Dodaj do ulubionych

Pluton przez MC

04.06.06, 11:37
Pluton zbliża się do znaku Koziorożca. Co prawda jeszcze trochę potrwa zanim
do niego wejdzie, ale...
MC na początku Koziorożca. Zatem wejście do Koziorożca oznacza jednocześnie
oddziaływanie Plutona na MC. Macie jakieś wyobrażenia jak może się taki
tranzyt przejawiać? Może jakieś doświadczenia? X dom jest pusty a Saturn jest
w koniunkcji z dsc razem zresztą z Jowiszem od strony VI domu.
Z niecierpliwością czekam na Wasze przemysłenia w temacie.
Obserwuj wątek
    • paulia Re: Pluton przez MC 04.06.06, 12:30
      Witaj Bawolku,
      Moje MC jest w 14 st. Strzelca i Pluton przechodzil przez MC juz dobrych kilka lat temu. W tym czasie,
      zostalam zaangazowana jako studentka (po 3 roku) do pracy badwaczej na uczelni w Lozannie. Kiedy
      po kilku przejsciach Pluton zszedl z MC, zaczynalam doktorat na tej samej uczelni.
      Jak teraz patrze na to wszystko z perspektywy czasu, to to ma sens smile MC-kariera, Strzelec-uczelnia
      wyzsza, Pluton-to co niewidoczne golym okiem (praca w biologii molekularnej i genetyce). I jak na razie
      tam mi zostalo (choc Neptun zbliza sie malutkimi kroczkami do ASC i juz wiem, ze nadejda zmiany smile
      To tak schematycznie i bardzo uproszczone oczywiscie.
      Pozdrawiam
      paulia
    • neptus Re: Pluton przez MC 04.06.06, 14:41
      To jest potężne wzmocnienie MC ale i "subtelne" zaproszenie do radykalnej
      zmiany swojego statusu. Trudno pozostać niezauwazonym z Plutonem na MC.
      • anahella Re: Pluton przez MC 04.06.06, 14:46
        neptus napisała:

> Trudno pozostać niezauwazonym z Plutonem na MC.

W wiekszym lub mniejszym stopniu: tak jak sie realizuje swoje MC. Gdy czyjes MC
        to zmywanie garow - zostanie doceniony, moze nawet dostanie awans na kierownika
        pomywaczy.
        Fajnie sie to zrealizowalo w horoskopie Orlanda Blooma.
        Gdy na ekrany wchodzily "Dwie wieze" aktorowi grajacemu role Legolasa, Pluton
        wszedl na MC z Neptunem. Wtedy zaczela sie histeria nastolateksmile Zauwazcie, ze
        pierwsza czesc nalezala do odtworcy roli Froda - Eliah Wood, druga zas do
        slicznego Orlanda.
    • kasia-asia1 Re: Pluton przez MC 04.06.06, 14:58
      Oj, czekam na ten aspekt, wyczekując z ciekawością co się wydarzy, za dwa lata,
      tak na oko patrząc. MC mam prawie wogóle nie zaaspektowany ( w stosunku do
      całego horoskopu..), jakiś kwinkunks do Jowisza w 5 domu.Ciekawa jestem czy to
      u mnie w ogóle zadziała,ale będą też inne aspekty planet transsaturnicznych do
      osobistych. Zyczenia mam co do tego aspektu... Ale życie ma swoje...
    • bawolek Re: Pluton przez MC 05.06.06, 00:11
      A jakie znaczenie może miec fakt, że saturn władca MC znajduje się tuż przy dsc
      od strony VI domu w koiunkcji z Jowiszem. Zresztą w czasie tranzytu Plutona
      przez MC Saturn zbliży znajdzie się w poblizu swojej pozycji natalnej w Wadze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka