Dodaj do ulubionych

Tranzyty ślubne i poślubne:-))

01.08.13, 21:21
Moja znajoma niedawno wychodziła za mąż. W dniu ślubu Pluton w zerowej koniunkcji na jej MC i balansuje tam nadal,jednocześnie na jesiennej kwadraturze Plutona z Uranem/jej Uran trtanzytuje dom 12/ Saturn tranzytujący jej 7 Dom utworzy koniunkcję z natalnym Plutonem w tymże domu siódmym. Taki sam tranzyt u jej partnera tylko kilka tygodni wcześniej. Oboje przeżyją kilka miesięcy po ślubie ,w odstępie kilku tygodni, ten sam tranzyt Saturna w Skorpionie do urodzeniowego Plutona w Skorpionie w domu siódmym u obojga bo mają koniunkcję Ascendentów. U niej jednocześnie ten Pluton na MC .Czym to może „zaowocować”? Pierwszy ,poważny kryzys? Ich związek nieformalny wszedł w siódmy rok,uwieńczyli go ślubem przy tranzytującym Saturnie każdego z nich w domu siódmym. Kryzys zdrowotny u niej?
Ma problemy ze zdrowiem,zmartwiły mnie te tranzyty,znam oboje od dawna.
A może jakiś pozytyw? Ona akurat ukończyła studia,może praca,której szuka?
Obserwuj wątek
    • aarvedui Re: Tranzyty ślubne i poślubne:-)) 02.08.13, 00:14
      takie motywy Plutonowo-Saturnowe w powiązaniu z MC i 7 domem, to ewidentne wskaźniki pewnego dojrzewania - więc albo ludzie - w swoim i społecznym mniemaniu - dojrzeli, i dlatego się pobierają.
      albo powierzchownie rozumieją dojrzewanie i pobierają się, "bo tak wypada i chce rodzina i ludzie tak robią" i proces dojrzewania jeszcze przed nimi, a w nim pewnie kilka kryzysów.
      • leyaxxi Re: Tranzyty ślubne i poślubne:-)) 02.08.13, 09:53
        Może ten związek da jej siłę do działania, będzie zmieniał podejście do tego co w życiu ważne. 7 dom i Saturn - byłabym za tym, że to dojrzałość związku przynosząca naturalne ograniczenia w kontaktach z innymi.
        • gronia10 Re: Tranzyty ślubne i poślubne:-)) 02.08.13, 12:14
          Może to dobry trop? Pluton na MC- zmiana relacji z matką,która już jej zapowiedziała,ze koniec dofinansowania ,a Saturn w 7 D. u obojga to może rodzice z obu stron,zmęczeni dofinasowywaniem młodych? Rodzice jako otwarci wrogowie,dyscyplinujący?Jak nie wiadomo o co chodzi to zawsze o kasęsmile).
          • princesswhitewolf Re: Tranzyty ślubne i poślubne:-)) 07.08.13, 13:00
            Sam Saturn w 7 domu w momencie slubu to dobry znak. Saturn dobrze sie czuje w 7 domu i raczej wnosi tranzytem pewna trwalosc zwiazku ( zakladam ze nie ma innych paskudnych czynnikow).

A Pluton to raczej powolna transformacja zyciowa a nie nagle wydarzenia. To transformacja zycia zawodowego.

• gronia10 Princesso , 08.08.13, 09:20
              hm,znowu z rodziny mam przypadek,wprawdzie tylko jeden,ze Saturn w 7 , w dniu slubu,dokladnie po 7 latach zaowocował ..rozwodem !! Tak,to urok astrologii,ze jeden aspekt moze się rozładować na sto sposobów jednak.
              Pluton-moj wujek miał lata powolny tranzyt Plutona przez 12D.lecz gdy wszedl zerową koniunkcją na jego Asc. dostał zawalu serca,przezył ale zmieniło to jego życie całkowicie,inny tryb życia,dieta.I tu u mojej kolezanki widzę analogię-coś narastało lecz ta zerowa koniunkcja z MC musi się wyładować, z tego co wiem, po weselu jakiś incydent rodzinny sprawił,ze nagle zerwała całkowicie relacje z jedną z osób w rodzinie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka