Dodaj do ulubionych

Behring Breivik - dramat w Oslo

24.07.11, 10:19
"Anders Behring Breivik (ur. 13 lutego 1979) – sprawca ataku na młodzieżówkę norweskiej Partii Pracy, w którym zginęło co najmniej 85. Jeśli nikt mu nie towarzyszył podczas zabójstw, jest to najkrwawsze znane w historii świata masowe morderstwo popełnione przez jedną osobę."
Czy ktoś z Was przyjrzał się jego horoskopowi? Próbował rektyfikacji? Mam propozycję, którą chętnie skonsultuję.

Pozdrawiam,
ilza339
www.astrotranslatio.com
Obserwuj wątek
    • janou Re: Behring Breivik - dramat w Oslo 24.07.11, 17:49
      www.astrotheme.com/portraits/5tEF4D2hg2Hy.htm
      acrux_79 o ile pamiec mnie nie myli......
      • kita32 Re: Behring Breivik - dramat w Oslo 24.07.11, 19:25
        Na astroforum Yoanix podała horoskop na czas wybuchu w Oslo:
        forum.gazeta.pl/forum/w,46124,127290306,127290306,kwadratura_Plutona_z_Uranem.html
        i interesujące astrologiczne uwagi na jego temat.
        • ilza339 Re: Behring Breivik - dramat w Oslo 24.07.11, 20:32
          Chodzi mi o radix Breivika, nie o horoskop wydarzenia. Na astrotheme time unknown! Rektyfikowałam go wg wyładowania kwadratury Mars/Uran (metodą MRL), jestem zainteresowana efektami pracy innych Astrologów, ew. prawdziwą godziną urodzenia, jeśli komuś udało się dotrzeć do takiej informacji.
          • ilza339 Re: Behring Breivik - dramat w Oslo 24.07.11, 21:13
            Breivik ponoć porównwał siebie do Unabombera, skopiował nawet fragementy jego manifestu. W świetle takiej informacji ciekawie bardzo wygląda porównanie horoskopów: Kaczyńskiego, Breivika i McVeigha:
            Th. Kaczyński: Głowa Smoka 10' Panny
            A. Breivik: Księżyc 10' Panny (po wspomnianej rektyf wg MRL), Głowa Smoka 19' Panny/ Ogon S. 19' Ryb
            T. McVeigh: Księżyc 19' Panny op Pluton 21' Panny
          • yoanix Re: Behring Breivik - dramat w Oslo 24.07.11, 21:37
            Ja tak kręcąc jego kółkiem ... coś mi się wydaje , że ustawiłabym jego ascendent w Skorpionie i to blisko tego Urana. Dokładnie i precyzyjnie wszystko zaplanował . Myślę ,że pasuje tu Pluton jako władca horoskopu , a Uran do jego ekstremistycznych poglądów . ..tak coś koło 1:50 w nocy . Progresywny Mars na IC uderzył we własny kraj , w swoje korzenie . Progresywny Księzyc 12 dom .... tranzytujący Mars w domu 8 i władcą 9 domu było by Słońce w opozycji do Księżyca i w kwadracie do Ascendentu ... jego nienawiść do obcych... Ale to takie tylko moje gdybanie big_grin sama chętnie bym poznała jego godzinę smile
            • acrux_79 Re: Behring Breivik - dramat w Oslo 24.07.11, 22:03
              Janou, brawo za pamięć ! Ja się urodziłem 14/02/79 o 00:28. Raczej nie miałem okazji ani skłonności morderczych, ale wiele z "charakterystyki" (sic!) Brevika do mnie pasuje. Chodzi raczej o manifestację uczuć (spokój, zdystansowanie), zaskakiwanie innych osób (tu jego błędem był jego introwertyzm, który go zgubił, u mnie Uran "pracuje" w pierwszym domu, więc chyba u niego tam Urana nie znajdziemy), albo ... precyzję wykonywania zadań. Gdybym miał popełnić jakieś wykroczenie, albo ryzykowne przedsięwzięcie, dobrze i precyzyjnie bym się do tego przygotował. Ale ... jakoś mnie nie ciągnie do uderzania w jednostki. Przykład Norwega jest jednak inspirujący jeśli chodzi o spoglądanie i oświetlanie mrocznych rejonów duszy.
              • janou Re: Behring Breivik - dramat w Oslo 24.07.11, 23:07
                acrux_79 napisał:

> Janou, brawo za pamięć !
                Ksiezyc wladca III domu w Rybach,moze to wyjasnia tamto ale juz nie taka jaka mialam w Twoim wiekubig_grin
                > u mnie Uran "pracuje" w pierwszym domu,
                u mnie tez ale w Bliznietach.
                A propos ,Twoj Uran jest w koniukcji z moim merkury...?(jak to sie odmienia po polsku?
                a Twoja Lilith jest na moim Plutoniewink
                • kita32 Re: Behring Breivik - dramat w Oslo 25.07.11, 13:08
                  Witaj, Janou smile

Twoj Uran jest w koniukcji z moim merkury...?(jak to sie odmienia po polsku?

....z moim Merkurym.
                  • janou Re: Behring Breivik - dramat w Oslo 27.07.11, 20:00
                    Kita,mercibig_grin
            • czarownica_w_piskownicy Re: Behring Breivik - dramat w Oslo 28.07.11, 06:58
              Zastanawiałam na ASC w Wadze z Plutonem w I domu
              • czarownica_w_piskownicy Re: Behring Breivik - dramat w Oslo 28.07.11, 07:20
                Jak się ustawi Wagę na ASC to Jowisz wypada w X domu, a antiscia Jowisza wypada w VIII domu w 2 stopniowej koniunkcji do Algola. Tylko, nie wiem czy przypadkiem nie za duża orba dla antisci.

Z ciekawostek, Neptun z Wenus wymieniają się antiscią, tu już orba tylko ok 20 minut.
    • romy_sznajder Re: Behring Breivik - dramat w Oslo 27.07.11, 16:44

Dziewczyny, tego palanta trzeba skazac, potepic, a nie analizowac osobowosc, rektyfikowac horoskop, zakladac watki z jego nazwiskiem, dawac wyretuszowany wizerunek na pierwsze strony gazet (jak dzis Polityka... why?).
      Jemu o to chodzilo przeciez, o zainteresowanie i 'slawe'.
      • acrux_79 Re: Behring Breivik - dramat w Oslo 27.07.11, 17:03
        To jest właśnie wewnętrzna sprzeczność, z którą trudno sobie poradzić. Albowiem do zadań astrologa należy analizowanie także tych, co są zbrodniarzami, bandytami, albo chcą być ... osobami sławnymi.
        Moim zdaniem Breivik JUŻ WYGRAŁ swoją sprawę, pokazując wypaczenie mediów, wypaczenie ekspertów (często gadają bzdury), złe funkcjonowanie policji (oj, zdecydowanie tak!), oraz zaburzenia w funkcjonowaniu bezpieczeństwa, tu akurat w Norwegii. Nawet jak dostanie dożywocie, to już wygrał. Niczym wytrych wyważył słabo zabezpieczone drzwi, zwane "cywilizacją europejską".
        Ja się tylko cieszę, że to nie Rosja czy Stany, bo znów byłaby wojenka na skalę lokalną i poszukiwanie dyktatorów, czy kacyków w pobliżu. To nam chyba nie grozi.
        • romy_sznajder Re: Behring Breivik - dramat w Oslo 27.07.11, 18:07

www.krytykapolityczna.pl/Opinie/KubisaDlamediowsatylkonumerami/menuid-1.html
          • acrux_79 Re: Behring Breivik - dramat w Oslo 27.07.11, 21:52
            Przeczytałem, z ogólnymi przesłankami się zgadzam, aczkolwiek genezy "zła" bym nie przekreślał.
            Wyobraźmy sobie, że zero zdań byłoby o A.B.B i pozostałby dla nas kompletnie anonimowy. Wówczas obraz społeczeństwa byłby wykrzywiony. Legendy miejskie tworzyły by obraz jakiegoś brzydkiego, prymitywnego, albo pałającego nienawiścią osobnika. A tu nagle wyskakuje: "piękny", "młody", z bogatej dzielnicy, oczytany jak cholera, piszący 1500 stronicowe manifesty człek. "Taki sam" jak nasi niektórzy sąsiedzi. Robi to wskazanie na to, że "każdy ma szansę i potencjał" by takim mordercą się stać. Zwłaszcza ja, urodzony dzień później (sic!).
            Myślę nawet, że większość ludzi bardziej interesuje jego biografia, niż pozostałej 76 (paskudnej, bezosobowej liczby). Prawie nikt nie pamięta ofiar WTC, ale za to wielu pamięta zamachowców. Bin Laden i Mohamad Atta, czy jakoś tak.
            • acrux_79 Re: Behring Breivik - dramat w Oslo 27.07.11, 21:55
              Lekturę polecam bez dwóch zdań, prowokująca i skłaniająca do myślenia. Aczkolwiek zbyt naiwna teza, że ludzie "powinni" znać biografie 76 osób, aniżeli tej jednej.
              Niestety/stety - swoim haniebnym czynem A.B.B uzyskał WIĘCEJ niż te 76 osób. Herostrates też zapisał się mocniej w pamięci, niż tysiące Greków, paląc świątynię Artemidy.
              • romy_sznajder ten Norweg 28.07.11, 00:06
                Cos Ty! Nie o to chodzi, zeby analizowac tranzyty zamordowanym.
                Ale bez przesady z wszechobecna analiza profilu psychologicznego tego debila, z powtarzaniem jego nazwiska do wrycia sie w pamiec, do zastanawiania, czy jego konserwatywne utopie nie byly przypadkiem sensowne.
                To zboj, przestepca, egocentryk i psychopata. A stal sie bohaterem mediow, nawet nie antybohaterem. Podobalo mi sie, ze dzis w ktoryms tytule prasowym zamiast nazwiska bylo napisane "ten Norweg".
                • mii.krogulska Re: ten Norweg 28.07.11, 09:51
                  Mirek, koleś miał ewidentny problem z kobietami, przecież to widać na pierwszy rzut oka. Jak się odezwał, piszczał jak kogucik.

Pozdrawiam serdecznie, Mii
                  • aarvedui Re: ten Norweg 28.07.11, 19:21
                    mii.krogulska napisała:

> Mirek, koleś miał ewidentny problem z kobietami, przecież to widać na pierwszy
                    > rzut oka. Jak się odezwał, piszczał jak kogucik.

niezły seksizm ;>

a nie zastanawia was czasem natężenie zamachów i prób zamachów w rejonie naszych południków?
                    Polska jeszcze nie miała swojej bombowej prowokacji, śmierć prezydenta choć symboliczna to jednak nie ma takiego wydźwięku społecznego.
                    prawda jest taka, że większość "zamachów" i całe nagłośnienie medialne to mechanizm sprawowania władzy nad ludem.
                    nie sądzę, aby Brevikk działał w ramach wyizolowanej grupki fanatyków, nie w Norwegii, nie sprowadzając materiały do bomb z innych krajów, prędzej służby patrzyły na to przez palce, jak np. na Pearl Harbor - gdyż jakiś zamach od czasu do czasu jest potrzebny.

myślę też, że przy uściślaniu T-kwadratu Urana jeszcze nieraz zobaczymy w Polsce jakieś dziwy, być może doczekamy się wysadzenia Sejmu albo jakiegoś sądu (nasz słaby Jowisz dodatkowo cierpi od opozycji Plutona).
                    okazje potęguje fakt, że zbliżają się wybory - co za problem uzbroić jakiegoś fanatyka a potem zrzucić winę na polską prawicę czy rydzyjko maryjan ?
                    PO miałaby niezłe wsparcie słupka i nie musieliby nawet stosować opcji wałbrzyskiej.
                    • black_halo Re: ten Norweg 28.07.11, 22:51
                      Czyi znow sugestia, ze katastrofa solenstwa to zamach. Jutro sie dowiemy a tymczasem mysle, ze jedynym powodem katastrofy bym wybuch nadetego do granic mozliwosci ego.
                      • aarvedui Re: ten Norweg 30.07.11, 12:14
                        black_halo napisała:

> Czyi znow sugestia, ze katastrofa solenstwa to zamach.

smoleńska ? ;>
                        o smoleńskiej ustalić już nic nie podobna, nawet radiks daje "mgłę", zresztą nieważne zamach, półzamach, zaniechanie czy wypadek - ważne jakim mocnym jest punktem na naszej spirali wydarzeń
                    • mii.krogulska Re: ten Norweg 29.07.11, 09:39
                      > nie sądzę, aby Brevikk działał w ramach wyizolowanej grupki fanatyków, nie w No
                      > rwegii, nie sprowadzając materiały do bomb z innych krajów, prędzej służby patr
                      > zyły na to przez palce, jak np. na Pearl Harbor - gdyż jakiś zamach od czasu do
                      > czasu jest potrzebny

Witam, w ten sposób oskarżasz władze o współudział w morderstwie. Mam nadzieję, że się przejęzyczyłeś. Nie wchodzę dalej w tego typu polemiki i teorie spiskowe, sorry smile

Dla mnie mord w Norwegii ma tło neptunowe, bo jest powrotem demonicznej faszystowskiej ideologii, która jak widzimy wciąż jest obecna w Europie i która niecałe 72 lata temu (nomen omen, to ważna liczba) opętała ludzi i doprowadziła do masowej zagłady ludzi w imię stworzenia "czystego świata". To jest straszna choroba, która niestety będzie się rozprzestrzeniać. Trzeba z nią zdecydowanie walczyć, a nie odmieniać nazwisko mordercy przez przypadki i tranzyty.

Pozdrawiam serdecznie, Mii
                      • aarvedui Re: ten Norweg 30.07.11, 12:38
                        mii.krogulska napisała:

> Witam, w ten sposób oskarżasz władze o współudział w morderstwie. Mam nadzieję,
                        > że się przejęzyczyłeś. Nie wchodzę dalej w tego typu polemiki i teorie spiskow
                        > e, sorry smile

trywializm i banał jest dobry raz (ten "żarcik" o małym fiutku jako przyczynie morderstw).
                        powtarzany wielokroć sugeruje płytkość wnioskowania. no chyba że to przejęzyczenie.

a współudział...cóż - jeśli każde władze wiedzące wcześniej o przestępstwie są winne współudziału to właśnie skazałaś 99% rządów w historii świata

> Dla mnie mord w Norwegii ma tło neptunowe, bo jest powrotem demonicznej faszyst
                        > owskiej ideologii, która jak widzimy wciąż jest obecna w Europie i która niecał
                        > e 72 lata temu (nomen omen, to ważna liczba) opętała ludzi i doprowadziła do ma
                        > sowej zagłady ludzi w imię stworzenia "czystego świata".

astrologia nie jest systemem etycznym. a sprawa faktycznie ma tło neptunowe - np. facebookowa strona z rzekomo "faszystowskimi" upodobaniami Tego Norwega na której opierały się media najprawdopodobniej jest fałszywką założoną po zamachu (jest zarchiwizowana stara strona - zdecydowanie przeciętna w poglądach). również wypowiedzi Brevikka na forach mieszczą się poglądowo w norweskim nurcie centrowo-konserwatywnym (u nas byłaby to Platforma albo nawet na lewo - SD czy podobne).
                        więc jeśli był nazistą to cichutkim i dość zakonspirowanym, w stylu służb specjalnych rzekłbym.

analizując wydarzenia polityczne warto znać historię, chociaż współczesną - prowokacja polityczna w XX wieku nabierała coraz większej finezji, a po eksplozji WŚ tego typu "drobne" akcje nabierają większego znaczenia i są chętniej stosowane.
                        poza tym historia uczy, że jak służby nie chcą czegoś widzieć, to nie widzą. dixit.
                        • mii.krogulska Re: ten Norweg 31.07.11, 15:17
                          aarvedui napisał:

> więc jeśli był nazistą to cichutkim i dość zakonspirowanym, w stylu służb specj
                          > alnych rzekłbym.

Tomek, ty piszesz "jeśli był nazistą", czy mnie oczy mylą? I jeszcze go usprawiedliwiasz służbami specjalnymi? Pomyliło Ci się coś sad Nie mam zamiaru dalej się wypowiadać w tym wątku.

Pozdrawiam, Mii
                          • johnnyhatesjazz Re: ten Norweg 31.07.11, 17:11
                            Mnie w ogóle dziwi i denerwuje, że tak się z nim patyczkują, pytają czym się kierował, zastanawiają się pod jaki paragraf to podciągnąć !! :< Czy naprawdę ma ktoś wątpliwości co należy z takim człowiekiem (?) zrobić, podobnie jak z wieloma innymi zwyrodnialcami np. dresami, którzy zabili, albo trwale uszkodzili czyjeś zdrowie bo np. nie podobała im się czyjaś orientacja albo kolor koszulki czy krzywe spojrzenie, bo robią siarę itp. Czy naprawdę trzeba wielkiej filozofii, dorabiania fantastycznych ideologii, szukania przyczyn, rozmiarów pały itp. jeśli świadomie stwierdzają, że to szkoda, że nie zabili więcej osób i nie żałują swojego czynu. Może pan Korwin jest ogólnie ekscentryczny i miewa dziwne pomysły, ale w takich przypadkach chyba nie zastanawiałby się co zrobić. Jak u nas za włamanie i kradzież telewizora idzie się na 9-12 lat do paki ! Chyba szybko będą zmieniali prawo karne w swoim kraju, zanim niektórzy zrobią z niego bohatera.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka