janou 12.11.12, 19:34 Slonce,Ksiezyc w koniunkcji z Merkurym wladca asc. i II domu ,co to moze znaczyc? z gory dziekuje synastria Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marinasun Re: 13.11.2012 now i eklipsa 13.11.12, 09:04 Znalazłam takie stwierdzenie: "Zaćmienie na Merkurym, który w astrologii ma charakter neutralny. (...) Eklipsy słoneczne są stawiane na jednym z czołowych miejsc jeśli chodzi o generowanie silnych zwrotów. To jakby zaćmienie świadomości (Słońce) przez emocje (Księżyc). Te oczywiście mogą być pozytywne lub negatywne" Przypomniałaś o eklipsach. Teraz mamy nów i zaćmienie całkowite Słońca w Skorpionie. Mnie jeszcze bardziej interesuje półcieniowe zaćmienie Księżyca, które będzie miało miejsce pod koniec listopada tj. 28. Będzie to odwrócenie sytuacji z 4 czerwca br., bo pełnia, która się z nim wiąże wypada na tej samej osi znaków: Strzelec Bliźnięta ( u mnie ic i mc) jak wówczas. Jest to też interesujące z punktu widzenia Polski i jej głowy państwa - Księzyc na Słońcu BK opozycja Słońc i to zaćmienie. W czerwcu było odwrotnie i wtedy mieliśmy oświetlenie Polski, wsparcie władzy - Słońce (zaćmienie Księzyca mogło jednak świadczyć o zaćmieniu ludu/społeczeństwa, które Księżyc reprezentuje). Co się działo? Polska w blasku EURO Obecnie sytuację mamy odwróconą. Ciekawe... Odpowiedz Link
jasmina.0 Re: 13.11.2012 now i eklipsa 13.11.12, 10:16 Ciekawa jestem jak u mnie się zrealizuje ten w sumie krótki tranzyt nowiu. Ten now siedzi mi ściśle na IC ( opozycja do MC) i robi ścisły kwadrat do Słonca w 12 -tym i trygon do Marsa w 8-mym w Rybkach. Dodatkowo tworzy koniunkcję ( sep.slabszą) z Księżycem w Skorpionie 4 dom. Uaktywnia mi tym samym wszystkie wodne domy, dwa znaki wodne i ważne punkty horoskopu. Może doznam jakiegoś "olśnienia"? Może jakies wrózby czy coś? Odpowiedz Link
lwi2 Re: 13.11.2012 now i eklipsa 13.11.12, 18:55 Najdokładniejszy aspekt tego zaćmienia to kwinkunks do Eris, w 21.53. Barana jest teraz Eris, zaćmienie w 21.57. Skorpiona. Katastrofa Smoleńska miała Eris w 21.33., Lilith 21.13. Wodnika, Westa 21.40. Lwa, czyli ten 22 stopień znaków był istotny. Lwi Odpowiedz Link