Dodaj do ulubionych

Nów w Wodniku

03.02.11, 10:28
W 14 stopniu Wodnika, ciekawe aspekty i konfiguracje.
Nów z Marsem i Ceres.
W aspektach z Wenus i Uranem (półkwadratury, konfiguracja)
W aspektach z Lilith i z Westą (nonagony, konfiguracja).

U mnie ten nów w koniunkcji z Seleną i w opozycji do Westy, akurat mało istotne elementy horoskopu, ale może naprawdę istotne, Selena to jedyne coś co mam w IV domu.

Lwi
Obserwuj wątek
    • nuvvo Re: Nów w Wodniku 03.02.11, 10:36
      praca intelektualna i praca z komupterem.
      ale to dopiero poczatek - now
    • sollunari Re: Nów w Wodniku 05.02.11, 08:48
      Witam,

potwierdzam, że ten Nów może być niebezpieczny, głównie z uwagi na pozycję Marsa w 14 stopniu Wodnika. Niesie- i przyniósł moim zdaniem -agresywne zachowania innych, których podłożem jest chęć wyróżnienia się, zadbania o swoje interesy, zaopiekowania się sobą. Nie tylko walkę o wolność (jak w Egipcie) ale również próbę ucieczki bądź zmuszenia kogoś do takiego zachowania (np. głosowanie w sejmie przeciwko szefowi MON-u). Księżyc w I domu księżycowym podczas ścisłego nowiu to zagrożenie ze strony kobiet.

U mnie przyniósł brak prądu i kłopoty z oprogramowaniem komputerowym ...

pozdrawiamsmile

Krystyna Daca
      www.sollunari.pl
      • nuvvo Re: Nów w Wodniku 06.02.11, 22:54
        hmmmm ksiezyc w pierwszym domu jako "zagrozenie ze strony kobiet" zintepretowalabym raczej jako "wsciekle kobiety organizuja demonstracje przeciwko chamskiej seksistowskiej telewizji mediaset" we wloszech.

w tym tygodniu w calym kraju organizowano demonstracje, prostesty przeciwko wizerunkowi kobiety zdegradowanemu i zredukowanemu do poziomu miesa. nie wiem jak to opisac, sama jestem po stronie demonstrujacych. dodatkowej oliwy do ognia dolaly imprezy pana premiera (wlasciciela tv mediaset - bardzo potezny gmach tv) z nieletnimi dziewczetami oraz jego wczesniejsze wypowiedzi na temat roli kobiet (w 2009 roku zapytany przez studentke jak poradzic sobie w takim bezrobociu i braku perspektyw, odpowiedzial "poslubic milionera np. mojego syna)

streszcze sie: wloski premier jako wlasciciel korporacji telewizyjnej mediaset, jest odpowiedzialny za lansowanie tak obrzydliwego wizerunku kobiety (obejrzycie jakis kanal mediaset to zrozumiecie - tu nie chodzi jedynie o golizne)

haslo najlepiej oddajace postulaty prostestujacych: "telewizja przedstawiajaca ignorancyjne podejscie do kobiet szerzy ignoracje, a ignorantami jest latwiej rzadzic"

wrocmy do atrologii - now z marsem i ceres a ksiezyc 1 domu - trudne tranzyty sa wlasnie dobre na szerzenie wiedzy o tym co jest niedobre i co powinno sie zmienic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka