24.11.05, 15:00
cześc Wszystkim,

interesuje mnie kwadrat Jowisza do Słońca w dodatku w znakach stałych Lwa i
Skorpiona. Jowisz, lekko przytłumiony przez swoje położenie jest w 12 we
Lwie, a Skorpioniczne Słońce w 3 w kon ścisłej z IC. Słonce rządzi
Ascendentem a Jowisz 5 domem.

Jak to można zinterpertować?
-rozbuchane ego, zasada mierz siły na zamiary, (zbytnia) pewnośc siebie,
zarozumiałosc? Podejrzliwośc? Hurra-optymizm?

pomozcie mi prosze, za wszelka burze mózgów będe wdzięczna
Obserwuj wątek
    • scorpio80 Re: Kwadrat 24.11.05, 15:29
      No ja mysle, ze (chociaz zalezy tez od scislosci aspektu oczywiscie)
      przecenianie wlasnych sil i osiagniec na pewno. Gdy sie ocenia wlasna prace z
      czyjąś to bedzie sie szukalo najpierw zalet swojej pracy (nawet moze dochodzic
      do wzioslego i rozwleklego opowiadania (III dom) o tym w jaki sposob mozna
      wykorzystac te zalety) niz obiektywna ocena obu prac. Po prostu zaburzony wglad
      na calosc (XII dom). Przy wymienianiu tych prac (czy innych osiagniec, to tylko
      przyklad) moze byc obecne zaznaczanie wlasnego profesionalizmu (lew).
      Moze tez dochodzic do gromadzenia w glowie roznych zdarzen, swiadczacych o duzej
      wartosci czlowieka, pomijajac nie powodzenia (chociaz samo slonce w skorpionie
      mogloby to niwelowac, nie odrzucajac niczego i byc krytycznym takze wobec siebie)...
      • arcoiris1 Re: Kwadrat 24.11.05, 16:16
        rozwlekłe opowiadanie, wrecz skrupulatne, detaliczne (Mars w Pannie akurat na
        mojej Wenus, wiec mi sie podoba, bo smam taka jestem, deskryptywna bardzo) -
        bingo!! tyle ze sie juz skończylo, a teraz mam Skorpiona w czystej formie a ja
        głupia Lwica stoje z rozdziawioną paszcza i pytam sie co u licha?! Gdzie sie
        podział en jego Lwi asendent a na nim moje Slonce?
        Mimo, ze mam silny 8 dom i Wenus, Plutona i Ksiezyc w kon wedle Placidusa
        tamze, to nie moge ujechac ze Skorpionami. Opowiedz mi cos wiecej. Jak reaguje
        tzw silny Skorpion, jak nagle zda sobie sprawe ze mu zalezy a zycie mu dało
        troche do pieca?
        • scorpio80 Re: Kwadrat 02.12.05, 16:04
          arcoiris1 napisała:
          Jak reaguje
          > tzw silny Skorpion, jak nagle zda sobie sprawe ze mu zalezy a zycie mu dało
          > troche do pieca?

Wow! Jestem wlasnie w takiej sytuacji! Mam sporo za soba, jestem z kims na kim
          mi bardzo zalezy, ale niestety zwiazek sie psuje, mimo ze oboje chcemy byc
          razem, ale czesto nie mozemy sie dogadac (oboje asc w lwie).
          A jak sie zachowuje? Hmmm... Na pewno sie zmienilem, jak zobaczylem,ze sie psuje
          to nad czym pracowalem.Zaczynam dzialac bardzo podswiadomie, wychwytujac
          najmniejsze szczegoly z mojego i jej zachowania, po to aby dostrzec gdzie lezy
          problem! To mnie samego przeraza jak gleboko potrafie przeniknac przez ludzka
          psychike i dostrzec motywy w zachowaniu. Mimo,ze jestem uranicznym skorpionem
          (kon. ze sloncem), to stalem sie troche natretny nawet - darze do rozmow -
          dlugich,dokladnych, ale przede wszystkim celowych. Mimo,ze bywaja one meczace
          rowniez dla mnie, staram sie mimo wszystko ja kontynuowac. To dziala - krok po
          kroku dostrzegamy coraz wiecej i chcemy to naprawiac.
          Nie wiem co dokladnie chcesz wiedziec, bo pytanie jest dosc ogolne, ale
          generalnie skorpion pod naciskiem wydobywa z siebie niesamowite energie
          psychiczne, wlacza sie przy tym podswiadomosc. Hmmm... Ja mam auktualnie tranzyt
          plutona na moim marsie w strzelcu i czuje go (plutona) dosc dobrze.
          Sprezycuj pytanie, postaram sie odpowiedziec bardziej konkretnie... pozdrawiam
          • arcoiris1 Re: Kwadrat 02.12.05, 16:20
            dzieki Scorpio

wysle do Ciebie mailika na priva w gazecie to mi poopowiadasz o skorpionicznych
            wibracjach i podpowiesz jak tu z Wami postepowac, zwlaszcza ze oboje macie Asc
            we Lwie
            • scorpio80 Re: Kwadrat 03.12.05, 16:19
              ok, nie ma sprawy, ale wiesz - skorpion skorpionowi nie rowny wink
    • neptus Re: Kwadrat 24.11.05, 15:53
      Słońce w Skorpionie na IC i po stronie 3 domu to dość dziwne położenie. Słońce
      na IC świadczy o ważności spraw 4-domowych. Tyle, że dziwny to domek - otwarty,
      bo Słońce 3-domowe i zamkniety, bo Skorpion. Do tego 12-domowy Jowisz w
      kwadraturze, czyli jakieś tendencje ucieczkowe. Kwadratura powoduje konflikt
      ale działa ze Słonecznego znaku Lwa, a więc Jowisza tłumaczy się przez dom 3.
      Myśle, ze bez znajomości całego układu horoskopu mozna tu snuć różne teorie,
      równie przemądrzałe, jak fałszywe. Taki układ może być realizowany na różne
      sposoby. Trzeba zobaczyć, gdzie jest Pluton, Neptun, Księżyc, Merkury, władcy
      domów 3 i 12 itd.
      • arcoiris1 Re: Kwadrat 24.11.05, 16:10
        Nie moge dojśc do ładu z tym kólkiem. Trudne na maxa. To Słońce dodatkowo w
        ścislej kon z Wenus, która jest władca 3 domu i tez lezy w 3. Merkury i Neptun
        w Skorpionie w 4, Księzyc w w Baranie w 9 a wlada 12.
        Genralnie chciałabym wyczuć ktory aspekt jest odpowiedzialny za to, ze osoba na
        poczatku jest własnie Ascendentalno-Księzycowa w wyrazie, czyli heja heja hej
        do przodu, bardzo otwarta, komunikatywna GADATLIWA do bólu (ten 3 dom! i to o
        czym pisal Scorpio80 o Wenus w 3) i taka własnie typowo Lwio- Barania Ognista,
        a w miare wchodzenia głebiej w relacje- staje sie tajemnicza, zdawkowa,
        urzadzajca gierki slowne i manipulacje uczciowe. Niestety, podejrzewam tu tego
        silnego Skorpiona (Merkury, Słonce, Wenus i Neptun) i 8 dom w Rybach obarczony
        Saturnem atakujacym z opozycji Urana i Plutona. Tez ten Jowisz w 12 władajacy 5
        troche mi pasuje do obrazka. I moze ten Saturn w opz do Plutona, który włada
        tyloma planetami.. Gdzie szukac strachu przed odrzceniem, zranieniem, zwiazkiem
        na full, własnie takim 8-domowym? Saturn tez mi tu pasuje...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka