zaden1 21.06.04, 12:12 kto cos konkretnego o tym wie , Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zaden1 Re: Punkty Arabskie 21.06.04, 13:33 wiem ze jest ich duzo , ze najczesciej wyznaczaja np godzine kontaktu , czyli jakby AS spodziewanej sprawy , ich wykaz jest w wielu programch , czyli dostep , jest , kiedys liczylam to ręcznie ,miałam tylko problem jak odjac wieksza sume od mniejszej zreszta do dzisiaj nie rozwiazany,,. no konkretne pytanie : jesli w horoskopie horarnym w domniemanym samobójstwie kobiety w 20 stopniu Koziorozca była obecna Wenus w II Domu a wiec w punkcie mordestwa to co , błedne wnioski policja jednak wysunela ??? czu potwierdza ze sama siebie zabila o t taki problem np , lub dlaczego w danej rodzinie , dokładne dane kilku osób a owe punkty nie potwierdzaja sie , literatura po angielsku odpada . Probowal sie zalogowac do Twojego serwisu , dostałam niezrozumiałam informacje kombinacja cyfr i liter jako haslo ?? co z tym dalej Odpowiedz Link
pantomass Re: Punkty Arabskie 22.06.04, 07:38 zaden1 napisała: > miałam tylko problem jak odjac > wieksza sume od mniejszej zreszta do dzisiaj nie rozwiazany Witaj Zacznijmy od tego. Tę samą długość ekliptyczną możemy wyznaczać na dwa sposoby np: 1. 15 stopni Byka; 2. 45 stopni od początku ekliptyki (0 Barana). Należy ciągle pamiętać, że początkiem ekliptyki jest 0 stopień Barana oraz to, że każdą tradycyjnie wyznacząną długość ekliptyczną możemy zamienić na długośc licznoną od 0 stopni Barana. Bez tego nie możemy zabierać się za wyliczanie punktów Arabskich. Drugą rzeczą, którą trzeba pamiętać, to to, że punkt 0 na ekliptyce jest równy 360 stopniowi na ekliptyce. Inaczej mówiąc: 0 stopień = 360 stopniowi; 45 stopień = 405 stopniowi. Jeżeli masz wykonać na przykład takie obliczenie: 45 - 260 to wystarczy, że do liczmy 45 dodasz 360. Wyjdzie nam z tego, że jest to 405, a według wcześniejszych założeń 45 i 405 stopień jest nazwą dla tego samego miejsca na ekliptyce. Czy już jasne? Pozdrawiam Pantomas PS. Co tych cyferek, które dostałaś w mailu, to należy je wpisać w pole hasło, a w pole login, wpisz swojego nicka, a potem przycisk "zaloguj". Odpowiedz Link