jasmina.0 24.11.10, 13:38 Chodzi mi o najlepszą dla mnie ( moje kółko na fotoforum jest) i w ogóle pozycję Księżyca dla wykonania operacji oczu - Księżyc malejący czy rosnący i w jakim znaku najlepiej??/ A w jakim zdecydowanie nie??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anahella Re: operacja oczu- kiedy najlepiej 25.11.10, 22:20 Na pewno nie w Bliźniętach. Odpowiedz Link
jasmina.0 Re: operacja oczu- kiedy najlepiej 26.11.10, 22:29 Dziękuje anahello. Oczywiście chyba też nie na pełni? Odpowiedz Link
bogdanka12 Myslę,że Merkury 26.11.10, 23:50 też bardzo ważny,ja ksiązkowo, mając spalonegoMerkurego ,mam powazne kłopoty ze wzrokiem. mrkury się niedługo cofa,chyba nie jest to dobry moment? Możesz się śmiać ale przy ustalaniu terminu sugerowałabym się osobiście rokiem chińskeigo KOTA,który nadchodzi,kto jak kto,ale kot ma super wzrok !! Zyczę zdrowia!! Odpowiedz Link
jasmina.0 Re: Myslę,że Merkury 27.11.10, 12:09 bogdanka12 napisała: > też bardzo ważny,ja ksiązkowo, mając spalonegoMerkurego ,mam powazne kłopoty ze > wzrokiem. mrkury się niedługo cofa,chyba nie jest to dobry moment? --------------------- O rany!! - nie wiem dlaczego ale często zapominam o swoim władcy horoskopu - faktycznie jak się cofa to dla mnie w ogole niedobrze. Operację chyba w takim razie przełożę na przyszły rok - tym bardziej, że i nasza słuzba zdrowia nie ma już za wiele kasy w tym roku. Pozdrawiam Odpowiedz Link
anahella Re: Myslę,że Merkury 27.11.10, 15:00 bogdanka12 napisała: > sugerowałabym się osobiście rokiem > chińskeigo KOTA,który nadchodzi Przekażę dobrą nowinę mojemu kotu, będzie na pewno szczęśliwy Odpowiedz Link
bogdanka12 Anahello, 27.11.10, 19:10 w mojej biografii patrząc wstecz lata chińskich znaków bardzo się sprawdzają, gdy jest mój chiński rok zawsze dzieją się sprawy spektakularne. A ze świata zwierząt to wroku chińskiego PSA kupilismy sobie psa i dało nam to na 12 lat mnóstwo radości,odszedł na wieczne łówy znowu w roku Psa!! Pozdrawiam Twojego Kota,sama mam teraz cztery!!Wszystkie czarne w białych skarpetkach i z białymi krawatami. No i na 2011 kalendarz z kotami kupiłam). Odpowiedz Link
anahella koci oftop 29.11.10, 00:34 Mój kot ma na imię Tygrys. Właśnie mija rok Tygrysa. Mój kot (buras) zrobił się w tym roku tak bezczelny, jak nigdy dotąd nie był. Skoro nadchodzący rok to rok Kota, będzie jeszcze bezczelniejszy. A taki był miły i dobrze wychowany.... Odpowiedz Link
bogdanka12 Re: koci oftop 29.11.10, 10:49 A te moje cztery to rodzeństwo urodzone też w roku Tygrysa,ale bardzo miłe tygryski,na razie, bo dopiero pol roku skonczyly.Pozdrawiam Adminke i kotka. Odpowiedz Link
anahella Re: operacja oczu- kiedy najlepiej 27.11.10, 14:56 jasmina.0 napisała: > Dziękuje anahello. > Oczywiście chyba też nie na pełni? Nie znam się na astrologii medycznej, ale pełnia to większe krwawienie. Zasada jest taka: nie operować w czasie, gdy Księzyc jest w znaku odpowiadającym za operowaną część ciała. Bliźnięta to oczy, ale oczy to też organ znajdujący się w głowie, więc w Baranie też bym odradzała. Jak pisałam - astrologia medyczna to moja pięta achillesowa, ale tak myślę: rekonwalescencja to Skorpion, Dom VIII i Pluton. Dlategom warto, by Księżyc był w harmonijny aspekcie z Plutonem lub Twoim władcą lub rezydentem do VIII. Jeśli nie Księżyc to może Twój władca Asc lub domu VI lub VIII. Nie interpretuję na co dzień Chirona, ale Chiron to cierpienie, głównie fizyczne. Spojrzałabym na jego pozycję w tranzycie i odniosła do horoskopu natalnego pacjenta. Odpowiedz Link
arcoiris1 Re: operacja oczu- kiedy najlepiej 27.11.10, 13:04 7 stopień Lwa jest krytyczny dla oczu i niektóre gwaizdy stałe Odpowiedz Link
jasmina.0 Re: operacja oczu- kiedy najlepiej 27.11.10, 17:28 wszystkim dzięki za jakiekolwiek sugestie - bo boję się tej operacji - wszak to oczy - jakby co to jak ja będę te kółka czytać. Tak, że każda Wasza uwaga na wagę złota jest. Odpowiedz Link
bogdanka12 Najgorszy horror z oczami 27.11.10, 19:05 pobyty w klinice, konsultacje bez końca przeszłam gdy Neptun tranzytujący wisaił mi nad Ascendentem,prawie oslepłam prawdziwa mgła przed oczami,gdy zszedł nagle leki pomogły. Uwaga na Neptuna w D.moze dawać mylne daignozy!! Nie piszesz jakka to operacja,laser czy jaskra czy rogówka,to chyab też powiązan z innymi planetami.Jeszcze raz zycze zdrowia. Odpowiedz Link
jasmina.0 Re: Najgorszy horror z oczami 28.11.10, 14:46 bogdanka12 napisała: > pobyty w klinice, konsultacje bez końca przeszłam gdy Neptun tranzytujący wisa > ił mi nad Ascendentem,prawie oslepłam prawdziwa mgła przed oczami,gdy zszedł na > gle leki pomogły. > Uwaga na Neptuna w D.moze dawać mylne daignozy!! > Nie piszesz jakka to operacja,laser czy jaskra czy rogówka,to chyab też powiąz > an z innymi planetami.Jeszcze raz zycze zdrowia. -------------------------------- Nie jaskra ani rogówka na szczęście. Faktycznie Neptun mi wisi na dsc, na razie w końcowce VI domu, więc chyba jak przeczekam do nowego roku to będzie korzystniej. Ale ze wzgledu na Neptuna to musze dotrwać do maja kiedy ta wolna krowa wreszcie ruszy do przodu i przejdzie dsc. No trudno. W sumie Neptun siedząc w VI narozrabiał mi nieźle ze zdrowiem ( oczywiście w przeróżnych konfiguracjach) więc wolę dmuchać na zimne. Nie jest tak źle na razie z moimi oczami ale tez nie moge za długo czekać - w każdym razie dziękuje za zyczenia zdrowia. Odpowiedz Link
bogdanka12 Re: Najgorszy horror z oczami 28.11.10, 17:18 Chyba z powodu oczu, bo nadal slabo widze ,nei napisalam,ze chodzi o Neptuna w 6 D.!! Daje mylne diagnozy i choroby opodlozu autoimmunologicnzymalergicznym też,paskudztwo. Jak Ci przejdzie Dsc. wyjdzie z 6 D.i ruszy do przodu, na pewno będzie lepiej.Pamiętam,ze też tak czekałam aż mi zejdzie z ASC. i zaraz sie odpowiednie leki znalazly !!Pozdrawiam serdecznie!! Odpowiedz Link
potrek Re: Najgorszy horror z oczami 03.12.10, 07:53 Nie ma twojego horoskopu w temacie : Dane urodzeniowe uczestników forum. Są pewne punkty krytyczne na dla zdrowia . Zwłaszcza 17* w każdym znaku zodiaku. Trzeba zwrócić uwagę czy progresywne Słońca i Księżyc na czas operacji w takim punkcie się nie znajduje. Jest jeszcze takich punktów na zodiaku około 6 lub siedmiu ale obecnie książkę zawartymi informacjami pożyczyłem osobie uczącej się astrologii. Odpowiedz Link
aarvedui Re: Najgorszy horror z oczami 03.12.10, 19:00 potrek napisał: > Nie ma twojego horoskopu w temacie : Dane urodzeniowe uczestników forum. > > Są pewne punkty krytyczne na dla zdrowia . Zwłaszcza 17* w każdym znaku zodiak to interpretacja z symboli tebańskich? Odpowiedz Link
potrek Re: Najgorszy horror z oczami 03.12.10, 19:13 to interpretacja z symboli tebańskich? To nie jest interpretacja z symboli Sabiańskich. O 17* Skorpiona pisze obszernie L.Z bardziej dokładnie opisuje inne 17* znaków zodiaku bardzo dobra astrolog Carol Rushman z ( American Federation of Astrologers). Odpowiedz Link
aarvedui Re: Najgorszy horror z oczami 03.12.10, 20:12 mhm...czyli to dość nowa interpretacja oparta na przesłankach intuicyjnych..... widzę, że Rushman w USA to nieomal astro-celebrytka, a przynajmniej tak się ją reklamuje ;> no nic, zerknę sobie w księgarni do tej jej książki, może coś znajdę.... Odpowiedz Link
jasmina.0 Re: jak Księżyc w Skorpionie 03.12.10, 22:08 to ja w ogóle staram się nic szczególnego nie robić ( w końcu to tylko 2 dni) poza tym co faktycznie muszę. Ja tam mam swój Księżyc w stopniu nieciekawym dodatkowo na spółkę z Saturnem, jeszcze sa tam inne rzeczy i IV dom, więc staram się uważać. W ogóle zauważyłam - już dawno jak nie zajmowałam się jeszcze tak bardzo astrologią, że jestem totalną meteopatką i w dodatku zależną bardzo od faz Księżyca, więc teraz tym bardziej uważam jak Księżyc w Skorpionie. Co do stopni - to trudno tak dokładnie dobrac termin na jakieś zabiegi żaby wszystko było ok ale co do faz Księzyca to chyba nawet trzeba? Odpowiedz Link
jasmina.0 Re: jak Księżyc w Skorpionie 03.12.10, 22:09 jasmina.0 napisała: ........ żaby wszystko było ok ale co do faz Księzyca to chyba nawet trzeba? ---------------------------- oczywiście nie żaby/kraby tylko "żeby" miało być. Odpowiedz Link
genny19a Re: jak Księżyc w Skorpionie 03.12.10, 23:03 1. Baran Części ciała: głowa włącznie z twarzą, oczy; 1. Słońce Wpływ zasadniczo ognisty i suchy. Oddziaływuje silniej na serce i cyrkulację krwi, u mężczyzn na prawe, u niewiast na lewe oko, 2. Księżyc Wpływ zasadniczy zimny i wilgotny. Szczególnie ważny w horoskopach płci żeńskiej oraz w wypadkach, gdy stanowi Hyleg, czyli Życiodawcę. Podlegają mu błony śluzowe, usta, lewe oko u mężczyzn, prawe u niewiast oraz przyrządy łzotwórcze obu oczu 9. Neptun 9. Neptun Wpływ zasadniczy zimny, wilgotny i limfatyczny, choć również bardzo mało zbadany. Choroby są zwykle pochodzenia psychicznego. Wpływa na oczy, mózg i czynności duchowe. Powoduje tajemnicze choroby, nerwowość, senność, letarg, ekstazy, Autor -FRANCISZEK A. PRENGEL Operacji nie wykonuje się jeśli księżyc znajduje się w znaku który odpowiada za organ ,ani w znaku przeciwnym( Baran i Waga) Odpowiedz Link