szemajmi 05.11.03, 21:21 Jak uwazacie, co sie dzieje gdy ascendent jest tranzytowany przez saturna? (przechodzi przez ascendent) Czego dotycza zmiany w zyciu tego czlowieka? Rozruszajmy troche to forum! :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rencle Re: saturn na asc. 16.03.04, 01:45 Ludzie b.czesto chudna gdy im saturn asc. przechodzi,pojawiaja sie tez nastroje depresyjne,leki itp...ale sa tez pozytywne strony np.latwiej nam wytrwac w postanowieniach Odpowiedz Link
amayah Re: saturn na asc. 22.05.04, 21:36 ja miałam podobnie jak rencle, ale wtedy mój Saturn był na desc. Ciekawe czy to jakaś spora różnica. A może po prostu to samo przejawia sie i tu i tu, ale jeśli dotyczy asc. bardziej wpływa na nasze zachowanie i ludzie to widzą, a gdy dot. desc. , wszystko to dzieje się bardziej w naszym wnętrzu?.... Odpowiedz Link
nis.kuk Saturn 25.05.04, 12:30 Saturn na Desc. powinien przede wszystkim wpłynąc na Twoje związki - daje dystans, wychłodzenie uczuć, krytyczny stosunek (co może mieć dobre skutki), itp. W zależności od siły natalnego Saturna, przeżycia mogą być bardzo ciężkie lub mniej ciężkie. :))) A co powiecie na cykl Saturna? Pierwszy cykl przypada na wiek 28-29 lat, następny po ok. 29 latach. Zwykle wtedy się dzieją bardzo ważne rzeczy w życiu człowieka. Ja mam urodzeniowo Saturna w 12 domu, blisko ASC. Niedługo będzie się zamykał 1 cykl Saturna i już teraz wiem, ze będę miała egzamin życiowy. Odpowiedz Link
amatemi Re: Saturn 04.09.04, 20:38 witam, u mnie nic szczegolnego sie nie wydarzylo po zamknieciu cyklu. Natomiast kiedy Saturn przechodzil ascendent i jakis czas pozniej, bardzo duzo. Kiedys czytalam ze I i III cwiartka w kosmogramie to miejsce gdzie Saturn jest wymagajacy, wiec czesto jest nam ciut trudniej. A kiedy Saturn przechodzi przez II lub IV cwiartke to wtedy nas nie ogranicza. W moim przypadku tak bylo do tej pory, nie wiem czy drugi cykl to potwierdzi:) Powiem Wam za ok 30 lat:)))))))))))))))) Pozdrowionka:) Odpowiedz Link