Dodaj do ulubionych

Raz Wodnik raz Ryby

22.04.05, 18:34
Prosze wytłumaczcie mi dlaczego moja data urodzenia/19.o2/raz wskazuje że
jestem Wodnikiem innym razem Rybami.Charakterologicznie bardziej pasuję do
Wodnika.Ale czytając horoskopy wtedy gdy jestem Rybami mam dylemat-trzymać sie
uparcie Wodnika czy brać pod uwagę horoskop Ryb...
Obserwuj wątek
    • romy_sznajder Re: Raz Wodnik raz Ryby 22.04.05, 18:39
      skoro chodzi ci tylko o położenie słońca, to wgraj sobie jakis program astro- i
      sprawdź, czy się załapuje na Wodnika.
      • cytryna76 Re: Raz Wodnik raz Ryby 22.04.05, 19:09
        Rozbiezności wynikają z tego, że w każdym roku Słońce wchodzi w znak ryb o
        róznej porze, raz na przykład o 6.13, innym razem o 19.37. Czasem nawet dzieje
        się to dopiero 20.02 i wszyscy ludize urodzeni 19.02 sa jeszcze wodnikami. W
        horoskopach gazetowych muszą to jakoś uogólnić. Podaj rok i dokładną godzinę
        urodzenia, a ustalę, w jakim znaku było słońce w Twoim przypadku.
    • queenmaya Re: Raz Wodnik raz Ryby 22.04.05, 19:05
      Anahello, chyba dobrze by było zapisać w tym wstępie do forum, że nie zajmujemy
      się tu astrologią gazetową i dlaczego, bo wciąż dochodzi do nieporozumień i
      ciągle ktoś zadaje podobne pytania, jak to smile Co o tym myślisz?
      • anahella Eeee bez przesady 22.04.05, 21:05
        Dopoki ktos nie prosi o horoskop to nie ma problemu. Juz jest napisane ze to
        forum dla astrologow.
        Ale popatrz: autorka watku zadaje sobie pytania: wykonala pierwszy krok by
        zainteresowac sie tym, czym astrologia jest naprawde. Moze kiedys siegnie po
        Arroya czy innych, a odrzuci pozycje typu "Twoj znak zodiaku".

Zebym nie wiem ile razy napisala ze jestesmy astrologami a nie redaktorami
        rubryk rozrywkowych w kobiecych pismidlach i tak zawsze ktos wejdzie i poprosi
        o "wrozbe". To pytanie nie bylo akurat czyms takim.
        Mysle, ze warto cierpliwie odpowiadac na pytania wykazujace, bo z tego moga byc
        dwa skutki: albo ta osoba sie zainteresuje prawdziwa astrologia, albo da sobie
        spokoj, bo uzna ze to zbyt duzo uczenia sie. W pierwszym przypadku zyskamy
        dyskutanta, w drugim nic nie tracimysmile
        • anahella errata 22.04.05, 21:10
          anahella napisała:

> Mysle, ze warto cierpliwie odpowiadac na pytania wykazujace,
          > bo z tego moga byc dwa skutki

powinno byc:
          Mysle, ze warto cierpliwie odpowiadac na pytania wykazujace niewiedze, bo z
          tego moga byc dwa skutki
        • queenmaya Re: Eeee bez przesady 22.04.05, 22:00
          No tak, ale nie chodzi mi o to, żeby ludzi stąd przepędzać jako profanów i
          ignorantów, tylko żeby napisać we wstępie słówko wyjaśnienia co, jak i dlaczego.
          Jako informację dla przygodnych wędrowców.
          Rozumiem, że nie można zapisać pół strony Forum instrukcjami, kodeksami itp.,
          ale można wyjaśnić w kilku słowach, czym różnią się horoskopy gazetowe od
          astrologii.
          Ja pewnie grubo przesadziłam, bo przed wejściem do mojego Forum jest długi
          elaborat co wolno, a czego nie wolno i zapowiedzi ciężkiego lania w razie
          złamania zasad, hehehe, ale wolałam tak, niż tłumaczyć każdemu osobno co tu jest
          grane.
          • anahella Re: Eeee bez przesady 22.04.05, 22:20
            Jezeli uwazasz, ze we wstep nalezy przeredagowac, to nie ma sprawy, napisz co
            Twoim zdaniem nalezy zmienic i ja to zrobie - pod warunkiem, ze mi sie
            spodbawink . Propozycje kieruje takze do pozostalych forumowiczow.
        • queenmaya Re: Eeee bez przesady 22.04.05, 23:01
          Na przykład coś takiego:

To jest forum dla astrologów, zapraszamy do dyskusji zarówno zaawansowanych jak
          i początkujących.
          To, co w gazetach nazywane jest astrologią lub horoskopem, jest tylko niepoważną
          zabawą w opisywanie cech człowieka na podstawie położenia Słońca w znakach
          zodiaku i nie ma nic wspólnego z jej profesjonalnym wydaniem.
          Zanim zadasz pytanie z rodzaju "czy Waga może żyć ze Strzelcem" przeczytaj o
          czym tu mówimy, a następnie zapoznaj się z którymś z podręczników z podanej
          listy. Gdy to zrobisz zapraszamy do dyskusji!

Możesz to skrócić, jeśli się da.
          Bardzo mi się podoba to o mesjaszach i krzyżowcach, hehe big_grin
          • anahella Re: Eeee bez przesady 22.04.05, 23:32
            Ok, przemysle tak zeby bylo krocej.
            Osobiscie nie lubie deklaracji negatywnych, a to obecne wejscie takie wlasnie
            jest. Ale z drugiej strony jakies odstaszenie musi byc: forum ma Saturna na
            Ascendenciesmile

Ktos ma inne propozycje?
            • romy_sznajder Sat. na Asc. 22.04.05, 23:48
              > Ale z drugiej strony jakies odstaszenie musi byc: forum ma Saturna na
              > Ascendenciesmile
              > Ktos ma inne propozycje?

"To forum ma Saturna na Ascendencie. Jeśli wiesz, co to znaczy - zapraszam"smile
              • anahella Re: Sat. na Asc. 22.04.05, 23:55
                romy_sznajder napisała:

> "To forum ma Saturna na Ascendencie. Jeśli wiesz, co to znaczy - zapraszam"smile

Buhahahahahah niezle. Jestem baaaardzo za.
                • romy_sznajder Re: Sat. na Asc. 22.04.05, 23:56
                  smile
    • anahella Re: Raz Wodnik raz Ryby 22.04.05, 21:08
      Witaj,

Cytryna juz Ci ladnie wyjasnila, ja dodam tylko, ze w kazdym takim watpliwym
      przypadku mozna wejsc na strone www.astro.com i wstukac tam swoje dane.
      Programy astrologiczne pracuja z symbolami a na astro.com sa tez opisy slowne,
      tyle ze nie po polsku.
      Mozesz tam tez wyznaczyc Ascendent i pozycje Ksiezyca albo planet.
      Jezeli chcialabys sie dowiedziec o astrologii czegos wiecej, to zapraszam do
      przeczytania zalinkowanego u gory watku o lekturach.

A horoskopy gazetowe czytaj dla rozrywki - nie ma mozliwosci by opisac
      czlowieka jednym znakiem.
      • kaba65 Re: Raz Wodnik raz Ryby 22.04.05, 21:18
        Bardzo dziekuję za wyjaśnienia szczególnie Cytrynie.Właśnie o takie informacje
        mi chodziło.Trafiłam przypadkiem na Wasze forum i uznałam że tu uzyskam rzetelną
        i wiarygodna odpowiedź.Horoskopy gazetowe traktuję z przymrużeniem oka, ale od
        dawna intrygowało mnie czym spowodowana jest moja "dwoistość zodiakalna".Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka