kendo 21.06.21, 09:25 fotel kibica zostal pusty, jakos mnie nie ciagnie do ogladania.. wiadomosci jednak docieraja z mediow, Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kendo Re: fotel kibica, 21.06.21, 09:32 szwecja-polska dzis mecz, a juz w mediach" zaczyna sie polityczna rozroba" www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/a/nA8Exo/ge-tillbaka-det-ni-stal-pa-1600-talet „Oddaj to, co ukradłeś w XVII wieku” Polski atak na Szwecję przed meczem o mistrzostwo Europy ...CYT... Losy Polski na Mistrzostwach Europy są przesądzone przeciwko Szwecji. Teraz emocje rosną – naprawdę. „ złodzieje! Oddajcie to, co ukradliscie nam w XVII wieku” – pisze Krystyna Pawłowicz, sędzia polskiego Trybunału Konstytucyjnego. cd... "Nigdy nie zapomnij" Pawłowicz nawiązuje do tzw. wojny polskiej Karola X Gustawa, która miała miejsce w połowie XVII wieku i która w Polsce nazywana jest „powodzią szwedzką”. Według Polaków Szwecja została zobowiązana do zwrotu zagrabionych archiwów i bibliotek – zobowiązanie, które nie zostało jeszcze spełnione. Największa polska gazeta Gazeta Wyborcza nazywa jej posunięcie "niesmakiem", ale Pawłowicz broni swojego ostrego tonu. „To dobra okazja, by przypomnieć Szwedom, że grabili Polskę jako barbarzyńcy. Szwedzi grają dziś niewinnie, ale my Polacy nigdy nie zapominamy – mówi. CIEKAWE CO Z TEGO WYNIKNIE, TAK ODWAZNIE KOBIETA SIE WYRAZA Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: fotel kibica, 21.06.21, 10:05 Kazda wojna niosla za soba grabieze, wiele grabionych zdobyczy nigdy nie ujrzalo swiatla dziennego, i nie wszystkie zdobycze byly oddawane nawzajem dla ograbionych i zwyciezcow. To juz historia i sport powinien byc sportem i nie mieszanym z polityka, takie jest moje zdanie, Odpowiedz Link
kallisto Re: fotel kibica, 21.06.21, 15:57 Kendus to zdrowo walnieta w mózg czarownica. Ona jest od tego zeby wszystkich sklocic. Jest agresywna i wulgarna. Najgorszy tym paskudnej baby z jaka sie spotkalam. Wstyd zebyt aki ktos byl w rzadzie. Zawsze tak jest ze ten co mial morde dlugo sie utrzymywal. Ona nie ma wyczucia ani kultury, saczy sie z niej jad jak ze wscieklej zmiji , jest wredna i pyskata, obraza wszystkich kogo moze obrazic. Kolejna blizniaczka tego tam co w dziecinnym foteliku jeździ. Czy jej sie pidoba czy nie to mecz sie odbędzie tylko wdtydu nam baba robi ale co mowic skoro caly rzad jest taki. Wstyd!!!!! Odpowiedz Link
maria88 Re: fotel kibica, 21.06.21, 16:14 Transmisja meczu dopiero w Srodę. Ja jestem zapalonym kibicem w piłce noznej. Ale oglądam tylko mecze na wyższych szczeblach. Pierwszy mecz Polaków to klęska. Bardzo słabo grali. Drugi zremisowali ale tez Hiszpanie grali duzo lepiej. Byli bardziej dokładni w kopaniu piłki. Za krótki czas żeby cos zmienic w polskiej druzynie chyba że będą mieli szczęście to wygrają. Wielkim kibicem w piłke nozna był mój tata. Wielokrotnie w niedzielę mama szykowała kanapki,napoje i cała rodzina siedziała na stadionie oglądając mecz. Ta miłośc do piłki i do papierosów skończyła sie dla Niego tragicznie. W r.1982 oglądając pózną nocą mecz Polska-ZSRR dostał zawału i skonczył zycie. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: fotel kibica, 21.06.21, 16:34 To nie atak Polski na Szwecję,tylko atak baby niezrównoważonej A tak jej odpowiedział Marcin Stanisław Matczak – polski radca prawny, profesor nauk społecznych w dyscyplinie nauki prawne, specjalista w zakresie teorii i filozofii prawa, profesor uczelni na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego Marcin Matczak - @wsamraz Przed meczem Polska-Szwecja apeluję o zwrot zagrabionego przez szaleńców Trybunału Konstytucyjnego. A jeśli ktoś czuje się ofiarą siedemnastowiecznej grabieży, niech może poczyta Sienkiewicza do poduszki, a nie wypowiada się w imieniu mojego państwa. Odpowiedz Link
kendo Re: fotel kibica, 22.06.21, 07:27 nie sledze polskiej polityki, bylam zdziwiona jej atakiem, wroci moja sasiadka z kraju to mnie "objasni glebiej o tej osobie" doprawdy Mario w srode graja polacy ze szwecja, wspolczoje utraty Taty w takich okolicznosciach.., dunczycy sie ciesza, ze pokonali rosje.. Odpowiedz Link
kallisto Re: fotel kibica, 23.06.21, 11:40 Kibicki czy siadamy dzisiaj przed tv i ogladamy mecz? Odpowiedz Link
kendo Re: fotel kibica, 23.06.21, 12:23 dzis o 18 gra polska ze szwedami, polacy maja wygrac, bo inaczej wypadaja z gry-KIBICUJEMY Odpowiedz Link
maria88 Re: fotel kibica, 23.06.21, 14:46 Nie potrafię wytypować kto wygra, bo nie widziałam grającej drużyny Szwedzkiej. Polacy jak dotychczas to wg mnie grają słabo i nie sadzę aby w ciagu kilku dni od ostatniego meczu duzo sie podszkolili. Nie potrafili dokładnie podawać piłki co jest najwazniejsze.i b.trudne. Chciałabym żeby wygrali ale nawet nie umiem typować. Odpowiedz Link
maria88 Re: fotel kibica, 23.06.21, 16:49 Wyczytałam że podczas meczu będzie temp.+34. Uf... tylko współczuć trzeba miec zdrowie do zarabiania pieniędzy. Szwedzi mają dobrą ocene jako sportowcy i sa pewni że wygrają ten mecz. Zobaczymy. Odpowiedz Link
kallisto Re: fotel kibica, 23.06.21, 17:56 No spiewaja hymn. Az dreszcz przechodzi po plecach. Skoro pierwszy mecz przegrali a drugi zremisowali to kolej na wygrana choc jednym golem. Siedzimy rodzinnie i kibicujemy Odpowiedz Link
kallisto Re: fotel kibica, 23.06.21, 17:58 Trzymam kciuki za wszystkich ale najbardziej za mlodziana 17 letniego, ktory pochodzi z mojego miasta. Odpowiedz Link
kendo Re: fotel kibica, 23.06.21, 18:18 dopiero do domu wrocilam, zaraz wlacze TV i bede kibicowac, tu mowia,ze polacy nie maja szansy, ale cud sie moze zdazyc i szczela ze trzy gole i wchodza dalej... Odpowiedz Link
kallisto Re: fotel kibica, 23.06.21, 18:19 Nooooo widzialyscie to????? Dwa gole w poprzeczke????? Ale pech....to jakies fatum.... Odpowiedz Link
kendo Re:szwecja-polska 23.06.21, 18:33 no i jakos nie moga trafic do bramki a szwedzi juz 1 gola wbili szwdzi sie rospychja/szturchja.. Odpowiedz Link
kendo Re:szwecja-polska 23.06.21, 19:22 2:1 Lewandowski strzeliljednego gola.ale to za malo by wejsc dlajej do finalu.. Odpowiedz Link
kallisto Re:szwecja-polska 23.06.21, 19:42 Wkurzylam sie😡 i poszlam do kuchni robic obiad na jutro.... Odpowiedz Link
maria88 Re:szwecja-polska 23.06.21, 20:10 Jeszcze serducho mi sie tłucze. Polacy ten mecz moim zdanie zagrali b.dobrze . Grali lepiej od Szwedów ale piłka jest okrągła......szkoda mi chłopaków, zmordowali się okrutnie. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:szwecja-polska 24.06.21, 10:41 Tak w grze bywa ze jedna ze tron moze tylko wygrac. Odpowiedz Link
jaga_22 Re:szwecja-polska 24.06.21, 10:46 Moim zdaniem,to nasi stracili głupio początek,co bardzo źle wpłynęło na psychikę drużyny. Owszem starali się później,ale za późno. Odpowiedz Link
kallisto Re:szwecja-polska 24.06.21, 14:23 no okazje na jeszcze dwie bramki byla. no coz w grze jest ktos wygrany i ktos przegrany. Nawet remis nic by tu nie dał. O 2 w nocy wracali juz do kraju,szybko się ich pozbyli. Odpowiedz Link
kendo Re:szwecja-polska 24.06.21, 19:36 szkoda polskiej druzyny.. widac bylo,ze byli umeczeni juz pod koniec meczu, no a co bedz trzymac i karmic tych co przegrali?? moze nastepnym razem beda miec wiecej szczescia. Odpowiedz Link
kendo Re:eliminacje do EM 29.06.21, 09:43 wczoraj rozegrali dwa mecze, nchwile ogladalam, reszte troche w radio sluchalam.. francja poprzedni mistrz swiata wypadl z eliminacji,szwajcarja wczhodzi dzis o 21 gra szwecja -ukraina Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:eliminacje do EM 30.06.21, 09:08 I nasza reprezentacja tez jest wyeliminowana z dalszych rozgrywek 2-1 dla Ukrainy. Odpowiedz Link
kendo Re:eliminacje do EM 07.07.21, 07:30 to dzis juz graja o zloto??? wczoraj sluchalam juz w radio koncowke meczu Hiszpanie wygrali Odpowiedz Link
kendo Re:eliminacje do EM 07.07.21, 07:41 Wlosi przechodza do finalu, finlandia i dania dzis graja Odpowiedz Link
kendo Re:eliminacje do EM 08.07.21, 09:23 w dogrywce anglia wchodzi do finalu... bedzie grac zdaje sie z wlochami? Odpowiedz Link
kendo Re:eliminacje do EM-wlosi wygrali 12.07.21, 07:09 niesamowite emocje.. Wlosi mistsrzami swiata w "pilce kopanej"w dogrywce Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:eliminacje do EM-wlosi wygrali 12.07.21, 07:44 Kendo, Wlosi nie mistrzami swiata tylko EUROPY i zostali poraz drugi. Anglielscy pilkarze plakali, chociaz pokazali tez piekna gre. Odpowiedz Link
kendo Re:eliminacje do EM-wlosi wygrali 12.07.21, 08:12 tack Lusia, no zrobilam z nich herrosow, wiec niech sa mistrzami europejskimi.. Odpowiedz Link
kendo Re:OS w Japoni 15.07.21, 15:22 www.aftonbladet.se/sportbladet/a/dlyPJA/os-2021-i-tokyo-allt-infor-sommar-os--tv-och-program-dag-for-dag 21 lipca poczatek w Japoni -Tokio * Różnica czasu Igrzyska Olimpijskie 2021 w Tokio – w jakich godzinach odbędą się zawody? * Tokio jest siedem godzin przed czasem szwedzkim, co oznacza, że większość dni zawodów rozpocznie się około północy czasu szwedzkiego i potrwa do około 15-16 po południu większość dni zawodów. * Pięć nowych dyscyplin wejdzie do harmonogramu olimpijskiego w Tokio 2021. Letnie Igrzyska Olimpijskie w Tokio będą obejmować 339 różnych dyscyplin w 33 różnych dyscyplinach. Oto pełna lista. Baseball / softball Karate Deskorolka Wspinaczka sportowa Surfing Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:OS w Japoni 15.07.21, 18:00 Nie prewiduja zagarnicznych turystow jako kibice, tylko tubylcy beda mogi kibicowac z zachowaniem wszystkich restrykcji zwiazanych z pandemia, Rowniez stacje telewizyjne transmitujace przebieg wszystkich dyscyplin sportowych bedzie organiczona, wiekszosc beda zawody komentowane z rodzimych-krajowych sportowych kanalow, w TV Odpowiedz Link
kendo Re:OS w Japoni 20.07.21, 08:07 ..cyt... TOKIO. Sześciu polskich pływaków zmuszonych jest do powrotu do domu z igrzysk z powodu błędu administracyjnego. Teraz zobaczyli swój związek i zażądali dymisji przewodniczącego. – Wymiotuję na to – grzmi Alicja Tchórz. rowniez duzo zawodnikow maja virusa 19, Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:OS w Japoni 20.07.21, 10:09 Jakis niedouczony dochrapal sie stanowiska i nie dopelnil nalezytych papierokowych czynnosci, szkoda zawodnikow, ktorzy trenowali, i szkoda wydanych pieniedzy na takie wycieczki bez odpowiedniej organizacji. Co to da, jak sie takaiego organizatora pozbawi obowiazkow, ja bym mu kazala zaplacic z wlasnej kieszeni koszty calej tej eskapady?.... Odpowiedz Link
kendo Re:OS w Japoni-chce azylu 20.07.21, 13:37 biedni ludzie z afrykanskich krajow, jeden z zawodnikow(podnoszacy ciezary) zniknal,po 4 dniach policja go odnalazla 17 mil od wioski OS, mial byc rezerwowym zawodnikiem,a dzis ma byc wydalony, przed zniknieciem Ssekitoleko zostawil ponoc katrke,ze nie chce wracac do Ugandy no ciekawe co z tego wyniknie, czy podadza dlasze fakty o losach Ssekitoleko Odpowiedz Link
kendo Re:turbulencje w OS w Japoni 22.07.21, 09:33 ..cyt... TOKIO. Do otwarcia Igrzysk Olimpijskich w Tokio pozostał tylko jeden dzień, a zachodnioafrykański naród Gwinei ogłosił, że wycofuje się z letnich igrzysk w Japonii. * Od Montrealu w 1976 roku kraj brał udział w letnich igrzyskach olimpijskich. Wysłali pięciu sportowców do Pekinu w 2008 roku, czterech do Londynu w 2012 roku i pięciu do Rio de Janeiro w 2016 roku. W ten sposób przegapiają swoje pierwsze igrzyska olimpijskie od Montrealu w 1976 roku. nie podano dokladnego powodu wycowania sie, niektore media podaja,ze to ekonomiczne trudnosci by brac udzial w OS. a sama ekipa twoerdzi,ze szezaca sie epidemia z roznycm odlamami covida * Korea Północna stała się pierwszym krajem, który ogłosił, że zrezygnuje z igrzysk olimpijskich w Tokio z powodu pandemii korony. Korea Północna ogłosiła swoją decyzję już w kwietniu. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:turbulencje w OS w Japoni 22.07.21, 10:15 Teraz w Korei jest zwiekszona liczba zachrowan na cowid-19 Odpowiedz Link
kendo Re: OS w Japoni dzis uroczysty poczatek 23.07.21, 09:58 bedzie pewnie spektakularnie bardzo, a juz wiele zawodnikow musi wracac do swoich krajow, bo testy na doping ich potwierdzily.. Odpowiedz Link
kendo Re: OS w Japoni dzis uroczysty poczatek 24.07.21, 12:24 ogladalam wczoraj rospoczecie OS, inne bylo niz jestemy przyzwyczajeni do spektakularnosci, takie sobie bylo, natomiast samo zapalenie znicza podobalo mi sie i wszystkie rakiety , tore mialy kolejnosc po sobie tworzac ciekawe aranzacje. Odpowiedz Link
kendo Re: OS w Japoni - rozgrywki 24.07.21, 12:26 Jak,juz Jaga wspomniala u siebie polka zakwalifikowala sie do dlaszych tenisowych rozgrywek, mecz byl krotki i dal zwyciestwo Izie. dzis szwedcja gra chyba koszykowke z kims tam-zapomnialam Odpowiedz Link
kendo Re: OS w Japoni - rozgrywki 26.07.21, 11:44 Sarah Sjöström 27lat,najwieksza nadzieja na zloto, nie zdobyla zlota,jak to zrobila przed piecioma laty wOS,w Rio,gdzie bylo zloto/silwer/braz/ jak niektorzy twierdza wiek swoje robi... sa mlodsze plywaczki -jako zlote medalistki a tak pozatem, to coraz wiecej zawodnikow jest testanych pozytywnie na coronavirusa... Odpowiedz Link
kendo Re: OS w Japoni - rozgrywki 01.08.21, 06:03 Dotychczas susza medalowa. Następnie dyskiem ułożyli jednocześnie dwa szwedzkie medale. Wielki faworyt, Daniel Ståhl, utrzymał presję i wygrał z wynikiem 68,90 – z kumplem od treningu Simonem Petterssonem, który zajął srebrne miejsce z wynikiem 67,39. Sara Sjöström plywaczka po kontuzji i operacji lokcia w lutym zdobyla nareszcie plynac, srebrny medal w 50m stylem dowolnym Odpowiedz Link
kallisto Re: OS w Japoni - rozgrywki 01.08.21, 07:07 Nad i tez baaaarfzo słabo. Wczoraj w biegu z pałeczka nasz wygrał złoto. A z wstyd, ze nie wiem jaka to dyscyplina😃 Poza tym afera z dyskwalifikacjami i z powrotem sportowców ktorym nie dopelniono formalności. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: OS w Japoni - rozgrywki 01.08.21, 07:50 Kallisto, te biegi z paleczka to .. sztafeta ... ma rozne odleglosci w metrach. Odpowiedz Link
kendo Re: OS w Japoni - rozgrywki 02.08.21, 07:05 gratulacje dla polskiej druzyny, ciesza sie pewnikiem ogromnie z olimpijskiego medalu, wczoraj ogladalam troche skoki w dal i w zwyz, wloch /eqador/hiszpanka zdobyli po zlosie w swych dziedzinach, euforia wlocha za skok w zwyz,byla przeogromna... czekam na rezultat MOndo,skok o tyczce... Odpowiedz Link
kendo Re: OS w Japoni - rozgrywki 02.08.21, 07:37 obiecujaca szansa na zloto, skacze o tyczce ponad 6 m. wszyscy sie teraz zastanawiaja ,czemu skacze z zegarkiem na reku, otoz ,reklamuje Omege, ...cyt... Jeden z najcięższych kontraktów Omega jest jednym z czterech głównych sponsorów Mondo, a także zajmuje się synchronizacją podczas igrzysk olimpijskich w Tokio. Szwed jest jednym z sportowców, który ma najcięższy i największy kontrakt w całym lekkoatletycznym świecie. Gigant obuwniczy Puma, producent napojów energetycznych Red Bull i szwedzki producent samochodów elektrycznych Polestar to trzy inne. A może być ich więcej. - Tak, złoto olimpijskie raczej nie zmniejszy jego atrakcyjności, nawet jeśli staramy się ograniczyć liczbę głównych sponsorów do nielicznych, mówi Wessfeldt. Odpowiedz Link
kendo Re: OS w Japoni - rozgrywki -azyl 02.08.21, 07:54 www.aftonbladet.se/sportbladet/a/o6rB5a/iok-belarusiska-os-sprintern-ar-i-sakerhet Bialorusinka prosi o azyl, Białoruski Komitet Olimpijski – kierowany przez syna prezydenta Aleksandra Łukaszenki Wiktora – pisze, że zdecydował się wycofać Cimanouskaję z udziału w olimpiadzie za radą lekarzy, kierując się jej „emocjonalnym stanem psychicznym”. Według źródła w Białoruskiej Fundacji Solidarności Sportowej, która wspiera uwięzionych sportowców i osoby pokrzywdzone z powodu swoich poglądów politycznych, Tsimanouskaja wystąpi w poniedziałek o azyl w Niemczech lub Austrii. Polska też musi być przygotowana, by jej pomóc. MKOl potwierdza również, że agencja ONZ ds. uchodźców UNHCR była zamieszana w sprawę i że wiele już robi się, aby zająć się deptaniem przez Białoruski Komitet Olimpijski. - Dużo już wcześniej zrobiliśmy. Kiedy złamali zasady, działaliśmy, na przykład, zatrzymaliśmy wszystkie wkłady MKOl, z wyjątkiem tego, co trafia bezpośrednio do sportowców, mówi Mark Adams. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: OS w Japoni - rozgrywki -azyl 02.08.21, 08:13 Kazde miedzynarodowe zawody sportowe maja takie incydenty, czasem zawodnicy znikaja bez jakilkolwiek powiadomien, niektorych odnajduja w glebi kraju i ciekawe jakie pozniej maja oni konsekwencje. Poprostu chca sobie poprawiec na lepsze zycie w innych krajach. Odpowiedz Link
kendo Re: OS w Japoni - rozgrywki -azyl 02.08.21, 08:44 lusia_janusia napisała: > Kazde miedzynarodowe zawody sportowe maja takie incydenty, > czasem zawodnicy znikaja bez jakilkolwiek powiadomien, niektorych odnajduja w g > lebi kraju i ciekawe jakie pozniej maja oni konsekwencje. > Poprostu chca sobie poprawiec na lepsze zycie w innych krajach. > ciekawa jestem, jaki kraj udzieli jej azylu, bo wiele krajow sie oferowalo... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: fotel kibica, 02.08.21, 08:22 Historia Duplantis jest już dość dobrze znana. Tata Greg to stary tyczkarz ze stanu Luizjana na południu Stanów Zjednoczonych. Matka Helena jest położną z Avesty- Szwecja. Poznali się, gdy Helena studiowała w USA - i tak już jest. Decyzja Duplantiego na rywalizację o Szwecję wywołała na początku pewne reakcje. W 2017 roku „Mondo” powiedział, że otrzymał komentarze w mediach społecznościowych za swój wybór, ale wcale tego nie żałował. TOKIO. Jako nastolatek[b] Armand Duplantis[/] zdecydował się reprezentować Szwecję. - matka jest pochodzenia Szwedzkiego, mieszkaja w USA. Dziś, kiedy jest najlepszy na świecie w skoku o tyczce 6,18 m i skupia się na olimpijskim złocie, Stany Zjednoczone reagują mocno. - Musiałem znieść wiele nienawiści i usłyszeć wiele rzeczy, których się nie spodziewałem - mówi Duplantis do gazety The Advocate. - To śmieszne i małostkowe - mówi Jonas Alshem, trener, który zabrał Duplantis do Szwecji. Ciekawa jestem czy pobije swoj wlasny rekord w Tokio. Odpowiedz Link
kendo Re: fotel kibica, 02.08.21, 08:43 lusia_janusia napisała: > Historia Duplantis jest już dość dobrze znana. Tata Greg to stary tyczkarz ze s > tanu Luizjana na południu Stanów Zjednoczonych. Matka Helena jest położną z Ave > sty- Szwecja. > > Poznali się, gdy Helena studiowała w USA - i tak już jest. > > Decyzja Duplantiego na rywalizację o Szwecję wywołała na początku pewne reakcje > . W 2017 roku „Mondo” powiedział, że otrzymał komentarze w mediach społeczności > owych za swój wybór, ale wcale tego nie żałował. > > TOKIO. Jako nastolatek[b] Armand Duplantis[/] zdecydował się reprezentować Szwe > cję. - matka jest > pochodzenia Szwedzkiego, mieszkaja w USA. > > Dziś, kiedy jest najlepszy na świecie w skoku o tyczce 6,18 m i skupia > się na olimpijskim złocie, Stany Zjednoczone reagują mocno. > > - Musiałem znieść wiele nienawiści i usłyszeć wiele rzeczy, których się nie spo > dziewałem - mówi Duplantis do gazety The Advocate. > > - To śmieszne i małostkowe - mówi Jonas Alshem, trener, który zabrał Duplantis > do Szwecji. > Ciekawa jestem czy pobije swoj wlasny rekord w Tokio. > tez jestem ciekawa rekordu, a reakcja amerykanow, chyba to norm,kazdy by tak reagowa, bo w koncu jest amerykaninem. Odpowiedz Link
kendo Re: fotel kibica, 03.08.21, 16:41 21-letni Armand Duplantis spełnił wszystkie oczekiwania i zdobył złoto olimpijskie. - To takie szalone, jestem taki szczęśliwy, mów oczywiscie skok o tyczce sie zwie... Odpowiedz Link
kendo Re: fotel kibica, 04.08.21, 09:33 no,medale sie sypia dla niektorych, noca ogladalm troche,bo usnac nie moglam... jakos za kazdym razem umyka mi inf.o medalach dla Polski, zdobyli cos???sledzicie co nieco?? Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: fotel kibica, 04.08.21, 13:12 Podobno, matematycy przewidzieli wiele medali, ale to sie nie sprawdza?. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: OS-Tokio 2021 04.08.21, 15:08 TOKIO / SZTOKHOLM. Szwedzkie gwiazdy rozpoczęły wymarzony start w indywidualnym finale skoków dla koni Wszyscy trzej Szwedzi Henrik von Eckermann, - 4 miejsce Malin Baryard-Johnsson - uplasowala sie na 5 miejscu i Peder Fredricson skakali po medal. srebny medal Tam: Peder Fredricson wyskakal na swoim koniu ktory jest wart szwedzkie srebro. Faworyt z Wielkiej Brytanii Ben Maher pokonał srebrnego medalistę Pedera Fredricsona z zaledwie 17 setnymi. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: OS-2021-cena za konia 04.08.21, 15:11 „Widać, że był atrakcyjny” (kon) Według wcześniejszych informacji wartość All In clusive wynosiła wówczas 100-200 mln SEK, ale dla właściciela Charlotte Söderström sprzedaż nie miała znaczenia. - Kiedy go kupowaliśmy, myśleliśmy, że zostanie z nami i będzie konkurował. Nigdy nie myślano o jego sprzedaży i jestem niezmiernie szczęśliwy, biorąc pod uwagę, jak wiele zrobił dla szwedzkich sportów jeździeckich, dla nas i dla Pedera. Ta podróż jest warta dużo więcej. - Właściwie nie znam żadnych bezpośrednich postaci, ale widać, że był atrakcyjny. To wyjątkowy koń. Nadal w stanie Indiana. Malin (Baryard) jako jedyna kobieta w skoku, absolutnie niesamowita. - Jestem tak dumny, wzruszony, pełen podziwu dla jeźdźców, którzy wyprodukowali konie, dopasowywali je podczas pandemii i dopracowali je do formy. Peder, który wypracował "Allana" po kontuzji, i Malin, który dostarcza tylko raz za razem z Indianą. To absolutnie niesamowite. Odpowiedz Link
kendo Re: OS-2021-cena za konia 04.08.21, 15:34 jakos konie mnie nigdy nie interesowaly, by ogladac ich skoki, pasace sie na lakach sa o wiele ladniejsze, czuja sie swobodnie bez stresu, bo przed zawodami kon tez odczuwa stres :swoj i osoby,ktora bedzie na nim siedziala.. zdaje sie w kajakarstwiec jakis medal jest tez.. Odpowiedz Link
kendo Re: OS-2021-cena za konia 05.08.21, 13:53 no dobra, piszcie za jaka dystyplina kryje sie wysyp medali dla polskich zawodnikow. Odpowiedz Link
kendo Re: pilka kopana przez dziewczyny 06.08.21, 17:32 rozplakaly sie na boisku, bo po karnym zdobyli tylko srebro , kanadyjsie dziewczyny pokonaly ameryke-misktrzow i maja teraz zloto..z Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: pilka kopana przez dziewczyny 06.08.21, 21:52 W zawodach , konkursach jest zawsze, ze ktos wygrywa, a inny przegrywa. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ilos medali 08.08.21, 10:57 Nie wiem czy to juz oficjalne wyniki zdobytych medali OS TOKIO I miejsce USA 39zloto, 41 serebro, 33 braz, razem 113 medali II miejsce Chiny 38, --------32, -------------18,-------, ----------88 III Japonia------- Odpowiedz Link
maria88 Re: ilos medali 08.08.21, 15:35 Lubie oglądać otwarcia i zakończenia takich igrzysk. Czego człowiek nie jest w stanie wymyśleć, zaprojektować i zrobić. Cudo... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ilos medali 08.08.21, 15:53 Nie wiem czy to juz oficjalne wyniki zdobytych medali OS TOKIO I miejsce USA 39zloto, 41 serebro, 33 braz, razem 113 medali II miejsce Chiny 38, --------32, -------------18,-------, ----------88 III Japonia----- Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ilos medali 08.08.21, 16:01 A to chyba juz dzisiaj zakonczenie Olimpiady?.. U mnie w programie TV nie znalazlam takiej informacji? Odpowiedz Link
kendo Re: ilos medali 09.08.21, 07:54 wlasnie przegapilam zakonczenie igrzysk, otwarcie ogladalam.. ladnie sie polacy spisali z medalami, ale moze tez i wiecej mieli dystyplin.. Odpowiedz Link
kendo Re: azyl 09.08.21, 19:38 Kristina Timanovskaja,ktora przymusowo byla odtransportowana na lotnisko w Tokjo, dostala humanitarny azy w Polsce, a powodem bylo, ze negatywnie sie wyrazila o trenerze,ktory bez jej wiedzy wpisal ja liste by biega w sztafecie... swojny medal srebrny z 2019 roku wystawila na aukcje, by pomoc innym zawodnikom Odpowiedz Link
kendo Re: azyl 10.08.21, 08:34 kallisto napisała: > Mialam na myśli Polki😀 tu jakis nie trafilam na emisje z medalami, te czasy ktore ogladalam,to byla lekkoatletyka... poszukam w prasie, moze bedzie wyszczegolnione kto co za co dostal Odpowiedz Link
kendo Re:medale 10.08.21, 09:10 pierwsze zloto dla Indi. ...cyt... 23-letni Neeraj Chopra, rzucający oszczepem, jest w środku wymarzonego tygodnia. Najpierw zdobył pierwsze indyjskie złoto olimpijskie w lekkiej atletyce w zeszłą sobotę, a potem zdobył trzy miliony nowych obserwujących na Instagramie, 13 milionów koron premii i luksusowy samochód. - Bardzo się cieszę, że ludzie cieszą się tak dużym szacunkiem, mówi według agencji prasowej AP. W sobotnim finale olimpijskim w rzucie oszczepem Neeraj Chopra marzył o gigantycznym rzucie na 87,58 metra. Doprowadziło to do najszlachetniejszego z medali – pierwszego w historii Indii olimpijskiego złota w lekkiej atletyce. Ale złoty medal to nie wszystko, co dostał Chopra. 23-latek zyskał także trzy miliony nowych obserwujących na Instagramie. www.aftonbladet.se/sportbladet/a/QyJn3P/fick-tre-miljoner-foljare-pa-instagram-efter-os-guldet Odpowiedz Link
kendo Re:medale - refleksje 10.08.21, 09:33 obecny O odbyl sie z rocznym opoznieniem i w cieniu coronyvirusa covid19, * wielu zawodnikow zrezygnowalo z udzialu w eliminacjach , bo zie le sie po prosu czuli-zwlaszcza kobiety.Simone Biles/ Naomi Osaka/ Madelen Janogy ..cyt.. Te trzy, a wraz z nimi więcej, zmieniły klimat dla sportów elitarnych i zasługują na wszelkie pochwały * posiadanie platnych kart sponsorowych, robilo,ze zawodnicy nie mogli handlowac jedzenia gdzie indziej tylko tam gdzie te karty dotyczyly, a serwowano tam ryzowe kulki z glonami...fuu..zawodnicy byli oburzeni * wesoly incyden byl z osoba ..cyt.. był starym mężczyzną, chyba niemieckim lub szwajcarskim kolegą, noszącym w kieszeni futrzanego, pluszowego psa. Kiedy nikt nie widział, wyciągnął go przez okna autobusu i pokazywał miasto lub delikatnie poklepał. To było takie słodkie, takie dziwne, tak podnoszące na duchu. Mężczyzna i jego ukochany pies, bestie z poliestru * Odpowiedz Link
kendo Re:medale - refleksje 24.08.21, 17:34 co mozna wiecej powiedziec na sytuacje w Afganistanie?? cyt.. Nieco ponad tydzień temu mieszkająca w Borås 34-letnia Wida Zemarai była trenerem bramkarzy afgańskiej reprezentacji kobiet w piłce nożnej. Teraz jej zawodnicy ukrywają się i błagają o ewakuację, zanim talibowie zemszczą się na nich za bycie kobietami i kopanie piłki. - Jeśli Talibowie zdobędą ich, mogą wziąć ich jako niewolnice seksualne i torturować ich, mówi Wida Zemarai. ze takie rozmumowanie maja inne narodowosci, to sie nie miesci w glowie w XXI wieku.. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re OS dla inwalidow Tokio 24.08.21, 18:01 Wlasnie rozpoczely sie zawody dla inwalidow, ktorzy juz przebywaja w Tokio - maja taki sam prestiz jaki byl juz zakonczony dla zdrowych zawodnikow, Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: atak elektrycznej ryby- OS paraolimpicks Tokio 25.08.21, 09:15 www.aftonbladet.se/sportbladet/a/OryLd3/traffad-av-elektrisk-torpedfisk-absurt „Niski i rozłożysty” Ta obawa stała się rzeczywistością dla norweskiej wioślarki Birgit Skarstein podczas przygotowań do Paraolimpiady. 32-latek opowiada NRK, że kilka ryb torpedowych towarzyszyło jej podczas treningu w pobliżu areny zawodów. Jeden z nich trafił ją prosto w klatkę piersiową, a drugi utknął w łódce. - Siedziałam tam (w łódce wiosłowej) i starałem się być skoncentrowanym i nagle pojawiła się ryba, która trafiła mnie prosto w klatkę piersiową, a druga utknęła w łódce. Mój trener Johan się załamywał, mówi Skarstein. Birgit Skarstein została trafiona elektryczną rybą torpedową, podobną do tej na zdjęciu. Na szczęście nie została ranna. - Rybacy lubią bawić się przy łodzi i przeskakiwać przez nią, ale czasami chybiają. One też są naprawdę duże. Ten, który utknął w łodzi, leżał rozciągnięty u moich stóp. Odpowiedz Link
kendo Re: atak elektrycznej ryby- OS paraolimpicks Toki 25.08.21, 11:23 uff,jaka szkaradna ryba i taka moc ma dobrze,ze nie sparalizowalo zawodniczke... Odpowiedz Link
kendo Re: kobiety boksujace 10.09.21, 14:27 osobiscie uwazam ten sport wylacznie dla mezczyzn, Kanada wstrzymala profesjonalny boksning miedzy kobietami, jedna z zawodniczek umarla na ringu... www.aftonbladet.se/sportbladet/a/66Bn3r/boxare-dog-efter-match--svenskfajt-skjuts-upp Odpowiedz Link
kendo Re: skok o tyczce, 10.09.21, 14:32 www.aftonbladet.se/sportbladet/a/345kP0/duplantis-nastan-att-619-blivit-en-forbannelse 6,06 skoczyc w zwyz o tyczce to nie lada wysilek ogladalam wczoraj lekkoatletyke koncowe eliminacje , nie lada zawodnicy musieli wykazac sie zdolnoscia pokonania bariery ,by uzyskac rekord .. do nich nalezy wlasnie Duplantis. chce na nastepny rok podniesc poprzeczke do 6,20, no,niech ma szczescie i przeskoczy.. Odpowiedz Link
kendo Re: tenisowa porazka Djokovic 13.09.21, 08:08 www.aftonbladet.se/sportbladet/a/qWv1ge/daniil-medvedev-vann-us-open--korde-over-djokovic plakal zewnymi lazami po przegraniu w finalowym OS Open z Daniil Medvedev cyt... Miedwiediew nie miał tłumu po swojej stronie, wygwizdali go w końcówce meczu, a gdy wszystko było gotowe, uczcił go kładąc się. - Przede wszystkim chcę przeprosić tutejszych fanów i Djokovica. Wszyscy wiemy, do czego dążył dzisiaj. Nigdy wcześniej tego nie powiedziałem, dla mnie jesteś najlepszym tenisistą wszechczasów, mówi Miedwiediew w podziękowaniu później. Następnie rozwija swoje uczucia do Eurosportu: - Trochę się bałem, że znów zmierzę się z Novakiem w finale. Gdyby znów mnie zdeklasował, obniżyłoby to moją pewność siebie. Dlatego jestem bardzo zadowolony z wygranej – mówi z uśmiechem Miedwiediew. Novak Djokovic ma w sumie 20 tytułów w kontekście wielkiego szlema. Nadal dzieli rekord po męskiej stronie z 40-letnim Rogerem Federerem i 35-letnim Rafaelem Nadalem. publika te sie troche nie ladnie zachowala, wygral zasluzenie... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: tenisowa porazka Djokovic 13.09.21, 08:20 Kibice przychodzac na mecze, przychodza dla swoich idoli i wybranych sportowcow kibicujac im, a reakcje kibicow bywaja rozne. Odpowiedz Link
kendo Re: tenisowa porazka Djokovic 13.09.21, 08:43 nik sie nie spodziewal,ze on wygra, a Djokovic byl pewien swego zwyciestwa,bo zawsze wygrywal, jest na pierwszym miejscu w elicie tenisa.. Odpowiedz Link
kendo Re:WM w gimnastyce i inne dziedziny 21.10.21, 13:18 za kazdym razem nowa poza dochodzi, bardziej skomplikowana i wiecej przewrotow w powietrzu trzeba wykonac, dziewczyny naprawde musza ciwiczyc zawziecie, na macie/rownowazni na drazkach.. mezczyzni tez maja program ciezki i wymagajacy sily w wykonaniu niektorych poz... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:WM w gimnastyce i inne dziedziny 21.10.21, 13:25 Jak dziewczyny lekkie i zwinne to mniej kontuzji odnosza, to samo z mezczyznami, najbardziej niebezpieczne zeskoki i rozne przewroty na drozkach w roznych poziomach, Odpowiedz Link
kendo Re:WM w gimnastyce i inne dziedziny 21.10.21, 13:36 dziwne rozdanie medali sie odbylo, robot wyciagal i na tacy ukladal medale,jak i kwiatki reperzentac zarzadu sportowego z taca rozdzielal, wszyscy w maskach na ustach. Odpowiedz Link
kendo Re:OS 2022 w Chinach 04.02.22, 15:45 raniutko ogladalam na dunskim kanale jazde figurowa sportowe pary i taneczne, a o 13 zdazylam obejzec otwarcie oficjalne igrzysk sportowych, podobalo mi sie, Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:OS 2022 w Chinach 04.02.22, 19:37 Chiniczycy sie postarali, zrobili calkiem inaczej zapalanie znicza niz w innych olimpiadach, ale chyba sobie przysnelam i 1 godzinke pospalam, niektore fragmenty mi umknely. Odpowiedz Link
kendo Re:OS 2022 w Chinach 05.02.22, 12:00 ogladacie OS? ja czasam z kanalu na kanal skocze by obejzec, najlepiej lubie jazde figurowa na lodzie Odpowiedz Link
jaga_22 Re:OS 2022 w Chinach 05.02.22, 12:44 Nie oglądam,ale się interesuję. Liczyłam na Maliszewską,niestety która kolejny raz wykazuje wynik pozytywny. "Natalia Maliszewska ostatecznie nie znalazła się na liście startowej eliminacji w short tracku na dystansie 500 metrów. Walka z czasem i wyjście z izolacji do wioski olimpijskiej w nocy z piątku na sobotę na nic się nie zdały. W sobotę przed południem PKOl wydał krótki komunikat, w którym przekazał, że Maliszewska otrzymała pozytywny wynik testu na koronawirusa." ale mąż ogląda. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:OS 2022 w Chinach 05.02.22, 12:45 Zimowa olimpiada ma wszystkie zimowe sporty, wiec mozna dla siebie cos wybrac, szczegolnie ktorych zawodnikow chce sie kibicowac. Tez lubie jazde figurowa na lodzie, uwazam ze jest odprezajaca. Odpowiedz Link
kendo Re:OS 2022 w Chinach 05.02.22, 13:02 Jagus, nie pamietam nazwiska, jakas polka w biegu narciarskim zajela 16 miejsce, moze sie pozniej cos zmienilo?? duzo sportowcow jest pozytywnych covidem 19, jak powracaja do swoich krajow,bedzie pewnie ponowny wysyp zakazen.. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:OS 2022 w Chinach 05.02.22, 14:57 www.expressen.se/sport/os-2022/just-nu-wallberg-tar-forsta-os-medaljen/ Szwedzi zdobyli pierwszy zloty medal WALTER WALLBERG w jakiejs mi nieznanej konkurencji narciarskiej, jakies skoki chyba po tych pagorkach, wyprzedzil o jeden punkt zawodnika z Kanady. On naprawdę wykazuje determinację, którą wydaje mi się, że niewielu narciarzy wykazuje tutaj, mówi ekspertka komentatorka Discovery, Frida Lundblad. Dzięki temu dotarł do trzeciej rundy finałowej, superfinału, przed wielkim faworytem Mikaelem Kingsbury z Kanady. Przekonany we wszystkich przejażdżkach - najlepszy, jeśli chodzi o W superfinale Wallberg wyszedł jako ostatni narciarz po jeździe z armaty w drugiej rundzie. Przed nim Kingsbury po fantastycznym biegu ustawił wysoko poprzeczkę i uzyskał wynik 82,18. Ale Wallberg przekonał się po raz trzeci i zdobył 83,23, jeśli chodzi o zabezpieczenie złota. Po złotej wiadomości wykrzyczał swoją radość i krzyczał do swoich rodziców przez kamerę, gdzie podziękował także kapitanowi reprezentacji Larsowi Fahlénowi. Dla Waltera Wallberga czas po Pyeongchang był trudny. Na początku 2020 roku 21-latek zerwał więzadło krzyżowe, a później tego samego roku został zmuszony do operacji z powodu pęknięcia łąkotki, powrót nastąpił dopiero w listopadzie 2021 roku. Odpowiedz Link
kendo Re:OS 2022 w Chinach 05.02.22, 15:43 moim zdanie to glupi tez sport, mozna dostac wstrzasienia mozgu... Odpowiedz Link
kendo Re:OS 2022 w Chinach - slalom 07.02.22, 08:39 byla polka na drugim miejscu, obecnie na trzecim, a kiedy bedzie koniec slalomu ciekawe czy utrzyma sie na trzecim miejscu, jest duzo wywrotek podczas zjazdu. szwedzi zdobyli dwa zlote medale.. wczoraj skoki ogldadalam,'ale nie do konca, czy ktorys z polakow ma jakis medal,'dlugie skobi byly.. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:OS 2022 w Chinach - slalom 07.02.22, 08:54 Nie ogladalam skokow, jakos televizja transmituje bezposrednio w lokalnym czasie dla Chin to u nas juz noc, niektore tylko fragmenty powtorza dla nich ciekawe, co ja bym np, chciala obejrzec caly program z ktorejs dzieciny sportu?. Odpowiedz Link
kendo Re:OS 2022 w Chinach - slalom 07.02.22, 09:01 SARA HECTOR zdobyl zlotow w slalomie, dramatyczne zjazdy byly innych zawodniczek, fajnie zorganizowane bylo podium, zawodniczki "trzech medali ustawialy sie na nim i zmienialy w zaleznosci od ostaniej zjazdy zawodniczki.. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:OS 2022 w Chinach - slalom 07.02.22, 09:16 Tak jej od poczatku wrozyli i pokladali w niej nadzieje medalowa, wczoraj wieczorem byl wywiad z jej rodzicami w domu. Odpowiedz Link
kendo Re:OS 2022 w Chinach - slalom 07.02.22, 09:41 ogladalam to, bardzo sie cieszyla, bedzie pewnie odpowiednik poprzedniczek zloto-medalowych Anja Pärson i Pernilla Wiberg Odpowiedz Link
jaga_22 Re:OS 2022 w Chinach - slalom 07.02.22, 10:51 Maryna Gąsienica-Daniel 8. w gigancie.Czekaliśmy na to 40 lat. A to o Maliszewskiej,najlepsza na 500m.pojutrze może pojedzie na 1000 ale raczej to jej dystans. sport.tvp.pl/58344389/igrzyska-olimpijskie-pekin-2022-natalia-maliszewska-kiedy-kolejny-start Odpowiedz Link
kendo Re:OS 2022 w Chinach - lyzwy 07.02.22, 11:31 jaga_22 napisała: > Maryna Gąsienica-Daniel 8. w gigancie.Czekaliśmy na to 40 lat. a tak na poczatku zapowiadalo sie obiecujaco.. ale 8 lokata to tez niezla w pierwszej 10-siatce jest. > > A to o Maliszewskiej,najlepsza na 500m.pojutrze może pojedzie na 1000 ale racze > j to jej dystans. > > sport.tvp.pl/58344389/igrzyska-olimpijskie-pekin-2022-natalia-maliszewska-kiedy-kolejny-start Jeśli polska łyżwiarka uzyska negatywny wynik testu na obecność koronawirusa, będzie mogła wystartować w środowych kwalifikacjach. I choć na dystansie 1000 metrów nie czuje się tak dobrze, jak na dwukrotnie krótszej trasie, to i tak będzie miała szansę na medal. oby tes byl negatywny...ale czy bedzie miec sile na dystansie, choroba oslabia organizm.. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:OS 2022 w Chinach - lyzwy 07.02.22, 12:47 Okropnosci z tym coronavirusem. Odpowiedz Link
kendo Re:OS 2022 w Chinach - lyzwy 11.02.22, 15:21 i jak tam... ogladacie dalej?? dla mnie za duzo meczow hokejowych,bo i dziewczyny graja tez, curling-nie rozumie sie na tym, o co chodzi z tym "pionkiem" na bardzo sliskiej powierzchni skoki,lubieJazde figurowa/slalom... Odpowiedz Link
kendo Re:OS 2022 w Chinach - lyzwy 11.02.22, 15:39 mecz hokejowy Kanada_Szwecja teraz zajzalam jaki wynik 9:0 ,ciekawe,ile jeszcze bramek kanada strzeli druzynowo szwedzi maja 5 zlotych medali 2 srebrne 2 brazowe i leza na 3 miejscu... Odpowiedz Link
jaga_22 Re:OS 2022 w Chinach - lyzwy 11.02.22, 16:45 Maliszewska upadła i już mi się nie chce oglądać. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:OS 2022 w Chinach - lyzwy 11.02.22, 16:55 Miejsca medalowe zmieniaj sie co dzien, w zaleznosci od dyscyplin sportowych w jakim kraju maja mocnych zawodnikow, Odpowiedz Link
kallisto Re:OS 2022 w Chinach - lyzwy 11.02.22, 17:14 Jak jestem sama w domu to nic nie ogladam. Lubię z mezem, oboje sie ekscytujemy i dopingujemy. Odpowiedz Link
kendo Re:OS 2022 w Chinach - lyzwy 11.02.22, 18:45 Jagus, tez sie zniechecam,jak zawodnikowi sie nie powiedzie, kidy byl s.p.Xystos, tez wspolnie ogladalismy, zawsze cos zrobilam na przekaske i fanie bylo... Odpowiedz Link
jaga_22 Re:OS 2022 w Chinach - lyzwy 11.02.22, 20:12 Mąż ogląda skoki,a ja dopytuję ,bo nie chce mi się oglądać. Odpowiedz Link
kallisto Re:OS 2022 w Chinach - lyzwy 12.02.22, 19:23 Tez wyrywkowo ogladam. Teraz chcialam ogladac to okazało sie ze Chiny poszły spac🤣🤣 Widzialam powtorke i placzacego Stocha. Szkoda mi chłopaka ale sport jest taki ze jeden musi przegrać żeby drugi mogl wygrać. Lubię Piotrka Żyłę, chłopak zawsze jest w dobrym humorze i zawsze uśmiechnięty. Spontaniczny 🤣 Odpowiedz Link
kendo Re:mecz pilkarski miedzy szwecja a polska dzis 29.03.22, 14:44 taki wynik w radio typuja dla szwecji1;0 szwecja -polska Odpowiedz Link
jaga_22 Re:mecz pilkarski miedzy szwecja a polska dzis 29.03.22, 14:53 No nie,ma być 0:1 dla nas Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:mecz pilkarski miedzy szwecja a polska dzis 29.03.22, 17:19 Od rana w radio mowia o tym meczu, czesto wymieniaj nazwisko Lewandowskiego, a Zlatan nie wiem czy bedzie gral w barwqach Szwecji, jakos uciekly mi te informacje, Spekuluja o wyniku, ale cuda sie moga przed bramka zdazyc, Odpowiedz Link
kendo Re:mecz pilkarski miedzy szwecja a polska dzis 29.03.22, 17:42 0 20:35 sie rospocznie na tutejszej TV4 ..cyt... Piłka nożna ze Stadionu Śląskiego, gdzie Polska zmierzy się ze Szwecją w decydującym finale play-off w eliminacjach do Mistrzostw Świata w Katarze 2022 Odpowiedz Link
kendo Re:mecz pilkarski miedzy szwecja a polska dzis 29.03.22, 20:49 biedni polkarze, strasznie pada deszcz na nich, nie beda zaziebieni pozniej?? Odpowiedz Link
kendo Re: fotel kibica, 29.03.22, 21:35 dokladnie Lusia, nameczyli sie za pilka, pierwsza polowa zakonczona, bylo pare celnych kopniec,ale zlapanych.. zobaczymy jaka bedzie druga polowa a moze i nawet dogrywka? to poczytam jutro w gazetach, teraz czas na jakis film.. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: mecz pilk.Szwecja-Polska 30.03.22, 07:17 Porazka Szwedzkiego zespolu pilkarskiego 0-2. Polka druzyna bedzie kopac pilke w Katarze na mistrzostwach swiata. Przegrany zespol doszukuje sie swoich bledow teraz. Odpowiedz Link
kendo Re: mecz pilk.Polska - Szwecja 30.03.22, 08:52 2 - 0 huraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ciesza sie polacy , nawet slynny Zlatan-co meritami podobny do Lewndowskiego nie szczeli gola w ostanich minutach..kiedy wszedl na podmiane,moze az pozno? GRATULACJE DLA POLSKIEJ DRUZYNY Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: mecz pilk.Polska - Szwecja 30.03.22, 09:10 Przegrani, teraz beda ogladac film z meczu i widziec swoje bledy, ale to juz musztarda po obiedzie. Odpowiedz Link
kendo Re: mecz pilk.Polska - Szwecja 30.03.22, 09:44 przewiduja koniec kariery dla przegranej druzyny beda szukac teraz kozla ofiarnego czemu przegrali Zlatam myslam,ze podczas wygranego meczu zaliczy mistrzostwa swiata,, nie wiem w jakim kraju i druzynie gra teraz, czesto zmienia kraj i druzyny... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: mecz pilk.Polska - Szwecja 30.03.22, 10:45 Mi sie wydaje, ze to bedzie juz jego ostatnie zagranie w ktorejs z druzyn zagranicznych. Odpowiedz Link
kallisto Re: mecz pilk.Polska - Szwecja 30.03.22, 18:02 w konkurencjach sportowych tak musi być, że jeden wygrywa, drugi przegrywa. Słyszałam w radio jak to Szwedzi są mocno rozczarowani. Nasi wygrali ale czy wygrają mistrzostwa czy będzie jak zeszłe lata, kicha? Odpowiedz Link
kendo Re: mecz pilk.Polska - Szwecja 30.03.22, 19:22 Kallisto, tak strasznie przezywaja przegrana, pewnie i trenera zminia, a polskim pilkarzom zycze by zdobyli jakies prestizowe miejsca z tych trzech najwazniejszych... Odpowiedz Link
kendo Re: tenis-Iga Swoatek wygrala 04.06.22, 20:49 ...cyt.... Iga Świątek zostaje tegoroczną zwyciężczynią French Open. W sobotnie popołudnie Polka również odniosła swoje 35. zwycięstwo z rzędu, pokonując w setach Coco Gauff 2:0 (6:1, 6:3). - Świątek był zupełnie lepszy. Coco Gauff tego nie zrobił. Została całkowicie przejechana, mówi ekspertka Maria Strandlund Tomsvik w audycji Discovery + i to sie chwali, oby jak najdluzej byla pierwsza na zlotym palu.. Odpowiedz Link
kendo Mondo Duplantis-skok o tyczce 23.07.22, 08:54 ..cyt... Dochód sportowców jest niemierzalny, ponieważ wszystkie umowy sponsorskie są poufne. Ale Sportbladet może ujawnić, że Mondo zarobi w tym sezonie od 30 do 35 milionów koron. To czyni go najlepiej opłacanym lekkoatletą na świecie. To niewiele w porównaniu do wielu innych dyscyplin, w których szwedzcy zawodnicy NHL i piłkarze zarabiają znacznie więcej. Ale w lekkiej atletyce to ogromna suma. Mondo otrzyma 70 000 dolarów - około 740 000 koron - oficjalnej nagrody pieniężnej, jeśli wskoczy do domu, być może, najbardziej utytułowanym złotem MŚ w Eugene. - Ale to naprawdę marne grosze w porównaniu do wszystkich klauzul, które uruchamiają w jego różnych umowach sponsorskich. Wypłacane są nie tylko premie, ale także dostosowywana jest podstawowa suma kontraktów, mówi Wessfeldt. Pożądany rekord świata Po tegorocznym sukcesie ze złotym medalem w PŚ i pobiciu rekordu świata na 6,20 w Belgradzie, Mondo jest sportowcem na który polowano. Każdy organizator gali go pragnie. - Jednak program letnich zawodów zrealizowaliśmy dość wcześnie i zostaliśmy zmuszeni do odrzucenia wielu konkursów, mimo że wydaje się, że nie ma ograniczeń co do tego, co niektórzy chcieli zapłacić. Masz też Jakoba Ingebrigtsena, czy zainteresowanie nim nie jest na równi z Mondo? - Nie, jest po prostu krótki, wraz z takimi gwiazdami żeńskimi, jak Shelly-Anne Fraser-Pryce i Elaine Thompson-Herah. - Ale Mondo to nazwa plakatu, którą każdy chce dziś na swoich galach. Czemu? - Z jednej strony skok o tyczce to widowiskowa dyscyplina, az drugiej wiesz, że zyskujesz wartość za pieniądze. Mondo nie jest jednym z tych, którzy dziękują i wracają do domu, jeśli wygrał przy 5.80, ponieważ nie czuje się dobrze. A jeśli warunki są dobre, może kontynuować drogę do rekordu świata. Niewiele innych branż może się tym pochwalić. Poza tym wszyscy wiedzą, kim jest Mondo. Jest jednym z najbardziej znanych sportowców na świecie. www.aftonbladet.se/sportbladet/a/x8KrOQ/duplantis-pengasucce-ar-varldens-bast-betalda-friidrottare Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Mondo Duplantis-skok o tyczce 23.07.22, 08:57 Kendo, Duplantis ma teraz groznego rywala z Norwegi, ktory tez jest dobrym favorytem w roznych zawodach, stres obu skoczkow o tyczce moze zmienic zwyciezcow. Odpowiedz Link
kendo Re: Mondo Duplantis-skok o tyczce 23.07.22, 09:43 o,to jakos ominela mnie ta wiadomosc, wczoraj nie ogladalam lekkoattltyki, ale cos mowili,nie kladlam na to uwagi.. Odpowiedz Link
kendo Re: Mondo Duplantis-skok o tyczce*6,21* 25.07.22, 06:32 szwedzi zdobyli jedyny medal,tylko zloty, www.aftonbladet.se/sportbladet/a/mrOyMg/mondo-duplantis-varldsmastare Mondo przeszczesliwy, pobil swoj wlasny rekord zyciowy, jak i ustanowil rekord swiata, ma zaledwie 22 lata i bardzo uzdolniony, nagdoda pieniezna 100 000 dolarow.. szwedka w skoku w dal byla o 2 cem od medalu... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Mondo Duplantis-skok o tyczce*6,21* 25.07.22, 08:48 Trzeba miec tez i szczescie w danym dniu, Duplantis za drugim skokiem przekroczyl poprzeczke, brakowalo mu tego medalu na otwartym boisku. Odpowiedz Link
kendo Re: Mondo Duplantis-skok o tyczce*6,21* 25.07.22, 19:49 mlody i kariera otworem stoi przed nim, ojciec jest trenerem. Odpowiedz Link
kendo Re: lekkoatletyka 18.08.22, 08:43 zdaje sie jest teraz w Rzymie, polacy odnosza sukcesy kobiety w biegu na srebro i braz wziely, 29 letnia szwedka zdaje sie pochodzenie czy jedno z rodzicow polski, zdobyla nastepny z koleji zloty medal.. kubili dwo cyfrowa miljonowa chate... jej konkubin jest szermierzem. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: lekkoatletyka 18.08.22, 09:24 Oj Kendo, chyba dzisiaj sie doslyszalam ze lekkoatletyka jest w Monachium?. Plywaczka Sarah Sjöström, plywa na krotkie dystanse , zdobyla zloto i rowniez w zespole. Szwedzkie złoto w Rzymie - szósty szwedzki medal W ten sposób Szwedkom udało się również zdobyć złoto EC w konkursie drużynowym w Rzymie. - Stałem tutaj uśmiechnięty, kiedy Louise wpadła do wody, pomyślałem, że „te drużyny nie mają szans”. Aby zakończyć EC ze złotem, wiedzieliśmy, że mamy duże szanse na wygraną, a wymagane są bezpieczne zmiany. To wspaniałe uczucie, mówi Sarah Sjöström do SVT po zdobyciu złota. Złoto było szóstym szwedzkim medalem podczas EC, który podsumowuje udane mistrzostwo Szwecji. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: lekkoatletyka 18.08.22, 09:36 Plywaczka Sarah Sjöström, plywa na krotkie dystanse , zdobyla zloto i rowniez w zespole. Szwedzkie złoto w Rzymie - szósty szwedzki medal W ten sposób Szwedkom udało się również zdobyć złoto EC w konkursie drużynowym w Rzymie. Kendo, wlasnie czytaj dokladniej, a Rzym gdzie lezy. kendo Re: lekkoatletyka 18.08.22, 09:33 Lusia,ale Sarah plywala we wloszech.. Odpowiedz Link
kallisto Re: lekkoatletyka 18.08.22, 15:39 tez wczoraj oglądałam, nie były to mistrzynie, ale młode startujące narybki. Fajnie, że Polki zdobyły 4 medale. Dzisiaj finał. Odpowiedz Link
kendo Re: lekkoatletyka 18.08.22, 17:42 o to zaraz wlacze TV i bede sledzic, jak nadaja tutaj.. Odpowiedz Link
kallisto Re: lekkoatletyka 21.08.22, 14:08 TYczkarz Duplantis, Szwed zdobył złoto, ale podnosił tę poprzeczkę, nie mogłam się nadziwić z jaką łatwością przychodziły mu te skoki. Z lekkoatletyki najbardziej podobają mi się skoki o tyczce i biegi na krótkie dystanse oczywiście o ile biorą udział nasi. W sztafecie dziewczyny zdobyły brąz i Sophia Ennaoui, studiowała na naszym wydziale matematykę, kilka razy ją widziałam. a tu jej historia, bardzo ciekawa. pl.wikipedia.org/wiki/Sofia_Ennaoui Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Rewanz Armand Duplantis 09.09.22, 11:57 Armand Duplantis zakończył sezon Diamentowej Ligi w wielkim stylu. "Mondo" potrzebował tylko trzech skoków, aby zapewnić sobie zwycięstwo w Zurychu. Następnie ustanowił nowy rekord stadionowy 6,07 - 40. konkurs Duplanti na wysokosc sześciu metrów. We wczorajszym konkursie Duplantis wszedł na drugą wysokość konkurencji, 5,62, którą udało mu się w pierwszej próbie. Rekordzista świata uratował się wtedy do 5,82, co udało mu się w pierwszej próbie, podobnie jak następny wzrost 5,92. Więcej nie było potrzebne, aby zapewnić zwycięstwo, ponieważ konkurenci oderwali się. Duplantis następnie poprosił o podniesienie poprzeczki o 6.07. Pierwszą próbę złamał, ale w drugiej przepłynął poprzeczkę i tym samym ustanowił nowy rekord stadionowy w Zurychu. Był to również 40. konkurs Duplantiego na dystansie sześciu metrów w jego karierze. Zwycięstwo w Zurychu oznacza, że Duplantis zdobywa swój drugi z rzędu tytuł w Diamentowej Lidze, a tym samym częściowo zdobywa trofeum, ale także nagrodę w wysokości 300 000 koron. Odpowiedz Link
kendo Re: lekkoatletyka 09.09.22, 16:33 kallisto napisała: > TYczkarz Duplantis, Szwed zdobył złoto, ale podnosił tę poprzeczkę, nie mogłam > się nadziwić z jaką łatwością przychodziły mu te skoki. > Z lekkoatletyki najbardziej podobają mi się skoki o tyczce i biegi na krótkie d > ystanse oczywiście o ile biorą udział nasi. W sztafecie dziewczyny zdobyły brąz > i Sophia Ennaoui, studiowała na naszym wydziale matematykę, kilka razy ją widz > iałam. a tu jej historia, bardzo ciekawa. > pl.wikipedia.org/wiki/Sofia_Ennaoui dziewczyna z charakterem i silna wola, ciekawe jak po kontuzi sie czuje.. a skad u niej zainteresowanie wojskowoscia??-ciekawa osoba Mondo -szwed.z mamy szwedki,taka amerykanin, ostanio skoczyl 6,przedostani skok ,zdobyl srebrny..co byal niezadowolony z siebie Odpowiedz Link
kendo Re: lekkoatletyka 09.09.22, 16:36 Lusia,wlasnie w radio slyszalam ta nowine, mlody chlopak,ojciec trenerem, ma zacicie do skokow i dobrze mu to idzie, zbiera fortune pieniezna,jak dobrze zarzadzi bedzie na szczycie slawy w skokach i finansach. Odpowiedz Link
kendo Re: lekkoatletyka Duplantis skok o tyczce 27.06.23, 20:01 Nowy światowy najlepszy w roku Duplantis po raz 63. w swojej karierze przeleciał ponad sześć metrów, ale najwyraźniej nie był z tego zadowolony. Zaraz potem zdecydował się podnieść poprzeczkę do 6,12 - i zdał za pierwszym podejściem. W ten sposób poprawił swój poprzedni roczny rekord świata, wynoszący 6,11, który zdobył w konkursie w Holandii 4 czerwca. Sztokholm następny Następnie Duplantis wykonał trzy próby o godzinie 6:17, ale na tym się zatrzymał. W ten weekend szwedzka publiczność będzie mogła zobaczyć supergwiazdę w domu, gdy Duplantis skacze podczas niedzielnej gali Bauhaus na Stockholms Stadion. Czy będą jakieś próby bicia rekordu świata (6.22), to się okaże... > www.aftonbladet.se/sportbladet/a/dwa1Oj/duplantis-satte-nytt-varldsarsbasta-i-tjeckien-6-12 Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: lekkoatletyka Duplantis skok o tyczce 28.06.23, 11:02 Mlody czlowiek, ambicjonalnie sie stara, ta dyscyplina sportu calkowicie go pochlonela. Mieszkal w USA, ale postanowil brac udzial w barwach Szwecji, przez 2 sezony udawadnial swoje zdolnosci i rezultaty swiatowe, Szwedzka pupblicznosc na gali rozdania corocznych medali nie przychylila sie do jego sukcesow i przyznala miano nalepszego sportowca, dla takiego ktory zrezygnowal ze swojego udzialu sportowego, a rezultat osiagnal tylko jeden raz w zyciu. Odpowiedz Link
kendo Re: lekkoatletyka w Budapeszcie 2023r. 26.08.23, 21:18 moj faworyt... cyt... Armand Duplantis jest mistrzem świata w skoku o tyczce. Teraz Szwed celuje w rekord świata.6,10. www.aftonbladet.se/sportbladet zainakasuje od razu czek na 750 000 skr... taki mlody i juz bogaty,bo za kazde zwyskoczone zloto o tyczce dostaje "suty czek a nieraz i samochod jako premie" www.expressen.se/sport/friidrott/armand-duplantis-sakrar-sitt-andra-raka-vm-guld/ Odpowiedz Link
kallisto Re: lekkoatletyka w Budapeszcie 2023r. 27.08.23, 07:19 No proszę jaka zdolniacha 😊 kibicowałam mu Kendo?😊 Fajne ma nazwisko, czy dobrze kojarzę, ze z Greckiego czy nie? Odpowiedz Link
kendo Re: lekkoatletyka w Budapeszcie 2023r. 27.08.23, 09:23 kallisto napisała: > No proszę jaka zdolniacha 😊 kibicowałam mu Kendo?😊 > Fajne ma nazwisko, czy dobrze kojarzę, ze z Greckiego czy nie? matka jest szwedka ojciec amerykanin. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: lekkoatletyka w Budapeszcie 2023r. 27.08.23, 09:26 Mozna powiedziec- okreslic, ze uzdolniony, sportowo, jego hobby. Pracuje caly czas nad technika, zeby lekko, skutecznie, wznosic sie na tyczce w gore. Odpowiedz Link
kendo Re: lekkoatletyka w Budapeszcie 2023r. 27.08.23, 14:49 dokladnie Lusia, ojciec opowiadal,ze od dzieciecych lat zajmowal sie sportem po wielu probach w rznych dystyplinach wybral skok o tyczce, cwiczy tez w domu musze sprawdzic gdzie teraz mieszka czy w ameryce czy u dziewczyny,czy moze kupil sobie mieszkanko juz tutaj.. cyt.. Armand Duplantis zdecydował się przenieść z Uppsali do Sztokholmu. Gwiazda skoku o tyczce wprowadza się do swojej dziewczyny Desiré Inglander i podpisała umowę na mieszkanie na Kungsholmen. „Lubię Sztokholm, zawsze uważałem, że to ładne miasto”, mówi Mondo Upsali Nya Tidning. www.aftonbladet.se/sportbladet/a/dnr92J/armand-duplantis-flyttar-ihop-med-flickvannen-i-stockholm Odpowiedz Link
kendo Re: Armand Duplantis-tyczkarz 27.08.23, 15:05 zloty medalista kendo napisała: > dokladnie Lusia, > ojciec opowiadal,ze od dzieciecych lat zajmowal sie sportem > po wielu probach w rznych dystyplinach wybral skok o tyczce, > cwiczy tez w domu > > musze sprawdzic gdzie teraz mieszka czy w ameryce czy u dziewczyny,czy moze kup > il sobie mieszkanko juz tutaj.. > > cyt.. > Armand Duplantis zdecydował się przenieść z Uppsali do Sztokholmu. > > Gwiazda skoku o tyczce wprowadza się do swojej dziewczyny Desiré Inglander i po > dpisała umowę na mieszkanie na Kungsholmen. > > „Lubię Sztokholm, zawsze uważałem, że to ładne miasto”, mówi Mondo Upsali Nya T > idning. > > www.aftonbladet.se/sportbladet/a/dnr92J/armand-duplantis-flyttar-ihop-med-flickvannen-i-stockholm Skąd pochodzi ojciec Duplantiego? Armand Duplantis – Wikipedia Tło. Duplantis dorastał w Lafayette w amerykańskim stanie Luizjana i jest synem amerykańskiego byłego tyczkarza Grega Duplantisa i Szwedki Heleny Duplantis z domu Hedlund. Matka złożyła wniosek do Stanów Zjednoczonych na stypendium jako siedmiobojowiec, ale potem kontynuowała karierę w siatkówce. Mondo ma podwojne obywatelstwo, walczy w barwach szwedzkich Odpowiedz Link
kallisto Re: Armand Duplantis-tyczkarz 28.08.23, 07:12 No proszę a łeb dałabym uciąć, że to z greckiego nazwisko A to zupełnie nie ten kierunek, mimo to fajnie brzmi i łatwe do zapamiętania. Pamiętam Duplinatisa z ub roku. Wczoraj był L.A. ale jakoś nie miałam okazji oglądać i chyba polscy zawodnicy nie brali udziału, inaczej mąż by mi o tym doniósł. Chociaż zaraz była A.Włodarczyk, ale nie wiem czy zdobyła medal? Moja wnusia zwróciła na jej nzzwisko uwagę, bo ma takie samo Odpowiedz Link
kendo Re: Armand Duplantis-tyczkarz 28.08.23, 09:22 Kallisto,dziec w tym wieku sa spostszegawcze ,nasza tez operuje swim nazwiskiem jak sie przedstawia, brzmi to nieraz komicznie.. polacy brarli udzial w biegach i chyba skokach wzwyz,nie sledzilam calych eliminacji polki braly udzial w sztafecie i chyba czwarte miejsce zajely. Odpowiedz Link
kendo Re: Armand Duplantis-tyczkarz nowy rkord 18.09.23, 09:05 moj faworyt ustanowil nastepny rekord swiata w skoku o tyczce, za pierwszym razem pokonal wysokosc 6,23 www.aftonbladet.se/sportbladet/a/8JARpd/armand-duplantis-satter-nytt-varldsrekord-i-usa Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Armand Duplantis-tyczkarz nowy rkord 18.09.23, 09:21 Uzdorniony 24 letni sportowiec z haryzma do walki w osiaganiu rekordow. Jego komentarz po wykonaniu swiatowego rekordu skoku o tyczce. .... Zostało to opóźnione. Ale po 15 nieudanych próbach czekanie dobiegło końca. W ostatnim wyścigu sezonu – finałach Diamentowej Ligi w Eugene w USA – wynik był remisowy i Duplantis uzyskał wysokosc 6,23.m W pierwszej próbie zresztą. I nawet wtedy nie był to idealny skok. - Nie, mogło być znacznie lepiej - mówi. W podziwianiu rekordowego skoku,zabraklo jego siostry i dziewczyny, natomiast 2 bracia mama i tata siedziedli w pierwszym rzedzie na stadione. Odpowiedz Link
kendo Re: Armand Duplantis-tyczkarz nowy rkord 18.09.23, 09:58 tak bardzo szczesliwy i mysle,ze czasmi,nie moze sobie poradzic mentalnie z osiegnietymi sukcesami, kasa tez sie powiekszyla na koncie bankowym. ciekawe czy dostal nastepny samochod najnoweszej jakiejs marki? Odpowiedz Link
kallisto Re: Armand Duplantis-tyczkarz nowy rkord 27.09.23, 13:48 nowy trener piłkarskiej kadry wywalił Krychowiaka. W radio mowili,ze ten piłkarz zagrał w ponad 100 meczach i strzeliła AŻ 5 bramek Odpowiedz Link
kendo Re: pilkarskie dylematy 27.09.23, 20:17 kallisto napisała: > nowy trener piłkarskiej kadry wywalił Krychowiaka. W radio mowili,ze ten piłkar > z zagrał w ponad 100 meczach i strzeliła AŻ 5 bramek czyli za malo goli strzelil? Odpowiedz Link
kallisto Re: pilkarskie dylematy 27.09.23, 21:17 Decyzja trenera, z reszta logicznym dla mnie jest ze skoro grał w tylu meczach a strzelił tylko piec bramek to co za piłkarz? Za co brał kase ???????? Ciekawe kogo jeszcze nowy wyrzuci? A pewnie jeszcze ktoś się znajdzie. Lewandowski tez nie bardzo sobie ostatnio radzi. Wszystkie mecze przegrywają a kasę biorą????? Moze sa za starzy????? Odpowiedz Link
kendo Re: pilkarskie dylematy 28.09.23, 09:21 achaaa,a tu wyrzucaja trenerow,jak drozyna mecz przegrywa.. tu "oslawiony "pilkarz pochodzenie jugoslowianskiego-Ibra -Zlatan Ibrahimovc, nawet mu pomnik w Malmö postawili,zona jego mendzerem, ma kilka samochow z najwyzszej polki/willi w roznych krajach... obecnie chce zaczac grac w golfa,bo z pilki juz zrezygnowal. Odpowiedz Link
kendo Armand Duplantis bije własny rekord świata 20.04.24, 17:14 niesamowity chlopak, 24 lat, cyt... Szwed bez łez zapewnił sobie zwycięstwo na gali Diamentowej Ligi w Xiamen. Potem chciał mieć poprzeczkę na rekordowej wysokości 6,24 – i znowu zdał. - Niesamowity. Naprawdę nie sądziłem, że zrobi to w pierwszym wyścigu sezonu. oczywiscie chodzi o skok o tyczce. tak w domu cwiczyl www.aftonbladet.se/sportbladet/a/wg6JMn/diamond-league-i-kina-duplantis-om-xiamen-egret Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Armand Duplantis bije własny rekord świata 21.04.24, 11:05 Teraz bedzie zagwozdka dla rywali, zeby dorownac rekorodwi, albo go pokonac?. Odpowiedz Link
kendo Re: Armand Duplantis bije własny rekord świata 21.04.24, 11:31 byl jeden z norwegi co rywalizowal. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Armand Duplantis bije własny rekord świata 21.04.24, 12:25 A ten Norwego to juz od ubieglego sezonu jest skoczny, sam Armand to stwierdzil w jednym z wywiadow. Odpowiedz Link
kallisto Re: Armand Duplantis bije własny rekord świata 21.04.24, 13:02 Duplantis w czołówce? Brawo, fajny chłopak. Odpowiedz Link
kendo Re: Armand Duplantis bije własny rekord świata 21.04.24, 15:06 tez uwazam,ze ma zaciecie, od malego cwiczyl te skoki, ojciec jest jego trenerem, amerykanin,matka szwedka. Odpowiedz Link
kendo Re: OS - Paryz - 2024 28.07.24, 09:51 www.aftonbladet.se/sportbladet/a/JbOErX/boxare-avstangd-tredje-dopingfallet-i-os ogladalam otwarcie OS w Paryzu, ciekawe bylo podobalo mi sie zapalenie zniczy i balon unoszacy sie.. Nation 1. Australien 3 = zloto 2 = srebro 0 5 = totalnie 5 medali 2. Kina 2 = zlote 0 1 = braz 3 = totalnie 17. Sverige 0 0 1 = braz 1 = jeden medal i jest na 17 miejscu ...cyt... Aktualizacja: Tara Babulfath wygrała mecz o brązowy medal i zdobyła pierwszy medal Szwecji na Igrzyskach Olimpijskich w Paryżu W pierwszych trzech sobotnich meczach Tara Babulfath wygrała na ippon, ale w meczu z Natsumi Tsunodą nie było to takie samo zakończenie. Mecz zakończył się „złotym wynikiem” i przez długi czas żadnemu z nich nie udało się rozstrzygnąć. W końcu Babulfath otrzymała trzecie ostrzeżenie, wyszarpując ramię, nie trzymając go. www.aftonbladet.se/sportbladet/a/eM7KaQ/tara-babulfath-foll-i-semifinalen-efter-jatterysare Odpowiedz Link
kendo Re: OS - Paryz - 2024 28.07.24, 09:53 najstarsza zawodniczka w OS. na igrzyskach olimpijskich: „Jedyna w swoim rodzaju” Według Bohmana Opublikowano 07.36 PARYŻ. Ni Xialian to jedna z najlepszych tenisistek stołowych na świecie. Niezwykłe? Właśnie skończyła 61 lat... – Jestem co najmniej dwa razy starsza od pozostałych zawodniczek, ale przez to też dwukrotnie bardziej doświadczona – mówi Sportbladet i śmieje się. www.aftonbladet.se/sportbladet/a/5EE9A1/61-ariga-ni-xialian-bland-de-basta-i-pingisvarlden Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: OS - Paryz - 2024 28.07.24, 10:33 Chyba 2 tygodnie bedzie trwala ta letnia olimpiada sportowa, zarezerwowane programy w Tv i radiu. Odpowiedz Link
kallisto Re: OS - Paryz - 2024 28.07.24, 14:53 Właśnie oglądamy siatkówkę, nasze z Japonkami wygrały 3:1. Wczoraj Iga tez wygrała. Jesli chodzi o otwarcie igrzysk to nie mogłam "przejść" przez te dziwactwa, połączenie dartego rocka z arią operową. Przesadzony, nijak dla mnie ze sportem występ nie związny. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: OS - Paryz - 2024 28.07.24, 16:25 Mimo że nie interesuję się sportem z zainteresowaniem obejrzałam transmisję z uroczystości otwarcia. Bardzo mi się podobała. Niestety, nie wszystkie sceny były dla mnie zrozumiałe. Pewnie przez luki w wiedzy o historii Francji, a bełotliwy komentarz sprawozdawców nie ułatwiał odbioru. Trzymam kciuki za naszą ekipę Odpowiedz Link
maria88 Re: OS - Paryz - 2024 28.07.24, 17:18 Tez tak myślę, że duzo scen było zwiazanych zhistoria i kulturą Francji. Ponadto pokazywano urywkami. Napewno bylo to wspaniałe widowisko dla bezpośrednich odbiorców. Tez życze polskiej ekipie dużo pucharów. Odpowiedz Link
kendo Re: OS - Paryz - 2024 zdobyte medale 11.08.24, 11:33 1 Kina zloto 39 silwer 27 braz 24 ogolna liczba medali 90 2 USA zloto 38 silwer 42 braz 42 ogolna liczba medali 122 3 Australien zloto 18 silwer 18 braz 14 ogolna liczba medali 50 4 Japan zloto 18 srebro 12 braz 13 ogolna liczba 43 5 Frankrike zloto 16 silwer 24 braz 22 ogolna 62 6 Storbritannien zloto 14 srebro 22 braz 27 ogoln a63 7 Nederländerna zloto 14 srebro7 braz 12 ogoln a33 8 Sydkorea zloto 13 srebro 8 braz 9 ogolna 30 9 Tyskland zloto 12 srebro 11 braz 8 ogolna 31 10 Italien zloto 11 srebro 13 braz 15 ogolna 39 11Kanada zloto 9 srebro 7 braz 11 27 12 Nya Zeeland zloto 9 srebro7 braz 2 18 13 Uzbekistan zloto 8 srebro 2 braz 3 13 14 Ungern zloto 5 srebro 7 braz 6 18 15 Spanien zloto 5 srebro 4 braz 9 18 16 Sverige zloto 4 srebro4 braz 3 11 17 Kenya zloto 4 srebro 2 braz 5 11 18 Norge zloto 4 srebro 1 braz 3 8 19 Irland 4 0 3 7 20 Brasilien 3 7 10 20 21 Ukraina 3 5 4 12 22 Iran 3 5 2 10 23 Rumänien 3 4 1 8 24 Georgien 3 2 1 6 25 Belgien 3 1 6 10 26 Bulgarien 3 1 3 7 27 Tjeckien 3 0 2 5 28 Azerbajdzjan 2 2 2 6 29 Kuba 2 1 5 8 30 Kroatien 2 1 3 6 31 Serbien 2 1 1 4 32 Slovenien 2 1 0 3 33 Taiwan 2 0 5 7 34 Österrike 2 0 3 5 35 Filippinerna 2 0 2 4 35 Hongkong, Kina 2 0 2 4 37 Algeriet 2 0 1 3 37 Indonesien 2 0 1 3 39 Israel 1 5 1 7 40 Polen zloto 1 srebro 3 braz 5 9 41 Kazakstan 1 3 3 7 42 Jamaica 1 3 2 6 42 Sydafrika 1 3 2 6 42 Thailand 1 3 2 6 45 Etiopien 1 3 0 4 46 Danmark zloto 1 srebro 2 braz 5 8 46 Schweiz 1 2 5 8 48 Ecuador 1 2 2 5 49 Portugal 1 2 1 4 50 Grekland 1 1 6 8 51 Argentina 1 1 1 3 51 Bahrain 1 1 1 3 51 Egypten 1 1 1 3 51 Tunisien 1 1 1 3 55 Botswana 1 1 0 2 55 Chile 1 1 0 2 55 Saint Lucia 1 1 0 2 55Uganda 1 1 0 2 59 Dominikanska republiken 1 0 2 3 60 Guatemala 1 0 1 2 60 Marocko 1 0 1 2 62 Dominica 1 0 0 1 62 Pakistan 1 0 0 1 64 Turkiet 0 3 5 8 65 Mexiko 0 3 2 5 66 Armenien 0 3 1 4 67 Colombia 0 3 0 3 68 Kirgizistan 0 2 4 6 68 Nordkorea 0 2 4 6 70 Litauen 0 2 2 4 71 Indien 0 1 5 6 72 Moldavien 0 1 3 4 73 Kosovo 0 1 1 2 74 Cypern 0 1 0 1 74 Fiji 0 1 0 1 74 Jordanien 0 1 0 1 74 Mongoliet 0 1 0 1 74 Panama 0 1 0 1 79 Tadzjikistan 0 0 3 3 80 Grenada 0 0 2 2 80 Malaysia 0 0 2 2 82 Albanien 0 0 1 1 82 Elfenbenskusten 0 0 1 1 82 Kap Verde 0 0 1 1 82 OS-lag för flyktingar 0 0 1 1 82 Peru 0 0 1 1 82 Puerto Rico 0 0 1 1 82 Qatar 0 0 braz 1 ogolna 1 82 Singapore 0 0 braz 1 olgolna 1 82 Slovakien 0 0 braz 1 ogolna liczba1 82 Zambia 0 0 braz 1 ogolna liczba 1 Odpowiedz Link
kendo Re: OS - Paryz - 2024 zdobyte medale -zakonczenie 12.08.24, 10:36 wczoraj usnelam za pokazie zakonczenia igrzysk olimpijskich, to co obejzalam, bylo takie sobie,jak dla mnie... strasznie duzo ruchow bylo-takie jakies poplatanie z pomieszaniem... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: nowy rekord-Duplantis 26.08.24, 12:24 .Armand Duplantis znów to zrobił. Szwedzka gwiazda skoku o tyczce po raz kolejny pobiła rekord świata. 6,26 to nowy rekord wysokości. „Zamierzam po prostu odpocząć i cieszyć się wieczorem” – mówi Duplantis SVT. Armand Duplantis po raz dziesiąty w swojej karierze ustanowił nowy rekord świata w skoku o tyczce. Tym razem Szwed uderzył na gali Diamentowej Ligi na Śląsku -Polen Poprzeczkę postawił na 6,26 m i po całkowicie nieudanej pierwszej próbie 24-latek podjął kolejną próbę. Odpowiedz Link
kendo Re: nowy rekord-Duplantis 26.08.24, 13:19 wydawalo mi sie , ze 6,27 wzwyz poprzeczka byla... Odpowiedz Link
kendo Re: nowy rekord-Duplantis 27.08.24, 12:05 doczytalam sie,ze rekord w skoku w zwyz popelnil w Polsce 6,26, miesza w Stockholmie ze swoja dziewczyna dla ktorej nauczyl sie szwedzkiego inaczej rodzina mieszka w USA Odpowiedz Link
kallisto Re: nowy rekord-Duplantis 28.08.24, 19:58 Super chłopak. Brakuje mi igrzysk, przyzwyczaiłam się do tego ze codziennie działo się coś na stadionach i było komu kibicować. Odpowiedz Link
kendo Re: nowy rekord-Duplantis 28.08.24, 20:07 teraz sa igrzyska dla niepelno sprawnych tez w Paryzu..nie ogladam, jakos tak mi sie smutno robi patrzac na nich. Odpowiedz Link
kallisto Re: nowy rekord-Duplantis 29.08.24, 08:32 Tez nie mam mocy w sobie oglądać, emocje biorą górę..... Odpowiedz Link
kendo Re:olimpiada nie pelnosprawnych 29.08.24, 09:31 kallisto napisała: > Tez nie mam mocy w sobie oglądać, emocje biorą górę..... tak sobie mysle, ze mimo swojej niesprawnosci walcza o swoj byt uczestniczac w olimpiadach czy innych zawodach, choc moze nie wszyscy sa z takim zaparciem ducha, Odpowiedz Link
kendo nowy rekord A Duplantis - 6,28 16.06.25, 09:43 cyt...Armand Duplantis ustanowił rekord świata na ojczystej ziemi. Ale teraz okazuje się, że supergwiazda nie jest zadowolona ze wszystkiego na stadionie w Sztokholmie. – Uważa, że skakanie tutaj stało się gorsze, mówi ekspert Radiosporten, Miro Zalar. Pięć bezbłędnych skoków, dominujące zwycięstwo na ojczystej ziemi – i wreszcie długo oczekiwany rekord świata na Stadionie w Sztokholmie. Armand Duplantis zapewnił publiczności idealny wieczór, kiedy w swojej pierwszej próbie przeleciał ponad 6,28. – To jeden z najlepszych momentów w mojej karierze, mówi 25-latek. Ale nie wszystko było w pełni satysfakcjonujące dla gwiazdy skoku o tyczce na klasycznym stadionie lekkoatletycznym, zbudowanym na Letnie Igrzyska Olimpijskie w 1912 roku. Trzy lata temu wymieniono bieżnie na Stadionie w Sztokholmie, a w związku z tym skoczkowie o tyczce otrzymali również nowe pudełko do wkładania tyczek. W zeszłym roku jedno z pudełek zostało zniszczone i wymienione. tylko pogratulowac, taki mlody i takie osiagniecia robi i zdobywa rowniez kase za rekordy Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: nowy rekord A Duplantis - 6,28 16.06.25, 10:56 W wywiadzie sam byl troche zdziwiony ze za pierwszym podejsciem pokonal ta wysokosc, 6,28 m. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: nowy rekord A Duplantis - 6,30 Tokyo 15.09.25, 21:46 Zloty medal w skoku o tyczce 6,30 cm w Tokyo podobno nagroda wynosi „Złoto olimpijskie Mondo jest warte 100 milionów koron” .Armand Duplantis znów to zrobił. Fenomen skokow o tyczce. Odpowiedz Link
kendo Re: nowy rekord A Duplantis - 6,30 Tokyo 16.09.25, 08:58 lusia_janusia napisała: > Zloty medal w skoku o tyczce 6,30 cm w Tokyo > > podobno nagroda wynosi „Złoto olimpijskie Mondo jest warte 100 milionów koron” > .Armand Duplantis znów to zrobił. > > Fenomen skokow o tyczce. > nie otwieralam linka, ale tytul byl, ze odebrano mu zloty medal chyba wlasnie w Tokijo Odpowiedz Link
kallisto Re: nowy rekord A Duplantis - 6,30 Tokyo 16.09.25, 10:39 znowu Duplantis? Niepokonany sportowiec wczoraj był mecz siatkówki Polska-Katar. Gdy mąz stwierdził, ze Katar to słaba drużyna to nawet nie oglądałam meczu, i tak wygrali nasi Odpowiedz Link
kendo Re: nowy rekord A Duplantis - 6,30 Tokyo 16.09.25, 14:32 kallisto napisała: > znowu Duplantis? Niepokonany sportowiec > > wczoraj był mecz siatkówki Polska-Katar. Gdy mąz stwierdził, ze Katar to słaba > drużyna to nawet nie oglądałam meczu, i tak wygrali nasi GRATULACJE dla "NASZYCH" Odpowiedz Link
kendo Re: nowy rekord A Duplantis - 6,30 Tokyo 16.09.25, 14:35 cyt... Jeśli to ten, to prawdopodobnie wygrawerowali już wszystko. To trochę bardziej eleganckie niż zwykle, ale teraz naprawdę czujesz, że ten medal jest mój. Dzień po rekordzie świata, w porze lunchu czasu szwedzkiego, Armand Duplantis odebrał swój prawdziwy złoty medal. Podobnie jak w Budapeszcie dwa lata temu, organizatorzy przenieśli ceremonię wręczenia medali poza arenę, aby nawet kibice bez biletów mogli oddać hołd swoim bohaterom. – Medal jest bardzo ładny. To mój trzeci złoty medal na Mistrzostwach Świata. Jest duży. Jestem bardzo dumny – mówi Mondo. www.expressen.se/sport/friidrott/bluffen-pa-friidrotts-vm-duplantis-frantagen-sin-medalj/?bn_source=Kristianstadsbladet&bn_event=plusallt&bn_content=plusallt_widget_teaser Odpowiedz Link
kendo zimowa Olimpiada we Wloszech-Milano 06.02.26, 15:44 uroczyate otwarcie igrzysk bedzie w TV o 20 godz, dzis juz odbyla sie jazda figurowa na lodzie solo pan i pary taneczne ogladalam Odpowiedz Link
kendo Re: zimowa Olimpiada we Wloszech-Milano 07.02.26, 18:49 podobalo mi sie otwarcie igrzysk zimowych we Wloszech. Odpowiedz Link
maria88 Re: zimowa Olimpiada we Wloszech-Milano 07.02.26, 19:10 Dla mnie były momenty "dłużyzny".Za długie tez było przemówienie Pani Prezydent. Przydały by sie napisy z tłumaczeniem obcych języków. Część artystyczna , owszem była ciekawa ale bez och i ach. Przyglając sie strojom poszczególnych reprezentacji to najlepsze wrażenie sprawiła na mnie grupa Austryiacka.Stroje Polaków mnie nie zachwyciły.Czego akurat szare spodnie? Myslałam,że Polacy będa mieli ubrania w barwach naszego kraju a tu jakies szarości . Odpowiedz Link
kallisto Re: zimowa Olimpiada we Wloszech-Milano 08.02.26, 12:51 Mario, stroje naszych i Węgierskich zawodników nie różniły się z wyjątkiem nadruku z nazwa kraju. Stonowane bardzo mieli stroje, zabrakło jakiegoś wyraźnego akcentu. Odpowiedz Link
kallisto Re: zimowa Olimpiada we Wloszech-Milano 09.02.26, 21:18 Kacper Tomasiak wyskoczył po srebrny medal 🥳🥳🥳🥳 Odpowiedz Link
kendo Re: zimowa Olimpiada we Wloszech-Milano 11.02.26, 13:39 supr, niech dalej odnosi sukcesy Odpowiedz Link
kendo Re: zimowa Olimpiada we Wloszech-Milano 11.02.26, 13:45 zdobyte medale Totalt 1 = Norge 6 2 4 --------------- Odpowiedz Link
kendo Re: zimowa Olimpiada we Wloszech-Milano-lyzwy 13.02.26, 18:09 jak nie widzialyscie to prosze, www.youtube.com/shorts/Cnh2OgNA6OA Odpowiedz Link
kendo Re: zimowa Olimpiada we Wloszech-Milano-lyzwy 13.02.26, 19:32 www.youtube.com/shorts/E_EoaCchpCg www.youtube.com/watch?v=7ZJRJAOwTlE www.youtube.com/watch?v=wrd9VYCL_PU www.youtube.com/shorts/muK9yUPrjK4 www.youtube.com/shorts/-r4P_iWNMZI Odpowiedz Link
kallisto Re: zimowa Olimpiada we Wloszech-Milano-lyzwy 14.02.26, 12:25 Czy to wczoraj czy przedwczoraj młody Polak wygrał bieg narciarski i zdobył srebro? Odpowiedz Link
kendo Re: zimowa Olimpiada we Wloszech-Milano-lyzwy 14.02.26, 13:02 nie sledzilam eliminacji z nartami, natomiast zawsze blizej serca leza mi pokazy na lyzwach, chlopaki sie przewracali ladujac po skoku na pupe, z Kazachstanu zdobyl zloto i japonczycy srebro i braz. Odpowiedz Link
kallisto Re: zimowa Olimpiada we Wloszech-Milano-lyzwy 16.02.26, 21:38 W Milano Cortina chłopcy wyskakali srebro!!!! Brawo Kacper!!! Pierwsze jego igrzyska zimowe i trzy medale, niesamowite!!!! Odpowiedz Link
kendo Re: zimowa Olimpiada we Wloszech-Milano-lyzwy 17.02.26, 10:54 super dla niego, nich passa zwyciestw Go nie opuszcza. Odpowiedz Link
kendo pilkka w bramce -fiasko 01.04.26, 09:17 dla polskiej druzyny pilkarskiej,-bardzo szkoda. ciekawe jak szwedzi sobie poradza w dalszych eliminacjach. Odpowiedz Link
kallisto Re: pilkka w bramce -fiasko 01.04.26, 10:26 No niestety liczyliśmy na więcej strzelonych bramek….. Kendo ale mimo wszystko Wam mieszkankom Szwecji toni tak przyjemnie że wygrała Szwecja?🙂 Odpowiedz Link
jaga_22 Re: pilkka w bramce -fiasko 01.04.26, 10:49 Szwedzi mają młodą grupę,która się postarała. A nasi,dobrze, że dobrze grali Odpowiedz Link
kendo Re: pilkka w bramce -fiasko 01.04.26, 10:52 ogladalam mecz w przerwach innych filow, Kallisto ,szwedzi sie ciesza ja nie, kibicowalam za polska druzyna. szwedzi moze maja inny system treningow? Odpowiedz Link
kallisto Re: pilkka w bramce -fiasko 01.04.26, 12:26 No niestety każdy ostatnio grany mecz od kilku lat nie przynosi wyczekiwanych efektów. Zmieniają się trenerzy i nie wiele to daje.... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: pilkka w bramce -fiasko 01.04.26, 22:28 Pilkarze moze powinni zmienic noge do strzelania goli w brami(zart) Osobiscie nie jestem fanka futbolu. Odpowiedz Link