Dodaj do ulubionych

Pełnia wypadła w I domu i Neptunie..

22.06.14, 17:26

Witam,

Od jakiegoś czasu układam swoje sprawy działam metodycznie wg planu a tu..zonk.
Pewien marazm się wkradł właśnie od 13.06 tzw jeszcze wtedy nie byłam "opętana' przez pewne myśli.
Dopiero teraz zdałam sobie sprawę że ponad tydzień temu wypadła pełnia dokładnie na moim Neptunie.
Zaczęłam myślami wracać do pewnej sprawy, osoby.
Działałam wg planu a tu uczucia, coś z przeszłości zaczęło dawać znać o sobie.

Jak to jest z pełnią?

Przyznam że nigdy nie obserwowałam jej działania na tyle mocno.
Bardziej skłaniałam się ku temu że to tranzytujący Neptun robiący kwadrat do Wenus za tym stoi co też jest możliwe teraz zaczyna się zbliżać w kolejnym przejściu.

Obserwuj wątek
    • acrux_79 Re: Pełnia wypadła w I domu i Neptunie.. 23.06.14, 13:19
      Absolutnie pełnia na Neptunie urodzeniowym nie mogła dać takich efektów, jak przez Ciebie opisane. Pełnię na Neptunie zaliczyła spora ilość osób, które urodziły się parę tygodni przed i za Tobą. Ja również do nich należę (2 stopnie różnicy między pełnią a Neptunem).

Zdecydowanie już prędzej Neptun/Wenus.
      • judytta Do Acrux_79 23.06.14, 19:02

Serdecznie dziękuję za odpowiedźsmile)
        Już byłam skłonna właśnie tą pełnię za to obwiniać.
        Dodam że 13.06 jeszcze ważne sprawy załatwiałam a 14-15.06 był to weekend i 14go mała wycieczka się jednodniowa trafiła więc to też obstawiałam za tzw "wypadnięcie z rytmu".
        A już ten cały tydzień od 16.06-22.06 totalne rozleniwienie co też bardzo mnie wkurza a w myślach gra tylko jedna melodia.
        tego właśnie nie lubię w tranzytach neptuna jako posiadaczka Asc w Strzelcu z Neptunem w I domu ( na szczęście nie w ścisłej koniunkcji) ale jednak On tam jest odczuwam tranzyty tejże planety.
        Też tranzyty Urana się uruchomiły tzw w trygonie do ASC i koniunkcja do natalnego IC więc ogólnie jest ciekawie a zwłaszcza trygon działa pozytywnie.
        I tylko on może być a Neptuna bee... wyrzucićwink

Pozdrowieniasmile))
        • acrux_79 Re: Do Acrux_79 24.06.14, 02:40
          Zwraca uwagę, że jeśli mamy jakąś planetę dominująca w kosmogramie (zwłaszcza w bliskości do osi), to czasem przesadnie reagujemy na wpływy do niej. Przykładowo czyjś Księżyc na MC może obligować, żeby zmianę pracy czy zajęcia dopasować do pełni, lub nowiu. Faktem jest, że obecność tegoż Księżyca będzie prowokować do tego typu reakcji i interpretacji. Jednocześnie, jeśli Neptun jest w domu pierwszym, to bardzo możliwe, że na wszelkie tranzyty planet, w tym szybkich, do niego, będzie się też przesadnie reagowało smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka