ater44 19.03.05, 16:57 Jutro, tj. 20.03.2005 godz. 10.40 Wawa, uruchomione zostanie nowe Forum dyskusyjne. Ciekaw jestem, jak widzicie jego rozwoj? Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
antares22 Re: Nowe Forum 19.03.05, 18:37 Zaiste wspaniała pozycja dla cofającego się Saturna! gorszej nie można było znaleźć? Odpowiedz Link
ater44 Re: Nowe Forum 19.03.05, 19:31 A coz w tym złego. Retrogradacja Sat. moze wlasnie dac powage i dyscypline na forum, ale tez otworzyc nowe horyzonty. Odpowiedz Link
antares22 Re: Nowe Forum 19.03.05, 19:55 Oczywiście nic, poza tym, że Saturn R, przez znak wygnany, przez dom w upadku i na Asc. rozpoczęcia sprawy , w dodatku we władztwie bardzo tu emocjonalnego Ksieżyca mija się z podstawowymi zasadami astrologii elekcyjnej. Jeśli już tak komuś zależy na tej pozycji Saturna, to wystarczyłoby, żeby poczekał do środy, na postój Saturna, choć Księżyc w Pannie mógłby być nieco nerwowy. Jest tutaj (w Gazecie) jeszcze jedno forum astrologiczne, na którym jest zastój totalny, ciekawa jestem, co go blokuje? Ale życzę oczekującemu na narodziny poważnych dyskusji, swoje zdanie chowając głeboko, żeby nie siać zamieszania. Mam czas, poczekam, zobaczę. I naprawdę, wolałabym się mylić w tym przypadku. Pozdrawiam- Antares22 Odpowiedz Link
ater44 Re: Nowe Forum 19.03.05, 20:04 Przekonalas mnie, dzieki. A co powiesz o tej dacie 30.03 godz.11? Pozdrawiam Odpowiedz Link
anahella Re: Nowe Forum 19.03.05, 20:40 Jestem dosc kiepska w wyznaczaniu terminow, wiec trudno mi sie wypowiedziec, wiec radzilabym tak pokrecic kolkiem aby: w zaleznosci od tematu forum planeta temat sygnifikujaca powinna byc na osi, najlepiej na asc lub mc. Dsc tez jest niezly, IC w ostatecznosci. oba swiatla powinny byc nad horyzontem. Teraz Ksiezyc idzie do pelni, wiec bedzie Ci trudno w najblizszym czasie takie cos uzyskac. Najlepiej zaraz po nowiu. Dobrze jest obsadzic planetami jeden z domow "towarzyskich": a wiec dom 3, 11 w pierwszej kolejnosci. Poniewaz forum ma byc dyskusyjne, wiec trzeci jest tu najbardziej wskazany. Jezeli nie bedziesz czekac do nowiu to Slonce moze byc w 3 - dyskusja bedzie kwitla. Ewentualnie posadz na osi Merkurego - on lubi gadac. Saturn na Asc dodaje forum powagi - to forum ma Saturna na ASc i jakos zyje. Ale najlepiej Saturnowi w 10 - to jego wlasny dom. Na koniec dodam ze nie wybieralam horoskopu mojego forum - zalozylam i dopiero za jakis czas spojrzalam na kolko Odpowiedz Link
ater44 Re: Nowe Forum 20.03.05, 03:34 Dzieki Anahelo. Wezme wszystkie rady pod uwage. Pozdrawiam Odpowiedz Link
antares22 Re: Nowe forum- do Ater44 19.03.05, 20:59 O rany! ale nie miałam takiego zamiaru! poczekaj aż inni się wypowiedzą, to co napisałam to zaledwie jeden aspekt tej sprawy, choć moim zdaniem najważniejszy. Mogę się jednak mylić, myślę, że są tu ludzie myślący i kumający co nieco z astrologii, mogą sądzić inaczej niż ja. Coś Ty się uparł na tego Raka? 30.03 ma Merkurego Retro, a to ma byc forum dyskusyjne i zależy Ci zapewne na poważnych i głębokich dyskusjach a nie na jąkaniu czy poważnym milczeniu? Trudno żebyś czekał ok. 3 lat aż Saturn wyjdzie z niemiłych dla siebie pozycji, ale poszukaj mocnego aspektu Saturna z Merkurym oraz mocnego, przybywającego Księżyca z aplikacyjnymi aspektami i żeby nie był w pustym biegu to Ci lepiej wyjdzie. Wszystkiego pod wzór nie da się dopasować, jeśli jest się ograniczonym czasowo, toteż szukaj mocnego sygnifikatora sprawy i takiegoż Księżyca. Dobrze jak Asc. pokazuje rodzaj przedsięwzięcia. Jeśli to Twoje forum, to popatrz jak się ma Twój natalny i aktualne tranzyty do elekcji. Jest oczywiście parę innych "wytycznych", ale zakładam, że nawet jak sam nie za bardzo się orientujesz, to czytać umiesz i posiadasz odpowiednią lekturę? Pozdrawiam-Antares22 Odpowiedz Link
darkoholik Re: Nowe Forum 20.03.05, 03:42 Kieruj się intuicją! Nie wszystkie rady są szczere! Pozdro Grzesiek Odpowiedz Link
ater44 Re: Nowe Forum 20.03.05, 13:58 Dzieki Darkoholiku Kwestia zazdrosci nie powinna miec miejsca gdyz to forum nijak sie nie iwaze z tematyka astro. Ale mimo wszystko posluchalem Anahelli i wybralem pozycje z silna obsada 3domu (Slonce, Wenus, Uran, i zachaczajacy Merkury) Jowisz na MC, Asc w Strzelcu,a zreszta-> 20.03.2005 g.0.25 Odpowiedz Link
anahella Re: Nowe Forum 21.03.05, 21:01 Tak sobie wlasnie pomyslalam, ze 3 dom jest pod horyzontem. Co moze oznaczac silna obsada 3 domu? Ze najwieksza aktywnosc moze miec miejsce w nocy. Ale to tylko taka luzna uwaga, nie wiem czy nie palnelam truizmu, bo niewykluczone, ze ludzie najchetniej dyskutuja na forum przed snem. Odpowiedz Link