Dodaj do ulubionych

Nowe Forum

19.03.05, 16:57
Jutro, tj. 20.03.2005 godz. 10.40 Wawa, uruchomione zostanie nowe Forum
dyskusyjne.
Ciekaw jestem, jak widzicie jego rozwoj?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • antares22 Re: Nowe Forum 19.03.05, 18:37
      Zaiste wspaniała pozycja dla cofającego się Saturna! gorszej nie można było
      znaleźć?
      • ater44 Re: Nowe Forum 19.03.05, 19:31
        A coz w tym złego.
        Retrogradacja Sat. moze wlasnie dac powage i dyscypline na forum, ale tez
        otworzyc nowe horyzonty.
        • antares22 Re: Nowe Forum 19.03.05, 19:55
          Oczywiście nic, poza tym, że Saturn R, przez znak wygnany, przez dom w upadku i
          na Asc. rozpoczęcia sprawy , w dodatku we władztwie bardzo tu emocjonalnego
          Ksieżyca mija się z podstawowymi zasadami astrologii elekcyjnej. Jeśli już tak
          komuś zależy na tej pozycji Saturna, to wystarczyłoby, żeby poczekał do środy,
          na postój Saturna, choć Księżyc w Pannie mógłby być nieco nerwowy.
          Jest tutaj (w Gazecie) jeszcze jedno forum astrologiczne, na którym jest zastój
          totalny, ciekawa jestem, co go blokuje? Ale życzę oczekującemu na narodziny
          poważnych dyskusji, swoje zdanie chowając głeboko, żeby nie siać zamieszania.
          Mam czas, poczekam, zobaczę. I naprawdę, wolałabym się mylić w tym przypadku.
          Pozdrawiam- Antares22
          • ater44 Re: Nowe Forum 19.03.05, 20:04
            Przekonalas mnie, dzieki. A co powiesz o tej dacie
            30.03 godz.11?
            Pozdrawiam
            • anahella Re: Nowe Forum 19.03.05, 20:40
              Jestem dosc kiepska w wyznaczaniu terminow, wiec trudno mi sie wypowiedziec,
              wiec radzilabym tak pokrecic kolkiem aby:

w zaleznosci od tematu forum planeta temat sygnifikujaca powinna byc na osi,
              najlepiej na asc lub mc. Dsc tez jest niezly, IC w ostatecznosci.
              oba swiatla powinny byc nad horyzontem. Teraz Ksiezyc idzie do pelni, wiec
              bedzie Ci trudno w najblizszym czasie takie cos uzyskac. Najlepiej zaraz po
              nowiu.

Dobrze jest obsadzic planetami jeden z domow "towarzyskich": a wiec dom 3, 11 w
              pierwszej kolejnosci. Poniewaz forum ma byc dyskusyjne, wiec trzeci jest tu
              najbardziej wskazany. Jezeli nie bedziesz czekac do nowiu to Slonce moze byc w
              3 - dyskusja bedzie kwitla. Ewentualnie posadz na osi Merkurego - on lubi
              gadac.

Saturn na Asc dodaje forum powagi - to forum ma Saturna na ASc i jakos zyje.
              Ale najlepiej Saturnowi w 10 - to jego wlasny dom.

Na koniec dodam ze nie wybieralam horoskopu mojego forum - zalozylam i dopiero
              za jakis czas spojrzalam na kolkosmile
              • ater44 Re: Nowe Forum 20.03.05, 03:34
                Dzieki Anahelo.
                Wezme wszystkie rady pod uwage.
                Pozdrawiam
            • antares22 Re: Nowe forum- do Ater44 19.03.05, 20:59
              O rany! ale nie miałam takiego zamiaru! poczekaj aż inni się wypowiedzą, to co
              napisałam to zaledwie jeden aspekt tej sprawy, choć moim zdaniem najważniejszy.
              Mogę się jednak mylić, myślę, że są tu ludzie myślący i kumający co nieco z
              astrologii, mogą sądzić inaczej niż ja. Coś Ty się uparł na tego Raka? 30.03 ma
              Merkurego Retro, a to ma byc forum dyskusyjne i zależy Ci zapewne na poważnych
              i głębokich dyskusjach a nie na jąkaniu czy poważnym milczeniu? Trudno żebyś
              czekał ok. 3 lat aż Saturn wyjdzie z niemiłych dla siebie pozycji, ale poszukaj
              mocnego aspektu Saturna z Merkurym oraz mocnego, przybywającego Księżyca z
              aplikacyjnymi aspektami i żeby nie był w pustym biegu to Ci lepiej wyjdzie.
              Wszystkiego pod wzór nie da się dopasować, jeśli jest się ograniczonym czasowo,
              toteż szukaj mocnego sygnifikatora sprawy i takiegoż Księżyca. Dobrze jak Asc.
              pokazuje rodzaj przedsięwzięcia. Jeśli to Twoje forum, to popatrz jak się ma
              Twój natalny i aktualne tranzyty do elekcji. Jest oczywiście parę
              innych "wytycznych", ale zakładam, że nawet jak sam nie za bardzo się
              orientujesz, to czytać umiesz i posiadasz odpowiednią lekturę?
              Pozdrawiam-Antares22
    • darkoholik Re: Nowe Forum 20.03.05, 03:42
      Kieruj się intuicją!
      Nie wszystkie rady są szczere!
      Pozdro
      Grzesiek
    • darkoholik Re: Nowe Forum 20.03.05, 03:43
      Życzę powodzenia!
      G.
      • ater44 Re: Nowe Forum 20.03.05, 13:58
        Dzieki Darkoholiku wink
        Kwestia zazdrosci nie powinna miec miejsca gdyz to forum nijak sie nie iwaze z
        tematyka astro.
        Ale mimo wszystko posluchalem Anahelli i wybralem pozycje z silna obsada 3domu
        (Slonce, Wenus, Uran, i zachaczajacy Merkury)
        Jowisz na MC, Asc w Strzelcu,a zreszta-> 20.03.2005 g.0.25
        • anahella Re: Nowe Forum 21.03.05, 21:01
          Tak sobie wlasnie pomyslalam, ze 3 dom jest pod horyzontem. Co moze oznaczac
          silna obsada 3 domu? Ze najwieksza aktywnosc moze miec miejsce w nocy. Ale to
          tylko taka luzna uwaga, nie wiem czy nie palnelam truizmu, bo niewykluczone, ze
          ludzie najchetniej dyskutuja na forum przed snem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka