Dodaj do ulubionych

przejście Saturna przez ASC

22.05.05, 15:24
Wątek był pewnie nie raz, ale Saturna nigdy dosyć.
Dzisiaj znana mi osoba oznajmiła że zmienia pracę. Od 1 września (bo praca w
szkolnictwie) przechodzi do nowej bardziej ambitnej pracy zawodowej, na którą
zawsze miała ochotę (i teoretyczne przygotowanie), ale nigdy nie zdobyła się
na to, żeby jej aktywnie poszukać. I wreszcie jest, praca się znalazła.
Spojrzałam w jej horoskop i dokładnie 1 września Saturn przechodzi jej przez
Ascendent (o ile godzina urodzenia jest poprawna).
Co o tym myśleć?
Że zgodnie z regułami cyklu Saturna, ostatnia chwila żeby sformalizować
ambitne plany zawodowe, czy ... może na tak radykalną zmianę pracy jest już
za późno?
Ciekawe zagadnienie. Osoba jest zdeterminowana podjąć ambitne zadanie
zawodowe, ale czy będzie miała dość siły aby wytrwać, skoro Saturn tak łeb na
szyję leci w dół?
Jak ktoś pamięta taką chwilę to niech się podzieli doświadczeniem.
Acha, co może ważne, praca ma być bardziej ambitna ale mniej płatna, i zaletą
takiej pracy ma być zdobycie doświadczenia, które potem może zaowocować
lepszymi warunkami finansowymi. Ciekawy ten Saturn naprawdę.
Ja zwróciłam zwłaszcza uwagę na tę dokładność co do dnia - 1 września
przejście Saturna przez Ascendent.
Pozdrawiam. Lwi.
Obserwuj wątek
    • romy_sznajder Re: przejście Saturna przez ASC 22.05.05, 15:35
      > Że zgodnie z regułami cyklu Saturna, ostatnia chwila żeby sformalizować
      > ambitne plany zawodowe, czy ... może na tak radykalną zmianę pracy jest już
      > za późno?

o jezu, wybacz, ale jak czytam: "ostatnia chwila", "za późno", to mi się nóż w
      kieszeni otwiera. Za późno to jest po śmierci.
      • makaryna Re: przejście Saturna przez ASC 22.05.05, 16:35
        "Toczka w toczke " mam identyczne odczucia smile
        Ja mam dalekosiezne plany jak pojde na emeryture....mam zamiar pojsc na studia (3-ci kierunek),
        ktore mialam kiedys ochote podjac, ale nie mialam czasu smile
        ....i cale mnostwo innych rzeczy i wszystkie z tzw. perspektywa smile

A tak wracajac do wspomnianej Pani
        Pewnie bedzie miala "pod gorke", watpliwosci i rozterki na poczatku, ale na szczescie Saturn idzie
        do przodu.
        U mnie przez niemal rok krecil sie po ascendencie ale i to przezylam, a teraz mam energii wiecej niz
        przed smile

• romy_sznajder Re: przejście Saturna przez ASC 22.05.05, 16:48
          Tuż przed przejściem Saturna przez ascendent ma się wewnętrzne ciśnienie, żeby
          cos sformalizować, zafiksować, bo ucieknie, bo coś....
          Ale na szczęście jest też cykl Jowisza.
        • lwi2 Re: przejście Saturna przez ASC 22.05.05, 19:40
          Tu nie chodzi że zbliża się emerytura bo jest do niej zdecydowanie dalej niż
          bliżej, tylko, że wykształcenie zostało zdobyte jak Saturn górował, a teraz
          przy przejściu przez Ascendent szykuje się zmiana pracy, w zasadzie w kierunku
          zgodnym z tym wcześniej uzyskanym wykształceniem, ale jednak bardzo zasadnicza
          zmiana pracy. A cykl Saturna uczy, że jak Saturn "dołuje" to sił mamy jednak
          mniej. Podobno. Osoba ma wybór, pozostać przy obecnej pracy, nieźle płatnej, i
          moim przynajmniej zdaniem "przyjemnej i lekkiej", albo pójść do tej nowej
          trudnej i ambitnej. Żeby w tej nowej pracy się wybić trzeba dużo sił, trzeba
          się dalej dużo uczyć, czy Saturn ich czasem nie poskąpi tej osobie, o to mi
          chodziło.
          Pamiętam, że kiedy Saturn był pod horyzontem nie chciało mi się wtedy uczyć.
          I naprawdę zabrałam się ostro za naukę dopiero jak Saturn przeszedł mi
          Descendent i zaczął iść w górę. Bardzo klasycznie zatem.

A wracając do tamtej sprawy, to wydaje mi się, że nowa praca dla tej osoby może
          być dobrym pomysłem, ale zanim Saturn zejdzie pod Ascendent. Może nie należy
          sugerować się 1 września, tylko majem, kiedy Saturn do Ascendentu ma jeszcze
          daleko? To dopiero za chwilę zacznie gonić jak szalony. Ja bym jej w zasadzie
          poradziła, żeby w czasie wakacji podjęła jakieś zajęcie związane z tą przyszłą
          pracą, tylko tyle.
          Pozdrawiam. Lwi.
          • makaryna Re: przejście Saturna przez ASC 22.05.05, 20:01
            Jedyny raz kiedy"olalam" nauke bylo wtedy kiedy Saturn byl w XII domu, a wiekszosc
            wyksztalcenia zdobylam kiedy Saturn byl "na dole" smile
            Wydaje mi sie, ze tu nie mozna patrzyc tylko na Saturna... Zobacz jak ogolnie wyglada u niej sprawa
            zdobywania i przyswajania sobie nowej wiedzy...
            lwi2 napisała:

> Tu nie chodzi że zbliża się emerytura bo jest do niej zdecydowanie dalej niż
            > bliżej, tylko, że wykształcenie zostało zdobyte jak Saturn górował, a teraz
            > przy przejściu przez Ascendent szykuje się zmiana pracy, w zasadzie w kierunku
            > zgodnym z tym wcześniej uzyskanym wykształceniem, ale jednak bardzo zasadnicza
            > zmiana pracy. A cykl Saturna uczy, że jak Saturn "dołuje" to sił mamy jednak
            > mniej. Podobno. Osoba ma wybór, pozostać przy obecnej pracy, nieźle płatnej, i
            > moim przynajmniej zdaniem "przyjemnej i lekkiej", albo pójść do tej nowej
            > trudnej i ambitnej. Żeby w tej nowej pracy się wybić trzeba dużo sił, trzeba
            > się dalej dużo uczyć, czy Saturn ich czasem nie poskąpi tej osobie, o to mi
            > chodziło.
            > Pamiętam, że kiedy Saturn był pod horyzontem nie chciało mi się wtedy uczyć.
            > I naprawdę zabrałam się ostro za naukę dopiero jak Saturn przeszedł mi
            > Descendent i zaczął iść w górę. Bardzo klasycznie zatem.
            >
            > A wracając do tamtej sprawy, to wydaje mi się, że nowa praca dla tej osoby może
            >
            > być dobrym pomysłem, ale zanim Saturn zejdzie pod Ascendent. Może nie należy
            > sugerować się 1 września, tylko majem, kiedy Saturn do Ascendentu ma jeszcze
            > daleko? To dopiero za chwilę zacznie gonić jak szalony. Ja bym jej w zasadzie
            > poradziła, żeby w czasie wakacji podjęła jakieś zajęcie związane z tą przyszłą
            > pracą, tylko tyle.
            > Pozdrawiam. Lwi.
    • anahella Re: przejście Saturna przez ASC 23.05.05, 01:40
      Saturn goni do roboty. Jak napisalas wyzej, na przejsciu przez MC bylo
      zdobywane wyksztalcenie. Teraz czas by je wykorzystac w praktyce. Ascendnet to
      opozycja do Descendentu czyli miejsca w ktorym podpisujemy umowy. Kontrakt
      bedzie mial surowe warunki, ale powinien zaspokoic ambicje. Przy takich waznych
      decyzjach nie ma latwych wyborow. Opozycja Saturna do Dsc to pokazuje.

Tranzyt Saturna przez Asc odchudza, moze tez postarzec.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka