Dodaj do ulubionych

wskazówka

02.07.12, 20:50
Proszę o opinię. Po krotce. W moim życiu nie dzieje sie dobrze. Chyba jestem beznadziejnym przypadkiem. Wszystkie moje zwiazki rozsypuja sie. W sumie nie wiem dlaczego. Teraz tez sytuacja sie powtarza sad. Nie radze sobie juz z tym. Najgorsze jest to, ze nie wiem, jaka jest tego przyczyna. Moze to cos ze mna nie tak ? Slabo znam sie na astrologii, ale wiem, ze przechodze ciezki tranzyt saturna. Dodatkowo wciaz ciagnace sie stany depresyjne, lekowe itd. Co moze byc przyczyna tego, ze nie jestem w stanie utrzymac nikogo przy sobie dluzej, niz kilka miesiecy ? Moze ktos zechcialby spojrzec w moj radix i dac mi jakas wskazowke, co powinnam w sobie przerobic ? Moje dane 21.10.1975 godz 05.25 Warszawa.. Bede bardzo wdzieczna za wszelkie uwagi.
Obserwuj wątek
    • marinasun Re: wskazówka 02.07.12, 21:17
      Z Uranem w domu pierwszym, jesteś zapewne osobą która potrzebuje dużo niezależności. Do tego masz Jowisza na dsc. To ładny aspekt, ale może daje zbyt wielewink
      • ona_888 Re: wskazówka 02.07.12, 21:28
        Wlasnie ten uran to bardziej objawia sie jako nerwowosc niz jako potrzebe niezaleznosci. Zawsze bardzo mocno angazuje sie w relacje. Jowisz daje sporo osob mna zainteresowanych, nie oznacza to jednak ze z tego "korzystam"
        • lwi2 Re: wskazówka 02.07.12, 21:50
          Jak przeczytałam Twój wpis od razu pomyślałam, że musisz mieć do mojego podobny horoskop. I masz. 7 dom w Baranie, Mars w Raku. Mars symbolizuje ideał faceta, Mars w Raku nie jest zbyt mocny, raczej słaby bym powiedziała, tacy Ci się naprawdę podobają.
          Ale tacy się Ciebie boją.
          Oraz całkiem nie jest wykluczone, że Descendent atakuje Ci planeta Eris, to nowość astro, być może składa Cię się z Chironem na Descendencie, to znaczy taki układ, że wokół Descendentu w dość bliskiej odległości po obu stronach - ląduje na Descendencie (który symbolizuje związki). A tam Jowisz, jeszcze to potęguje. Co potęguje?
          Chiron to jakaś forma "cierpienia", a Eris to Bóg jeden raczy wiedzieć, ja wciąż nie wiem (tego to się baaardzo boją).
          Poza tym Ascendent masz dość "mocny", też Ci tam się "składa". Za silna z Ciebie kobieta żeby taki "Raczek" to przeżył.
          Nie mówiąc już o tym, że Jowisz-Mars-Wenus tworzą konfigurację kwintylową, to też coś musi znaczyć. Samo w sobie znaczyłoby duży talent do "wielkich miłości", a taki "Raczek" aż tak ambitny nie jest, żeby chcieć grać taką rolę trochę dłużej (może mieć wrażenie, że widzisz w nim więcej niż on jest w stanie dać i ... zmyka).
          A ta kwintylowa konfiguracja w połączeniu z tym Eris/Chiron co się na tym Jowiszu Descendentowym kumuluje, to chyba Twój "talent" do, no właśnie, żeby "Chironowo", czyli "cierpiąco" to odczuwać i przeżywać. A Eris to nie wiem, ale to jest na pewno największa "cholera", jeżeli jakoś atakuje Twój Descendent, to ją być uważała za "winną".

Lwi
          • ona_888 Re: wskazówka 02.07.12, 21:59
            Własnie raki mnie wcale nie pociągają. Sa jakies takie przewrazliwione jak dla mnie. Ja sama zbyt mocno odczuwam emocje, wiec nie dalibysmy razem rady. Wolę silnych facetow, takich, ktorzy mają tzw jaja. Z jednej strony potrzebne mi jest meskie oparcie, ale tez i wrazliwosc, czulosc. Bardzo cenie jednostki, z ktorymi moge pogadac na wszelkie tematy , ale na wyzszym poziomie. Facet musi miec klase, chociaz tez jakis luz i byc towarzyski, zabawowy. Ktos mi kiedys powiedzial, ze mam jakis aspekt, przez ktory idealizuje partnera. Ale nie pamietam czego to dotyczylo.
            • marinasun Re: wskazówka 02.07.12, 22:25
              Wyglądałoby na to, że mężczyzna powinien być zdecydowany nawet impulsywny ale jednocześnie opiekuńczy, wrażliwy a przede wszystkim rodzinny (Mars - władca dsc w znaku Raka). Mi by tu pasował ktoś spod znaku Byka z wpływami Barana (np. asc). Twój dsc wskazywałby na to, że przyciągasz Barany własnie.
            • princesswhitewolf Re: wskazówka 07.07.12, 19:11
              > Własnie raki mnie wcale nie pociągają. Sa jakies takie przewrazliwione jak dla
              > mnie.

Halo Halo. Tu mowi zenski Rak czyli baba z jajami. Co ciekawe z Ksiezycem w Rybach i Neptunem na Asc. Co ciekawe nie jestem bynamniej nadwrazliwa ani przewrazliwiona i nikt na to jeszcze nie wpadl aby mnie tak okreslic.

Pod uwage sie bierze calosc horoskopu. Dajze ty szanse i chlopom-Rakom
              • ona_888 Re: wskazówka 07.07.12, 20:14
                Alez ja to wiem z doswiadczenia. Wszystkich facetow rakow, jakich znam, tacy wlasnie są smile
                • princesswhitewolf Re: wskazówka 08.07.12, 10:52
                  > Alez ja to wiem z doswiadczenia. Wszystkich facetow rakow, jakich znam, tacy wl
                  > asnie są smile

ale to nie wynik samego polozenia Slonca w Raku, ale najczesciej maja slabego lub nieharmonijnego Marsa. Rak z mocnym Marsem to silny facet.

Sylvester Stallone ( slaby Merkury niestety), Harrison Ford, Tom Cruise, Tom Hanks czy morderca zon krol Henryk VIII- wszyscy to Raki.
        • marinasun Re: wskazówka 02.07.12, 22:00
          Ty "nie korzystasz", ale może osoby z Tobą związane i tak czują się zagrożone.

Przyjżałabym się Plutonowi w XII domu. Jak w ogóle go odbierasz? Masz jakieś nietypowe zdolności, wyjątkową intuicję?
          • ona_888 Re: wskazówka 02.07.12, 22:49
            Byl dawniej taki czas, ze rzeczywiscie przyciagalam glownie panow spod znaku barana. Ostatnio sa to jednak glownie osoby ze znakow ziemskich. Moj obecny partner, chociaz to jest juz raczej zwiazek na wymarciu, jest bykiem z ascendentem w lwie, ale i ksiezycem w koziorozcu. A co za tym idzie, powinien byc stabilny, dajacy poczucie bezpieczenstwa, ktorego tak szukam, lubiacy docenienie go itd. Ale ten ksiezyc jest tak chlodny, tak malo wylewny, zwyczajnie jest niedostepny emocjonalnie, co mnie w jakis sposob zniecheca... W dodatku merkury w baranie - ciety jezyk i dowcip, bywa porywczy. Jest bardzo specyficzny i trudny w obyciu, stad moje zle stany emocjonalne... Co do mojej intuicji czy zdolnosci... Zawsze pociagala mnie ezoteryka i psychologia, ale jak wiadomo szewc bez butow chodzi, zatem sama sobie kiepsko ze soba radze. Miewam rozmaite przeczucia, czesto jest tak, pomysle o kims i ten ktos sie odzywa do mnie lub sny, ktore najczesciej sa zlymi snami, i sie sprawdzaja...To tak w skrocie.
            • felutka Re: wskazówka 02.07.12, 23:46
              ona_888 napisał(a):

> > Ale ten ksiezyc jest tak chlodny, tak malo wylewny, zwyczajnie jest niedostepn
              > y emocjonalnie, co mnie w jakis sposob zniecheca...

No popatrz, Twój Księzyc również jest saturniczny smile odbiera kwadrat od Saturna i w dodatku z Barana, czyli znaku upadku Saturna więc sama widzisz...To co napisałas o partnerze możesz również odnieść do siebie tongue_out
              pozdr
            • princesswhitewolf Re: wskazówka 07.07.12, 19:17
              est bardzo specyficzny i trudny w obyciu, stad moje zle stany emocjonalne...

mysle ze przyczyna twoich problemow z facetami jest to ze jestes zbyt uzalezniona emocjonalnie od nich. Musisz stanac emocjonalnie na wlasnych nogach a nie byc kobieta-liana jakiej nastroj zalezy od warkniecia jakiegos samca.
              Powinnas miec wlasne zycie, a facetow powinnas nauczyc sie brac ze szczypta dystansu. Nie zasysaj ich oczekiwaniami i cierpieniem a racze lekko zlewaj. Zreszta nie ten to bedzie inny.
          • felutka Re: wskazówka 02.07.12, 23:38
            hej smile
            Opozycja Słońce(Waga)-Księżyc(Baran) pokazuje problemy w relacjach damsko męskich. Baran nie jest najwygodniejszym znakiem dla Ksieżyca gdyż jako planeta zimna i wilgotna z natury przebywa w gorącym i suchym środowisku smile Nie może się dobrze czuć co przekłada się na Twoje emocje, one są po prostu chore i bardzo Ci szkodzą, a koniunkcja Jowisza jeszcze je potęguje.. Słonce w upadku, też poważnie osłabione, opozycyjnie do Księżyca daje konflikt miedzy sercem a rozumem który jak to przy opozycji bywa najczęściej objawia się w bliskich związkach, w Twoim przypadku pozycje świateł w domach kątowych jeszcze to potwierdzają. Kwadrat Saturna do tej ścisłej opozycji czyli do obydwu świateł nakłada dodatkowe hamulce i ograniczenia:brak wiary w siebie i przekonanie, że nie zasługujesz na miłość, tym samym tłumisz uczucia partnera,nie wierzysz w nie...jednocześnie boisz się pokazać swoje...to nie jest miły aspekt dla obu stron. Kwadrat Wenus-Neptun wskazuje na idealizowanie partnera i jego niewłaściwy dobór, błędy, pomyłki i niedomówienia w bliskich związkach. Merkury osłabiony dwunastodomową pozycją mówi o problemach z porozumiewaniem się, chyba nie bardzo potrafisz wyrazić to, co cię boli i dręczy. Wenus w Pannie słabiutka, w upadku, jest bardzo wyrachowana, złosliwie liczy i kalkuluje...wszystko musi się opłacać; Uran w pierwszym domu nie znosi ograniczeń, Ty uwielbiasz wolność...napędzany trygonem od Marsa w Raku(również słaby bo w upadku) daje nagłą chęć uwolnienia się od wszystkiego i wszystkich, trzaskasz drzwiami i cześć...
            Aktualnie Saturn przewala Ci się koniunkcją po Asc i Słoncu aktywizując natalny półkrzyż, to nie może być ani łatwe ani przyjemne. Progresywny Mars R(wł Dsc) własnie 2 miesiace temu zmienił znak i poszedł do Bliźniąt więc to jest jakiś przełomowy okres odnośnie partnerstwa...coś się zmieni smile
            pozdrówki
            • ona_888 Re: wskazówka 02.07.12, 23:40
              Felutka, ale moj ksiezyc jest w byku...
              • felutka Re: wskazówka 02.07.12, 23:48
                Sorry, faktycznie, wskoczyła mi data 20 zamiast 21
                • felutka Re: wskazówka 03.07.12, 00:07
                  Twój Księzyc w Byku równiez odbiera kwadrat od Saturna smile Ty chyba trochę te swoje uczucia stawiasz na piedestale, wyolbrzymiasz...To co napisałam o Marsie i Uranie bez zmian, natomiast mamy inny kwiatek: półkrzyż Saturn-Księżyc-Uran, przy czym opozycja Księzyc-Uran jest często postrzegana jako aspekt, który nie pozwala właścicielowi horoskopu tworzyć trwałych więzi.
            • foudre Re: wskazówka 03.07.12, 00:23
              Jako właścicielka Księżyca w Baranie protestuję przeciwko diagnozowaniu "chorych emocji" takim osobom. Czy 1/12 ludzkości ma "chore emocje"? jak to zdiagnozowałaś?
              co to znaczy "chore emocje"? co to znaczy "po prostu chore emocje"? pisząc "po prostu" dajesz do zrozumienia, że to bardzo proste, a ja nijak tego pojąć nie mogę. po 5 latach studiów psychologicznych.
              Felutka, gdybym dostała od kogoś horoskop jak ten opisany przez ciebie, w którym aż roi się od uproszczeń, astrologicznych stereotypów, żeby nie napisać ostrzej, to na widok astrologa uciekałabym gdzie pieprz rośnie.
              • leyaxxi Re: wskazówka 03.07.12, 09:41
                W każdym znaku emocje są po prostu inne. Księzyc w Baranie akurat jest spontaniczny, czasem gwałtowny. Emocje wyrażane są impulsywnie. Czasem wybuchnie zanim pomyśli. Ale jak ze wszystkim ma to swoje dobre i złe strony. Księżyc w Baranie nie ukrywa emocji. Jest niecierpliwy. Chce wszystko pzrełożyć na działanie. Emocje poprostu go nakręcająwink
                Księżyc w Byku natomisat dla dobrego samopoczucia potrzebuje pewnej dozy komfortu. Irytuje się gdy go brak. Tu bardzo pasuje staropolskie powiedzenie "Polak głodny Polak zły"wink Bardzo ważna jest potrzeba bezpieczeństwa nietylko emocjonalnego. No i estetyka dostarczana zmysłom ogromnie ważna! Księżyc w Baranie to raczej co w sercu to najęzyku. Nie przywiązuje do tego zbytniej wagi. Traktuje ostre nieraz słowa jako coś zwyczajnego - było minęło. Księżyc w Byku czuje się zraniony, choć nie zawsze o tym powie. Będzie się coraz bardziej zamykał. Podobnie jak Ksiezyc w Koziorożcu. Tu z kolei nierzadko (nie wiem czy zawsze) występują zranienia z dzieciństwa, które wpływają mocno na cała emocjonalność. Czasem, bywa (zwłaszcza przy złych aspektach) trudny kontakt z matką.
                • foudre Re: wskazówka 03.07.12, 11:46
                  Emocje ze swej natury są neutralne. To my nadajemy im status negatywnych lub pozytywnych. Gniew jest neutralny, radość jest neutralna. Wyobraźmy sobie kobietę gnębioną przez męża - uśmiechającą się z radości i szczęścia. Wydaje się, że w jej sytuacji gniew będzie bardziej adekwatną emocją niż radość.
                  Emocje mogą odgrywać zbyt dużą rolę w życiu (np. nerwica), ale nie przypuszczam, aby to zależało od znaku posadowienia Księżyca. Choć nie znam żadnych badań na ten temat.
                  W przypadku zablokowania naturalnego (dla danego znaku) przepływu emocji - przyjrzałabym się aspektom Księżyca.
                  • leyaxxi Re: wskazówka 03.07.12, 13:10
                    Pełna zgodasmile
    • yoginka2 Re: wskazówka 03.07.12, 09:56
      Droga ona_888 :

przeczytaj jeszcze raz swoj wpis:

> W moim życiu nie dzieje sie dobrze. Chyba jestem be
      > znadziejnym przypadkiem. Wszystkie moje zwiazki rozsypuja sie. W sumie nie wiem
      > dlaczego. Teraz tez sytuacja sie powtarza sad. Nie radze sobie juz z tym. Najgo
      > rsze jest to, ze nie wiem, jaka jest tego przyczyna. Moze to cos ze mna nie tak
      > . Dodatkowo wciaz ciagnace sie stany depresyjne, lekowe itd. Co moze byc przycz
      > yna tego, ze nie jestem w stanie utrzymac nikogo przy sobie dluzej, niz kilka m
      > iesiecy ?

pierwsze co mi przychodzi na mysl, to to ze powinnas popracowac nad swoimi przekonaniami. Astrologia za wiele tu nie pomoze (moze Ci jedynie wskazac przyczyne, ale niczego nie rozwiaze ). Sama o sobie mowisz, ze jestes beznadziejnym przypadkiem. To jest do przepracowania na poziomie podswiadomosci. Obejrzyj film Sekret, przeczytaj pare ksiazek nt. pracy z podswiadomoscia i przekonaniami. Na pewno nie zaszkodzi, a nuz pomoze ? smile

Pozdrawiam Cie serdecznie i zycze wszytskiego dobrego dla Ciebie !
      Yoginka
    • foudre Re: wskazówka 03.07.12, 12:17
      Wątki odnośnie związków w twoim horoskopie:
      Jowisz na descendencie
      Chiron w VII domu opozycja Słońce w I - w kwadraturze do osi MC/IC
      Księżyc w VII domu w opozycji do Urana w I - w kwadraturze do Saturna w X (półkrzyż)
      Księżyc w koniunkcji z vertexem na szczycie palca bożego (z Neptunem w II i Merkurym z Plutonem w XII)
      Twój 7 dom (a szczególnie Księżyc) wytrzymuje spore obciążenia, stąd te stany depresyjne i lękowe, o których piszesz. Półkrzyż Saturn, Uran, Księżyc jest sporym wyzwaniem. Jednak zauważyłam, że każda planeta z tego półkrzyża odbiera trygon (Księżyc w trygonie do Wenus, Uran w trygonie do Marsa, Saturn w trygonie do Neptuna). To wielkie wsparcie przy realizacji wyzwań półkrzyża. Wyzwanie dotyczy oczywiście VII domu oraz I, X i IV (puste ramię półkrzyża). Jeśli szukasz przyczyn, dlaczego twoje związki się rozsypują, musisz przyjrzeć się, jak funkcjonujesz w życiu w dziedzinach opisanych nie tylko przez VII dom, lecz także I, X i IV.

Napisałam do ciebie na priv.
    • lwi2 Re: wskazówka 03.07.12, 14:21
      Jeszcze z takich stereotypów, to zarówno Mars, jak i Słońce wyobrażają w horoskopie kobiety jej ideał faceta, nawet z tego co piszesz coś w tym jest. Obie planety są słabe w znakach w Twoim horoskopie, czyli może jednak "słaby" facet, żeby relacje nie były "słabe"? Pomyśl.
      Teraz Mars wkroczy do znaku Wagi, będzie okazja, żeby doprecyzować godzinę urodzenia i ustawić pewnie Ascendent (jego przejście przez Ascendent powinno być widoczne).

Lwi
    • romy_sznajder Re: wskazówka 03.07.12, 16:50
      Uran w opozycji do Ksiezyca, Mars w Raku....
      Moze sprobuj zwiazac z sie kobieta?
      A jesli jestes absolutnie hetero, to z pilkarzem ( Mars w Raku typowy dla nich [power w nogach], a Twoj desc w sportowym Baranie). Moze poszukaj sportowca.

Tak ogolnie, to ktos z gorujacym Saturnem i Sloncem niemal na asc tylko na tranzycie Saturna moze powiedziec o sobie, ze jest nieudany, czy nieuleczalny. To na ogol udane osoby, ktore wiedza kim sa i czego chca... (ze znanych mi kilku przypadkow).

Za to Jowisz w Baranie na desc moze dawac jakas klotliwosc, potrzebe dominacji, moje na wierzchu, ja powiem glosniej itd...
      • leyaxxi Re: wskazówka 03.07.12, 17:57
        romy_sznajder napisała:

> Za to Jowisz w Baranie na desc moze dawac jakas klotliwosc, potrzebe dominacji,
        > moje na wierzchu, ja powiem glosniej itd...

Albo przyciagać takie osoby do siebie.
        • romy_sznajder Re: wskazówka 04.07.12, 00:05
          > Albo przyciagać takie osoby do siebie.

Oczywiscie, w przypadku descendentu, ktorego dzialania sobie lubimy nie uswiadamiac, podobne przyciaga podobne.
          W tym przypadku wyswiechtane powiedzenie "swiat to lustro" idealnie oddaje istote rzeczy.
          • ona_888 Re: wskazówka 07.07.12, 17:49
            Dziekuje bardzo za wszystkie uwagi i wpisy. Wiele myslalam o tym, co napisalyscie i chyba wiem juz, nad czym powinnam pracowac. Teraz tylko musze sie zaprzec i wierzyc, ze mi sie uda smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka