Dodaj do ulubionych

czy on wyleci

06.08.13, 22:37
Pewna kobieta postawiła mi pytanie czy X wyjedzie/chodzi o daleka podróż;na inny kontynent/i czy wróci czy tam zostanie?Kobieta pyta o swego partnera,który ma wylecieć jutro na pogrzeb matki.Facet jest alkoholikiem i sporo pije,obecnie też jest pijany... bilet kupiony na jutro,a on nietrzeźwy...pytanie postawiłam dzisiaj o 21 08 w Warszawie.Pytającą to wiadomo I dom /w Rybach/a jego symbolizuje/VII dom/ Merkury w Raku na szczycie XII domu/Regiomontanus.Na Asc jest Wenus w Pannie/władczyni VIII domu/. dalej Saturn i węzeł pół. na szczycie II domu, stopień przed nowiem.Z uwagi na to iż sygnifikatorem IX domu jest też Merkury/Bliźnięta/wzięłam pod uwagę Jowisza jako naturalnego sygnifikatora dalekich podróży.Kiepsko z aspektami. Lilly pisze,że źle rokuje gdy światła znajdują się w tej samej sferze.Praktycznie jest noc i światła nocy nie ma, jest nów.Generalnie horoskop jest ponury,jedyna nadzieja to to, że żywiołem ognia w nocy włada Jowisz.Wenus władająca VIII domem/ min.rytuałów/ stoi przy Asc.czy to wystarczy Waszym zdaniem by ten mężczyzna dotarł jednak na pogrzeb matki? Merkury za trochę zmieni znak znajdzie się w trygonie ognia, którym w nocy rządzi Jowisz?.Jeżeli ktoś ma ochotę zerknąć i rzucić jakąś uwagę będę wdzięczna.Gdy sprawa się rozstrzygnie, poinformuję.
Obserwuj wątek
    • acrux_79 Re: czy on wyleci 09.08.13, 22:47
      Nie mam zbytnio czasu, by usiąć nad interpretacją, ale to jest klasyczne zapytanie "zostać, czy wyjechać".

Tajemniczy "on" będzie sygnifikowany przez dom siódmy.

Teraz trzeba sprawdzić:
      a) kondycję władcy domu siódmego i pierwszego. Jeśli lepsza jest pierwsza opcja - ZOSTANIE, jeśli lepsza jest druga - WYJEDZIE.
      b) posadowienie planet w domach I - VII, jeśli benefiki są w domu VII - zostanie, I - lepiej by wyjechał. Analogicznie malefiki. W VII - jest mu źle, niech jedzie. W I - niech nie ryzykuje wyjazdu.
      c) sprawdzić, czy Księżyc aspektuje do władcy domu VII aplikacyjnie (lepiej zostać), czy separuje (lepiej wyjechać), oraz władcy domu I - aplikacja (lepiej wyjechać), lub separacja (lepiej zostać). Ważne jest też, w jakiej kondycji jest władca domu I czy VII, bo jeśli w fatalnej, to trzeba nieco zweryfikować prognozy
      d) posłużyć się Węzłami Księżycowymi, może się zdarzyć, że Wstępujący albo Zstępujący znajdzie się w określonych domach

To tak mniej więcej by wyglądało. Warto też przy okazji spojrzeć na kondycję Jowisza i Merkurego. Ostatecznie, to też wyjazdy. I jak zwykle ważny jest Księżyc. Próżny kurs oznacza - nic nie robić.

Pzdr
      • tamara401 Re: czy on wyleci 10.08.13, 09:46
        Dzięki za cenne uwagi, a propos ;człowiek ten wyleciał choć nie dotarł na miejsce o pierwotnie ustalonym czasie doleciał 14 godzin później na razie nie mam informacji z jakich to powodów nastąpiła taka zwłoka.W każdym razie jest na miejscu w Johannesburgu.O tym czy wróci jak tylko będę miała informacje dam znać.Przyznam,że trochę inaczej kombinowałam, ale też muszę dodać iż w kwestii horarnej jestem zielona/no może nie końca, raczej teoretyczna jak praktyczna/,gdyż są to moje pierwsze poważne próby interpretacji wydarzeń.Nie chcę nadużywać Twojej uprzejmości,ale mógłbyś zerknąć na horoskop/w wolnym czasie/ i zaprezentować swój tok myślenia na konkretnym przypadku,nie chodzi mi o ostateczny werdykt czy on wróci czy nie lecz raczej ten ciąg myślowy.Z tego co ja wiem o tym człowieku to źle tu nie ma jego partnerka/raczej miłościwa opiekunka/ jest zamożna i dobra/ma u niej jak u Pana Boga za piecem/ ale... pije więc do końca szczęśliwy nie jest.Powodem wyjazdu była śmierć matki/bynajmniej tak podaje/ .Merkury jako jego sygnifikator na moment postawienia pytania zamierzał zmienić znak,czy to może być kluczem do odpowiedzi?
        • acrux_79 Re: czy on wyleci 10.08.13, 09:59
          Oj. niestety, teraz trzeba by było zadać inne pytanie i przeformułować bo tamto już "spełniło się" (tj wyleciał).
          Nie wiem, czy teraz pytanie brzmiałoby - "czy wróci?". A może to nie jest prawidłowe pytanie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka