Dodaj do ulubionych

Andrzej Lepper nie zyje!

05.08.11, 21:44
słuchajcie ja ttylko czasami tu zagladam poniewaz znam siebardziej na tarocie ale ..zagladam gdy cos zauwaze ...kiedys z ciekawosci zrobilam horoskop A. Leppera ( bo sobie mysle musi cos miec w skorpionie skoro taka byla suyiacja z tym sexem) i a jakze nie zdziwiłam sie gdyz zobaczyłam ksiezyc w skorpionie...tomnie zmartwiło poniewaz sama mam ksiezyc w skorpionie a to s a trudne przezycia i emocje w ciagu calego zycia, szczegolnie zwiazane ze smiercia bliskich itp..u mnie to prawda ...ale pomysllam sobie wtedy ten facet nie zle ukrywa swoje emocje ..na zewnatrz twarz pokerzysty a wewnatrz wulkan..i tak chyba było. Zazwyczaj ludzie z ksiezycem w skorpio umierja nie w naturalny sposób..wypdki, morderstwa lub wlasnie samobójstwa (ostatecznosc o ile nikt sie do tego nie przyczynił). I tak to sie ma ,ze moja kuzynka mila ksiezyc w skprpionie i nikt nie wiedzial co w niej drzemie ..az kiedys po kłtni z mezem jechała autem i roztrzaskała sie ,,nie specjalnie ale pod wpływem emcji była i nie wyrobiła zakretu sad(( miała 30 lat ... mam jeszcze koleznake która ma ksiezyc w skorpionie i tez mila jakies trudne przejscia, syn ojego mezczyzny tez ma ksiezyc w skorpionie i tez ma swpje małe dramaty ( dla niego duze oczywiscie jednak z kazdej sytuacji jest wyjscie nie zasze je widzimy). Nie przepadałmza A.L. ale w polityce wszyscy sa potrzebni by budowac demokracje ..i zmartwiło mnie to co przeczytałam sad
Co wiecie o ludziach majacych ksiezyc w skorpionie???
Obserwuj wątek
    • mii.krogulska Re: Andrzej Lepper nie zyje! 05.08.11, 22:19
      Witam,
      masz rację, bo Księżyc w Skorpionie jest w trudnej sytuacji. Znajduje się w tzw. upadku i władany jest przez Marsa. Oznacza to, że jego posiadaczowi trudno jest osiągnąć i zachować emocjonalną równowagę, świat wydaje się niebezpieczny i taka osoba zwykle cały czas jest czujna i nastawiona defensywnie.
      Oczywiście można z tym być szczęśliwym, ale według klasycznej astrologii wskazuje to na większą skłonność do emocjonalnych problemów i trudnych doświadczeń, szczególnie w dzieciństwie może to być strach o bliskich lub - jak w przypadku Leppera - walka o miejsce wśród dziewiątki rodzeństwa.
      Drugą trudną pozycją Księżyca jest Koziorożec, gdzie jest na wygnaniu.

Pozdrawiam, Mii
      • asia.33 Re: Andrzej Lepper nie zyje! 05.08.11, 23:06
        tzn jak wladany przez marsa..pytam bo nie rozumiem ..czy zawsze ksiezyc w skorpionie jest wladany ptrzez marsa ..ksieyc to rak wiec ksiezyc sw skorpionie powinien byc niejako w dobrym dosc polozeniu ( woda i trygon do raka) czytu napislas ze akurat w przypadku A.leppera byl we władaniu przez marsa ..mysle teraz dosc chaotycznie poniewaz nie mam wiedzy na ten temat ale baran ze skorionem maja coswspolnego trudnosc w pohamowaniu sie impulsywnosc,.baran robi pozniej mysli..skropion nie moze sie oprzec i powodowany jest emocjami..juz dawno to zauwazylam...baran musi cos miec, doznac czegos bo musi sprawdzic jako on nr 1 a skorpion tez nie odpusci z innych powodow ..spotkanie tych dwoch to juz moze byc ciekawa sytuacja
        mowili ponoc w tv ze mial problemy zsynem ze zdrowiem syna i nie umial sobie z tym dac rady sad szkoda czlowieka naprawde
        • aarvedui Re: Andrzej Lepper nie zyje! 06.08.11, 00:52
          asia.33 napisała:

> tzn jak wladany przez marsa..pytam bo nie rozumiem ..czy zawsze ksiezyc w skorp
          > ionie jest wladany ptrzez marsa ..ksieyc to rak wiec ksiezyc sw skorpionie powi
          > nien byc niejako w dobrym dosc polozeniu ( woda i trygon do raka)

reguły klasyczne z których się nie rezygnuje.
          Księżyc jest wywyższony w Byku, a w Skorpionie uszkodzony. włada Rakiem, a w Koziorożcu jest w upadku.
          • acrux_79 Re: Andrzej Lepper nie zyje! 06.08.11, 01:36
            Właśnie. "Niestety", na tej samej zasadzie (Księżyc w Skorpionie) funkcjonuje Wenus w Pannie, która jest w żywiole ziemskim, ale jednocześnie upada. Podobnie "dziwić" może wywyższenie Saturna w Wadze i jego upadek w Baranie, skoro Mars (władca Barana!) egzaltuje w Koziorożcu (znak Saturna).

Odpowiedzią na "upadek" Księżyca jest dedukcja a'la Sherlock Holmes. Księżyc jest pokarmem, dzieciństwem, wzrastaniem, ale przede wszystkim materią, cielesnością, oraz asymilacją. Jest wywyższony w Byku, bo tam znajduje się solidne oparcie ziemskie, materialne, bogactwo, pulchna ziemia. Księżyc wzrasta w Byku "najlepiej" z punktu widzenia księżycowego (z całości radixu może się okazać, że ten dobrostan np przyczynia się do zaistnienia... niedobrych sytuacji, np ktoś dużo je, albo jest materialistą). Tam jest bezpieczny, nakarmiony i dostrzega przewidywalność. W Skorpionie "spokój Byka" nagle zaczyna być zastępowany wysoką, a często nadwrażliwą (obsesyjną) emocjonalnością. Upór i pewna powolność zostają zastąpione pasją i nieokiełznaniem (Skorpion jest nocnym znakiem Marsa, znakiem żeńskim - więc częściowo pasywnym). Bezpieczeństwo i "nakarmienie" nie może się zrealizować w pasjach, emocjonalnych uniesieniach, oraz potrzebach, których często nie da się tak łatwo zaspokoić. Dlatego Księżyc mocno emanuje (widzimy jego moc w Skorpionie), ale zarazem ta "emanacja" nie jest dla posiadacza takiego układu fajna.

Podobnie Wenus w Pannie. To jest materialna zaradność, albo praktycyzm w relacji, ale jednocześnie nie ma tej lekkości, harmonii, oraz uwolnienia (zmysłowość Wenus w eterycznym uniesieniu jej drugiej oktawy, Neptuna). Dlatego Wenus jest egzaltowana w Rybach, a upada w Pannie. Prawdopodobnie też lepiej się czuje w Lwie (sceniczność), ognistym, czyli teoretycznie gorzej dopasowanym niż Panna czy Koziorożec (ziemia).

Pozdrawiam !
            • acrux_79 Re: Andrzej Lepper nie zyje! 06.08.11, 01:38
              Jeszcze jedno, użyłem "materialista" w sensie pejoratywnym, co nie znaczy, że to niemoralny człowiek. Równie dobrze mógłbym napisać "idealista" w sensie pejoratywnym. Np "idealistą" mógłby być taki ksiądz Natanek big_grin
            • marinasun Re: Andrzej Lepper nie zyje! 06.08.11, 08:15
              W Skorpionie oprócz Księżyca jest też Saturn.
              W tranzytach rzuca się w oczy tranzyt Plutona przez urodzeniowego Marsa w Koziorożcu. Pluton władający Księżycem AL, Mars współwładca. Wszystko w Koziorożcu.
    • marinasun Re: Andrzej Lepper nie zyje! 06.08.11, 07:54
      Ktoś zna dokładną godzinę urodzenia?
      • janou Re: Andrzej Lepper nie zyje! 06.08.11, 14:54
        www.horoskop.astrolabium.pl/przyklad-andrzej-lepper.htm
        • kita32 Re: Andrzej Lepper nie zyje! 06.08.11, 15:22
          Gdzieś kiedyś była dyskusja dotycząca godziny urodzenia Andrzeja Leppera. Były podawane dwie wersje:
          13.06.1954 godz. 1 Poznań
          13.06.1954 godz. 8 Słowęcino

Zamiana Słowęcino na Poznań jest zrozumiała - łatwiej znaleźć współrzedne Poznania niż Słowęcino. Ale godz. 1 jest według mnie wymyślona, żeby opozycja Mars-Jowisz znalazła się na osi i asc w był w Baranie. Jest zbyt idealna. Po prostu nie wierzę.
          Godzinę 8-ą ktoś wyjaśniał, że to miał być ranek. Już nie pamiętam szczegółów, tylko powoli z grubsza coś mi się zaczyna przypominać.
          Na godzinę 8-ą A.L. ma asc ww Lwie, a Neptuna w IC - i to też do niego pasuje.
          • lwi2 Re: Andrzej Lepper nie zyje! 06.08.11, 17:11
            Zastanawiam się czy możliwa u niego byłaby paralela zodiakalna wokół Ascendentu z Urana i Plutona, czy odległości nie za duże, bo Ascendent w Lwie jak piszecie jest możliwy. Wtedy ten Uran byłby władcą 8 domu. Szkoda człowieka i tyle, mam z nim sporo koniunkcji (Rak - Koziorożec). Samobójstwo jednak bardzo prawdopodobne, patrzcie ile sympatii do niego teraz wokół, nagle nie ma wrogów, może o coś takiego mu chodziło, bo zaszczuciem był już zmęczony, a teraz jako samobójca jest ofiarą tego zaszczucia, w ten sposób je niejako udowodnił.
            Gdyby miał Księżyc w 16 Skorpiona, w punkcie pasywnym, to by nawet pasowało, bo midpunkty Saturn-Chiron i Księżyc-Węzeł Płn., w połowie Strzelca, punkt aktywny. Chyba ten Księżyc w takim położeniu całkiem prawdopodobny.

Ale przyznam, że nie wiem o co bliżej tam chodziło bo kariery nie śledziłam, tylko ogólne wrażenie, że walka z nim była bezpardonowa, nawet jak już na obie łopatki leżał.

Lwi
    • dragomirov LEPPER NIE POPEŁNIŁ SAMOBÓJSTWA - HOROSKOP PLOTKI 06.08.11, 14:53
      News o rzekomym samobójstwie AL został podany do publicznej wiadomości o godz. 17:39 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/0,80269.html?str=5&ktrt=

Reguły horoskopu plotki każą patrzeć na władców 1. i 5. pola, a ci są względem siebie w ostrej kwadraturze - horoskop newsa jest więc już na samym starcie wewnętrznie sprzeczny, kłamliwy. Władca 5. pola jest dodatkowo we władaniu potężnego Słońca, które również zasila tę kwadraturę, a nie ma chyba bardziej sprzecznego wewnętrznie horoskopu niż wówczas, gdy władcy Asc. i Słońca są ze sobą w ostrej dysharmonii. Można powiedzieć, że Słońce w horoskopie plotki wskazuje istotę zagadnienia (czyli prawdę), zaś ascendent i jego władca (jak i całe 1. pole) obrazują to, co się ludziom próbuje wmówić jako prawdę. A więc: Słońce = prawda, ASC = jej kreowany obraz.

W tym konkretnie horoskopie widać konflikt między prawdą a jej kreowanym obrazem.

W 1. polu znajduje się malefik Pluton - w półkrzyżu z Marsem w upadku (władca równie upadłego Księżyca na MC, choć we wzajemnej z nim recepcji) i Uranem! Władca MC w horoskopie plotki pokazuje tego, kto w tym wszystkim naprawdę rozdaje karty. Recepcja z Księżycem w Skorpionie może wskazywać np. na jakiś szemrany układ sił, na jakąś transakcję wiązaną, na wypełnienie ustaleń jakiejś wcześniejszej umowy. No, może idę za daleko.

W każdym bądź razie, trygon Merkurego do ASC i Plutona pokazuje, że lud wierny jak zwykle łyknie ze smakiem wszystko co podadzą do wierzenia tzw. czynniki oficjalne.

Silny RetroMerkury (władca DSC czyli odbiorcy newsa) w 8. polu w opozycji do kłamliwego Neptuna jest podręcznikowym, modelowym, wręcz archetypowym obrazem zamiatania prawdy pod dywan - prawdy, która po wsze czasy ma pozostać skutecznie ukryta. Pokazuje też chaos, zamęt i mataczenie, które z tym tematem będą już na zawsze związane.

Więc kończmy to głupie czytanie i chodźmy oglądać dziennik telewizyjny.

ps. A list pożegnalny gdzieś się niechybnie zawieruszył w pomroce dziejów...
      • devine80 Re: LEPPER NIE POPEŁNIŁ SAMOBÓJSTWA - HOROSKOP PL 06.08.11, 22:20
        Witam
        czytając ten wątek spojrzałam na datę urodzenia. Mój Tata urodził się tego samego dnia tego samego roku. 13 czerwca 1954 r. Piła, godz. rano.
        Niestety Tata nie żyje, zmarł na raka żołądka 12 lutego 2007 r. godz. 14.45 Piła.
        Ale jakby ktoś chciał tranzyty.
        Pozdrawiam :
        Anka - Devine
        ur. 4 maja 1980 Piła godz. 22:35.
        • jasmina.0 Re: nic nie jest latwe 07.08.11, 21:43
          Chociaz nigdy nie darzyłam Lepera sympatia to odkąd dowiedzialam się, ze ma księzyc w Skorpionie i Saturna blisko tego Księzyca zaczęłam obdarzac go współczuciem. Sama mam taki aspekt i wiem, że nic nie jest łatwe.Oczywiście liczy sie caly radix ale sam ten aspekt daje takie "jazdy" nieraz nie do wytrzymania. Jak się dołozy do tego jakis szczegolny tranzyt to mozna rzeczywiście zwariować.
          Emocje, które targaja czlowiekiem całe zycie a których nie da sie wyrazić słowem może chyba zrozumiec tylko drugi Księżyc w Skorpionie.
          Twarz pokerzysty to chyba mars w Koziorożcu - znam kilku ludzi z marsem w Koziorożcu i bez względu na połozenie innych planet ci ludzie wydają sie nie miec uczuć. Wszystko jest constans. Przy księzycu w Skorpionie może to byc naprawde trudne. I jeszcze ten hamujacy Saturn.
          Gdzieś czytalam, że przy takich aspektach w czlowieku zbiera sie goraca lawa, zbiera się i zbiera azeby potem wybuchnąc z siła Krakatau.
          Może wlasnie to był ten moment - ciśnienie ktorego nie mozna bylo juz opanować?
          Szkoda czlowieka,- w sumie wielka tragedia dla rodziny.
          Pozdrawiam
          • czarownica_w_piskownicy horoskop plotki 08.08.11, 10:18
            "News o rzekomym samobójstwie AL został podany do publicznej wiadomości o godz. 17:39 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/0,80269.html?str=5&ktrt= "

Nie wiem czy to pierwsza informacja, chyba lepiej by było postawić horoskop horarny. Poza tym Piotr Piotrowski w podanym linku "horoskop plotki" nie używa Plutona itp.
            • lwi2 Re: Lepper 08.08.11, 11:26

Jest już trochę opinii astrologów na ten temat:
              1.
              www.taraka.pl/mesuranema,532.
              arnion.bloog.pl/.?ticaid=6cce33.
              piotrpiotrowski.blog.onet.pl/

Jak widać nieznana jest godzina urodzenia, czyli trudno będzie rozwiązać astrologicznie przyczynę śmierci i w ogóle co się stało.
              Wypatrzyłam w jego horoskopie pokoleniowy Palec Boży (sekstyl i dwa kwinkunksy), w składzie niebyle jakim bo: Haumea (i Pluton) oraz Neptun u podstawy i na szczycie Palca Bożego - nowa planeta nienazwana, ale widoczna w horoskopach, że działa "jakoś', tc302, 84522, ma tylko numery, jest u Leppera w 24 Ryb. Haumea w 24 Lwa, Neptun w 24 Wagi. Układ pokoleniowy, ale jakby któraś zaczepiła o oś, np. Ascendent, np. Haumea (rozpatruje się Ascendent w Lwie) - to ...? Pasuje mi to do analizy nr 2 (wyżej).
              • manyquid Re: Lepper 09.08.11, 15:13
                no ale sprawa się już wyjaśniła . Leppera zabił Tusek lub wydał mu jakiś przekaz z ekranu. 13:15 stopklatka na telewizorze z buźką Tuska. Wstał, poszedł i się powiesił. Czy aresztują premiera?
    • kluczoborski Re: Andrzej Lepper nie zyje! 09.08.11, 20:02
      Nie wiem wiele o "o ludziach majacych ksiezyc w skorpionie", ale faktem jest, że sprawa - bez względu na to, czy Andrzej Lepper zabił się został zabity - dotyczy śmierci. W jej cieniu nie można żyć pełnią życia. Czyż nie? Nie załatwi tego nawet określenie jej daty. Ja nie jestem specjalistą, więc swego czasu zerknąłem na yourdeathdate.info/data-a.php. Nie zmieniło to nic. A w Was, którzy zajmujecie się tym o wiele poważniej? Czekam na odpowiedź.
      • aarvedui znowu te linki reklamowe ? won stąd śmieciu 09.08.11, 20:34
        idź sprzedawać swoje śmieciowe linki gdzie indziej - no chyba że masz oficjalne zezwolenie adminów forum, w co wątpię.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka