17.12.05, 21:22
bardzo bym chciała zebysmy zebrali wszystkie sygnifikatory podrózy,
krótkich,długich/emigracji w natalu/tranzytach/solariuszu/spotkaniu
cudzoziemskiego partnera zyciowego.

jak to u Was i Waszych archiwach wyglada?
Z mojego podwórka:
Jowisz tranzytujacy 9 dom, natalnie w 3, plus Uran natalnie w 9, Jowisz w
koniunkcji z nim- rok ciagłych krótkich podrózy.
Jowisz natalnie w 3- brat za granica zaręczony z cudzoziemka.
Obserwuj wątek
    • ggossia Re: zagranica 17.12.05, 21:39
      arcoiris1 napisała:

> bardzo bym chciała zebysmy zebrali wszystkie sygnifikatory podrózy,
      > krótkich,długich/emigracji w natalu/tranzytach/solariuszu/spotkaniu
      > cudzoziemskiego partnera zyciowego.
      >
      > jak to u Was i Waszych archiwach wyglada?
      > Z mojego podwórka:
      > Jowisz tranzytujacy 9 dom, natalnie w 3, plus Uran natalnie w 9, Jowisz w
      > koniunkcji z nim- rok ciagłych krótkich podrózy.
      > Jowisz natalnie w 3- brat za granica zaręczony z cudzoziemka.

u mnie jowisz tez jest w 3 w natalnym wink, glownie przekladala sie to na
      wyprowadzki w dziecinstwie i dojazd do szkoly, po prostu jakos tak zawsze
      wychodzilo, ze musialam jechac do szkoly przez pol miasta, teraz jestem na
      studiach i rozklad autobusowo-tramwajowy jest mi nieobcy tongue_out, oprocz tego kon.
      slonce-mars w raku w 9 d. - chce zalozenia domu gdzies za zagranica,zamieszkania
      tam, szukanie odpowieniego miejsca na "gniazdo" gdzies daleko, zawsez mnie to
      pociagalo wink
      • sarna34 Re: zagranica 17.12.05, 21:47
        Mój 9 dom wypada w rybach i jest pusty, neptun leży w 4 domu i jest w trygonie
        z wenus 12 dom, a podróży mam multum: więcej tych krajowych, zjeżdżam Polskę w
        zdluż i w szerz, choć i zagraniczne się trafjają. Nie umiem tego wytlumaczyć.
        Do 9 domu zbliża się uran, to pewnie będzie szaleństwo.
        • neptus Re: zagranica 18.12.05, 00:40
          Mam w 9 domu Jowisza w Wodniku. I wiecie, co? Nigdy nie byłam za granicą.
          Kiedyś się ciągle relokowałam w granicach ojczyzny z jednego konca na drugi,
          potem Jowisz wszedł w progresjach w retrogradację i mi przeszło.
    • am98 Re: zagranica 18.12.05, 00:40
      arcoiris1 napisała:

bardzo bym chciała zebysmy zebrali wszystkie sygnifikatory podrózy,
      krótkich,długich/emigracji w natalu/tranzytach/solariuszu/spotkaniu
      cudzoziemskiego partnera zyciowego.

jak to u Was i Waszych archiwach wyglada?

Natalnie: Jowisz w IX domu, Wenus w III, Uran w VI. Gdy ja leciałam za wielką
      wodę to akurat Jowisz kilka dni wcześniej wleciał do domu X. Dodam tu
      Merkurego, z racji tego, że ma skrzydła i lubi sobie polatać też - utworzył
      opozycję do natalnego, czym umilił mi podróż, chociaż mogło mi się tak tylko
      wydawać- byłam poniekąd w niebie.
      Pobyt prawie dwuletni. W kilka dni po powrocie Wenus utworzyła kon. w III do
      swojej natalnej i jednocześnie opozycję do Jowisza w IX. A zaraz po niej to
      samo zrobił Mars w III domu do swojego natalnego i IC i również opozycję do
      Jowisza.
      Starszy brat stanu wolnego za wielką wodą.
      Związków z cudzoziemcami, póki co- brak, nie licząc związków z krajanami na
      obczyźnie i związków z cudzoziemcami w Polsce o charakterze służbowym.
      Droga do szkoły pokonywana o sile własnych nóg - blisko. Do pracy zawsze
      daleko - środkami komunikacji miejskiej.
      • czupakabra27 Re: zagranica 18.12.05, 13:46
        ooo własnie widzę, że mi usiadł w zerowej koniunkcji tranzytujący Jowisz na moim
        Uranie w III skorpionowym domu. wiem, że to u całego pokolenia ale...mogłaby z
        tego być podróż, czy nie bardzo?
        • arcoiris1 Re: zagranica 18.12.05, 20:49
          Mi wyszły z czyms takim dwie zagraniczne w ciagu dwóch tygodni, w pazdzierniku,
          męczace, słuzbowe, kontraktowe- natalny Saturn był do tej kon w kwadracie z 7,
          uruchomił mi sie natalny Półkrzyż. Ze tak powiem - pakuj walizki wink u mnie ta
          tendencja trwa cały czas, Jowisz na MC teraz (12 Skorpiona)od ponad póltora
          roku, jestem juz zmeczona, mam dosyc lotnisk, hoteli i samotnuch podrozy.
          Własnie spakowałam sie znowu wink))))
          • czupakabra27 Re: zagranica 18.12.05, 21:12
            miłej podróżysmile
            hmm, a u mnie do tej koniunkcji Saturn natalny jest także w kwadracie, tyle że z
            domu XII z Lwa. czyżby miały być to jedynie podróże wewnętrzne?
    • neptus Re: zagranica 18.12.05, 00:45
      To jeszcze dodam: Neptun w 5 domu, Tranzyt Jowisza przez niego - dziecko mi sie
      związało z facetem za morzem i osiadło tam na stałe. 3 dom ma wierzchołek w
      Raku - siostra mieszka w miejscowości urodzenia.
      • arcoiris1 Re: zagranica 18.12.05, 21:02
        No własnie Neptus, interesuje mnie zwrot "za morzem", "wielka
        woda" "transatlantyckie..." wink
        Neptun tu wazniejszy jako sygnifikator morskich dalekich travels, czy Uran jako
        ze bardziej lotniczy i szybki i raczej nikt nie jedzie do USA na Batorym tylko
        American Airlines? Na co mam zwrócic uwagę? Neptuna mam w Strzelcu w 11, rzadzi
        nim Jowisz w Baranie posadowiony w 3. Ryby przejete w 2 domu zaczynajacym sie w
        Wodniku, Uran w 9 domu zaczynajacym sie w Wadze w opozycji do Jowisza w 3.
        Merkury w dobrych aspektach do wyzej wymienionych, w 7- generalnie zywioł
        ognisty tu mam. A jak tu wyczaic czy miłośc czeka tu czy tam?

• makaryna Re: zagranica 18.12.05, 10:47
      To ja tez sie dolacze.
      Moj IX dom zaczyna sie w Wodniku, a konczy w Rybach)
      W IX domu Wenus(Ryby)w kwadraturze do Jowisza (w V-tym domu)i trygonie do
      Neptuna (tez V-ty).... Wenus jest jeszcze w kwadraturze do Marsa i opozycji do
      Plutona jezeli to ma jakies znaczenie...
      Chiron rowniez w IX domu(Wodnik) w kwadraturze do Jowisza(i do Marsa), w
      opozycji do Urana i koniunkcji do Slonca ( w VIII domu)

Jowisz natomiast, jak juz wspomnialam w V-tym w kwadraturze do Wenus, Chirona i
      Plutona, a opozycji do Marsa...

Merkury( VIII dom, Wodnik) w kwadraturze do Neptuna, koniunkcji do Slonca i
      opozycji do Urana.

Neptun (IX dom w rybach) oprocz trygonu do Wenus w IX, ma kwadrat do Slonca,
      Merkurego i Urana

Nigdy nie pociagaly mnie podroze....moze dlatego, ze cale moje wczesne
      dziecinstwo ( do pojscia do szkoly) to jedna wielka podroz.... pozniej rowniez
      ale w porownaniu z okresem wczesniejszym duzo mniej. We wczesnej mlodosci
      rowniez duzo podrozy... Od 16 lat mieszkam na stale zagranica i podrozuje
      niezbyt czesto.... ale to moze pojecie wzgledne (?)
      • makaryna zapomnialam.... 18.12.05, 10:58
        ...zapomnialam napisac o Uranie ( II dom, Lew), bo w koncu IX-ty dom ma swoj
        szczyt w Wodniku:
        a wiec: opozycja do Slonca, Merkurego i Chirona i kwadrat do Neptuna i sekstyl
        do Wezla w IV domu w Wadze.
      • makaryna II-gi przypadek 18.12.05, 11:10
        To moje dziecie....
        razem ze mna rowniez od 16 lat zagranica, z tym ze ona zyje podrozami i "kreci"
        sie po swiecie jak tylko moze smile
        Jako prace dorywcza ( studiuje)wybrala sobie na lotnisku, zeby miec tanie bilety smile

IX dom zaczyna sie we Lwie, a konczy w Pannie:
        we Lwie: Wenus i Mars
        w Pannie; Slonce
        Jowisz w koniunkcji scislej z Uranem w I-szym domu w Strzelcu i w Kwadracie do
        Wenus i Slonca w IX-tym i trygonie do Marsa ( w IX-tym)

• jadeitka Re: zagranica 18.12.05, 11:27

U mnie jowisz w 3 domu tworzy wielki trygon z księżycem w 8 domu i słoncem w 12
      domu, no myślę ze kupno samochodu przez rodziców za czasów kiedy to był luksus
      bo jowisz w byku sprawił ze odbywaliśmy wiele podroży naszym fiatem 126 p do
      rodziny głownie , spędzanie wakacji na wsi z kuzynostwem to były czasy które
      miło wspominam. Oczywiście dowiaduje się o rodzinnych wojażach po europie ale
      sama, nie uważam się za podróżnika. Kuzyn za oceanem , ciotka także. Kuzynki w
      Anglii. O jeny dużo tego. Aaaaaa nie wypada nie wspomnieć o koleżance która
      dużo podróżuje przywozi mi pamiątki z podróży , mam pełno widokówek, aż sama
      się dziwie że aż tyle.
      Uran w 9 domu nic mi nie mówi. Moze wszystko przede mną teraz tranzyt jowisza
      przez urana w 9 domu.
      • lis222 Re: zagranica 18.12.05, 13:04
        Mój IX dom na pograniczu Wagi i Skorpiona (ostatnie stopnie Wagi) z Merkurym w 4
        stopniach Skorpiona i Saturnem w 28 stopniach Wagi (jeszcze w VIII domu). Saturn
        jest władcą horoskopu (ascendent w Koziorożcu).Merkury w luźnym trygonie do
        Jowisza w Bliźniętach w V domu.Wenus (władca IX domu) w Pannie, w koniunkcji z
        Marsem(na pograniczu VII i VIII domu). Pluton (współwładca IX domu) w Lwie, w
        VII domu.
        Wierzchołek III domu w ostatnich stopniach Barana, bez żadnych planet. Od
        dzieciństwa dużo podróżowałam, zwykle w czasie wakacji, najczęściej po kraju i
        były też wjazdy do "bratnich republik" - Czechosłowacji, Niemiec,Bułgarii. Gdy
        zaczęłam pracować rozpoczęłam liczne wyjazdy służbowe w kraju,jak też w
        zachodniej Europie(Francja, Niemcy, Austria).Mój brat zamieszkał na stałe w USA,
        teraz jest tam też mój mąż. Ja odwiedziłam Stany dwukrotnie. W przyszłym roku
        znów się tam wybieram. Mój mąż jest Polakiem, ale pochodzi z innego, dość
        odległego miasta.Najlepsze pieniądze zarobił na kontraktach w Niemczech,
        Ukrainie,Syberii, Wielkiej Brytanii.
    • czupakabra27 Re: zagranica 18.12.05, 12:45
      chciałabym bardzo opisać wam przypadek mojej ciotki, bo podróżowała wiele w
      młodości, kiedy z podróżami zagranicznymi w naszym kraju nie było tak wesoło,
      jeździła autostopem po Europie (odważna), osiadła na stałe (ok 25 lat temu) w
      Paryżu, wyszła za "czarnego luda" (smile)) i ma z nim 2 dzieci. niestety ona nie
      zna swojej godziny urodzenia więc podam tylko położenia planet w znakach:
      Słońce ostatni stopień Strzelca
      Jowisz w Baranie
      Uran (retro) w Raku
      Neptun w Wadze (koniunkcja z Marsem, Księżycem i Saturnem)
      Wenus w Skorpionie

wiem, że bez godziny to troche lipa bo osi nie ma, ale ciotka uosabia dla mnie
      najlepiej sprawy o których dyskutujemy w tym wątku.

ja też uwielbiam podróże choć uważam,że mam ich na koncie jeszcze bardzo
      malutko. mam też takie osobliwe zboczenie, że od dziecka uwielbiam dworce
      kolejowe(nie, nie jestem bezdomnawink i w tym roku pokochałam też porty lotnicze.
      lubię ten zgiełk, radosne podniecenie i atmosferę przygody, która jest tuż, tuż...smile
      mam:
      Jowisza w IX d. w Byku (zerowy trygon do Merkurego)
      Urana w IIId. w Skorpionie (sekstyl 1stopni z Asc)
      Merkurego w Vd. w Koziorożcu
      Neptuna w IVd. w Strzelcu

urodziny obchodzę dzień po ciotce więc może i ja gdzieś wyfrunę...

co jest jeszcze ważne w kontekście podróżniczym?
      • czupakabra27 Re: zagranica 18.12.05, 13:47
        jeszcze raz tym razem w odpowiednim miejscu:

ooo własnie widzę, że mi usiadł w zerowej koniunkcji tranzytujący Jowisz na moim
        Uranie w III skorpionowym domu. wiem, że to u całego pokolenia ale...mogłaby z
        tego być podróż, czy nie bardzo?
    • dora76 Re: zagranica 18.12.05, 17:06
      U mnie tranzytujacy IX dom Uran w trygonie do natalnej konunkcji Ksiezyc-Uran
      (IV dom) wygnal mnie zagranice... czy to bedzie na dlugo nie wiem (Uran troche
      posiedzi w tym moim IX domie)... na razie mija jakies 1,5 roku od wyjazdu....
      ale moj brat ma natalnie Jowisza w III wiec moze na zawsze... wcale bym sie nie
      zmartwila...
      W solariuszu na rok wyjazdu solarny Ascendent, Ksiezyc i Uran w koniunkcji (ta
      koniunkcja wypadla w natalnym IX dom), a solarny Jowisz w koniunkcji z solarnym
      Descendentem
      • arcoiris1 Re: zagranica 18.12.05, 21:20
        a mój brat ma tam Neptuna wink) może chodzi o siostre?? wink)))))
        • dora76 Re: zagranica 19.12.05, 11:40
          Nie wiem jak sie sprawdza Neptun czy Uran w III domu ale wyczytalam kiedys na
          tym forum, ze wlasnie Jowisz w III domu moze oznaczac rodzenstwo zagranica...
          a co do rodzicow - moja mama jak wyjechalam i powiedzilam, ze chcialabym zostac
          na stale stwierdzila, ze musi sie zaczac uczyc jezykow - no i jest na dobrym
          etapie uczenia sie jezyka angielskiego...
      • arcoiris1 Re: zagranica 18.12.05, 21:38
        .....drugi, najmłodszy brat ma w 3 i Urana i Neptuna- moi rodzice sie
        załamią! wink))))

Tylko who is who w tych moich układankach...
    • arcoiris1 Re: zagranica 18.12.05, 21:16
      i jeszcze moj wyjazd na pół roku do Niemiec związany z zyciem prywatnym oraz
      nauka:

1.Tranzytujący Uran w Wodniku w domu 1 w opozycji do Słońca natalnego

2.Jowisz dokonał własnie swego cyklu- był w kon ze swoja natalna pozycja w domu
      3, w opozycji do Urana w 9 i kwadracie do Saturna w 7

3. Tranzytujacy Saturn w kon z IC- przezylam ten wyjazd i nie byłam w Niemczech
      szczesliwa, strasznie teskniłam, Saturn rozłozył mi przez to życie osobiste

4. Tranz Mars w opozycji do Wenus urodzeniowej i trygonie do Dcs

5. Tranz Pluton na Neptunie w 11 i w kwadracie do Wenus w 8- moja kwadratura
      zrobiła sie atomowa.
    • arcoiris1 Re: zagranica 18.12.05, 21:35
      przyjrzałam sie jednemu z moich braci, który wyjechał w tym roku na stałe za
      granice.

Dom 3 natalnie w Strzelcu obsadzony 4 planetami, dwie w Strzelcu czyli Neptun i
      merkury w kon ze soba, i dalej Słonce i Mars w kon w Koziorożcu. Dokładna data
      wyjazdu- tranzytujacy Jowisz w 12 domu wchodzacy juz prawie na Asc w Wadze.
      Pluton, pod którego władztwem jest Uran i Wenus w kon w radiksie mojego brata
      tranzytowal mu 3 dom, i siedział dokładnie na Merkurym- władca 9 domu.
      Natomiast Saturn- władca IC w dniu wyjazdu wyszedł mu z 9 domu i wszedł na MC.
    • paulia Re: zagranica 19.12.05, 13:28
      Hello,
      U mnie 9 dom pusty, na wierzcholku jest Skorpion a konczy sie w Strzelcu. Jowisz w 5 domu kwadratura
      do Plutona w 7, wiec nic nie wskazuje na pobyt za granica, a mieszkam poza granicami kraju od paru
      dobrych lat. Merkury w Bliznietach w 4 domu sprawial, ze nigdy mnie w nim nie bylo, ciagle jakies
      wyjazdy, ale jak to na Merkurego przystalo raczej krotkie i niedalekie. Kiedy wyjezdzalam na studia za
      granice to Uran siedzial na ASC, ktory jest w Wodniku, a Jowisz zblizal sie do IC i a jak zdecydowalam sie
      zostac na dluzej buszowal na dobre w 4 domu.
    • dora76 Re: zagranica 20.12.05, 10:01
      Po przeczytaniu tego watku zaczelam przegladac tranzyty z ostatnich 2 lat i ze
      zdziwieniem stwierdzilam, ze tranzytujacy wezel polnocny zawsze robil mi jakich
      aspekt do planety osobistej - a to trygon do natalnego Marsa, a to opozycja do
      natalnego Ksiezyca... czy moze miec on jakies znaczenie przy podrozach czy
      poszukiwaniu idealnego miejsca zamieszkania? (Natalnie wezel polnocny w
      skorpionie w koniunkcji z Ksiezycem IV dom)
      I jeszcze jedna prosba - moze mi ktos powiazac dom IV i XI w kontekscie wlasnie
      podrozy a nawet emigracji?
      • lis222 Re: zagranica 30.12.05, 21:57
        Co oznacza dobrze aspektowany Saturn na wierzchołku IX domu w solariuszu? Saturn
        jest władcą mego horoskopu (ascendent w Koziorożcu). Właśnie wybieram się do USA
        i martwię się, bo zaczynają się piętrzyć przeszkody w pracy związane uzyskaniem
        urlopu bezpłatnego.Saturn w natalnym jest na pograniczu VIII i IX domu (28 WAGI)
        w trygonie dwustopniowym z Jowiszem w BLIŻNIĘTACH w V domu, w koniunkcji z
        Merkurym (w IX domu w SKORPIONIE).Ponadto tworzy on koniunkcję(pięciostopniową)
        z Neptunem w Wadze (VIII dom) ,sekstyl(czterostopniowy) z Plutonem w VII domu i
        kwadraturę (trzystopniową)do Urana w VII domu. Jadę do męża,z którym nie
        widziałam się już blisko rok.
    • wodniczek7 Re: zagranica 12.01.06, 11:57
      w moim przypadku wyjazdy zagraniczne są związane z kwinkunksami.ale nie tylko
      często jakis aspekt progresywnego ksiezyca do wenus albo jowisza.tranzyty
      jowisza do słonca lub wenus 9 domowej.kiedys opozycja tranz.neptuna do
      saturna+węzel północny na jowiszu w 10.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka