Dodaj do ulubionych

NASZE MEDIUM COELI i PLANETY W JEGO POBLIŻU

26.09.04, 09:45
Podobno planety stojące najbliżej MC mówią nam o tym jacy w życiu będziemy i jacy obecnie jesteśmy. Podobno Im więcej planet w tym miejscu tym większą rolę w histori ludzkości odegramy(?).

Skoro w moim MC stoi SATURN we LWIE czy to się przypadkiem jakoś ze sobą nie kłóci . Bo LEW sprawia że z reguły chce się stać zawsze na pierwszym planie - a SATURN jakby temu przeczy, bo jest chłodny ,zdystansowany i asekuracyjny. Czegoś tu nie mogę zrozumieć. Poza tym SATURN jest bombardowany KWADRATURAMI: URANA,JOWISZA oraz LILTH (szczegolnie ten ostatni aspekt przyciaga moją uwagę LILTH w takim aspekcie z SATURNEM to chyba nic pomyślnego?) oraz opozycją z WENUS co może wprowadzać wiele chłodu stosunki damsko-męskie(to by się nawet sprawdzało). Jedyne osłodzenie to TRYGON z NEPTUNEM oraz KONIUKCJA z MC. Czy w związku z tym te kwadrtury bombardujące SATURNA sprawiają że cała jego rola w HORSKOPIE sprowadza się na niekorzyść ?
Mam wrazenie również że ów chłodny SATURN wywiera silny wpływ na moją twórczośc w której dominuje smutek,ból, wyobcowanie oraz strach.

Jak u Was wygląda MC ? I co ogólnie o w.w temacie sądzicie ?
Obserwuj wątek
    • anahella Re: NASZE MEDIUM COELI i PLANETY W JEGO POBLIŻU 26.09.04, 20:25
      anhviet napisał:

> Skoro w moim MC stoi SATURN we LWIE czy to się przypadkiem jakoś ze sobą nie

> óci . Bo LEW sprawia że z reguły chce się stać zawsze na pierwszym planie - a
      S
      > ATURN jakby temu przeczy, bo jest chłodny ,zdystansowany i asekuracyjny.

Saturn na MC to jego naturalne polozenie. To jak Mars w 1 domu albo Wenus na
      Dsc.
      • neptus Re: NASZE MEDIUM COELI i PLANETY W JEGO POBLIŻU 27.09.04, 00:01
        Kwadratury do Saturna na MC działają napędzająco. Nikt sie nie drapie, gdy go
        nie swędzi. Możesz dzieki nim wiele osiągnąć, jezeli zechcesz z nich
        skorzystać. Kwadratury uwierają nie "po to", żeby uwierać ale żeby stymulować
        do zrobienia czegoś z tym, co uwiera.
    • dori7 Re: NASZE MEDIUM COELI i PLANETY W JEGO POBLIŻU 27.09.04, 00:59
      Lew na MC lubi, jak go widac z daleka... chocby i po wielkich literach w
      temacie postu tongue_out

Nie przesadzalabym od razu z historia i ludzkoscia, jeden z dobrym Mc bedzie
      prezydentem, inny szycha na wlasnym podworku - w kazdym razie na pewno bedzie
      ich raczej widac smile

Ja bym sie najbardziej przejela opozycja wenus na ic w wodniku - saturn w lwie
      na mc (a moze wenus wypada w koncowce raka albo poczatku panny?). Wenus ciagnie
      w jedna, saturn w druga strone.
      • potrek Re: NASZE MEDIUM COELI i PLANETY W JEGO POBLIŻU 27.09.04, 08:03
        Też mam Saturna na Mc ale w Wodniku. Jak napisał Neptus te kwadratury będą cię
        popychały do przodu i masz szanse osiągniecia sukcesu. Saturn na Mc u mnie
        objawia się tym że bardziej doceniam innych i często umniejszam swą pozycje
        zawdową wśród tych najlepszych.Opozycja Wenus na Ic do Saturna na Mc może
        wskazywać na całkowite poświęcenie dla osiągnięcia statusu (Saturn- Mc) kosztem
        przyjażni,miłości (Wenus ) i rodzinny - Ic.Przpuszczam że jesteś związany
        zawodowo z środowiskiem artystycznym ( Saturn -rzeżbiarz )( Mc-aktor)i co cię
        moze troche zmartwi to to że Saturn wszystko opóźnia, a więc twa kariera nie
        bedzie przebiegała tak jak kazdy młody człowiek maży.Lecz dopiero około 27-30
        roku życia zacznie coś ze skorupy Saturna się dopiero wyklówać.Wiek 36 - 42
        może dać dopiero pierwsze upragnione sukcesy zawodowe . Tak przynajmniej było
        to u mnie z Saturnem na MC w Wodniku.
        Co mogę doradzić. Smutek słabo się sprzedaje.Więc życze ci więcej pogody i
        jasnych kolorów-Wenus a mniej czerni-Saturn.
        • anhviet Re: NASZE MEDIUM COELI i PLANETY W JEGO POBLIŻU 27.09.04, 13:03
          Trafiles w 10!. Rzeczywiscie dla "kariery" posiwecilem sie strasznie. ROdzine mam mnie dosc. W sumie to nie mam "wykrystalizowanej" rodziny jeszcze ale... I dalej tak jak piszesz jestem w przedziale wiekowym 27-30 i dopiero po 6 latach ciezkiej pracy zaczyna cos sie wyklówać. Juz gdzies o tym czytalem ze w takim ukladzie "SUKCES" przychodzi pozno ale z reguly jest sie wtedy samotnym.
        • anahella Re: NASZE MEDIUM COELI i PLANETY W JEGO POBLIŻU 28.09.04, 20:52
          potrek napisał:

> Co mogę doradzić. Smutek słabo się sprzedaje.Więc życze ci więcej pogody i
          > jasnych kolorów-Wenus a mniej czerni-Saturn.

Pamiętaj, ze dom X jest domem slawy za zycia i po śmierciwink Smutek dobrze sie
          sprzedaje po smierci autorawink jak on nie uzyje to przynajmniej jego wnukiwink
    • astrofru Re: NASZE MEDIUM COELI i PLANETY W JEGO POBLIŻU 27.09.04, 12:45
      ..to, co znajduje się na MC jest jednocześnie często najwyżej położoną planetą
      w elewacji. Najwyżej położona planeta w elewacji z kolei często staje się
      dominantą, jeśli na ascendencie nic innego nie ma, albo władca asc jest w
      kiepskim położeniu. Tyle teorii. W praktyce planeta prze asc i MC rzeczywiście,
      w moim odczuciu, wskazuje na typ temperamentu i ogólny 'koloryt' postaci. Dla
      przykładu z osób publicznych - Michał Wiśniewski - Saturn przy MC, Mars na asc.
      Często można przeczytać, że Saturn w X domu - jeśli przynosi szybko wielki
      sukces, równie szybko może zwiastwać upadek (patrz: Hitler).
      Ja u siebie na MC mam Marsa, który jest współwładcą asc. w Skorpionie. Mars ten
      jest w sekstylu do Urana. I czasami sama nie wytrzymuję swojego własnego tempa,
      nie mówiąc już o otoczeniu, które za mną nie nadąża smile I pęd na karierę, jak
      najbardziej. Zasadnicznym antidotum na wszystko jest u mnie działanie
      (najchętniej z jasno wytyczonym celem i skonkretyzowane - Mars jest w Pannie).
    • amayah Re: NASZE MEDIUM COELI i PLANETY W JEGO POBLIŻU 27.09.04, 12:45
      Ponoc w pewnym etapie zycia, gdy juz saturn dalje o sobie znac w postaci
      zmarszczek i obfitego bagazu doswiadczen ;P , nasze MC staje sie naszym
      ascendentem. Niestety nie pamietam tematu dokladniej, nie pamietam nawet skad
      to wiem, a trzezwa jestem big_grin ...
      U mnie najblizej MC stoi plutonisko, ale jakos nie widze tej planety czynnikiem
      odgrywajacym wazna role. Jeszcze....
      Mc u mnie w wadze, okolo 5st. od plutona. Pluton w sekstylu z asc i neptunem
      oraz wenus , i w kwadracie do slonca. Ale ogolnie ciezko interpretuje mi sie
      plutona. Ostatnio nad nim pracuje bo tranzytuje mi asc, wiec na razie badam
      teren. Jak mnie cos najdzie to napisze jak to widze.

Pozdrowka!
    • anahella Re: NASZE MEDIUM COELI i PLANETY W JEGO POBLIŻU 28.09.04, 20:50
      Jeszcze jedno mi przyszlo do glowy.

mam na MC Slońce i Merkurego. To straaaasznie męczy, zwłaszcza Slońce. Raczek
      bidny chcialby sie na IC schowac a tu każą mu się wychylac na MCwink
    • anucha78 Re: NASZE MEDIUM COELI i PLANETY W JEGO POBLIŻU 28.09.04, 22:59
      ja rowniez mam Satruna przy MC (Lew)i rozumie go jako ciezką prace nad soba
      nic nie przychodzi lekko a Lew chce pochwal i uwilbienia
      do tego jeszcze umysl analityczny i techniczny
      • aarvedui Re: NASZE MEDIUM COELI i PLANETY W JEGO POBLIŻU 29.09.04, 08:11
        ja mam saturna i plutona w ścisłej kwadraturze do MC natalnie...
        wg. astrologii karmicznej takie położenie wskazuje na poprzednią krzywdę i
        odrzucenie jednostki przez społeczeństwo...
        jak sądzicie?
        • anahella Re: NASZE MEDIUM COELI i PLANETY W JEGO POBLIŻU 29.09.04, 09:58
          aarvedui napisał:

> ja mam saturna i plutona w ścisłej kwadraturze do MC natalnie...
          > wg. astrologii karmicznej takie położenie wskazuje na poprzednią krzywdę i
          > odrzucenie jednostki przez społeczeństwo...
          > jak sądzicie?

Sadzic mozna ale to przeciez nieweryfikowalnesmile
        • all2 Re: NASZE MEDIUM COELI i PLANETY W JEGO POBLIŻU 28.01.05, 01:52
          aarvedui napisał:

> ja mam saturna i plutona w ścisłej kwadraturze do MC natalnie...
          > wg. astrologii karmicznej takie położenie wskazuje na poprzednią krzywdę i
          > odrzucenie jednostki przez społeczeństwo...
          > jak sądzicie?

Karma jest nieweryfikowalna, ale faktem jest to co przejawia się w TYM życiu,
          skądkolwiek by się brało. Czy ta krzywda zdarzyła się w jakimś poprzednim
          wcieleniu, czy nie, ważne jest że właściciel takiego aspektu zachowuje
          się/czuje, jakby się zdarzyła - faktycznie może tu być jakiś niewytłumaczalny
          uraz do społeczeństwa z jego hierarchiami i chęć poprzestawiania tego
          wszystkiego po swojemu, nie przebierając w metodach.
          Zauważ też że kwadratura do MC jest zarazem kwadraturą do IC - rola rodziny,
          dziedzictwa, pochodzenia w tej postawie.
          Pod tym względem oś MC/IC jest podobna do osi węzłów.
    • teripolo Re: NASZE MEDIUM COELI i PLANETY W JEGO POBLIŻU 28.01.05, 01:38
      A księzyc w pobliżu MC to histeria? Bliźnięta.
      • all2 Re: NASZE MEDIUM COELI i PLANETY W JEGO POBLIŻU 28.01.05, 01:47
        Bliźnięta raczej nie histeryzują, tylko jak im coś nie pasuje, to idą gdzie
        indziej.
        Wielka zmienność w sprawach kariery i statusu. Może być kilka srok za ogon
        naraz.
        • dori7 Re: NASZE MEDIUM COELI i PLANETY W JEGO POBLIŻU 30.01.05, 16:09
          all2 napisała:

> Bliźnięta raczej nie histeryzują, tylko jak im coś nie pasuje, to idą gdzie
          > indziej.

Ida? raczej biegna truchcikiem w strone czegos nowego i ciekawszego smile)

> Wielka zmienność w sprawach kariery i statusu. Może być kilka srok za ogon
          > naraz.

I w ogole potrzeba czestych zmian, taki czlowiek bedzie nieszczesliwy tkwiac w
          jednym miejscu przez dluzszy czas. w idealnej pracy powinien byc ruch - sporo
          roznorodnych zajec, non-stop kontakt z ludzmi (najlepiej nie w kolko tymi
          samymi), czeste (choc niekoniecznie dlugie) wyjazdy i delegacje. Inaczej
          naprawde grozi frustracja i nerwowosc na pogarniczu histerii, zwlaszcza jesli
          nne elementy horoskopu daja do tego predyspozycje.
    • jerry.uk Cel zycia, powolanie 28.01.05, 16:01
      Ze wszystkich interpretacji Medium Coeli moje najwieksze uznanie wzbudzila Dane
      Rudhyar'a. Napisal on w "Lunation Cycle" ze MC wyznacza zyciowy cel czlowieka,
      jego powolanie. Polaczyl on to takze zgrabnie z gwiazdami, mowiac ze ZAWSZE MC
      celuje w jakas gwiazde i ta gwiazda bedzie dawala natchnienie takiemu
      czlowiekowi.
      Pytalas jakie mamy planety. U mnie w scislej koniunkcji z MC (dla urodzenia w
      Polsce) jest Chiron, zwany przez Magi Society planeta Kopciuszkow. W Polsce
      czulem sie niedoceniany, ciagle zdarzaly mi sie rozczarowania w karierze
      zawodowej, co minelo kiedy wyjechalem z Polski. Kiedy mieszkalem w Polsce celem
      zyciowym wydawal mi sie trening sztuk walki i samodoskonalenie, co wiaze z
      wplywem Chirona.
      • teripolo Re: Cel zycia, powolanie 28.01.05, 21:18
        Jerry to ciekawe co piszesz, a jak można sprawdzić w jaką gwiazdę celuje MC?
        To ciekawe mam podobnie jak Ty i zastanawiam się nad wyjazdem w te same strony
        tylko jakoś cięzko...
        Pozdrawiam
        t.
    • dzokejka Re: MC2 Slonce, Mars, Pluton 30.01.05, 03:41
      U mnie w poblizu MC nie ma zadnych planet, za to MC jest w kwadracie do Slonca,
      Marsa i Plutona, a w trojkacie do Merkurego. I choc stuka mi prawie 30tka,
      sprawy zawodowe sa nierozwiazane, ba! trudno mi nadac im jakikolwiek kierunek.
      Odkad pamietam zastanawialam sie, co TAK NAPRAWDE chce w zyciu robic i nie
      wiedzialam. I nadal nie wiem. Bardzo mnie to meczylo i nadal meczy.
      • teripolo Re: MC2 Slonce, Mars, Pluton 30.01.05, 12:39
        Gdzieś mi się obiło, że kwadrat między MC i ASC daje ludzi, którzy przez całe
        życie nie potrafią odnaleźć jego celu, czy zawodowych preferencji
        (jednoznacznie)... możecie to ktoś potwierdzić?
      • jerry.uk Re: MC2 Slonce, Mars, Pluton 30.01.05, 14:03
        Praca jest po to, żeby dać Ci utrzymanie, niezależność od rodziców czy pomocy
        społecznej. Kiedy już zbudujesz fundament, możesz myśleć o celu życia.
        • dzokejka Re: MC2 Slonce, Mars, Pluton 01.02.05, 00:17
          jerry.uk napisał:

> Praca jest po to, żeby dać Ci utrzymanie, niezależność od rodziców czy pomocy
          > społecznej. Kiedy już zbudujesz fundament, możesz myśleć o celu życia.

Poniekad masz racje (do pewnego momentu tez tak myslalam), ale ja jestem typem,
          dla ktorego praca jest zywiolem, bardzo sie w nia angazuje, co poniekad
          graniczy z lekkim pracoholizm. Dlatego praca, w ktora wkladam wiele wysilku, a
          w ktorej sie nie realizuje, to jak podwojna kara. Tak na marginesie, mam
          baaaardzo rozlegly VI dom (Panna, Waga i czesc Skorpiona), a w nim az 5 planet:
          Slonce, Merkury, Pluton, Mars i Wenus. To chyba co nieco wyjasnia wink
    • amatemi Re: NASZE MEDIUM COELI i PLANETY W JEGO POBLIŻU 30.01.05, 14:04
      witamsmile
      moj kosmogram: w X domu blisko MC znajduje sie Ksiezyc w znaku Koziorozca. Jest
      on we wzajemnej recepcji z Saturnem w III domu w znaku Raka i w kwadraturze do
      Slonca w znaku Wagi w VI domu. Jesli chodzi o prace zawodowa to mam wrazenie ze
      na sile jestem wypychana na wyzsze stanowiska, ktorych nie chce ( albo nie wiem
      ze chcewink ) i ze zawsze chce robic cos innego w zyciu ( czesta zmiana celu )niz
      juz mam. Wszystko mnie interesuje do czasu, kiedy nasyce swoja ciekawosc i
      szukam czegos innego. Ale w rezultacie sama nie wiem czego szukam. Najchetniej
      zajelabym sie wszystkim, tylko skad wziac na to czas?smile)))))))))))))
      pozdrowionka, amatemi
    • lolinieboli Re: NASZE MEDIUM COELI i PLANETY W JEGO POBLIŻU 30.01.05, 14:16
      ja mam w 10 neptuna w strzelcu sad(((((
      I nic mi sie nie układa w zyciu odnosnie spraw zawodowych, jedno wielkie bano.
      neptun moj tworzy kwadrature do ksiezyca i wenus , trygon do saturna i sekstyl
      do plutona,
      Sama dokładnie nie wiem co bym chciała robic, nie umiem sprecyzowac moich
      zainteresowan , wielka pustka. Zawsze trafia sie ciezka praca, ktora nie
      przynosci satysfakcji.

• cassadaga3 Re: NASZE MEDIUM COELI i PLANETY W JEGO POBLIŻU 31.01.05, 13:26
        Moje MC jest we Lwie. Mam dużo natalnie małych aspektów do MC np kwintyl
        słonca, jowisza, ASC do MC. Sekstyle wenus, marsa,plutona do MC, kwinkus
        saturna do MC i zerową kwadrature neptuna do MC. Od wiosny zeszłego roku weszła
        mi opozycja neptuna do MC.W pazdzierniku kiedy mars zrobił mi koninkcje do
        moich planet natalnych w 10 domu,trygon plutona do mojego MC zluźnił sie, a
        opozycja neptuna do MC sie lekko uściśliła straciłam prace której już od dawna
        nie chciałam, wiec przyjęlam rozwiązanie umowy z ulgą.
        Nie musze dodawac ze neptun w moim horoskopie robi niemale zamieszanie w
        sprecyzowaniu planow zawodowych poniewaz sterowanie i kontrola nad własnym
        zyciem (którą tak lubie- wszystko musi byc pod kontrolą!)niewiele ma z neptunem
        wspólnego.Niestety nic na nim wymusic sie nie da, lecz musze sie adoptowac do
        zdarzeń które mnie spotykają, zaufac swoim uczuciom i działać, działać! ale bez
        wysiłku...
      • notturno Re: NASZE MEDIUM COELI i PLANETY W JEGO POBLIŻU 01.02.05, 11:44
        Ja rowniez mam Neptuna przy MC (ale w IX domu). I trudno mi wlasciwie ocenic
        jego wplyw na me dzialania.. moze wlasnie dlatego, ze to neptun smile Jest on
        ponadto w kwadraturze do slonca i saturna, ale trygony ma z marsem i wenus,
        wiec mieszanka idealizmu z fikcja. MC mam juz w koziorozcu wiec moze tylko to
        trzyma mnie przy ziemi smile
    • czarnarebeka Re: NASZE MEDIUM COELI i PLANETY W JEGO POBLIŻU 01.02.05, 13:41
      Medium w koniunkcji z saturnem- bliźnięta, do tego kwadratura merkurego z ryb
      (7 dom), i trygon księżyca w wodniku (z 6 domu).
      Nieskończone studia, ucieczka przed umową na czas nieokreślony, w pracy jestem
      zawsze odruchowo spakowana, aby móc odejść.
      Czy jedno spowodowało drugie? Pozdrawiam.
      • ggossia Re: NASZE MEDIUM COELI i PLANETY W JEGO POBLIŻU 01.02.05, 17:56
        ja mam Mc we lwie, w kon. z merkurym i kolega stwierdzil dzisiaj, ze
        mam "biegunke slowna", hihi tongue_out
        • czarnarebeka Re: NASZE MEDIUM COELI i PLANETY W JEGO POBLIŻU 01.02.05, 20:00
          ja przeciwnie, z przeproszeniem smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka