jaga_22 01.06.09, 11:59 Podobno u Was jest słonecznie,bo u mnie to różnie,nawet w ciągu godziny zmiana kilka razy....... jak w kalejdoskopie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
greis52 Re: Witam czerwcowo.:) 01.06.09, 14:00 Dzisiaj sloneczka na niebie tez nie widzialam nie wiadomo jaki bedzie czerwiec, narazie prognozy nieciekawe ale wierze, ze koncowka bedzie pogodna bo mam zaplanowany urlop nad jeziorem milego pierwszego dnia czerwca zycze i troche slodkosci z okazji dzisiejszego swieta Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam czerwcowo.:) 01.06.09, 19:33 Greis...z tego co słyszałam,to mówią,że do 15 czerwca będzie mokro i zimno.Dzisiaj idzie wytrzymać,bo nie pada. A słodkości to były.Zrobiłam ciasto z kremem budyniowym, truskawkami i galaertką.Wnuczki były wniebowzięte. Odpowiedz Link
kendo Re: Witam czerwcowo.:) 02.06.09, 07:54 tez wiatam Zaloge bardzo cieplutko, zdziebko mnie dogrzalo przez dwa dni,niestety zapowiadaja, od srody spadek temperatury o polowe,czyli bedzie 15/12 stopni i deszcze,i blyskawice.....ech nie zdazylam sie nacieszyc sloneczkiem jeszcze, Greis, no dzieki za lizaczka,a balonik gdzie??), udanego dnia zycze, dzis tez bede miec "zakrecony dzionek" musze z autkiem na warsztat,bo spalinowka mi sie poluzowala i brzecze jak jade) a szkoda,bo zamotowac kazalam dawno temu nierdzewna spalinowke Odpowiedz Link
greis52 Re: Witam czerwcowo.:) 02.06.09, 12:13 balonik pofrunal pod chmurki a u mnie dzisiaj pokazalo sie sloneczko milego dnia!!!!! Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam czerwcowo.:) 02.06.09, 13:00 Witajcie....u mnie trochę się przejaśniło, nawet jest 16 st. Ciągle wcinam truskawki. Odpowiedz Link
kendo Re: Witam czerwcowo.:) 02.06.09, 22:42 u mnie zaczelo nareszcie padac,a bylo duszno podczas dnia, jutro ma byc chlodniej....a mam do konowala isci by stwierdzili na jaka penicyline jestem uczulona. milego wieczoru rozklikanej truskawkowej Zalodze Odpowiedz Link
greis52 Re: Witam czerwcowo.:) 03.06.09, 08:06 jakis halny u mnie hula az w uszach wieje pozdrawiam i milego dnia zycze!!!! Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam czerwcowo.:) 03.06.09, 10:28 Nareszcie poprawiła się pogoda,nie pada,a słonko wywiązuje się jak na razie dobrze ze swojej powinności. Odpowiedz Link
kendo Re: Witam czerwcowo.:) 03.06.09, 16:26 usch...nareszcie jestem, nie zdazylam ze wszystkim,ale zdjecia sa juz w kompie, wiecczorkiem zdjecia z wycieczki z kosciola zamieszcze pozatem jutro tez musze byc u konowala na dalsze proby, oby nic nie znalezli groznego i na wszystko trzeba czekac,to najgorszy momet dla mnie. acha i znowu mnie do skornego kieruja,bo nie wiedza jak maja wziasc proby na alergie penicylinowa? pozatem deszcze ulewne co rosz spadaja,jest chlodno( zycze Zalodze udanego popoludnia i wieczoru-dzis na yoge znowu sie ciagne Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam czerwcowo.:) 03.06.09, 18:40 Kiedy byłam jeszcze młoda i zachorowałam,poszłam do lekarza.Chciał mi dać penicylinę,ale najpierw ...powiedział,że musi zrobić próbę,czy nie jestem uczulona.Próba wykazała,że tak.To był chyba jakiś zastrzyk,ale głowy nie dam.. Odpowiedz Link
kendo Re: Witam czerwcowo.:) 03.06.09, 21:01 ja pamietam,tu juz mi robili probe na to, podobnie jak na normalne alergie,przez naklucie, a ze nie pamietalam dokladnej daty kiedy-bo a wachiwum mogliby sparawdzic,wiec teraz bedzie powtorka Odpowiedz Link
kendo Re: 5 czerwiec.... 05.06.09, 08:51 dziekujemy Greis za piekny weekendzik, zyczymy Ci rownie pieknego . a tak pozatem witam Zaloge, meldujac,ze w dalszym ciagu wietrznie/zimno, wczoraj na koncercie w parku ludziska byli poubierani w zimowe odzienia,przeciesz chcieli posluchac , komuna prosila zadarmo zycze udanego dnia. Odpowiedz Link
kendo Re: 5 czerwiec.... 07.06.09, 10:59 az niepezyjemnie narzekac z rana, pogoda zimna/wietrzna..... zycze milego odpoczynku i duzo usmiechu i milego urodzinkowania Greis. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: 5 czerwiec.... 07.06.09, 15:06 Padało prawie całą noc.Nad ranem się wypogodziło.Co prawda słoneczka nie ma,ale jest dość ciepło 19 st. Byłam już na wyborach i spełniłam swoją powinność. Odpowiedz Link
kendo Re: 5 czerwiec.... 07.06.09, 20:04 no wlasnie wybory, ludzi nie bylo duzo, sama nie wiedzialam na kogo oddac swoj glos, nie mieli nic ciekawego do zaoferowania,ale moze nie bedzie tak zle Odpowiedz Link
kendo Re: 8 czerwiec.... 08.06.09, 08:31 witajcie Zalogo - media dzisiejsze poswiecone wyborom do EU, frekfencja niezadawalajaca we wszystkich krajach,niemniej jednak w szwecji :partia ludowa/pirat partia/zielona parita zdobyla mandaty by zadomowic sie na wysokich szczeblach, - pozatem znowu odnaleziono ciala w morzu z nieszczesliwego zaginieciea samolotu, - prognoza pogody dalej ma byc z przelotnymi deszczami, - oczywiscie obchody studenckie,bal dla gimnazjalistow,zgodnie z tradycja zamawiaja sale balowe w zameczkach/palacykach/sliczne wieczorowe toalety i smokingi ,limuzyny pod dom zajezdzaja i zabieraja mlodziez,sliczna tradycja,przezylam ja. moj plan tygodniowy nic nowego nie wnosi poza ewentualnym grzebaniem sie w ogrodzie/praniem/sprzataniem/gotowaniem..no takie tam rozne obowiazki domowe, zycze udanego dnia i tygodnia. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: 8 czerwiec.... 08.06.09, 08:58 Witajcie.Pogoda bardzo ładna,ciepło i słonecznie.Siedziałam do północy i słuchałam o wyborach.Jestem jak najbardziej zadowolona. Wczoraj pierwszy raz mieliśmy nowinkę technologiczną w TVN24 Super to wyglądało,było ciało i głos,choć fizycznie reporterka była w Brukseli. www.tvn24.pl/-1,1604121,0,1,videoportacja-w-tvn24,wiadomosc.html Odpowiedz Link
kendo Re: 8 czerwiec.... 08.06.09, 09:17 witaj Jago, fajne "to zjawisko"w televizorni czlek juz nie nadarza za rozwojem techniki, ja sledzilam w radio wybory troszke dziergajac a pozniej walnelam sie w loze i w televizornie sie gapilam z zamiarem obejzenia filmu,jednak,jak zwykle przysnelam i konca nie zobaczylam milego poniedzialku zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: 9 czerwiec.... 09.06.09, 09:16 o jeja,zeby tak zimno w czerwcu bylo to niepamietam.... musielismy wieczorem cieplo otworzyc by nocka nie zamarznac witajcie Zalogo, na razie mgliscie i chlodno, zobaczymy jak mgielka sie ustosunkuje z podejsciem lenisko mnie dopadlo jeno oczeta otworzylam z rana...ech.. moze jakos "przebablam dzieonek" zycze pelnego slonca i udanego dnia . Odpowiedz Link
jaga_22 Re: 9 czerwiec.... 09.06.09, 09:51 Ojej Kenduś,to aż mi głupio pisać,że u mnie tak słonecznie i bardzo ciepło.Może jak mgiełka opadnie,to słonko u Ciebie wyjrzy. Odpowiedz Link
kendo Re: 9 czerwiec.... 09.06.09, 10:08 witaj Jago, no nic przeciez nie poradzimy na sloneczko, pozostaje czekac,moze i u mnie zaswieci, dobrze,ze na Vistuli jest caly czas,to grzeje) zaraz z psiunem na spacerek, wezme ekstra torbusie i jakiegos kamyka przytaskam,bo naszlo mnie na powiekszenie rabatki,nawet ulatwi to przy koszeniu trawy,nie bedzie trzeba duzo skretow robic miej sobie Jagus udany dzionek, o!! i zaczyna u mnie sloneczko zza chmurek wychodzic Odpowiedz Link
greis52 Re: 9 czerwiec.... 09.06.09, 10:15 pozdrawiam serdecznie mile forumowiczki i udanego dnia zycze Odpowiedz Link
greis52 10 czerwiec.... 10.06.09, 08:23 i swietujemy za pare godzin jak bym wziela urlop na piatek to bym miala dlugi weekend musze sie zastanowic udanego 10 zycze!!!!!! Odpowiedz Link
kendo Re: 10 czerwiec.... 10.06.09, 09:51 niesamowity zimny czerwiec... Witajcie dziewczatka;Jaga/Greis/Nana/i nieobecni/i podgladacze padalo cala noc,cieplo wlaczylismy coby nie zamarznac Jagus;Twoje emonitki sa cidowne,naladowuja czleka na caly dzien. zycze udanego dnia i owocnych planow weekendowych. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: 10 czerwiec.... 10.06.09, 10:04 Dotarło do mnie wreszcie,że jutro święto mamy.Upiekłam już biszkopt i znów zrobię z z masą budyniową.truskawkami i galaretka,może ktoś wpadnie. Odpowiedz Link
kendo Re: 10 czerwiec.... 10.06.09, 10:13 Jagus, no plany masz przeslodkie na jutrzejsze swieto, dzwonilam z rana do Mamy i przypomniala mi,ze jutro w kraju Boze Cialo, pamitam,ze wtedy bylo bardzo cieplo,kwiatkowe platki slicznie zdobily sciezki wokol kosciola. ja taki biszkopt zawijalam z ubita smietana wymieszana z truskawkami,fajna rolada slodka byla,mozna wlasnie tylko tez z budyniem . kiedys piekla budapest torta=to rolada na slodko,moj favoryt. zycze smacznego ciasta. Odpowiedz Link
kendo Re: 11 czerwiec.... 11.06.09, 09:57 a no,za niedlugo weekendzik, pogodowo na razie bez deszczu,mam byc po poludniu, wiec z psiunem na spacerek i znowu grzebanie w ogrodzie zycze udanego dnia i sloneczka. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: 11 czerwiec.... 11.06.09, 10:19 Piękną mamy dzisiaj pogodę w sam raz na wypoczynek. Przyjemnej grzebaniny w ogródku Kendo. Odpowiedz Link
nana_c Re: 11 czerwiec.... 11.06.09, 15:59 Masz korzystniejsza szerokosc geograficzna, jago U nas jak na wygwizdowiu... wiatr, deszcz i swieta tez nie ma. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: 11 czerwiec.... 11.06.09, 18:13 Na pocieszenie coś do obejrzenia z akrobatyki. www.youtube.com/user/circuschina Odpowiedz Link
greis52 12 czerwiec.... 12.06.09, 10:15 witam u mnie slonko stchorzylo i oby dzisaj nie padalo bo w leb wezma moje plany... milego dnia Odpowiedz Link
kendo Re: 12 czerwiec.... 12.06.09, 11:23 o jeja,tak z ranca akrobatyke Jagus zapodajesz,rozbolaly mnie znowu wszystkie"moje osci"czytaj kosci patrzac na "skoki") witajcie Zalogo , u mnie cala noc lalo/wialo/obecnie mzawa gesta, szkoda,bo dzieciska z gimnazjow maja dzis zakonczenie, zaczynaja dzien w parku ze sniadaniem szampanowym, pozniej zbiorka w klasach/wspolny obiad w lokalu, pozniej zbiorka w klasach, pozniej rozdanie swiadectw z podrzucaniem czapek studencki i nareszczie powrot do czekajacych rodzicow/gosci oczekujacych pod szkola, powrot do domu na "byle czym" zamawiaja zawsze udziwnione pojazdy, w domciu, suty/bogaty poczestunek i tak dzieciska wkraczaja w dorosle zycie. zycze udanych planow i spokojnego dnia. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: 12 czerwiec.... 12.06.09, 11:28 Chyba wszędzie dzisiaj nienajlepsza pogoda.Zimno jakieś przenikliwe, nawet w nogi ...znaczy w łydki mi zimno. Odpowiedz Link
kendo Re: 12 czerwiec.... 12.06.09, 12:21 *Jagus tu jakby cieplej, tez marzne w cala mnie a te czekoladki rozgrzeja? nie pamietam kiedy cos takiego pozeralam,choc ciucie zelkowe/rodzynki w czekoladzie wczoraj wykonczylam zycze ciepelka. Odpowiedz Link
kendo Re: studenckie odjazdy;) 12.06.09, 12:55 jak wczesniej wspomnialam,studenci odjezdzaja czym sie da a ponadtto sasiedzi tez gratuluja dzieciakom, ja zrobilam wiazanki dla trojaczkow z naszej ulicy,dobrze wychowane dziec,wiadomo,ojciec major ,mama tez na stanowisku firmy ubezpieczeniowej,a pozatem byli rozbrajajaco slodkie, moje dziecie tez dostalo gratulacyjne bukiety od sasiadow. takie podkreslenie "zadowolenia gratulacyjnego" sasiedzkiego Odpowiedz Link
jaga_22 Re: studenckie odjazdy;) 12.06.09, 13:05 Bardzo miłe i takie ludzkie cieszyć się czyimś szczęściem i to okazywać.My jesteśmy ulepieni z innej gliny chyba. Odpowiedz Link
kendo Re: studenckie odjazdy;) 12.06.09, 13:26 kiedy zanioslam bukieciki,nie bylo ich w domu, zostawilam na altanie,przed chwila zadzwonili dziekujac w imieniu dzieci i jednoczesnie zapraszajac na jedzenie,kiedy juz beda w domu z dziecimi, mile to,ale podziekowalam ,informujac,ze nieche sprawiac klopotu,beda ze scisla rodzina,wiec czulabym sie "nieswojo",choc zawsze mamy o czym rozmawiac,bo sa bardzo mili i wszechstronie "zainteresowani" dziecie moje kolegowalo sie z ich najstarszym synem. Jagus, w kraju jeszcze sie "dotra" do tych tradycji, dodam,ze jeszcze przed domem dekoruja zawsze brzuskami wejscie/wieszaja serpentyne /baloniki w barwach narodowych, podoba mi sie ten zwyczaj. Odpowiedz Link
kendo Re: 13 czerwiec 13.06.09, 09:10 niech wam sie szczesci dzisiaj Witajcie Zalogo no,po deszczu wczorajszym strasznie wilgotno/wietrznie/chlodno,dobrze,ze nie pada,wiaterek moze dosuszy wilgoc. zycze udanego blogiego odpoczynku. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: 13 czerwiec 13.06.09, 11:36 Jakoś 13-tka mnie oszczędza,za co jej jestem wdzięczna. Dzisiaj też nie powinno się nic złego zdarzyć,Życzę i Wam dobrego i miłego dnia. Odpowiedz Link
kendo Re: 13 czerwiec 13.06.09, 11:41 no i jest Jagus, jak zwykle z zajefajnym zakonczeniem, boski czarno-bialy kociak z roza, milego dnia Jagus, ja nareszcie dojzalam do pieczenia i juz lece do kuchni wlanczac piec Odpowiedz Link
jaga_22 Re: 13 czerwiec 13.06.09, 12:21 Wieczorem jak oglądałam Opole,to upiekłam biszkopt,a dzisiaj wykończyłam i chwalę się.Ma dzisiaj przyjść córka,a wnuczki lubią takie ciasto. Odpowiedz Link
kendo Re: 13 czerwiec 13.06.09, 16:09 *Jagussssssssssssssssssss!! no masz szczescie,zem sobie tez dzis napiekla, inaczej jezor uciekl by mi w ekran i zaczelabym lizac po ciescie) smacznie wyglada......juz czuje zapach truskawek nie wspomniajac zapachu niech zniknie szybciutko) milego rodzinnego spotkania zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: 13 czerwiec 13.06.09, 19:29 Jagus, wcale sie nie dziwie, tak apetycznie wygladalo,ze niemal monitor lizac chcialam Odpowiedz Link
kendo Re: 14 czerwiec 14.06.09, 08:18 jedynie moge stwierdzic, ze juz polowa czerwca minela a lata jak niema to niema( to ze nie pada,ale wieje ,jak w kieleckimi trzeba cos cieplejszego na grzbiecik wlozyc,nieda sie posiedziec na dworku i posluchac ptasiego koncertu Witajcie Zalogo. zycze milej niedzieli w piekne wrazenia. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: 14 czerwiec 14.06.09, 09:47 Witajcie kochani.Pocieszające,że deszcz pada,a ptaszki świergolą,może one coś wiedzą więcej. Fajne zdjęcia polityków. wyborcza.pl/10,82983,6638446,Polityk_tez_czlowiek.html Odpowiedz Link
kendo Re: 14 czerwiec 14.06.09, 09:55 *Jagus,witaj a zdjecie z deszczem swietnie widac miej sobie udany dzionek mimo pogody, a moze tak tabliczka czekolady na poprawienie samopoczucia?,no,moze, tylko najwyzej dwie tabliczki Jagus) Odpowiedz Link
jaga_22 Re: 14 czerwiec 14.06.09, 10:22 Zdjęcie oczywiście nie moje,tylko wyszukane na potrzebę.Nie doo wiary,a jednak ptaszki wiedziały lepiej.Wyszło piękne słoneczko,a chmurki gdzieś się rozpłynęły.Może tylko na krótko,ale i tak fajnie,bo już zmarzłam i za Twoją radą idę sobie zrobić kawy i zjem ....noo..4 tabletki czekolady.Kendo ,ja nie jem po całej czekoladzie.Starcza mi na 3 dni. Odpowiedz Link
kendo Re: 14 czerwiec 14.06.09, 10:29 wrocilam z psiej rundy, wywialo mi chyba az mozdzekale jakos nie zmazlam Jagus,to i tak z ta czekoladka,powinno starczyc na caly tydzien, ja mam jeszcze swoja i cos mnie nie ciagnie,gdy mam inne napieczone niech sloneczko swieci az do wieczora Odpowiedz Link
mycha Re: Witam czerwcowo.:) 15.06.09, 09:00 witajcie robaczki zapraszam wszystkich na poranną kawunię u mnie słonecznie i ładnie i mam cichą nadzieję, że te deszcze już się skończą Odpowiedz Link
kendo Re: Witam czerwcowo.:) 15.06.09, 09:08 i ja tez witam serdecznie Myche,o pozostala Zaloge hmmmmmmmmmmmmm...cieplunio sie robi "robaczkowo") a i kawunia tez smakowala Mycha,no u mnie jeszcze ma chyba deszczyc,wiatrzysko straszne, w planach?siostra ma przyjechac i pomoc od ulicy rabatke inna robic. zycze udanego poniedzialku,zrobcie dzis cos bo jutro sie ustresacie Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam czerwcowo.:) 15.06.09, 09:42 Witam..witam serdecznie.Napawam się dzisiaj pięknym słoneczkiem.Od rana robota pali mi się w rekach...na ile to możliwe. Posprzatane,kwiatki podlane,nóżki się gotują na galaretę i zaprzęgnęłam pralkę do pracy,niech się nie obija. Dziękuję Mycho za kawę..była pyszna. Odpowiedz Link
kendo Re: Witam czerwcowo.:) 15.06.09, 09:52 o jejaaaaaaaaaaaa Jagus, ales naprawde produktywna dzis i juz druga osoba mowi,ze sliczna pogode ma..... ja zdazylam jeno z betami porzadek zrobic,wlosci obejsc na okolo i czekam na siostre,a zaraz z psiunem lece na "przeciaganie", chyba ten pyszny stoliczek tak Cie naladowal Jagus milej kszataniny zycze, pamietaj,jutro tez jest dzien,cobys miala tez co robic Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam czerwcowo.:) 15.06.09, 10:21 Jadę teraz Kenduś do supersamu,Trzymaj się i miłego dnia Wam życzę. O matko! znów gołąb siedzi na balkonie. Odpowiedz Link
kendo Re: Witam czerwcowo.:) 15.06.09, 10:32 Jago, milych zakupow zycze, nie kup tylko glupota jakiegos) a jak wrocisz to golabek bedzie mial juz cale gniazdko uwite na Twym balkonie Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam czerwcowo.:) 15.06.09, 14:03 Gniazdka gołąbek nie zrobił,bo postawiłam koszyk,a w koszyku różne szpargały. Teraz też przysiadł,ale Pieszczoch wreszcie zareagował i trochę pośpiewał na widok gołębia.Jednak to leniwiec,usiadł już na fotelu i oczka mu opadają. Kenduś nic takiego nie kupiłam,ale oczywiscie i tak 100zł wydałam. Kupiłam trochę mrożonek,szpinaku,dorsza i pilawę.Nie wiem co to za ryba,jeszcze jej nie jadłam.Spóbuję ją zrobić tak jak Ty z łososiem. Odpowiedz Link
mycha Re: Witam czerwcowo.:) 16.06.09, 09:34 cześć i czołem robaczki. dzisiaj kawunia troszkę później, ale dzielnie walczyłam ze wstawieniem zdjęcia na forum i nawet mi się udało za oknem pada deszcz, szaro, buro i jesiennie... a mi się oczy same zamykają. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam czerwcowo.:) 16.06.09, 09:48 Witajcie kochani.Spoglądam co i raz za okno z nadzieją,niestety jak padało ,tak pada. Odpowiedz Link
mycha Re: Witam czerwcowo.:) 16.06.09, 09:54 witaj jaga, widzę, że nie tylko u mnie niebo płacze. mysz jest zawodowa!)) Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam czerwcowo.:) 16.06.09, 10:19 Mysz..zawodowa mówisz Mycha? to znaczy,że zarabia ? Może jakieś śniadanko dla myszki. Odpowiedz Link
mycha Re: Witam czerwcowo.:) 16.06.09, 10:40 hiehiehie, oczywiście, że zarabia wykłada w wyższej szkole wykradania sera z pułapek i prowadzi zajęcia praktyczne z "jak nie przyciąć ogona" a śniadanie wygląda smakowicie Odpowiedz Link
mycha Re: Witam czerwcowo.:) 16.06.09, 11:44 skromność nie pozwala mi przytaknąć skąd bierzesz takie fajne myszy??? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam czerwcowo.:) 16.06.09, 12:22 Miłego dnia Greis.Mycha czyż nie wiesz,że myszki są bardzo płodne? Ja wiem,bo miałam chińskie myszki. O...takie coś w łatki. Odpowiedz Link
kendo Re: Witam czerwcowo.:) 16.06.09, 19:33 och...jestem juz Kochani, urwanie glowy od rana,padnieta jestem,ale co nieco dopisze, ciesze sie,ze Mycha sobie poradzila ze zdjeciami,zaraz poogladam dla relaksu, pogoda byla ciepla/sloneczna choc omiatalo wiatrem, na miescie "stara kolegowne" spotkalam,poszlysmy na kawcie i budapesstorta-mniam,mniammmmmmmm w domciu tez rekawy musialam zakasac zaraz po powrocie,i teraz juz po kolacji moge odpoczywac, milego wieczoru zycz. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam czerwcowo.:) 16.06.09, 20:41 Kenduś,czy Ty przypadkiem sama nie szukasz zbytecznej roboty Nie wiesz robota nie zając. Odpowiedz Link
kendo Re: Witam czerwcowo.:) 16.06.09, 20:57 Jagus a pamieatasz polskie przyslowie? ..pracka glupich lubi..) musialam to zrobic i spokoj mam na caly rok Odpowiedz Link
greis52 Re: Witam czerwcowo.:) 17.06.09, 07:07 2 dni do wakacji zostalo pamietam jaka to radość była udanego dnia!!! Odpowiedz Link
mycha Re: Witam czerwcowo.:) 17.06.09, 08:29 cześć greis, witajcie wszyscy. myślałam, że się dzisiaj nie obudzę! tak dobrze mi się spało, że nawet nie słyszałam budzika. pewnie dlatego, że w nocy padało. teraz zresztą też pogoda nieciekawa. ja do swojego urlopu muszę jeszcze poczekać. ale za miesiąc o tej porze będę powoli zaczynała się cieszyć narazie zadowolę się weekendowym wypadem do krakowa, a dwa dni później odwiedzinami w poznaniu włączył mi się szwędak podróżniczy miłego dnia życzę Odpowiedz Link
kendo Re: Witam czerwcowo.:) 17.06.09, 10:10 witajcie Greijs/Mycha no Jagus zaraz doczlapie wraz z Nana) i reszta nieobecnych z Zalogi-leniwych do klikniecia czego kolwiek) powiem,ze upior sie pierze,ale czy wyschnie na dworku?? chmury sie kreca w rozne strony,ale zaryzykowalam ja mam urlop codziennie,co nieraz wcale go nie odczuwam) ale urlopik wyjazdowy ,taki jak u Greis mi sie marzy i niewiem gdzieby tu sie wybrac zycze milego dnia. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam czerwcowo.:) 17.06.09, 11:19 A kto mi da urlop? Za dwa dni wakacje i wnuki zamiast do szkoły pewnie będą u mnie i trzeba będzie znów gotować.Starszy wnuk ,to będzie wyjeżdżał na 2 turnusy dla sportwców,a córka chyba w sierpniu ma urlop,to też wyjadą.Oby tylko pogoda dopisała. U mnie dzisiaj słonko świeci z przerwami,ale w cieniu czuje się chłodek,bo trochę wieje. Odpowiedz Link
mycha Re: Witam czerwcowo.:) 18.06.09, 08:20 Dzień dobry, no proszę to ja pierwsza? pobuuuudka!!! kawa stygnie!!!! ))) słonecznie, ciepło od razu człowiek odżywa Miłego ! Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam czerwcowo.:) 18.06.09, 11:52 Już się z Wami witam kochani.Mycha rumoru narobiła,ale to dobrze.Dzisiaj ładniejszy dzień,słonko świeci,trochę poprałam,ugotowałam buraczki do obiadu na jarzynkę. Koło domu mam sianokosy,golą mi skarpę...a taki zapach idzie,że biegam na balkon i wącham...wącham. Kawę wypiłam i pół czekolady zjadłam.Kenduś,no co.......... muszę się trochę uspokoić. Miłego dnia kochani. Odpowiedz Link
kendo Re: Witam czerwcowo.:) 18.06.09, 12:02 no prosze Zaloga sie budzi i jaka aktywna z samego ranca, u JagOdki,to chyba zasluga pol czekoladki ja tez juz kawal roboty odstawilam,nawet "grube smieci wywiozlam do stacji utylizacji",tam maja sklepik-Mycha pamietasz,ze sie slicznie opkupilas w nowki ? ja znalazlam sliczne bolerko z welny,taki kolor chcialam sobie zrobic,nawet wloczke mam w tym kolorze,chyba nikt go nie uzywal z jakiegos powodu i za jedyne 7 SKR kupilam i wzielam nici syntetyczne szpuleczke,bo potrzebowalam ten kolor,wszystko za te "grosiki",zaraz wypiore i dorobie cos na szydelku,naszyje na bolerko...zawsze musze cos po swojemu zmienic zycze udanego dnia, u mnie dzis pada i padac bedzie przez wszystkie dni"szwedzkiego obchodu lata",bo przeciez jutro ich wielgasne swieto Odpowiedz Link
mycha Re: Witam czerwcowo.:) 18.06.09, 12:27 cześć dziewczyny. ja pilnie pracuję w pracy, z małymi przerwami kenduś! pewnie, że pamiętam!!! niesamowity był, jak ja żałuję, że u nas nie ma czegoś takiego! kiedyś się jeszcze wybiorę do niego nadal można takie fajne rzeczy wypatrzeć???? Odpowiedz Link
kendo Re: Witam czerwcowo.:) 18.06.09, 12:35 mozna,Mycha, ale jeszcze odkrylam "czerwony krzyz" i sklepik"armi zbawienia"tam mozna cudenika naprawde wyszukac. moja sesja na narzie juz dobiega konca, pracka wola az przytupuje) do wieczorka dziewczyny i miejcie sobie dobrze. Odpowiedz Link
mycha Re: Witam czerwcowo.:) 19.06.09, 08:27 dzień dobry robaczki. jakoś dzisiaj mój nastrój zniżkuje...ale może się rozkręci... buziaki dla was Odpowiedz Link
nana_c Re: Witam czerwcowo.:) 19.06.09, 08:33 O, mycha sie pokazala Ja tez mam pracowity tydzien, jak to w pracy, i na forumowanie niewiele czasu Ale sie pokazalam dzisiaj- i zycze milego weekendu! Tak na marginesie- u nas pokropuje deszcz, a ze dzisiaj Gerwazego- to wedlug niemieckich madrosci ludowych, bedzie padac przez nastepne 40 dni, czyli do konca lipca... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam czerwcowo.:) 19.06.09, 09:44 Cześć Mycha...cześć Nana i Wszyscy nieobecni..U mnie troszkę pogoda się poprawiła,ale słonko dalej leniwe.Zaraz zbudzę wnusia,bo dzisiaj spał u mnie...zakończenie roku,muszę go przygotować,bo córka w pracy,a najważniejsze o kwiatach nie zapomnieć. Odpowiedz Link
kendo Re: Witam czerwcowo.:) 20.06.09, 10:02 witajcie Zalogo bardzo mnie cieszy wasze klikanie,podczas gdy mnie niema na necie, a nader wszystko wczoraj Slo-neczko sie wklikalo, *Nana,niestrasz deszczem ...bo ja jak zmijka lubie sie na sloneczku wygrzewac) *Jagus, no to masz fajnie z wnusiem,poszczebiota o wszystkim i pewnie mase pytan zada...... wczorajszy dzien pod znakiem obchodow srodka lata i urodzin dzieciecia przdwczesnych o jeden dzien, co mielismy spotkanie u mnie w domciu i troche obowiazkow mialam. zycze udanego dnia..... dzis u nas wszystko pozamykane na to siwtowanie i poswietowanie) a wczoraj nawet wzglednie slonecznie bylo,dopiero okolo sidmej wieczorem ,blyskawice/burze/grad/ulewa przeszy, woda z dachu nie zdazyla w rynny sciekac,przelewala sie dzis slonecznie ale troszke chlodnawo. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam czerwcowo.:) 20.06.09, 11:37 U mnie też pogoda do luftu.Wczoraj było chociaż trochę słoneczka, a dzisiaj pełne zachmurzenie,pewnie będzie padać. Odpowiedz Link
kendo Re: Witam czerwcowo.:) 20.06.09, 12:09 witaj Jagus z pieknym kwiatkowym powitaniem, moze jakos sie wyklaruje pogodowo. zaraz opisze swe bladynkowanie) zycze ciepelka chociaz ,jak brak sloneczka Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam czerwcowo.:) 20.06.09, 12:14 A ja się poddałam dzisiaj pod cięcie. córka mnie opitoliła,zresztą jak zawsze i zaraz lepiej się czuję. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam czerwcowo.:) 21.06.09, 09:25 Pokazują brzydką pogodę,a u mnie słonko swieci.Córka teraz jest nad morzem w Dębkach i przysłała mi sms-a,że też ładnie ,a niebo błękitne.Może nie sprawdzą się ich pesymistyczne prognozy i oby. Odpowiedz Link
kendo Re: Witam czerwcowo.:) 21.06.09, 10:04 hej Jago, no pogodowo u mnie na razie slonecznie i cieplej,choc owiewa troszke chlodnym wiatrem, mamy pewnie ta sama pogode co po drugiej stronie Baltyku,obiecali coraz cieplejsze/pogodniejsze dni. masz fajnie z "nadworna fryzjerka" mnie ostatnio siostra ciela i "wychaplala" na samym czubku krociutki kosmyk,sterczy teraz jakby piorun w rabarbar sztrzeli) grzywke tne sobie sama zawsze,lubie zabkowana zycze milej niedzieli obfitej w smakolyki Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam czerwcowo.:) 21.06.09, 14:10 Oj Kenduś zawsze mi dobry homorek sprawisz.No ja też dzisiaj trochę sama poprzycinałam kosmyki przydługie względem innych i też na czubku głowy. Odpowiedz Link
kendo Re: Witam czerwcowo.:) 21.06.09, 15:46 Jagus, i tez na czubku glowy "piorun strzelil" po cieciu? ech nasiedzialam sie na rozniastych robotkowych blogach,naszlo mnie na cus nowego do stworzenia,ech,duzo slicznosci po angiesku a ja tego jezora ani w zabzwlaszcza te "techniczne zwroty" zaddalam pytanie na forum dziergajacym,moze jaks dobra dusza podpowie. milej niedzielki, lece obiad zjesc bom sie przez to szukanie zagapila Odpowiedz Link
mycha Re: Witam czerwcowo.:) 22.06.09, 08:16 dzień dobry robaczki chciałam się tylko przywitać i zmykam do pracy, bo dzisiaj muszę wyrobić normy za poniedziałek, wtorek i środę. jutro z rana wybieram się do poznania na dwa dni)) ściskam was mocno i życzę udanego dnia Odpowiedz Link
kendo Re: Witam czerwcowo.:) 22.06.09, 09:59 witajcire poniedzialkowo Jago/Mycho, powiem,ze u mnie sliczny dzionek sie zapowiada,co prawda troche chmur zakrywa sloneczko ale ma byc 20 stopni,na jutro zapowiedzieli 22 stopnie,wiec nareszcie typowa letnia pogoda nadchodzi, prackowo to na razie luz,moze cos wymysle, wczorajsza proba "gwiazdeczki" nie powiodla sie qurcze a myslalam,ze dam rade,jednak angielskie skroty mam nieopanowane, moze dziewczyny z dzierganego forum przetlumacza mi. zycze udanego dnia nawet dla nieobecnych i urlopujacych. Odpowiedz Link
kendo Re: Witam czerwcowo.:)/Jago 22.06.09, 10:03 zamiescilam w czolowce "Twe piwonie" troszke inaczej juz sie patrzy,zaczely mnie po oczach irytowac jaskrawe kolory) Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam czerwcowo.:)/Jago 22.06.09, 10:26 To się cieszę Kenduś.Wszystko co długo to się nam opatrza i chce się zmiany.Ja jestem szczęśliwa z zamiany pokojów,co do użyteczności. W jednym i w drugim jest przyjemniej. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam czerwcowo.:) 23.06.09, 08:36 Nawet słoneczko wyszło.Nie wiadomo ile zagości,ale ważne,że jest teraz i zrobiło się cieplutko. Odpowiedz Link
kendo Re: Witam czerwcowo.:) 23.06.09, 10:34 witaj Jago i nieobecni.... u mnie od samego ranca swiec i cieplo,jak twierdzi slubne a mnie zimno czegos,nawet zarekawki wlozylam by nadgarstki ogrzac moze sie rozgrzeje milego dnia zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam czerwcowo.:) 23.06.09, 19:26 Kenduś ...rozgrzałaś się ? żebyś tylko się nie rozchorowała. Cały dzień było ciepło,a nawet gorąco.Teraz mamy burzę. Odpowiedz Link
kendo Re: Witam czerwcowo.:) 23.06.09, 19:44 Jagus, rozgrzalam sie pracka,choc powinnam odpoczywac dzis, teraz ostanie "picie" wypilam i znowu mi zimno az czkawki dostalam) wyplewilam rabatke,przy spiewie ptaszkow, sloneczko tez mnie grzalo a i mialam duzo mlodych kartofli, wiec pogotowalam 15 min i w sloki zagotowalam z 10 min.stygna teraz, mysle,ze beda dobre,takie jak ze sklepu,ktore kiedys kupowalam, pozniej na patelnie do podsmazenie-pycha sa. zycze cieplego wieczoru-moze burza zaraz sobie pojdzie. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam czerwcowo.:) 23.06.09, 20:04 Zaraz..zaraz nie uciekaj Kendus.Jak to kartofelki do słoików?...pierwsze słyszę.Ty to zawsze coś wymyślisz. A nie mogły jeszcze trochę podrosnąć? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam czerwcowo.:) 24.06.09, 10:08 Pochmurniasto od rana,na razie nie pada,jest 18st. i wiaterek targa. Moje goździki,ciągle kwitną i pachną. Odpowiedz Link
kendo Re: Witam czerwcowo.:) 24.06.09, 18:51 i nareszcie jestem,chociaz pozniej niz zwykle, ale po szpitalu do siostry podjechalam i posiedzialam by ochlonac po wrazeniach badaniowych) Jago w kuchni na stole opisze te mlode kartoflaczki) pikie dzis bylo i jeszcze slonce parzy,ze nieda sie na dworku byc z goraca. zycze milego wieczoru. Odpowiedz Link
nana_c Re: Witam czerwcowo.:) 24.06.09, 23:05 Kendo mam nadzieje, ze wrazenia badaniowe nie takie straszne, jak malujesz A tutaj jeszcze zdjecie... co prawda, z ostatniego maja, ale moze zmiesci sie na topik czerwcowy To Park Narodowy u mnie w poblizu, Góry Harcu. Bylam na wedrówce w niedziele zielonoswiatkowa. Odpowiedz Link
kendo Re: Witam czerwcowo.:) 25.06.09, 07:49 witaj Nano/Jago/ urlopowo Greis i nieobecni, a Mycha gdzie??,papiery ja przycisly? *Nano,przeswietlali mi grube jelito z kontrastem( a pogodowo ? wzglednie slonecznie,ale jak zwykle wieje, upior wyschnie na dworze, rabatke chyba dzis tez jakas zalicze...qurcze w ogrodzie na okraglo cos trzeba grzebnac zycze udanego dnia i pieknych wrazen. PS;..no,zdjecie przypomina mi karkonoskie krajobrazy, slicznie Nano,lubie takie zdjecia. Odpowiedz Link
marii51 Re: Witam czerwcowo.:) 25.06.09, 08:09 kendo -dziękuję ,że odwiedzasz .. jestem Witam was - pozdrawiam z życzeniami spełnień marzeń letnich Odpowiedz Link
kendo Re: Witam czerwcowo.:) 25.06.09, 08:14 loooooooooooooo,jejaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, ale sliczne odwiedzinki Maryii bardzo cieplutko mi sie zrobilo w serduchu Marii z tego powodu odwiedzaj nas czesciej,ba, wpisuj sie w temaciki bedziemy bardzo radzi zycze Tobie rowniez spokojnego/cieplego/owocnego lata Odpowiedz Link
marii51 Re: Witam czerwcowo.:) 25.06.09, 08:40 kendo - życzę ci bardzo bardzo zdrówka- nie wiem czy pamiętasz? kiedyś pisałam " budzimy się rano - to- powolutku siadamy i mówimy: jestem zdrowa jestem zdrowa i coraz zdrowsza i coraz bardziej zdrowa- - Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam czerwcowo.:) 25.06.09, 08:48 Witajcie kochani.Pogoda jak na razie ładna.Przypomniało mi się przy okazji Kendo,że za parę dni idę do endokrynologa,a ja jeszcze badań nie zrobiłam.Jutro idę w te pędy. Odpowiedz Link
kendo Re: Witam czerwcowo.:) 25.06.09, 08:58 * no masz.....Jagus,!! znowu bys zapomniala ,jak o prochach,?? moze jakies wezelki na chusteczce wiaz z karteczka na co ten wezelek,bo tez mozna zapomniec na co go zawiazalysmy) wiec biegusiem Jagus pod igielke .....)do wampirka) mi lekarz tez bral proby na to i jeszcze nieoddzwonil,chyba musze wpasc i pogonic ich) * Mari,dzieki za przypomnienie "mantry zdrowotnej" bede sobie szeptac i zaszeptywac,najgorsze ,ze trzeba czekac na wynik niemal do konca lipca( zyccze udanego dnia dziewczyny. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam czerwcowo.:) 25.06.09, 18:29 Tylko co syn wpadł i deszcz lunął.Trochę grzmi i błyska i nie wiem...zamknąć ,czy nie zamykać komputra. Odpowiedz Link
kendo Re: Witam czerwcowo.:) 25.06.09, 18:45 oj,to moze pazamykaj Jagus "obejscia" coby jakiejs katastrofy z korkami nie bylo( u nas deszczowe chmury sie rozwialy i znowu swieci wesolo slonko, a jak nie bedzie deszczu jutro to juz wycieczka do klasztoru zaplanowana Odpowiedz Link
kendo Re: Witam czerwcowo.:)i wycieczkowo 26.06.09, 08:47 nareszcie sie wybieram do klasztoru, mam nadzieje,ze nagrzeszylam sporo i nie beda chcieli "takiej tam owieczki jak ja"i wroce do domciu) pieknie/goraco/wiaterek jak zwykle ,ale za to chlodzi co nieco. zycze udanego dnia Zalodze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam czerwcowo.:)i wycieczkowo 26.06.09, 12:27 A ja myślę Kenduś,że im większy grzesznik,tym lepszy dla nich nabytek. Załatwiłam badania, a pogoda taka sobie.....nie ma słoneczka,wiaterek wieje,ale nie pada, więc jakiś plusik jest. Odpowiedz Link
greis52 Re: Witam czerwcowo.:)i wycieczkowo 26.06.09, 20:15 witam nareszcie w domu milego wieczoru!!!! Odpowiedz Link
kendo Re: Witam czerwcowo.:)i wycieczkowo 26.06.09, 20:23 zjezdzaja sie urlopowiecze i wczasowicze, zaraz djeciami sie pochwale w odpowiednim watku *Jagus, no ta monitka,to Cie udala, nawet nie uwierzysz,ale tak poprzednie dobermanki nasze piescilam) milego wieczoru zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam czerwcowo.:)i wycieczkowo 26.06.09, 20:30 Moje nie dają się tak pokołysać.Czekam na zdjątka. Odpowiedz Link
kendo Re: Witam czerwcowo.:)i wycieczkowo 27.06.09, 11:32 witajcie Zalogo no dzis znowu cieplutko,by nie powoedziec,ze goraco, ale akurat ,jak dla mnie temperatura) *Jago, nasz drugi dobermanek Dux,uwielbila byc noszony na rekach, gdy ogladalismy televizonie to pchal sie na nasze kolana i usypial, a gdy dorosl,to zawsze chociaby polowa ciala musial legnac na nas, a gdy pancio przy stole siedzial ,pchach sie na kolana i lustrowal co jest na stole do sciagniecie) zycze udanego dnia w ciepelku. PS;..Jago,zdjecia wkleilam z troche opisow,reszte to juz moze pomoga Ci w tlumaczeniu bo zalaczylam linka. Odpowiedz Link
marii51 Re: Witam czerwcowo.:)i wycieczkowo 27.06.09, 13:35 milutko sobotnio-niedzielnie pozdrawiam- wypoczynku i ewentualnie zajęć ulubionych ja na moje warzywka udaje sie- je tak dopielęgnować zjeść świeżutkiego ogórasasprawdzić grzyby- wysłuchać śpiewu leśnych ptaków--odwiedzić moją piesunkę .. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam czerwcowo.:)i wycieczkowo 27.06.09, 15:56 Witam Wszystkich bardzo serdecznie. Nie mogłam wcześniej się przywitać,bo najpierw gotowałam gołąbki,a potem niespodziewanie zawitał syn z synową.Miałam jeszcze naleśniki z pieczarkami i szpinakiem,to miałam czym poczęstować.Miałam nosa,bo synowa lubi gołąbki. Odpowiedz Link
marii51 Re: Witam czerwcowo.:)i wycieczkowo 27.06.09, 16:25 Czekam nadal na zajęty mój Ford I kierowcę-moje ślubne znaczy się..- czasem komuś po -prostu trzeba w czymś pomóc- moja działka w takiej sytuacjii- to drobnostka . JAGUŚ - miło, że odwiedzili- i Twoje zapasy kulinarne- wiadomo- mama z ciebie przewidywalna. Dobre teraz czasy- mozna ewentualnie szybko coś sporządzić dla tych bez zapowiedzi.. Mamuś moja odwiedziła mnie bez telefonu- 30l temu-300km- brak telefonu- zobaczyła co zawiera moja zamrażarka- wniosek- O Kochana jedyna Córciu"- z takimi zapasami- to nie masz głodu Ja 1 miesięcznych mając bliżniaków Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam czerwcowo.:)i wycieczkowo 27.06.09, 16:42 Marii...jak dzieci były małe,to raczej ja się troszczyłam o jedzenie, mąż musiał pracować,a w tych trudnych czasach nawet po kilka dni go nie było.Teraz ja uziemiona przez kręgosłup,wszystkie zakupy mąż robi.Bardzo lubi jak "spiżarnia" jest pełna.Jest lepszym zakupywaczem ode mnie. Odpowiedz Link
kendo Re: Witam czerwcowo.:)i wycieczkowo 27.06.09, 19:42 witajcie wieczornie, ciesze sie z ponownych odwiedzi Marii, czytam sobie,ze miacie dobrych "chlopow", moj niby tez,ale trzeba palcem pokazac) piekny dzionek dobiega konca,trawka sie podlewa, a jutro planuje na piaseczek wybyc i dogrzac sie/posluchac szeptow fal morskich. milego wieczoru. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam czerwcowo.:)i wycieczkowo 27.06.09, 20:04 Kenduś,ja też mówię co i jak i na karteluszku piszę,sam z siebie to wie,że pieczywo,kawa i czekolada dla mnie.W domu też zrobi,ale trzeba powiedzieć co.Takie są zazwyczaj chłopy. Miłego odpoczynku życzę. Odpowiedz Link
kendo Re: Witam czerwcowo.:)i wycieczkowo 27.06.09, 21:14 ech ...no to oby nam sie jeno nie "zbieslily te nasze chlopy" nich juz takie zostana,wole tez liste zakupowa zrobic,nieraz ze sklepu zadzwoni i zapyta czy to chce, teraz to lody oczywiscie,zima cos slodkiego,czekolada) a monitka to cos mi przypomnia,jak Jaga czyta lekture i co karteczke przewroci to czekoladka do gebusi),) polazilam po trawce troszke przychylajac sie tu i uwdzie i czuje,ze cos plecki sloneczko mi "wzielo" a opalac zaczelam sie dopiero po czwartej,inaczej bylo za goraco siedziec. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam czerwcowo.:)i wycieczkowo 28.06.09, 09:51 Czytając Ciebie Kenduś zachciało mi się loda.No i masz...... jeszcze nie skończyłam pisać,a luby mi przyniósł loda oblanego czekoladą i czekoladę. Została mi tabletka od wczoraj,ale nic mu nie mówiłam,że mi się kończy. Wczoraj nie jadłam czekolady,bo nie piłam kawy,znów miałam wysokie ciśnienie.Nie wiem skąd to się bierze,dobrze....dobrze,a co jakiś czas wyskakują takie hocki klocki. Odpowiedz Link
kendo Re: Witam czerwcowo.:)i wycieczkowo 28.06.09, 20:08 Witajcie dziewacczyny no bylam na plazy,choc wialo,bylo na poczatku przyjemnie,nasmarowalam sie mazidlem ochronnym i siedzialysmy do czasu kiedy chlodem powialo okolo 16 godz. wielkie zdziwienie po powrocie do domu,no sloneczko mnie wzielo..... *Jagus, ale masz fajnie z dostawa lakoci, tez dzis loda sie nalizalam,w zaciszu bylo naprawde goraco i lud fajnie mnie ochlodzil. zycze milego wieczoru. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam czerwcowo.:)i wycieczkowo 28.06.09, 21:40 Jako,że tytuł postu brzmi również wycieczkowo,to opowiem jak z córką wybrałyśmy się do Parku Ujazdowskiego.Porobiłam trochę zdjęć i.... skończyły się akumulatorki.Nie mogłam sobie darować,że nie doładowałam. Szczególnie żal mi było wiewióra,bo taki był milusi i jeszcze były kąpiące się wróbelki i bardzo ciekawe drzewa. picasaweb.google.com/rudapeja/ParkUjazdowski#slideshow/5352425383352224882 Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam czerwcowo.:)i wycieczkowo 29.06.09, 08:13 Co się dzieje nikogo nie było wczoraj?...myszy też nie ma. Pogoda jest trochę niejasna,jest bardzo ciepło,ale słoneczko gdzieś się chowa. Odpowiedz Link
kendo Re: Witam czerwcowo.:)i poniedzialkowo 29.06.09, 09:18 noooooooooooooooooooo...Jagus, ja wczoraj bylam w rzeczce rano i wieczorem,Nana tez nas odwiedzila o) dziekuje za spacer po parku i tak cos mi sie wydaje,ze Mycha mnie tam zaprowadzila gdy bylam u niej, niech no tylko rzuci swym oczkiem na zdjecia i potwierdzi, wiewior tez jest Jago,sliczne kolorki futerka ma,jak udalo Ci sie tak blizutko ja/jego podejsc? pogodowo? oczywiscie goroaco i wietrznie, wczorajsze opalenie w braz sie zamienilo szkoda tylko krajanow,ze maja deszcze jeszcze przez dwa dni( zycze udanego dnia. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam czerwcowo.:)i poniedzialkowo 29.06.09, 09:52 Zwracam honor Kendo,bo to było z rana i zdążyłam zapomnieć. Wiewiór sam przyszedł do mnie i stanął na łapkach,a ja nic nie miałam no i wtedy wysiadł mi aparat.Wiewiór widząc,że nic nie mam dla niego pobiegł do pani siedzącej na ławce i zaczął ją skubać po spódnicy. Potem siedząc na ławeczce rzuciłam gołąbkowi okruszki,no i zaczęło się.Zaczęły nadlatywać gołębie ze wszystkich stron, a ja nie mogłam pstryknąć.Park jest przy samych Alejach Ujazdowskich. Odpowiedz Link
kendo Re: Witam czerwcowo.:)i poniedzialkowo 29.06.09, 10:42 *Jagus, no widziesz,musisz miec zawsze cus ze soba dla zwierzaczkow w torbusi) to juz oswojony wiewior,dobrze,ze ludzie nie robia im krzywdy, golabki tez sa urocze, wczoraj zauwazylam ,ze "moje golabki choinkowe" maja juz wyklute dziecie,,lezala skoropka od jaja pod choinka. tak mi sie wydaje,ze bylalm w tym parku, jest tam zameczek tez?,jak tak, to tam bylam udanego dnia Jagus i nieobecnym zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam czerwcowo.:)i poniedzialkowo 29.06.09, 11:25 Oj..to nie wiem Kenduś czy tam byłaś,bo tam zameczku nie ma, ciekawa jestem gdzie ten zameczek,a może byłaś w Łazienkach? bo też są przy Alejach Ujazdowskich. A oto Łazienki,ale pewnie się powtarzam.Byłam z wnuczkiem. picasaweb.google.com/rudapeja/AzienkiKrLewskie#slideshow/5218023379993260322 Odpowiedz Link
kendo Re: Witam czerwcowo.:)i poniedzialkowo 29.06.09, 20:22 to powiem,ze chyba masz racje,ze to musialy byc Lazienki, widzialam fragmet "palcyk/zameczek" niewiem jak to nazwac. oczywiscie bylysmy tak zagadane,ze wiele mometow sie niepamieta,park mi sie jednak podobal bo byly czyste alejki spacerpwe i woda,sporo laweczek by sobie odpoczac. i dzionek minal, mielismy goraco,ale jeszcze nie narzekam Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam czerwcowo.:)i poniedzialkowo 29.06.09, 21:24 Zrobiło się bardzo gorąco i duszno w ciągu dnia.Pod wieczór poszła ulewa.Córki się umówiły do kina i każda pojechała autobusem,by się spotkać pod kinem.Niestety deszcz tak walił,że nie mogły wyjść z autobusu.Ta co z nami, to już przyjechała do domu,a druga chyba też już dotarła,nie ma jak się skontaktować,bo bateria jej wysiadła. Skorzystał na tym Kacper,bo nocuje u mnie,ponieważ miały późno wrócić.Tak lało ,że było biało jakby to była mgła. Były też wyładowania,a moje koty się pochowały pod stół,nigdy tego nie robiły.. Jutro na pewno będzie bardzo parno. Odpowiedz Link
kendo Re: Witam czerwcowo.:) 30.06.09, 10:37 o jeja Jagus, cos strasznego z tak intensywnymi opadami, jak widac wbrew pozorom pieknie dzis u Ciebie i z chlodzacym napitkiem) corka piekne wrazenia ma z urlopu. witajcie Zalogo, u mnie tez piekny dzien sie zaczyna, psiune juz zaliczylam,biedak odczuwa upal,ledwo szedl zapowiadaja tez pod wieczor ewentualny opad,ale mysle,ze nie bedzie tak tragiczny ja u Jagi. miejcie sobie dobrze w cieniu Odpowiedz Link