nuvvo 19.08.13, 13:19 czy ktos z was mial kiedys okazje miec slonce na mc w solariuszu? podzielcie sie doswiadczeniami. ja solarusz jak do tej pory odbieram tylko symbolicznie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bew-is Re: slonce na MC w solariuszu 19.08.13, 13:44 Miałem kilkakrotnie. Za każdym razem było to w okresie, gdy przygotowywałem wystawę (pracuję w muzeum) co wiązało się z dużym medialnym szumem w trakcie jej otwarcia (radio, telewizja, prasa). Często to Słońce na MC było w koniunkcji z Wenus. W moim horoskopie Słońce natalnie jest w domu VIII w koniunkcji z Księżycem (nów) Neptunem i Saturnem. Słońce rządzi domem VII. Wenus jest w koniunkcji z Marsem na wierzchołku VIII domu. Słońce natalnie jest w znaku Wagi. nuvvo napisała: > czy ktos z was mial kiedys okazje miec slonce na mc w solariuszu? > podzielcie sie doswiadczeniami. > ja solarusz jak do tej pory odbieram tylko symbolicznie. > > Odpowiedz Link
aarvedui Re: slonce na MC w solariuszu 19.08.13, 14:42 czy aspekty wiązały się jakoś z osobistym sukcesem w wystawie, losami wystawy otwieranej/prowadzonej przez Ciebie ? Odpowiedz Link
bew-is Re: slonce na MC w solariuszu 19.08.13, 17:04 Wystawy były na ogół dobrze przyjmowane, ale nie wiązała się z nimi jakaś nadzwyczajna gratyfikacja finansowa. Po prostu przez jakiś czas stawałem się "widoczną osobą", udzielałem wywiadów, występowałem w telewizji, brałem udział w audycjach radiowych na tematy związane z moją wystawą. Zdarzało mi się występować jako ekspert (telefony od specjalistów z innych miast). Organizowałem zajęcia młodzieży na tych wystawach. Więcej satysfakcji dostarczało mi samo ich przygotowywanie - liczne kwerendy w muzeach i archiwach oraz bibliotekach. Było to dla mnie ogromnie ciekawe doświadczenie. Poznawałam wiele nowych rzeczy. Było to związane z rozwojem osobistym. Sprawdziłem - przy pierwszej wystawie ( temat narzucił mi mój szef a więc nie było to do końca to, co mnie interesowało) miałem koniunkcję Wenus, Księżyca i Jowisza w X domu. Awanse (między innymi na kustosza) ale też i inne znaczące podwyżki finansowe sygnalizowały u mnie koniunkcje Księżyca z Jowiszem lub też Wenus w VI domu. Było to na tyle regularne, że nawet gdy nie oczekiwałem podwyżki, przy takich sygnifikatorach w VI domu ona zawsze następowała. Najzabawniejsza była sytuacja, gdy miałam koniunkcję Księżyca z Jowiszem w VI domu , ale wyjechałem do USA i urodziny spędziłem w NYC (zmieniło to mój solariusz). Po powrocie dowiedziałem się, że były podwyżki, ale ja jej nie otrzymałem , bo byłem w tym czasie w Stanach. aarvedui napisał: > czy aspekty wiązały się jakoś z osobistym sukcesem w wystawie, losami wystawy o > twieranej/prowadzonej przez Ciebie ? Odpowiedz Link
nuvvo Re: slonce na MC w solariuszu 21.09.14, 23:30 Blad, aktualnie solariusz na 2013 rok okazuje sie zupelnie odmienny. Tak na miejsce urodzenia jak na miejsce zamieszkania. Z czego moze to wynikac? Odpowiedz Link
aarvedui Re: slonce na MC w solariuszu 22.09.14, 01:41 a skąd mamy wiedzieć jaką metodą generujesz solariusz ? samodzielnie z efemeryd nie korzystasz na pewno, więc jakiś program i jakaś procedura. mamy sobie zgadnąć ? Odpowiedz Link