Dodaj do ulubionych

wieli krzyz i polkrzyz w kontaktowym-doswiaczenia?

13.12.10, 18:32
Witam,
bardzo prosze o podzielenie sie swoja wiedza,doswiadczeniem na ten temat,
znacie zwiazki z takimi aspektami w kontaktowych?

w tym konkretnym przypadku wielki krzyz tworza:
ksiezyc opoz neptun i jowisz opoz mars
a polkrzyz:
wenus opoz saturn w kwadraturze do plutona...
slonce w kontaktowym aspektowane harmonijnie(podobno slonce to serce zwiazku...)

czytalam na temat tego typu mocnych ukladow,ale zdania sa jednak podzielone...
jedni pisza,ze nie da sie przed tym uciec i jest to tzw "sila wyzsza",
a inni,ze zwiazek nie ma szans,a jeszcze inni,zeby uciekac jak najdalej od tego...
dodam,ze w tym przypadku synastria jest pelna rownie mocnych aspektow jak np:
wenus kon pluton,
pluton kon asc,
slonce kon saturn,
wenus kon chiron...
ale ten kontaktowy...
jakie sa Wasze doswiadczenia z takimi trudnymi przypadkami?smile
mobilizujaco czy destrukcyjnie...?
w tym przypadku destrukcji narazie nie ma,jest mobilizacja,
ale sa tez pewne objawy obustronnej obsesjii...
prosze o Wasze wypowiedzi w temacie i nie chodzi mi tylko o interpretacje tego przypadku,ale o dyskusje w temacie ogolniesmile
pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • wiosnajuzjest Re: wieli krzyz i polkrzyz w kontaktowym-doswiacz 13.12.10, 18:34
      *przepraszam literowka w temacie,wielki krzyz...oczywiscie
      • acrux_79 Re: wieli krzyz i polkrzyz w kontaktowym-doswiacz 13.12.10, 21:35
        Hmmm..... Moje intencje w sprawie przyglądania się "na takie rzeczy" idą taką drogą:

1) sprawdzić swoje predyspozycje do związków i "romansów"
        2) sprawdzić predyspozycje partnera do związków i "romansów"

Jeżeli dwie osoby oczekują zupełnie różnych rzeczy ( np facet ma w 5 domu Wenus, na DESC Wagę i tą Wenus w kwadracie zerowym do Urana np, a kobieta ma w 4 domu Marsa, na DESC Koziorożca, a w domu 1 Saturna w trygonie do Marsa w 4, to istnieje duża zasada prawdopodobieństwa, że obydwoje chcą innych partnerów. A jeśli dwie osoby się w tym momencie życia spotkały, to może mają jakąś "lekcję" do przerobienia. Czasami ta lekcja może trwać ... 20, 30, 40 ? lat ) ...

Potem pytanie 3

3) skąd tkwi u mnie niewiara w związki, że chcę się odwołać do astrologii ? patrz punkt (1) jeśli punkt 1 jest w miarę OK, wówczas:
        4) jakie ważne tranzyty i zdarzenia dzieją się w moim życiu że "żądam odpowiedzi" ? Może Pluton aspektuje kwadraturą Księżyc, albo "wisi" na IC ? Może Uran stanął na DESC ?

Paręnaście dziewcząt, które "odrzuciły moje względy" w wieku lat nastu mówiły mi, że "to się czuje"... I ta energia w środku jest często w stanie przełamywać lody, pokonywać przeszkody, wierzyć w powodzenie związku. Jeśli ona jest wtedy można się odwołać do astrologii. Jeśli jej nie ma, żadna synastria nic nie pomoże.

Przepraszam za dosadność, ale najlepsza odpowiedź zawsze kryje się w niewinnym horoskopie natalnym. On powie 90%. Pozostałe 10% to obecne tranzyty, radix partnera i dopiero na końcu synastria. Poznawanie siebie błogosławioną drogą do świadomóści związków. Świadomość "funkcjonowania" związków, potrzeb własnych, wad własnych ma czasem wyższą wartość niż... sam związek. I stanowi wartość terapeutyczną w momentach dużych kryzysów, bo unikamy zrobienia "złych" rzeczy, bowiem widzimy je już wcześniej w sobie...

Pozdrawiam ciepło smile
        • acrux_79 Jak sprawdzić, "instrukcja obsługi" 13.12.10, 21:42
          Aha, mini "kursik", jakby czegoś nie było wiadomo

1) zobaczyć co jest w domu VII, w jakim znaku, jak "się czuje"
          2) najbliższe aspekty tej planety
          3) jak "nic" nie ma, zobaczyć, jaki znak jest na wierzchołku VII domu
          4) sprawdzić, gdzie jest władca tegoż, w którym domu, "jak się czuje" i najbliższe aspekty
          5) oraz zobaczyć gdzie jest Wenus, ewentualnie gdzie jest Saturn. Dobrze by też było przeanalizować dom I, rzeczy blisko ASC, oraz aspektujące do DESC. To wszystko powie o "umowach", "formalnościach", "przestrzeganiu tzw przepisów w tzw. związku"

I dalej tak samo

6) co jest w domu V, jak się czuje, aspekty tegoż
          7) władca wierzchołka V, gdzie, jak, i aspekty
          8) stosunki wzajemne Słońca i Marsa z innymi planetami ( dla kobiet ), oraz Księżyca i Wenus z innymi planetami ( dla mężczyzn ).

Tu jest często wskazówka, jaki "typ kobiecości", "typ męskości" odpowiada. I naturalnie, ten "typ" nie musi się zgadzać z kwestiami pod tytułem "jak to sformalizować", albo "jakie będą stosunki". Może tak być, że romans będzie burzliwy i namiętny, ale mnóstwo kłótni. Albo na odwrót, harmonia, skowronki, tylko jakoś mało zaangażowania np

Warto też spojrzeć na osie. Na aspekty do głównych osi. Na planetoidy połączone ze Słoncem, Księżycem.

I dopiero po tej wszystkiej, całej, urabiającej robocie można się "pobawić" w liczenie koniunkcji, kwadratów, trygonów, sekstylów, nowilów, półkwadratów i innych ustrojstw w tzw. synastrii.

Pozdrawiam !
          • wiosnajuzjest Re: Jak sprawdzić, "instrukcja obsługi" 13.12.10, 22:08
            Dziekuje Acrux za ten mini kursiksmile
            no tak,skomplikowane to wszystko...duzo pracy jeszcze przede mna,
            zeby to wszystko ogarnac...
            czyli rozumiem,ze sam taki Wielki krzyz i polkrzyz w kontaktowym(wektorowym) to jeszcze nic nie przekreslaja,bo w sumie najwazniejsze jest natalny i w nim zapisane preferencje itp.,

synastria podobno jest bardzo dobra(analizowalam z pomoca kogos kto sie na tym zna),
            ale ten kontaktowy mnie niepokoi...te krzyze...no,ale tez spotkalam sie z opinia,ze kontaktowy to taki "sztuczny twor",ktory bardziej okresla funkcjonowanie zwiazku w swiecie,postrzeganie przez innych danego zwiazku a nie sama relacje miedzy ludzmi...
            dziekuje jeszcze raz za poswiecony czas
            pozdrawiam

• aarvedui Re: Jak sprawdzić, "instrukcja obsługi" 15.12.10, 06:40
              wiosnajuzjest napisała:

> ale ten kontaktowy mnie niepokoi...te krzyze...

jesteś jak alpinista, który niepokoi się trudnym podejściem do K2, a w swojej karierze nie zdobył nawet Rysów...
              skoro już ktoś zrobił Ci "dobrą" synastrię, to czemu szukasz potwierdzenia "problemów" w związku na siłę, w dziedzinie na której się nie znasz?
              w tym pytaniu tkwi problem i odpowiedź.
              • wiosnajuzjest Re: Jak sprawdzić, "instrukcja obsługi" 15.12.10, 18:34
                aarvedui napisał:
                > jesteś jak alpinista, który niepokoi się trudnym podejściem do K2, a w swojej k
                > arierze nie zdobył nawet Rysów...
                > skoro już ktoś zrobił Ci "dobrą" synastrię, to czemu szukasz potwierdzenia "pro
                > blemów" w związku na siłę, w dziedzinie na której się nie znasz?
                > w tym pytaniu tkwi problem i odpowiedź.

jest w tym troche racji,ale to jeszcze nie taki calkiem zwiazek,raczej intensywna relacja...
                wejscie w "to" dalej oznaczaloby dla nas kompletna rewolucje w zyciu,
                oboje sobie z tego zdajemy sprawe...
                i teraz jest taki moment,kiedy trzeba podjac decyzje i miesza sie serce z rozsadkiem,
                dlatego pytam sie tych co maja wieksza astrologiczna wiedze,
                a ze te krzyze nie maja dobrej slawy,wiec...juz sama nie wiem i chcialam poznac Wasze zdanie na ten temat...
                • aarvedui Re: Jak sprawdzić, "instrukcja obsługi" 15.12.10, 20:58
                  jeśli ktoś już robił Ci synastrię, to zwróć się do tego astrologa o rozszerzenie interpretacji o gnębiący Cię horoskop kontaktowy.
                  jeśli nie jesteś "męczybułą" to zawodowiec dopowie Ci jeszcze parę zdań, może nawet gratis.
                  a na pewno zna cały kontekst synastrii i Twojego problemu, co jest istotne w interpretacji.
                  • acrux_79 Re: Jak sprawdzić, "instrukcja obsługi" 16.12.10, 03:47
                    A jak chcesz podać datę, to podaj tutaj, to napiszę Ci w pięciu ( nie więcej ! ) zdaniach, jak ja to widzę...
                    • wiosnajuzjest Acrux... 16.12.10, 22:26
                      dziekuje Arcux,ale wolalabym na forum danych nie podawac,
                      mozliwe jest wyslanie dat na gazetowa skrzynke?
                      bede wdzieczna bardzo za chocby kilka zdan...
                      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka