aniouek1 02.07.12, 05:08 Bardzo proszę...nowiusieńka, wymoszczona sympatią i samymi dobrymi życzeniami - Twoja, "osobista" – pierwsza SZUFLADOWA SKRYTKA LISTOWA Z CYFROWYM ZAMKIEM BŁYSKAWICZNYM nr 73 czeka na SŁOWA DLA CIEBIE Oby te słowa były jak najlepsze Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniouek1 list 1 - Autor: aniouek1 z 25.06.12, 00:09 02.07.12, 05:22 ...a...Wojtuś gdzie i Jaś z Małgosią? Tylko czekać aż do Szuflady przyjdzie Królewna Śnieżka i siedmiu krasnoludków. Chyba faktycznie świat na głowie staje kiedy Baba Jaga okruszków miłości po świecie szuka. Nie wiem gdzie byłaś, co robiłaś, co przeżyłaś albo nie przeżyłaś ale wiem,że jeśli o miłość chodzi - dobrze trafiłaś. Kupała Jan Twoją sprawę polecił mojej uwadze więc ...póki co ...daj się przytulić nowomodna Jarucho i...śpij słodko - właśnie co tylko północką zaczął się nowy dzień i pewnikiem dla Ciebie nagotowane będzie przeróżnych okazji moc, by spełniły się jawą piękne sny Odpowiedz Link
babaja.ga Re: list 1 - Autor: aniouek1 z 25.06.12, 00:09 02.07.12, 21:57 Listy bardzo lubię. Listem pięknie mnie aniouek przywitał, co wprawiło mnie w prawdziwy zachwyt, a w życiu wszystko zdarzyć się może, tak więc i królewny i skrzaty miłe, może w to dobre, pełne ciepła miejsce przybędą. Skrzaty dobroć lubią, dobroć dają i dobrocią dzielą.Wystarczy tylko w dobroć skrzatów uwierzyć. Wystarczy na progu domu miseczkę mleka postawić i okruszynkę chleba położyć, a wdzięczne skrzaty poczęstunkiem zaproszone, pojawią się zaraz i w każdy dom szczęście przyniosą Niech nasze Wasze domy pełne dobrych skrzatów, dobrych duszków będą Odpowiedz Link
marucha1 list 2 02.07.12, 23:05 Bardzo sie ciesze Baboja.go, ze juz wlasna skrzyneczke na listy posiadasz. Beda mogli dobrzy ludzie ( w szufladce sa tylko tacy) pisac na Twoja skrzynke. Zycze dobrych snow. Odpowiedz Link
babaja.ga Re: list 2 03.07.12, 15:36 Dziękuję i na listy czekam Te radosne i te smutne, Życie tak się czasem plecie, Że uśmiech i łzy na burzliwych losach ludzkich Wciąż mijają się. Raz jest smutno Raz wesoło Tak się toczy życia koło Wczoraj smutek Dzisiaj śmiech Takie życie, ech. "Ech życie, życie kocham cię nad życie". Odpowiedz Link
marucha1 List 3 z dnia 2012.07.08 08.07.12, 08:28 Babo ja.go......Mam dla Ciebie lekarstwo na dusze. Juan Ramon Jimenez "Platero y yo" (Srebrzynek i ja). Odpowiedz Link
babaja.ga Re: List 3 z dnia 2012.07.08 08.07.12, 21:34 Dziękuję Przeczytam, przemyśle, moze w myślach z osiołkiem o srebrzystej śmierci porozmawiam. Wstyd mi troche, że nie znam jeszcze osiołka, ale to, czego już o osiołku dowiedziałam się, zachęciło, zainteresowało, bo osiołek i jego Pan, mądrze na świat patrzyli. Troski i radości zrozumieć umieli. Za miejsce spokojne, Dziękuję W tym miejscu nikt nie wyszydzi mnie. Mogę napisać, co czuje Bo nie wykpicie mych łez. Odpowiedz Link
marucha1 List 4 z dnia 2012.07.08 08.07.12, 21:45 Baboja.go....Tu nie ma szydercow. Tu sa ludzie ktorzy rozdaja radosc....czasem tez smutek. Ale radosc ktora ofiarujemy innym pomnaza sie. Smutek natomiast dzielimy przez pol. A co do "srebrnej smierci"....Prosze pamietac aby nie otwierac ust szatanowi. Na drugi brzeg pojdziemy wszyscy. Ale tu jestesmy jeszcze bardzo potrzebni. Jest tyle do zrobienia. A osiolek "srebrzynek" leczy dusze. Prosze przeczytac. Warto. Odpowiedz Link
babaja.ga Re: List 4 z dnia 2012.07.08 09.07.12, 20:11 Dziękuję raz jeszcze, przeczytam i napiszę o czym myśałam czytając, co czułam. Już czuje, że osiołek "srebrzynek" będzie miłym wieczornym gościem w mojej jaskini. Hm, Baba Jaga i osiołek. Dziwna z nas będzie para, przez kilka wieczorów, a może zostaniemy przyjaciółmi na zawsze. Czasami bywają takie postacie z ksiązek, które zostają z nami na bardzo długo, a inne na zawsze. Odpowiedz Link
marucha1 List 5 10.09.12, 20:36 Baboja.go....Pytalas dlaczego nie mozna wymazac pamieci? Bo nie mamy takiego specjalnego guziczka. Wszystko co przezywamy. Dobre i zle, jest nam potrzebne i nie dzieje sie na prozno. Kazdy, najmniej nawet wazny epizod ma swoje glebokie znaczenie. Uczymy sie cale zycie te znaczenia odczytywac. Niektorym to sie udaje, niektorym nie. Czasem jest tez tak, ze potrzebujemy czasu aby zaczac dostrzegac dobre w pozornie zlym. Nie da sie tego "wyczarowac" na zawolanie. Nie twierdze, ze ja to umiem. Bardzo sie staram. Moze przyjdzie taki czas, ze usiade sobie spokojnie na jakims pienku, i powiem sobie "teraz juz wiem". Moze tez tak sie stac, ze nigdy to nie nastapi. Ja jednak bede probowal. Zycze Ci Baboja.go abys nigdy nie tracila nadziei. Nie boj sie pamieci przeszlosci. Ona jest potrzebna, aby to co nastapi bylo juz tylko dobre. Bardzo Ci tego zycze. Odpowiedz Link
babaja.ga Re: List 6 11.09.12, 12:04 Dziękuję za dobre słowa Marucho. Ja, to wszystko wiem, ale............. Odpowiedz Link
marucha1 List 7 01.10.12, 18:54 Witam Babaja.go z jaskini Raj . Chag Sukot sameach to jest zyczenie " wesolego swieta sukkot", ktore akurat dzis jest obchodzone w Judaizmie. Ucze sie wlasnie jezyka hebrajskiego. A wlasciwie to biblijnego hebrajskiego (jest roznica). Wiec tzw. Laszon ha Kodesz. "Laszon" to jezyk," ha" cos w rodzaju rodzajnika a "kodesz", od slowa Kadosz oznacza swiety. Wracajac do zyczen ...slowo Chag oznacza wesoly. Slowo sameach..swieto. To bardzo ciekawy jezyk. Ma 22 litery .Kazda ma pewne ukryte kabalistyczne znaczenie. Kazda litera ma rowniez wartosc liczbowa. Stad pochodzi tzw. gematria, czyli liczbowy odpowiednik slowa (lub litery). To wszystko ma mistyczne znaczenie i jest trudne do takiego szybkiego wytlumaczenia. Poza tym, ja dopiero zaczynam sie uczyc, a to sa "oceany wiedzy." Wracajac do hebrajskiego alfabetu, nie ma w nim samoglosek. Samogloski trzeba sie domyslec z ukladu spolglosek. To nie jest latwe. Ale bardzo chce sie nauczyc wiec....Dam rade. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
aniouek1 list 13 02.02.13, 22:19 Dobry wieczór Cieszę się,że zaglądasz do szuflady, odkurzasz co gdzie możesz i dbasz coby ogień w kominku nie zgasł na amen. Ech...niegdyś jednak całkiem zda się inaczej było. Chyba dzień był dłuższy i noc także bo jakoś łatwiej bywało czas wolny wykroić by pogaduszyć w szufladzie, pośmiać się do "monitora" dosłownie do zalania klawiatury kawką Ja już sama nie wiem czy to czas się skraca, czy ja się wolniej z każdym dniem obracam; staram się a jednak...nie nadążam z obowiązkami rozmaitymi w czasie oznaczonym. Dobrze,że jesteś i...dziękuję,że JESTEŚ. Jak tylko możesz to pilnuj szuflady coby kurzem nie zarosła i coby w niej ogień nie ostygł. Niebawem będzie świętowanie 10 urodzin więc...mam nadzieję,że Szufludkowie zjawić się raczą i...przypomną się wszystkim dobre czasy gdyśmy między wątkami biegusiając co rusz zderzeń rozmaitych doznawali, które przyczyną bezustannych niemal chichów i chachów tu, w szufladzie były. Póki co...pozdrawiam Cię serduszkowo, dobrej nocki życząc i samych pięknych snów Odpowiedz Link
aniouek1 list 14 03.02.13, 17:16 Dobry wieczór Z wielką nieśmiałością ośmielam się przyznać,że list który - jak z treści wynikało - był dla mnie ale w Twojej skrzynce go napisałaś i zostawiłaś, ja osobiście ...zwinęłam i do mojej skrzynki listowej zaniosłam: forum.gazeta.pl/forum/w,11087,13515996,142275271,list_306_od_babaja_ga_z_dnia_03_02_13_14_39.html Jeśli na jakiś wcześniejszy list nie odpowiedziałam ja, albo KTOŚ inny do Kogo pisałaś tyle,że....listu nie dostarczyłaś Adresatowi do Jego skrzynki, to...nie dziw się proszę... TU Każdy Szufludek własną skrzynkę listową posiada i kiedy zagląda do SZUFLADY od razu widzi czy KTOŚ "wieczko podnosił" (czyt.: liścik wkładał) czy też...kurzem porasta sobie... Dobrze,że jesteś i .........nie waż się znikać! Pozdrawiam serduszkowo Odpowiedz Link
aniouek1 list 15 25.02.13, 18:47 BaboJago...zjadło Cię cósik czy ki ciort, że Cię nie ma w szufladzie? Odpowiedz Link