Dodaj do ulubionych

*P*O*N*I*E*D*Z*I*A*Ł*K*I* :)

• mala200333 Re: *P*O*N*I*E*D*Z*I*A*Ł*K*I* :) 21.05.12, 19:50
      Dobrego Poniedziałku!
    • aniouek1 wow...tajojki! :) 28.05.12, 19:14
      Czyżby wszyscy wczoraj tak mocno "odpoczywali",że jeszcze pionu nie złapali skoro tu nikt się do tej pory nie pojawił?

Jakby co to...pewnikiem kwaśnica może pomóc się pozbierać wink

https://1.bp.blogspot.com/-Eeu10UjtgFY/TvW1Jg6odaI/AAAAAAAAAuc/viiNvZbFS-0/s1600/kwasnica.jpg

• marucha1 Re: wow...tajojki! :) 04.06.12, 11:50
        Oj! Cos niedobrego dzieje sie w szuflandii. Kilka dni pobylem w szpitalu. Wracam szczesliwy, ze szufladka pelna a tu.......Pustki. Nie ladnie sad . Mimo, ze nie macie na nic czasu, zycze Wam wszystkim milego, spokojnego tygodnia smile
    • mala200333 Re: *P*O*N*I*E*D*Z*I*A*Ł*K*I* :) 04.06.12, 15:35
      Sennie, deszczowo poniedzialkowo Witam!
      • marucha1 Re: *P*O*N*I*E*D*Z*I*A*Ł*K*I* :) 11.06.12, 06:54
        Dzien dobry osierocona szufladko. Nie smuc sie. Bede do Ciebie zagladal. Inni tez kiedys przyjda. Nie wolno tylko tracic nadziei. Dobrego tygodnia i milego dnia.
        • megxx Re: *P*O*N*I*E*D*Z*I*A*Ł*K*I* :) 11.06.12, 13:14
          Nie traćmy nadziei!
          Powinnam też sobie tak napisać..ale tryb rozkazujący w 1 os. l.poj. nie istnieje. A czasem powinien.
          Miłego dnia Ludkowie!
          • marucha1 Re: *P*O*N*I*E*D*Z*I*A*Ł*K*I* :) 18.06.12, 07:53
            Milego poniedzialku. To juz prawie trzy tygodnie od mojego pobytu w szpitalu. Nudze sie jak mops. Na szczescie mam pare ciekawych ksiazek, tyle, ze od dlugiego czytania bola oczka i glowa. Ale jakos musze sobie poradzic.
    • mala200333 Re: *P*O*N*I*E*D*Z*I*A*Ł*K*I* :) 18.06.12, 15:24
      Milego Dnia!
    • aniouek1 Re: *P*O*N*I*E*D*Z*I*A*Ł*K*I* :) 25.06.12, 00:24
      Poniedziałek otwieram życzeniami oby pożytecznym był tak ten dzień jak i cały tydzień ku zadowoleniu wszelkiemu stworzeniu O! i JUŻ!

Tak ma być!
      • marucha1 Re: *P*O*N*I*E*D*Z*I*A*Ł*K*I* :) 25.06.12, 06:14
        Nooooo! Jak sama szefowa takie zyczenia sklada, to juz napewno bedzie bardzo udany tydzien. Szufludki moje drogie, wysylac totolotki i inne losy, bo pewnikiem szczescie do Was sie usmiechnie. Babaja.ga tez juz pewnie znalazla wiecej niz gram milosci. Jesli prawda jest powiedzenie, ze tyle otrzymujesz ile dajesz, to juz chyba i z kilogram bedzie smile . Wczoraj byl dzien przytulania, wiec z opoznieniem co prawda ale szczerze przytulam Was wszystkich do serducha.
        • babaja.ga Re: *P*O*N*I*E*D*Z*I*A*Ł*K*I* :) 25.06.12, 11:14
          Tutaj takze mnie witają.
          Do serca przytulają.
          I ja Was tulę serdecznie.
          Przezyjcie tydzień bezpiecznie.
          Niechaj u Was uśmiech zagości smile
          Nie skąpcie ludziom miłości.
          Ten dar cudowną ma moc smile

Miłego, dobrego, spokojnego tygodnia calego,
          życzy smile
          Baba Jaga z jaskini Raj.
          • aniouek1 ...nic dodać nic ująć... 02.07.12, 05:45
            smile
            • babaja.ga Re: ...nic dodać nic ująć... 02.07.12, 21:37
              Witam wieczornie, poniedziałkowo smile
              • marucha1 Re: ...nic dodać nic ująć... 02.07.12, 22:59
                Ja tez. jeszcze zdazylem. Tak jakos dzis mialem niechec do komputera. Czasem tak mam. Najczesciej jak postepuje wbrew rozsadkowi i poczytam jakies forum. Wypowiedzi ludzi czasem zniechecaja mnie do wlaczenia komputera. A tyle razy sobie obiecywalem, ze nie bede czytal tych niemadrych wpisow. Dobrych snow szufludki. I nie czytajcie niemadrych wypowiedzi smile .
                • babaja.ga Re: ...nic dodać nic ująć... 09.07.12, 00:21
                  Już witam w zaczynającym się poniedziałku.

Kiedy masz dla kogo wstać z łóżka, to nawet bezsennie zapowiadające się niewyspane poniedziałki, urastają do rangi święta.
                  (Riot)

Niech Wasze poniedziałki i wszystkie pozostałe dni tygodnia, będą zawsze takimi świątecznymi dniami smile
                  ...
                  Baba Jaga z jaskini Raj.
                  • marucha1 Re: ...nic dodać nic ująć... 09.07.12, 08:28
                    Baboja.go....I Tobie zycze takich swiatecznych porankow, tak jak wszystkim kochanym szufladkowym ludkom. Budzac sie, trzeba zawsze pamietac, ze mamy za co podziekowac. Chocby tylko za to, ze jest nowy poranek. Babyjagi tez sa na swiecie niezbedne jak kazda zyjaca istota. Bo wszystko co zyje jest tu po cos. Robmy wiec swoje. Starajmy sie aby kazdy dzien byl dniem, w ktorym swiat stal sie ociupinke lepszy. Kiedys pozbieramy te drobinki w jedna calosc i wtedy juz bedzie dobrze. Te wszystkie porozbijane skorupki stana sie pieknym naczyniem.
                    A tak troche mniej filozoficzno-kabalistycznie....badzmy dobrzy rowniez dla siebie. Bo blizniego trzeba kochac. Jesli kto wierzacy, to kocha rowniez Boga. Ale czesto zapominamy o sobie. A w kazdym z nas jest taka malenka czasteczka warta z cala pewnoscia kochania. Kochajmy wiec rowniez siebie samych. Milego dnia i nowego tygodnia smile
                    • babaja.ga Re: ...nic dodać nic ująć... 16.07.12, 12:15
                      Poniedziałek, świetny dzień bo początek tygodnia. Miłego, dobrego tygodnia dla wszystkichsmile
                      Poniedziałek, dobry dzień bo jesteśmy bliżej piątku o jeden dzień smile
                      Cieszcie się tygodniem całym.
                      ...
                      Baba Jaga z jaskini Raj.
                      • marucha1 Poniedzialek 23.07.12, 08:58
                        Witam szufladkowe ludziki w poniedzialek. Wlasnie zastanowilem sie chwilke nad entymologia slowa "poniedzialek". To chyba jest z polaczenia "po niedzieli". A moze sie myle? Wszystko jedno. Bez wzgledu na to z kad to slowo pochodzi, zycze Wam sloneczka, usmiechu i wiary, ze swiat nie jest zly, mimo ostatnich smutnych wydarzen. Wszystko po prostu zalezy od nas. Postarajmy sie wiec. Nie tylko w " po niedzialki". smile
                        • babaja.ga Re: Poniedzialek 30.07.12, 15:01
                          Marucha chyba dzisiaj też jest bez humoru ?
                          Pogoda duszna, niebo zasnute chmurami. Trudny dzień, ale i tak witam szufladkowiczów sedecznie i życzę dobrego wakacyjnego tygodnia, sloneczka na niebie i słoneczka w duszy.
                          Czar czynię, by tak się stało.
                          .....
                          Baba Jaga z jaskini Raj
                          • babaja.ga Re: Poniedzialek 06.08.12, 10:51
                            Witam szufladkowiczów poniedziałkowosmile
                            Pamiętajcie proszę o tym, że każdy dzień jest kwiatem, który zakwita w waszych rękach.
                            Szufladkowicze mili, życzę Wam siedmiu kwiatów, na każdy dzień tygodnia po jednym.
                            Tylko od Was zależy, czy kwiaty w Waszych rękach zakwitną, tutaj nawet najlepszy mój czar nic nie pomoże smile
                            • babaja.ga Re: Poniedzialek 13.08.12, 15:39
                              Nowy tydzień przed nami.Witam w nowym tygodniu szufladkowiczów smile
                              Nie planuj całego przyszłego tygodnia. Nie planuj nawet następnego dnia, ni mimuty kolejnej.
                              Życie i tak zaskoczy Ciebie w najmniej spodziewnym momencie.
                              Niech, to będą same dobre zaskoczenia, czego Wam i sobie zyczę.
                              .....
                              Baba Jaga z jaskini Raj.
                              • babaja.ga Re: Poniedzialek 20.08.12, 00:07
                                Już od kilku chwil mamy poniedziałek.
                                Witam Was moi mili smile
                                Nakręcajcie sprzyjające sytuacje, nie zostawiajcie życia przypadkowi.
                                Życie to piękna ale krótka chwila, szkoda by przypadki rujnowały nasze życie.
                                .....
                                Baba Jaga z jaskini Raj.
                                • marucha1 Re: Poniedzialek 20.08.12, 13:19
                                  Witam szufludki.....Dawno mnie nie bylo. Dobrze, ze Babaja.ga tu zaglada. Baboja.go....a nie wierze w przypadki. Wszystko co nam sie w zyciu wydarza, jest mniej lub bardziej przez nas spowodowane. Przez nasze czyny i nasze slowa. Czasem tez przez nasze mysli. Nalezy myslec pozytywnie, czynic dobro i uzywac takich slow, ktore pozwola abysmy byli dobrymi ludzmi. Bardzo malo zastanawiamy sie nad naszymi slowami. A jestesmy tacy, jakich slow uzywamy. Milego dnia Wam wszystkim.
                                  • mala200333 Re: Poniedzialek 20.08.12, 16:40
                                    Nadal upalnie...jesieni juz chce...
                                    Wam Milego poniedzialku!
                                    • babaja.ga Re: Poniedzialek 27.08.12, 21:54
                                      Witam szufladkowiczów w poniedziałkowy wieczór.
                                      Świat wkół nas staje się pełen nienawiści (batdzo nie lubię tego słowa), a mnie od jakiegoś czasu prześladują słowa poety.
                                      "Ty który ciepłem słońca
                                      napełniasz mieszkania
                                      Ty który dałeś nam
                                      trudne przykazania
                                      Zachowaj dzisiaj od nienawiści
                                      Moje serce moje słowa moje myśli "
                                      I nie pamiętam, czy już te słowa gdzieś, kiedyś cytowałam w jednej z szufladek , jeżeli tak, to i tak warto te słowa powtórzyć i zapamiętac, nosić je zawsze w sercu, bo są ważne.
                                      Warto powtarzać sobie te słowa w chwili, kiedy poczujemy się skrzywdzeni.
                                      To jest mój czar dla Was na ten tydzień, czar który przyniesie ulgę i może oczyści serce, jak zajdzie taka potrzeba.
                                      .....
                                      Baba Jaga z jaskini Raj.
                                      • babaja.ga Re: Poniedzialek 03.09.12, 22:45
                                        Poniedziałak dobiega końca. Nikt nie przywitał nowego dnia, nikt nie przywitał nowego tygodnia i Was szufladkowicze nikt nie przywitał.
                                        Witam Was i niech nowy tydzień Wam i mnie przyniesie same dobre chwile.
                                        Kilka słów z poezji B. Okudżawy może przybliżą te życzenia.
                                        Dopóki ziemia kręci się,
                                        dopóki jest tak, czy siak.
                                        Panie, ofiaruj kazdemu z nas,
                                        czego nam w życiu brak.
                                        Mędrcowi darować głowę, racz
                                        tchórzowi dać konia, chciej
                                        Sypnij grosza szczęściarzom.
                                        I mnie w opiece swej miej.
                                        .....
                                        Baba Jaga w jaskini Raj
                                        • marucha1 Re: Poniedzialek 10.09.12, 20:43
                                          To piekny wiersz i piekna piosenka. Ja zycze wszystkim abyscie starali sie unikac zlosci. Czlowiek ktory sie zlosci jest uwazany za czlowieka ktory posiada rozum dziecka. Poniewaz nie potrafi widziec rzeczy z roznych perspektyw i zlosci sie, ze to co dostrzega nie odpowiada jego wyobrazeniu. Na przyklad Arizal nauczal swoich uczniow, ze wedlug kabaly aby wymazac jedna zlosc potrzeba 151 postow. No to chyba juz lepiej sie nie zloscicsmile.
                                          Milego wieczorku.
                                          • marucha1 Re: Poniedzialek 17.09.12, 06:21
                                            Dzien dobry. Za oknem ciemno i zimno. Jakos tak jesiennie juz sie robi. Pewnie naadchodzi czas szykowania sie do zimowego snu. Jeszcze tylko nazbieram sobie troche orzeszkow. Na razie nie chce mi siesmile . Milego dnia.
                                            • babaja.ga Re: Poniedzialek 17.09.12, 16:28
                                              Witam poniedziałkowo i słonecznie.
                                              Tak, tak, u nas jest piękne słonce, prawie letnie i niebo bez chmur, cudne i błękitne, aż chce się iść na spacer albo gdzieś polecieć na moim wehikule i pooglądać kolory jesieni, poczuć jej zapach, bo jesień ma zapach więdnących liści i grzybów.
                                              Życzę wszystkim pogodnego tygodnia i pogody ducha, zwłaszcza. Pogoda ducha jest nam potrzebna, bo życie to tylko krótki sen na ziemi i dlatego należy cieszyć się każdym przezytym dniem
                                              Marusze zyczę, zeby odgonił wszystkie smutki i smuteczki. Zabieraj się za zbieranie orzeszków.
                                              Pamiętaj, ze wiewiórki tez lubią orzeszki. Zostaw im trochęsmile
                                              Dobrego poniedziałku i miłego wieczoru dla wszystkich smile
                                              .....
                                              Baba Jaga z jaskini Raj.
                                              • marucha1 Re: Poniedzialek 24.09.12, 06:27
                                                Witam w mokry, deszczowy poniedzialek. kropelki rozbijaja sie zalosnie o szyby. To juz jesien. W mieszkaniu zimno. W sercu nie lepiej. Bronie sie jak moge przed takim nastrojem. Przeciez wiem, ze nie wolno sie smucic. Wiem, ze deszcz kiedys przestanie padac i znow zaswieci slonce. Wiem. Milego dnia. Niech Wam zawsze sloneczko swieci.
                                                • babaja.ga Re: Poniedzialek 24.09.12, 21:28
                                                  Witam wieczornie i poniedziałkowo, życząc wszystkim szufladkowiczom, dobrego nowego tygodnia i jak zwsze pogody ducha na cały tydzień.
                                                  U nas pogoda przecudna od wczoraj. Niedziela chociaż słoneczna była chłodna, poniedziałek przywitał nas słońcem i ciepłem, wprawdzie kasztan mój sąsiad zaczyna każdego dnia bardziej zmieniać kolory i gubić liście, ale słońce grzało jak latem.
                                                  Taki ma być cały tydzień. Jeżeli prognoza pogody będzie prawdziwa, to czeka nas miły początek jesieni.
                                                  Marucho piszesz, że masz chłodne serce, a mnie wydaje się, wnioskując z Twoich listów, że
                                                  jesteś dobrym człowiekiem. Dobry człowiek, nie może mieć chłodnego serca.
                                                  Odpędź złe mysli, odpędź złe nastroje, myśl o przyjemnych sprawach, weź pogodną ksiązkę do ręki i poczytaj, a wszystko stanie się lepsze i jaśniejsze, poszukaj własnego Raju. Życzę Tobie tego i niech moje życzenie się spełni smile
                                                  .....
                                                  Baba Jaga z jaskini Raj.
                                                  • babaja.ga Re: Poniedzialek 01.10.12, 10:59
                                                    Witam moi mili smile
                                                    Nowy tydzień, nowy miesiąc, za oknami dzień szary, deszczem płaczący, każdego dnia jesień
                                                    staje się bardziej jesienna i jak zawsze jakiś smutek niesie i nadzieje jednocześnie.
                                                    Już zakwita nieśmiertelnik, przypominający nam, że w naszym świecie jest coś stalego, niesmiertelnego. Mnie się marzy, żeby nieśmiertelna była sympatia człowieka do człowieka,
                                                    żeby nikt nie ranił innego złym słowem i uśmiech innemu czasem dał w podarunku, uśmiech tak radosny, jak kwiat słonecznika w słońce spoglądającego. To tak niewiele i tak wiele zarazem .
                                                    Na ten tydzień zyczę samych dni słonecznikowych i spotkań z ludźmi dobrymi.
                                                    .....
                                                    Baba Jaga z jaskini Raj
                                                  • babaja.ga Re: Poniedzialek 08.10.12, 14:52
                                                    Poniedziałek, nowy dzień, trochę słońca, sporo chmur, zimno.
                                                    Witajcie w nowym dniu smile
                                                    W sieci znalazłam wierszyk z zyczeniami na wszystkie dni tygodnia.
                                                    Wierszyk może trochę infantylny, ale sympatyczny.
                                                    W poniedziałek blask słońca,
                                                    by świcił bez końca.
                                                    We wtorek dobre nyśli,
                                                    byście wiedzieli, co Wam się przyśni.
                                                    Środa będzie pełna marzeń,
                                                    żebyście mieli w tym dniu mnostwo wrażeń.
                                                    Zaś czwartek niech będzie spokojny,
                                                    bez kłotni, zwady i wojny.
                                                    Piątek, jak droga radosna,
                                                    bo w sercu jest zawsze wiosna.
                                                    A w sobotę pomyśl sobie rano.
                                                    Od poniedzialku to samo.
                                                    Niech spełnią się miłe życzenia, w każdym dniu tygodnia smile
                                                    .....
                                                    Baba Jaga z jaskini Raj.
                                                  • babaja.ga Re: Poniedzialek 15.10.12, 15:34
                                                    Witam szufladkowiczów w pierwszym dniu tygodnia smile
                                                    Życzę wszystkim samych dobrych dni przez cały tydzień.
                                                    Jak zawsze pogody ducha i mnóstwa serdeczności od bliskich, ale i Wy pamiętajcie o tym, by
                                                    obdarzać swoich bliskich ciepłem, dobrocią, sedecznością i pamiecią, to cenny dar i nie kosztuje nic.
                                                    .....
                                                    Baba Jaga z jaskini Raj
                                                  • babaja.ga Re: Poniedzialek 29.10.12, 11:14
                                                    Nowy tydzień i nowe powitanie tygodnia smile
                                                    Tydzień zadumy, nostalgii, wspomnień i tęsknoty za bliskimi, którzy już odeszli na zielone łaki.
                                                    Łąki ciche i spokojne, dalekie od naszych ziemskich smutków i pragnień i myśli. Tęsknię
                                                    i wspominam. Przywoluje pamięcią kochane twarze, staram się przypomieć sobie głos i dotyk rąk, te chwile szczęścia wspólnie przeżyte.
                                                    Pamiętajmy o naszych bliskich, którzy odeszli, ale pamiętajmy i kochajmy tych, którze są ciągle z nami.
                                                    Kiedy i my któregoś dnia odejdziemy, niech po nas zostaną dobre wspomnienia.
                                                    Smutkiem trochę powiało, ale taki dzień nadchodzi, trochę smutny, ale rzecz paradoksalna
                                                    niosący także nadzieje.
                                                    .....
                                                    Baba Jaga z jaskini Raj.
                                                  • marucha1 Re: Poniedzialek 26.11.12, 17:08
                                                    Tak Babaja-go....Smierc jest tylko przejsciem do innego swiata. Warto pamietac, ze wszystko, co mamy do zrobienia nalezy zrobic tu....W tym swiecie. Tam...W przyzlym swiecie juz nic nie bedzie mozna dobrego uczynic. Robmy wiec dobro tu gdzie jestesmy i gdzie mamy ku temu mozliwosc. Tam....Odbierzemy tylko nagrode. Kazdy wedlug zaslug. Dobrego wieczorku.
                                                  • marucha1 Re: Poniedzialek 03.12.12, 20:10
                                                    Dobrej nocy Szufludki nieobecne. Dobrej nocy Baboja.go. Dobrej nocy caly swiecie. Niech bedzie choc jedna taka noc zeby zaden czlowiek nie cierpial. Zeby zaden nie plakal. Zeby kazde dziecko mialo co jesc a kazdy pies swego pana. Dobrej nocy.
                                                  • babaja.ga Re: Poniedzialek 03.12.12, 20:54
                                                    Dobry wieczór poniedziałkowy smile
                                                    Nowy dzień, nowego tygodnia dobiega końca, a ja zastanawiam się nad tym, co przyniesie
                                                    nam nowy tydzień ?
                                                    Każdego ranka oczekuję z ciekawością dnia, ktory jest przede mną, przed nami, na każdy dzień czekam z nadzieją, że będzie to dobry, szczęśliwy dzień, w którym będziemy cieszli się,
                                                    że istniejemy na tym świecie.
                                                    Życie jest takie ciekawe, mimo wszystko,ze chce się żyć, żyć, żyć............
                                                    Marucho, zastanwiałam się nad Twom niedzielnym wpisem i było mi przykro, że spotałeś się
                                                    z czymś, co nazwano mową nienawiści.
                                                    Tej paskudnej mowy jest wszędzie pełno, aż się przelewa. Co moze się stać jak przeleje się
                                                    ten dzban ?
                                                    Przeczytałam dzisiaj rozmowę z prof. Mikołejko, zapewne wiesz, że jest filozofem religii.
                                                    Rozmowa ciekawa. Mówił o nienawiści, mówił o tym, że sytuacja jest taka, iz może wszysko
                                                    w pewnym momencie pęknąć i chyba ma rację.
                                                    Nienawistnicy, mogą znaleźć kozła ofiarnego, któremu zadająć śmierć, w jakimś sensie złożą
                                                    Go w ofiarze i zostanie wszystko przecięte i wówczas moze przyjść otrzeźwienie.
                                                    Zastaawiam się, czy ma rację ?
                                                    Czy faktycznie, dopiero śmierć jakiegoś niewinnego czlowieka, przyniesie rodzaj oczyszczenia ?
                                                    Tymczasem dobrej nocy dla Ciebie i wszystkich i niech się spełnią Twoje dobre zyczenia.
                                                    .....
                                                    Baba Jaga z jaskini Raj
                                                  • babaja.ga Re: Poniedzialek 10.12.12, 19:14
                                                    Dobry wieczór poniedziałkowy smile
                                                    Noiwy tydzień, śnieżny i zimowy, blsko świeta. Wszyscy szykujemy się do nich, ale nie myślmy
                                                    tylko o tym, co na stół postawić, jaki prezent sprawić swoim bliskim. Postarajmy się o to,
                                                    by nie zapomnieć o duchowości świąt o tym, że te święta niosą z sobą nadzieję na coś
                                                    lepszego, pomyślmy przez chwilę o tym, czy nie sprawiliśmy komukolwiek bólu lub
                                                    krzywdy, czasami nieświadomie. Pomyślmy o tym wszystkim i starajmy się by nikoga nie
                                                    krzywdzić przez nieuwage czy zaniedbanie. Postarajmy się być lepsi i uśmiechajmy się do
                                                    siebie częściej.
                                                    Dobrego tygodnia z uśmiechem smile
                                                    .....
                                                    Baba Jaga z jakini Raj
                                                  • babaja.ga Re: Poniedzialek 17.12.12, 22:30
                                                    Poniedziałek, witam w nowym tygodniu, życząc miłych godzin i dni wszystkich,
                                                    w nadchodzącym tygodniu smile
                                                    Przywitałam się i myślami wracam do tego, co wczoraj napisałeś.
                                                    Marucho, miotla mi się nie zepsuła, ja już chyba zakotwiczyłam się w szufladce.
                                                    Lubię spokojne miejsca, lubię "słuchać" i rozmawiać, ale do swojej jaskini, którą Rajem nazwałam też lubię wracać zeby w myślach się zatopić.
                                                    Marucho, pisałeś o tym, jak szanujesz chleb. Mam swój sposób na nie marnowanie chleba.
                                                    Pokrojony w kromki chleb zamrażam i w miarę potrzeb wyjmuję z zamrażalnika tyle chleba,
                                                    ile potrzeba mi na jeden posiłek. Tym sposobem nie marnuję niczego i mam zawsze świeży chleb. Kromki chleba z zamrażalnika wystarczy wyjąc na około pół godziny
                                                    przed jedzeniem, bo chleb szybko rozmraża się.
                                                    Może skorzystasz z mojego sposobu ?
                                                    Teraz słów kilka o agresji i nietolerancji na forach.
                                                    Zawsze zdumiewała mnie agresja, kiedy napisałam coś pozytywnego. Nagle następował ni z tego ni z owego atak. Zadawałam sobie pytanie. Dlaczego ? I nie umiałam znależć odpowiedzi.
                                                    Nie mozna mieć odmienego zdania, nie można mieć własnych ideałów, nie mozna mieć poglądów odmennych niż większość. Wówczas, prawie zawsze jest agresja.
                                                    Co musi się stać, żeby się to zminiło?
                                                    Wydaje się, że wystarczy tylko rozmawiać, strać się chwile pomyśleć i nie znaczy to wcale, że
                                                    w efekcie rozmowy, musimy jednakowo rozumieć, to o czym rozmawialiśmy, ale obrażać się
                                                    wzajemnie także nie musimy.
                                                    O świętach myślę bardzo podobnie, jak Ty Marucho.
                                                    O demonach z przeszłości, przeczytałam niedawno bardzo ciekawą książke J.Littella, tytuł
                                                    "Łaskawe". Wspaniała ksiązka o holokauście. Jak piszą krytycy w książce mozna znależć coś
                                                    z ducha Dostojewskiego, Manna i to jest prawda. Straszliwy obraz zagłady, nienawiści i okrucieństwa. Polecam, bo warto przeczytać. Ksiązka taka od której nie mozna się oderwać.
                                                    Jest to ten rodzaj literatury, której nie można zapomnieć i powinna być lekturą obowiązkową
                                                    dla tych, ktorzy budzą jakiekolwiek demony z przeszłości.
                                                    Smutną literaturę Tobie poleciłam, ale tygodnia pogodnego, życzę smile
                                                    .....
                                                    Baba Jaga z jaskini Raj.
                                                  • marucha1 Re: Poniedzialek 24.12.12, 12:56
                                                    Radosnych Swiat Wam wszystkim zycze. W prezencie fragment ksiazki o "swiatyni w czasie". Warto przeczytac.

„Cywilizacja techniczna to podbój przestrzeni przez człowieka. Triumf ten osiągany jest często poprzez poświęcenie zasadniczego czynnika egzystencji – czasu. W cywilizacji technicznej wykorzystujemy czas, by pozyskać przestrzeń. Wzmożenie naszej potęgi w świecie przestrzeni jest naszym najważniejszym zadaniem. Jednak „mieć więcej” nie oznacza „być więcej”. Potęga osiągana w świecie przestrzeni kończy się nagle, na linii granicznej czasu. A to czas jest sercem istnienia.
                                                    Uzyskiwanie władzy nad światem przestrzeni jest na pewno jednym z naszych zadań. Niebezpieczeństwo zaczyna się wtedy, gdy – zyskując moc w królestwie przestrzeni – rezygnujemy z wszelkich aspiracji w królestwie czasu. A to właśnie w królestwie czasu celem jest nie mieć, lecz być, nie posiadać, lecz dawać, nie panować lecz uczestniczyć, nie podbijać lecz współbrzmieć. Życie schodzi na manowce, kiedy panowanie nad przestrzenią, zdobywanie rzeczy przestrzeni, staje się nasza jedyna troska. „ Abraham Joshua Heschel „Szabat”
                                                  • babaja.ga Re: Poniedzialek 31.12.12, 15:40
                                                    Pierwszy dzień tygodnia, jest ostatnim dniem roku, witam Wszystkich mieszkanców Szuflandii,
                                                    w symbolicznym dniu, w dniu który coś zaczyna i kończy jednocześnie smile
                                                    I białą magią Was otulam.
                                                    Szcześcia życze i radości,
                                                    marzeń spełnienia i dużo miłości.
                                                    Każdy dzień niech w Waszych dłoiach
                                                    kwiatem rozkwita.
                                                    Niech godziny uśmiech niosą,
                                                    dni radości całe.
                                                    I niech ranki będą z słońcem,
                                                    noce gwiazdą świecą.
                                                    Niech przyjaciel Was nie zdradzi.
                                                    Niech motylem szczęście fruwa
                                                    przy Was zawsze, wszędzie.
                                                    Na Rok Nowy, tego życzy Baba Jaga
                                                    z serca, z duszy całej smile
                                                    Czary moje się spełniają, trzeba tylko chcieć i wierzyć.

PS. Pamiętajce i stosujcie przepis na cały rok, a szczęście dopisze nam wszystkim smile
                                                    .....
                                                    Baba Jaga z jaskini Raj

• marucha1 Re: Poniedzialek 31.12.12, 18:04
                                                    Dziekuje Baboja.go. Ja Tobie zycze rowniez samego dobra w Nowym Roku. Nie wszystko, co chcialbym zyczyc Tobie i wszystkim Szufludkom mozna zamknac w slowach. Sa rzeczy niewymawialne. Dlatego powiem tak: Zycze Tobie i wszystkim aby spelnilo sie to, co bardzo chcecie aby sie spelnilo a co nie spelnilo sie w poprzednich latach.Dobrego Nowego Roku smile
                                                  • marucha1 Re: Poniedzialek 14.01.13, 07:39
                                                    Biedny poniedzialek...Nikt go nie potrzebowal od Sylwestrasmile . Lezal sobie zapomniany w kaciku. Dzis go odkurzam. Witam w poniedzialkowy, zasniezony poranek. W nocy snieg przysypal wszystko i wyglada troche zimowo. Nawet ladnie. Nie lubie jednak zimy w miescie. Wiaze sie zawsze z problemami komunikacyjnymi. Trudno. Trzeba jakos i ten czas przetrwac. Jest nadzieja, ze za dwa miesiace bedzie wiosna. Miego poniedzialku szufladkowe duszki. Milego poniedzialku Baboja.go. Musisz uwazac aby snieg nie przysypal wejscia do Twojej Jaskini Raj smile
                                                  • babaja.ga Re: Poniedzialek 14.01.13, 18:35
                                                    Także witam w poniedziałkowy dzień, a właściwie wieczór smile
                                                    Odśniezyłam wejscie do jaskini i przyleciałam, zeby się przywitać i dobrego tygodnia życzyć
                                                    i miłego wieczeru smile
                                                    Marucho lubisz zimowe góry. Też lubię góry zimą, a miejsce o którym piszesz jest szczegolnie
                                                    piękne.
                                                    Beskid Śląski, Dunajec, Beskid Wyspowy. Jest gdzie wędrować, jest co podziwiać smile
                                                    O wiośnie też myślę. Wiosna jest takim pięknym czasem, w którym we wszystkich wstępuje
                                                    jakaś nadzieja wraz z budzącą się do zycia przyrodą.
                                                    Jeszcze tylko połowa stycznia, krótki luty i mozemy wyglądać zielono-żółtej wiosny.
                                                    Żakwitną przebiśniegi, a później żonkile spojrzą jak małe zółte słonca i juz będziemy pewni,
                                                    że wiosna przyszła smile
                                                    Czekam na śpiew ptaków. Gdzieś blisko mojej jaskini kosy wiją gniazda i pięknym śpiewem
                                                    deszcz przywolują, wróble zabawnie się kłócą i jezyki nad jaskinią szybują.
                                                    Jeszcze kilka tygodni i juz będzie powód do nowej wiosennej radości.
                                                    Jeszcze raz miłego wieczoru Tobie Marucho i wszystkim życzę smile

• babaja.ga Re: Poniedzialek 21.01.13, 21:16
                                                    Mroźny poniedziałkowy wieczór, po szarym dniu bez slońca.
                                                    Juz od tylu dni niebo jest przeslonięte chmuramia. Tęsknię za słoncem, tęsknię za zielenią
                                                    drzew i kolorami kwitnących kwiatów, brakuje mi śpiewu ptaków.
                                                    Mróz siarczysty nie ustępuję, śnieg sypie to tu, to tam kazdego dnia. Wyglądam ze swojej jaskini i czekam na wiosnę, ale świat wygląda tak, jakby wiosna nie miała nadejść jeszcze przez bardzo długi czas.
                                                    Dobrze, że chociaż sosny i jodełki są zielone i burzą monotonną biel śniegu, nadają trochę barw światu.
                                                    Pora powiedzieć dobranoc i zyczyć wiosennych snów gościom zaglądającym do szuflandii
                                                    i Tobie Maruchosmile
                                                    .....
                                                    Baba Jaga z jaskini Raj
                                                    Pamięt
                                                  • babaja.ga Re: Poniedzialek 28.01.13, 21:02
                                                    I znowu mamy poniedziałek. Dni tak szybko uciekają, za szybko.
                                                    Trochę szkoda tych szybko mijającyh dni, miesięcy i lat.
                                                    Chyba ten szary dzień spowodował to, ze naszły mnie wspomnienia i nostalgia za minionymi
                                                    dniami. Czasami wydaje mi się, ze już przeżyłam wszystko to, co miałam do przeżycia.
                                                    Wszystko dobre i złe.
                                                    Tęsknię za ludźmi którzy odeszli, tęsknię za mlodością i tym zapałem ktory byl kiedyś we mnie.
                                                    Zapłu jeszcze sporo mi zostało, ale nie ma juz tego ognia. Chcę poznawiać ciągle coś nowego,
                                                    chcę jeszcze uczyć się nowych rzeczy, stale czegoś poszukuję i odkrywam nowe światy, ale juz
                                                    nie jest tak jak bylo. Ciągle w duszy gra mi jakaś muzyka i póki gra...................
                                                    Ciągle sensu zycia szukm. Szukam, znajduję i gubię.
                                                    Dość !
                                                    Mili moi, niech ten tyczień, który mamy do przeżycia, będzie dobrym tygodniem dla nas wszystkich, a Marucha niech przyniesie dobre wieści o swoim zdrowiu smile
                                                    Wejdę w najciemniejszy kąt swojej jaskini i niech myśli pohulają jeszcze.
                                                    .....
                                                    Baba Jaga z jaskini Raj
                                                  • marucha1 Re: Poniedzialek 04.02.13, 16:46
                                                    Teraz, jak aniouek poodkurzal w szufladce, to dni tygodnia gdzies sie pochowaly i trzeba je szukac. Ale to nic. Tydzien miie i znow wszystko bedzie tak jak bylo. Bedziemy dzien otwierali za dniem. Pewnie nikt z tych odkurzonych szufladek juz nie zada sobie trudu aby do nich zagladnac. Tyle przeciez waznych spraw jest do zalatwienia. Tyle trzeba zrobic, kupic, zorganizowac, zalatwic. Wszystko tak bardzo pilne. Mijaja sekundy, godziny i dni. Mijaja nam lata. Rzeczy przybywa. Nie ma sie juz pomalu gdzie obrocic. Szafy ledwo sie nam domykaja. W gazecie tylko przemknie gdzies znajome nazwisko czarnym tlustym drukiem w zalobnej ramce. Chwila wspomnien, podroz w przeszlosc. Jakas szybka kawa gdzies w przelocie. Baruch dajan emet.....STOP!!!......... Tyle jeszcze mozemy dla siebie zrobic.
                                                  • babaja.ga Re: Poniedzialek 11.02.13, 18:29
                                                    Byłam tu, tylko czy można z sobą prowadzić rozmowy ?
                                                    Czasem można, ale tylko czasem.
                                                    Pozdrawiam w poniedziałkowy wieczór i tygodnia dobrego, jak zawsze, życzę smile
                                                    .....
                                                    Baba Jaga z jaskini Raj.
                                                  • marucha1 Re: Poniedzialek 11.02.13, 19:05
                                                    Baboja,go.....Masz racje. Przyznaje ze wstydem, ze czasem sie czepiamsad((( . Postaram sie juz taki nie byc. To jest czasem niezalezne ode mnie. Ale to brzydka cecha liczyc na to, ze ktos bedzie czekal akurat wtedy, kiedy ja bym tego oczekiwal. Przepraszam i prosze o wybaczenie. Zauwazam, ze czasem jestem malo cierpliwy. Bede sie bardzo staral to zmienic. Dziekuje Tobie Baboja.go, Anioukowi i innym, ze zagladacie tu czasem. To wazne wiedziec, ze ktos jednak gdzies czeka. Milego wieczorka zyczesmile
                                                  • babaja.ga Re: Poniedzialek 11.02.13, 22:54
                                                    Dobry wieczór smile
                                                    Z tym czepianiem się nie jest az tak źle, tak, ze nie masz się czym specjalnie przejmować smile
                                                    Niecierpliwa takze czasami bywam, ale to jest cechą wielu ludzi. Ten brak cierpliwości,
                                                    staram się hamować, chociaż przyznaje, ze jest to dla mnie dość trudne.
                                                    Dobrej nocy Marucho, dobrej noc przyjaciele, którzy być może jeszcze przed północą zerkną
                                                    do szufladki smile
                                                    .....
                                                    Baba Jaga z jaskini Raj.
                                                  • babaja.ga Re: Poniedzialek 18.02.13, 18:29
                                                    Witaj zapracowany Marucho : )
                                                    Witaj poniedziałkowo, witajcie wszyscy i życzę pięknego tygodnia i dobrego wieczoru na początek tygodnia smile
                                                    Dzisiaj tez ponudzę o wiośnie, tym bardziej, że szary dzeń i coś prószy z nieba.
                                                    Cały tydzień ma być śnieżny, dobrze, że chodziaż mrozu siarczystego nie będzie.
                                                    Czekam na całe dnie słoneczne, śpiew ptaków od wczesnego rana, burzę wiosenną i tęczę
                                                    na niebie, zapach kwitnących drzew i kwiatów, ludzi kolorowo ubranych i kosze pełne
                                                    truskawek. Czerwonych, soczystych, pachnących. Tęsknię za spacerami tuż przed zachodem
                                                    słońca, ale jest nadzieja, że to wszystko już niedługo będziemy mieli. Jeszcze tylko Marzannę
                                                    trzeba utopić.
                                                    Obserwuję kwiaty w doniczkach i widzę, że już budzą się do zycia, mają nowe pędy, trochę
                                                    nowych listktów, to widoczny znak, że już długo czekać na wiosnę nie będziemy smile
                                                    Chociaż wieczór szary, życzę zyczę żeby był "pogodny", żeby ta pogoda była w nas.
                                                    Dobrego wieczoru, życzę Tobie Maruchu, nie daj się depresyjnym klimatom.
                                                    Dobrego wieczoru życze wszystkim, którzy zechcą zajrzeć do szufladki.
                                                    .....
                                                    Baba Jaga z jaskini Raj
                                                  • marucha1 Re: Poniedzialek 18.02.13, 21:33
                                                    Dobry wieczor Baboja.go. Dobry wieczor szufludki. Wrocilem wlasnie niedawno z pracy. Nic nie poradze. Na chlebek trzeba pracowac. Ja juz tez wygladam wiosny ale tu jakos jeszcze jej nie widac. To nie jest fajne miejsce na oczekiwanie wiosny. Wiosne najlepiej widac na wsi lub w malym miasteczku. Tu nawet ptaki boja sie latac sad . Baboja.go....Daj mi znac jak Pani Wiosna sie pojawi. Milego wieczorku.
                                                  • babaja.ga Re: Poniedzialek 18.02.13, 22:51
                                                    Dobry wieczór smile
                                                    Za oknem mam mnóstwo drzew, plynie rzeczka po której pływa stadko dzikich kaczek.
                                                    Jak tylko pojawi się wiosna, zaraz dam znać, mozesz być pewiensmile
                                                    Dobrej nocy i niech Tobie i wszystkim przyśni się zielona wiosna smile
                                                  • marucha1 Re: Poniedzialek 25.02.13, 15:59
                                                    No tu u mnie to jakoś wiosny ani śladu. Sypie śmieg. Pada deszcz. Wszystkiego po trochu. Taka typowa marcowa pogoda. Poza tym jest zimno i bardzo niefajnie. Spać mi się chce cały dzień. Chyba więcnie bedę się wiecej upieral i pójde się zdrzemnąć. Miłego wieczorku.
                                                  • aniouek1 Re: Poniedzialek 25.02.13, 18:45
                                                    śpij słodko, bo ja po cichutku i na paluszkach tylko na chwilunie zajrzałam sprawdzić czy aby i tu wiosna dotarła czy jeszcze nie; ja już widzę nagusieńką matkę Ziemię tylko miejscami zielonymi płatkami - nie wiem czy starych czy nowych - traw przykrytą;
                                                  • babaja.ga Re: Poniedzialek 04.03.13, 19:47
                                                    Poniedziałek przywitał nas sloncem. Ja takze witam w nowym tygodniu słonecznie smile
                                                    Niech słońce świeci na błękitnym niebie, miejmy także slońce w sercach, tego życzę wszystkim
                                                    szufladkowiczim i Tobie Marucho :
                                                    Dobrej nocy, ale przed snem popatrzmy w rozgwieżdżone niebo.
                                                    Gdzieś tam wysoko, świeci jasna gwiazda, która jest być może naszą szczęsliwą gwiazdąsmile
                                                    .....
                                                    Baba Jaga z jaskini Raj
                                                  • marucha1 Re: Poniedzialek 11.03.13, 20:38
                                                    Baboja.go.....tak pięknie napisałaś wczoraj wieczorem....Tu zimno, śnieg sypie z nieba, a Twoje niedzielne słowa powodują ciepło w sercu. Bardzo Ci za nie dziękuję. Myślę, że wspomnienia minionych, pięknych chwil nie są smutne. To są nasze skarby na całe dalsze życie. Ja często wracam do przeżytych pięknych i radosnych chwil. One nie powodują smutku. Raczej radość, ze były. Przecież mogły się wcale nam nie przydarzyć? Minęły, nie koniecznie dlatego, że coś się skończyło. Zrobiły miejsce po to, aby zaczęło się nowe. Ja tak na to patrze Baboja.go. Czeka jeszcze tyle pięknych, radosnych chwil. O tylu pięknych wiosnach będziesz jeszcze pisać Baboja.go w swojej jaskini Raj. Już się cieszę na nastepne piękne Twoje slowa. O radościach, zachwyceniach. Czasem też smuteczkach. Masz w sobie tyle piękna. Dziękuje Ci za nie. Dobranoc Baboja.go. Dobranoc szufladkowe dobre duszki.
                                                  • marucha1 Re: Poniedzialek 18.03.13, 07:19
                                                    Witam w nowym tygodniu. Tydzień temu pisałem, że sypie śnieg. Dziś jest piękne słońce. Tak chyba też może odmienić się nasz los. Po śnieżnych, mroznych dniach, nadchodzi w końcu słoneczko. Dla każdego świeci jednakowo. Tak jak czas jest dla każdego równy. Bogaci ludzie mają równiez tylko 24 godziny do dyspozycji. Tak jak ubodzy. Czas to wolność. Jesteśmy sami odpowiedzialni za czas, który został nam dany. Możemy spędzić go siedząc przed telewizorem. Możemy też wykorzystać go inaczej. Bądźmy więc bogaci naszym wnętrzem, a nie ubodzy duszą.
                                                    Miłego, bogatego w wolność i czas dnia kochane szufludki.
                                                  • marucha1 Re: Poniedzialek 25.03.13, 14:25
                                                    No i zapomniało mi się o niedzieli sad.Tak jakoś zleciała, że nawet nie zauważyłem, że to już poniedziałek. Została się bidulinka bez powitania. Ale aby nie wprowadzać bałaganu, postanowiłem nie pisać w poniedziałek na niedzieli.
                                                    Myślę, że wiosna już teraz to naprawdę przyszła. Jest wprawdzie chłodno i okropnie wieje ale już śnieg to chyba nie spadnie. Mam nadzieję. Dobrego poniedziałku szufludki. Słoneczka i uśmiechu. Czasem mimo wszystko smile.
                                                  • marucha1 Re: Poniedzialek 01.04.13, 21:57
                                                    Nikt się nie zjawił w szufladce sad . Trudno. Rozumiem. Ważne sprawy, mało czasu. Wiosna też nie nadchodzi. Poprzednio pisalem, że śniegu już chyba nie będzie....Był. Już może nie będę prorokowal, tylko powiem jak stary góral: "Wiosna będzie jak przyjdzie. A jak przyjdzie to ja wam powiem". Trzymajcie ssię jakoś cieplutko i .....byle do wiosny smile.
                                                  • marucha1 Re: Poniedzialek 08.04.13, 16:19
                                                    To teraz Wam już powiem! Wiosna przyszła!!!! Już jest! Zima jeszcze ciągnie za sobą niewielki ogon, ale taki bardzo malutki. W najbliższą niedzielę będzie pięknie i bardzo ciepło. Wszędzie....Oprócz szufladki sad . Tu wciąż zima i nikogo ni ma sad . A wiec, czekam na wiosnę w szufladce. Miłego popołudnia.
                                                  • marucha1 Re: Poniedzialek 15.04.13, 11:35
                                                    Już cieplutko. Wczoraj było ponad 20 stopni. Można by się zacząć cieszyć, tylko, że nie ma z kim. Aniouka nie ma. Babaja.ga gdzieś zniknęła. Kendo była ostatni raz na urodzinach szufladki w lutym. Megxx i inni......już nie pamiętam. To jeszcze nie jest wiosna sad
                                                  • marucha1 Re: Poniedzialek 22.04.13, 15:55
                                                    Wiosna to może i już jest. Właściwie to nawet lato. Wiosny w tym roku jakby nie było. Ale co mi po lecie wiosną gdy sam człowiek jak palec w tej szufladce sad . Nie ma go kogo buzi otworzyć. No to nie będę otwierał. Będę milczał O I JUŻ!!!!!
                                                  • marucha1 Re: Poniedzialek 29.04.13, 10:15
                                                    Nie....Nie będę taki. Cóż mi po tym, ,ze nie będę się odzywał? Szufladka zaginie sad. A tego bardzo nie chcę. Bardzo jest dla mnie ważna. Cały czas zastanawiam się co pisać w szufladce. Nie za bardzo chcę, aby to było coś w rodzaju pamiętnika. Nie lubię pamiętników. Nie wszystko warto pamiętać i dla potomnych pozostawić. Forma dziennika też nie za bardzo mi odpowiada. To co ma znaczenie dziś, po kilkunastu dniach lub latach nie ma już kompletnie wartości. Jeszcze wciąż myślę. Najbardziej skłaniam się do ponadczasowych cytatów z mądrych książek. One są zawsze aktualne i uniwersalne. Jeszcze pomyślę. Miłego dnia. smile
                                                  • marucha1 Re: Poniedzialek 13.05.13, 04:40
                                                    Leje.....Nie za bardzo optymistycznie zaczyna się nowy tydzień. W szufladce cisza. Za chwilę muszę wyjść d pracy. Praca jest ważna. Ważne jest jednak również to, aby praca dawała choć minimum satysfakcji ,a nie stwarzała wyłącznie możliwość w miarę normalnej egzystencji. Moja nie daje mi absolutnie żadnej satysfakcji. Pomimo wszystkiego, życzę Wam wszystkim nieobecnym radosnego, słonecznego dnia smile
                                                  • marucha1 Re: Poniedzialek 20.05.13, 11:27
                                                    Znów leje. Wczoraj była piękna pogoda. Dziś leje. Trudno.....Marzenia nie będą sobie szybowały. Mimo deszczowego dnia....Miłego poniedziałku.
                                                  • marucha1 Re: Poniedzialek 10.02.14, 11:17
                                                    Dzień dobry smile No i odpowiadam na swój własny post smile Niech Wam nowy tydzień samych radości kosz przyniesie. A jak już przyniesie, to podzielcie się nimi w szufladce smile Miłego dnia.
                                                  • babaja.ga Re: Poniedzialek 10.02.14, 15:28
                                                    Podzielimy się usmiechem takim, który starczy na cały tydzień i da całą górę optymizmu.
                                                    .....
                                                    Baba Jaga z jaakini Raj
                                                  • marucha1 Re: Poniedzialek 17.02.14, 10:42
                                                    Dzień dobry i dobrego tygodnia smile Babaja.ga sobie poleciala na kilka dni. Tym razem jednak dala znać o swojej nieobecności. To bardzo godne pochwały smile. Poprzednim razem bardzo się martwiłem Babyja.gi nieobecnością. Inne szufludki wpadają "od wielkiego dzwonu". Babaja.ga była każdego dnia. Dlatego tak bardzo martwiłem się nieobecnością. Abyście sobie szufludki kochane nie myśleli, że Wasza nieobecność mnie nie martwi sad . Jak najbardziej mnie martwi. Czas byłby wielki pokazać się w szufladce. Co Wy na to? Tym bardziej, że za kilka dni szufladkowe urodziny smile smile smile. Miłego dnia Wam wszystkim smile.
                                                  • marucha1 Re: Poniedzialek 24.02.14, 11:58
                                                    Dzień dobry smile Urodziny szufladowe minęły bez hucznej imprezy. Byłem tylko ja. Baboja.go....chciałaś wiedzieć które to urodzinki? Szufladkę założył Aniouek 22.02.2003 roku. Mój pierwszy wpis ( otworzyłem szufladkę smile ). Był też w tym dniu. A więc szuflada skończyła 11 lat smile . Szmat czasu. Szkoda, że już nie interesuje ani Aniouka ani innych. Chyba zostaliśmy sami w szufladzie. Teraz ludzie mają facebooki, twitery i diabli wiedzą co. Wówczas było jeszcze tylko gadu-gadu. Cudne to były czasy. Można było dzielić się myślami tylko z wybranymi, a nie koniecznie z całym światem. Szufladka był taka bardzo intymna. I niech tak zostanie smile Dobrego dnia Baboja.go. Dobrego dnia wszystkim, którzy tu jeszcze zaglądną.
                                                  • babaja.ga Re: Poniedzialek 24.02.14, 23:45
                                                    Dziękują za krotką historię szufladki.
                                                    Trudny dzień miałam i dlatego tylko dobrej nocy smile życzyć będę i uciekam odpoczywać.
                                                    .....
                                                    Baba Jaga z jaskini Raj
                                                  • marucha1 Re: Poniedzialek 03.03.14, 03:52
                                                    Dzień dobry smile Życzę dobrego tygodnia. Mimo wszystko. Jak by to było dobrze, gdyby od dobrych życzeń zależało szczęście świata smile
                                                  • babaja.ga Re: Poniedzialek 03.03.14, 18:58
                                                    Gdyby wynająć sobie taki kawałek nieba, pod którym nie ma wojen, ludzie szanują siebie wzajemnie, są tolerancyjni, a także sznują inne narody i ich dążenia.
                                                    Poniedziałkowe popoludnie, przyniosło kolejne złe wieści.
                                                    Mimo wszystko, może nowy tydzień nie będzie taki zły ?
                                                    Zadaję sobie pytanie, czy traktaty podpisywane przez wielkich tego świata, mają wartość papieru na którym zostały spisane ?
                                                    .....
                                                    Baba Jaga z jaskini Raj
                                                  • babaja.ga Re: Poniedzialek 10.03.14, 15:35
                                                    Witam poniedziałkowo i słonecznie smile
                                                    Dzień obudzil się sloneczny, piękny i radosny.
                                                    W taki dzień chce się żyć i cieszyć wszystkim, co nasz otacza. Koło domu rośnie krzak bzu,
                                                    a na krzaku już są zielone maleńke piączki listów, żywopłot też się zaraz zazieleni, z ziemi
                                                    wychyla się zielona trawa.
                                                    Powinno być radośnie i optymistycznie, ale radość burzy to, co się dzieje wokół nas
                                                    Tuż przy naszej granicy rozkręca się teatr wojny, wojny której nikt w Europie nie chce.
                                                    Jeden człowiek zburzył spokój na naszym kontynencie, a mialo już nie być wojen, ale chore
                                                    ambicje jednego człowieka mogą nas wszystkich doprowadzić do tragedii.
                                                    Żeby nigdy wojny, żeby świat spokojny, a ludzie szczęśliwi.

Dzisiaj dzień mężczyzny. Życzę wszystkim Panom dni szczęśliwych i żeby nigdy zaden męzczyzna nie musial chwytać za broń, by pozbawić życia innego męzczyznę, by bronic swojego domu i swojej Ojczyzny.
                                                    .....
                                                    Baba Jaga z jaskini Ra
                                                  • marucha1 Re: Poniedzialek 17.03.14, 04:39
                                                    Dzień dobry smile . Trochę wcześnie...wiem. Ale za chwilkę muszę jechać do pracy. Po pracy to najczęściej jestem zmęczony i nie chce mi się nawet komputera włączyć. Aby więc dnia nie przegapić w szufladce witam Was "bladym świtem" smile Dobrego radosnego dnia i spokojnego tygodnia.
                                                  • babaja.ga Re: Poniedzialek 17.03.14, 23:15
                                                    Dobry wieczórsmile
                                                    Watawanie o takiej godzinie Marucho, jest nieludzkie, a ludzi do wstawania o tak
                                                    strasznej godzinie, powinno być karane sądownie big_grin

W końcu przestało wiać, jaka ulga. Takie wietrzysko wykańcza mnie, bardzo nie lubię wiatru.
                                                    Jutro lepsza pogoda i będę mogła zacząć swoje zwykłe wędrówki, a po południu idę na wykład
                                                    z historii sztuki, będzie o malarstwie Jerzego Dudy Gracza. Barodzo lubię Jego groteskowe malarstwo. Popołudnie zapowiada się ciekawie.
                                                    Spokojnych snów w bezwietrzną noc i miłego nowego dnia i tygodnia smile
                                                    .....
                                                    Baba Jaga z jaskini Raj
                                                  • marucha1 Re: Poniedzialek 24.03.14, 08:03
                                                    Dzień dobry smile. Babaja.ga chciała mnie wsadzić do więzienia za wczesne wstawanie, więc już wstaję ciutkę później smile. Ale dzień zapowiada się nawet koło południa, a więc o 8-mej bardzo ładnie. Niech Wam humorki dopisują jak kelner do rachunków smile.
                                                    Chyba się już nie odzwyczaję pisania w szufladce do wielu, choć wiem, że jest nas dwoje sad. Ale bywałem już długo sam więc postęp jest 50-cio procentowy smile. Miłego dnia.
                                                  • babaja.ga Re: Poniedzialek 24.03.14, 14:05
                                                    Nie, nie Marucho, Ciebie do więzienia nie chcę wsadzać tylko tych, co zmuszają ludzi do
                                                    wstawania o niludzkiej godzinie.
                                                    W tekście, który napisałam tydzien temu opuściłam jedno słowo i wyszło, ze Ciebie chcę
                                                    wsadzić do więzienia. Takie małe kwi pro kwo wink
                                                    Miłego popołudnia i dobrego tygodnia bez trosk i zmartwień smile
                                                    Warto chyba przemysleć w tym tygodniu mądra myśl wypowiedzianą, przez Jana Chrystiana
                                                    Andesena, a mianowicie:
                                                    ''Nie ważne, że urodzilem się na kaczym podwórku, ale ważne, że jestem łabędziem''.
                                                    Piękna myśl, ważne byśmy byli w swoich slowach, myślach i uczynkach i we wszystkich swoich
                                                    działaniach, piękni jak łabędzie.
                                                    Trudne zadanie do wykonania, ale możliwe.
                                                    .....
                                                    Baba Jaga z jaskini Raj
                                                  • marucha1 Re: Poniedzialek 31.03.14, 04:36
                                                    Dzień dobry smile Znów tak wcześnie rano. Dobrego dnia i słoneczka na niebie i w serduszku. Jak ten czas leci. Jutro już kwiecień.
                                                  • marucha1 Re: Poniedzialek 07.04.14, 09:57
                                                    Dzień dobry. No to mamy kolejny poniedziałek i kolejny kwiecień smile Baboja.go, ja też wybieram się pod Kraków. Dokładnie do Nowego Sącza ale dopiero pod koniec maja smile. Miłego pobytu smile Bardzo lubię Beskid Sądecki. Spokojnego i dobrego poniedziałku smile
                                                  • babaja.ga Re: Poniedzialek 07.04.14, 21:05
                                                    Dobry wieczór smile Jest kolejny poniedziałek i kolejny kwiecień. U nas pogoda wspaniała, nawet
                                                    kwitną pierwsze tulipany. Prawie miesiąc wcześniej niż mają zwyczaj kwitnąć, pachną pierwsze drzewa kwitnące w parku, który jest tuż koło mojego domu.
                                                    Wiosna ''rozszalała się'' i wszystko wypiękniało.
                                                    Jadę pod Kraków i będę przez kilka dni w Chrzanowie. Stare piękne miasteczko z duszą.
                                                    Jeżeli się uda, to moze jeden dzień spędzę w Krakowie, albo gdzieś w Jurze Krokowsko Częstochowskiej, moze to będzie Pieskowa Skała, ale to jeszcze nie pewne.
                                                    Pieszesz, ze pod koniec maja będziesz w Nowym Sączu. Piękny czas wybraleś na to, by odwiedzić Beskidy. Kiedyś bywałam bardzo często w Beskidach, bo z miejsca w którym mieszkam w Beskidy jest dość blisko, trochę ponad godzinę jazdy samochodem, teraz bywam
                                                    zadziej w Beskidach, ale ja najczęściej bywałam w Beskidzie Śląskim lub Żywieckim.
                                                    Nowy Sącz także znam, ale dawno w tym regionie nie byłam.
                                                    Rozpisałam się i żeby nie zanudzić kończę, dobrej nocy życząc smile
                                                  • marucha1 Re: Poniedzialek 14.04.14, 10:13
                                                    Witam cieplutko w nowy poniedziałek. Ode mnie jest bardzo daleko do Sącza. 1300km sad . Ale to najwspanialsze uczucie patrzeć jak coraz mniej tych kilometrów i coraz bliżej do Domu smile. A najbardziej lubię moment, gdy mijam tablicę "Nowy Sącz" przy wjeździe do miasta od strony Krakowa. Wtedy już jestem u siebie smile. Jeszcze trochę ponad miesiąc i znów będę mógł pojechać smile. Miłego dnia i spokojnego tygodnia.
                                                  • babaja.ga Re: Poniedzialek 14.04.14, 17:05
                                                    Dobrego całego, nowego tygodnia smile
                                                    Rozumiem, co czuje człowek, kiedy przekracza granice swojego rodzinnego miasta. Ja tak się
                                                    czuję jak mijam granice Sandomierza.
                                                    Jestem Baba Jaga świętokrzyska, która na swojej miotle, przed wielu laty przyleciała na
                                                    Śląsk, tutaj znalazła swoje miejse do zycia, ale ciągle tęskin za Jaskinią Raj w Górach Świętokrzyskich i za wąwozami sanodomierskimi, za wzgórzem zamkowym i za widokime
                                                    Wisły widzianej z Gór Pieprzowych. Sandomierz jest najpiękniejszy w czasie kwitnienia
                                                    jabloni i wiśni. Ten widok, jest pięknem który zapiera dech w piersiach, brakuje słów, by
                                                    opisać to piękno.
                                                    Marucho, miesiąc szybko minie i będziesz u siebie, w miejscu które jest bliskie Twojemu sercu.
                                                    Każdy dzień przybliża Ciebie do dnia w którym przekroczysz granice swojego miasta za którym
                                                    tęsknisz.
                                                    Dobrego tygodnia, radosnego każdego dnia smile

• marucha1 Re: Poniedzialek 21.04.14, 08:08
                                                    Dzień dobry w lany poniedziałek smile Niech wam woda z dyngusa przyniesie radość i szczęście na cały następny rok. Święta prawie już się skończyły. Teraz czas na codzienność. Babaja.ga pewnie wróci ze swojego świątecznego odlotu. Postawi swoją miotłę w kącie i trochę tu pomieszka smile. Miłego,spokojnego dnia i optymizmu na co dzień Wam życzę smile
                                                  • marucha1 Re: Poniedzialek 28.04.14, 04:45
                                                    Dzień dobry smile Bardzo lubię Baboja.go te Twoje opisy pięknych miejsc z Twoich spacerów smile Są przeurocze. Ja mieszkam w dużym mieście i w dodatku niezbyt ładnym sad . Cieszą mnie więc Twoje słowa. Życzę pięknego nowego tygodnia i dalszych zachwyceń nad pięknem natury. Dobrego dnia.
                                                  • marucha1 Re: Poniedzialek 05.05.14, 09:42
                                                    No i mamy znów poniedziałek smile Dzień dobry. Wiem, że do weekendu trochę daleko, ale gdyby to była niedziela byłoby jeszcze dalej smile. Swoją drogą to smutne jeśli z taką niechęcią myśli się o pracy, a z taką radością o wolnych dniach. Gdzieś jest "błąd w systemie". Jak go znajdę to Wam powiem. A na razie miłego poniedziałku smile
                                                  • babaja.ga Re: Poniedzialek 05.05.14, 21:30
                                                    Dobry wieczórsmile
                                                    Poniedziałek dobiega końca, zaczyna się nowy tydzień majowy.
                                                    Niech w nowym tygodniu praca nie będzie udręką, niech daje nam przyjemność i satyswakcje,
                                                    nie tylko z tego powodu, że za pracę otrzymujemy pieniądze, które pozwalają nam godnie żyć.
                                                    Życzę wszystkim żeby praca jaką wykonujemy stała się naszą pasją, wówczas nie będziemy
                                                    z utęsknieniem czekali weekendu.
                                                    Dobrej nocysmile
                                                  • marucha1 Re: Poniedzialek 12.05.14, 04:46
                                                    Dzień dobry smile. No i mamy nowy poniedziałek. Leje, wieje i zimno sad. Psa żal z domu wygnać a ja za chwilkę muszę wyjść. Nie powiem więc "pieskie życie". Powiem raczej "ludzkie życie". Mimo wszystko życzę dobrego dnia. Spróbujcie wyciągnąć z niego tyle dobrego ile się tylko da smile
                                                  • marucha1 Re: Poniedzialek 19.05.14, 06:13
                                                    Dzień dobry w piękny, słoneczny poniedziałek. Jeszcze parę dni i jadę na krótki urlop do Polski. W sobotę rano wyruszam. Dwa tygodnie wolnego! Super! Miłego tygodnia wszystkim a dla Babyja.gi w szczególności smile
                                                  • babaja.ga Re: Poniedzialek 19.05.14, 18:51
                                                    Witamsmile Dziękuję za miłe życzenia. Nie było mnie przez krótki czas, bo laptop tak mi się zbuntował, że musiałam kupić nowy i teraz uczę się obsługiwać moją nowość. Pisanie idzie mi niezbyt szybka, ale kilka dni i opanuję wszystko. Zapewne cieszysz się z tego, że odwiedzisz Polskę i piękne miejsce w które jedziesz. U nas też pogoda zrobiła się piękna, ciepło, świeci słońce, wraca życie. Taka piękna pogoda ma się utrzymać przez jakiś czas. Mam nadzieję, że piękna pogoda będzie także w czasie Twojego pobytu w Polsce, czego oczywiście życzę.
                                                    Dzisiaj życzę miłego popołudnia i wieczoru;]
                                                  • babaja.ga Re: Poniedzialek 26.05.14, 20:10
                                                    Nowy tydzień, nowy dzień, nowe nadzieje.
                                                    Życzę nam wszystkim dobrego tygodnia, bez smutków zmartwień i niepowodzeń smile

.....
                                                    Baba Jaga z jaskini Raj
                                                  • babaja.ga Re: Poniedzialek 02.06.14, 15:04
                                                    Zaczynamy nowy tydzień.
                                                    Nowy tydzień, nowe życzenia dobrego tygodnia, a Marusze życzę,
                                                    żeby pogoda zmieniła się na bardziej przyjazną i słoneczną smile
                                                    Wszystkim samych miłych dni w całym tygodniu smile

.....
                                                    Baba Jaga z jaskini Raj
                                                  • babaja.ga Re: Poniedzialek 09.06.14, 18:39
                                                    Miłego tygodnia dla wszystkichsmile

.....
                                                    Baba Jaga z jaskini Raj
                                                  • marucha1 Re: Poniedzialek 16.06.14, 18:04
                                                    Ten tydzień to będzie jeszcze miły, bo jest wolny czwartek smile. W Polsce pewnie kolejny sławny na cały świat "długi weekend". No bo skoro w czwartek jest wolne to w piątek nie warto iść do pracy. Ale co mi tam.....Ja muszę iść w piątek do pracy, bo Niemcy to biedny kraj i nie mogą sobie na razie pozwolić na "długie weekendy". Kiedyś może będzie ich na to stać. Miłego dnia smile
                                                  • marucha1 Re: Poniedzialek 23.06.14, 19:03
                                                    Znów zostawiłem szufladkę na kilka dni bez opieki sad. Nie czuję się ostatnio najlepiej. Pamiętam o szufladce ale mam czasem taką niechęć do komputera. Wybaczcie. Miłego wieczoru.
                                                  • marucha1 Re: Poniedzialek 07.07.14, 16:57
                                                    Dzień dobry. No właśnie....Ta niechęć do komputera. Nie lubię już tego urządzenia bo zabiera mi przyjaciół sad . Niektórzy wsiąkli tak bardzo, że nie ma mowy aby mieli dla mnie trochę czasu. Dlatego będę sie przed nim bronił. Miłego popołudnia smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka