jasmina.0
22.02.11, 17:26
Gdzie te pieniądze w końcu są? I czy się znajdą?
Mam pusty 2 dom - władca usadowił się w 11 dom w Raczku - ciepłe i fajne przyjaźnie - ale nigdy nie prosilam innych o pomoc i też nie widzę aby jakoś specjalnie przyjaciele mi pomagali w życiu w tym względzie ( unikam korzystania z pomocy innych jak ognia ale dlaczego to już temat na inny wątek).
Domem 11 jak widać rządzi Księżyc, który do moich pieniędzy ma się chyba nijak, bo powędrowal sobie na końcowkę domu III i guzik go obchodzą moje finanse. Chociaż może nie do końca, bo tworzy trygon z Marsem w 8-domu ale skutkuje to chyba tylko tym, że jestem w pracy zawzięta i wytrwała, co pozwala mi znajdować się w każdej pracy i jakieś dochody uzyskiwać - ale to orka na ugorze.
Mars w 8-mym - nie czuję aby przynosił mi jakąś pociechę w kwestii finansów ( nic nie odziedziczyłam i raczej się na to nie zanosi). W ogole ten Mars w tym miejscu to raczej kojarzy mi się z seksem w moim życiu niż z mamoną.
Mam pusty 5 dom ( no może poza Lilith która tam sobie siedzi) a wladca 5-tego ukrywa się w 12-tym z tym, ze chyba mu tam jako tako dobrze bo u siebie w znaku. Z tym, że chyba siedząc w 12-tym nic nie dba o moje potrzeby materialne.
Gram czasem w jakieś lotto ale w sumie z marną nadzieją na wygraną ( pusty 5 dom?).
Jedyna nadzieja ( słabiutka) na oddech finansowy może w aspekcie tej Wenus z Jowiszem w 1 domu ale on w upadku a i aspekt słaby - więc?
Fakt pracę zawsze miałam i mam ( raz lepiej raz gorzej ale do przodu), MC w 10 domu w Byku, chociaz zawsze musiałam sie narobić i nic w życiu lekko mi nie przyszło - pusty 5 dom?
To MC w Byku w sumie nie wiem jak się u mnie przejawia ale chyba tym, że praca jest dla mnie ważna ale taka z ktorej sa nie za małe dochody a i dobrze aby była dośc prestizowa ( tzn JA muszę ją uważać za prestiżową dla mnie czyli przynosząca mi bardziej satysfakcję niż uznanie u innych ).
Jestem ciekawa jak to działa u innych ( 2-gi i 5 dom) i jakie aspekty przynoszą im pieniądze a nie tylko sławę?
Pozdrawiam i liczę na to, że temat się rozwinie.