hatti 02.03.06, 13:44 Jaki AS moze miec kobieta o kasztanowatych falujacych włosach i całe ciało w piegach przy Słońcu w Skorpionie ,Księzyc w Baranie,oczy ciemne brazowawe brak godziny ur Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hatti Re: cała w piegach 02.03.06, 14:05 Mars okolo 4;05 Strzelca ,Wenus 10:14 Skorpiona , Odpowiedz Link
dafne04 Re: cała w piegach 02.03.06, 17:22 Tak z obserwacji, nie z regułek : 1. znaki wschodzące, których władcą jest mars lub merkury (z "podejrzliwością" w kierunku panny)albo: mars lub merkury bardzo blisko asc. lub mc.- muszą być chyba jakieś zdecydowane opozycje lub kwadraty z "osobistych". Może wejdź na strony o ascendentach? był tu kiedyś taki wątek. Pozdrawiam Odpowiedz Link
hatti Re: cała w piegach 02.03.06, 18:11 to tak blisko moich wniosków , choc nie wiem czy i nie Ryba, powiadaja ze rudzi miewaja Marsa w 3 domu Odpowiedz Link
ruda_ma_ruda Re: cała w piegach_ruda 02.03.06, 18:24 hatti napisał: > to tak blisko moich wniosków , choc nie wiem czy i nie Ryba, powiadaja ze > rudzi miewaja Marsa w 3 domu Jestem ruda więc moze sie podzielę Słońce- lew, ASC ryby, mars 2;07 strzelca w końcówce 8, kwadratura do słońca, wenus 17;09 panny w 7. Piegów wiele choc tylko na twarzy. Pozdrawiam Odpowiedz Link
dafne04 Re: cała w piegach_ruda 02.03.06, 18:33 hę, może tak "podlobby" wiedźm?- u mnie mars w pannie, ale w XII, asc przełom panny/wagi, merkury na MC, wenus w IX, ale też blisko MC, piegów brak -pozdr Odpowiedz Link
sarna34 Re: cała w piegach 03.03.06, 21:12 hatti napisał: > to tak blisko moich wniosków , choc nie wiem czy i nie Ryba, powiadaja ze > rudzi miewaja Marsa w 3 domu Glęboka przesada, też mam marsa w 3 domu i merkurego na ascendencie, ale ani grama na mnie rudości czy piegów. Odpowiedz Link
ath108 Re: cała w piegach 03.03.06, 17:51 Znam jedna Rudą, calą w piegach.Ma Slońcem i ASC w Bliznietach (chuda), Wenus w Lwie w 3 d(lwia grzywa do pasa). Oszalamiajaca uroda. Odpowiedz Link
neptus Re: cała w piegach 03.03.06, 18:19 A ja znam piegowatego z asc w Skorpionie i piegowata z asc w Strzelcu. Karnacja i kolor włosoestia genów i farby, nie astrologii. Wszystkie 12 znaków na ascendencie występuje we wszystkich rasach i odmianach barwnych. Odpowiedz Link
dafne04 Re: cała w piegach 04.03.06, 12:32 neptus napisała: > A ja znam piegowatego z asc w Skorpionie i piegowata z asc w Strzelcu. Karnacja i kolor włosoestia genów i farby, nie astrologii. Wszystkie 12 znaków na > ascendencie występuje we wszystkich rasach i odmianach barwnych. A ja myślę że nie do końca.. Bardzo interesuje mnie wpływ planet na wygląd zewnętrzny, chociaż poruszam się w obrębie tzw.rasy białej i nigdy pewno się nie dowiem, jak to wygląda w poszcególnych szczepachPomińmy farbę w tym momencie, mówmy o naturalnych włosach i naturalnej karnacji. Nie zawsze to jest sprawa tylko konsekwentnego dziedziczenia (mama czarnulka to i córka, wnuczka etc.). Rude włosy + blada cera + piegi jest to niestety "wariactwo" genetyczne, towarzyszy temu niedobór pigmentu ponad normę lub złe jego "zgrupowanie", skrajnie to mamy tutaj albinosów, dotkniętch bielactwem (w Indiach ponoć omija się takich z daleka). Rudzi i albinosi występują we wszystkich rasach. Można podciągnąc tak pod genetykę jak i pod astrologię. Ja tam dalej twierdzę, że u rudych mars lub merkury (przez władztwo znaków rownież)posadowione blisko asc lub mc mają wiele do powiedzeniaco jest truden do udowodnienia rzecz jasna jak i rezta "reguł" astrologii. To tak jak zbierałam kiedyś dane urodzeniowe archeologów (udało się 20 osób, które znałam osobiście)i 20% miało plutona w XII d. Ale przcież nie znaczy to, że każdy archeolog ma plutona w XII d. Pozdrawiam Odpowiedz Link
hatti Re: cała w piegach 03.03.06, 18:20 ta o której piszę może nie oszałamiajaca uroda ale czarodziejka...zwłaszcza werbalnie - studia polonistyka , znajomośc języka obcego biegła publikacje utworów literackich,ma piekne włosy krótkie i ... brak talentów kulinarnych Odpowiedz Link
anahella Re: cała w piegach 04.03.06, 00:23 Ascendent to raczej pierwsze wrazenie, a nie ilosc przebarwien na skorze. Popros wlascicielke horoskopu, by sprawdzila godzine urodzenia w USC albo szpitalu, w ktorym sie urodzila, bo tego typu dywagacje nie naprowadza Cie na trop. Jesli zna pore dnia (rodzice pamietaja czasem pore, a nie godzine), to mozesz zabrac sie za rektyfikacje. Zbierasz od zainteresowanej daty waznych wydarzen, ustawiasz horoskop na Slonce na Ascendencie i krecisz kolkiem. Zdarza sie, ze pewne wydarzenia dzieja sie przy jednym stopniu poszczegolnych znakow. Wiec mozesz zalozyc, ze to jest stopien Ascendentu lub MC. Mozna sprobowac oddzielic zywioly domniemanego Ascendnetu obserwujac wlascicielke horoskopu. Osoby z Ascendnetem w znakach ognistych i powietrznych to wiercipiety, jednak planeta w 1 domu moze zmodyfikowac to wrazenie. Znaki ziemskie sa proste do rozpoznania, najbardziej Byk: stawiaja stopy dosc twardo, czesto sa w dzialaniu powolne (ale uwaga na polozenie Marsa w znaku!). Najtrudniej jest rozpoznac Ascendent w znakach wodnych, bo - jak powiedzial kiedys na wykladzie Michail Lewin - "Skorpion kazdego oszuka i bedzie udawal inny znak", ascendentalne Raki czasem z zachowania przypominaja Byki, a z Rybami to jedynie wiadomo, ze nigdy nic z nimi nie wiadomo Jednak takie dywagowanie na podstawie zachowan nie moze byc podstawa rektyfikacji - najwazniejsze jest miec duzo waznych dat i rzucac na kolko tranzyty. Odpowiedz Link