Dodaj do ulubionych

WYSYPISKA ŚMIECI NA KABATACH

28.04.03, 14:07
Największym problemem Kabat są dzikie wysypiska śmieci na każdym
kroku . Dlaczego nikt nie widzi tego problemu????
Wszystkie wolne tereny pod zabudowę ( a będą zabudowane dopiero za
kilka at ) zasypywane sa śmieciami, których nie sprzątają ani właściciele
działek (bo po co, kiedyś zabudują) ani gmina( to nie ich ) . Przykłady :
cały teren w kwartale: KEN/Wąwozowa, Wańkowicza/ Jeżewskiego z zwłaszcza
wokół dojść do metra, tyły Hita, teren zarośli wzdłuz planowanej ulicy
Kabackiej , cały teren dokoła góry paralotniarzy , przedpole lasu
Kabackiego , w sumie cały teren dookoła Tesco - największego
wrzoda na tyłku Kabat, którego klienci rozwlekają tony opakowań po
całym terenie, a Tesco poczuwa sie do sprzątania jedynie terenu parkingu.
Czasami wydaje mi sie , ze mieszkam na jednym wysypisku śmieci - z
wyłączeniem ogrodzonych betonowych enklaw poszczególnych osiedli.

Wzywam wszystkich mieszkańców Kabat , zeby każdy 1 raz w miesiącu
zebrał w ochronnych rękawicach po jednej dużej torbie plastikowej śmieci z
terenu "niczyjego" i wyniósł ją do przydomowego śmietnika . Nikt inny
tego za nas nie zroci, a smieci będzie tylko przybywało. Może będzie
wszystkim przyjemniej pójść na spacer przez pola do lasu albo wzdłuż KEN do
Alei Kasztanowej. Na razie to jeden wielki syf.

Obserwuj wątek
    • rubeus do fanki - pisz o tym tutaj 09.05.03, 15:13
      fanka kabat napisala
      >W ubiegłym tygodniu zebrałam 10 !!! pełnych reklamówek >butelek po wódzie i piwie i innych plastikowych śmieci >zalegających wzdłuż dróżki z płyt
      >betonowych do północnego wejścia do metra Kabaty, po to >tylko, aby mój pies nie skaleczył się w łapę. Może >wreszcie szerzej spojrzysz na problem i sam
      >coś się przyczynisz do jego usunięcia. Pozostało jeszcze >setki śmierdzących petów zalegających na trawie, pudełek >po papierosach i codziennie dorzucane butelki po >alkoholu przez osobników Tobie podobnych. Może wg Ciebie >pety i butelki po piwie mają zapach fiołków i upiększają >Kabaty. Zamiast reklamować kolejne sklepiki z >badziewiem, zajmijsię bardziej pożytecznymi sprawami, >np.urządzeniem w czynie społecznym boiska dla dzieciaków >na nie zagospodarowanych terenach, albo oczyszczeniem >chociaż skrawka ziemi zafajdanego bynajmniej nie przez >psy ale przez tzw. ludzi.

po pierwsze - zakaldalem to forum w celach informacyjnych - jak widac w jego opisie, wiec informacje o tzw, badziewnych sklepikach jest na miejscu
      po drugie - kiedy powstawal watek o psich kupach to byl prawdziwy problem - zafjdane chodniki, ktroych nikt nie sprzatal i oplakany stan trawnikow wylaniajacy sie spod sniegu
      po trzecie - nic o mnie nie wiesz wiec nie twierdz ze robie tak jak piszesz bo to jest wielki blad - wszelkie smeice zabieram ze soba i wyrzucam do kosza - puszki i butelki zgniatam przed wyrzuceniem i szlag mnie bierze kiedy widze zakrecone butelki wwalone do pojemnikow...
      po czwarte - sproboj napisac do lokalnych gazet - niech naglosnia trche bardziej sprawe - bo na to forum prawie nikt nie zaglada
      po piate - boiska itp. fanka - to nie jest takie hop siup - wolny teren, zorganziujmy boisko itp.
      po pierwsze - trzeba wystarac sie w urzedzie dzilenicy czy miasta o pozowlenie na zajecie terenu, po drugie koszta - nawiezc ziemie, wyruwnac teren - skad pieniadze ? ludzi do tego nie zorganzujesz, a spoldzienia [osiedle kabaty], raczej nie da kasy, a inne okoliczne tereny sa w gestii wspolnot, ktorych to g. obchodzi - bo to nie ich problem...

jest boisko przy szkole amerykanskiej, dziciaki graja po drogiej stronie wowozowej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka