Dodaj do ulubionych

węzeł i midpunkt

25.11.05, 14:10
Jeśli jedna osoba ma slonce z merkurym pomiedzy 9 a 14 stopniem barana i w
tych stopniach przechodzi właśnie wezeł północny mu w tranzytach. A druga
osoba ma w tych stopniach jego midpunkt słonca-ksiezyc i w tym właśnie czasie
poznają sie.. Węzły są karmiczne..spotykamy sie żeby coś nauczyc sie od
siebie? Czy ja dobrze myśle?
Obserwuj wątek
    • neptus Re: węzeł i midpunkt 25.11.05, 22:10
      Wszystkich ludzi poznajemy, aby sie czegoś od nich nauczyć. Od każdej
      napotkanej osoby może być czegoś innego.
      • zeta23 Re: węzeł i midpunkt 25.11.05, 22:18
        neptus napisała:

> Wszystkich ludzi poznajemy, aby sie czegoś od nich nauczyć. Od każdej
        > napotkanej osoby może być czegoś innego.

No ja wiem o tymsmile Ale pytam czy to jest coś znaczącego? Oczywiście inne
        planety, znaki, żywioły i osie to potwierdzają..
        Bo przecież nie każdy ma w tym miejscu midpunkt slonca-ksiezyca
        Ale dziekuje za odpowiedzsmile
        • neptus Re: węzeł i midpunkt 26.11.05, 02:00
          Oczywiście, jeśli jakakolwiek planeta znajdzie sie w midpunkcie, to jest to
          znaczace. Tranzytujący węzeł oddziaływuje długo, więc tym bardziej. Bardziej mi
          się podoba interpretacja węzłów jako srodowiska ale to kwestia upodoban, bo
          srodowisko wybieramy takie, ktore nam pomaga wypalic karme i rozwijac sie. Jest
          to zdecydowanie podkreslenie wspolnego midpunktu.
          • jz2004 Dygresja - synastria wezlow i planet modyfik. 27.11.05, 18:54
            Synastria wezlow wydaje sie mi oczywiscie odleglym tematem studiow i zarazem
            ciekawym ale zbieranie materialu jest na obecnym etapie i tepie bardzo powolne.

Bardzo ciekawa koniunkcja dynamiczna (aspekt dynamiczny, malych katow)
            Wezel-Wezel czyli np. w 8H bedzie to z czestoscia okolo raz na rok i przesuwac w
            kalendarzu progresywnie. Nie mam w bazie danych par wiec zwracam sie z prosba bo
            samo zdarzenie jest rzadkie i jestem ciekaw czy da sie wyluskac sprzezenie pod
            symbolika "srodowisko".

Jeden z ciekawszych przypadkow jakie mam synastrycznie z pewna kobieta -
            koniunkcje i opozycje dynamiczne (4H) Pluton-Wezel o obojga. Zwiazek jako taki
            teoretycznie nakazywalby wieksze zmiany srodowiska obojga czyli np. wyjazd
            zagraniczny albo rozjazdy lub ... no wlasnie co smile

Jacek,
            • neptus Re: Dygresja - synastria wezlow i planet modyfik. 28.11.05, 22:13
              Wezeł sie przesuwa w tempie Saturna, czyli o koniunkcje węzłów wśród
              rówieśników nie jest trudno.
              • jz2004 Re: Dygresja - synastria wezlow i planet modyfik. 28.11.05, 22:59
                Z rowiesnikami zgoda ale tylko dla urodzonych w jednym miesiacu (orb). Mnie
                natomiast interesuje zestawienie zupelnie roznych kosmogramow ale z wezlami w
                aspekcie dynamicznym. Poniewaz wezel w rok robi okolo 20 stopni np. na 8H polowa
                fali to 45/2 czyli 22.5 stopnia to co roku mamy polaczenie tych cial i to jest
                wlasnie ciekawe co jest szczegolnego w specyfice Wezel-Wezel dla ludzi ktorzy
                razem zyja ze soba.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka