Dodaj do ulubionych

program Horoskop

01.03.06, 10:33
Studio Astropsychologii w Białymstoku do "Astrologii porównawczej-
synastry"K.Konaszewskiej -Rymarkiewicz oferuje zakup aktywacji programu
dołączonego do książki o astrologii porównawczej. Niestety w programie poza
wykresem porównawczego horoskopu nie można niczego odczytac o synastrii z
porównawczego horoskopu,jest to naciąganie klientów -wydawnictwo
ma zdecydowanie odmienne zdanie.Serdecznie odradzam zakup aktywacji programu
Obserwuj wątek
    • anahella Re: program Horoskop 01.03.06, 17:11
      Nie rozumiem: to jest program astrologiczny rysujacy tylko kolka porownawcze?
      • jerry.uk Re: program Horoskop 01.03.06, 17:21
        czytam Wasze posty i oczom nie wierze. czego jeszcze oczekujecie od programu
        niz obliczania danych? Jesli ktos szuka gotowych interpretacji, dlaczego nie
        pojdzie do astrologa ktory powie co i jak.
        Sam astrolog jednak musi sam postarac sie zinterpretowac horoskop. Gotowe
        interpretacje, dolaczane do programow astrologicznych tylko przeszkadzaja,
        chyba ze ktos jest biznesmanem i sprzedaje te wydruki (czesto wzajemnie
        sprzeczne).
        • anahella Re: program Horoskop 01.03.06, 23:50
          jerry.uk napisał:

> czytam Wasze posty i oczom nie wierze. czego jeszcze oczekujecie od programu
          > niz obliczania danych?

O moj Boze! Chyba nie posadzasz mnie, ze korzystam z programu z
          interpretacjamismile)))))))))))))
          • jerry.uk Re: program Horoskop 02.03.06, 04:34
            przez moment tak myślałem i cieszę sie że bylem w błędzie.
            Ten wątek a także inne pytania tego typu dają jednak pewną orientację, czego lud
            oczekuje od programów astrologicznych. Najlepiej żeby same wszystko robiły.
            Gdzieś w sieci widziałem nawet programy do stawiania tarota, wraz z
            interpretacjami! smile)))))
            • anahella Re: program Horoskop 03.03.06, 15:38
              jerry.uk napisa?:

> przez moment tak mys´la?em i ciesze˛ sie z˙e bylem w b?e˛dzie.

Istotnie, moja wypowiedz mozna zrozumiec dwojako. W pierwszej chwili zrozumialam, ze ten
              program robi tylko kolko synastryczne i nic poza tym.
        • anafel Re: program Horoskop 03.03.06, 11:01
          W rzeczy samej...popieram wypowiedź jerry.uk a nadto dodam, iż dobry astrolog
          nie potrzebuje programu z interpretacjami...Ja sama używam ASTROLOGA wersja
          DEMO, resztę robię ręcznie, moi klienci często proszą o interpretacje więc
          piszę ręcznie im referaty na parę ładnych stron
      • sinsing Re: program Horoskop 01.03.06, 18:50
        program wykonuje to samo co dołączony do pracy L.Zawadzkiego "Ariadna
        misterium", z dziedziny synastrii pokazuje tylko horoskop porównawczy i
        aspekty,planety jednej z ósób, synastria to tylko grafika tekstu ani nia...a
        proponuja aktywacje programu do Astrologii porównawczej bo o tym jest ów tom "
        Astrologia porównawcze-synstry L.Koszewskiej- Rymarkiewicz
        • neptus Re: program Horoskop 01.03.06, 19:18
          A co ma jeszcze pokazywać?
        • anahella Re: program Horoskop 01.03.06, 23:58
          sinsing napisał:

> program wykonuje to samo co dołączony do pracy L.Zawadzkiego "Ariadna
          > misterium", z dziedziny synastrii pokazuje tylko horoskop porównawczy i
          > aspekty,planety jednej z ósób, synastria to tylko grafika tekstu ani nia...a
          > proponuja aktywacje programu do Astrologii porównawczej bo o tym jest
          > ów tom "
          > Astrologia porównawcze-synstry L.Koszewskiej- Rymarkiewicz

Profesjonalny astrolog nie korzysta z programow, ktore zawieraja interpretacje.
          Zanam pare osob, ktore kupily sobie "Astrologa" z interpretacjami. Byly wtedy
          mocno poczatkujace i autor namowil je na te wersje. Potem nauczyly sie
          intepretowac samodzielnie i automaty szybko poszly w kat. Do dzis pluja sobie w
          brode, ze wydaly kilka stow niepotrzebnie.
          Komputer moze zastapic astrologa na poziomie rysowania kosmogramu. W
          interpretacji raczej bedzie trudno zamienic zywego czlowieka na maszyne.

Podobnie zreszta z gotowcami w ksiazkach. Opisy aspektow nalezy traktowac jako
          inspiracje i czytajac - rozumiec czemu kwadratura Wenus do Saturna jest nierowna
          kwadraturze Wenus do Marsa.
          • sinsing Re: program Horoskop 02.03.06, 00:18
            macie wszyscy racje winna jest osoba która dała się nabrac i trzeba ja nauczac
            co należy do profesjonalnego astrologa .Zycze przyjemnych wrażen przy zakupie
            mieszkania z człogiem na srodku salonu w ramach sprzedaży wiązanej
            • neptus Re: program Horoskop 02.03.06, 10:32
              Do nauki astrologii jest książka, a program nie ma służyć do kretyńskich i
              oszukańczych pseudointerpretacji, bo to astrologia nie jest. To jest program
              dla astrologa, a nie dla producenta bzdur.
              • lwi2 Re: program Horoskop 02.03.06, 15:53
                Nie pomstowałabym tak na interpretacje komputerowe, bo od czegoś trzeba zacząć,
                żeby w ogóle zainteresować się astrologią. To jest dobre na sam początek
                właśnie po to żeby złapać bakcyla. Gdzieś trzeba przecież zobaczyć rysunek
                horoskopu, "te znaczki", i poczytać te dziwne słowa.
                Ja tak zaczęłam, zamówiłam horoskop z interpretacją, teraz widzę, że to był
                program Chwiszczuka. Dostałam przesyłkę i ... natychmiast zadzwoniłam do
                astrologa z pytaniem co to za symbole. Dostałam następną przesyłkę z legendą do
                programu. Zadzwoniłam po raz kolejny i zapytałam gdzie można o tym poczytać.
                Dostałam listę lektur i udałam się do księgarni.
                Czy bez horoskopu z komputerową interpretacją miałabym w ogóle szanse
                dowiedzieć się czegokolwiek skoro nikt w otoczeniu astrologią się nie zajmował?
                Pozdrawiam
                Lwi
                • sinsing Re: program Horoskop 02.03.06, 19:49
                  lwi2 napisała:

> Nie pomstowałabym tak na interpretacje komputerowe, bo od czegoś trzeba
                  zacząć,
                  >
                  > żeby w ogóle zainteresować się astrologią. To jest dobre na sam początek
                  > właśnie po to żeby złapać bakcyla. Gdzieś trzeba przecież zobaczyć rysunek
                  > horoskopu, "te znaczki", i poczytać te dziwne słowa.
                  > Ja tak zaczęłam, zamówiłam horoskop z interpretacją, teraz widzę, że to był
                  > program Chwiszczuka. Dostałam przesyłkę i ... natychmiast zadzwoniłam do
                  > astrologa z pytaniem co to za symbole. Dostałam następną przesyłkę z legendą
                  do
                  >
                  > programu. Zadzwoniłam po raz kolejny i zapytałam gdzie można o tym poczytać.
                  > Dostałam listę lektur i udałam się do księgarni.
                  > Czy bez horoskopu z komputerową interpretacją miałabym w ogóle szanse
                  > dowiedzieć się czegokolwiek skoro nikt w otoczeniu astrologią się nie
                  zajmował?
                  > Pozdrawiam
                  > Lwi

w poprzednich postach jest mowa o profesjonalizmie , moi drodzy , omawiana
                  książeczka /czy seria jak kto chce/ nie jest pozycją w tej dziedzinie wiedzy -
                  dla profesjonalistów.
                  Kolekcje darmowych programów dostępnych w sieci bywaja na bardzo wysokim
                  poziomie, nie problem w profesjonalizmie przyszłego adepta astrologii tylko
                  Wydawnictwo stosuje oszukańcze praktyki , cwaniackie . Program spełnia swoje
                  zadanie w przypadku "Ariadny -misterium " w zakresie "Astrologii porównawczej -
                  synatry" mam skojarzenia z reklamą soków Frugo , bo nie jest to nawet Polo_Cocta
                  Jak napisał/ła/ Lwi od czegos trzeba zacząć ...nie od wyrzucanie ze
                  profesjonalny astrolog wykonuje to na "piechote" bo nie to jest tematem
                  pierwszego postu n/t
                  • anahella Re: program Horoskop 03.03.06, 09:48
                    Ale o co Ci tak konkretnie chodzi? Poczules sie oszukany, bo program nie ma
                    interpretacji. Nie spotkales sie ze zrozumieniem, bo wiekszosc ludzi stad, robi
                    interpretacje - jak piszesz - "na piechote" czyli interpretuje samodzielnie.
                    • andgie Re: program Horoskop 03.03.06, 10:48
                      Uzylam tego programu i nie podobal mi sie. Interpratuje poszczegolne stopnie w
                      znakach na zasadzie "plus i minus" . Minusow jest wiecej.Sama ksiazka- po
                      przeczytaniu doszlam do wniosku, ze kazdy aspekt wrozy problem, a bardzo dobre
                      malzenstwo moich rodzicow powinno sie rozpasc z powodu niewiernosci obojga
                      wiele lat temu ( przeciez Slonce ojca w koniunkcji do Urana tworzy kwadrture do
                      Slonca mamy, wiec czego sie spodziewac?).
                      • anahella Re: program Horoskop 03.03.06, 15:36
                        No i wlasnie o to chodzi, ze maszyna jest w stanie wyliczyc plusy i minusy. Czlowiek potrafi
                        znalezc zas wyzwania i ulatwienia dla pary smile

Swoja droga, porownawczy Twoich rodzicow, moze byc ciekawym przykladem dla Ciebie w
                        praktykowaniu astrologii. Zamiast czytac w ksiazce interpretacje aspektow, popatrz na kolka i
                        zastanow sie, skad sie bierze w mamie to czy tamto, a skad cos innego w tacie. Potem przy
                        nalozeniu kolek samo wyjdzie czemu sa udanym malzenstwem.

Rozumiem, ze skoro ojciec ma kon. Slonce/Uran, to mama musi miec jakas wodnikowa potrzebe w
                        swoim kolku.
                    • sinsing Re: program Horoskop 03.03.06, 13:57
                      Anahello
                      Nie rozumiesz w czym sprawa? sad
                      • anahella Re: program Horoskop 03.03.06, 15:41
                        No wlasnie nie do konca.
                        Poczules sie oszukany, ok - to rozumiem. Nie wiem co wydawca napisal o tym programie, ale
                        chyba nie obiecywal Ci w ulotce reklamowej kompletnego horoskopu?
    • sinsing Re: program Horoskop 03.03.06, 16:19
      wydawca na okładce pisze " do książki dołączony został program HOROSKOP
      v.3.0,umożliwiający wykonanie horoskopu porównawczego dla Twojego związku."
      za umożliwienie patrzenia na graficzny obraz horoskopu porównawczego życzy
      sobie dopłaty 29 zł(aktywacja programu)
      • anahella Re: program Horoskop 05.03.06, 19:42
        sinsing napisał:

> wydawca na okładce pisze " do książki dołączony został program HOROSKOP
        > v.3.0,umożliwiający wykonanie horoskopu porównawczego dla Twojego związku."
        > za umożliwienie patrzenia na graficzny obraz horoskopu porównawczego życzy
        > sobie dopłaty 29 zł(aktywacja programu)

Trzeba bylo tak od razu napisac. Teraz rozumiem czemu poczules sie oszukany:
        chciales widziec kolka synastryczne, a musialbys za mozliwosc ich rysowania
        doplacic.

Faktycznie nieladnie ze strony wydawcy, bo na cos takiego sa w stanie sie zlapac
        tylko poczatkujacy.
        Ze swojej strony moge Ci polecic DOS-owy pogram Capella - autor powiesil go na
        sieci, jest w watkach o programach. Rysuje kolka urodzeniowe, porownawcze i
        wektory.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka