Dodaj do ulubionych

trazyt planet z 5 domu

03.01.13, 21:52
U mnie teraz nagromadzenie tranzytów z 5 domu. Nie wiem co o tym sądzić- dzieci ( wnuki), twórczośc, loteria,? Fajnie byłoby gdyby to był 5 dom np. w Lwie ale niestety jest w Koziorożcu.
Tranzyt Sun sekstyl Moon ( natalnie kwadrat).
Tranzyt Merkury trygon Merkury ( natalnie Merkury wladca horoskopu w 1-szym).
Tranzyt Wenus sekstyl Neptun ( natalnie słabiutki trygon) i tranzyt trygon do koniunkcji Pluto/ASC.
Za chwilkę dołączy do tej kompanii w 5 domu tranzytujący Księżyc robiąc trygon do Pluto/Asc, a potem zaraz do Jowisza i Merkurego (nat w koniunkcji).

Chyba powinnam się cieszyć. Wszak to 5 dom, ale nie wiem czy napewno - wnuki może ale bez szczęśliwości, bo są różne powody aby tak było. Tworczością i sztuką się nie zajmuję bo moja praca wg mnie raczej jest prozaiczna i w tym względzie raczej skrzydeł nie rozwinę. Loteria - naiwnych nie sieją.
Nie wiem co o tym sądzić o tym nagromadzeniu dobrych tranzytów z 5 domu w Koziorożcu.
Obserwuj wątek
    • leyaxxi Re: trazyt planet z 5 domu 03.01.13, 23:34
      zawsze obsadzony 5 dom w Koziorożcu wydawał mi się szczególnie trudny do zrozumienia, bo jak tu Koziorożca skojarzyć z zabawą, radością. Chociaż dzieci już tak, bo to radość wymagająca wysiłku, twórczość wymagająca dyscypliny też jak najbardziej, ale czy toś kto ma 5 dom w Koziorożcu może doświadczać nieograniczonej niczym beztroski, radości. Pewnie tak, ale...
      • jasmina.0 Re: trazyt planet z 5 domu 04.01.13, 11:26
        Napisalam że w Kozie bo prawie wszystkie tranzytujące planety sa już w Kozie w moim 5 domu. Ale dom 5 u mnie zaczyna sie w ostatnich stopniach Strzelca i obejmuje rownież pare stopni Wodnika.
      • ksieznapodolska33 Re: trazyt planet z 5 domu 07.01.13, 10:14
        Cześć, sama jestem bardzo ciekawa, jak objawia się wpływ 5 domu w Koziorożcu.
        Ja mam 5 dom w Raku i Lwie, i sama się zastanawiam, jakimi cechami obdarzają mój 5 dom Myślę, że - oprócz tego, że mam córkę (Księżyc) to jedną z dziedzin, gdzie się twórczo wyżywam, jest kuchnia (Rak).
        Zazwyczaj podczas szybkich tranzytów przez ten dom... idę na imprezę wink
        Twórczość? Ja sama maluję hobbystycznie, ale podczas przejścia planet przez mój 5 dom nie zauważam szczególnego natężenia natchnienia smile
    • aarvedui Re: trazyt planet z 5 domu 06.01.13, 19:15
      nagromadzenie tranzytów szybkich planet zdarza się raczej często. jeśli nie aktywują tranzytów wolnych - to zazwyczaj mało kto zauważa jakieś niespotykane efekty.

efekty tranzytów już minęły - i jak? stało się coś ?
      • jasmina.0 Re: trazyt planet z 5 domu 09.01.13, 22:50
        Nie wiem czy to co się dzieje ma związek z tymi tranzytami ale:
        Sekstyl Słońca do Księżyca objawił się tym, że rozżalilam się i puściły mi nerwy w zaciszu domowym - musiałam się wypłakać w samotności (po co ja to piszę tutaj?).
        Merkury kontra Merkury - trygon wcale nie był przyjemnym tranzytem- po wypłakaniu się zaczęlam rozstawiać ludzi po kątach i ..... no nie było fajnie bo postąpiłam wbrew swoim zasadom stwarzania "rodzinnej" atmosfery w pracy i powiedzialam, że mogą się zwolnić wszyscy od jutra- po prostu nerwy mi puściły.
        Wenus w sekstylu do Neptuna spowodował, że poczułam w środku żal i "wyrzuty sumienia", że przecież wszyscy mają problemy i "powinnam je zrozumieć". (Chole....a w imie czego powinnam? Nie wiem!).
        Trygon Księżyca do koniunkcji ASC/Pluto "wziął mnie w garść" i staram się odciąć od problemow innych mówiąc sobie - to ich problemy, a ja mam swoje. Nie jest to dla mnie latwe bo całe zycie zawsze ktoś na mnie "wisiał" i oczekiwał pomocy a moja współczująca Wenus dawała się w to bagno wciągnąć.
        Pluto tranzytując mój 5 dom, ale już bez ścisłych aspektów spowodował, że znów wysłałam lotka i wygrałam 4-kę- nieduże pieniądze ale zawsze cieszą. Poza tym Pluto w 5-tym "sprowadził" informację, że prawdopodobnie zostanę babcią ( och! pomimo jakiejś tam radości jakie fatalne słowo-bo w sumie nie wyglądam! Mogę być jak najbardziej babcią ale kurczę bez tej fatalnej nazwy.) - czyli objawił się książkowo. Oczywiście nie obywa się to bez komplikacji rodzinnych. U mnie to norma i już powinnam przywyknąć ale jakoś nie mogę.Pluto zawsze przynosił mi dzieci - najpierw moje a teraz w zasadzie też prawie "moje".
        W stanie ducha, w której obecnie się znajduję ( Neptun koniunkcja DSC) nie jest to niestety pełna radość.

Tranzyt jeszcze trwa (mam dość obszerny ten 5 dom) więc zobaczymy co jeszcze?

• ksieznapodolska33 Re: trazyt planet z 5 domu 09.01.13, 22:56
          5 dom: hazard i dzieci. No tak smile
          • jasmina.0 Re: trazyt planet z 5 domu 09.01.13, 23:20
            ksieznapodolska33 napisał(a):

> 5 dom: hazard i dzieci. No tak smile
            ------------------------------------------------
            No właśnie objawia się to książkowo. Tranzyt Pluto przez 5 dom trwa trochę. Książkowo to m.in.sprawy dzieci. Ponieważ jestem jednakże w wieku powiedzmy po produkcyjnym to wiedziałam, ze jakieś może wnuczki sie pojawią - 15 lat w jednym domu to długi okres czasu. Będąc zwolenniczką teorii reinkarnacji tym bardziej fajnie.
            Hazard- staram się kontrolować. Bardzo! Pluto na ASC mi pomaga. Ale czasem zdarza mi się jakieś, no....... jakieś zupełnie nie racjonalne działanie.

W sferze biznesu i finasów totalny rozpiź..... Uran kontra Wenus itd. Strasznie jestem zmęczona (ASC Panna), tym dziadostwem które mnie dopadło. Może to jakas karma, ktora muszę przerobić????? Staram się jakoś sobie to wytłumaczyć, bo inaczej chyba bym zwariowała.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka