Dodaj do ulubionych

ciekawe utwory poetyckie,proza i co kto chce..

07.03.03, 18:02
Kopniaki .Andrzej Bursa

Przyszedł rzeczowo żeby coś osiągnąć
ale już w pierwszych drzwiach kopniak
uśmiechnął się
kopniak wydał mu się dosyć dowcipny
spróbował znowu
kopniak
postanowił iść piętro wyżej
spadł znów na parter strącony kopniakiem
przywarował grzecznie w korytarzu
kopniak
kopniak w bramie
na ulicy znowu kopniak

więc zapragnął przynajmniej poetycznej śmierci
rzucił się pod samochód

i oberwał tęgiego kopniaka od szofera.

Moze to byc cytac z ksiazki Remarquea..moze to byc fragment artykulu wiersza
cos co Waswzruszylo,zaciekawilo...
Obserwuj wątek
    • kendo Re: ciekawe utwory poetyckie,proza i co kto chce. 07.03.03, 19:48
      fajnie -mala-
      ploteczki z ksiazeczki,moga byc ciekawe,
      jak w/w Twoj wpis.
      Po kolacj dopisze cosik.PA;..
      • kendo Re: ciekawe utwory poetyckie,proza i co kto chce. 08.03.03, 15:31
        Nie zapomnialem, Consuelo,twojej czulosci,oddania,poswiecenia.Wiem ,jak
        naznaczyly cie leki, niepokoje,trudnosci wedrownego zycia,ktore ci
        narzucilem.Znam niesprawiedliwosci "nieprzyjaciolek" ciebie dotyczace,kiedy
        krytykowano nasz zwiazek....Ale ty mie rozumialas i mnie kochalas,choc
        bolesnie odczuwalas codziennosc...
        fragment z ksiazki "Pamietnik rozy" - Consuelo de Saint-Exupery.

Moj komentarz:
        Kochala go bezgranicznie,a on jej nie rozumial.Posiadala duzo cierpliwosci do
        jego uczuc,ludzac sie caly czas ,ze sie zmien.Niestety-oddalil sie jeszcze
        wiecej od niej,kochal ja platonicznie,choc jej pragnieniem byla fizyczna milosc
        z nim.
        • mala20033 Re: ciekawe utwory poetyckie,proza i co kto chce. 09.03.03, 18:10
          Fragment z "Wikow" Kirsta:

"-Nie rozumiem pana,Materna.Zemsta to zle slowo.Wszystko,co jest z nia
          zwiazane, nie ma sensu.Czlowiek tylko na tym traci.A jak uczy doswiadczenie
          cierpia na tym z tego powodu calkiem niewinni, bo zemsta jest slepa."
          • kendo Re: ciekawe utwory poetyckie,proza i co kto chce. 13.03.03, 22:21
            Ze kochankowie nie nudza sie razem,to dlatego ,ze zawsze mowia o sobie.

**********************Franqois de la Rochefoucauld*********************
            • mala20033 Re: ciekawe utwory poetyckie,proza i co kto chce. 14.03.03, 15:42
              Cos w tym jest
              • kendo Re: ciekawe utwory poetyckie,proza i co kto chce. 14.03.03, 15:47
                a jak przestana mowic o sobie ,
                zostaje codziennosc,szary dzien,i czasami smutek i tesknota,
                ale idzie wiosna, samopoczucie juz sie poprawilo wszystkim.
                Obudzilismy sie z zimowego letargu.
                Zycze pieknych wrazen wiosennych.
                • mala20033 Re: ciekawe utwory poetyckie,proza i co kto chce. 15.03.03, 16:37
                  ..dzis w nocy padal deszcz..jest to najstarsza kolysanka swiata jak napisal
                  Remarque...
                • mala20033 Re: ciekawe utwory poetyckie,proza i co kto chce. 15.03.03, 18:01
                  ..ty mnie opuscisz ,wiem to napewno.Ravic rozesmial sie.- To powiesz
                  odchodzac.Wytlumaczysz mi,ze to ja ciebie opuscilem.Znajdziesz argumenty,
                  uwierzysz w nie i wygrasz sprawe przed najwyzszym trybunalem swiata:przed
                  natura."...Erich Maria Remarque...
                  • kendo Re: ciekawe utwory poetyckie,proza i co kto chce. 18.03.03, 18:33
                    Nigdy nie przestawaj sie usmiechac,nawet jesli jestes smutny,poniewaz nigdy nie
                    wiesz,kto moze zakochac sie w twoim usmiechu.
                    ***********************************************Gabriel Gracja Marquez
                    • kendo Re: ciekawe utwory poetyckie,proza i co kto chce. 19.03.03, 12:45
                      Nie placz,ze sie cos skonczylo,tylko usmiechaj sie ,ze ci sie to przytrafilo.
                      **************************Gabriel Gracja Marquez*********************
                      • rb13 Re: ciekawe utwory poetyckie,proza i co kto chce. 19.03.03, 13:55
                        ...ładne to Tess
                        • kendo Re: ciekawe utwory poetyckie,proza i co kto chce. 19.03.03, 14:02
                          ....dziekuje rb.
                        • mala20033 Re: ciekawe utwory poetyckie,proza i co kto chce. 19.03.03, 15:07
                          Zyc to znaczy zyc z innymi.Zzeramy sie nawzajem. Nie powinnismy w sobie gasic
                          takich malych iskierek dobroci.To daje sile na trudne zycie...Erich Maria
                          Remarque
    • mala20033 Re: ciekawe utwory poetyckie,proza i co kto chce. 19.03.03, 15:34
      Andrzej Bursa...
      Koń
      Czy widzieliście, szanowni państwo, konia tkwiącego bez ruchu na
      klepisku otoczonym pustymi stajniami i budynkami gospodarskimi? Koń taki
      wkopany w ziemię, nie posiada żadnej wartości pociągowej, nie służy do niczego.
      Wystawiony na deszcz, mróz i skwar, ćwiczony batem, dręczony przez muchy i
      bąki -cierpi. To jego funkcja.
      Skóra konia pełna oparzelin i zacieków jest istotną mapą bólu, pełną
      geograficznych paradoksów i niespodzianek. Ot, np. przeraźliwa na pozór,
      ogromna oparzelina jest tylko zdrętwiałym płatem skóry bez czucia, a
      niewidoczna na pierwszy rzut oka drobna rana w okolicach pachwiny kryje
      przebogate pokłady bólu.
      Ponieważ, jak już powiedzieliśmy, nogi konia wkopane są w ziemię, nie
      jest on w stanie ruszyć z miejsca, a cały wysiłek jaki robi w tym celu pod
      ciosami bata, pomnaża tylko jego udrękę. Koń jest więc akumulatorem cierpienia.
      Samoczynnie przez własny wysiłek naładowuje się bólem. Rezerwy posiada tak
      wielkie, że można by nimi obdzielić wiele rodzin.
      Ale pokażcie mi dziś, szanowni państwo, takich, którzy szukają
      cierpienia.
      Mimo to jednak koń jest niezbędny i trudno byłoby sobie wyobrazić
      normalny bieg rzeczywistości bez niego.
      • rb13 Re: ciekawe utwory poetyckie,proza i co kto chce. 19.03.03, 19:36
        Mala 2... masz skłonności sadystyczne, albo nie rozumiem tej metafory ? Oświeć
        mnie jak Ty to odczuwasz ?
        • kendo Re: ciekawe utwory poetyckie,proza i co kto chce. 20.03.03, 20:05
          Mala,wiem ,masz chyba dzis zly dzien.
          Biedny konik,nie rozume tego.

Na poprawienie humorku....

- Jasiu, jaka to czesc mowy "malpa"? - pyta nauczycielka.
          - Jest to czas przeszly od rzeczownika czlowiek.
          • kendo Re: ciekawe utwory poetyckie,proza i co kto chce. 22.03.03, 12:23
            Jesli trzymasz milosc zbyt slabo,odleci - jesli ja scisniesz za mocno,umrze.
            Oto jedna z zagadek - Tom H. Hall
            • mala20033 Re: ciekawe utwory poetyckie,proza i co kto chce. 23.03.03, 14:42
              Och z ta miloscia..nie kochac zle,kochac a zwykle jakos pokochuje BAD BOYS to
              tyle bolu..
    • mala20033 Re: ciekawe utwory poetyckie,proza i co kto chce. 23.03.03, 17:19
      Panienka z pierwszej i drugiej ręki (Andrzej Waligorski)

Panienka z pierwszej ręki
      To przedmiot lirycznych westchnień,
      Promy czek słońca maleńki,
      Kwiatki nad wodą niebieskie.
      Jeszcze są przed nią udręki
      Pierwszy, dziewiczy jęk
      Świeżutki, cieplutki wdzięk.
      Czysta, jak kwiecie akacji:
      Nie wie, co stresy i sęki
      Prostracji i alienacji.
      Przez życia burze i lęki
      Na rękach musisz ją nieść -
      Panienkę z pierwszej ręki,
      A razem z nią - i jej cześć.
      Panienka z pierwszej ręki,
      Gdy ją porzucić spróbujesz,
      Odwoła się do maleńki:
      A ta ci życie zatruje.
      Przetrzymaj, zaciśnij szczęki
      I znajdź - rozejrzawszy się w krąg -
      Panienkę z drugiej ręki
      Lub z kilku dalszych rąk.

La, la, la
      La, la, la (35 x)

Panienka z drugiej ręki
      To przedmiot naszych pożądań,
      Nie ma, jak inne panienki,
      Przesadnych życzeń i żądań,
      Rzadko przeżywa udręki,
      Obcy jej upór i lęk.
      Panienka z drugiej ręki
      Sprawdzony, zmierzony wdzięk.
      Panienka z drugiej ręki
      Dobra na okres wakacji,
      Ma już za sobą sęki
      Społecznej weryfikacji.
      Kmicic do swojej Oleńki
      Uderzał pięć lat lub sześć
      Panience z drugiej ręki
      Wystarczy życzliwe - cześć!

La, la, la...
      La, la, la...(35x)

Panienka z drugiej ręki.
      Gdy ci się znowu znudzi
      Rzecz załatwicie od ręki
      Jak dwoje dorosłych ludzi.
      Lecz czasem na dźwięk piosenki
      Nagle zapatrzysz się w dal
      Panienka z drugiej ręki,
      Panienka z drugiej ręki...
      Panienka z drugiej ręki...
      Z drugiej... A jednak żal.

• kendo Re: ciekawe utwory poetyckie,proza i co kto chce. 24.03.03, 13:48
        Zawsze znajdzie sie ktos,kto cie skrytykuje.Zdobywaj zaufanie ludzi i uwazaj na
        tych,ktorych zaufanie juz raz straciles.
        ***************************************** Gabriel Gracja Marquez.
        • kendo Re: RUSZTOWANIE 28.03.03, 18:19
          Duch jest budowla,cialo jako rusztowanie;
          musi byc rozebrane,gdy budowla stanie.
          **************************************** Adam Mickiewicz
          • rb13 Re: RUSZTOWANIE 28.03.03, 18:32
            Fajna erotyka .Nasz Adaś taki świntuszek był. Kawałek erotyki w wydaniu
            Mickiewicza czytałem chyba tylko raz , a tu proszę .Nie znałem tego !
            • kendo Re: RUSZTOWANIE 28.03.03, 19:17
              a w Panu Tadeuszu,tez troche swintuszyl o ile pamietam,chodzilo o
              Zosie,Telimene?,a to tak dawno bylo.
              • rb13 Re: RUSZTOWANIE 28.03.03, 21:30
                Tzw XIII ksiegę - to te o nocy poslubnej Tadeusza i Zosi - Pana Tadeusza
                napisał Aleksander Fredro
                • kendo Re: RUSZTOWANIE 28.03.03, 21:55
                  No ,wlasnie chyba o to mi chodzilo,ach...ja zawsze cos pokrece....))
                  • kendo Dobra Rada 29.03.03, 11:28
                    W jednym tylko przypadku rada nie zawadzi;
                    W jakim? -
                    Gdy Pokora u Madrosci radzi.
                    *************** A Mickiewicz.
                    • mala20033 Re: Dobra Rada 29.03.03, 15:44
                      Czytam teraz Piotra Gazdzinskiego "Prowokacje"..czyta sie...Mala
                      • kendo Re: Dobra Rada 29.03.03, 17:21
                        Ja ugrzezlam na "Samotnosc w sieci" Wisniewskiego i jakos nie moge doczytac do
                        konca.
                        PA;..
                        • kendo Re: Z BAADERA 30.03.03, 13:28
                          Jesli dzielo wymaga namyslan sie dlugich,
                          Jesli go nie dokonasz bez pomocy drugich,
                          Jezeli wielu glupcow juz je rozpoczelo,
                          Chcesz miec czyste sumienie,porzuc taki dzielo
                          ********************************************** A Mickiewicz.
                          • mala20033 Re: Z BAADERA 30.03.03, 18:15
                            Tereniu.."Samotnosc" jedni czytaja i sa zachwyceni Inni nie moga skonczyc.Mysle
                            ze jesli kogos cos podobnego tknelo ..to przeczyta..inny nie zrozumie.Zycze
                            wszystkim aby tego nie doswiadczyli..
                            • kendo Re:PRAKTYKA 31.03.03, 12:25
                              " Na co potrzebne - pytalo pachole -
                              Trojkaty,czworoboki,kola,parabole?"
                              "Ze potrzebne - rzekl mrdrzec - musisz teraz wierzyc,
                              Na co potrzebne,zgadniesz,gdy zaczniesz swiat mirzyc".
                              ********************************* A Mickiewicz.
                              • mala20033 Re:PRAKTYKA 31.03.03, 15:05
                                Musze cusik znalesc sobie nowego do czytania..Dobrego Dnia..Mala
                                • kendo Re: RZECZ ZANIDBANA 01.04.03, 12:06
                                  Jedna jest rzecz na swiecie godna ludzkiej pieczy;
                                  Ludzie o wszystkim mysla,procz tej jednej zeczy.
                                  ********************************* A Mickiewicz.

PS:
                                  Podziel sie Mala z nami nowa lektura....))
                                  • kendo Re: [ UCIEC Z DUSZA NA LISTEK ....] 02.04.03, 10:18
                                    Uciec z dusza na listek i jak motyl szukac
                                    Tam domku i gniazdeczka -
                                    • mala20033 Re: [ UCIEC Z DUSZA NA LISTEK ....] 02.04.03, 15:18
                                      ..cos ostatnio jestem taka smutna ze nie moge znalesc sobie dobrej ksiazki do
                                      poduchy..Pa Pa Mala
                                      • kendo Re: [ UCIEC Z DUSZA NA LISTEK ....] 02.04.03, 15:43
                                        ...Mala...
                                        i mnie dopadly smutki ,roznego "koloru"
                                        Mamy to panow ,moze nam cos poradza na wesolo...
                                    • rb13 Re: [ UCIEC Z DUSZA NA LISTEK ....] 02.04.03, 18:35
                                      Głowa do góry .precz smutki jutro będzie lepiej...od dwóch dni zawalony jestem
                                      robotą , a w domu tez przygotowania do imprezy i czasu brak. Buziaki !
                                      • kendo Re: [ UCIEC Z DUSZA NA LISTEK ....] 02.04.03, 22:01
                                        A to mamy zapracowanych Panow....))

Rys!...a co bedziecie "imprezowac"?,jezeli to nie tajemnica,mozna wiedziec.
                                        Zycze w kazdym badzi razie pieknej i udanej zabawy....))
                                        PA;..PA;....
                                        • rb13 Re: [ UCIEC Z DUSZA NA LISTEK ....] 02.04.03, 22:17
                                          Dzieki , dzięki .Jak narazie to wspaniałym wypiekom mojego Kotka towarzyszę .
                                          Cos tam pomagając....
                                          • kendo Re: [ UCIEC Z DUSZA NA LISTEK ....] 02.04.03, 23:51
                                            Aaaaaa,tylko chyba paluszki oblizujesz po wszystkich kremach.
                                            Ale narobiles smaczkow,,jutro chyba sie wezme za pieczenie,mam isci w sobote
                                            do "trio" i dostalam za zadanie cos upiec pod Bachusa.
                                            PA;..
                                            • kendo Re: Albert Einstein 03.04.03, 11:47
                                              " Sa dwie rzeczy nieskonczone:
                                              Uniwersum i ludzka glupota.
                                              Jezeli chodzi o uniwersum,to nie jestem tego jeszcze absolutnie pewien".
                                              • kendo Re:Chamfort 05.04.03, 18:40
                                                " Coz to jest kochanka?
                                                Kobieta ,przy ktorej zapominamy o tym,co znamy na pamiec,
                                                mianowicie o wszystkich wadach jej plci"
                                                • kendo Re:Znalezione w net... 06.04.03, 13:07
                                                  "Jest jedno slowo - slowko malutkie
                                                  Wystarczy ono na cale zycie
                                                  Ono rozwiaze Ci zycia zawilosci
                                                  Brzmi ono : MILOSC!"
                                                  • rb13 Re:Znalezione w net... 06.04.03, 17:00
                                                    Czy żona może być wspaniałą kochanką? Troche to trudne , ale jak bardzo chce
                                                    może byc najwspanialszą kochanką...
                                                  • kendo Re:Znalezione w net... 06.04.03, 17:25
                                                    rb13 napisał:

> Czy żona może być wspaniałą kochanką?
                                                    **** Oczywiscie Rb,ze tak.

Troche to trudne ,
                                                    **** co w tym trudnego?

ale jak bardzo chce
                                                    **** jakto ,jak bardzo chce?

> może byc najwspanialszą kochanką...
                                                    **** a nie sa zony zawsze najwspanialszymi kochankami?

Pozdrawiam cieplutko w mrozna nieziele....PA;..
                                                  • mala20033 Re:Znalezione w net... 06.04.03, 18:12
                                                    Przeciez zwykle zostala zona dlatego ze byla taka wspaniala kochanka..Pa Pa Mala
                                                  • rb13 Re:Znalezione w net... 07.04.03, 07:59
                                                    ..ach nawet przy dzisiejszym mrożnym poranku pod wpływem jej rannego ciepła
                                                    było mi goraco. A minęło juz troche( ile ach ,ile ,ale czas leci) lat od dnia
                                                    kiedy została moja kochanką...
                                                  • rb13 Re:Znalezione w net... 07.04.03, 07:56
                                                    ...i mam taką w domu , ale potrafi byc też czasem ( dobrze ,że tylko
                                                    sporadycznie )okropną czarownica .Ech przyznam sie ,że ja też czasem jestem
                                                    marudny.
                                                  • kendo Re:Znalezione w net... 07.04.03, 10:19
                                                    ..Rb..
                                                    ejjjj!!:zona ,czasami "czarownica ?",
                                                    a Ty, czasem tylko marudny?
                                                    to niesprawiedliwy podzial,po tylu latach....))
                                                    Ach ci mezczyzni,zawsze chca byc "gora".

Pozdrawiam cieplutko....
                                                  • rb13 Re:Znalezione w net... 07.04.03, 16:34
                                                    ...ech zamiast podziwiać moją samokrytykę -to jakieś wymówki.Ech kobiety.
                                                  • mala20033 Re:Znalezione w net... 07.04.03, 14:45
                                                    ..dobrze ze przyznajesz zes czasem marudny,hi,hi,..to i tak
                                                    duzo,hi,hi,...Pozdrawiam was Mala
                                                  • kendo Re:Znalezione w net... 07.04.03, 17:40
                                                    ..Mala...
                                                    Ale jezeli sie glebiej zastanowic,to moze i jestesmy czrownicami-
                                                    "czarodziejkami i dobrymi wrozkami"
                                                    Umiemy zawsze czarowac i wyczarowac,nawet dla "marudow"....))
                                                  • mala20033 Re:Znalezione w net... 07.04.03, 17:52
                                                    ..chyba tak...choc ten ostatni tydzien mialam taki zly ze juz sama nie wiem..Pa
                                                    Pa Mala...
                                                  • kendo Re:Znalezione w net... 07.04.03, 18:26
                                                    ..Bedzie wszystko dorze po wynikach..Mala
                                                    Zobaszysz,ze to nic strasznego,i z Naszych marudow stana sie czarodzieje.
                                                    Ale by bylo dobrze,a zwlaszcza z mojego....hi,hi,hi,
                                                    Milego Dnia....i pozdrawiam
                                                  • kendo Re:Znalezione w net... 09.04.03, 22:41
                                                    " Szczescie jest czyms,czego nie mozna wyrazic w slowach:
                                                    odczuwa sie je jak muzyke,a nie mozna mowic o muzyce tak,
                                                    by inn osoba ja odczula .
                                                    ************************** Twain
                                                  • mala20033 Re:Znalezione w net... 10.04.03, 15:45
                                                    ..podobno szczescie to dobre zdrowie i krotka pamiec...Mala..Wszystkim
                                                    Cudownego Dnia..
                                                  • kendo Re:Znalezione w net... 10.04.03, 15:50
                                                    Mala
                                                    masz racje,chciala bym miec to szczescie - co do zdrowia,bo z pamiecia to bywa
                                                    roznie ,zalezy od sytuacji hi,hi,hi,.
                                                    Pozdrawiam.....Trzymajcie sie cieplutko
                                                  • kendo Re: Odchudzajace zajecia domowe 11.04.03, 20:31
                                                    A oto ile kalori spalamy przy niektorych codziennych czynnosciach;

1 - ubieranie sie (10 minut) -50 kcal
                                                    2 - sprzatanie (60 minut) -200kcal
                                                    3 -robienie zakupow (60 minut) -300 kcal
                                                    4 -gotowanie (60 minut) -105 kcal
                                                    5 -jedzenie (15 minut) -105 kcal

a ciekawe ile kcal. zjemy z obiadku?
                                                    i pytanie czy warto sie tak odchudzac?
                                                  • kendo Re: Waris Dirie 03.05.03, 18:54
                                                    " Kwiat pustyni powraca"
                                                    ciekawe,modelka z Somali,ktora jako mloda dziewczyna ucieka
                                                    ze swojego kraju.
                                                    Urodzona rebeliantka,inna niz cala jej rodzina
                                                    walczy o prawa kobiet arabskich i ich stastus spoleczny.

Podejrzewam ze czesc pierwsza bedzie tez OK,ciezko u nas dostac
                                                    "Kwiat w pustyni afrykanskiej"
                                                  • kajtek43 Re: Waris Dirie 04.05.03, 14:31
                                                    Ja czytałam o niej w "Wysokich Obcasach". Straszny jest los kobiet poddanych
                                                    obrzezaniu, nie mogę sobie tego wyobrazić... A kobieta jest przepiękna.
                                                    Widziałam jej książki w EMPiKU, bardzo chciałabym mieć, ale są drogie, ja częst
                                                    wygrywam książki w Radio Kraków, to są zwykle bardzo wartościwe nowości. A
                                                    książki generalnie kocham, w księgarni jestem zawsze chora, bo chciałabym mieć
                                                    wszystko... Ostatnio wróciłam do poezji, ale ciągle prześladuje mnie
                                                    ten "kwiecień to najokrutniejszy miesiąc w roku"... Czyje to jest? Verlaina,
                                                    Rimbouda?
                                                  • kendo Re: Waris Dirie 05.05.03, 00:33
                                                    ..Kajtus..
                                                    oj skarbie ,niwiem ci ja niwiem....

A wiesz moze maja w bibliotece Waris,plecam....

Przenioslam sie ze wspolczesnosci do czasow rzymskich i chabitow,
                                                    teraz zaczelam czytac " Rodzina Borgiow" av Mario Puzo,
                                                    ostatni zakup w Polsce,zapowiada sie ciekawie....
                                                  • mala20033 Re: Waris Dirie 05.05.03, 15:48
                                                    Czytalam Borgiow..bardzo dobra..a tak to wykupilabym pol kazdej ksiegarni gdzie
                                                    tylko sie pojawie..Pozdrawiam Was Panie Mala
                                                  • kajtek43 Re: Waris Dirie 05.05.03, 20:27
                                                    Ja mam to samo, jestem chora w księgarnismile)) Ostatnio wielkie wrażenie zrobiło
                                                    na mnie "Na promieniu światła", muszę przeczytać pierwszą część. A dziś
                                                    zaczynam "Białe zęby". Mam je na WŁASNOŚĆ! Spodziewam się wiele po tej książce.
                                                    Tess czytałam "Pamiętnik Róży" ale miałam mieszane uczucia... chociaż warto
                                                    było na pewno.
                                                  • kendo Re: Ploteczki ksiazkowe 05.05.03, 21:30
                                                    ..Kajtek..Mala..
                                                    Ja bylam juz zla pod koniec czytanie na Tonio,a Consueli to bylo mi szkoda.
                                                    W sumie uwazam,ze ksiazka OK.

Musze Wam powiedziec,ze szybciej czyta mi sie po szwedzku,tak ze niewiem kiedy
                                                    skoncze "Lucrecje",ale ciekawa od samego poczatku.
                                                  • kajtek43 Re: Ploteczki ksiazkowe 08.05.03, 15:00
                                                    Miałam czytać "Białe zęby", ale wpadł mi w ręce Boris Vian, bardzo dowcipne,
                                                    wypisałam sobie parę zdanek. Czytałam też w "Wyborczej" o Lecu a właściwie
                                                    Letzu, bardzo lubiłam jego "Myśli nieuczesane"
                                                  • mala20033 Re: Ploteczki ksiazkowe 08.05.03, 15:20
                                                    Zaczelam drugi tom trylogii Jeana D'Ormessona "Mezczyzni za nia szaleja"..czyta
                                                    sie dobrze do poduszki..Usciki Wszystkim Mala
                                                  • kendo Re: Ploteczki ksiazkowe 08.05.03, 16:55
                                                    Rys ,a co czytasz teraz????.
                                                  • mala20033 Re: Ploteczki ksiazkowe 08.05.03, 17:02
                                                    Przed chwileczka poczytalam humor z zeszytow:
                                                    Ksiądz Robak był zwykłym kwestionariuszem zakonnym."

"W wierszu widać, jak Kochanowski miał bujne życie"

"Kochanowski jest ojcem polskiej poezji, a poezja jego matką"

W Nad Niemnem Witold ukazywał Marysi swoje reformy"

"Za czasów Kopernika Kopernik napisał swoje główne dzieło O obrotach w różnych
                                                    sferach"

"W poezji Kasprowicza dostrzegamy wpływ malarzy imperialistów"

• kendo Re: Ploteczki ksiazkowe 08.05.03, 17:12
                                                    ..Mala..
                                                    ale sie usmialam.....
                                                    PA;..
                                      • mala20033 Re: [ UCIEC Z DUSZA NA LISTEK ....] 13.05.03, 16:08
                                        Polecam ciekawa ksiazke .."Ukradziona twarz" Latify.Historia mlodej
                                        wyksztalconej dziewczyny pod rzadami Talibow w Afganistanie...Usciski ..Mala
                                        • kendo Re: [ UCIEC Z DUSZA NA LISTEK ....] 28.05.03, 17:36
                                          Nie wejdziesz do swiata mego
                                          bo jest strzezony przez wielkie ogrody
                                          staniesz u ich progu i zawrocisz
                                          choc tak piekne tak niecodzienne
                                          moze przez cisze wejdziesz w nie
                                          moze przez milczenie zamkniete w podziwie
                                          a juz na pewno poprzez samotnosc
                                          ktorej spowiedzi nikt nawet ja nie slysze

**************************' K. Pieczynski
                                          • kendo Re: Ploteczki lekturowe 29.05.03, 09:45
                                            Nareszcie skonczylam czytac
                                            tips Malej "Rodzina Borgiow" av Mario Puzo.

Mario Puzo urodzil sie w 1920 roku,prozaik amerykanski pochodzenia wloskiego,
                                            debiutowal powiescia "The Dark Arena".
                                            Czwarty K,Glupcy umieraja,Sycylijczyk,
                                            Ostatni don i wydana posmiertnie Omerte w 2000 roku.
                                            "Rodzina Borgiow wydana dwa lata po jego smierci a dokonczona na podstawie jego
                                            notatek,przez jego wieloletnia towarzyszke zycia Carol Gino (2001).
                                            Duza slawe przyniosly mu jednak powiesci;"Ojciec Chrzestny"
                                            Umarl w 1999 roku.

Centralna postacia opowiesci jest kardynal Rodrigo Borgia w 1492 roku wybrany
                                            na papieza Aleksandra VI.
                                            Rzadza wladzy , bogactwa i milosci do dzieci przyslepia jego dzialania w
                                            rzadzeniu w imie Boga.
                                            opis losow kazdego z dzieci papieza,jest tragiczny niemniej ciekawy....POLECAM..
                                            • mala20033 Re: Ploteczki lekturowe 29.05.03, 17:08
                                              Kendo..czytalam..dobra....sklania do refleksji..czy celibat jest tak naprawde w
                                              Kosciele Katolickim potrzebny....Mozna porownac klan Borgiow do..mafii.
                                              • kendo Re: Ploteczki lekturowe 29.05.03, 17:36
                                                Tak Mala....
                                                Syn Aleksandra ,Cezar bedac w celi wieziennej zrobil swoj rachunek sumienia,
                                                i zastanawial sie czy zeczywiscie papiez posapil slusznie.
                                                Czym wlasciwie byl motywowany ,zeby uzywac swoich dzieci do "gry",przesuwajac
                                                nimi i ich losami ,jak po szachownicy.
                                                Doszedl tylko do jednego stwierdzenia,byl zaslepiony miloscia do dzieci.
                                                • mala20033 Re: Ploteczki lekturowe 29.05.03, 17:37
                                                  Cos jak "Ojciec Chrzestny", ale cofniete w czasie..Pa Pa Buziaczki..Mala
                                                  • kendo Re: Hymn Kazdego Z Nas 19.08.03, 22:00
                                                    Przechodz spokojnie przez halas i pospiech,
                                                    i pamietaj ,jaki spokoj mozna znalezc w ciszy:
                                                    O ile to mozliwe,bez wyrzekania sie siebie,
                                                    badz na dobrej stopie ze wszystkim.

Wypowiadaj swoja prawde jasno i spokojnie,
                                                    i wysluchaj innych,nawet tepych i nieswiadomych,
                                                    oni tez maja swoje opowiesci.

Unikaj glosnych i napastliwych-sa udreka ducha.
                                                    Porownujac sie z innymi,
                                                    mozesz stac sie prozny lub zgorzknialy,
                                                    zawsze bowiem znajdziesz lepszych
                                                    i gorszych od siebie.

Niech twoje osiagniecia,zarowno jak plany,
                                                    beda dla ciebie zrodlem radosci.
                                                    Wykonaj swa prace z sercem,jakkolwiek bylaby skromna,
                                                    ja jedynie posiadasz w zmiennych kolejach losu.

Badz ostrozny w interesach,
                                                    na swiecie bowiem pelno oszustwa,
                                                    niech cie to jednak nie zasloni prawdziwej cnoty.
                                                    Wielu ludzi dazy do wlasnych idealow
                                                    i wszedzie zycie jest pelne heroizmu.

Badz soba,zwlaszcza nie udawaj uczucia,
                                                    ani nie podchodz cynicznie do milosci,
                                                    albowiem wobec oschlosci i rozczarowan
                                                    jast ona wieczna jak trawa.

Przyjmij spokojnie,co ci lata doradzaja,z wdziekiem
                                                    wyrzekajac sie spraw mlodosci.Rozwijaj sile ducha,
                                                    aby mogla cie oslonic w naglym nieszczesciu.

Nie drecz sie tworami wyobrazni.
                                                    Wiele obaw rodzi sie ze znuzenia i samotnosci.
                                                    Obok zdrowej dystypliny badz dla siebie lagodny.
                                                    Jestes dzieckiem wszechswiata
                                                    nie mniej niz drzewa i gwiazdy.

Masz prawo byc tutaj
                                                    .
                                                    I czy jest to dla ciebie jasne czy nie,
                                                    Wszechswiat jest bez watpienia
                                                    na dobrej drodze.
                                                    Tak wiec zyjesz w zgodzie z Bogiem,
                                                    czymkolwiek sie trudnisz
                                                    i jakiekolwiek sa twoje pragnienia.

W zgielku i pomieszaniu zycia zachowaj spokoj
                                                    ze swa dusza.
                                                    Przy calej zludnosci i znoju,i rozwianych marzeniach
                                                    jest to piekny swiat.
                                                    Badz uwazny.Daz do szczescia...
                                                  • kendo Re: RECEPTA NA DLUGIE ZYCIE; 21.08.03, 12:52

1).Nie objadac sie ,spozywac potrawy o niewielkiej zawartosci soli,
                                                    - tluszczu i cukru,unikac smazenia.

2).Byc aktywnym fizycznie,codziennie cwiczyc.

3).Nie spozywac zadnych konserwowanych i ulepszonych chemicznie pokarmow.

4).Trzy razy dizennie jadac surowe wrzywa i owoce.

5).Pic wylacznie wode o wysokiej zawartosci mineralow.

6).od czasu do czasu delektowac sie niewielkimi ilosciami wina.

7).Regularnie uprawiac sex.

8).Przez cale zycie uzywac ziol,zarowno jako przyprawy,jak i jako leki
                                                    -zapobiegajace chorobie.

9).Cieszyc sie towarzystwem ludzi,miec rodzine, przyjaciol,znajomych.

11).Raz w miesiacu poddac sie masazowi calego ciala.

12).Raz na pol roku przejsc dwudniowa glodowke.
                                                  • mala20033 Re: RECEPTA NA DLUGIE ZYCIE; 21.08.03, 17:48
                                                    Czytam Wasilija Aksionowa "Oparzenie"...brutalna,gorzka,bolesna..ale dobra..
                                                  • kendo Re: SPETANY PRZYSZLOSCIA 22.08.03, 11:10
                                                    ,,a ja przeczytalam to wczoraj,,,,,

Moj wzrok spoczal na skapanym w ksiezycowym blasku oknie.
                                                    Na szybie cos sie poruszylo.Raz,drugi,wahadlowowym ruchem bujal sie na
                                                    niewidzialnej nici dziwny pakiet.Wyplatalem sie z przescieradel i na palcach
                                                    podeszlem do okna. Na tle szyby bujal sie spory kokon,z ktorego gwaltownymi
                                                    szarpnieciami probowal wydostac sie motyl.
                                                    Wrocilem do lozka,ale kladac sie wykonalem jakis gwaltowniejszy ruch i Ewa
                                                    otworzyla oczy.-Cos sie stalo?-zapytala leniwie,muskajac przy tym delikatnie
                                                    wierzcholkiem dloni moj policzek.
                                                    Oddalem to czule dotkniecie,szukajac niecierpliwa dlonia-najdelikatniej jak
                                                    umialem-laski i schronienia w rozwidleniu jej smuklych nog....W jednej
                                                    sekundzie zniewolila moja dlon zelaznym usciskiem ud,z sila,ktora znow mnie
                                                    zupelnie zskoczyla.
                                                    Rownoczesnie niewinnym,miaukliwym glosikiem wymruczala sennie:-Uwielbiam
                                                    cie...Jestes cudownym kochankiem,wiesz?
                                                    Coraz mocniej czulem narastajace w jej biodrach rytmiczne drzenie...I moje
                                                    biodra zaczely drzec w tym samym tempie,i znow splatalisy swoje ciala w
                                                    jednosc,wargi-w jednosc....Wtuleni w siebie jak odnoza magicznej mandragory
                                                    poruszalismy sie lagodnie,narastajaca fala unosila nas coraz wyzej.Plynelismy w
                                                    siebie ,widzac swiat coraz szerzej,czujac go coraz mocniej.Bylo nas coraz
                                                    wiecej,ogarnialismy sie,przenikalismy,lagodna roskosz stawala sie roskosza
                                                    intensywna az do bolu...Gnalismy przed siebie,aby nagle ztrzymac sie na
                                                    moment,zaczerpnac oddechu i znow zaczac szalona pogon.
                                                    Byla druga w nocy.Siedzielismy naprzeciw siebie na lozku.Miedzy nami lezala
                                                    duza,srebrna taca,na niej kilka kawalkow ciemnego chleba.Bylismy
                                                    glodni.Jedlismy,patrzac sobie w oczy.- Wiesz-powiedzialem-ze jestes w moim
                                                    zyciu dwa lata?I smieszna sprawa,pojawilas sie wtedy,kiedy ten kot...-Kot?-
                                                    zachnela sie.-Co z tym ma wspolnego kot?
                                                    -Pojawil sie dokladnie tydzien przed naszym
                                                    spotkaniem.Sploszony,brudny,nieufny...Jakos tak sie stalo,ze zostal.Moje
                                                    dzieciaki go uwielbiaja.-Nie lubie kotow-uciela.-A moze poszlibysmy na spacer?
                                                    Taka jasna noc...
                                                    Ocknalem sie ,gdy spadlem na lozko.Nie wiem,czemu spadlem i dlaczego akurat
                                                    wtedy sie ocknalem.Hotelowy pokoj byl pusty,zimny i obcy.Nie bylo w nim nawet
                                                    sladu Ewy.Poczolem chlod.Uswiadomilem sobie,ze okno jest szeroko
                                                    otwarte.Dziwignalem sie,aby je zamknac.Na szybie dostrzeglem kokon.
                                                    Byl pusty.
                                                    A wiec motyl zyje,pomyslalem.....
                                                  • kendo Re: Wirus ostatnia szansana ziemi 15.09.03, 00:09
                                                    W ciagu trzech miljardow lat rozwoju zycia na Ziemi
                                                    pojawily sie na jej powierzchni tysiace form biologicznego istnienia.
                                                    Ale tylko dwie z nich moga w kazdej chwili zagrozic
                                                    ludzkiej cywilizacji;
                                                    LUDZIE i ,,,, WIRUSY....
                                                  • kendo Re: Oto Jesien --------- M.P.asnorzewaska 24.09.03, 15:18
                                                    Natura,piekna,ale juz wiekiem swoim odstraszajaca,pelna skarbow jeszcze,ale nie
                                                    majaca ich nikomu ofiaroawac,wspaniala w swojej urazonej dumie,stroi sie juz
                                                    tylko sama dla siebie w jarzebiny i glogi,w miedziane i zielone paprocie.
                                                    Usmiechem chlodnym pod wieczor i zimnym westchnieniem zegna dzien pustelniczy
                                                    z nienawiscia w sercu dla tych,ktorzy przyspieszli kres jej mlodosci.
                                                    Z nadejsciem nocy rostacza gniewnie jeszcze krwia lata czary gwiezdziste na
                                                    dowod,ze za wczesnie w grob ja stracono.
                                                    Dzieli ona los wielu kobiet zdumionych naglym brakiem wielbicieli,kobiet
                                                    niezmiennie jeszcze pieknych,ale opuszczonych,ale samotnych,gdyz nie umialy czy
                                                    nie mogly zachowac w tajemnicy zbyt dawnej daty swoich urodzin!
                                                  • kendo Re: --------- M.P.Jasnorzewaska 25.09.03, 21:55
                                                    Milosc,czcicielka radosci i slonca,
                                                    drzy przed zla nowina:
                                                    przed cienistym i grobowym dekretem
                                                    o bezwglednosci przemijania,
                                                    wydanym przez wybrane bostwo.
                                                    Ukochany czy ukochana nie zdaja sibie sprawy z bolu,
                                                    ktory sprawiaja milosci,
                                                    gdy poddaja sie latwo prawom przemiany i destrukcji,
                                                    nie walcza z nimi.
                                                  • kendo Re: --------- Motto zycia 29.09.03, 21:15
                                                    Tak zyj,aby slad twojej stopy pozostal dluzej niz twoje zycie.
                                                  • kendo Re: -------ksiazki _______ 25.02.04, 14:19
                                                    u nas zaczela sie coroczna przecena ksiazkowa,
                                                    sa w kazdym duzym sklepie i w ksiegarniach....
                                                    na razie bedac dzisiaj po papu kupilam
                                                    jedna pozycje:
                                                    "Moja zakazana twarz"-opowiadanie o mlodej kobiecie podczas talibanskiego rezimu
                                                    autor:Latifa w wspolpracy z Chekeba Hachemi
                                                    moze byc ciekawe,w zwiazku z ich tradycja noszenia BURKI
                                                  • slo-onko cos od Pana Leopolda :) 25.02.04, 14:50
                                                    Curriculum vitae

Dzieciństwa mego blady, niezaradny kwiat
                                                    Osłaniały pieszczące, cieplarniane cienie.
                                                    Nieśmiałe i lękliwe było me spojrzenie
                                                    I stawiając krok cudzych czepiałem się szat.

Młodość ma pierwsze skrzydła swe wysłała w świat,
                                                    Kiedy nad wiosnę milsze zdały się jesienie.
                                                    Więc kochałem milczenie, wspomnienie, westchnienie
                                                    I plotłem chmurom wieńce z swych kwietniowych lat.

Dopiero od posągów, od drzew i od trawy,
                                                    Z którymi żyłem długo wśród dalekich dróg,
                                                    Nauczyłem się prostej, pogodnej postawy.

I kiedym, stary smutku dom zburzywszy w gruzy,
                                                    Uczynił z siebie jeno wschodom słońca próg,
                                                    Rozumie mnie me serce i kochają Muzy.

Staff
                                                  • mala20033 Re: cos od Pana Leopolda :) 25.02.04, 17:06
                                                    ..pikny wiersz..dzieki..Mala
                                                  • kendo Re: cos od Pana Leopolda :) 25.02.04, 19:06
                                                    Sloneczko
                                                    ladne to wybralas........smile
                                                  • slo-onko Re: cos od Pana Leopolda :) 25.02.04, 19:11
                                                    dziekuje smile
                                                    ciesze sie, ze sie Wam podobasmile
                                                  • kendo Re: -------ksiazki _ "Moja zakazana twarz" 26.02.04, 19:53
                                                    zaglebilam sie dzis w ta lektur
                                                    czyta sie szybko i z wielkim zaiteresowaniem
                                                    Jak ktos lubi temat
                                                    o kobietach zyjacych w duchu islamskim
                                                    to wstszasajaca opowiesc o ichzyciu i przetwaniu .....
                                                  • jtka Re: -------ksiazki _ "Moja zakazana twarz" 26.02.04, 21:07
                                                    a ja męczę "Orlando"Virgini Woolf... męczę bo to moje drugie podejście do tej
                                                    książki... kiedyś ją czytałam i odłożyłam , ale ostatnio znowu mi ją zachwalono
                                                    i jakoś przemogłam się.... opowiem , jak skończę...
                                                  • kendo Re: -------ksiazki _ "Moja zakazana twarz" 26.02.04, 21:14
                                                    Itus ,
                                                    bedziemy czekac na recenzje.....
                                                    moze mi przypadnie do "gustu"
                                                    czasami tez tak mam,ze zaczynam kilka tytulow na raz
                                                    i w zaleznosci od humoru czytam
                                                  • kendo Re: -------ksiazki _ "Moja zakazana twarz" 12.03.04, 12:21
                                                    skonczylam czytanie....
                                                    nie moge sie nadziwic tym kobietom,
                                                    nie chcialbym byc z ich wyznania i mieszkac
                                                    tam gdzie one.
                                                    Rligijny obyczaj SHARIA nakazuje/kaze zyc
                                                    na wszystkich platformach:religijnyej/politycznej/socjalnej/indywidualnej
                                                    wedlug tych "swietych zalozeni"
                                                    nosic im :

CHADOR = szal,muslimskie kobiety okrywaja glowe i ramiona

CHADRI = islamskie/dyskretne w kolorach ciemnych odzienie
                                                    na glowe z czapeczka i welonem przezroczystym,
                                                    w miejscu na oczy cieniutka siateczka ,umozliwiajaca "ogladanie swiata"

BURKA = podobna do chadri,ale zakrywajaca ramiona
                                                    czasami siegajaca ziemi,w tym chodza kobiety na odleglych wsiach.

Zycie ich podyktowane pradawna kultura islamska,
                                                    w obecnej dobie czasu ,chca odmiany dla siebie,
                                                    chca zyc ja europejskie kobiety.
                                                    Afganistan bedacy w ciaglej wojnie z Talibanami,
                                                    ruskimi i USA,ci dwaj ostanio zmuszeni byli do wycofania sie.
    • slo-onko marzenie 27.02.04, 17:23
      Podaruj proszę mi marzenie
      Podaruj mi złudzenia moc
      Nierzeczywisty ranek będzie
      Nierzeczywista będzie noc

Tysiące iskier w oczach lśni
      I brylant życia blaskiem świeci
      Wciąż załamuje się i skrzy

Na siedmiobarwnej tęczy dnia
      Palcami te kolory będziesz
      Przebierać, splatać z nimi trwać.

To tak niewiele...
      • kendo Re: marzenie 27.02.04, 20:07
        Sloneczko,ladne to marzenie
        a czyje to ?????
        • slo-onko Re: marzenie 27.02.04, 20:52
          nie wiem sad
          zgapilamsad
    • slo-onko o miłości od Adama :) 01.03.04, 07:57
      Miłość jak słońce: ogrzewa świat cały
      I swoim blaskiem ożywia różanym,
      W głębiach przepaści, w rozpadlinach skały
      Dozwala kwiatom rozkwitnąć wionianym
      I wyprowadza z martwych głazów łona
      Coraz to nowe na przyszłość nasiona.

Miłość jak słońce: barwy uroczemi
      Wszystko dokoła cudownie powleka;
      Żywe piękności wydobywa z ziemi,
      Z serca natury i z serca człowieka
      I szary, mglisty widnokrąg istnienia
      W przędzę z purpury i złota zamienia.

Miłość jak słońce: wywołuje burze,
      Które grom niosą w ciemnościach spowity,
      I tęczę pieśni wiesza na łez chmurze,
      Gdy rozpłakana wzlatuje w błękity,
      I znów z obłoków wyziera pogodnie,
      Gdy burza we łzach zgasi swe pochodnie,

Miłość jak słońce: choć zajdzie w pomroce,
      Jeszcze z blaskami srebrnego miesiąca
      Powraca smutne rozpromieniać noce
      I przez ciemność przedziera się drżąca,
      Pełna tęsknoty cichej i żałoby,
      By wieńczyć śpiące ruiny i groby.

Adam Asnyk
    • slo-onko może kiedyś ktoś tak do mnie....?:) 01.03.04, 07:59
      Mów do mnie jeszcze ... Za taką rozmową
      Tęskniłem lata ... każde twoje słowo
      Słodkie w mym sercu wywołuje dreszcze.
      Mów do mnie jeszcze ...

Mów do mnie jeszcze ... Ludzie nas nie słyszą
      Słowa twe dziwnie koją i kołyszą
      Jak kwiatem każdym twym słowem się pieszczę
      Mów do mnie jeszcze ...
      • kendo Re: może kiedyś ktoś tak do mnie....?:)szeptal???? 01.03.04, 12:38
        Lubie szeptac ci slowa,ktore nic nie znacza-
        Procz tego,ze sie garna do twego usmiechu,
        Pewne,ze sie twym ustom do cna wytlumacza-
        I nie wstydza sie swego metu i pospiechu.
        Bezladne sie w tych slowach niecierpliwia wiesci-
        A ja czekam,ciekawy poza mna trwania,
        Za je sama powiazesz i ulozysz w zdania,
        I brzmieniem glosu dodasz znaczenia i tresi,,,,,
        Skoro je swoja warga wyszepczesz ku wiosnie
        Staja mi sie tak jasne,niby rozkwit wrzosu-
        I rozumiem je nagle,gdy gina radosnie
        W spiewach faldach twojego,co mnie kocha glosu.
        ** Lesmian **
    • slo-onko od Ignasia Kraszewskiego - o nas;-) 12.03.04, 17:21
      Kobieto, królowo, szatanie, aniele,
      Motylu, głazie, kwiecie,
      Duchu z niebios w ludzkim ciele,
      Nie ze świata, a na świecie,

Niepoznana, niepojęta,
      Odmienna i jednakowa,
      I słaba i nieugięta, Niewolnica i królowa!
      (Józef Ignacy Kraszewski)
      • kendo Re: Film..................... 21.04.04, 10:25
        wczoraj obejzalam polski film"CzesciTereska"
        czarno-bialy,czy tak jest jeszcze,jak pokazali w filmie,
        mam na mysli takie srodowisko,
        szkoda mi bylo glownej bohaterki filmu Tereskisad(
        • slo-onko Re: Film..................... 21.04.04, 10:53
          widzialam tylko keidys zapowiedzi tego filmu ale nie mialm okazji go zobaczyc,
          szkoda.
          • kendo Re: Film..................... 21.04.04, 11:42
            srodowisko szkolne to chyba wszedzie takie same,
            z punktu widzenia mlodziezowego,
            ale podejscie nauczycieli do uczniow
            niepodobalo mi sie,moze to tylko tak jest w zawodowej szkole???
            jak bedziesz miala okazje Slo,
            to obejzyj,wprawia w zadume nad postepowaniem doroslychsad(
      • mala20033 Re: od Ignasia Kraszewskiego - o nas;-) 21.04.04, 17:21
        Polecam...Paulo Coelho... "Jedenaście minut ".....Maria, młoda dziewczyna z
        brazylijskiej prowincji, wyrusza w daleką podróż. Jednak świat jest inny, niż
        sobie wyobrażała. Gorzkie doświadczenia sprawiają, że zostaje prostytutką.
        Decyduje się na życie bez miłości i wpada w pułapkę, z której wybawić może
        właśnie miłość. Jedenaście minut to współczesna bajka dla dorosłych,
        przypowieść o seksie, miłości i przeznaczeniu, które sprawia, że kręte ścieżki
        naszego losu mogą nieoczekiwanie poprowadzić nas ku szczęściu, choć dawno
        przestaliśmy w nie wierzyć. Jedenaście minut to zarazem głębokie studium o
        naszej seksualności, o jej sacrum i profanum, o tak ważnej sferze naszego
        życia, a zarazem tak załamanej. To powieść, która nie pozwala na obojętność i
        budzi nadzieję, że spotkanie z drugim człowiekiem może być najważniejszym
        doświadczeniem naszego życia.....w amerykanskich ksiegarniach ta ksiazka juz
        jest.W polskich ukaze sie lada dzien...
        • kendo Re: Paulo Coelho 21.04.04, 17:53
          ciekawa pozycja Mala...
          dzieki za tips
          milego porankawink)
          • kendo Re: Letnia poezja............. 02.07.04, 10:34
            .."stalam w deszczu wiosennym
            i do picia dostalam tesknote
            stalam w sloncu i dostalam zar""..

**Edith Södergran
            • nick000 Re: Letnia poezja............. 18.07.04, 20:46
              Kwitnienie lip
              Poszum i pobrzęk, i jaśnienie
              przezroczystych gronek,
              wieszanie się - niby oparu - pszczół,
              opadanie jak ciężkiej rosy - zapachu
              i duszno pod kopułami lip, jak
              w natłoczonym rzeszą wiernych gmachu.
              Posłuchaj: coś stuka i dźwięczy, rozbitego
              coś... To serce moje - to dzwonek.
              /K. Iłłakowiczówna/
              ...jakoś tak mi sie ten wiersz przypomniał...
              • kendo Re: Letnia poezja............. 18.07.04, 22:44
                ¤¤ Migdalowe kwiecie ¤¤

Padaj mi przekwitle
                kwiatuszki migdalowe
                na posmutniala dusze,
                na opuszczona glowe.

Przedwczoraj byly w paczkach,
                w rozkwicie - wczoraj z rana,
                a teraz gestym sniegiem'leca na kolana.
                ..Na piers i na glowe
                padaja mi przekwitle
                plateczki migdalowe.
                * Illakowiczowna *

przekwitaj u nas jasminy
                i wyglada podobnie....
                • kendo Re:oczy Aniola Stroza........... 26.08.04, 21:28
                  ..Dwa lta temu w mglisty ,majowy poranek
                  bieglem na uczelnie,spieszac sie na wazny ekzamin.
                  Tramwaj mi uciekl sprzed nosa,
                  chwile pozniej nie zmiescilem sie w zatloczony autobus...
                  Bylem wsciekly,
                  Kiedy zderzylaem sie na chodniku z mloda dziewczyna
                  warknalem na nia,zamiast ja przeprosic.Spojzala na mnie jakos
                  dziwnie,hipnotyzujaco-miala piekne ,duze
                  jaskrawoniebieskie oczy.Czulem,ze nie moge
                  od nich oderwac wzroku.Nagle,choc nie
                  otworzyla ust,wyraznie uslyszalem jej slowa:
                  "Chodz za mna".Bylem tak oszolomiony,
                  ze zupelnie zapomnialem o egzaminie
                  i poszedlem jej sladem.Zawiodla mnie
                  do pobliskiego parku,nad niewielki kanal.
                  Juz z daleka dostrzeglem na jego brzegu
                  mala nieruchoma postac.Podbieglem tam
                  i okazalo sie,ze to 7-8 letni chlopiec ,
                  ktory lezy twarza w wodzie,bez oznak zycia.
                  Dokola nie bylo nikogo,piekna dziewczyna
                  tez jakby rozplynela sie we mgle.Wyciagnalem
                  malucha z wody i zaczalem mu robic sztuczne oddychanie.
                  Dlugo nie dawalo rezultatu.
                  Juz chcialem przestac ,dac za wygrana ,kiedy
                  chlopczyk zaczal kaslac,a na jego sine policzki wrocily kolory.
                  Na szczescie pamietal swoj adres,
                  wiec moglem zaniesc go do domu,
                  skad wezwalem pogotowie.
                  Przerazona mama dlugo dziekowala mi za uratowanie
                  zycia jej synka,nie mogla jednak zrozumiec
                  co robil w porze lekcji ..w parku.
                  Ja za to nie moglem racjonalnie wytlumaczyc
                  spotkania z dziewczyna ,ktora zaprowadzila mnie do
                  chlopca.Kim byla i czy istniala naprawde???
                  A moze byla jego Aniolem Strozem????

.. ja wierze w Anioly....i tak mysle,
                  ze to byl chlopca Aniol Stroz....
                  • nick000 Re:oczy Aniola Stroza........... 26.08.04, 21:43
                    ...anioły istnieją wierzę w to święcie...
                    ...sam kiedyś jednego spotkałem...
                    ...ale to temat na inne opowiadanie...
                    • kendo Re:oczy Aniola Stroza........... 26.08.04, 21:50
                      nick000 napisał:

> ...anioły istnieją wierzę w to święcie...
                      > ...sam kiedyś jednego spotkałem...
                      > ...ale to temat na inne opowiadanie...

..tez doswiadczylam to na sobie....
                      i to nie raz...

moze kiedys poczytamy ,
                      jak najdzie Cie ochota podzielic sie przezyciem.
    • slo-onko Re: ciekawe utwory poetyckie,proza i co kto chce. 28.09.04, 21:23
      Do przyjaciela smile)))))))))))))

Jesteś przyjacielem, ponieważ jesteś węzłem,
      który łączy, lecz nie zniewala.

Przyjacielem, ponieważ jesteś podmuchem,
      który uspokaja, lecz nie usypia.

Przyjacielem, ponieważ jesteś bratem,
      który upomina, lecz nie upokarza.

Przyjacielem, ponieważ jesteś wzrokiem,
      który patrzy, lecz nie osądza.

Przyjacielem, ponieważ jesteś ręką,
      która prowadzi, lecz nie ciągnie na siłę.

Przyjacielem, ponieważ jesteś oazą,
      która pokrzepia, lecz nie zatrzymuje.

Przyjacielem, ponieważ jesteś sercem,
      które kocha, lecz nie zmusza.

Przyjacielem, ponieważ jesteś czułością,
      która chroni, lecz nie podporządkowuje.

Helena Oshiro
      • kendo Re: ciekawe utwory poetyckie,proza i co kto chce. 28.09.04, 21:26
        ladne to sloo....

a tak ciezko w dzisiejszych czasach o przyjaciela....
        • nick000 Re: ciekawe utwory poetyckie,proza i co kto chce. 29.09.04, 19:55
          Powrót do domu dzieciństwa

Wśród ciemnego milczenia sosen - krzyk młodziutkich, nawołujących sie brzóz.
          Wszystko jest jak było. Nic nie jest jak było.
          Przemów do mnie Boże dziecka. Przemów, niewinna trwogo!
          Nic nie rozumieć. Wciąż inaczej, od pierwszego krzyku do ostatniego
          westchnienia.
          A jednak to też było zycie. I chwile szczęśliwe wychodzą ku mnie z przeszłości
          jak panny z kagankami oliwy.
          Julia Hartwig
          ..."ruszył" mnie ten wiersz...
          • kendo Re: ciekawe utwory poetyckie,proza i co kto chce. 29.09.04, 20:01
            ..i mnie tez,taki smutny....

ale kto sobie glowe zaprzata wieczorem smutkami ????
            czytac cos weselszego na lepsze ,choby spaniesmile)

**
            milego wieczoru.
            • nick000 Re: ciekawe utwory poetyckie,proza i co kto chce. 29.09.04, 20:02
              ...jak zycie Kenduś, jak życie...
              • kendo Re: ciekawe utwory poetyckie,proza i co kto chce. 11.02.05, 17:25

** AFORYZMY
                Powiedzenie czegoś mądrego jest proste; czegoś bardzo mądrego - dziecinnie
                łatwe. Kłopoty zaczynają się przy wymyślaniu bzdur brzmiących jak złote myśli

Andrzej
                NIEWINNY DOBROWOLSKI

Zimą wzrasta ilość wypadków, ponieważ sporo aniołów razem
                z bocianami odlatuje do ciepłych krajów.

Uzależnienie od własnych poglądów w charakterze
                oraz skutkach nie różni się zasadniczo od reszty trapiących człowieka nałogów.

Późnym wieczorem w wigilię wiele osłów mówi ludzkim głosem.
                I odwrotnie.

Minął rok. Jeszcze raz Słońce dokonało pełnego obrotu
                wokół centrum galaktyki - mnie.

Zastanów się, zanim pomyślisz.

Niewykluczone, świat widziany na wesoło jest znacznie poważniejszy
                od traktowanego serio.

Większość dawnych przyjaciół, którym się powiodło, zmieniła numery telefonów.
                Na o numer większe.

Nic nie trwa wiecznie. Nawet wieczność.

Czasem życie jest jak jajo dla niedoświadczonej kury: po prostu trudne do
                zniesienia.

Niedotrzymane słowo drażni jak niedotrzymany mocz w nogawce.

W większości ludzie oceniają nas głównie po tym, w jaki sposób zdobywamy środki
                na utrzymanie.

W próżnej często idą zmowie pustosłowie z pustką w głowie.

Tylko oddech dzieli marzenie od nadziei.

W niektórych sprawach nawet milczeć nie wypada.

Jedyne, co wiem na pewno, to to, że nie wiem do końca, czy wiem, że nic nie
                wiem.

Nie dociekajmy niewiadomego. Dopiero wiadome może się okazać zagadką.

Uraza, podobnie jak chleb, dopiero przełknięta daje korzyść.

Czasem karani bywamy słonym mandatem za przekroczenie granicy szczerości.

Światopodgląd - patrzenie na świat przez dziurkę od klucza własnych przesądów.

Każda krzywda niesie ze sobą mniej więcej tyle samo dobra,
                ile zła swoim istnieniem wypiera.

W odróżnieniu od mężczyzn kobieta oprócz inteligencji wyposażona jest jeszcze w
                intuicję.
                I rozum.

Zęby mądrości wyrastają po to, aby od czasu do czasu było się czym ugryźć w
                głupi język.

Życie - szukanie na skróty drogi do niewiadomego celu.

Tylko kula zamalowana na czarno wygląda jednakowo ze wszystkich stron.

Skrzydłami doświadczenia są porażki.

Niestety, studiowanie cudzej głupoty nie czyni nas mądrzejszymi.

Cel uśmierza środki.

Żyć wiecznie? Jak bym śmiał śmieć - proch wobec wieczności!

Szczęściarzom los niczym złota kura powodzenie w ślepych jajach znosi.

Żyje się przypadkiem, a tylko umiera zgodnie z przeznaczeniem.

Nie zawsze krok do przodu zbliża nas do celu. Zwłaszcza kiedy tarczę mamy na
                plecach.

Człowiek rzadko uczy się więcej, niż wtedy, gdy słucha własnych odpowiedzi
                na mądrze zadane pytania.

Artysta nawet odtwarzając, tworzy.

Nie ma nas. Po dziewięciu miesiącach wskutek niewyjaśnionych okoliczności
                pojawiamy się.
                Przez jakiś czas bezskutecznie próbujemy zorientować się, o co chodzi, po czym
                mija
                kolejnych dziewięć miesięcy i znów nas nie ma. Jeśli nie liczyć szkieletu,
                który trwa nieco dłużej.

Nie zawsze miłośnicy zwierząt są również miłośnikami ludzi.

Pokochaj siebie samego z wzajemnością.

Odczuwam jednię współistnienia z każdym drzewem, kwiatem, źdźbłem trawy.
                Pozostała już tylko praca, by podobnie odczuwać wobec ludzi.

Od zwierząt uczę się prawdy o sobie.

Nie pij wódki po pijanemu.

Złote myśli przedstawiające konkretną wartość pochodzą wyłącznie od jubilerów.

Ludzką próżność widać szczególnie na cmentarzach.

Dobrze jest, jeśli możemy robić sobie z życia żarty. Gorzej, jeśli jest
                odwrotnie.

Nie zawsze naprzód znaczy dalej.

Pośród wszystkiego dobra nikt nie wyrządził ludzkości więcej szkód niż naukowcy
                i lekarze.
                Pierwsi zanieczyścili ziemię, drudzy ją przeludniają, co razem prostą drogą
                wiedzie
                do unicestwienia nas wszystkich.

Najwartościowsze książki to nie te, od których nie można się oderwać, a raczej
                te,
                które podczas lektury co rusz odpychają wzrok od linijek tekstu, zatapiając go
                we własnych myślach.

Praca tłumacza polega na napisaniu książki bez martwienia się o jej treść.

Oko za oko, złoty ząb za szczękę.

Miarą wyjątkowości jest stopień trudności w zastąpieniu.

Widzi winny winę w innym.

W niektórych ustach jedynie cisza brzmi jako tako.

Niestety, życia nie da przeżyć się najpierw na brudno. A może?

Człowiek - stworzenie boże do zadawania pytań, na które nie potrafi znaleźć
                odpowiedzi.

"Mądrością jest wszystko wiedzieć" - twierdzą głupcy.

Dobrze jest, jeśli poranną chandrę możemy rozgłaskać na mruczącym kocie.

Wszyscy mają prawo do życia. Nawet wągry.

Brak celu uświęca półśrodki.

Znam życie, ono mnie. Wiemy, cośmy warci.

Cuda tworzą słowa. Wiara tylko nadzieję.

Nic nie wyzwala tyle kłamstwa, co prawda.

Mur szczęścia stoi na fundamencie z cegiełek nieszczęść.

Najtrudniej jest znaleźć odpowiedzi na pytania, których się sobie nigdy nie
                zadało.

Nazwisko można mieć byle jakie. Byle dobre.

Piosenka - dowód niższości słowa przekazywanego piórem pod artykułowanym
                paszczą.

Nawet bałagan powinien się odznaczać wewnętrzną strukturą porządku.

Człowiek klawisze przyciska, pan Bóg słowa po świecie roznosi.

Rozsądnym jest tylko milczenie. O nim rozsądni rozprawiają najwięcej.

Jeśli to, co się robi, nie bawi, lepiej nie robić nic, a tylko się bawić.

Cisza cieszy – słowo grzeszy.

Nie ma słodszego miodu dla podniebienia pychy niż dziegieć na języku bliźniego.

Nawet głupota nie powinna być całkowicie pozbawiona mądrości.

Większość ludzi wyłącznie zmarszczkom pozwala na rozwój.

Każdemu może się nie podobać, co mu się tylko podoba.

Często jedyną oznaką przybytku mądrości bywa ubytek pamięci.

I bądź tu mądry, czemu człowiek głupi!

AFORYZMY Copyright © Andrzej Niewinny Dobrowolski•

AND Andrzej Niewinny Dobrowolski - Urodzony w 1945 w Częstochowie, w roku 1968
                jako muzyk

• mala20033 Re: ciekawe utwory poetyckie,proza i co kto chce. 11.02.05, 17:56
                  Czytam teraz Dziennik 1920 - Izaak Babel.
                  Czlowiek czlowiekowi wilkiem,to za delikatnie powiedziane.
          • mala20033 Re: ciekawe utwory poetyckie,proza i co kto chce. 11.02.05, 17:54
            Slo..piekny wiersz..
            • kendo Re: ciekawe utwory poetyckie,proza i co kto chce. 11.02.05, 18:08
              ja obecnie zajeta czytaniem katalogogow ksiazkowych...
              co dzien wpadaja do skrzynki,
              porownuje ceny i wybieram co zakupic na przecenie ksiazkowejwink))))))))))
              • mala20033 Re: ciekawe utwory poetyckie,proza i co kto chce. 11.02.05, 18:36
                Zmarł dramaturg Arthur Miller ....
                • kendo Re: ciekawe utwory poetyckie,proza i co kto chce. 11.02.05, 19:25
                  mala20033 napisała:

> Zmarł dramaturg Arthur Miller ....
                  >
                  []..spokoj jego duszysad(

byl mezezem legendarnej Marlin Manroe.
    • mala20033 Re: ciekawe utwory poetyckie,proza i co kto chce. 13.02.05, 21:09
      Bajka
      Norwid Cyprian Kamil

"Najlepsza rzecz żyć w zgodzie, bez twierdzeń, bez sprzeczki,
      Po cóż bo gwar ustawny dla kropki lub linii?
      I urabianie ciągłe publicznej opinii ?" -
      Siennik-dziurawy mówił tak do Torby-sieczki.
      Tymczasem osły, najmniej nie myśląc o szkodzie,
      Siano i sieczkę w cichej pożywały zgodzie,
      A stąd zdaje się prawda ta być oczywistą,
      Że i człowiek zyskałby... będąc legumistą.
    • mala20033 Re: ciekawe utwory poetyckie,proza i co kto chce. 13.02.05, 22:30
      Bezsenność
      Baczyński

Wiatr gra chorały nocy na organach podwórz;
      z pyska chłapie ulicom kroków szara piana,
      a noc mży czarnym piaskiem w kwadraty trawników,
      dom brodzi zatopiony w kirach po kolana.
      Czarny pająk obrazu wpełzł na śliską ścianę,
      napęczniay i syty krwi słodkawej mroku,
      sieje pustkę bezmierną i meble w nią plącze
      Ostre cienie waazonów snują czerń z odwłoków.
      Noc się nigdzie nie kończy, jest wszędzie bezkresna,
      wiatr gra chorały nocy na na podwórz organach;
      noc mi zalewa gardło mdlącą, duszną falą,
      czekam, stopiony w mroku
      wyzwolenia...
      rana...
    • slo-onko Dla Ciebie :))))) 15.02.05, 12:46
      DLA CIEBIE

Od lat zakochana jestem w Tobie
      Kocham Ciebie, choć wiem
      Że nadal szukasz swojej gwiazdy
      wysoko na niebie
      Tracisz mnie
      Cena, którą płacisz co dzień
      Za marzenia nierealne
      Ty chcesz dotykać głową nieba
      I miłości pełnej spadających gwiazd
      Czemu więc tak rzadko mnie dostrzegasz
      Nie czujesz mego ciepła
      Nie kochasz tak, jak ja
      Żyjesz snem, czekasz na dobry czas
      Popatrz na mnie, czy nie widzisz, że ja

Dla Ciebie niebo bezludne mam
      Dla Ciebie mogę pokonać strach
      Dla Ciebie uśmiech anioła mam
      Dla Ciebie gonię słońce
      Dla Ciebie żyję na nieba tle
      Dla Ciebie czuję, że mogę biec
      Po niebie gdy jesteś blisko mnie
      Dla Ciebie

Ja mam tę miłość, której szukasz
      Dumne źródła i jasny duszy blask
      Zrozum więc, że ta, po którą sięgasz wysoko
      Jest tuż obok, w jej oczach milion gwiazd
      Tak jest zawsze już będzie tak
      Czy Ty nie wiesz, że ja

Dla Ciebie...
      • kendo Re: Dla Ciebie :))))) 15.02.05, 17:38
        ..i szczesliwy bedzie ten,
        ktory otrzyma taka miloscsmile))))))))
        • slo-onko Re: Dla Ciebie :))))) 15.02.05, 20:40
          kendo napisała:

> ..i szczesliwy bedzie ten,
          > ktory otrzyma taka miloscsmile))))))))

heh jeszcze sie taki nie pojawilwink
          no, moze Izydorwink
      • nick000 Re: Dla Ciebie :))))) 15.02.05, 17:47
        ach gdbyż to tak dla mnie ktoś napisał...
        • slo-onko Re: Dla Ciebie :))))) 15.02.05, 20:31
          Nick jesli ten wierszyk tak bardzo CI sie spodoba to moge CI go podarowacsmile
          chcesz?smile
          • nick000 Re: Dla Ciebie :))))) 15.02.05, 20:33
            slo-onko napisała:

> Nick jesli ten wierszyk tak bardzo CI sie spodoba to moge CI go podarowacsmile
            > chcesz?smile

dzięki Slo, wzruszyłaś starego nicka <nick uronił łzę>, mam jeszcze jedna
            prośbę, podaruj mi sercesmile
            • slo-onko Re: Dla Ciebie :))))) 15.02.05, 20:35
              nick000 napisał:

> slo-onko napisała:
              >
              > > Nick jesli ten wierszyk tak bardzo CI sie spodoba to moge CI go podarowac
              > smile
              > > chcesz?smile
              >
              > dzięki Slo, wzruszyłaś starego nicka <nick uronił łzę>, mam jeszcze je
              > dna
              > prośbę, podaruj mi sercesmile

takie ludzkie?smile bijace?smile
              bijace dla Ciebie?smile
              • nick000 Re: Dla Ciebie :))))) 15.02.05, 20:37
                slo-onko napisała:

> nick000 napisał:
                >
                > > slo-onko napisała:
                > >
                > > > Nick jesli ten wierszyk tak bardzo CI sie spodoba to moge CI go pod
                > arowac
                > > smile
                > > > chcesz?smile
                > >
                > > dzięki Slo, wzruszyłaś starego nicka <nick uronił łzę>, mam jesz
                > cze je
                > > dna
                > > prośbę, podaruj mi sercesmile
                >
                >
                > takie ludzkie?smile bijace?smile
                > bijace dla Ciebie?smile

ludzkie, bijące i koniecznie Twojesmile
                • slo-onko Re: Dla Ciebie :))))) 15.02.05, 20:39
                  nick000 napisał:

> slo-onko napisała:
                  >
                  > > nick000 napisał:
                  > >
                  > > > slo-onko napisała:
                  > > >
                  > > > > Nick jesli ten wierszyk tak bardzo CI sie spodoba to moge CI
                  > go pod
                  > > arowac
                  > > > smile
                  > > > > chcesz?smile
                  > > >
                  > > > dzięki Slo, wzruszyłaś starego nicka <nick uronił łzę>, ma
                  > m jesz
                  > > cze je
                  > > > dna
                  > > > prośbę, podaruj mi sercesmile
                  > >
                  > >
                  > > takie ludzkie?smile bijace?smile
                  > > bijace dla Ciebie?smile
                  >
                  > ludzkie, bijące i koniecznie Twojesmile

nie znasz mnie jeszcze na tyle by wiedziec,ze mnie dlugo prosic nie trzebasmile
                  nie trzyymam sie zasady "do trzech razy sztuka", u mnie jest tylko dwasmile
                  powtorz jeszcze raz a..............
                  • nick000 Re: Dla Ciebie :))))) 15.02.05, 20:40
                    slo-onko napisała:

> nick000 napisał:
                    >
                    > > slo-onko napisała:
                    > >
                    > > > nick000 napisał:
                    > > >
                    > > > > slo-onko napisała:
                    > > > >
                    > > > > > Nick jesli ten wierszyk tak bardzo CI sie spodoba to mo
                    > ge CI
                    > > go pod
                    > > > arowac
                    > > > > smile
                    > > > > > chcesz?smile
                    > > > >
                    > > > > dzięki Slo, wzruszyłaś starego nicka <nick uronił łzę
                    > 2;, ma
                    > > m jesz
                    > > > cze je
                    > > > > dna
                    > > > > prośbę, podaruj mi sercesmile
                    > > >
                    > > >
                    > > > takie ludzkie?smile bijace?smile
                    > > > bijace dla Ciebie?smile
                    > >
                    > > ludzkie, bijące i koniecznie Twojesmile
                    >
                    > nie znasz mnie jeszcze na tyle by wiedziec,ze mnie dlugo prosic nie trzebasmile
                    > nie trzyymam sie zasady "do trzech razy sztuka", u mnie jest tylko dwasmile
                    > powtorz jeszcze raz a..............

głosem drżącym ze wzruszenia proszę po raz wtóry...
                    • slo-onko Re: Dla Ciebie :))))) 15.02.05, 20:42
                      nick000 napisał:

> slo-onko napisała:
                      >
                      > > nick000 napisał:
                      > >
                      > > > slo-onko napisała:
                      > > >
                      > > > > nick000 napisał:
                      > > > >
                      > > > > > slo-onko napisała:
                      > > > > >
                      > > > > > > Nick jesli ten wierszyk tak bardzo CI sie spodoba
                      > to mo
                      > > ge CI
                      > > > go pod
                      > > > > arowac
                      > > > > > smile
                      > > > > > > chcesz?smile
                      > > > > >
                      > > > > > dzięki Slo, wzruszyłaś starego nicka <nick uronił
                      > łzę
                      > > 2;, ma
                      > > > m jesz
                      > > > > cze je
                      > > > > > dna
                      > > > > > prośbę, podaruj mi sercesmile
                      > > > >
                      > > > >
                      > > > > takie ludzkie?smile bijace?smile
                      > > > > bijace dla Ciebie?smile
                      > > >
                      > > > ludzkie, bijące i koniecznie Twojesmile
                      > >
                      > > nie znasz mnie jeszcze na tyle by wiedziec,ze mnie dlugo prosic nie trzeb
                      > asmile
                      > > nie trzyymam sie zasady "do trzech razy sztuka", u mnie jest tylko dwasmile
                      > > powtorz jeszcze raz a..............
                      >
                      > głosem drżącym ze wzruszenia proszę po raz wtóry...

no to mam dylemat, hmmm......
                      czy przyjac zasade do tzrech razy sztuka i liczyc na znudzenie Nicka?
                      czy rzucic Izydora i pokochac Nicka?big_grinDD
                      to ja poprosze o telefon do przyjacielabig_grinDDD

znajac mojego przyjaciela nie pozwoli mi sie dlugo zastanawiacsmile)))))
                      • nick000 Re: Dla Ciebie :))))) 15.02.05, 20:44
                        slo-onko napisała:

> nick000 napisał:
                        >
                        > > slo-onko napisała:
                        > >
                        > > > nick000 napisał:
                        > > >
                        > > > >
                        > > > > > nick000 napisał:
                        > > > > >
                        > > > > > > slo-onko napisała:
                        > > > > > >
                        > > > > > > > Nick jesli ten wierszyk tak bardzo CI sie s
                        > podoba
                        > > to mo
                        > > > ge CI
                        > > > > go pod
                        > > > > > arowac
                        > > > > > > smile
                        > > > > > > > chcesz?smile
                        > > > > > >
                        > > > > > > dzięki Slo, wzruszyłaś starego nicka <nick u
                        > ronił
                        > > łzę
                        > > > 2;, ma
                        > > > > m jesz
                        > > > > > cze je
                        > > > > > > dna
                        > > > > > > prośbę, podaruj mi sercesmile
                        > > > > >
                        > > > > >
                        > > > > > takie ludzkie?smile bijace?smile
                        > > > > > bijace dla Ciebie?smile
                        > > > >
                        > > > > ludzkie, bijące i koniecznie Twojesmile
                        > > >
                        > > > nie znasz mnie jeszcze na tyle by wiedziec,ze mnie dlugo prosic nie
                        > trzeb
                        > > asmile
                        > > > nie trzyymam sie zasady "do trzech razy sztuka", u mnie jest tylko
                        > dwasmile
                        > > > powtorz jeszcze raz a..............
                        > >
                        > > głosem drżącym ze wzruszenia proszę po raz wtóry...
                        >
                        > no to mam dylemat, hmmm......
                        > czy przyjac zasade do tzrech razy sztuka i liczyc na znudzenie Nicka?
                        > czy rzucic Izydora i pokochac Nicka?big_grinDD
                        > to ja poprosze o telefon do przyjacielabig_grinDDD
                        >
                        > znajac mojego przyjaciela nie pozwoli mi sie dlugo zastanawiacsmile)))))

zadzwoń do przyjaciela, jest tylko jedna odpowiedź, mam taka nadzieję...
                        • slo-onko Re: Dla Ciebie :))))) 15.02.05, 20:47
                          nick000 napisał:

> slo-onko napisała:
                          >
                          > > nick000 napisał:
                          > >
                          > > > slo-onko napisała:
                          > > >
                          > > > > nick000 napisał:
                          > > > >
                          > > > > >
                          > > > > > > nick000 napisał:
                          > > > > > >
                          > > > > > > > slo-onko napisała:
                          > > > > > > >
                          > > > > > > > > Nick jesli ten wierszyk tak bardzo CI
                          > sie s
                          > > podoba
                          > > > to mo
                          > > > > ge CI
                          > > > > > go pod
                          > > > > > > arowac
                          > > > > > > > smile
                          > > > > > > > > chcesz?smile
                          > > > > > > >
                          > > > > > > > dzięki Slo, wzruszyłaś starego nicka <
                          > nick u
                          > > ronił
                          > > > łzę
                          > > > > 2;, ma
                          > > > > > m jesz
                          > > > > > > cze je
                          > > > > > > > dna
                          > > > > > > > prośbę, podaruj mi sercesmile
                          > > > > > >
                          > > > > > >
                          > > > > > > takie ludzkie?smile bijace?smile
                          > > > > > > bijace dla Ciebie?smile
                          > > > > >
                          > > > > > ludzkie, bijące i koniecznie Twojesmile
                          > > > >
                          > > > > nie znasz mnie jeszcze na tyle by wiedziec,ze mnie dlugo pros
                          > ic nie
                          > > trzeb
                          > > > asmile
                          > > > > nie trzyymam sie zasady "do trzech razy sztuka", u mnie jest
                          > tylko
                          > > dwasmile
                          > > > > powtorz jeszcze raz a..............
                          > > >
                          > > > głosem drżącym ze wzruszenia proszę po raz wtóry...
                          > >
                          > > no to mam dylemat, hmmm......
                          > > czy przyjac zasade do tzrech razy sztuka i liczyc na znudzenie Nicka?
                          > > czy rzucic Izydora i pokochac Nicka?big_grinDD
                          > > to ja poprosze o telefon do przyjacielabig_grinDDD
                          > >
                          > > znajac mojego przyjaciela nie pozwoli mi sie dlugo zastanawiacsmile)))))
                          >
                          > zadzwoń do przyjaciela, jest tylko jedna odpowiedź, mam taka nadzieję...

linia telefoniczna jest zajeta przez mojego przyjacielasad
                          znajac jego gadulstwo moze to potrwac
                          z natury jestem kims kto dosc szybko podejmuje decyzje, nie pozostaje mi nic innego jak ja podjacsmile
                          • nick000 Re: Dla Ciebie :))))) 15.02.05, 20:48
                            slo-onko napisała:

> nick000 napisał:
                            >
                            > > slo-onko napisała:
                            > >
                            > > > nick000 napisał:
                            > > >
                            > > > >
                            > > > > >
                            > > > > > >
                            > > > > > > > nick000 napisał:
                            > > > > > > >
                            > > > > > > > > slo-onko napisała:
                            > > > > > > > >
                            > > > > > > > > > Nick jesli ten wierszyk tak bar
                            > dzo CI
                            > > sie s
                            > > > podoba
                            > > > > to mo
                            > > > > > ge CI
                            > > > > > > go pod
                            > > > > > > > arowac
                            > > > > > > > > smile
                            > > > > > > > > > chcesz?smile
                            > > > > > > > >
                            > > > > > > > > dzięki Slo, wzruszyłaś starego nicka
                            > <
                            > > nick u
                            > > > ronił
                            > > > > łzę
                            > > > > > 2;, ma
                            > > > > > > m jesz
                            > > > > > > > cze je
                            > > > > > > > > dna
                            > > > > > > > > prośbę, podaruj mi sercesmile
                            > > > > > > >
                            > > > > > > >
                            > > > > > > > takie ludzkie?smile bijace?smile
                            > > > > > > > bijace dla Ciebie?smile
                            > > > > > >
                            > > > > > > ludzkie, bijące i koniecznie Twojesmile
                            > > > > >
                            > > > > > nie znasz mnie jeszcze na tyle by wiedziec,ze mnie dlug
                            > o pros
                            > > ic nie
                            > > > trzeb
                            > > > > asmile
                            > > > > > nie trzyymam sie zasady "do trzech razy sztuka", u mnie
                            > jest
                            > > tylko
                            > > > dwasmile
                            > > > > > powtorz jeszcze raz a..............
                            > > > >
                            > > > > głosem drżącym ze wzruszenia proszę po raz wtóry...
                            > > >
                            > > > no to mam dylemat, hmmm......
                            > > > czy przyjac zasade do tzrech razy sztuka i liczyc na znudzenie Nick
                            > a?
                            > > > czy rzucic Izydora i pokochac Nicka?big_grinDD
                            > > > to ja poprosze o telefon do przyjacielabig_grinDDD
                            > > >
                            > > > znajac mojego przyjaciela nie pozwoli mi sie dlugo zastanawiacsmile)))
                            > ))
                            > >
                            > > zadzwoń do przyjaciela, jest tylko jedna odpowiedź, mam taka nadzieję...
                            >
                            > linia telefoniczna jest zajeta przez mojego przyjacielasad
                            > znajac jego gadulstwo moze to potrwac
                            > z natury jestem kims kto dosc szybko podejmuje decyzje, nie pozostaje mi nic
                            in
                            > nego jak ja podjacsmile
                            pamietaj ze od Twojej decyzji zależy czy będę szczęśliwym nickiem...
                            • nick000 Re: Dla Ciebie :))))) 15.02.05, 20:50
                              nick000 napisał:

> slo-onko napisała:
                              >
                              > > nick000 napisał:
                              > >
                              > > > slo-onko napisała:
                              > > >
                              > > > > nick000 napisał:
                              > > > >
                              > > > > >
                              > > > > > >
                              > > > > > > >
                              > > > > > > > > nick000 napisał:
                              > > > > > > > >
                              > > > > > > > > > slo-onko napisała:
                              > > > > > > > > >
                              > > > > > > > > > > Nick jesli ten wierszyk t
                              > ak bar
                              > > dzo CI
                              > > > sie s
                              > > > > podoba
                              > > > > > to mo
                              > > > > > > ge CI
                              > > > > > > > go pod
                              > > > > > > > > arowac
                              > > > > > > > > > smile
                              > > > > > > > > > > chcesz?smile
                              > > > > > > > > >
                              > > > > > > > > > dzięki Slo, wzruszyłaś starego
                              > nicka
                              > > <
                              > > > nick u
                              > > > > ronił
                              > > > > > łzę
                              > > > > > > 2;, ma
                              > > > > > > > m jesz
                              > > > > > > > > cze je
                              > > > > > > > > > dna
                              > > > > > > > > > prośbę, podaruj mi sercesmile
                              > > > > > > > >
                              > > > > > > > >
                              > > > > > > > > takie ludzkie?smile bijace?smile
                              > > > > > > > > bijace dla Ciebie?smile
                              > > > > > > >
                              > > > > > > > ludzkie, bijące i koniecznie Twojesmile
                              > > > > > >
                              > > > > > > nie znasz mnie jeszcze na tyle by wiedziec,ze mni
                              > e dlug
                              > > o pros
                              > > > ic nie
                              > > > > trzeb
                              > > > > > asmile
                              > > > > > > nie trzyymam sie zasady "do trzech razy sztuka",
                              > u mnie
                              > > jest
                              > > > tylko
                              > > > > dwasmile
                              > > > > > > powtorz jeszcze raz a..............
                              > > > > >
                              > > > > > głosem drżącym ze wzruszenia proszę po raz wtóry...
                              > > > >
                              > > > > no to mam dylemat, hmmm......
                              > > > > czy przyjac zasade do tzrech razy sztuka i liczyc na znudzeni
                              > e Nick
                              > > a?
                              > > > > czy rzucic Izydora i pokochac Nicka?big_grinDD
                              > > > > to ja poprosze o telefon do przyjacielabig_grinDDD
                              > > > >
                              > > > > znajac mojego przyjaciela nie pozwoli mi sie dlugo zastanawia
                              > csmile)))
                              > > ))
                              > > >
                              > > > zadzwoń do przyjaciela, jest tylko jedna odpowiedź, mam taka nadzi
                              > eję...
                              > >
                              > > linia telefoniczna jest zajeta przez mojego przyjacielasad
                              > > znajac jego gadulstwo moze to potrwac
                              > > z natury jestem kims kto dosc szybko podejmuje decyzje, nie pozostaje mi
                              > nic
                              > in
                              > > nego jak ja podjacsmile
                              > pamietaj ze od Twojej decyzji zależy czy będę szczęśliwym nickiem...

bo nick jak kocha to na zabój, czekam tylko na jedno słowo a brzmi ono: tak...
                              • slo-onko Re: Dla Ciebie :))))) 15.02.05, 20:54
                                nick000 napisał:

> nick000 napisał:
                                >
                                > > slo-onko napisała:
                                > >
                                > > > nick000 napisał:
                                > > >
                                > > > >
                                > > > > >
                                > > > > > >
                                > > > > > > >
                                > > > > > > > >
                                > > > > > > > > > nick000 napisał:
                                > > > > > > > > >
                                > > > > > > > > > > slo-onko napisała:
                                > > > > > > > > > >
                                > > > > > > > > > > > Nick jesli ten wier
                                > szyk t
                                > > ak bar
                                > > > dzo CI
                                > > > > sie s
                                > > > > > podoba
                                > > > > > > to mo
                                > > > > > > > ge CI
                                > > > > > > > > go pod
                                > > > > > > > > > arowac
                                > > > > > > > > > > smile
                                > > > > > > > > > > > chcesz?smile
                                > > > > > > > > > >
                                > > > > > > > > > > dzięki Slo, wzruszyłaś s
                                > tarego
                                > > nicka
                                > > > <
                                > > > > nick u
                                > > > > > ronił
                                > > > > > > łzę
                                > > > > > > > 2;, ma
                                > > > > > > > > m jesz
                                > > > > > > > > > cze je
                                > > > > > > > > > > dna
                                > > > > > > > > > > prośbę, podaruj mi serce:
                                > )
                                > > > > > > > > >
                                > > > > > > > > >
                                > > > > > > > > > takie ludzkie?smile bijace?smile
                                > > > > > > > > > bijace dla Ciebie?smile
                                > > > > > > > >
                                > > > > > > > > ludzkie, bijące i koniecznie Twoje:
                                > )
                                > > > > > > >
                                > > > > > > > nie znasz mnie jeszcze na tyle by wiedziec,
                                > ze mni
                                > > e dlug
                                > > > o pros
                                > > > > ic nie
                                > > > > > trzeb
                                > > > > > > asmile
                                > > > > > > > nie trzyymam sie zasady "do trzech razy szt
                                > uka",
                                > > u mnie
                                > > > jest
                                > > > > tylko
                                > > > > > dwasmile
                                > > > > > > > powtorz jeszcze raz a..............
                                > > > > > >
                                > > > > > > głosem drżącym ze wzruszenia proszę po raz wtóry.
                                > ..
                                > > > > >
                                > > > > > no to mam dylemat, hmmm......
                                > > > > > czy przyjac zasade do tzrech razy sztuka i liczyc na zn
                                > udzeni
                                > > e Nick
                                > > > a?
                                > > > > > czy rzucic Izydora i pokochac Nicka?big_grinDD
                                > > > > > to ja poprosze o telefon do przyjacielabig_grinDDD
                                > > > > >
                                > > > > > znajac mojego przyjaciela nie pozwoli mi sie dlugo zast
                                > anawia
                                > > csmile)))
                                > > > ))
                                > > > >
                                > > > > zadzwoń do przyjaciela, jest tylko jedna odpowiedź, mam taka
                                > nadzi
                                > > eję...
                                > > >
                                > > > linia telefoniczna jest zajeta przez mojego przyjacielasad
                                > > > znajac jego gadulstwo moze to potrwac
                                > > > z natury jestem kims kto dosc szybko podejmuje decyzje, nie pozosta
                                > je mi
                                > > nic
                                > > in
                                > > > nego jak ja podjacsmile
                                > > pamietaj ze od Twojej decyzji zależy czy będę szczęśliwym nickiem...
                                >
                                > bo nick jak kocha to na zabój, czekam tylko na jedno słowo a brzmi ono: tak...
                                no dobrze odpowiadam: TAK, ale........
                                • nick000 Re: Dla Ciebie :))))) 15.02.05, 20:56
                                  slo-onko napisała:

> nick000 napisał:
                                  >
                                  > > nick000 napisał:
                                  > >
                                  > > > slo-onko napisała:
                                  > > >
                                  > > > > nick000 napisał:
                                  > > > >
                                  > > > > >
                                  > > > > > >
                                  > > > > > > >
                                  > > > > > > > >
                                  > > > > > > > > >
                                  > > > > > > > > > > nick000 napisał:
                                  > > > > > > > > > >
                                  > > > > > > > > > > > slo-onko napisała:
                                  >
                                  > > > > > > > > > > >
                                  > > > > > > > > > > > > Nick jesli te
                                  > n wier
                                  > > szyk t
                                  > > > ak bar
                                  > > > > dzo CI
                                  > > > > > sie s
                                  > > > > > > podoba
                                  > > > > > > > to mo
                                  > > > > > > > > ge CI
                                  > > > > > > > > > go pod
                                  > > > > > > > > > > arowac
                                  > > > > > > > > > > > smile
                                  > > > > > > > > > > > > chcesz?smile
                                  > > > > > > > > > > >
                                  > > > > > > > > > > > dzięki Slo, wzrusz
                                  > yłaś s
                                  > > tarego
                                  > > > nicka
                                  > > > > <
                                  > > > > > nick u
                                  > > > > > > ronił
                                  > > > > > > > łzę
                                  > > > > > > > > 2;, ma
                                  > > > > > > > > > m jesz
                                  > > > > > > > > > > cze je
                                  > > > > > > > > > > > dna
                                  > > > > > > > > > > > prośbę, podaruj mi
                                  > serce:
                                  > > )
                                  > > > > > > > > > >
                                  > > > > > > > > > >
                                  > > > > > > > > > > takie ludzkie?smile bijace?:
                                  > )
                                  > > > > > > > > > > bijace dla Ciebie?smile
                                  > > > > > > > > >
                                  > > > > > > > > > ludzkie, bijące i koniecznie
                                  > Twoje:
                                  > > )
                                  > > > > > > > >
                                  > > > > > > > > nie znasz mnie jeszcze na tyle by wie
                                  > dziec,
                                  > > ze mni
                                  > > > e dlug
                                  > > > > o pros
                                  > > > > > ic nie
                                  > > > > > > trzeb
                                  > > > > > > > asmile
                                  > > > > > > > > nie trzyymam sie zasady "do trzech ra
                                  > zy szt
                                  > > uka",
                                  > > > u mnie
                                  > > > > jest
                                  > > > > > tylko
                                  > > > > > > dwasmile
                                  > > > > > > > > powtorz jeszcze raz a..............
                                  > > > > > > >
                                  > > > > > > > głosem drżącym ze wzruszenia proszę po raz
                                  > wtóry.
                                  > > ..
                                  > > > > > >
                                  > > > > > > no to mam dylemat, hmmm......
                                  > > > > > > czy przyjac zasade do tzrech razy sztuka i liczyc
                                  > na zn
                                  > > udzeni
                                  > > > e Nick
                                  > > > > a?
                                  > > > > > > czy rzucic Izydora i pokochac Nicka?big_grinDD
                                  > > > > > > to ja poprosze o telefon do przyjacielabig_grinDDD
                                  > > > > > >
                                  > > > > > > znajac mojego przyjaciela nie pozwoli mi sie dlug
                                  > o zast
                                  > > anawia
                                  > > > csmile)))
                                  > > > > ))
                                  > > > > >
                                  > > > > > zadzwoń do przyjaciela, jest tylko jedna odpowiedź, ma
                                  > m taka
                                  > > nadzi
                                  > > > eję...
                                  > > > >
                                  > > > > linia telefoniczna jest zajeta przez mojego przyjacielasad
                                  > > > > znajac jego gadulstwo moze to potrwac
                                  > > > > z natury jestem kims kto dosc szybko podejmuje decyzje, nie p
                                  > ozosta
                                  > > je mi
                                  > > > nic
                                  > > > in
                                  > > > > nego jak ja podjacsmile
                                  > > > pamietaj ze od Twojej decyzji zależy czy będę szczęśliwym nickiem.
                                  > ..
                                  > >
                                  > > bo nick jak kocha to na zabój, czekam tylko na jedno słowo a brzmi ono: t
                                  > ak...
                                  > no dobrze odpowiadam: TAK, ale........

dajesz mi nadzieję, nie przestaję marzyć...
                                  • slo-onko Re: Dla Ciebie :))))) 15.02.05, 20:57
                                    nick000 napisał:

> slo-onko napisała:
                                    >
                                    > > nick000 napisał:
                                    > >
                                    > > > nick000 napisał:
                                    > > >
                                    > > > >
                                    > > > > >
                                    > > > > > >
                                    > > > > > > >
                                    > > > > > > > >
                                    > > > > > > > > > nick000 napisał:
                                    > > > > > > > > >
                                    > > > > > > > > > > slo-onko napisała:
                                    > > > > > > > > > >
                                    > > > > > > > > > > > nick000 napisał:
                                    > > > > > > > > > > >
                                    > > > > > > > > > > > > slo-onko nap
                                    > isała:
                                    > >
                                    > > > > > > > > > > > >
                                    > > > > > > > > > > > > > Nick je
                                    > sli te
                                    > > n wier
                                    > > > szyk t
                                    > > > > ak bar
                                    > > > > > dzo CI
                                    > > > > > > sie s
                                    > > > > > > > podoba
                                    > > > > > > > > to mo
                                    > > > > > > > > > ge CI
                                    > > > > > > > > > > go pod
                                    > > > > > > > > > > > arowac
                                    > > > > > > > > > > > > smile
                                    > > > > > > > > > > > > > chcesz?
                                    > smile
                                    > > > > > > > > > > > >
                                    > > > > > > > > > > > > dzięki Slo,
                                    > wzrusz
                                    > > yłaś s
                                    > > > tarego
                                    > > > > nicka
                                    > > > > > <
                                    > > > > > > nick u
                                    > > > > > > > ronił
                                    > > > > > > > > łzę
                                    > > > > > > > > > 2;, ma
                                    > > > > > > > > > > m jesz
                                    > > > > > > > > > > > cze je
                                    > > > > > > > > > > > > dna
                                    > > > > > > > > > > > > prośbę, podar
                                    > uj mi
                                    > > serce:
                                    > > > )
                                    > > > > > > > > > > >
                                    > > > > > > > > > > >
                                    > > > > > > > > > > > takie ludzkie?smile bi
                                    > jace?:
                                    > > )
                                    > > > > > > > > > > > bijace dla Ciebie?:
                                    > )
                                    > > > > > > > > > >
                                    > > > > > > > > > > ludzkie, bijące i konie
                                    > cznie
                                    > > Twoje:
                                    > > > )
                                    > > > > > > > > >
                                    > > > > > > > > > nie znasz mnie jeszcze na tyle
                                    > by wie
                                    > > dziec,
                                    > > > ze mni
                                    > > > > e dlug
                                    > > > > > o pros
                                    > > > > > > ic nie
                                    > > > > > > > trzeb
                                    > > > > > > > > asmile
                                    > > > > > > > > > nie trzyymam sie zasady "do trz
                                    > ech ra
                                    > > zy szt
                                    > > > uka",
                                    > > > > u mnie
                                    > > > > > jest
                                    > > > > > > tylko
                                    > > > > > > > dwasmile
                                    > > > > > > > > > powtorz jeszcze raz a..........
                                    > ....
                                    > > > > > > > >
                                    > > > > > > > > głosem drżącym ze wzruszenia proszę p
                                    > o raz
                                    > > wtóry.
                                    > > > ..
                                    > > > > > > >
                                    > > > > > > > no to mam dylemat, hmmm......
                                    > > > > > > > czy przyjac zasade do tzrech razy sztuka i
                                    > liczyc
                                    > > na zn
                                    > > > udzeni
                                    > > > > e Nick
                                    > > > > > a?
                                    > > > > > > > czy rzucic Izydora i pokochac Nicka?big_grinDD
                                    > > > > > > > to ja poprosze o telefon do przyjacielabig_grinDD
                                    > D
                                    > > > > > > >
                                    > > > > > > > znajac mojego przyjaciela nie pozwoli mi si
                                    > e dlug
                                    > > o zast
                                    > > > anawia
                                    > > > > csmile)))
                                    > > > > > ))
                                    > > > > > >
                                    > > > > > > zadzwoń do przyjaciela, jest tylko jedna odpowie
                                    > dź, ma
                                    > > m taka
                                    > > > nadzi
                                    > > > > eję...
                                    > > > > >
                                    > > > > > linia telefoniczna jest zajeta przez mojego przyjaciela
                                    > sad
                                    > > > > > znajac jego gadulstwo moze to potrwac
                                    > > > > > z natury jestem kims kto dosc szybko podejmuje decyzje,
                                    > nie p
                                    > > ozosta
                                    > > > je mi
                                    > > > > nic
                                    > > > > in
                                    > > > > > nego jak ja podjacsmile
                                    > > > > pamietaj ze od Twojej decyzji zależy czy będę szczęśliwym ni
                                    > ckiem.
                                    > > ..
                                    > > >
                                    > > > bo nick jak kocha to na zabój, czekam tylko na jedno słowo a brzmi
                                    > ono: t
                                    > > ak...
                                    > > no dobrze odpowiadam: TAK, ale........
                                    >
                                    > dajesz mi nadzieję, nie przestaję marzyć...

Nick bardzo powaznie to brzmismile
                                    • nick000 Re: Dla Ciebie :))))) 15.02.05, 20:59
                                      slo-onko napisała:

> nick000 napisał:
                                      >
                                      > > slo-onko napisała:
                                      > >
                                      > > > nick000 napisał:
                                      > > >
                                      > > > > nick000 napisał:
                                      > > > >
                                      > > > > >
                                      > > > > > >
                                      > > > > > > >
                                      > > > > > > > >
                                      > > > > > > > > >
                                      > > > > > > > > > > nick000 napisał:
                                      > > > > > > > > > >
                                      > > > > > > > > > > > slo-onko napisała:
                                      >
                                      > > > > > > > > > > >
                                      > > > > > > > > > > > > nick000 napi
                                      > sał:
                                      > > > > > > > > > > > >
                                      > > > > > > > > > > > > > slo-onk
                                      > o nap
                                      > > isała:
                                      > > >
                                      > > > > > > > > > > > > >
                                      > > > > > > > > > > > > > > N
                                      > ick je
                                      > > sli te
                                      > > > n wier
                                      > > > > szyk t
                                      > > > > > ak bar
                                      > > > > > > dzo CI
                                      > > > > > > > sie s
                                      > > > > > > > > podoba
                                      > > > > > > > > > to mo
                                      > > > > > > > > > > ge CI
                                      > > > > > > > > > > > go pod
                                      > > > > > > > > > > > > arowac
                                      > > > > > > > > > > > > > smile
                                      > > > > > > > > > > > > > > c
                                      > hcesz?
                                      > > smile
                                      > > > > > > > > > > > > >
                                      > > > > > > > > > > > > > dzięki
                                      > Slo,
                                      > > wzrusz
                                      > > > yłaś s
                                      > > > > tarego
                                      > > > > > nicka
                                      > > > > > > <
                                      > > > > > > > nick u
                                      > > > > > > > > ronił
                                      > > > > > > > > > łzę
                                      > > > > > > > > > > 2;, ma
                                      > > > > > > > > > > > m jesz
                                      > > > > > > > > > > > > cze je
                                      > > > > > > > > > > > > > dna
                                      > > > > > > > > > > > > > prośbę,
                                      > podar
                                      > > uj mi
                                      > > > serce:
                                      > > > > )
                                      > > > > > > > > > > > >
                                      > > > > > > > > > > > >
                                      > > > > > > > > > > > > takie ludzkie
                                      > ?smile bi
                                      > > jace?:
                                      > > > )
                                      > > > > > > > > > > > > bijace dla Ci
                                      > ebie?:
                                      > > )
                                      > > > > > > > > > > >
                                      > > > > > > > > > > > ludzkie, bijące i
                                      > konie
                                      > > cznie
                                      > > > Twoje:
                                      > > > > )
                                      > > > > > > > > > >
                                      > > > > > > > > > > nie znasz mnie jeszcze na
                                      > tyle
                                      > > by wie
                                      > > > dziec,
                                      > > > > ze mni
                                      > > > > > e dlug
                                      > > > > > > o pros
                                      > > > > > > > ic nie
                                      > > > > > > > > trzeb
                                      > > > > > > > > > asmile
                                      > > > > > > > > > > nie trzyymam sie zasady "
                                      > do trz
                                      > > ech ra
                                      > > > zy szt
                                      > > > > uka",
                                      > > > > > u mnie
                                      > > > > > > jest
                                      > > > > > > > tylko
                                      > > > > > > > > dwasmile
                                      > > > > > > > > > > powtorz jeszcze raz a....
                                      > ......
                                      > > ....
                                      > > > > > > > > >
                                      > > > > > > > > > głosem drżącym ze wzruszenia pr
                                      > oszę p
                                      > > o raz
                                      > > > wtóry.
                                      > > > > ..
                                      > > > > > > > >
                                      > > > > > > > > no to mam dylemat, hmmm......
                                      > > > > > > > > czy przyjac zasade do tzrech razy szt
                                      > uka i
                                      > > liczyc
                                      > > > na zn
                                      > > > > udzeni
                                      > > > > > e Nick
                                      > > > > > > a?
                                      > > > > > > > > czy rzucic Izydora i pokochac Nicka?:
                                      > DDD
                                      > > > > > > > > to ja poprosze o telefon do przyjacie
                                      > labig_grinDD
                                      > > D
                                      > > > > > > > >
                                      > > > > > > > > znajac mojego przyjaciela nie pozwoli
                                      > mi si
                                      > > e dlug
                                      > > > o zast
                                      > > > > anawia
                                      > > > > > csmile)))
                                      > > > > > > ))
                                      > > > > > > >
                                      > > > > > > > zadzwoń do przyjaciela, jest tylko jedna o
                                      > dpowie
                                      > > dź, ma
                                      > > > m taka
                                      > > > > nadzi
                                      > > > > > eję...
                                      > > > > > >
                                      > > > > > > linia telefoniczna jest zajeta przez mojego przyj
                                      > aciela
                                      > > sad
                                      > > > > > > znajac jego gadulstwo moze to potrwac
                                      > > > > > > z natury jestem kims kto dosc szybko podejmuje de
                                      > cyzje,
                                      > > nie p
                                      > > > ozosta
                                      > > > > je mi
                                      > > > > > nic
                                      > > > > > in
                                      > > > > > > nego jak ja podjacsmile
                                      > > > > > pamietaj ze od Twojej decyzji zależy czy będę szczęśli
                                      > wym ni
                                      > > ckiem.
                                      > > > ..
                                      > > > >
                                      > > > > bo nick jak kocha to na zabój, czekam tylko na jedno słowo a
                                      > brzmi
                                      > > ono: t
                                      > > > ak...
                                      > > > no dobrze odpowiadam: TAK, ale........
                                      > >
                                      > > dajesz mi nadzieję, nie przestaję marzyć...
                                      >
                                      > Nick bardzo powaznie to brzmismile

do miłości mam powazne podejście...
                                      • slo-onko Re: Dla Ciebie :))))) 15.02.05, 21:03
                                        cenie to w Tobie smile

oooooooo uwaga moj przyjaciel mi podpowiada............
                                        • nick000 Re: Dla Ciebie :))))) 15.02.05, 21:06
                                          slo-onko napisała:

> cenie to w Tobie smile
                                          >
                                          > oooooooo uwaga moj przyjaciel mi podpowiada............

mam nadzieję, ze jest także moim przyjacielem...
                                          • slo-onko Re: Dla Ciebie :))))) 15.02.05, 21:09
                                            nick000 napisał:

> slo-onko napisała:
                                            >
                                            > > cenie to w Tobie smile
                                            > >
                                            > > oooooooo uwaga moj przyjaciel mi podpowiada............
                                            >
                                            > mam nadzieję, ze jest także moim przyjacielem...

oczywiscie,ze taksmile
                                            i nic innego mi nie poradzi niz to co juz poradzila TObie-o tym dowiedzialm sie terazsmile
                                            Nik bedziesz jednak szczesliwym Nikiemsmile
                                            podjelam decyzje smile
                                            • nick000 Re: Dla Ciebie :))))) 15.02.05, 21:10
                                              slo-onko napisała:

> nick000 napisał:
                                              >
                                              > > slo-onko napisała:
                                              > >
                                              > > > cenie to w Tobie smile
                                              > > >
                                              > > > oooooooo uwaga moj przyjaciel mi podpowiada............
                                              > >
                                              > > mam nadzieję, ze jest także moim przyjacielem...
                                              >
                                              > oczywiscie,ze taksmile
                                              > i nic innego mi nie poradzi niz to co juz poradzila TObie-o tym dowiedzialm
                                              sie
                                              > terazsmile
                                              > Nik bedziesz jednak szczesliwym Nikiemsmile
                                              > podjelam decyzje smile

piękny bukiet <kwiaty> dla pieknej Slosmile
                                              • slo-onko Re: Dla Ciebie :))))) 15.02.05, 21:14
                                                nick000 napisał:

> slo-onko napisała:
                                                >
                                                > > nick000 napisał:
                                                > >
                                                > > > slo-onko napisała:
                                                > > >
                                                > > > > cenie to w Tobie smile
                                                > > > >
                                                > > > > oooooooo uwaga moj przyjaciel mi podpowiada............
                                                > > >
                                                > > > mam nadzieję, ze jest także moim przyjacielem...
                                                > >
                                                > > oczywiscie,ze taksmile
                                                > > i nic innego mi nie poradzi niz to co juz poradzila TObie-o tym dowiedzia
                                                > lm
                                                > sie
                                                > > terazsmile
                                                > > Nik bedziesz jednak szczesliwym Nikiemsmile
                                                > > podjelam decyzje smile
                                                >
                                                > piękny bukiet <kwiaty> dla pieknej Slosmile

wiedzialam,ze podejme sluszna decyzje smile
                                                szybka ale slusznasmile
                                                lubie kiedy ludzie sa szczesliwismile
                                                dziekuje nasz przyjacielusmile
                                                dziekuje Nick za kwiatysmile
                                                sa piekne i maja kolor miloscismile
                                                • nick000 Re: Dla Ciebie :))))) 15.02.05, 21:15
                                                  slo-onko napisała:

> nick000 napisał:
                                                  >
                                                  > > slo-onko napisała:
                                                  > >
                                                  > > > nick000 napisał:
                                                  > > >
                                                  > > > >
                                                  > > > > > cenie to w Tobie smile
                                                  > > > > >
                                                  > > > > > oooooooo uwaga moj przyjaciel mi podpowiada............
                                                  > > > >
                                                  > > > > mam nadzieję, ze jest także moim przyjacielem...
                                                  > > >
                                                  > > > oczywiscie,ze taksmile
                                                  > > > i nic innego mi nie poradzi niz to co juz poradzila TObie-o tym dow
                                                  > iedzia
                                                  > > lm
                                                  > > sie
                                                  > > > terazsmile
                                                  > > > Nik bedziesz jednak szczesliwym Nikiemsmile
                                                  > > > podjelam decyzje smile
                                                  > >
                                                  > > piękny bukiet <kwiaty> dla pieknej Slosmile
                                                  >
                                                  > wiedzialam,ze podejme sluszna decyzje smile
                                                  > szybka ale slusznasmile
                                                  > lubie kiedy ludzie sa szczesliwismile
                                                  > dziekuje nasz przyjacielusmile
                                                  > dziekuje Nick za kwiatysmile
                                                  > sa piekne i maja kolor miloscismile

uczyniłas mnie Slo najszczęśliwszym z ludzi, Twój przyjaciel wiedział co
                                                  podpowiedziećsmile
                                                  • slo-onko Re: Dla Ciebie :))))) 15.02.05, 21:17
                                                    nick000 napisał:

> slo-onko napisała:
                                                    >
                                                    > > nick000 napisał:
                                                    > >
                                                    > > > slo-onko napisała:
                                                    > > >
                                                    > > > > nick000 napisał:
                                                    > > > >
                                                    > > > > >
                                                    > > > > > > cenie to w Tobie smile
                                                    > > > > > >
                                                    > > > > > > oooooooo uwaga moj przyjaciel mi podpowiada......
                                                    > ......
                                                    > > > > >
                                                    > > > > > mam nadzieję, ze jest także moim przyjacielem...
                                                    > > > >
                                                    > > > > oczywiscie,ze taksmile
                                                    > > > > i nic innego mi nie poradzi niz to co juz poradzila TObie-o t
                                                    > ym dow
                                                    > > iedzia
                                                    > > > lm
                                                    > > > sie
                                                    > > > > terazsmile
                                                    > > > > Nik bedziesz jednak szczesliwym Nikiemsmile
                                                    > > > > podjelam decyzje smile
                                                    > > >
                                                    > > > piękny bukiet <kwiaty> dla pieknej Slosmile
                                                    > >
                                                    > > wiedzialam,ze podejme sluszna decyzje smile
                                                    > > szybka ale slusznasmile
                                                    > > lubie kiedy ludzie sa szczesliwismile
                                                    > > dziekuje nasz przyjacielusmile
                                                    > > dziekuje Nick za kwiatysmile
                                                    > > sa piekne i maja kolor miloscismile
                                                    >
                                                    > uczyniłas mnie Slo najszczęśliwszym z ludzi, Twój przyjaciel wiedział co
                                                    > podpowiedziećsmile

i Twoj smile
                                                    wiec co teraz?
                                                    wypada zaprosic wszytskich na szampana?smile
                                                  • nick000 Re: Dla Ciebie :))))) 15.02.05, 21:18
                                                    slo-onko napisała:

> nick000 napisał:
                                                    >
                                                    > > slo-onko napisała:
                                                    > >
                                                    > > > nick000 napisał:
                                                    > > >
                                                    > > > >
                                                    > > > > >
                                                    > > > > > >
                                                    > > > > > > > cenie to w Tobie smile
                                                    > > > > > > >
                                                    > > > > > > > oooooooo uwaga moj przyjaciel mi podpowiada
                                                    > ......
                                                    > > ......
                                                    > > > > > >
                                                    > > > > > > mam nadzieję, ze jest także moim przyjacielem...
                                                    > > > > >
                                                    > > > > > oczywiscie,ze taksmile
                                                    > > > > > i nic innego mi nie poradzi niz to co juz poradzila TOb
                                                    > ie-o t
                                                    > > ym dow
                                                    > > > iedzia
                                                    > > > > lm
                                                    > > > > sie
                                                    > > > > > terazsmile
                                                    > > > > > Nik bedziesz jednak szczesliwym Nikiemsmile
                                                    > > > > > podjelam decyzje smile
                                                    > > > >
                                                    > > > > piękny bukiet <kwiaty> dla pieknej Slosmile
                                                    > > >
                                                    > > > wiedzialam,ze podejme sluszna decyzje smile
                                                    > > > szybka ale slusznasmile
                                                    > > > lubie kiedy ludzie sa szczesliwismile
                                                    > > > dziekuje nasz przyjacielusmile
                                                    > > > dziekuje Nick za kwiatysmile
                                                    > > > sa piekne i maja kolor miloscismile
                                                    > >
                                                    > > uczyniłas mnie Slo najszczęśliwszym z ludzi, Twój przyjaciel wiedział co
                                                    > > podpowiedziećsmile
                                                    >
                                                    > i Twoj smile
                                                    > wiec co teraz?
                                                    > wypada zaprosic wszytskich na szampana?smile

masz rację, ale czy nie lepiej byłoby przez jakiś czas pocieszyc sie uczuciem
                                                    we dwojesmile
                                                  • slo-onko Re: Dla Ciebie :))))) 15.02.05, 21:20
                                                    nick000 napisał:

> slo-onko napisała:
                                                    >
                                                    > > nick000 napisał:
                                                    > >
                                                    > > > slo-onko napisała:
                                                    > > >
                                                    > > > > nick000 napisał:
                                                    > > > >
                                                    > > > > >
                                                    > > > > > >
                                                    > > > > > > >
                                                    > > > > > > > > cenie to w Tobie smile
                                                    > > > > > > > >
                                                    > > > > > > > > oooooooo uwaga moj przyjaciel mi podp
                                                    > owiada
                                                    > > ......
                                                    > > > ......
                                                    > > > > > > >
                                                    > > > > > > > mam nadzieję, ze jest także moim przyjaciel
                                                    > em...
                                                    > > > > > >
                                                    > > > > > > oczywiscie,ze taksmile
                                                    > > > > > > i nic innego mi nie poradzi niz to co juz poradzi
                                                    > la TOb
                                                    > > ie-o t
                                                    > > > ym dow
                                                    > > > > iedzia
                                                    > > > > > lm
                                                    > > > > > sie
                                                    > > > > > > terazsmile
                                                    > > > > > > Nik bedziesz jednak szczesliwym Nikiemsmile
                                                    > > > > > > podjelam decyzje smile
                                                    > > > > >
                                                    > > > > > piękny bukiet <kwiaty> dla pieknej Slosmile
                                                    > > > >
                                                    > > > > wiedzialam,ze podejme sluszna decyzje smile
                                                    > > > > szybka ale slusznasmile
                                                    > > > > lubie kiedy ludzie sa szczesliwismile
                                                    > > > > dziekuje nasz przyjacielusmile
                                                    > > > > dziekuje Nick za kwiatysmile
                                                    > > > > sa piekne i maja kolor miloscismile
                                                    > > >
                                                    > > > uczyniłas mnie Slo najszczęśliwszym z ludzi, Twój przyjaciel wiedzi
                                                    > ał co
                                                    > > > podpowiedziećsmile
                                                    > >
                                                    > > i Twoj smile
                                                    > > wiec co teraz?
                                                    > > wypada zaprosic wszytskich na szampana?smile
                                                    >
                                                    > masz rację, ale czy nie lepiej byłoby przez jakiś czas pocieszyc sie uczuciem
                                                    > we dwojesmile

to co zabierasz mnie w podroz na koniec swiata?wink
                                                    co bedziemy tam robic?smile
                                                  • nick000 Re: Dla Ciebie :))))) 15.02.05, 21:22
                                                    slo-onko napisała:

> nick000 napisał:
                                                    >
                                                    > > slo-onko napisała:
                                                    > >
                                                    > > > nick000 napisał:
                                                    > > >
                                                    > > > >
                                                    > > > > >
                                                    > > > > > >
                                                    > > > > > > >
                                                    > > > > > > > >
                                                    > > > > > > > > > cenie to w Tobie smile
                                                    > > > > > > > > >
                                                    > > > > > > > > > oooooooo uwaga moj przyjaciel m
                                                    > i podp
                                                    > > owiada
                                                    > > > ......
                                                    > > > > ......
                                                    > > > > > > > >
                                                    > > > > > > > > mam nadzieję, ze jest także moim przy
                                                    > jaciel
                                                    > > em...
                                                    > > > > > > >
                                                    > > > > > > > oczywiscie,ze taksmile
                                                    > > > > > > > i nic innego mi nie poradzi niz to co juz p
                                                    > oradzi
                                                    > > la TOb
                                                    > > > ie-o t
                                                    > > > > ym dow
                                                    > > > > > iedzia
                                                    > > > > > > lm
                                                    > > > > > > sie
                                                    > > > > > > > terazsmile
                                                    > > > > > > > Nik bedziesz jednak szczesliwym Nikiemsmile
                                                    > > > > > > > podjelam decyzje smile
                                                    > > > > > >
                                                    > > > > > > piękny bukiet <kwiaty> dla pieknej Slosmile
                                                    > > > > >
                                                    > > > > > wiedzialam,ze podejme sluszna decyzje smile
                                                    > > > > > szybka ale slusznasmile
                                                    > > > > > lubie kiedy ludzie sa szczesliwismile
                                                    > > > > > dziekuje nasz przyjacielusmile
                                                    > > > > > dziekuje Nick za kwiatysmile
                                                    > > > > > sa piekne i maja kolor miloscismile
                                                    > > > >
                                                    > > > > uczyniłas mnie Slo najszczęśliwszym z ludzi, Twój przyjaciel
                                                    > wiedzi
                                                    > > ał co
                                                    > > > > podpowiedziećsmile
                                                    > > >
                                                    > > > i Twoj smile
                                                    > > > wiec co teraz?
                                                    > > > wypada zaprosic wszytskich na szampana?smile
                                                    > >
                                                    > > masz rację, ale czy nie lepiej byłoby przez jakiś czas pocieszyc sie uczu
                                                    > ciem
                                                    > > we dwojesmile
                                                    >
                                                    > to co zabierasz mnie w podroz na koniec swiata?wink
                                                    > co bedziemy tam robic?smile
                                                    jest tam pewna bezludna wyspa, ciepły ocean, gorące słońce, palmy i przyjemna
                                                    bryza; zbuduję Ci tam dom...
                                                  • slo-onko Re: Dla Ciebie :))))) 15.02.05, 21:23
                                                    i bedziesz mnie karmil egzotycznymi owocami?smile
                                                  • nick000 Re: Dla Ciebie :))))) 15.02.05, 21:24
                                                    slo-onko napisała:

> i bedziesz mnie karmil egzotycznymi owocami?smile

owocami i miłością, oprócz tego zrobię Ci nalesnikismile)))
                                                  • slo-onko Re: Dla Ciebie :))))) 15.02.05, 21:29
                                                    nick000 napisał:

> slo-onko napisała:
                                                    >
                                                    > > i bedziesz mnie karmil egzotycznymi owocami?smile
                                                    >
                                                    > owocami i miłością, oprócz tego zrobię Ci nalesnikismile)))

obdarujesz mnie naszyjnikiem kwiatow o slodkim zapachu?smile
                                                  • kendo Re: Dla Ciebie :))))) 15.02.05, 21:29
                                                    publicznosc szaleje wrecz z radosciwink))))))))
                                                  • slo-onko Re: Dla Ciebie :))))) 15.02.05, 21:30
                                                    kendo napisała:

> publicznosc szaleje wrecz z radosciwink))))))))

a czy jest tu ktos procz Ciebie i nas?smile
                                                  • kendo Re: Dla Ciebie :))))) 15.02.05, 21:33
                                                    slo-onko napisała:

> kendo napisała:
                                                    >
                                                    > > publicznosc szaleje wrecz z radosciwink))))))))
                                                    >
                                                    > a czy jest tu ktos procz Ciebie i nas?smile

zawsze trzeba wziasc pod uwage podgladaczywink))))))))))
                                                  • nick000 Re: Dla Ciebie :))))) 15.02.05, 21:35
                                                    kendo napisała:

> slo-onko napisała:
                                                    >
                                                    > > kendo napisała:
                                                    > >
                                                    > > > publicznosc szaleje wrecz z radosciwink))))))))
                                                    > >
                                                    > > a czy jest tu ktos procz Ciebie i nas?smile
                                                    >
                                                    > zawsze trzeba wziasc pod uwage podgladaczywink))))))))))

oooo, cześć Kenduś, jesteś swiadkiem szczęścia nickasmile
                                                  • kendo Re: Dla Ciebie :))))) 15.02.05, 21:38
                                                    nick000 napisał:

> kendo napisała:
                                                    >
                                                    > > slo-onko napisała:
                                                    > >
                                                    > > > kendo napisała:
                                                    > > >
                                                    > > > > publicznosc szaleje wrecz z radosciwink))))))))
                                                    > > >
                                                    > > > a czy jest tu ktos procz Ciebie i nas?smile
                                                    > >
                                                    > > zawsze trzeba wziasc pod uwage podgladaczywink))))))))))
                                                    >
                                                    > oooo, cześć Kenduś, jesteś swiadkiem szczęścia nickasmile

bardzo mnie to cieszy
                                                    widzac szczesliwego nickasmile)
                                                  • nick000 Re: Dla Ciebie :))))) 15.02.05, 21:46
                                                    może niestosownie wybraliśmy wątek, ale wszelkie historie miłosne są taki
                                                    epoetyczne. Postanowiliśmy ze Slo ubarwić trochę vistulę wprowadzając w tym
                                                    miejscu coś na kształt romansu o lekkim posmaku geograficzno - erotycznymsmile
                                                    Pubiczności licznie zebranej dziękujemy za uwagę i oklaski. W sumie od dawna
                                                    nie było na vistuli tak fajnego wieczoru, tu kłaniamy się pięknie <uklony> i
                                                    przepraszamy, ze mogliśmy kogoś narazić na ból brzucha ze smiechuwink)))
                                                  • kendo Re: Dla Ciebie :))))) 15.02.05, 21:49
                                                    nick000 napisał:

> może niestosownie wybraliśmy wątek, ale wszelkie historie miłosne są taki
                                                    > epoetyczne. Postanowiliśmy ze Slo ubarwić trochę vistulę wprowadzając w tym
                                                    > miejscu coś na kształt romansu o lekkim posmaku geograficzno - erotycznymsmile
                                                    > Pubiczności licznie zebranej dziękujemy za uwagę i oklaski. W sumie od dawna
                                                    > nie było na vistuli tak fajnego wieczoru, tu kłaniamy się pięknie <uklony&#
                                                    > 62; i
                                                    > przepraszamy, ze mogliśmy kogoś narazić na ból brzucha ze smiechuwink)))

i co??????????..to juz koniec przedstawienia??
                                                    a gdzie akt drugi/trzeci........

ale kedus klaska w raczkiwink))))))))))))))))))..jestescie cudowniwink)
                                                  • nick000 Re: Dla Ciebie :))))) 15.02.05, 21:52
                                                    kendo napisała:

> nick000 napisał:
                                                    >
                                                    > > może niestosownie wybraliśmy wątek, ale wszelkie historie miłosne są tak
                                                    > i
                                                    > > epoetyczne. Postanowiliśmy ze Slo ubarwić trochę vistulę wprowadzając w t
                                                    > ym
                                                    > > miejscu coś na kształt romansu o lekkim posmaku geograficzno - erotycznym
                                                    > smile
                                                    > > Pubiczności licznie zebranej dziękujemy za uwagę i oklaski. W sumie od da
                                                    > wna
                                                    > > nie było na vistuli tak fajnego wieczoru, tu kłaniamy się pięknie <uk
                                                    > lony&#
                                                    > > 62; i
                                                    > > przepraszamy, ze mogliśmy kogoś narazić na ból brzucha ze smiechuwink)))
                                                    >
                                                    > i co??????????..to juz koniec przedstawienia??
                                                    > a gdzie akt drugi/trzeci........
                                                    >
                                                    > ale kedus klaska w raczkiwink))))))))))))))))))..jestescie cudowniwink)

cdn. w niedalekiej przyszłości, bedzie to tym razem historia bardzo
                                                    kryminalnawink
                                                  • kendo Re: Dla Ciebie :))))) 15.02.05, 21:58
                                                    nick000 napisał:

> kendo napisała:
                                                    >
                                                    > > nick000 napisał:
                                                    > >
                                                    > > > może niestosownie wybraliśmy wątek, ale wszelkie historie miłosne
                                                    > są tak
                                                    > > i
                                                    > > > epoetyczne. Postanowiliśmy ze Slo ubarwić trochę vistulę wprowadzaj
                                                    > ąc w t
                                                    > > ym
                                                    > > > miejscu coś na kształt romansu o lekkim posmaku geograficzno - erot
                                                    > ycznym
                                                    > > smile
                                                    > > > Pubiczności licznie zebranej dziękujemy za uwagę i oklaski. W sumie
                                                    > od da
                                                    > > wna
                                                    > > > nie było na vistuli tak fajnego wieczoru, tu kłaniamy się pięknie &
                                                    > #60;uk
                                                    > > lony&#
                                                    > > > 62; i
                                                    > > > przepraszamy, ze mogliśmy kogoś narazić na ból brzucha ze smiechuwink
                                                    > )))
                                                    > >
                                                    > > i co??????????..to juz koniec przedstawienia??
                                                    > > a gdzie akt drugi/trzeci........
                                                    > >
                                                    > > ale kedus klaska w raczkiwink))))))))))))))))))..jestescie cudowniwink)
                                                    >
                                                    > cdn. w niedalekiej przyszłości, bedzie to tym razem historia bardzo
                                                    > kryminalnawink

oj!! a kogo beda gonic ??,a kto bedzie uciekal ??,a kto bedzie oprawca ?? wink)
                                                  • slo-onko Re: Dla Ciebie :))))) 15.02.05, 21:52
                                                    nick000 napisał:

> może niestosownie wybraliśmy wątek, ale wszelkie historie miłosne są taki
                                                    > epoetyczne. Postanowiliśmy ze Slo ubarwić trochę vistulę wprowadzając w tym
                                                    > miejscu coś na kształt romansu o lekkim posmaku geograficzno - erotycznymsmile
                                                    > Pubiczności licznie zebranej dziękujemy za uwagę i oklaski. W sumie od dawna
                                                    > nie było na vistuli tak fajnego wieczoru, tu kłaniamy się pięknie <uklony�
                                                    > 62; i
                                                    > przepraszamy, ze mogliśmy kogoś narazić na ból brzucha ze smiechuwink)))

ze co?????????? co to ma byc??????? co to za cyrk?????? jakas opera mydlana??? czuje sie oszukana!!!!!!!! gdzie moge zlozyc reklamcje???? do kogo?????/ co to za oszust jeden????????? gdzie te kwiaty i owoce? gdzie ta milosc????
                                                    bol brzucha w zamian za moja milosc?????

HAPY END smile)))))))))))))))))))
                                                  • kendo Re: Dla Ciebie :))))) 15.02.05, 21:57
                                                    slo-onko napisała:

> nick000 napisał:
                                                    >
                                                    > > może niestosownie wybraliśmy wątek, ale wszelkie historie miłosne są tak
                                                    > i
                                                    > > epoetyczne. Postanowiliśmy ze Slo ubarwić trochę vistulę wprowadzając w t
                                                    > ym
                                                    > > miejscu coś na kształt romansu o lekkim posmaku geograficzno - erotycznym
                                                    > smile
                                                    > > Pubiczności licznie zebranej dziękujemy za uwagę i oklaski. W sumie od da
                                                    > wna
                                                    > > nie było na vistuli tak fajnego wieczoru, tu kłaniamy się pięknie <uk
                                                    > lony�
                                                    > > 62; i
                                                    > > przepraszamy, ze mogliśmy kogoś narazić na ból brzucha ze smiechuwink)))
                                                    >
                                                    > ze co?????????? co to ma byc??????? co to za cyrk?????? jakas opera
                                                    mydlana???
                                                    > czuje sie oszukana!!!!!!!! gdzie moge zlozyc reklamcje???? do kogo?????/ co
                                                    to
                                                    > za oszust jeden????????? gdzie te kwiaty i owoce? gdzie ta milosc????
                                                    > bol brzucha w zamian za moja milosc?????
                                                    >
                                                    > HAPY END smile)))))))))))))))))))

czyby juz byl koniec tagedii milosnejwink))))))))))))
                                                  • slo-onko Re: Dla Ciebie :))))) 15.02.05, 21:59
                                                    kendo napisała:

> slo-onko napisała:
                                                    >
                                                    > > nick000 napisał:
                                                    > >
                                                    > są tak
                                                    > > i
                                                    > ąc w t
                                                    > > ym
                                                    > ycznym
                                                    > > smile
                                                    > od da
                                                    > > wna
                                                    > #60;uk
                                                    > > lony�
                                                    > > > 62; i
                                                    > )))
                                                    > >
                                                    > > ze co?????????? co to ma byc??????? co to za cyrk?????? jakas opera
                                                    > mydlana???
                                                    > > czuje sie oszukana!!!!!!!! gdzie moge zlozyc reklamcje???? do kogo?????/
                                                    > co
                                                    > to
                                                    > > za oszust jeden????????? gdzie te kwiaty i owoce? gdzie ta milosc????
                                                    > > bol brzucha w zamian za moja milosc?????
                                                    > >
                                                    > > HAPY END smile)))))))))))))))))))
                                                    >
                                                    > czyby juz byl koniec tagedii milosnejwink))))))))))))

i tym optymistycznym akcentem zakonczylismy historie o dwoch takich co ukradli milosc big_grin
                                                  • nick000 Re: Dla Ciebie :))))) 15.02.05, 21:59
                                                    kendo napisała:

> slo-onko napisała:
                                                    >
                                                    > > nick000 napisał:
                                                    > >
                                                    > są tak
                                                    > > i
                                                    > ąc w t
                                                    > > ym
                                                    > ycznym
                                                    > > smile
                                                    > od da
                                                    > > wna
                                                    > #60;uk
                                                    > > lony�
                                                    > > > 62; i
                                                    > )))
                                                    > >
                                                    > > ze co?????????? co to ma byc??????? co to za cyrk?????? jakas opera
                                                    > mydlana???
                                                    > > czuje sie oszukana!!!!!!!! gdzie moge zlozyc reklamcje???? do kogo?????/
                                                    > co
                                                    > to
                                                    > > za oszust jeden????????? gdzie te kwiaty i owoce? gdzie ta milosc????
                                                    > > bol brzucha w zamian za moja milosc?????
                                                    > >
                                                    > > HAPY END smile)))))))))))))))))))
                                                    >
                                                    > czyby juz byl koniec tagedii milosnejwink))))))))))))

to dopiero początekwink))
                                                  • nick000 Re: Dla Ciebie :))))) 15.02.05, 21:31
                                                    slo-onko napisała:

> nick000 napisał:
                                                    >
                                                    > > slo-onko napisała:
                                                    > >
                                                    > > > i bedziesz mnie karmil egzotycznymi owocami?smile
                                                    najpiekniejsze kwiaty swiata bledną przy Tobie, ale zrobie to, zrobię jeszcze
                                                    więcej, będę nosił Cie na rękach, odgadywał życzenia, spełniał pragnienia.
                                                    Dobrze gdy spełniaja się nasze marzenia...
                                                    > >
                                                    > > owocami i miłością, oprócz tego zrobię Ci nalesnikismile)))
                                                    >
                                                    >
                                                    > obdarujesz mnie naszyjnikiem kwiatow o slodkim zapachu?smile
                  • kendo Re: Dla Ciebie :))))) 15.02.05, 20:41
                    ..i co cisza?????????????????
                    chyba teraz nick mysli,
                    czy powtorzyc pytaniewink)
                    • kendo Re: Dla Ciebie :))))) 15.02.05, 20:42
                      kendo napisała:

> ..i co cisza?????????????????
                      > chyba teraz nick mysli,
                      > czy powtorzyc pytaniewink)

oj!! i co teraz bedzie????
                      zamieniam sie w sluchwink)
                      • slo-onko Re: Dla Ciebie :))))) 15.02.05, 20:48
                        kendo napisała:

> kendo napisała:
                        >
                        > > ..i co cisza?????????????????
                        > > chyba teraz nick mysli,
                        > > czy powtorzyc pytaniewink)
                        >
                        > oj!! i co teraz bedzie????
                        > zamieniam sie w sluchwink)

Kendo TY nie sluchaj tylko mi pomagajsmile
                        Nik nie mal o reke mnie prosismile
                        mialas kiedys taki dylemat?smile
                        • kendo Re: Dla Ciebie :))))) 15.02.05, 20:59
                          slo-onko napisała:

> kendo napisała:
                          >
                          > > kendo napisała:
                          > >
                          > > > ..i co cisza?????????????????
                          > > > chyba teraz nick mysli,
                          > > > czy powtorzyc pytaniewink)
                          > >
                          > > oj!! i co teraz bedzie????
                          > > zamieniam sie w sluchwink)
                          >
                          > Kendo TY nie sluchaj tylko mi pomagajsmile
                          > Nik nie mal o reke mnie prosismile
                          > mialas kiedys taki dylemat?smile

.. o rany!!!!!!!!!!!...przeciez niedawno mnie sie chcial oswiadczyc niemal,
                          ale niesmialosc Go jakos powstrzymala....
                          • slo-onko Re: Dla Ciebie :))))) 15.02.05, 22:05
                            zegnam wszystkich widzow, ktorzy sa i ktorzy poszliwink
                            dobranoc :0
        • mala20033 Re: Dla Ciebie :))))) 16.02.05, 00:04
          i.....dlaaaaaaa mnieeeee..ach...Mala
          • kendo Re: Wiosenny poemat.......... 18.02.05, 14:26
            ** Spiew I

Co sie zdarzy przy drodze - nie wraca,
            i to , co w wiecznosc odchodzi - ginie.
            Nie placz,nie placz,zawsze pozostaje
            urojona podroz w oblokach.
            Nie placz,zawsze jeszcze zostanie
            tabun drzew niby masztow ze zlota,
            jeszcze pragnien w powietrzu spiewanie,
            jeszcze w trawach wedrowka zostanie
            albo grob - z niego jodla wyfruniesz.
    • slo-onko Re: ciekawe utwory poetyckie,proza i co kto chce. 25.02.05, 16:07
      Chcialabym isc z Toba przez zycie spiewajac.
      Trzymac w swoich rekach Twoje dlonie.
      Dotykac z Toba wszystkiego, co bedziemy mijac
      na naszym lirycznym szlaku.
      • kendo Re: ciekawe utwory poetyckie,proza i co kto chce. 25.02.05, 16:09
        slo-onko napisała:

> Chcialabym isc z Toba przez zycie spiewajac.
        > Trzymac w swoich rekach Twoje dlonie.
        > Dotykac z Toba wszystkiego, co bedziemy mijac
        > na naszym lirycznym szlaku.

o jalie romantycznewink)
        • mala20033 Re: ciekawe utwory poetyckie,proza i co kto chce. 25.02.05, 17:50
          ladne..nawet bardzo..
        • slo-onko Re: ciekawe utwory poetyckie,proza i co kto chce. 25.02.05, 18:46
          kendo napisała:

> slo-onko napisała:
          >
          > > Chcialabym isc z Toba przez zycie spiewajac.
          > > Trzymac w swoich rekach Twoje dlonie.
          > > Dotykac z Toba wszystkiego, co bedziemy mijac
          > > na naszym lirycznym szlaku.
          >
          > o jalie romantycznewink)

sliczny prawda?smile
          brzmi jak przyzeczenie i mozna to ofiarowac kochanej osobiesmile
          • kendo Re: Stanislaw Balinski 01.04.05, 20:13
            bardzo mi sie podoba ten wiesz

" WYPISANE W GWIAZDACH"

W jakąś noc, w jakąś noc wierszowaną
            Galopuje niebo niebezpieczne,
            Pędzą konie z rozgwieżdżoną pianą
            I falują wielkie drogi mleczne.

Patrzę w niebo, a tam moje życie,
            Całe życie w obłąkanym skrócie
            Podróżuje jak gama astralna
            Znak po znaku i nuta po nucie.

I pomyśleć, pomyśleć, że wszystko:
            - Młodość, muzy, litewskie podróże,
            Skok w Arkadię, spotkanie z miłością,
            Strzał o świcie, i klęski, i burze,

I zatrata na ziemi zdradzieckiej,
            I pieśń wierna po obcych zajazdach -
            - Że to wszystko było mi już kiedyś
            Wyznaczone, wypisane w gwiazdach.

• slo-onko Re: Leopold Staff 01.04.05, 20:26
              Milosc

Pojdziem kochanko razem w zycie pelne grozy
              bo nas nierozerwlna zlaczyla obroza.
              Lecz ty wiedziec nie bedziesz, ze kryje powrozy
              na ciebie, a ja w dloni twej nie ujrze noza.

Pojdziem pewni, ze dusze wybraly sie mlode
              i wolne... Nie przeczuje nasza mysl bezwiedna,
              ze ja grozba powrozow ze soba cie wiode
              i ze mnie z toba noza grozacy cios jedna.

czesc lirycznego wiersza L.Staffa, ktorego dzis otzrymalam w prezencie smile
              • kendo Re: Stanislaw Balinski. 05.05.05, 11:06

** Moj szef i ja **

Moj szef spedza w biurze pol zycia.Pracuje dlugo,zawile.
                Codziennie go odprowadzam.Chce wykorzystac te chwile.

Niose mu teczke pod pacha.O nowych mowie mu ksiazkach.
                A jego zonie jak zawsze:"Jak pani pieknie w tych wstazkach",

W biurze jest ciemno i mroczno,dopiero gdy szef w drzwiach [stanie,
                Wydaje mie sie,ze slonce zablyslo na bocznej scianie.

Zgaduje to szef moj pewno i wielka to dla mnie pociecha,
                Kiedy mi daje znak reka lub gdy sie do mnie usmiecha.

Zaczynam wierzyc w tych chwilach ,ze takze cos znacze w biurze,
                I biegne nazajutrz kupic dla zony szefa dwie roze.

** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** **

Z kiedy schodzi nad mistem wieczor pozolkly i mglisty,
                Mam w biurze dyzur samotny.I pisze,i pisze listy

Pelne sztucznego snobizmu i niewyzytej dystynkcji
                O mojej wielkiej karierze do biednych krewnych z prowincji.
                • kendo Re: znalezione w net.... 10.12.05, 15:06
                  przeczytajcie....samo zycie..

Z PRZYJACIELEM

Pewnego dnia szedł ze mną mój przyjaciel,
                  A był to taki zwykły, szary dzień.
                  I nie wiem, czy uczucie takie znacie,
                  Gdy pragnie się, by dzień nie skończył się...

BO CHLEB DZIELONY JEST WIĘCEJ NIŻ CHLEBEM,
                  A KUBEK WODY Z KIMŚ NAPOI DUSZĘ...
                  A ZACHÓD SŁOŃCA Z KIMŚ JEST JAK MUZYKA
                  NA STRUNIE ŚWIATŁA MIĘDZY DWOJGIEM SERC.

Z kimś takim mógłbym iść aż po horyzont
                  I odkryć jeszcze jedną świata twarz...
                  I pozbyć się jak garbu wszystkich zgryzot
                  I dać się schronić sercu pod czyjś płaszcz.

Z nim nauczyłem się słuchać milczenia
                  I słów tak cichych, jak spadanie gwiazd....
                  I czuję, że coś we mnie się przemienia,
                  Jak pod rzeźbiarza dłutem ciężki głaz.

Dla niego chowam piękno pod powieką,
                  Gdy razem gdzieś nie można było być...
                  I piszę list słów ciepłych jakby rzeką,
                  Przerzucam nad przestrzenią żywą nić...
                  • kasikk Re: znalezione w net.... 10.12.05, 16:03
                    znam to wszystko smile))))))))))))))
                    i myślę, że Ktoś też smile))))))))))))))))
                    szczególnie te listy...
                  • nick000 Re: znalezione w net.... 10.12.05, 17:50
                    jakież to prawdziwe.
                    • kendo Re: znalezione w net.... 20.12.05, 20:01
                      męskie takie cienie

Cudownie i umyślnie
                      rozwiałem pani włosy
                      na moich policzkach
                      by zakryć róże niespełnione
                      takie męskie sny

Uległem bez słów
                      wśród atłasów warg
                      jak kielichów drżenie

czując się jak mgła na łące
                      zbierałem z pąków nektar domysłów
                      jak w sieci
                      odczuwając wrzenie

śpiew nocnych ptaków dogasa w gniazdach

miła ty z pierwszym promieniem
                      budzisz zmysły
                      jeszcze trawa wilgotna
                      słone powietrze

uśmiech
                      ech w nieskończoność
                      w próżni
                      jeszcze ciszej
                      palców drżenie

Data powstania: 2004-08-24 = Kazimierz Kazimierczuk

czyz nie piekne??
                      • nick000 Re: znalezione w net.... 20.12.05, 20:06
                        nooooowink
                        • kendo Re: znalezione w net.... 20.12.05, 20:17
                          nick000 napisał:

> nooooowink

wink))))))))))))))))))))))))..juz wiemwink)
                          tu poczytaj je sbibie,jest naprawde pare perelek,ktore podobaja mi sie

www.dzieci.bci.pl/strony/kazmierczuk/Wiersze_zebrane.html
                          • nick000 Re: znalezione w net.... 20.12.05, 20:22
                            hmmmmmsmile))) kemduś, nie moge wyjść z podziwuwink
                            • kendo Re: znalezione w net.... 20.12.05, 20:26
                              ciekawe prawda?smile)
                              calkiem przypadkiem znalazlam.
                              milego zachwycania i podziwusmile
                              • kendo Re: znalezione w net.... 18.01.06, 21:02
                                Dzisiejsza noc jest mroźna, zimowa,

Magicznej mocy pełne są słowa.

Już biel zwycięża świat buro-szary

Rzucam na Ciebie uroki, czary.

Za oknem lampa - blask spływa w czarę.

Dokładam igieł świerkowych miarę.

Mam złoto, zieleń - jeszcze czerwieni

Serca dołożę - już czar się mieni.

Zaklinam Ciebie - magia zimowa,

Ze złotej księgi czytane słowa.

Teraz zaczynam: Na me wezwanie

Niechaj się wszystko tak, jak chcę, stanie!

Rzucam zaklęcie na Twoje oczy

I drogę, którą na mrozie kroczysz.

Niech Cię sprowadzą do domu mego.

Świat już jest pełen lśnienia białego.

A myśli Twoje - niech tak się stanie,

Taka ma wola, takie żądanie -

Niech będą piekne, jasne, radosne

- o mnie i ze mną wiersze miłosne.

I usta jeszcze zaklinam Twoje –

Tak wielką mają moc czary moje.

Zimno na dworze - gorące słowa,

Niech taka będzie nasza rozmowa.

Śniegu skrzypienie, mrozu kwiaty,

Cytryna i miód do herbaty,

Twe ciepłe ręce i moje ręce

Bez rękawiczek - i nic już więcej.

Zaklęcie całe wypowiedziane,

Słowa tak dawno już zapomniane.

Księgę zamykam, mój urok działa -

Magia zimowa, złocisto biała. "

bez kometarzasmile)
    • mycha Re: ciekawe utwory poetyckie,proza i co kto chce. 16.02.06, 20:08
      przysłała mi to koleżankasmile
      początek znany chyba każdemu, ale przyznam, ze nie wiedziałam, iż to jest
      piosenka. tylko jak leci melodia??? smile))

“Hipopotam”

Puka ktos wiec pytam:
      - kto tam?
      Odpowiada:
      - hipopotam!
      - Nie otworze jestem sama, boje sie hipopotama.
      - Ależ skadże, ależ co tam, jestem grzeczny hipopotam
      - ja się boję że pan kłamie, skąd pan jest hipopotamie?
      - Prosto z ZOO, straszna słota, troszkę przemarzł hipopotam...
      - Tere fere, wiem od mamy jakie są hipopotamy

Ach, co robić, nie wiem sama, boję się hipopotama...
      z drugiej strony wie kto go tam - może grzeczny hipopotam...?
      Może biedak zmarzl na amen? ciężko być hipopotamem...
      więc go chyba wpuszczę co tam, wszak mnie nie zje hipopotam
      Zaraz już się przekonamy jakie są hipopotamy

Przyszedł, usiadł na kanapie, nic nie mówi tylko sapie
      a myslałam że mnie zje, a on wcale, wcale nie
      lubi jabłka i marchewkę, i herbatkę na rozgrzewkę
      całkiem całkiem miły zwierz
      - może jeszcze jabłko zjesz?
      teraz muszę wyznać szczerze - bardzo sympatyczne zwierzę
      • slo-onko Re: ciekawe utwory poetyckie,proza i co kto chce. 16.02.06, 20:14
        nigdy nie slyszalam tego tekstu,ale zupelnie fajnysmile ten hipopotamsmile
      • kendo Re: ciekawe utwory poetyckie,proza i co kto chce. 16.02.06, 20:16
        a moze to zajac??
        nieznam tego wcalesad(
      • nick000 Re: ciekawe utwory poetyckie,proza i co kto chce. 16.02.06, 20:29
        no co jest dziewczyny, przeciez to szlagier Skaldów, fajna melodyjka i dało sie jej słuchac.
        • slo-onko Re: ciekawe utwory poetyckie,proza i co kto chce. 16.02.06, 20:35
          nick000 napisał:

> no co jest dziewczyny, przeciez to szlagier Skaldów, fajna melodyjka i dało sie
          > jej słuchac.

co?o hipopotamach???????
          • kendo Re: ciekawe utwory poetyckie,proza i co kto chce. 16.02.06, 20:37
            ja niepamietam tego utworusad((((((((

nick ,to zanuc moze sobie przypomnewink))))))))))
            • slo-onko Re: ciekawe utwory poetyckie,proza i co kto chce. 16.02.06, 20:40
              kendo napisała:

> ja niepamietam tego utworusad((((((((
              >
              > nick ,to zanuc moze sobie przypomnewink))))))))))

Nick polecial na stacje odebrac swoja ukochana smile
              ja tez zmykam zyczac slodkich snow (innych niz moje).
              • kendo Re: ciekawe utwory poetyckie,proza i co kto chce. 16.02.06, 20:43
                no tak,
                jedni pod kolderke,inni na stacjewink)

OK sloo wisennych snow(powtazam sie za nickiem) ,wink)
    • slo-onko Re: ciekawe utwory poetyckie,proza i co kto chce. 17.02.06, 17:00
      Najłatwiej miłość zgubić,
      najtrudniej miłość znależć,
      kto miłość sobie ceni,
      ten się uśmiecha stale.
      Bo uśmiech, co na twarzy gości,
      jest kluczem do miłości.
      • kendo Re: ciekawe utwory poetyckie,proza i co kto chce. 17.02.06, 20:22
        prwada,prawda....
        ja sie usmiecham na codziensmile)))))))))))))))))))))
    • mycha Re: ciekawe utwory poetyckie,proza i co kto chce. 16.03.06, 15:23
      znalazłam w necie, tak na poprawę humoru...

Trzeba marzyć

Żeby coś się zdarzyło
      Żeby mogło się zdarzyć
      I zjawiła się miłość
      Trzeba marzyć
      Zamiast dmuchać na zimne
      Na gorącym się sparzyć
      Z deszczu pobiec pod rynnę
      Trzeba marzyć

Gdy spadają jak liście
      Kartki dat z kalendarzy
      Kiedy szaro i mgliście
      Trzeba marzyć
      W chłodnej, pustej godzinie
      Na swój los się odważyć
      Nim twe szczęście cię minie
      Trzeba marzyć

W rytmie wietrznej tęsknoty
      Wraca fala do plaży
      Ty pamiętaj wciąż o tym
      Trzeba marzyć
      Żeby coś się zdarzyło
      Żeby mogło się zdarzyć
      I zjawiła się miłość
      Trzeba marzyć

Jonasz Kofta
      • kendo Re: ciekawe utwory poetyckie,proza i co kto chce. 16.03.06, 15:42
        samo zycie mychasmile)

marzyc z finalem ,i zjsci sie marzenie.
    • mycha Re: ciekawe utwory poetyckie,proza i co kto chce. 26.09.06, 14:25
      C. Nowrid

ITALIAM! ITALIAM!

1

Pod latyńskich żagli cieniem,

Myśli moja, płyń z aniołem,

Płyń, jak kiedyś ja płynąłem:

Za wspomnieniem - płyń spomnieniem...

2

Dookoła morze - morze -

Jak błękitu strop bez końca:

O! przejasne - pełne słońca.

Łodzi! wioseł!... Szczęść ci, Boże...

3

Płyń - a nie wróć-że mi z żalem

Od tych laurów tam różowych,

Gdzie Tass śpiewał Jeruzalem,

I od moich dni-laurowych...

4

O! po skarby cię wysłałem:

Cóż! gdy wrócisz mi z tęsknotą -

Wiem to, ale proszę o to -

Niech zapłaczę, że płakałem...

5

Pod latyńskich żagli cieniem,

Myśli moja, płyń z aniołem,

Płyń, jak kiedyś ja płynąłem:

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Za wspomnieniem - płyń wspomnieniem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka