostalgicznie 22.12.08, 13:51 „Każdy z nas jest aniołem, który ma tylko jedno skrzydło. Jeżeli chcemy wzbić się ponad ziemię musimy się wziąć w objęcia." Luciano de Crescenzo Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 optymistycznie 22.12.08, 15:08 Od dzisiaj nam dnia przybywa. Na razie tylko 1 min. ale "Na Nowy Rok - barani skok" jak mówi nasze przysłowie. Bagaż przy drzwiach więc zamykam już komputer. Pa Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: optymistycznie 22.12.08, 16:49 mandy4 napisała: > Od dzisiaj nam dnia przybywa. Na razie tylko 1 min. > ale "Na Nowy Rok - barani skok" jak mówi nasze przysłowie. > Bagaż przy drzwiach więc zamykam już komputer. Pa Mandy, chyba przybywa 1 minutę o wschodzie słońca i 1 minutę o zachodzie - tak mi się zdaje, więc 2 minuty dziennie :) A Tobie życzę wygodnej podróży i udanych Świąt w gronie najbliższych. Moi bliscy rozjechali się, bo każdy chce, aby te Święta były inne, jak w ubiegłych latach, bo już nigdy nie będzie tak samo jak było... Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 Re: tak troszkę nostalgicznie 22.12.08, 22:57 Słyszysz jak wiatr życzenia niesie? Hula po polach i szumi w lesie, Jak stuka w okna, wchodzi w kominy I obserwuje dziecięce miny? Jeśli to słyszysz, to zamknij oczy, Niech świat z dzieciństwa znów w życie wkroczy. Poczuj makowca zapach wspaniały. Zobacz za oknem, świat cały biały. Już karp się smaży, kompot gotuje, Mróz znów na szybach kwiaty maluje, A ty radosny z iskierką w oku, Szukasz Gwiazdora, czekasz do zmroku. Teraz, choć wiosen trochę przybyło, To wiatr ten sam, szumi nam miło. Ja razem z wiatrem ślę ci życzenia, Niech ci się spełnią wszelkie marzenia, A pierwsza gwiazda świecąc o zmroku Niesie ci radość w tym Nowym Roku. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: tak troszkę nostalgicznie 23.12.08, 01:12 O rety, dziewczyny jak Wy to robicie,że macie czas na pogawędki i poezję (piękna!) a ja ciągle gnam i gnam i nie mogę się obrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
hanula1950 Re: tak troszkę nostalgicznie 23.12.08, 05:50 Posłałam Wam wczoraj @ z życzeniami. Kabe mi napisała, ze u niej link sie nie otwiera. Kto ma podobnie tego serdecznie pozdrawiam. Nie wiem dlaczego tak się dzieje.Bardzo sie cieszę, bo na jutro zapowiadaja opady sniegu i może bedzie urocza WIGILIA. Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 Re: tak troszkę nostalgicznie 23.12.08, 11:18 dorota-zam napisała: > O rety, dziewczyny jak Wy to robicie,że macie czas na pogawędki i poezję (piękna!) a ja ciągle gnam i gnam i nie mogę się obrobić? > To nie my, Dorotko, to nasze kręgosłupy zmuszają nas by przysiąść na chwilę :) Odpowiedz Link Zgłoś
florentynka Przedświąteczny zawrót głowy 22.12.08, 21:29 Dopadł mnie w tym roku bardzo. Wszędzie i ze wszystkim się spóźniam, bardzo proszę o przełożenie świąt o kilka dni, bo normalnie to ja się nie wyrobię:))) Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: Przedświąteczny zawrót głowy 23.12.08, 07:41 florentynka napisała: > przedświąteczny zawrót głowy dopadł mnie w tym roku bardzo. > Wszędzie i ze wszystkim się spóźniam, bardzo > proszę o przełożenie świąt o kilka dni, bo normalnie to ja się nie wyrobię:))) W tym roku wcale nic takiego mnie nie dopadło. Sama jestem zdziwiona takim stanem. Może dlatego, że nie będę miała gości? Bo dziecka, które przyjdą na Wigilię to nie goście chyba, to swoi:) No i planowanie zdało egazmin:) Nie wiem tylko co z choinką w tym roku. Ubrałam taką malutką (0,5m ) sztuczną - stoi tu za mmną na komodzie, kupiłam też gałęzie sosnowe z szyszkami, aby zrobić stroik w wazonie, ale mój M. domaga się żywej choinki! Może nie tyle się domaga, co chciałaby, aby była. Odpowiedz Link Zgłoś
hanula1950 Re: Przedświąteczny zawrót głowy 23.12.08, 07:56 Mój post był napisany przed 6, ale go wcięło, bo go tu nie widzę. Napisałam, że powysyłałam @ zyczenia, ale np. u Kabe link się nie otwiera. Bardzo za to przepraszam. Kabe - wysłałam Ci jeszcze raz. Wczoraj byłam na swietnym filmie o prostytutkach ,,Księżniczki". Napisałam o tym filmie w blogu hanula1950.blox.pl haneczka1950.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
hanula1950 Re: Przedświąteczny zawrót głowy 23.12.08, 07:58 Po napisaniu ostatniego tamten sie pokazał. Nic nie kumam, ale buziaki przedświateczne wszystkim posyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
florentynka Re: Przedświąteczny zawrót głowy 23.12.08, 11:02 Kabe, dziecko przyleciało tylko na święta, czy na dłużej? I czy tam wraca jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 Re: Przedświąteczny zawrót głowy 23.12.08, 11:20 kabe.abe napisała: "Wiadomość z ostatniej chwili: Moje dziecko już wylądowało, wróciło całe i zdrowe ! Ufff, ulżyło mi :)" Hurraaaa!!! :* Odpowiedz Link Zgłoś
florentynka Pierwsze zwycięstwo!!!! 23.12.08, 20:28 Karp w galarecie już w lodówce. A wyprodukowanie takiej ilości nie jest łatwe ani szybkie. Bo to jeden półmisek na stół wigilijny. A drugi półmisek na wynos dla mojej siostry & Co., bo bardzo lubią. A trzeci półmisek dla mojego syna z tego samego powodu. I jeszcze jeden po to, żeby został w mojej własnej lodówce, bo w sobotę mam gości. A jaki piękny mi ten karp wyszedł!!!!! A teraz lecę szybko po ostatnie zakupy. A wieczór poświęcę na pakowanie prezentów. I wpadnę jeszcze.:) Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Pierwsze zwycięstwo!!!! 23.12.08, 22:03 Oj mój kręgosłup też mocno daje się we znaki Elissko! U mnie karp się skubie - bo u nas nie leży sobie w całości na półmisku, tylko w postaci poszarpanej na drobne kawałeczki w miseczkach sobie spoczywa, ale za to nie ma ości! Ponieważ w tym roku jest go sporo, jako, że na wigilii mam 8 osób (ach ci zbłąkani wędrowcy.....) to mąż ma co najmniej do północy zapewnioną rozrywkę przy skubaniu go. Ja karpia się nie tykam, fuj!!! Mąż lubi to robi! Ja do zwycięstw mogę zaliczyć uszka (160 sztuk), sernik i drożdżówkę (rośnie), przede mną makowce, faszerowane jajka i sałatki (to plany na dziś) oraz chleb i barszcz -jutro. Choinka musi być obowiązkowo i to żywa, co roku mój mąż marudzi aby kupić sztuczną i nie wymiatać igieł ze wszystkich kątów przez najbliższe miesiące, ale ja się nie poddaję - MUSI być prawdziwa choinka i już! No to się nagadałam i lecę do makowca, już mi pewnie drożdże ruszyły! Odpowiedz Link Zgłoś
florentynka Drugie zwycięstwo!!!! 23.12.08, 23:47 Udało mi się właśnie wrócić do domu ze sklepu. Co tam się działo! Ile ludzi! Jakie kolejki! Ja tam nie wiem, że też ci ludzie na ostatnią chwilę zostawiają zakupy, jakby nie mogli zrobić ich wcześniej:))) Odpowiedz Link Zgłoś
florentynka Re: Drugie zwycięstwo!!!! 24.12.08, 01:22 Ja też prezenty mam już popakowane, z sałatką zrobiłam to samo co kabe - dziś wszystko pokroiłam, jutro wrzucę majonez. i śledzie mam zrobione - śledzie sie nazywają po kopersku od nazwiska ofiarodawczyni przepisu. Zwykłe tradycyjne w oleju tez będą, ale to już zadanie mojej mamy:) Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: Drugie zwycięstwo!!!! 24.12.08, 09:10 florentynka napisała: > ...i śledzie mam zrobione - śledzie sie nazywają po kopersku od nazwiska ofiarodawczyni przepisu... Flo, poproszę o przepis na te śledzie, bo ja zimą "śledziowa" jestem, a "rybna: - cały rok :) Ciekawe, czy Koperski to ten sam ? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
florentynka Trzecie zwycięstwo!!!! 24.12.08, 11:57 Kupiłam sobie choinkę! Wielką i żywą. Wcale nie miałam takiego zamiaru. Gdyby nie Dorotka, to do głowy by mi to nie przyszło. Od kiedy moje dziecko przestało być dziecko, czyli od jakichś dobrych 15 lat, zadowalałam się miniaturką choinki. No więc zgadnijcie, co ja teraz robię. Ubieram!!! Odpowiedz Link Zgłoś
florentynka Zwycięstwo ostateczne!!!! 24.12.08, 15:06 Zrobiłam wszystko, co miałam do zrobienia, a nawet więcej (choinka!), teraz udaję się na pół godziny do wanny, woda już się leje, dużo piany sobie zrobiłam. A potem tylko ubranko świąteczne, na twarz położę coś makijażopodobnego... i Święta. Odpowiedz Link Zgłoś
hanula1950 Re: Wesołych Świąt ! 24.12.08, 11:59 Jestem już śliczna, bo od fryzjera przyszłam. Wszystkim za życzenia wielkie dzięki.Ja dziś już mam Wigilię o 15, choć pierwsza gwiazda na niebie ma się pojawić o 15.37. To ze względu na siostrę mojego zięcia, która na drugą Wigilię do dziadków idzie. Wszystkim mnóstwa prezentów pod choinką życzę i zapraszam na wigilijne wiadomości tu: hanula1950.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
hanula1950 Re: Wesołych Świąt ! 24.12.08, 20:11 Już jestem po Wigilii. Było bardzo przyjemnie. Kryzysu po prezentach nie było widać. Po potrawach również. Jestem przeżarta. Uwalam się na kanapie i komedię będę oglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
hanula1950 Re: Wesołych Świąt ! 24.12.08, 22:02 Pierwsza komedia się skończyła, zaczyna się druga. Spać mi się nie chce, więc sobie zobaczę.Mam nadzieję, że miło spędzacie czas przy wigilijnym stole i dlatego tu nikogo nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Wesołych Świąt ! 24.12.08, 23:53 Ja jak zwykle do ostatniej chwili zaganiana byłam, ale już po wszystkim! Dzieci na "pasterkę" poszły, mąż zmywa a ja padłam na kanapę i odpoczywam! Choinka u mnie nie za duża w tym roku, ale żywa (prawda Flo, że taka jest the best), potrawy udane, prezenty OK, chyba byłam najgrzeczniejsza, bo najwięcej dostałam, hi, hi! Śnieg troszkę poprószył, ale nie za dużo, może jeszcze coś posypie? Wesołych i białych Świąt wszystkim życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
hanula1950 Re: Wesołych Świąt ! 25.12.08, 10:34 Radosnych Świąt dla wszystkich. Buziaki gorące posyłam, Do siebie na święta zapraszam tu; hanula1950.blox.pl A zrelaksowany Mikołaj jest tu: haneczka1950.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
florentynka Re: Wesołych Świąt ! 25.12.08, 11:40 Ja też witam w świąteczny poranek. I życzę cudownego dnia. Ja dzis do siostry na obiad jestem zaproszona. Odpowiedz Link Zgłoś
hanula1950 Re: Wesołych Świąt ! 25.12.08, 14:02 Ja dzis samotnie spędzam dzień. Na miasto nie pojechałam, ale byłam u siebie w kościele i szopkę sfociłam. Radosnych Świąt! Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Wesołych Świąt ! 25.12.08, 15:39 Ja też dziś w domu siedzę i sobie odpoczywam, a jutro jedziemy do Torunia. Lampki wszędzie sobie pozapalałam i jest mi dobrze, dla mnie te światełka i choinka to najważniejsze elementy Świąt! Gdyby jeszcze nie trzeba było tyle tego jedzenia szykować, a co gorsze jeść ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
florentynka I ostatni dzień Świąt przed nami 26.12.08, 10:42 Ja go spędzę bardzo pracowicie - w pracy. Czego Wam nie życzę. Bawcie się dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
hanula1950 Re: I ostatni dzień Świąt przed nami 26.12.08, 11:20 Flo - współczuję dnia w pracy. Ja mam dzis na obiedzie gościa, ale przed obiadem będzie spacerek. Miłego świętowania wszystkim życzy Hania. Odpowiedz Link Zgłoś
florentynka Re: jeszcze tylko 5 dni do końca roku ! 27.12.08, 09:29 Też się zastanawiałam, gdzie się zapodziali 13 & Parmesan:) Dla Kabe ten rok był fatalny, a dla mnie całkiem dobry - Kamilek się urodził. Widocznie tak to już jest, że w życiu bilans musi wyjść na zero. Odpowiedz Link Zgłoś
hanula1950 Re: jeszcze tylko 5 dni do końca roku ! 27.12.08, 11:07 Wczoraj po kościołach buszowałam i szopki fociłam. Kabe już widziała,a resztę WAS zapraszam do hanula1950.blox.pl Dziś mam zamiar kolejny kościół zaliczyć. Na dworze cieplutko, bo po pieczywko już byłam. A śniegu wciąż nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: jeszcze tylko 5 dni do końca roku ! 27.12.08, 14:04 13 i Parmesana we W. nie spotkałam. Krasnoludków nie pogłaskałam, nawet choinki na Rynku nie zobaczyłam. Pogoda nie sprzyjała spacerom. Na Pasterkę tylko udało mi się pójść. Całe święta spędziłam u dzieci. Gwiazdor dla dorosłych nie był zbyt szczodry, za to dzieciom prezentów nie żałował. Wigilia bardzo udana, ciepła, radości i gwaru mnóstwo. Dzisiaj już w domowych pieleszach, gdzie cicho komputer z pustą lodówką szumią. Tak się spieszyłam do mojego ptaka, że przyszykowane dla mnie smakołyki zapomniałam zabrać. Idę teraz do miasteczka. Mam nadzieję, że jakieś sklepy będą jeszcze otwarte i coś do jedzenia kupię. Odpowiedz Link Zgłoś
hanula1950 Re: jeszcze tylko 4 dni do końca roku ! 27.12.08, 18:52 Ja dziś szopkowo nastętny kościół zaliczyłam. Zdjęcia są. Dzięki KABE, że je widziałaś hanula1950.blox.pl Ale wkoło jest wesoło! Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Tylko jeszcze 4 DNI i mamy 2009 ! 27.12.08, 21:17 Mandy, nic dziwnego że nie udało się Ci spotkać ani 13, ani Parmesana. Parmesan te spędzał te dni świąteczne pracując. Co prawda dostanę 100% dodatku, ale w domu było by milej. Ale coś za coś. Nie ma nic za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
hanula1950 Niedzielnie. 28.12.08, 10:09 W Sylwestra chyba na MDM się udam. Mają być piosenki ABBY.Może być fajnie, ale wszystko zależy od pogody. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Niedzielnie. 28.12.08, 11:21 Od jakiegoś czasu nie lubię nocy sylwestrowej. Nie wiem jeszcze co będę robić. Przyjaciele, z którymi byłam w Neptunowie zapraszają mnie do siebie. Do mnie natomiast wpraszają się dwie znajome ze złamanymi sercami. Najchętniej zorganizowałabym spotkanie u siebie, ale przyjaciele mają alergię na jedną z nich. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Niedzielnie. 28.12.08, 18:35 Hanula - dzisiaj na klamce swoich drzwi znalazlam zawieszoną reklamówkę Kauflandu, a w niej: "Podczas gdy wieśkszość z nas zastanawia się, gdzie spędzić Sylwestrwa, Krzysztof Ibisz wiedział o tym z rocznym wyprzedzeniem. Bedzie prowadził koncert sylwestrowy. Znany prezenter twierdzi, ze nie jest to z jego strony żadne wyrzeczenie, poniewaz lubi to co robi. W tym roku tradycji stanie się zadość i pan Krzysztof poprowadzi "Sylwestrową Noc Przebojów" na Placu Konstytucji w Warszawie. Juz teraz cieszy sie na samą myśl, bo koncert zdominują przeboje Abby. Lata 70. to przecież moja młodość ......" I nasza też. Sama chętnie bym poszła na taki koncert. Dobrze, że na nim będziesz. Wszystko sfocisz i opiszesz w swoim blogu, więc będę miała namiastkę tego co tam się działo w noc sylwestrową. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 @ i sms-y 28.12.08, 20:11 Kabe przed chwilką wysłałam Tobie @ na skrzynkę gazetową. Elisso mój numer telefonu bez zmian. W powodzi sms-ów tego od Ciebie przeoczyłam. Dziękuję i bardzo przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 Re: d o b r a n o c 28.12.08, 11:38 kabe.abe napisała: "Co robicie w Sylwestra?" "Oblepieni" psami (w tym jeden bardzo cierpiący z powodu wystrzałów) "świętujemy" jakąś starą, i dość nieokrągłą w tym roku, rocznicę ślubu. :) Na dobranoc piękna piosenka, tym razem polska wersja: pl.youtube.com/watch?v=U7rSCvimFrQ&feature=related Coś pięknego! Uwielbiam Garou! Tutaj niezwykle piękna barwa głosu Roberta Janowskiego szczególnie rzuca się w uszy. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan 79 28.12.08, 17:00 Kabe. Na tą chwilę pozostało jeszcze tylko 79h do 00:00 2009 Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 99 28.12.08, 18:18 Tak wszystko pod koniec roku odliczamy. Jestem przerażona. Jeszcze troche i lata zacznę sobie liczyć. Za chwilę setkę przekroczymy. Oczywiscie postów a nie lat. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: 99 28.12.08, 18:20 Trzynastko jak Twoje zdrówko? Dzisiaj kilka razy zerknęłam na GG bo chciałam z Toba podaulić. Niestety ciagle niedostępna jesteś? Wszystko już okey? Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 101 28.12.08, 18:23 No i zaczęliśmy drugą setkę. Kabe dzięki za radę. Przyznaje Tobie rację. Uzgodniłam już z przyjaciółmi, że przyjdę do nich z "kabową" sałatką i szampanem. Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: 99 28.12.08, 22:15 mandy4 napisała: > Trzynastko jak Twoje zdrówko? > Dzisiaj kilka razy zerknęłam na GG bo chciałam z Toba podaulić. > Niestety ciagle niedostępna jesteś? Wszystko już okey? Te Święta były zwariowane i tak będzie do końca roku. Nie było czasu usiąść i zajrzeć tu do Was. Nawet życzenia na @ czytałam z dużym opóźnieniem, serdecznie wszystkim za nie dziękujemy. Dziś nadrabiam zaległości forumowe. Ciesze się, że tak szybko przekroczyliśmy pierwszą setkę. Mandy, na gg to pogadulimy chyba dopiero w Nowym Roku :( wtedy będę częściej dostępna i częściej będę na Forum bywać. Teraz proszę o dyspensę :) Z moim zdrowiem nie najlepiej, jeszcze do tego wszystkiego paskudny kaszel mi się przyczepił. Za to na pocieszenie powiem Wam, że widziałam pierwsze zwiastuny zbliżającej się wiosny - prawdziwe bazie w grudniu! Postaram się uwiecznić je na zdjęciu. Miłego wieczorka dla wszystkich :) Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam 73 28.12.08, 23:06 godziny do końca roku, a ja leżę w łóżku, bo coś mnie zaczęło brać, a że na sylwestra wybieramy się do Żywca, to muszę się z tym szybko uporać! Mieliśmy jechać jutro, ale pojedziemy we wtorek, mam nadzieję, że będzie OK! Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 68 godzin i 40 29.12.08, 03:23 minut do końca roku, a ja zamiast się wyspać by potem móc balować, nie śpię. Poszłam spać wcześniej niż zwykle, bo już o 23-ciej byłam w łóżeczku. Ale o 0.57 zadzwonił telefon i skończyło się moje spanie. Nawet nie wiem kto dzwonił, bo nim zdążyłam odebrać telefon się wyłączył, a pozostawiony nr telefonu nie znajduje sie w mojej książce telefonicznej. Czuję się już wyspana i chyba dalszą część snu "diabli wzięli". Zrobiłam sobie owocową herbatkę i chyba będę czytać. Śpijcie smacznie i życzę Wam by w waszych domach telefon w nocy nie dzwonił. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 zwiastuny wiosny 29.12.08, 03:27 Trzynastka napisała: "Za to na pocieszenie powiem Wam, że widziałam pierwsze zwiastuny zbliżającej się wiosny - prawdziwe bazie w grudniu! Postaram się uwiecznić je na zdjęciu." To tylko patrzeć jak bociany przylecą. Chyba dwa lata temu były już w I połowie lutego? W tym roku nie pamiętam. Musiałabym sprawdzić w poprzedniej części naszego forum. Trzynastko życzę zdrówka. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 bociany 29.12.08, 03:37 Znalazłam. W części piątej kabe 03.02.08 o godzinie 11:13 napisała: Wiadomość dla Mandy i nie tylko: Bociany są już w moim ulubionym gnieździe, chyba od 30.01. ale jest to jakaś inna para, tzn. z całą pewnośćia bocian jest 'nowy' a bocianowa chyba ta sama. To się wkrótce wyjaśni, czy tylko zmiana partnera, czy może zupełnie inna para. A do nas kiedy przylecą boćki? Może w tym roku wcześniej? www.pfalzstorch.de/bilder/live1.html Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: bociany 29.12.08, 03:40 na gniazdo sobie popatrzyłam. Chyba juz przyugotowane? www.pfalzstorch.de/bilder/live1.html Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: bociany 29.12.08, 03:43 Wyłączam komputer bo wyraźnie memu ptakowi przeszkadzam w spaniu. Przenoszę się do pokoju. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
hanula1950 Już poniedziałek. 29.12.08, 08:02 Witam poniedziałkowo. Za oknem jeszcze ciemno... Kabe - zaraz idę na pocztę @. Zdjęć jestem ciekawa. Odpowiedz Link Zgłoś
florentynka Re: Już poniedziałek. 29.12.08, 09:22 Nareszcie poniedziałek! Ile można świętować? Witam wszystkich w pierwszy od dawna dzień powszedni:) Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Już poniedziałek. I zostało jeszcze 61 h. 29.12.08, 10:53 61 godzin jeszcze. Oby były to nie zakłócone niczym godziny. Z obiecanych, pierwszych wiosennych zwiastunów wiosny chyba nic nie będzie. Oziemniło się. I w nocy mamy nawet do -5. A 13 chyba grypka złapała i pielęgnuje leżenie w pościeli pokasłując i popijając syropek. Mam nadzieję że do końca roku poczuje się lepiej i minie jej przymusowe leżenie. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 zostało jeszcze 52 h 29.12.08, 19:26 i 35 minut. Od dzisiaj też będę na noc wyłączać telefon. Usnęłam dopiero po 5-tej. A przed ósmą obudzili mnie robotnicy, którzy po świątecznej przerwie wrócili do pracy związanych z remontem budynku. Dorotko bardzo dziękuję za kartkę z życzeniami i gwiazdkę. Obie piękne. Dzisiaj do mnie dotarły. Masz talent. Jestem pełna podziwu. Życzę Tobie szybkiego powrotu do zdrowia i miłego wypoczynku w górach. Baw się dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Już poniedziałek. 29.12.08, 19:31 Flo, z Ciebie to jednak pracoholik I klasy. Dzisiaj zadzwoniła do mnie koleżanka i narzekała, że do pracy już musiała dzisiaj iść. A Ty ponadto chyba miałaś jakąś nockę w tym świątecznym okresie? Odpowiedz Link Zgłoś
hanula1950 Re: Już poniedziałek. 29.12.08, 19:57 Kabe - dzięki za @ . Zdjęcia doszły . Są bardzo dobre. Umieszczę w blogu.Kartka papierowa jeszcze do mnie nie dotarła. 13 i Dorci dużo zdrówka. Flo - Ty pracoholiku. Cieszę się, że zdjęcia Ci się podobały. Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe 48 godzin i 45 minut do końca roku ! 29.12.08, 23:15 Chciałoby sie cieszyć, że ten rok już się kończy, ale zostało jeszcze 48 godzin, więc poczekam z tym cieszeniem się... Tylko 48 godzin, albo aż 48 godzin:) Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: piękny wtorek 30.12.08, 11:06 I u mnie pogoda jak marzenie. Ogladałam prognozę - jutro podobny dzień w całym kraju. Stary rok żegna się więc z nami pogodnie i słonecznie. Też za chwilę ruszam w miasto. Nie mam nic do załatwiania, ale postanowiłam odwiedzić znajomych w mojej byłej pracy. Jakoś tak mi się dzisiaj za nimi tęskno zrobiło. Liczę na to, że nie przeszkodzę im w pracy dla dobra ojczyzny. Jeżeli nie będą mieli dla mnie czasu to tylko złożę życzenia i pójdę na działkę zobaczyć czy mi moich choinek przed wigilią nie wycięto. Amatorów na cudzesy nie brakuje, już było kilka takich przypadków. A choinki tego roku mam wyjątkowo piękne. Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: 79 05.01.09, 20:41 hanula1950 napisała: > Co sie dzieje? Nie ma moich postów... ostatnio przy wysyłaniu posta pokazała mi się informacja: "brak połączenia z serwerem forum" czy jakoś tak. Widać znów forum gazetowe szwankuje... (A może Twoje posty Haniu pokazały się na jakimś innym wątku? :) ) A przy okazji, przyszło mi do głowy, że w poprzednim wątku mieliśmy tylko 2499 wpisów, bo jeden z nich został skasowany (może dlatego nie można było tego ostatniego napisać?) Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka 201 05.01.09, 20:42 Właśnie udało mi się zrobić 200 wpis :) ten już jest 201. Odpowiedz Link Zgłoś
hanula1950 Re: 201 05.01.09, 20:51 Teraz wasze posty udało mi się przeczytać, ale moich starych nadal nie ma. Żaden napis przy wysyłaniu mi się nie pokazywał. Dziś byłam na fajnym czeskim filmie ,,Mężczyzna idealny". Grają w ,,Lunie". Odpowiedz Link Zgłoś
hanula1950 Nic nie rozumiem. 05.01.09, 19:39 Nie wiem co sie stało z moimi poprzednimi postami. Czy nikt tu nie był w nowym roku?W kazdym razie pozdrawiam jeszcze raz ponoworocznie. W sylwestra byłam na placu Konstytucji. Dzis są zdjęcia w obu blogach. hanula1950.blox.pl haneczka1950.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
hanula1950 Wczoraj. 05.01.09, 19:40 Wczoraj byłam na jasełkach na placu Zamkowym. Potem był obiad w ,,Carino", a nastepnie w ,,Lunie" film ,,mała Moskwa". Fajnie dzień spędziłam. Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 Re: Różności pełne serdeczności...7 30.12.08, 10:54 Kochani, Moc Serdeczności jeszcze w Starym Roku! :) Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Różności pełne serdeczności...7 30.12.08, 11:10 Elisso jutro w Pytaniu na śniadanie rady co robić gdy zwierzak boi się wybuchów. Współczuję wszystkim zwierzakom w noc sylwestrową. Pamiętam jak któregoś roku wróciłam z balu sylwestrowego i nie mogłam znaleźć w mieszkaniu mojego jamniczka. Ale się go naszukałam. Biedak ze strachu jakimś cudem otworzył sobie szafę i schował się w niej bardzo głeboko. Na mój powrót w ogóle nie zareagował. Gdybym nie zauważyła, że szafa jest troche uchylona to siedziałby w niej chyba cały dzień. Dzięki za życzenia. Tobie również życzę szczęśliwego Nowego Roku. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Różności pełne serdeczności...7 30.12.08, 20:09 Dopiero wróciłam. Rąk i nóg nie czuję. Nóg - bo zrobiłam dzisiaj dużo kilometrów, rąk - bo dźwigałam zakupy. Szampan, piwa, puszki z warzywami na kabową sałatkę i inne produkty sporo ważyły. Przy tym nastałam się przed kasami w tasiemcowych kolejkach. Dzień piękny, bo nie dość, że słoneczny to bardzo miło zostałam przyjęta przez moich byłych kolegów. Koleżanki były zajęte, ale znalazły trochę czasu by spotkać się ze mną po pracy przy małej czarnej. Teraz biorę się za siebie, a konkretnie to za włosy oraz paznokcie. Muszę jutro jakoś wyglądać by Nowy Rok godnie przywitać. Kabe - Twoja Kiciunia chyba sama jutro w mieszkaniu nie zostaje? Sądzę, że Waszej obecności nie będzie się tak bardzo bała. Na moim osiedlu chłopcy teraz próbują działanie petard a biedny pies sąsiadów na 4 piętrze tak wyje, że aż u siebie go słyszę. Tesko bardzo dziękuję za piękne życzenia. Dzisiaj do mnie dotarły. Trzynastko i Dorotko jak Wasze zdrowie? Już lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Różności pełne serdeczności...7 31.12.08, 01:35 Miałam jechać wczoraj albo dzisiaj, ale jadę jutro rano! Czuję się byle jak, ale uznałam, że jak nie będę na to zwracać uwagi, to musi być dobrze i od rana jestem na nogach, miałam się wcześniej położyć, ale jak widać znowu mi nie wyszło.... Życzę wszystkim wspaniałego sylwestra i cudownego roku! Jak uda mi się złapać internet (bo jakiś tam niezabezpieczony latem był) to się może odezwę, ale jeśli nie, to dam znak życia dopiero w sobotę lub niedzielę! Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 jeszcze tylko 15 h 31.12.08, 09:03 Miłego dnia życzę. Biegnę do swoich zajęć. Gdy zrobię wszystko co zaplanowałam odezwę się. Przy Was będę mogła chwilkę odpocząć. Plany się zmieniły. Nowy Rok witamy w gronie znajomych u mnie. Stąd takie moje zabieganie. Odpowiedz Link Zgłoś
florentynka Re: jeszcze tylko 13 h 31.12.08, 11:20 Witam wszystkich jeszcze w starym roku. Pogoda bardzo fajna w Warszawie, słonko świeci. Żeby jeszcze choć odrobina śniegu była:) Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 Re: Różności pełne serdeczności...7 31.12.08, 13:27 dorota-zam napisała: > Miałam jechać wczoraj albo dzisiaj, ale jadę jutro rano! Czuję się byle jak, ale > uznałam, że jak nie będę na to zwracać uwagi, to musi być dobrze i od rana jestem na nogach, miałam się wcześniej położyć, ale jak widać znowu mi nie wyszło.... > Życzę wszystkim wspaniałego sylwestra i cudownego roku! Jak uda mi się złapać > internet (bo jakiś tam niezabezpieczony latem był) to się może odezwę, ale jeśli > nie, to dam znak życia dopiero w sobotę lub niedzielę! > Trzymam mocno kciuki za to żeby wszystko wspaniale Ci się udało! Łykaj coś (aspirynkę, witaminkę) żeby być na chodzie. Wszystkiego Najfajniejszego! Odpowiedz Link Zgłoś
florentynka Wstawać, szkoda dnia!!!! 02.01.09, 09:51 Kochani, skończyło się już odsypianie sylwestra. Do rzeczywistości czas powrócić. :) Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 Miłego Dnia i Wieczoru! 31.12.08, 13:30 A o północy, wznosząc toast, pomyślmy o sobie nawzajem. Ja tak zrobię. Do Siego Roku! Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: Miłego Dnia i Wieczoru! 31.12.08, 14:25 elissa2 napisała: > A o północy, wznosząc toast, pomyślmy o sobie nawzajem. > Ja tak zrobię. > > Do Siego Roku! My tez pomyslimy o Was! Parmesan co prawda bedzie zegnal Stary Rok w pracy, a ja z Borysem, a Borys szampana nie pije :) Mam nadzieję, że nasza psinka nie bedzie reagowala tak nerwowo na wybuchy sztucznych ogni i petard, bo juz od kilku dni mlodziez przygotowuje wszystkich na ten wystrzalowy wieczor (wyglada na to, ze chyba sie juz przyzwyczail i nie reaguje na nie. Dziekuje wszystkim za "zdrowe" zyczenia . Kuruje sie, ale cos mi to slabo idzie. Pogoda u nas sloneczna, mrozek jakby popuscil. Bez sniegu Swieta i NOwy Rok sa takie inne. DO SIEGO ROKU wszystkim zyczymy, bo nie wiem, czy zdaze tu dzis zajrzec jeszcze. Niech Nowy Rok przyniesie Wam poprawe we wszystkich dziedzinach zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: Miłego Dnia i Wieczoru! 31.12.08, 14:27 Aha, zapomnialam sie pochwalic, że zmienilam kolor wlosow i fryzurke :) Teraz nie moge sie przyzwyczaic do swojego widoku w lustrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
hanula1950 Re: Miłego Dnia i Wieczoru! 31.12.08, 14:42 Trzynastko, to możesz nam przysłać zdjęcia w nowej fryzurce. Kabe - Twoją pocztówkę dziś dopiero dostałam. Szła prawie 2 tygodnie z Poczty Głównej. Widocznie się czołgała. Zeskanuję i w blogu na Trzech Króli umieszczę. WSZYSTKIM SZCZĘŚLIWEGO, ZDROWEGO I POGODNEGO NOWEGO ROKU życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
hanula1950 Re: Miłego Dnia i Wieczoru! 31.12.08, 14:46 Przed 20-tą na Plac Konstytucji na Sylwestra się wybieram. Boję się tłumów, ale jedzie ze mną mój przyjaciel, który ma u mnie być na obiadku. Zwijam więc żagle i za gary się biorę. Zapraszam do siebie do blogów. Jest co poczytać i jest z czego się pośmiać. hanula1950.blox.pl haneczka1950.blox.pl Buziaki sylwestrowe wszystkim posyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: Miłego Dnia i Wieczoru! 31.12.08, 15:39 elissa2 napisała: > A o północy, wznosząc toast, pomyślmy o sobie nawzajem. > Ja tak zrobię. > Do Siego Roku! To rozumie się samo przez się ! Może przed 20.00 jeszcze tu wpadnę z życzeniami :) Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Miłego Dnia i Wieczoru! 31.12.08, 17:02 Szampan się chłodzi, sałatka zrobiona, sernik upieczony więc moge iść zrobić się na "buśtfo". Postaram się odwiedzić forum jeszcze dzisiejszej nocy. Wychylając lampkę szampana pomyślę o Was cieplutko. Wszystkim życzę szampańskiego wieczoru. Odpowiedz Link Zgłoś
florentynka Re: Miłego Dnia i Wieczoru! Oraz nocy:) 31.12.08, 18:12 Też o Was pomyślę o 12. Ja do znajomych dzisiaj maszeruję z galaretką z kurczaka, która się właśnie zsiada w lodówce. Więc buziaki dla wszystkich, bo ja - tak jak Mandy - idę się robić na buśtfo. Mandy, bardzo dziękuję za kartkę, dziś doszła. Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: Miłego Dnia i Wieczoru! Oraz nocy:) 31.12.08, 21:00 www.clipfish.de/channel/305/video/2843633/se-katze-im-tannenbaum?utm_source=nl&utm_medium=nl_w&utm_term=nl_w_kw52&utm_content=nl_w_kw52_best&utm_campaign= Szampanskiej zabawy Wam zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Happy New Year!! 01.01.09, 00:18 Szczesliwego Nowego Roku zyczymy Wam razem z Boryskiem, ktory nic sobie z tych wystrzalow nie robi :) Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Happy New Year!! 01.01.09, 03:32 Wszystkiego dobrego Wam życzę. Było super. Nie ma to jak impreza u siebie w domu. Idę już spać, bo parę minut po 12-tej jest koncert noworoczny z Wiednia. Nie wyobrażam sobie 1 stycznia bez tego koncertu. Dobrej nocy. A na dobranoc w sam raz po dzisiejszej nocy: pl.youtube.com/watch?v=y4NkkXwOtAA Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Happy New Year!! 01.01.09, 03:35 Aha (czy acha?) - 2 minuty po godz. 0.oo pomyślałam o Was CIEPLUTKO (o wszystkich). Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 kołysanka 01.01.09, 03:42 Znalazłam inną wersję. pl.youtube.com/watch?v=XQBZgy8gpbE&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
florentynka Re: Happy New Year!! 01.01.09, 12:13 Wszystkiego dobrego w nowym roku. Żeby był lepszy od poprzedniego i gorszy od następnego:) Ściskam Was noworocznie. Odpowiedz Link Zgłoś
tolo1 Re: Różności pełne serdeczności...7 01.01.09, 12:45 Ja to niestety tegorocznego Sylwestra w domu spędziłem z telewizorem, paczką chipsów i fajerwerkami zza oknem. Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe marszowym krokiem w Nowy Rok :) 01.01.09, 14:52 Witam wszystkich w Nowy Roku i życzę pięknych marzeń. Niech się Wam spełnią ! Mandy, koncert noworoczny z Wiednia oglądałam, jak co roku. Nastawiłam nawet sobie budzik na 11.50 :) Wejdźmy w ten Nowy Rok marszowym krokiem :))) pl.youtube.com/watch?v=BSKKLROWgOI&feature=related W tym roku orkiestra jakoś niemrawo grała ten marsz, albo mi się zdawało? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: marszowym krokiem w Nowy Rok :) 01.01.09, 14:59 A tu rok ubiegły, ta sama orkiestra, inny dyrygent i oczywiście ten sam marsz, grany zawsze na zakończenie koncertu: pl.youtube.com/watch?v=YlSDiQjNtuA&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: marszowym krokiem w Nowy Rok :) 01.01.09, 15:28 Marszowym krokiem zaczęłam dzisiejszy dzień. Przed koncertem udało mi się zaliczyć dłuższy spacer. Koncert obejrzałam z kieliszkiem szampana w dłoni. Trudno mi stwierdzić, czy marsz w tym roku był grany niemrawo. Nie czuję się upoważniona do wydania opinii na ten temat, gdyż słuch mój i wyczucie rytmu od urodzenia są fatalne (nad czym bardzo boleję). Niemniej koncert bardzo mi się podobał i z wielką przyjemnością go obejrzałam. Kabe mam pytanie dot. sałatki kabowej-2. Czy oprócz zamiany selera na bambus pozostałe składniki pozostają bez zmian? Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: marszowym krokiem w Nowy Rok :) 01.01.09, 15:35 mandy4 napisała: > Kabe mam pytanie dot. sałatki kabowej-2. Czy oprócz zamiany > selera na bambus pozostałe składniki pozostają bez zmian? odpowiadam : NIE. Są zupełnie inne :) Jeśli chodzi o marsz i inne utwory, to może ja jeszcze czułam się jakoś niemrawo i dlatego tak odebrałam ? Przecież dopiero o 11.50 budzik mnie obudził :)) Odpowiedz Link Zgłoś
florentynka sałatka kabowa 01.01.09, 16:12 Poproszę o przepis na sałatkę kabową 1 i 2. Odpowiedz Link Zgłoś
florentynka Re: Różności pełne serdeczności...7 01.01.09, 14:53 Dlatego, że tak chciałeś, dlatego, że tak musiałeś czy dlatego, że tak wyszło? tolo1 napisał: > Ja to niestety tegorocznego Sylwestra w domu spędziłem z > telewizorem, paczką chipsów i fajerwerkami zza oknem. Odpowiedz Link Zgłoś
hanula1950 Re: Różności pełne serdeczności...7 01.01.09, 18:34 Wszystkich witam jeszcze raz. Pozdrawiam noworocznie. Jutro więcej napiszę. Dziś mam zły dzień, ale buziaki wszystkim posyłam. Krysiu - część zdjęć od Ciebie jest tu; haneczka1950.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
florentynka Śpicie????? 01.01.09, 22:37 No, no, niezłe balety w nocy były:)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 Re: Śpicie????? 01.01.09, 23:19 florentynka napisała: > No, no, niezłe balety w nocy były:)))))))) > :))))))))) Pomyślności, Florentynko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 Szczęśliwego Nowego Roku, Kochani! 01.01.09, 23:20 Wszystkiego Najlepsiejszego! :* Odpowiedz Link Zgłoś
florentynka Re: koniec leniuchowania :) 02.01.09, 11:35 Ja też dzisiaj spędzę bardzo ciekawie dzień. W pracy :)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: koniec leniuchowania :) 02.01.09, 22:03 Dopiero teraz mam czas by usiąść przed komputerem. Do południa załatwiałam sprawy związane moim zdrowiem. Zarejestrowałam się na badania specjalistyczne i ponad godzinę stałam w kolejce z wnioskiem o dofinansowanie do turnusu rehabilitacyjnego. Potem zrobiłam noworoczną niespodziankę memu PBMS i odwiedziłam go. Strasznie się ucieszył z moich odwiedzin. Wróciłam pół godziny temu. Ale jestem tak przemarznieta, że chyba zaraz pójdę do łóżeczka. Autobus miał ponad pół godziny opóźnienia i na dworcu PKS okropnie zmarzłam. Dzisiaj nasza KTCT ma urodziny. Chciałam jej złożyć na NK życzenia, ale bez przerwy pokazuje się tam komunikat, że serwer przeciążony. Nie wiem czy mi się uda. Może czasami zagląda na nasze forum, więc może tu Jej zaśpiewamy wspólnie 100 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 Re: Tort dla KTCT 02.01.09, 22:31 Moc Najserdeczniejszych Życzeń, KTCT! :* Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: koniec leniuchowania :) 02.01.09, 22:30 Kabe napisała: "Dziś mówię > DZIEŃ DOBRY ! < i spróbuję namówić M. na ciekawe spędzenie dnia :)" Oj chyba się M. bardzo postarał bo naszej Kabe do tej pory nie ma. Bardzo jestem ciekawa jakie Ją atrakcje w dniu dzisiejszym spotkały. Kabe pochwal się. Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 Rozwód :) 02.01.09, 22:29 Już jestem wolny! Siódmą dobę. Rozwód się odbył bez kłótni, bez draki. Różnica poglądów. Na moją osobę. Powód - to ja. Jako taki. Owaki! Koniec niewoli dla ducha i ciała. Więc nie - nie na zawsze człowiek się zaprzedał! Sąd dał mi rozwód. Żona mi dała. A Urząd Mieszkaniowy nie dał. Można mieć w Polsce własne zdanie, lecz trudno o mieszkanie na nie... Ale wszystko okay - znaczy: koniom lżej. Bo choć razem dalej, za to w innej roli: Obcy mężczyzna. Obca kobieta. "Pani pozwoli!" "Pan pozwoli..." "Od dzisiaj śpimy na waleta!" Nic nas nie łączy - wszystko dzieli z wyjątkiem wspólnej pościeli... A więc maleńka dyskusja co do kwestii "Czyj jasiek? Czyja poduszka?" - i już oddycham pełną swobodą na mej niezawisłej połowie łóżka. Rano ocieram słodki sen z powiek: zbudził się inny - wolny człowiek! Wynika wprawdzie polemika, która jest czyja połowa ręcznika - ale wytworna... Nie psioczę, nie wrzeszczę. Niech sobie nie myśli, że kocham ją jeszcze! Tak oto tempora mutantur... Ja teraz do niej jak do damy: żadnych pogróżek, żadnych awantur. No, trudno, już się nie kochamy... Przeciwnie: sprzątnę, wyniosę śmiecie... Jak tu nie pomóc obcej kobiecie?! Czasami z kwiaciarni jakieś zielsko. A widząc minę jej zdziwioną, uśmiecham się... Uwodzicielsko! NIech wie, psiakrew, że nie jest żoną! I tak mi fajnie, aż zacieram ręce... Nikt mi nie gdera, nie poucza. Tam niezależna kobieta w łazience, tu ja - niepodległy przy dziurce od klucza! (Nie bez powodu, nie bez chrapki: zawsze lubiłem obce babki!) Wytężam nieco wzrok, bo krótki... Ładne, cholera, te rozwódki! Ponętna kibić - i ramiona... Od razu widać, że nie żona! A ona także teraz bywa i jakaś milsza, i troskliwa. Raz nawet, widząc me amory, spytała mnie: "Czyś ty nie chory?" I tylko z żalem wspominamy, smażąc we dwoje karmenadle, lata stracone już na amen w strasznym małżeńskim naszym stadle: nic - tylko żarliśmy się co dzień, wieczne pretensje i problemy... A dziś? Inaczej!... Miło, w zgodzie... Może się nawet pobierzemy? /Marian Załucki/ Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Rozwód :) 02.01.09, 22:36 Elisso z życia wzięte. Znam osobiście 1 taki przypadek. Zakończył się zawarciem związku małżeńskiego :)) Były to lata osiemdziesiąte. Do tej pory są małżenstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Dobrej nocy 02.01.09, 22:43 Mówię już wszystkim DOBRANOC. Jutro przyjeżdża MMŻ i muszę mieć dużo wigoru w sobie. Kolorowych snów. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Dzień dobry 03.01.09, 10:54 Ale tutaj cichutko. Czyżby jeszcze wszyscy spali? Na dzień dobry przytaczam przepis, który dzisiaj znalazłam na swoim GG: Wziąć dwanaście miesięcy, obmyć je dobrze do czysta z goryczy, chciwości, pedanterii i lęku, podzielić każdy miesiąc na 30 albo na 31 części, tak, żeby zapasu starczyło na cały rok. Każdy dzionek przyrządza się oddzielnie, biorąc po jednej części pracy, dwie części wesołości i humoru. Dodać do tego trzy kopiaste łyżki optymizmu, łyżeczkę tolerancji, ziarnko ironii i szczyptę taktu. Następnie masę tę polewa się obficie miłością. Gotowe danie ozdobić bukiecikami małych uprzejmości i podawać je codziennie z pogodą ducha oraz porządną filiżanką ożywczej herbaty. Bardzo mi się ten przepis spodobał i pomyślałam że dobrze by było go umieścić na naszym forum. Dziwię się, że nie zrobił tego tutaj sam nadawca, więc go wyręczam jednocześnie bardzo dziękując. Przepis super i będę go stosować każdego dnia tego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Dzień dobry 03.01.09, 13:38 Kabe bardzo dziękuję za przepis na sałatkę. Odpisałam na Twoja skrzynkę. Dzisiaj już mnie nie będzie. Życzę wszystkim miłego popołudnia i wieczoru. Odpowiedz Link Zgłoś
hanula1950 Re: Dzień dobry 03.01.09, 19:22 Mandy, przepis ekstra. Umieszczę go u siebie w blogu. Ja jakoś marnie, ale żyję. Nie zaczął mi się ten rok dobrze, ale mam nadzieję, że wszystko się wyprostuje.Jutro na Plac Zamkowy się wybieram. Ma być żywa szopka. Oczywiście, jak będzie dobra pogoda. Buziaki. Kabe- dzięki z telefon. Odpowiedz Link Zgłoś
florentynka Re: piekną zimę mamy :) 04.01.09, 10:20 Oj, prawda, prawda, ale biało, ale cudnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: piekną zimę mamy :) 04.01.09, 17:35 Witam wszystkich w 2009 roku i życzę oczywiście aby był wspaniały! Ja wróciłam już wczoraj wieczorem, pogoda na drogę była niezła, dopiero jakieś 60 km przed Warszawą zaczął sypać śnieg, a w Warszawie to już prawdziwa śnieżyca była! Dzisiaj mamy dzień lenistwa, chyba ciśnienie spadło, bo wszyscy po śniadaniu padliśmy i spaliśmy! Potem poszłam po zakupy, ale w Lidlu w mięsnych lodówkach było puściutko! Teraz pralkę puściłam i włączyłam komputer, aby sprawdzić co u Was słychać! Raczej już dzisiaj się nigdzie nie wybiorę, bo już ciemno się zrobiło, więc nie chce mi się nigdzie ruszać! Przepis na sałatkę Kabową też proszę! Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka sałatka kabowa 04.01.09, 23:12 my tez chcemy przepis na obie sałatki, bo ta z nr. 1 gdzieś się nam zapodziała i ni ma :) Odpowiedz Link Zgłoś
teska9 Re: - 13"C 05.01.09, 10:17 Witajcie w nowym roku, w kolejnym wątku, bo to już siódmy. Podobno siódemka jest dla mnie szczęśliwa, zobaczymy:))) U mnie rano było -9 i śnieżnie. Jak pięknie świat wygląda pod białą, puchową pierzynką:)) Cieszę się, Kabe, że dotarła karteczka. Adresu nie zmieniłam jeszcze, jak to zrobię - dam znać:)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
teska9 Zima 05.01.09, 10:29 I tak w temacie zimy do posłuchania. www.youtube.com/watch?v=c9jK4L06bfc Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: Zima 05.01.09, 11:26 U nas tez jest biało! Wczoraj wieczorem nasypało śnieżnego puchu, w nocy dosypało i jest tego spora pierzynka (znów muszę się przeprosić z czapeczką, której nie bardzo lubię). Najbardziej oczywiście cieszył się ze śniegu Borys. Po prostu szalał z radości, ślizgał się i brykał po sniegu Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Kabe 05.01.09, 11:27 dziękujemy za przepisy, poszukam w swoich zbiorach i też coś Ci podeślę. Odpowiedz Link Zgłoś
hanula1950 Wtorkowe dzień dobry. 06.01.09, 07:52 Za oknem mam - 18! U kogo jest więcej? Sprawozdanie z niedzielnych ulicznych jasełek na placu Zamkowym już u mnie w obu blogach jest. Serdecznie zapraszam. Jest dużo zdjęć.Kabe, Dorcia - liczę chociaż na Wasze komentarze. hanula1950.blox.pl haneczka1950.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Byle do niedzieli... 06.01.09, 10:54 ..w/g zapowiedzi synoptyków, w niedzielę ma być już cieplej, przynajmniej tu u nas. Temperatur -18 co prawda nie ma, ale te -10,-13 jest. Odpowiedz Link Zgłoś
teska9 Re: Byle do niedzieli... 06.01.09, 12:21 Też tak słyszałam, a u mnie tylko(!!) -12. Kabe - jak zauważyłaś na kartce do Ciebie też było znaczków co niemiara:))) Pani była zdziwiona ilością wysyłanych kartek pocztą! Gdy tylko dostanę przesyłkę - dam znać. Do mnie dotarła kartka od Doroty przed Sylwestrem. A inne jeszcze nie dotarły do mnie, chociaż wiem, że je wysłano:) Pozdrawiam cieplutko, bo mróz za oknem. Odpowiedz Link Zgłoś
teska9 Za oknem... 06.01.09, 12:24 ... mam karmnik a w nim stadko sikorek, głównie bogatek. Ale ostatnio pojawił się też jeden z rodziny łuszczaków, chyba grubodziób. Pięknie jest na to patrzeć:))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Za oknem... 06.01.09, 18:00 Nie mam karmnika.Stoi za to rusztowanie. Bez robotników. Prace remontowe zostały przerwane. Remont ciągnie się od września i końca nie widać, bo albo pada, albo jest mróz. Na termometrze w tej chwili -17 stopni. ŚNiegu bardzo dużo, niestety nic z niego ulepić nie można, gdyż jest suchy i sypki. Ale to i tak raj dla MMŻ i jego psa. Tarzają się w tym śniegu jak dwa szczeniaki. Uwielbiam taką zimę. Robimy bardzo dużo zdjęć na pamiątkę, gdyż nie wiadomo za ile lat podobna się trafi. Wybaczcie, że mnie teraz tak mało na forum. Nie mam warunków by tu bywać. Za 4 dni się uaktywnię. Myślę o Was gdy położę się spać. Teraz moje dziecko wzięło swoje dzieci i ulotniło się do znajomych by matka, czyli ja, mogła trochę odetchnąć. Uffffffffff, jak mi teraz dobrze. Nie macie pojęcia jaka kojąca cisza teraz u mnie. Życzę Wam miłego wieczoru. Odpowiedz Link Zgłoś
hanula1950 Re: Za oknem... 06.01.09, 19:53 Cały dzień świeciło słońce. Byłam w południe na półgodzinnym spacerku. Przyniosłam sobie oligocen na herbatkę. Wcale nie czuło się mrozu. Jutro wybieram się na 12.30 do LUNY . Grają fantastyczny film ,,Cafe de los maestros..." Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Za oknem... 06.01.09, 20:51 Sprostowanie: u mnie za oknem -12 stopni a nie -17 jak napisałam. Bez okularów źle widzę :)) Hanula ale Tobie zazdoszczętego chodzenia do kina. Odbiję sobie jak pojadę do Wrocławia. Dobrej nocy wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
florentynka Ale się rozbrykaliście:) 06.01.09, 23:14 Czy to mrozy spowodowały takie ożywienie na forum? Ledwo mnie trochę nie było, a tu już trzecią setkę zaczęliście:) Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Kartki 07.01.09, 00:35 Ja dziś kartkę od Teski dostałam, ciekawa jestem , czy do P&13 moja kartka dotarła? Ja swoje wszystkie kartki 17 grudnia z poczty Głównej wysyłałam, liczyłam, że może dojdą przed Świętami, a tymczasem nawet te do Wawy na piechotę szły! Naprawdę ta nasza poczta to jakiś koszmar jest! U mnie za oknem jest minus 16, więc cieplej niż u Hanuli, ale za to ja muszę jeszcze z krokodylcią wyjść na spacerek, brrrr! Cieplutkich snów wszystkim życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
teska9 Mroźno! 07.01.09, 07:50 U mnie wczoraj doszło do -24. Jakoś to przetrwałam. Martwię się jak moje ptaszki za oknem. Dbam, by miały co jeść. Nos mi zamarza, chodzę, a właściwie biegam po drodze do pracy byle jak najmniej narażać się na mróz. Pozdrawiam wszystkich cieplutko. Odpowiedz Link Zgłoś
teska9 Re: Mroźno! 07.01.09, 08:39 I w związku z tym podaję od rana herbatę z imbirem, cynamonem i goździkami lub czekoladę z odrobiną chili:)))) Byle do wiosny:) Odpowiedz Link Zgłoś
hanula1950 Re: Mroźno! 07.01.09, 08:59 U mnie dziś rano o 6tej było - 14, a teraz jest - 13. Za oknem świeci śliczne słoneczko. Zapowiada się ładny dzień. Kabe - dzięki za wczorajszy komentarz. Dziś u mnie w blogu cd. sylwestra na pl. Konstytucji. hanula1950.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
florentynka Choinka rozebrana 07.01.09, 11:33 No i po świętach. Następne za rok. Bez dwóch tygodni:))) Odpowiedz Link Zgłoś
hanula1950 Re: Choinka rozebrana 07.01.09, 15:01 Z kina wróciłam. Film mi sie podobał. Jaj jechałam do kina było - 10 i świeciło słońce. Jak wyszłam z kina - padał śnieg. Obecnie mój zaokienny termometr pokazuje - 5. Odpowiedz Link Zgłoś
laklik Re: Szaliki!!!! 07.01.09, 22:57 Nie wiem czy Wam zazdrościć, czy Wam współczuć? U mnie jest 5 stopni w plusie. Zapomniałem co to szalik. Przesyłam drugą dobranockę, szczególnie dla Mandy - Babci. pl.youtube.com/watch?v=Ky9QWbUj99Q Odpowiedz Link Zgłoś
hanula1950 Re: Szaliki!!!! 08.01.09, 08:17 Witam w czwartek. Wczoraj o 16 z E. poszłam po wodę oligoceńska do mojego ujęcia. E. wszystko niósł. Po przyjściu do domu, jak sie schyliłam, żeby zdjąć buty, tak nie mogłam sie odchylić. Ból straszny mnie chwycił. Nasmarowałam się ketonalem, proszek przeciwbólowy wzięłam. Było troche lepiej. Dzis rano nie mogłam zwlec sie z łóżka. Teraz telefonicznie poluje na numerek do lekarza. O filmach, które ostatnio widziałam można poczytać tu: hanula1950.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
florentynka Zima trzyma 08.01.09, 10:24 I dobrze. Jak już nie może być lata, to niech zimy troszkę będzie. A ja niedługo jadę tam, gdzie będę miała bardzo dużo lata:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
teska9 Re: Zima trzyma 08.01.09, 11:17 Wczoraj padał śnieg i po moich spacerach wracałam jak bałwanek. Flo także uważam, że jak zima to mróz i śnieg, tylko czemu -24?! Kabe, u mnie nie ma za oknem ani kawek, ani wron czy gawronów. Sikorki niepodzielnie królują w karmniku. W przyszłym roku pewnie będę już miała karmniki w ogrodzie:))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hanula1950 Re: Zima trzyma 08.01.09, 12:00 Numerek dostałam, u lekarza byłam. Nie u swojej pani doktor, bo do niej już miejsc nie było. Mam zapalenie korzonków nerwowych. Dostałam leki. Przymusowo tez muszę 3- 4 dni w łóżku leżeć i wygrzewać się. Spadam więc do łóżeczka.Słoneczko świeci. Cieszą sie dorosli i dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: Zima trzyma 08.01.09, 12:52 florentynka napisała: > A ja niedługo jadę tam, gdzie będę miała bardzo dużo lata:)))) Ale Ci dobrze Flo! Ja też chcę do lata! Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Hanulko 08.01.09, 12:55 Dużo zdrowia Ci życzę i niech ból szybko minie. Kuruj się i nigdzie na ten ziąb nie wychodź. Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: Zima trzyma 08.01.09, 13:00 Najbardziej z tej zimy cieszy sie Borys. Uwielbia buszowac w białym puchu, ostatnio wyskoczyl z zaspy prosto na oblodzone miejsce i ziuuuuuuuuu.. się przejechał :) Wczoraj próbowałam ulepić dla niego bałwanka. Ale się nie dało, śnieg jest suchy, rozsypuje się w rękach. Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: Zima trzyma 08.01.09, 21:42 Mam nadzieję, że macie ciepło w swoich domkach. Pewnie już tu dziś nikt nie zajrzy, więc dobranoc wam powiem. Na jutro słonecznego dnia wszystkim życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Zima odpuszcza ? 09.01.09, 09:36 > kabe.abe napisała: > Dopiero wieloczłonowe, bardzo obcobrzmiące imię i nazwisko > utwierdziło mnie, że to była Arabka. Ciekawe z jakiego kraju? Mój M. twierdzi, że to raczej była kobieta z Izraela, a nie Arabka :) Dobrego dnia Wam życzę, a Hanuli skutecznej kuracji i szybkiego powrotu do zdrowia. Nie na darmo kiedyś, symbolicznie, przypominałam o noszeniu szalików :) Wczoraj walczyłam ze skutkami nienoszenia przez kogoś tego bardzo potrzebnego elementu naszej garderoby w mroźnie zimowe dni. Walkę wygrałam, leży teraz jak lew z łapami podniesionymi do góry = znaczy poddaje się, bo nie ma nic gorszeszego dla faceta jak pogotowie. Od razu miękknie :) Odpowiedz Link Zgłoś
teska9 Re: Zima odpuszcza ? 09.01.09, 11:34 Witajcie w mroźny dzionek. Co prawda bliżej południa niż rana, ale i tak mroźno:)))Dlatego Kabe, nie wiem czy odpuszcza:)) Moje ptaszki za oknem wyraźnie nastawiły się na słonecznik, i to łuskany. Dobrze, że mogłam kupić 2,5 kg w jednej torbie:)))) Pozdrawiam cieplutko. Odpowiedz Link Zgłoś
teska9 Szalik... 09.01.09, 11:36 Nie lubię szalików i czapek, dlatego lubię płaszcze i kurtki z kapturem:)) A gdy jest mi zimno w pracy mam poncho, leciutkie i ciepłe:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hanula1950 Re: Szalik... 09.01.09, 20:10 Jestem, żyję. Na razie poprawy nie widzę.Może jutro? Na dodatek moje sprzęty odmawiają pracy. Mam dość tego wszystkiego! KABE - jak tam? Buziaki z łóżeczka, w którym jestem z laptopem, wszystkim posyłam. hanula1950.blox.pl haneczka1950.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: Szalik... 09.01.09, 22:46 hanula1950 napisała: > KABE - jak tam? Sytuacja opanowana, wszystko pod kontrolą, tylko plany na weekend się zmieniły... Hanula, nie mogę wejść na Twój blog. Nie wiem, czy tu jeszcze zajrzę. Na wszelki wypadek już mówię d o b r a n o c i zmykam do kuchni :) Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 kuchnia czy ...? 09.01.09, 23:47 kabe o godz. 22:46 napisała: "Nie wiem, czy tu jeszcze zajrzę. Na wszelki wypadek już mówię d o b r a n o c i zmykam do kuchni :)" Kabe o tej porze to powinnaś zmykać już do sypialni :)) W kuchni o tak późnej porze to tylko ja mogę siedzieć. A to z tej przyczyny, iż w tej części mieszkania znalazł sobie miejsce mój łącznik ze światem. Spokojnej nocy Wam życzę i jednocześnie donoszę, że od jutra częściej będę bywać. Hanula zdrowiej - szkoda tak pięknej zimy na chorowanie. Dla Kabe i Laklika wielkie dzięki za linki dla MMŻ. Obejrzeliśmy razem. Flo kiedy wyjeżdżasz? Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Dzień dobry 10.01.09, 08:59 Za oknem tylko -3 i zapowiada się piękny dzień. Zaraz wyruszam do miasteczka uzupełnić zapasy w lodówce i pobuszować po sklepach z butami. Już tak dawno tego nie robiłam. Ostatnio w takim sklepie byłam chyba z Trzynastką we W. Życzę miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: Dobry Wieczór. Dobry ? 10.01.09, 21:50 No to ja zostawię piosenkę na dobranoc: pl.youtube.com/watch?v=2Sv9C3AQTbI&feature=related i znikam w kuchni, idę tworzyć jakiś sernik, może z mandarynkami? :) miłego wieczorka :) Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: Dobry Wieczór. Dobry ? 10.01.09, 21:51 "Brak połączenia z bazą forum, proszę spróbować ponownie za chwilę". i u mnie się taki komunikat pojawia coraz częściej (kiedyś tego nie było..) Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Dobry Wieczór. Dobry ? 10.01.09, 22:53 Buszowanie zupełnie nieudane. Poszłam w nieodpowiednim obuwiu i o mało się nie zabiłam. Dawno takiej ślizgawki nie było. A w sklepach buty nie na moje łydki. Wszystkie dla osób łydkoszczupłych. Ja niestety do takich się nie zaliczam. Przez nadmierne korzystanie z roweru łydki nad podziw mi się rozwinęły :)) Pasowały jedynie takie powyżej kostki, a mnie się zamarzyły wysokie do kolan. Trudno, wiosna wkrótce i kozaki nie będą mi potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Dobrej nocy 10.01.09, 23:16 a na dobranoc piosenka z filmu "Był sobie chłopiec" pl.youtube.com/watch?v=SK3GUiiwZ1o&feature=related Film ten mogę oglądać na okrągło (uwielbiam H.Granta). Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: Dobry Wieczór. Dobry ? 11.01.09, 00:02 mandy4 napisała: > Pasowały jedynie takie powyżej kostki, a mnie się > zamarzyły wysokie do kolan. Trudno, wiosna wkrótce > i kozaki nie będą mi potrzebne. :) Mandy, to samo mówiłaś w zeszłym roku :) Ale nie zniechęcaj się. Teraz pomału będą wyprzedaże zimowych rzeczy, więc może uda Ci się coś trafić odpowiedniego za niezbyt wygórowaną cenę :) Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka 251 11.01.09, 00:52 Mandy wpisała 250 post. Nieźle nam idzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Kuu...kuu...ryy...kuuuuu !!!!!! 11.01.09, 11:27 szczesliwatrzynastka napisała: > Mandy wpisała 250 post. Nieźle nam idzie... Jakie 'nieźle' jak już południe się zbliża, dzien wolny od pracy, a tu jeszcze żadnego wpisu nie ma :) No, dobra, wskoczyłam na ten płot i zakukurykowałam jak kogut, aby Was(nas) obudzić :) Udanej niedzieli życzę... Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: kozaczki 11.01.09, 13:50 Każdej zimy pocieszam się, że wiosna niedługo. Skutek taki, że na kozaki sprzed 3 czy 4 lat już patrzeć nie mogę. WOŚP pogoda dzisiaj dopisuje. Przynajmniej tutaj. Za oknem -2 stopnie i błękitne niebo. Wyruszam zaraz do miasteczka. Oj będzie się dziś w nim działo. Miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
florentynka Na wariackich papierach 11.01.09, 21:13 Tak właśnie ostatnio wygląda moje życie. Na urlop wyjeżdżam w następną niedzielę o świcie. Urlop będzie dosyć trudny, więc i pakowanie niełatwe. Na razie wrzuciłam w pralkę wszystkie letnie ciuchy, z których wybiorę te do zabrania. I tak trzy razy. Góra prasowania się zrobiła:) I jeszcze trochę zakupów przedwyjazdowych do zrobienia. I jeszcze do przeczytania do piątku 550 stron książki (a jestem na stronie 110). I to wszystko normalnie pracując. Więc wybaczcie, że ostatnio bardziej mnie nie ma niż jestem. I tak was kocham. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Na wariackich papierach 12.01.09, 10:15 Dzień miło mi się zaczął gdyż dostałam zaproszenie od MMŻ na Dzień Babci w jego przedszkolu. Obym tylko do piątku się nie rozchorowała, bo od wczoraj czuję się fatalnie. Dzisiaj w internecie przeczytałam takie bzdury, że aż się uśmiałam. Ale jedno zdanie do mnie pasuje. Otóż osoby urodzone w miesiącach zimowych są słabszego zdrowia. Biorę się za kurację a Wam zostawiam link, który mnie tak rozbawił: niewiarygodne.pl/kat,1017181,title,Urodzeni-zima-sa-gorzej-wyksztalceni-i-mniej-zarabiaja,wid,10731288,wiadomosc.html Życzę miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
hanula1950 Re: Na wariackich papierach 12.01.09, 11:07 Z ledwością z łóżka się zwlekłam, ale nie mam jeszcze siły, żeby się ubrać. Chyba jeszcze ten dzień przeleżę, a ubiorę się dopiero jutro. Za oknem cudowne słoneczko, a ja nie mogę wyjść z domu i do kina pojechać. Na dwór wyjdę dopiero chyba w czwartek. Na razie z laptopem w łóżku przeczytałam zaległości postowe. Strasznie żałowałam, że wczoraj nie mogłam być na WOŚP i dzis w blogu fotek nie ma. Jest za to znów o filmach. Udanego nowego tygodnia dla wszystkich. hanula1950.blox.pl haneczka1950.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: Na wariackich papierach 12.01.09, 15:09 Dziś, po otworzeniu skrzynki @ zastałam w niej ok 200 wiadomości od nieznanych osób, czyli po prostu spam, choć system nie wrzucił mi tego do spamowego folderu. Po prześledzeniu kilku z nich, okazało się, że nastąpił przeciek adresów e-mailowych! Chyba admini Gazety przestali się przejmować swoją pracą. ??!! ponoć "wysłanie maila na adres ankieta@gazeta.pl powoduje wysłanie wiadomości do wszystkich użytkowników ankiety" - niektórzy chętnie z tej możliwości skorzystali, wysyłając spamowe reklamy. Ja żadnej ankiety nie wypełniałam, więc skąd ten przeciek właśnie do mnie? Wy też to mieliście? Hanulko, szybkiej poprawy zdrowia Ci życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Kabe 12.01.09, 15:42 Hodując takie piękne kwiaty zapewne wiesz, jak sobie radzić z pajęczakiem? Jakie są najskuteczniejsze środki? Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 wariackie @ 12.01.09, 16:21 Sprawdziłam. W skrzynce gazety miałam 141 @ oraz 103 spamy. Wszystkie nadane dzisiaj po godzinie 14-tej. Usunęłam. Jestem zaskoczona bo ja również nie wpełniałam żadnej ankiety. Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: wariackie @ 12.01.09, 17:56 Poza tymi w skrzynce odbiorczej (wysłane miedzy 13:00 a 14:00) dużo tez dziwnym sposobem było już w koszu(?!) mimo, że ich nie usuwałam. u Parmesana tez zaśmiecili skrzynkę. Co się z tą "Gazetą "dzieje? Ustawiłam sobie filtr, podobno działa Odpowiedz Link Zgłoś
florentynka Re: wariackie @ 12.01.09, 18:17 Też mam dużo. Na obu gazetowych kontach. I też nic nie wypełniałam. Co to za cuda się dzieją? Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: pajęczaki 12.01.09, 20:33 Jakiś albo jakieś pajęczak/i malutki/e zaatakował/y naszego kwiatka. Nie wiem, jak wygląda/ją, bo jest/są trudny/e do obejrzenia (sprytnie się przed nami chowa/ją) a pajęczynkę snuje/ą i nasza roślinka choruje. A wiem, że toto się szybko przenosi na inne kwiaty. A pająków nie lubię, ani malutkich, ani tym bardziej większych :) a takich zżerających kwiatki to już wcale :) Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: pajęczaki 12.01.09, 22:07 szczesliwatrzynastka napisała: > Jakiś albo jakieś pajęczak/i malutki/e zaatakował/y naszego kwiatka. > Nie wiem, jak wygląda/ją, bo jest/są trudny/e do obejrzenia (sprytnie się przed > nami chowa/ją) a pajęczynkę snuje/ą i nasza roślinka choruje. > A wiem, że toto się szybko przenosi na inne kwiaty. Trzynastko, pewnie Wasza roślinka jest zaatakowana przez przędziorka. Może już zarażoną kupiliście = znam ten ból, albo macie sucho w domu? Od czasu do czasu trzeba spryskiwać rośliny, ale w tym rzecz, że niektóre tego nie lubią. Kupcie jakiś preperat, ale walka jest dość trudna. Ja taką bardzo zaatakowaną roślinę przeważnie wyrzucam, aby nie zarazić pozostałych :( Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re:2 pajęczaki 12.01.09, 22:42 > Trzynastko, pewnie Wasza roślinka jest zaatakowana przez przędziorka. Może już > zarażoną kupiliście = znam ten ból, > albo macie sucho w domu? Od czasu do czasu trzeba spryskiwać rośliny, ale w tym > rzecz, że niektóre tego nie lubią. > Kupcie jakiś preperat, ale walka jest dość trudna. > Ja taką bardzo zaatakowaną roślinę przeważnie wyrzucam, > aby nie zarazić pozostałych :( > Brzydki "przędziorek, a`feee! Będziemy z nim walczyć, bo tej roślinki nam szkoda, nieczęsto można ją spotkać w kwiaciarniach. Kabe. Ja wyczytałem na Wikipedia i różnych na stronach informujących o chorobach roślin pokojowych i o zapobieganiu im, że w przypadku pajęczaka pomaga stworzenie "mikroklimatu" roślinie, tzn. sporo podlać ją i szczelnie na kilka dni w woreczek foliowy zapakować. Pomaga też wywar z cebuli lub czosnku. A z tym nawilżaniem miałaś rację, 13 już uzupełniła poziom wody w pojemnikach -w te mrozy grzejniki były b. intensywnie eksploatowane a wskutek czego wzięło i wyparowało ;) Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Spam z @gazety 13.01.09, 00:55 My, 13 i moja mniejszość, utworzyliśmy filtr na @, na "ankieta@gazeta.pl" i wszystkie niepożądane maile są "ex", lądują w Spamie. Odpowiedz Link Zgłoś
hanula1950 Re: Spam z @gazety 13.01.09, 09:06 Czuję się już leoiej i mam zamiar dziś się ubrać. mandy - materiał od Ciebie z linku wykorzystałam dzis w blogu, ale ten o eliksirze miłości. Ten o urodzeniu będzie kiedy indziej. Wszystkim za życzenia dziękuję. Dzis i jutro mam zamiar pochodzić po domu, a w czwartek może wyjdę na troszeczke na dwór. Buziaki dla wszystkich. hanula1950.blox.pl haneczka1950.blox.pl Miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: wariackie @ 12.01.09, 21:00 U mnie w skrzynce też było 151 @ od obcych ludzi! Ktoś chyba narozrabiał! Mandy, a ja sobie kupiłam kozaczki na wyprzedaży, ale krótkie, długie (takie nad kolana nawet) mam i wcale ich nie noszę, bo są dla mnie za ciepłe. W tym roku kilka razy zimowe buty włożyłam, ale generalnie przechodzę zimy w adidasach, bo mrozów jest mało przecież! Generalnie w tym roku na wyprzedażach nic ciekawego nie spotkałam, w zeszłym roku było lepiej, trochę rzeczy nakupiłam. Muszę się jeszcze do Arkadii wybrać, dawno tam mnie nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
florentynka Re: wyprzedaże 13.01.09, 13:08 Ja też sobie zakładałam zrobienie zakupów na wyprzedażach, ale już przed wyjazdem nie zdążę. Może w przyszłym roku... A jeśli chodzi o przędziorka, to ja też parę razy toczyłam z nim wojny, wszystkie sromotnie przegrane. Życzę więc 13 & Parmesan dużo szczęścia. Nie tylko roślinkowego:))) Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: wyprzedaże 13.01.09, 13:32 W mojej mieścinie nie ma żadnych wyprzedaży (brak tu dużych galerii handlowych). We W. będę dopiero w piątek i obawiam się, że tam już nic ciekawego nie będzie. Więc znów zaoszczędzę na podróż moich marzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Pajęczak .....@!!X?+!! 13.01.09, 13:56 ..mieliśmy dwie róże pokojowe. Mieliśmy, bo padły na placu boju. Teraz zabiera się za inny. A tej roślinki szkoda. Będzie z nim walczyć Odpowiedz Link Zgłoś
florentynka Re: wariackie @ 13.01.09, 13:21 Żadnych nowych wiadomości na poczcie. Jaka szkoda! A wczoraj tyle ludzi do mnie napisało:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: wariackie @ 13.01.09, 14:21 florentynka napisała: > Żadnych nowych wiadomości na poczcie. Jaka szkoda! A wczoraj tyle > ludzi do mnie napisało:))))) i u nas pusto :) widać Admin wziął się do pracy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: wariackie @ 13.01.09, 21:59 > florentynka napisała: > Żadnych nowych wiadomości na poczcie. Jaka szkoda! A wczoraj tyle > ludzi do mnie napisało:))))) > szczesliwatrzynastka napisała: > i u nas pusto :) > widać Admin wziął się do pracy :)) Dziś znalazłam w skrzynce @ wysłany po godz. 17.00 z przeprosinami za wczorajsze kopoty z pocztą. Wy pewnie też to macie, ale ja nie ufam już im i nie otworzyłam, więc nie wiem jaka była przyczyna wczorajszego zamieszania :)) Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Bardzo tajemnicza roślina.... 14.01.09, 19:43 ..to jest Aralia pokojowa. Ma duże szerokie liście, w kształcie 5-7 palcowej dłoni. Wygląda bardzo ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: Bardzo tajemnicza ....i tryjąca 14.01.09, 21:49 parmesan napisał: > ..to jest Aralia pokojowa. Ma duże szerokie liście, w kształcie > 5-7 palcowej dłoni. Wygląda bardzo ładnie. Jeśli to ta : cavia.pl/index.php?m=trujace_rosliny (znajdź aralia, zobacz) , kwitnie na różowo chyba, to jej nasiona są bardzo trujące, zawierają bardzo trujące substancje, w tym chyba strychninę. Musicie uważać na psa, aby się nie nałykał nasion i raczej niech nie obgryza liści:) U nas tego chyba nie ma w sprzdaży w ogóle, czasem można spotkać w ogrodach. Widać prywatnie ludzie ją rozmnażąją i się dzielą. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: wariackie @ 14.01.09, 00:46 Kabe napisała: > Dziś znalazłam w skrzynce @ wysłany po godz. 17.00 > z przeprosinami za wczorajsze kopoty z pocztą. > Wy pewnie też to macie, ale ja nie ufam już im > i nie otworzyłam, więc nie wiem jaka była przyczyna > wczorajszego zamieszania :)) Sprawdziłam u siebie. Też miałam w skrzynce @ nadanego o 16.35, ale wolałam nie otwierać. Natomiast na stronie logowania poczty gazety można przeczytać taki komunikat: "Portal Gazeta.pl przeprasza wszystkich użytkowników poczty Gazeta.pl, którzy odczuli przykre konsekwencje błędu w konfiguracji adresu jednej z grup mailingowych. Natychmiast po otrzymaniu informacji o zaistniałym błędzie adres grupy mailingowej został zablokowany. Wysłane maile mogły jednak spływać na skrzynki adresatów z opóźnieniem, także po zablokowaniu adresu grupowego. Zapewniamy, że żaden z adresów mailowych użytkowników poczty nie był i nie jest widoczny dla nadawców wiadomości wysyłanych na adres grupy mailingowej." Czyli wszystko jasne. Co prawda i tak nic z tego nie rozumiem. Zasiedziałam się dzisiaj przez film A.Hitchcocka w telewizyjnej dwójce. Obawiam się, że rano będę nie do życia. Kolorowych snów. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 torebki 14.01.09, 00:48 Kabe ale mnie zaskoczyłaś ceną tej torebki. Mała i taka droga? Uhuhu. Chyba znanej firmy? Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: torebki 14.01.09, 00:57 Przed snem obejrzałam sobie jeszcze torebki na http://www.quelle.pl/pl/q4r/neu_damen/navi_24/navi_1//FH_ZmhfZWRzPSVjMyU5ZiZmaF92aWV3X3NpemU9OSYmZmhfbG9jYXRpb249JTJmJTJmcXVlbGxlX3BsJTJmcGxfUEwlMmZjYXRlZ29yaWVzJTNjJTdicXVlbGxlX3BsX3BsXzE4ODglN2QlMmZjYXRlZ29yaWVzJTNjJTdicXVlbGxlX3BsX3BsXzE4ODhfcGxfMjI4MiU3ZCUyZmNhdGVnb3JpZXMlM2MlN2JxdWVsbGVfcGxfcGxfMTg4OF9wbF8yMjgyX3BsXzIzMTMlN2QmZmhfc3RhcnRfaW5kZXg9MA==-/index.html Jakoś żadna nie przypadła mi do gustu. Dobrej nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: torebki 14.01.09, 00:59 Chyba źle podałam link. Spróbuję jeszcze raz http://www.quelle.pl/pl/q4r/neu_damen/navi_24/navi_1//FH_ZmhfZWRzPSVjMyU5ZiZmaF92aWV3X3NpemU9OSYmZmhfbG9jYXRpb249JTJmJTJmcXVlbGxlX3BsJTJmcGxfUEwlMmZjYXRlZ29yaWVzJTNjJTdicXVlbGxlX3BsX3BsXzE4ODglN2QlMmZjYXRlZ29yaWVzJTNjJTdicXVlbGxlX3BsX3BsXzE4ODhfcGxfMjI4MiU3ZCUyZmNhdGVnb3JpZXMlM2MlN2JxdWVsbGVfcGxfcGxfMTg4OF9wbF8yMjgyX3BsXzIzMTMlN2QmZmhfc3RhcnRfaW5kZXg9MA==-/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
hanula1950 Re: wariackie @ 14.01.09, 09:34 Ja wczoraj do gazetowej poczty nie zagladałam, a dzis zastałam 121 wiadomości!!!Przeprosiny oczywiscie też były. Na dodatek 69 spamu. Do tej pory to wszystko usuwałam. Mam nadzieję, że usterke juz usunięto i teraz będzie wszystko w porządku. Wczoraj był u mnie E. Zmienił mi pościel, pilnował jak sie kąpałam i myłam głowę. W czystej pościeli i nowej koszulce, dobrze domyta od razu lepiej sie poczułam. Odpowiedz Link Zgłoś
hanula1950 Re: wariackie @ 14.01.09, 09:37 Czekałam 5 minut zanim wysłałam post. Pokazał sie komunikat ,,Brak połączenia z bazę forum". Mandy - dzięki za namiar na humorki. Jak mi zbraknie to z pewnoscia wykorzystam. Za oknem mam słoneczko i tylko 5 stopni mrozu. hanula1950.blox.pl haneczka1950.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: dziś trzynastego :( 14.01.09, 23:54 Kabe martwisz mnie. Nie łykaj żadnych tabletek. To nic nie da. One nie działają bez przerwy. Lepiej z kimś porozmawiaj. Albo napisz wszystko na kartce. Potem ją przeczytaj i zniszcz. To w jakimś stopniu pomaga. Wierz mi. Jutro będzie lepiej. Spokojnej nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
hanula1950 Re: dziś trzynastego :( 15.01.09, 10:39 Mandy - dowcipy od Ciebie zapisałam i wykorzystam. Kabe -m dzięki za telefon - jesteś kochana. Do mojej p. doktor postaram się dostać we wtorek. Ona tylko przyjmuje we wtorki i czwartki. W tym tygodniu jest na szkoleniu. Miłego dnia wszystkim zyczę. Kabe - trzymam kciuki.Buziaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: dziś trzynastego :( 15.01.09, 13:18 Za chwilkę wyjeżdżam do MMŻ. Tam ponoć zima na całego. Śnieżno i biało. Cieszę się bo u mnie ponuro i coś siąpi z nieba. Odezwę się po powrocie. Życzę wszystkim dobrego samopoczucia. Szczególnie Kabe i Hanuli a Flo szczęśliwej podróży. Papapa Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: dziś trzynastego :( 15.01.09, 14:40 Dzięki serdeczne za życzenia :) mandy4 napisała: > Za chwilkę wyjeżdżam do MMŻ. > Tam ponoć zima na całego. Śnieżno i biało. > Cieszę się bo u mnie ponuro i coś siąpi z nieba. u nas po zimie nie ma już śladu, wczoraj było +5 stopni, dziś +3 i słonko świeci. Dobrego dnia wszystkim życzymy. Flo, szczęśliwej podróży od szczęśliwej trzynastki :) i baw się dobrze, nie zapomnij zabrać aparatu, po Twoim powrocie chcielibyśmy zobaczyć choć malutką relację zdjęciową z tego lata zimą :) Odpowiedz Link Zgłoś
florentynka Dzięki za życzenia 15.01.09, 16:20 Wylatuję w niedzielę skoro świt. Podróż będzie długa, ale za to potem... Same atrakcje. Mam nadzieję, że zdjęcia będą bardzo udane. Wszystko poprane, poprasowane. W sobotę wrzucam tylko do walizki. Zaszczepiłam się na żółtaczkę, dur, tężec i żółtą febrę. Malarię zignorowałam, biorę ze sobą środki antykomarowe, i to musi wystarczyć. I już mnie prawie nie ma:) Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Dziendobry! 16.01.09, 13:57 Czy wszyscy jeszcze smacznie śpią po kabowej kołysance na dobranoc? :) Trzeba kukurykać czy sami się obudzicie? :)) Miłego dzionka wszystkim życzymy Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Dobry wieczor i ... 16.01.09, 21:50 ...dobranoc chyba... choć nie wiem, bo cały dzień przespaliście, to co będziecie w nocy robili? :) Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: d o b r a n o c 17.01.09, 00:00 Dorota żyje! Tylko trochę zabiegana i w dodatku nieco niepełnosprawny komputer ma, a do tego trzeba mu chyba generalne porządki zrobić, bo coś dziwnie chodzi! Wczoraj wreszcie złożyłam papiery na paszport, bo mi z mody wyszedł jakiś czas temu, od miesiąca szłam i dojść nie mogłam, a jak doszłam to się okazało, że w całkiem inne miejsce powinnam dojść, wrrrr! Bardzo podoba mi się zima, 100 razy wolę ją niż lato, bo nawet jak na dworze trochę zmarznę, to w domu jest dobra temperatura (to znaczy przykręcony prawie do zera kaloryfer i niedomknięte okno), a latem od upału nigdzie nie ma ucieczki! Tam gdzie się Flo wybiera to ja bym nie chciała, za gorąco! Ale zdjęcia chętnie pooglądam, więc cudownych wrażeń życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: Dobry wieczor i ... 17.01.09, 00:12 kabe.abe napisała: >Czy można zlikwidować skrzynkę pocztową, zachowując nick na potrzeby >forum? >Wiem, że gdybym założyła sobie nowe konto = nick, >to nie muszę chyba mieć konta pocztowego, ale czy to działa w drugą >stronę? Kabe, zakładając konto na "gazecie" na samym początku decydujesz się, czy ma być z pocztą, czy bez. Później to chyba nie ma możliwości modyfikacji. Co prawda możesz spróbować napisać do kierownictwa "gazety", ze chcesz usunąć pocztę, ale teraz to chyba nie ma z kim gadać, bo admin do bani. U nas tez znów się pojawiają głupie @, mimo, ze założyliśmy filtr, teraz na odmianę lecą z adresu administrator@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
hanula1950 Re: Dobry wieczor i ... 17.01.09, 08:56 Flo - mogę Ci tylko tej Afryki pozazdrościć. Serwer na gazecie wariował. Za radą KABE napisałam do OLSA czyli adm i teraz już jest w porządku. Wczoraj u wszystkich podpisywano mnie jako fg2002. Nawet weszłam na ten blog, ale facet nic tu nie był winien. Jakieś przekierowywanie automatycznie sie włączało. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan W pustni i puszczy.. 17.01.09, 16:09 ..no, no Flo byle nie musiała expedycja poszukiwawczo-ratownicza startować. Stasia nima a Nel? Odpowiedz Link Zgłoś
florentynka Re: Dzięki za życzenia 16.01.09, 23:19 Tak, wiem, na malarię nie ma szczepionki, gdyby była, tobym się zaszczepiła i miała z głowy, a nie mam czasu do szpitala wolskiego jechać, bo tam to się spędza cały dzień. A ja nie mam wolnego całego dnia, więc odpuściłam sobie malarię, ale za to pół walizki środków antykomarowych zabieram. A tym razem będzie Afryka dzika:) Kenia i Tanzania. Przez pierwszy tydzień nieustające safari. Dziś na wysokości parków narodowych było 26 st. Drugi to Mombasa, plaża, rafa koralowa. Dziś w Mombasie było 32 st.:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
fergiez Re: Różności pełne serdeczności...7 17.01.09, 15:53 Ja znam osoby co loguja się na ten serwis do wyszukiwania widzianych na ulicy kobiet i mezczyzn - gomze.pl , a tam zamiast kogos szukac to wypelniaja ten fajny formularz [wzrost,waga etc] i pisz ze jak ktos spelnia normy z niego to chca sie umowic na seks :) Jak im się znudzi to kasują i tak w kółko. Zawsze dodatkowe miejsce, więc nie szkodzi próbować. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Hmm.....KaBe? 17.01.09, 16:06 ..może Ci o tą idee chodzi co fergiez przytoczył? Cel może nie ten ale idea do wykorzystania do innych celów. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: parmesan ! 17.01.09, 21:25 Kabe, myślałem, że potraktujesz to z przymrużeniem oka :) chyba nie wzięłaś tego na poważnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan melodia.. 17.01.09, 21:45 ..na dobranoc. Dziś zapodaję E.Morricone, b. lubię tego kompozytora (długo szukałam tej kompozycji, bo zapomniałam tytułu) pl.youtube.com/watch?v=jbdPUiih020&feature=related Miłych snów Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: melodia.. 17.01.09, 21:47 napisało mi się z profilu Parmesana. mam nadzieję, ze nie będziecie mi mieli tego za złe :) Odpowiedz Link Zgłoś
florentynka Buziaki dla wszystkich 18.01.09, 00:06 Jutro o tej porze będę w Mombasie:) Będę za wami tęskniła i obiecuję, że od lwów będę się trzymała z daleka. Ale nie aż z takiego dużego daleka, żeby nie móc zrobić zdjęcia:) Wracam 2 lutego. Licencjonowane papatki Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: Buziaki dla wszystkich 18.01.09, 01:15 Baw się dobrze Flo i odpoczywaj w promykach mombaskiego słonka! a wracając zabierz trochę tego lata do kraju :) Zdjęcia lwów i innych dzikich zwierzątek rób z bezpiecznej odległości. Czekamy tu na Ciebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Kartka z kalendarza 18.01.09, 09:06 18-347 Tydz. 3 wschód słońca: 07.42 zachód słońca; 16.07 wschód księżyca: 00.46 zachód księżyca: 10.10 18 styczeń niedziela imieniny: Piotra, Małgorzaty, Liberty, Bogumiła, Krystyny, Jaropełka "Nie wystarczy pokochać, trzeba jeszcze umieć wziąć tę miłość w ręce i przenieść ją przez całe życie" /K.I.Gaczyński/ Dzień dobry! Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Zielono mi....... 18.01.09, 12:50 ....zielono mi! A nasza kolekcja powiększyła się o Fikusa Alii i o Monsterę. Coraz bardziej zielono jest w naszym kąciku zieleni. roslinyozdobne.info/monstera.html www.bekra.de/galerie/9-interior-design/detail/74-ficus_longifolia_sauerland50.html?tmpl=component Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Przędziorek 18.01.09, 13:00 Walka z nim trwa. Ostatnio fachowiec od zieloności poradził nam by: -roślinę mocno pod prysznicem zrosić i nawilżyć oraz okryć folią by stworzyć jej "mikroklimat" -roztworem z ciepłej wody i płynem do płukania naczyń opryskać całą roślinę ze wszystkich stron dokładnie a po 14 dniach powtórzyć całą procedurę. Powinno pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Niedzielnie 18.01.09, 14:19 Pogoda za oknem robi się sympatyczna, chyba wypadałoby na jakiś spacerek wyruszyć! Ja jestem cała w skowronkach, bo mamy FERIE!!! 2 tygodnie spokoju! Wiem, wiem dopiero co były 2 tygodnie ferii świątecznych, no ale wolnego od szkoły nigdy dość! Usiadłam do komputera dziecka, aby porobić płatności i przy okazji zajrzałam co słychać. Flo już daleko, fajne przeżycia przed nią, nam pozostaje tylko czekać na relację zdjęciową.A jak tam Hanula? Na chodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Przędziorek 18.01.09, 14:21 Moje dziecko też walczy z jakimś paskudztwem na roślince, wyczytał w internecie, że to skoczogonki (???), ja miałam to latem na balkonie i musiałam wyrzucić wszystkie fuksje, bo na nich szczególnie się to dziadostwo usadowiło. Pomidory, które tam parę dni stały i hartowały się przed wywiezieniem na działkę też się zaraziły i potem jak wchodziłam do szklarni to latały mi tłumy takich białych przecinków, mam nadzieję, że przez zimę wymarzną! Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Przędziorek i inne .....takie różne tam 18.01.09, 15:27 Dorotko, skoczogonki to takie wredne paskudztwa, co w wodzie, na ziemi i w powietrzu żyją (poczytaj) pl.wikipedia.org/wiki/Skoczogonki Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan ..cdn. 18.01.09, 15:39 ..a tu możesz sobie jego podobiznę obejrzeć. Strona niemiecka gdyż na polskiej nic niema więcej niż to co już wysłałem. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: ..cdn. 18.01.09, 19:49 Znowu nie zamieściło linku. Więc jeszcze raz, trzeba stronę w dół przesunąć. de.wikipedia.org/wiki/Springschw%C3%A4nze Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe ech, mała... 18.01.09, 22:39 Dziś na dobranoc piosenka Rodowicz : janfil.wrzuta.pl/audio/vgnM3IYzYz/ech_mala_-_maryla_rodowicz_top_trendy_2008 Małolatą jesteś, tata cię kołuje I powera ci odbiera w zarodku Sprawdza notes i kieszenie, kontroluje Żeby zgasić to co pali się w środku Gdy w sobotę na imprezę ostrzysz sobie smak Tata z piwkiem sobie leżąc mówi tak Ech mała, nie szalej Masz 16 lat Za wcześnie na bale Na kluby przyjdzie czas Ty się nie baw zapałkami Bo cię sparzy żar Siedź w chałupie wieczorami Kiedy kusi bal Ech mała, nie szalej Za testem goni test Takie życie mała Takie jest Gdy mężatką jesteś lat dwadzieścia parę A twój mąż pocztówki zbiera albo znaczki Czasem przyśni ci się knajpa czy kabaret Z jakimś tangiem argentyńskim po kolacji Gdy na mały koniak z kawą chcesz się wyrwać vis a vis Mąż, którego łamie w stawach Znad gazety powie ci Ech mała, nie szalej Bo masz 50 lat Już bliżej niż dalej Co miał to dał ci świat Ty się nie baw zapałkami Bo cię sparzy żar Siedź w chałupie wieczorami Kiedy kusi bal Ech mała, nie szalej Sprzątaj, gotuj, pierz Takie życie mała Takie jest Dziś w kąciku swoim siedzisz po cichutku I uśmieszek dobrotliwy masz na twarzy Nad sernikiem, konfiturą, nad robótką Kiedy ci się już kompletnie nic nie marzy Tylko gdy zapachnie różą Nagle ci się wyda że że pan Bozia tam na górze Cicho szepnął ci ole Ech mała, poszalej Masz 80 lat Coś zapal i nalej Tak mało dał ci świat Baw się wreszcie zapałkami Niech cię sparzy żar Nie siedź w domu wieczorami kiedy kusi bal Ech mała, poszalej Garściami bierz co chcesz Takie życie mała Takie jest Ech mała, poszalej Masz 80 lat Coś zapal i nalej Tak mało dał ci świat Baw się wreszcie zapałkami Niech cię sparzy żar Nie siedź w domu wieczorami kiedy kusi bal Ech mała .... :) D o b r a n o c Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: ech, mała... 19.01.09, 09:55 Super tekst. Dzięki Kabe. Nie znałam tej piosenki. Nie mam zamiaru czekać jeszcze 21 lat, gdyż 80-tki mogę nie dożyć. Więc od dzisiaj zaczynam "szaleć". Tak mało dał mi świat. Zacznę więc garściami brać co życie mi da. Obym tylko nie przeholowała :)) <"//======\\----- Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Wróciłam 19.01.09, 10:05 w domowe pielesze. Okropnie połamana. Przez wczorajszą gołoledź. Wieczorem chodniki były strasznie oblodzone. Poślizgnęłam się i poleciałam do tyłu jak długa. Łokieć odbity, z tyłu głowy guz jak śliwka. Dobrze, że miałam kaptur płaszcza założony na głowę, który trochę zamortyzował uderzenie. Jakiś młodzieniec, który akurat wyszedł z psem na spacer pomógł mi się pozbierać. Jeszcze czuje dotyk jego dłoni :))) Mam nadzieję, że dzisiaj chodniki w lepszym stanie. Całą noc podało ale temperatura chyba powyżej zera, więc chyba nie będzie tak ślisko. Nie mogę sprawdzić bo podczas mojej nieobecności zniknął mi pozaokienny termometr. Wyparował. Chyba ktoś wszedł po rusztowaniu i go oderwał. Ruszam po świeże pieczywo a Wam życzę miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: Wróciłam 19.01.09, 20:13 Mandy, mamy nadzieje, ze dziś skutki upadku są mniej odczuwalne. Dobrze, ze młodzieniec był na miejscu i pomógł Ci od razu. Ech ta gołoledź! :( Uważajcie na te oblodzone chodniki i ulice. U nas wczoraj przymroziło przygruntowo w nocy i w niektórych miejscach było sliskawo. Ale rano wszystko puściło, gdyby nie ostry zimny wiatr, który kolo południa ustal, byłoby całkiem ciepło. Nawet słonko na dłuższą chwilkę wyjrzało. Generalnie temperatury mamy na plusie. Niektóre krzewy zaczynają paczki wypuszczać :) Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: na dobranoc 20.01.09, 16:11 Coś mi się wydaje, że nie tylko ja miałam dzisiaj problemy z wejściem na forum. Trzeci raz podchodzę. Wreszcie się udało. Otwierało się strasznie wolno, a o zalogowaniu rano mogłam tylko pomarzyć. Może przez tą pogodę? Jest okropnie. Od samego rana pada. Pod wodą, tam gdzie śnieg nie był odśnieżany, skorupa lodu. A ja dostałam zaproszenie na koncert w Szkole Muzycznej. Jak tu pójść w taka pogodę? Jednak chyba się wybiorę. Skutki niedzielnego upadku już tak nie dokuczają. Obym tylko ponownie się nie przewróciła. Odezwę się po powrocie. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 brak połączenia? 20.01.09, 16:14 Trzy razy próbowałam wysłać poprzedni post. Za każdym razem pokazywał się komunikat: Brak połączenia z bazą forum. Prosimy spróbować za chwilę. Czy u Was też tak jest? Może stąd Wasze milczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 znów pełno @ 20.01.09, 16:19 na gazetowej poczcie. Większość od jakiegoś Hieronima i administratora. Nie otwierałam ich przed wykasowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
hanula1950 Re: znów pełno @ 20.01.09, 16:56 Jeszcze po chorobie do siebie nie doszłam, a muszę jeździć do wnusi, bo ma zapalenie płuc. Przychodzę padnięta. Nie gniewajcie się, że mało tu bywam. Dziś zapraszam na zdjęcia do moich obu blogów, bo jest wpis dla GTWb. Buziaki dla wszystkich. Na poczcie jeszcze nie byłam, więc nie wiem ile tego spamu znów przyszło. hanula1950.blox.pl haneczka1950.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: znów pełno @ 20.01.09, 23:09 A u mnie na poczcie pusto, żadnego spamu, mimo, że żadnych filtrów nie ustawiałam! Z logowaniem się też nie mam problemów, a jak z wysyłaniem postu, to zaraz zobaczę. Co prawda rano nie zaglądałam, dopiero teraz. Tylko z naszą klasą dzisiaj coś się kiełbasiło, coś tam chyba robią, bo mnie wywaliło i nie mogłam ponownie wejść! Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Dobranoc 20.01.09, 23:19 Problemy z forum były chyba tylko do godzin popołudniowych. Teraz bez problemu weszłam. Byłam na pięknym koncercie. Uczniowie miejscowej szkoły muzycznej prezentowali swoje umiejętności. Zdolne te nasze dzieci i młodzież. Może kiedyś MMŻ też tak będzie grał? Chciałabym. Jest zdolnym i mądrym facetem i sądzę, że rodzice należycie nim pokierują. Idę już spać. Życzę Wam spokojnej nocy. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
hanula1950 Deszcz. 21.01.09, 08:49 Dziś rano powitał mnie deszcz. Wiosna przyszła czy co? Spamu wczoraj miałam 23, dziś tylko 3. Ponoć był jakiś błąd serwera. Na chello nie mam żadnych problemów. Odezwę się po powrocie od wnusi. Miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Dzisiaj 21.01.09, 14:57 Dzień Babci. Z przedszkolnej laurki wręczonej mi przez MMŻ: "Babciu nasza ukochana, nie bądź nigdy zatroskana, niechaj wdzięcznych wnucząt koło, zawsze widzi Cię wesołą! Niechaj w zdrowiu długie lata dni Twe płyną w pomyślności, niech Twe chwile radość splata pośród wnucząt swych miłości!" Wszystkim Babciom pięknego popołudnia życzę. Dzisiaj też jest Agnieszki. Parmesan czy nasza Agnieszka obchodzi dzisiaj imieniny? Jeżeli tak to życzę Jej wszelkiej pomyślności. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Agnieszka..... 21.01.09, 18:15 ..też ma dziś imieniny. Mandy dobrze pamięta. Więc jej śladem składam, wraz z 13 serdeczne życzenia. 13x --,---'--@ Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Dzisiaj 22.01.09, 21:07 A co tu tak pusto? Nikogo dzisiaj nie było, czy u mnie komputer coś szwankuje? Mam nadzieję, że nie dopadła wszystkich grypa? Jak to jest, że jak my mamy ferie, to od razu zaczyna się odwilż? No normalnie złośliwość! Dzisiaj pogoda absolutnie koszmarna, szaro, buro i deszczowo w dodatku, najchętniej człowiek nie wstawałby z łóżka! Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Urodziny 22.01.09, 21:12 A_ski dzisiaj! Wszystkiego najlepszego jej życzę! Sto lat zdrówka i pomyślności! Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Dzisiaj ... 22.01.09, 22:46 Kabe, mnie się często klawiatura przestawia, ale to trzeba u siebie przestawić, tam na dole w pasku po prawej stronie jest znaczek klawiatury i trzeba przestawić na "polski" zamiast "polski (214")! Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan ..właśnie.... 22.01.09, 23:07 ..Dorotko, też to zauważyliśmy. Pustawo jakoś takoś dziś. Ale pewnie zmieni się gdy cieplej będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
hanula1950 Re: ..właśnie.... 23.01.09, 10:31 Podziwiam Cię KABE za to liczenie. Jesteś wielka. Ja tylko 3 razy? Całkiem możliwe. Czuję się już lepiej, więc będę odzywać się częściej. W środę był u mnie ksiądz i to już o 17.45. W zeszłym roku o 21.50! Dzisiaj jadę do wnusi na 13-tą, więc od rana chowałam bożonarodzeniowe ozdoby. Koniec świętowania. Dziś u mnie w blogu dalszy ciąg góralskiego kolędowania - zapraszam hanula1950.blox.pl haneczka1950.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Sporo.... 23.01.09, 12:43 ..jak na naszą nie tak liczne grono. Trzeba by powiększyć i frekwencję, i ilość. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: ..właśnie.... 23.01.09, 19:43 Kabe zajrzałam. Dziękuję. Przeczytałam. Odpisałam. Dołączyłam też fotkę wrocławskiej choinki. Jak ktoś chce zobaczyć to mogę podesłać. Miłego wieczoru. Odpowiedz Link Zgłoś
hanula1950 Re: ..właśnie.... 23.01.09, 21:02 Dziś jak zwykle byłam u wnusi. Córka poczęstowała mnie potrawą, którą jadłam po raz pierwszy w życiu. Była to kasza perłowa z kurczakiem w sosie grzybowo - śmietankowym. Pychotka.Zawiozłam wnusi prezent, bo jutro ma 4-te urodziny. Urodziny z gośćmi będą po jej wyzdrowieniu. Ona się cieszy, że będzie się rodziła dwa razy. Ale kino. Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 Re: Różności pełne serdeczności...7 23.01.09, 16:11 Poprawiam statystykę! :) Serdecznie Was Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 Re: Różności pełne serdeczności...7 23.01.09, 16:17 "W pogoni za szczęściem" - "The Pursuit of Happyness" - kapitalny, niezwykły film! Kto nie widział, koniecznie musi obejrzeć. Serdecznie polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 W pogoni za szczęściem 23.01.09, 19:03 Dzięki Elisso, Będąc we W. na pewno ten film obejrzę. Kabe jesteś niesamowita. Mogłabyś być naszym kronikarzem. Twoje statystyki są super. Na pocztę za chwilką zajrzę. Mało mnie teraz bo fatalnie się czuję. Więcej leżę niż chodzę. Strasznie mnie zatyka. Czuję się jak moja mama na 2 tygodnie przed śmiercią. Najgorsze, że wizytę u pulmonologa mam wyznaczoną dopiero na kwiecień. O wcześniejszym przyjęciu nie mam co marzyć. Jeżeli samopoczucie się nie poprawi to w poniedziałek pójdę prywatnie. Jestem zaniepokojona gdyż jeszcze nigdy tak źle się nie czułam. Wczoraj po południu pojechałam do mego Taty i nie miałam siły wrócić. Poza tym jakaś fobia mnie ogarnęła. Zaczynam się bać sama mieszkać (czarna wizja w razie zasłabnięcia). Nie cierpię siebie takiej a nie potrafię się wziąć w garść. Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: W pogoni za szczęściem 23.01.09, 23:18 Ja też poprawiam statystykę :) Kabe, trzeba było chociaż telefonem zrobić zdjęcie choinki. Mi się ta wrocławska też podoba. Każdego roku jest inna. Czytałam, że jakieś łobuzy zbiły 3 bombki, bo zachciało im się wejść na nią. Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Mandy! 23.01.09, 23:23 Dbaj o siebie, proszę. Jeśli tak długo musisz czekać na wizytę u specjalisty - - idź na pogotowie. Przecież nie możesz czekać do kwietnia! wrrr....Ta nasza służba zdrowia jest ciężko chora... Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: W pogoni za szczęściem 24.01.09, 00:32 To i ja statystykę poprawię! Kabe, jesteś naprawdę niesamowita z tym liczeniem, że też Ci się chce! Szkoda, że człowiek nie może zapaść w sen zimowy, niektórym zwierzętom to dobrze! Zwłaszcza jak tak szaro i buro dookoła to najchętniej nie wstawałabym z łóżka! Mandy, może to przez tę pogodę tak źle się czujesz? Koniecznie idź do lekarza, może powinnaś zmienić leki? A może wyjazd do Neptunowa dobrze by Ci zrobił? Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: W pogoni za szczęściem 24.01.09, 15:48 Dziękuję Wam. Dbam o siebie. Zrobiłam zakupy i już nigdzie dzisiaj nie wychodzę, choć niesamowicie ciągnie do ludzi. Dobrze, że ptak mi dzisiaj od samego rana śpiewa. W poniedziałek idę do lekarza a teraz pod ciepły kocyk z książką w ręku. Wieczorem włączę ponownie komputer. Pa. Miłego popołudnia. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Sen zimowy... 24.01.09, 16:26 ..Doro. Są osobniki homo sapiens, które zapadają w pewny rodzaj snu zimowego. Ale jest to więcej "wirtualny sen zimowy". Budzą się dopiero pod wpływem wiosennych promieni słońca. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 coś dla naszych panów: 24.01.09, 17:38 wiadomosci.wp.pl/gid,10781931,gpage,3,img,10781934,galeria.html Prawda, że urocze? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 i coś dla pań 24.01.09, 18:19 równie uroczego :)) www.zeberka.pl/art.php?id=3208 prawda? Już siebie w nich widzę. Szczególnie w tych za 1215 euro. Hihi Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 internet 24.01.09, 18:21 to chyba diabeł wymyślił. A miałam sprzątać. Wyłączam. Papa. Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: i coś dla pań 24.01.09, 19:23 Takie i podobne pumpki były już kiedyś modne. Dosyć wygodne w noszeniu. Coś na cieplejsze dni. ale ceny są powalające :> Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: i coś dla pań ....hehehe. 24.01.09, 21:25 Mandy, a gdzie ty to znalazłaś? I te ceny!?! Powalające. Zobacz tutaj store.girlskirtmission.com/-strse-Pants-cln-HAREM/Categories.bok Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: coś dla naszych panów: 24.01.09, 19:16 cha cha :P bardzo oryginalne. W takim stroju to chyba raczej niewielu panów chciałoby chodzić :) ale za panów się oczywiście nie wypowiadam ;) pewnie znajdą się odważni Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Sen zimowy... 24.01.09, 17:42 Sen mnie dzisiaj ogarnął na tapczanie. Nic nie przeczytałam. Wyspana i rześka biorę się za sprzątanie mego M-2. Jednak sen to najlepsze lekarstwo. No i Neptunowo, ale to dopiero za m-c. Odpowiedz Link Zgłoś
hanula1950 Piękne słoneczko. 25.01.09, 13:17 Za oknem piękne słoneczo.Żyć się chce na nowo.. KABE - tę witaminę kupiłam już dawno . Dzięki za radę. Może to ona mi pomogła. Dziś leżę, bo jakieś zmęczenie ogólne odzczuwam. Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: Piękne słoneczko. 25.01.09, 13:58 U nas też piękne słoneczko, ok +6 stopni Pogoda spacerowa, trzeba korzystać i zacząć pomału ładować baterie :) Ciekawe, co u Flo, u niej słońca pod dostatkiem. Pewnie wróci opalona :) Kabe, sukienka śliczna, torebka do niej malutka, na cieniutkim paseczku. Wg mnie torebka nie musi być widoczna, żeby nie odwracała oczu od tej pięknej sukni. Miłej niedzieli wszystkim życzymy :) Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Malejąca frekwencja! 25.01.09, 14:46 Tu masz KaBe rację, gdy słońce mocniej przygrzeje pierwsza Dorota na działkę wywędruję, a tam sieci nie ma, no chyba że będzie używać Laptopa i łączyć się będzie bezprzewodowo, ale nie wiem jakie możliwości techniczne by miała na tej działce? No chyba że per satelitę. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Malejąca frekwencja! 25.01.09, 17:02 Z frekwencją nie będzie tak źle. Jesteśmy przecież optymistami. Jedynie Dorotki częściej nie będzie. Pozostali będą mieć dostęp do netu codziennie. Wszystko od nas samych zależy. Jak Kabe od czasu o czasu poda statystykę w takiej formie jak ostatnio to sądzę, że frekwencja od razu wzrośnie. Tak przynajmniej teraz było :)) Ja sobie dzisiaj dzień gospodarczy zrobiłam. Po śniadaniu - oj późno dzisiaj było bo wczoraj Ptaśka oglądałam - wzięłam się za prasowanie. Nastawiłam odpowiednią muzyczkę, otworzyłam buteleczkę mego ulubionego napoju i wszystko wyprasowałam. A miałam tego sporo. Potem z moim ptakiem się pobawiłam i tak zrobiło się późne popołudnie. Pogoda u mnie niezbyt przyjemna, więc siedzę w domu. Teraz pobuszuję po necie bo ciekawa jestem co w kraju i na świecie się dzieje. Ale przedtem nastawię minutnik by za długo przed komputerem nie siedzieć. Potem zjawię się tu ponownie. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 sukienki 25.01.09, 17:08 Kabe sukienki bardzo mi się spodobały. Niestety fasony nie dla mnie. I ze względów finansowych i z powodu fatalnych ramion i pleców. Chyba, że z bolerkiem. Ale wówczas sponsor byłby konieczny :)) Wydaje mi się, że Twoja torebka jak najbardziej do każdej z tych sukienek by pasowała. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Posty na Forum 25.01.09, 21:22 Pozwoliliśmy też, naśladując KaBe posiedzieć nad statystyką naszego Forum. Mailem wyślemy nasze wypociny. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: konkurs skoków 25.01.09, 23:33 Zła jestem na siebie bo skoków nie oglądałam. Zajęłam się porządkowaniem zdjęć i o skokach zapomniałam. Ale za to albumy (te realne a nie w komputerze) mam uporządkowane. Idę już spać bo rano biegnę zarejestrować się do lekarza. Spokojnej nocy życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Posty na Forum 25.01.09, 23:26 Oj Dorotka na działkę nieprędko wywędruje, przecież do wakacji jeszcze strasznie daleko! A wiosną to tylko weekendy, więc 5 dni w tygodniu będę. Internetu na działce raczej nie będę miała, nie ma sensu płacić cały rok za coś, co przez dwa miesiące w roku tylko jest potrzebne. W domu mam, więc na drugi szkoda mi pieniędzy, zwłaszcza, że kryzys zagląda nam już w okna i każdy grosz będzie się liczył! Może w telefonie będę czasem sobie sprawdzać pocztę lub zaglądać na forum? Muszę spróbować jak to działa! Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: internet 25.01.09, 23:31 Ja też myślę, że internet to straszny pożeracz czasu, siedzę w nim i siedzę, tyle ciekawych blogów, wzorów robótkowych i kartkowych, życie można spędzić na tym surfowaniu! Zresztą widać chyba to po tym o jakich dziwnych porach nieraz tu zaglądam! Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Posty na Forum 25.01.09, 23:29 Dziękuję za wykres. Ale chyba też mój komputer wszystkiego nie puścił, bo ukazał się jakiś komunikat, że nie może odczytać znaków liczb. Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 Zaczynamy nowy tydzień 26.01.09, 07:37 Witam Was w poniedziałek z rana. Wstałam przed kurami :) o 5:50 Miłego Dnia Wam życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: Zaczynamy nowy tydzień 26.01.09, 11:56 elissa2 napisała: > Witam Was w poniedziałek z rana. > Wstałam przed kurami :) o 5:50 > Ale kogut już był na nogach Ellisko? :) Odpowiedz Link Zgłoś