kwiatek1980 13.05.05, 19:39 urodzilam sie 22.11 o 22, czy jestem skorpionem czy strzelcem, bo w róznych gazetach różnie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
potrek Re: jakim jestem znakiem? 13.05.05, 20:31 Napisz w którym roku to ci odpowiem.W którym znaku zodiaku masz Słońce . Odpowiedz Link
potrek Jeżeli ur w 1980roku 13.05.05, 20:37 Jesteś Strzelcem Słonecznym w 100%.Księżyc w Bliżniętach ,Asc w Lwie. Pozdrawiam uczuciwą domatorkę potrek. Odpowiedz Link
kwiatek1980 Re: Jeżeli ur w 1980roku 13.05.05, 21:31 z domatorka to trafiles w 100%, a uczuciowa to nie wiem Odpowiedz Link
scorpio80 Re: Jeżeli ur w 1980roku 13.05.05, 21:57 Ja mam bardzo podobny uklad planet, ascendent rowniez ten sam ... Jestem poczatkujacy w sprawach astrologii i tak sie zastanawiam skad wziales, ze ona jest uczuciowa? Po neptunie w koniunckcji ze sloncem czy po wenus w wadze? Ze domatorka to domyslam sie, ze po sloncu w 4 domu lub wogole po trzech "energiach" w 4 domu. Odpowiedz prosze Pozdrawiam Odpowiedz Link
potrek Re: Jeżeli ur w 1980roku 13.05.05, 23:13 scorpio80 napisał;tak sie zastanawiam skad wziales, z > e > ona jest uczuciowa? Pod pojeciem uczuciowa miałem na myśli to że ma ona figure radikx nazywaną huśtawką. Ramię na której wisi ta huśtawka to Księżyc w Bliżniętach jako jedyna planeta znajdująca się nad horyzontem w chwili narodzin. Reszta planet pod horyzontem wskazuje że sama jest osobą dość zamknietą w sobie mimo jej ekscentryczności na która wskazuje koniuncja Słońca/Uran. Całością rządzi Księżyc-emocje,uczucia,matka Pozdrawiam potrek Odpowiedz Link
scorpio80 Re: Jeżeli ur w 1980roku 14.05.05, 00:13 Ach o to chodzi, dzieki .. niektorzy zamiast hustawki nazywaja to wiadrem ... czyli miske (wsyztskie planety sa w jednej połowie Zodiaku (180°), co oznacza osobe nieprzystępna, możliwe utrudnione kontaktowanie się ze światem) + zdolność wpływania na ludzi poprzez planetę w "rączce" wiadra (ksiezyc).. ja posiadam sama miske pod osia asc. Pozdrawiam Odpowiedz Link
kwiatek1980 Re: Jeżeli ur w 1980roku 14.05.05, 14:06 napisalam na Twoj email na gazecie, jak masz troche czasu napisz mi co tam widac w tym moim horoskopie, dziekuje Odpowiedz Link
jz2004 Re: Jeżeli ur w 1980roku 14.05.05, 17:35 Na podstawie kosmogramu wynotowalem sobie ze we wczesnym dziecinstwie prawdopodobnie mialas do czynienia z brakiem bezpieczenstwa emocjonalnego, stad moga byc leki o przyszlosc i brak pewnosci siebie w kontakcie z innymi choc powinnas posiadac umiejetnosc wymiany mysli, prezentacji swoich pomyslow ale w jakis posredni sposob np. wynikami w pracy. Jestes z pewnoscia kreatywna (i empatyczna) ze wzgeldu na polaczenie Ksiezyc=Neptun i Mars=Uran. Ogolnie taka dosc nerwowa troche meska i z pewnoscia dosc jednostronnie myslaca, a moze nawet dzieki polaczeniu Mars=Neptun potrafisz wplywac na innych. Twoje srodowisko to raczej pole "bitwy" Mars=Wezel. Nie lubisz stagnacji w pracy. Zmienny nastroj powoduje ze czasem ciezko Ci pracowac? Czy w wieku lat ok. 16 byly jakies problemy z ojcem? Czy wtedy byly jakies problemy natury emocjonalnej. w kontaktach z kobietami? Pozdrowienia jz. Odpowiedz Link
jz2004 Re: Jeżeli ur w 1980roku 14.05.05, 17:40 Ojej strzelilem byka - odruchowo wpisalem godzine 12 To sporo zmienia )) Adminka moze skasowac. jz. Odpowiedz Link
kwiatek1980 Re: Jeżeli ur w 1980roku 15.05.05, 19:23 dzieki, wszytko sie zgadza nawet pomimo tego urodzilam sie 1976 roku Odpowiedz Link
jz2004 Re: Jeżeli ur w 1980roku 15.05.05, 21:33 Haha no to fatalnie - udowodnilas ze to czym sie zajmujemy to fatamorgana )) Kepler mial jednak racje )) Krytycznie patrzac napisalem same ogolniki. Jak sie mowi "Jestes ...." to zaraz podswiadomosc podpowiada ze tak jest w istocie Przychodzi kandydat na rozmowe kwalifikacyjna: A: Czy Pan/Pani uwaza sie za osobe kreatywna? B: Alez oczywiscie prosze Pana/Pani? A: A jak Pani/Pan to rozumie? B: Hmmm ehmm, trudne pytanie, jak sie przyloze to jestem. Teraz tak - mam przed soba kosmogram 1976-11-22 22:00 Warszawa. Jesli chodzi wczesne srodowisko rozwojowe i ten i tamten zawieraja kaskadowe zwiazki Saturn-Wezel-jakas planeta. Spojrzalem na kosmogram osoby ktora znam od urodzenia i wychowywala sie w milosci rodzicow (jedynaczka) w klasie sredniej wyzszej. Nie ma powiazan Saturna, a juz wogole z wezlem. Dalej Merkury - mowilem ze swoboda wymiany mysli ale posrednio bo Merkury przed Asc. Teraz jest Mar-Slo=Mer/Jow-Asc co daje np. bardzo kontaktowego czlowieka, ktory w swoim sposobie bycia pokazuje godnosc, optymizm. Z takim czyms mozesz pelnic fukcje reprezentacyjne )) Do tego wigor (Slo=Mar). Z tym ze nie wiadomo jakie miasto bo jesli bedziemy sie cofac do Niemiec to juz wejdziemy na Saturna i Neptuna a to zmiana o 180*. Ciekawie wyglada wiek okolo 5,5 jakis bardzo stresujacy okres. Pozdrawiam i zycze dobrej pogody --jz. Odpowiedz Link
kwiatek1980 Re: Jeżeli ur w 1980roku 15.05.05, 22:25 no to teraz to juz nie ja, poprzednie sie zgadzalo bardziej niz to, nie pamietam co sie dzialo w wieku 5,5 , rodzice opowidali mi ze lubilam sie chowac, i czesto musieli mnie szukac. Odpowiedz Link
jz2004 Re: Jeżeli ur w 1980roku 16.05.05, 19:42 Hej, Jesli masz ochote to mozemy kontynuowac prywatnie - jzagaja(at)poczta.onet.pl. Ja ze swojej strony chetnie zobacze czemu nie moge postawic "poprawnej diagnozy". Pozdrawiam serdecznie --jz. Odpowiedz Link
potrek Re: Jeżeli ur w 1980roku 14.05.05, 18:54 Kwiatek napisała - jak masz troche czasu napisz mi co tam widac w tym moim horoskopie, dziekuje Przykro mi ale nie mam czasu. Pozdrawiam potrek Odpowiedz Link
kwiatek1980 Re: Jeżeli ur w 1980roku 17.05.05, 14:33 szkoda, a moze dalbys sie przekonac )) Odpowiedz Link
zeta23 Re: Jeżeli ur w 1980roku 14.05.05, 18:14 Z księżycem w bliźniętach to raczej uczuciowym się nie jest niestety... Nie wiem skąd przyszła panu ta uczuciowa domatorka?? Pozdro. Odpowiedz Link
zeta23 Re: Jeżeli ur w 1980roku 14.05.05, 18:20 Księżyc w bliźnietach wskazywałby raczej na pewną nerwowość jeśli chodzi o emocje i uczucia i na pewno osoba zamknięta, raczej skupiona na swojej osobie. Pozdro. Odpowiedz Link
potrek Re: Jeżeli ur w 1980roku 14.05.05, 18:46 zeta23 napisała: - Nie wiem skąd przyszła panu ta uczuciowa domatorka?? Czyżby osoba z Księżycem w Bliżnietach uczuć i emocji nie posiadała ? Przeczytaj co wcześniej napisałem to zrozumiesz A jak nie to dalej poszerzaj swą wiedze astrologiczną Skorpio zrozumiał mam nadziej że ty też zrozumiesz jak nie dziś to może jutro.Polecam pójść na spacer na Huśtawke Pozdrawiam potrek Odpowiedz Link
zeta23 Re: Jeżeli ur w 1980roku 14.05.05, 18:53 Ksiezyc w blizniętach nigdy uczuciowy nie będzie to znaczy mam na myśli to że nie będzie się skupiał na swoich uczuciach jak również nie będzie potrafił je wyrażać na zewnątrz. A uczucia to chyba każdy znak ma no nie? Chyba, że jest się ufoludkiem. Dziękuję. Staram się poszerzać swoją wiedzę astrologiczną i tobie życzę tego samego. Odpowiedz Link
potrek Re: Jeżeli ur w 1980roku 14.05.05, 19:10 zeta23 napisała: również nie będzie potrafił je > wyrażać na zewnątrz. Ciekawe co piszesz ale mnie to nie przekonuje. Nawet Księżyc w Koziorożcu potrafi w konincji z Saturnem kiedyś swe uczucia uzewnętrznić. Ale ciekawe Mamy 12% społeczeństwa zblokowanych uczuciowo i bez umiejętności ich wyrażania na zewnątrz według twej teori - Księżyca w Bliżniętach.Ludzie - Roboty Pozdrawiam potrek Odpowiedz Link
sarna34 Re: Jeżeli ur w 1980roku 15.05.05, 22:46 Ja mam księżyc w biźniętach, a mój merkury jest w koniunkcji z ascendentem w lwie. Nie zgadzam się z Twoim opisem. Księżyc w bliźniętach ukazuje uczucia: szybko i są trochę powierzchowne. Szybko mijają. Przy takim polpżeniu nie można powiedzieć, że ma się tylko jedną życioewą milość. Księżyc w bliźniętach woli doznania intelektualne, zaspakajanie ciekawości i wciąż musi się coś dziać. Odpowiedz Link
zeta23 Re: ksiezyc i reszta... 15.05.05, 23:19 Tak. Księżyc w bliźnietach lubi się wyżywać intelektualnie (choć może troche zbyt powierzchownie jak na znak blizniąt przystało)a nie skupiać się na swoich emocjach i "rozdrapywać rany" jest emocjonalnie niezależny.Do uczuć dociera raczej przez rozum niż poprzez emocje (zupełnie inaczej niż w znakach wodnych) Raczej nie potrafi się określić emocjonalnie. Znam dużo facetów z księżycem w bliżniętach, ale jeden jest dla mnie szczególnie godny zainteresowania.Posiada on, marsa w koziorożcu w 2 domu. Słonce jest w rybach.Jowisz w koniunkcji z plutonem we Lwie.Działa to w ten sposób, że jest twardy jak skała,bez skrupułów, niedostępny i ogromnie przebojowy. Nigdy przenigdy nie powie co myśli, a przeszkody życiowe (a miał naprawde wiele) raczej go nobilitują do pracy i potrafi człowieka zniszczyć bez mrugnięcia okiem.Myśle, że tu szczególne znaczenie ma mars w koziorożcu zabarwiony bykiem oraz jowisz w koniunkcji z plutonem we lwie, który powoduje ze lubi błyszczeć i tyranizować otoczenie. Naprawde zimny z niego gad hehe Odpowiedz Link
potrek Re: ksiezyc i reszta... 16.05.05, 00:13 zeta23 napisała: Myśle, że tu szczególne znaczenie ma mars w koziorożcu > zabarwiony bykiem oraz jowisz w koniunkcji z plutonem we lwie, który powoduje > ze lubi błyszczeć i tyranizować otoczenie. Dobrze to ujełaś ale to przede wszystkim winik konincji Jowisz/Pluton we Lwie. Mars co najwyżej ostrożnie i strategicznie planuje atak dla zaspokojenia ambicji Jowisza/Plutona we lwie. Też znam osobę z aspektem koniuncji Jowisz/Pluton we Lwie Mars co prawda w Baranie w kwadracie do Słońca we lwie ale bezwzględność,mchciwość to dla mnie przede wszystkim Pluton wzmocniony Jowiszem. Odpowiedz Link
zeta23 Re: jowisz z plutonem 17.05.05, 13:36 Mogę tylko dodać jako ciekawostkę że koniunkcję plutona z jowiszem we Lwie ma jeszcze Bill Gates. Moze ktoś jeszcze?? Odpowiedz Link
potrek Re: Jeżeli ur w 1980roku 16.05.05, 00:00 sarna34 napisała: Nie zgadzam się z Twoim opisem. Nie zgadzasz się z moją czy zety opinią ? Napisałaś- a mój merkury jest w koniunkcji z ascendentem w To według mnie-zaspakajanie ciekawości i wciąż musi się coś dziać. - i twój Merkury we Lwie. Pozdrawiam potrek Odpowiedz Link
sarna34 Re: Jeżeli ur w 1980roku 18.05.05, 06:10 >Z księżycem w bliźniętach to raczej uczuciowym się nie jest niestety... >Nie wiem skąd przyszła panu ta uczuciowa domatorka?? >Pozdro Nie zgadzam się z Zetą. Księżyc w blźniętach jest uczuciowy, może bardziej zmienno-uczuciowy. Nie jest zdolny do glębokich uczuć np. takich jak w filmie "Angielski pacjent" (wczoraj oglądalam na DVD)- aż pozazdrościlam. Ale tam to już chyba pachnie plutonem - milość i śmierć. Odpowiedz Link
cytryna76 Re: Jeżeli ur w 1980roku 14.05.05, 19:19 A może "uczuciowa" zastapić przymiotnikiem "emocjonalna"? Oczywiście, że osoba z księżycem w Bliźnietach emocje posiada, ale nie okresliłabym jej jako szczególnie "uczuciowej". Uczuciowość kojarzy się raczej z nadwrażliwoscią i pewną "tkliwością" ip odatnoscią na nastroje chwili - cechami typowymi przede wszystkim dla znaków wodnych, stąd być może nieporozumienie. Bliżnięta raczej racjonalizują uczucia i emocje, usiłuja się od nich zdystansować, jak przystało na "obiektywny" znak powietrzny. Odpowiedz Link
zeta23 Re: Jeżeli ur w 1980roku 14.05.05, 20:33 Cytryna napisała; A może "uczuciowa" zastapić przymiotnikiem "emocjonalna"? Oczywiście, że > osoba z księżycem w Bliźnietach emocje posiada, ale nie okresliłabym jej jako > szczególnie "uczuciowej". Uczuciowość kojarzy się raczej z nadwrażliwoscią i > pewną "tkliwością" i podatnoscią na nastroje chwili - cechami typowymi przede > wszystkim dla znaków wodnych, stąd być może nieporozumienie. Bliżnięta raczej > racjonalizują uczucia i emocje, usiłuja się od nich zdystansować, jak przystało na "obiektywny" znak powietrzny." Takim typowym nadwrażliwym księzycem jest księżyc w rybach który nie tylko jest podatny na swoje nastroje i szukanie tzw. "dziury w całym", ale też wykazuje najwyższy chyba stopień empatii spośród innych znaków zodiaku. Odpowiedz Link
scorpio80 Re: Jeżeli ur w 1980roku 14.05.05, 20:53 mysle, ze kobieta z ksiezycem w raku moze byc nawet wrazliwsza (co do empatii to juz ryby zdecydowanie), moja byla tak miala i byla cholernie przewrazliwiona, moje niektore zarty brala bardzo do siebie i zamieniala sie w zouze po za tym bardzo zmienna (chyba ze to przez asc w bliznietach)... a co do ksiezyca w bliznietach to ja bym te emocja potraktowal przede wsyztskim jako baaaardzo zmienne i trudne do wychwycenia .. a czy sa intensywne to nie wiem, nie wypowiem sie .. pozdrawiam Odpowiedz Link
cytryna76 Re: Jeżeli ur w 1980roku 14.05.05, 21:56 Według mnie ogólnie każdy księżyc w znaku wodnym jest bardzo wrażliwy. W rybach bywa to bardzo nieuchwytne, zamglone i rozmyte(w koncu to neptun), w raku uczuciowość jest bardzo duża i najczęciej dobrze widoczna, a zmienne nastroje i kaprysność pod wpływem emocji bywają nie do wytrzymania. Nie wolno zapominac też o księżycu w skorpionie, który uczucia na ogół starannie ukrywa przed otoczeniem. Czy widzieliscie kiedyś właściela takiego księżyca podczas ataku histerii lub złości? To dopiero jest emocjonalność i uczuciowość ... Odpowiedz Link
jz2004 Re: Jeżeli ur w 1980roku 14.05.05, 22:48 Oj Cytrusko od dzisiaj chyba zaczne myslec ze wodnisci maja monopol na uczucia A tak powaznie to uczucia sa wyrazem milosci, a milosc jest energia kreatywna dana czlowiekowi, w gruncie rzeczy nie podlegajaca procesom nieswiadomym bo wtedy nie mialaby sensu. Czym innym jest wrazliwosc (tkliwosc) jako stan emocjonalny czy umiejetnosc wytworzenia podobnych stanow emonalnych w sobie. Czlowiek uczuciowy potrafi kierowac (transformowac) swoja wewnetrzna energie kreatywnie - poprzez konkretna prace wykonana na rzecz sztuki, zwiazku, dla innych osob. jz. Odpowiedz Link
eevvaa Re: Jeżeli ur w 1980roku 17.05.05, 19:43 a ja bym się zamieniła na jakiś inny znak niż moj księżyc w rybach przy słońcu w raku, dobrze, że sporo mam planet w lwie, bo cięzko by było. Moje dzieciaki mają księzyc w wodniku i w wadze i całkiem inne podejście do życia, mniej martwienia się na zapas. ewa Życie jest piękne -tylko trzeba to jeszcze zauważyć. Odpowiedz Link
anahella Re: Jeżeli ur w 1980roku 18.05.05, 02:36 No niestety, zamienic sie nie da Swoja droga pierwszy raz slysze, by ktos chcial zamienic Ksiezyc, zazwyczaj wszyscy narzekaja na Saturna Odpowiedz Link
amayah Re: jakim jestem znakiem? 17.05.05, 22:46 Muszę tu zaznaczyć, że spośród wszystkich tych zwodniałych księżyców, tylko jeden jest u siebie. I jest silny. I tam sobie ustawia towarzycho. Oczywiście raczek - emocjonalny żywioł. Wyczuję takiego w każdym panikarzu uprawiającym martyrologię... Pozdrawiam. Odpowiedz Link
eevvaa Re: jakim jestem znakiem? 18.05.05, 13:05 )) Fakt pomimo dużej wrazliwości daje sobie radę ten raczek. Nie narzekam na saturna, bo raczej wiem , że bez pracy nic, a może ten saturn nie jest aż taki dokuczliwy, bo jest w strzelcu - tak się składa, że strzelec to mój dobry znak. )) ewa Życie jest piękne -tylko trzeba to jeszcze zauważyć. Odpowiedz Link
potrek Do kwiatka 20.05.05, 22:21 Kwiatek jesteś postrzelona domatorka ,stała w uczuciach i z hura optymizmem który ci nie zawsze wychodzi na zdrowie.Kiedyś nawet prawie wyczynowo uprawiałas sport. Tata policjant lub strażnik więzienny także twojej cnoty Szczera do bólu tak ze nieraz sie dziwisz że ktoś sie obraza za mówienie prawdy.Faceta też masz dbajacego o zdrowie i czynnie uprawiającego sport.Sama też przywiazujesz wage do swojej sylwetki i czasami chodzisz na siłownie.Z saturnem 12 domu czasami pracuje sie w szpitalu lub więziennictwie. Ciekaw jestem czy nie miałaś zamiaru iśc do pracy w Policji. Pozdrawiam potrek Odpowiedz Link