Dodaj do ulubionych

Koniunkcja Saturna z Wenus

27.10.06, 21:14
Czy ma ktos taka? np w 7 domu? wink ale nie tylko he he Jakie macie wyzwania w
zwiazkach?
Obserwuj wątek
    • neptus Re: Koniunkcja Saturna z Wenus 27.10.06, 22:03
      Było kilkakrotnie na forum. Skorzystaj z wyszukiwarki.
      • princesswhitewolf Re: Koniunkcja Saturna z Wenus 28.10.06, 00:26
        dzieki neptun, faktycznie sporo tego. Dzieki za wskazowke.
        Dzieki temu sie dowiedzialam ze juz od lat powinnam byc wdowa a juz na pewno
        powinnam miec nadambitnych rodzicow. Obsmialam sie jak norka! ehh pokrzepil sie
        moj Jowisz....
        • janina62 Re: Koniunkcja Saturna z Wenus 28.10.06, 00:58
          no cóż...Saturn w VII nie ma dobrej sławy/piszą ze taka pozycja daje niby niechec do małzeństwa/poważne podejście albo dużo starszy partner, ze zgred, uciążliwy maruda, balast zyciowy którego na dodatek samemu sie wybrało więc nie ma kogo za to winić jedynie samego siebie; z Wenus mozna pociagnąć myśl ze jednak bardzo to wazny człowiek , że jednak w jakis sposób utrafia ze swoja dojrzałością w potrzeby bezpieczeństwa , stałosci , może nawet umiarkowanej seksualnosci...w końcu nie każdy jest seks-bojownikiem i potrzeby w tym zakresie u niektórych bywaja umiarkowane; czasami potrzeby sa wielkie ale trzeba z czegos w życiu zrezygnować i takie poswiecenie może przy tej pozycji się pojawiać;
          w sferze zawodowej/kontraktowej połączyłabym ten aspekt z odowiedzialnym podejściem do wszelkich umów które raz zawarte mogą mieć długotrwaly przebieg
          choc nie sa łątwe i może wymagaja wyrzeczeń ale zapewniają stabilizacje; na bazie dobrze wypracowanego kontraktu mozna przy tej koniunkcji czerpac zadawalajace korzyści; nie ma potrzeby osiagania jakichs finansowych fajerwerków bo liczy sie skrupulatnosc i systematycznosć/
          to takie dzis nie modne ten brak wielkich ambicji, brak typowego parcia na przód i posiadania /manija mienia/...ale za spokój niektórzy oddali by wiele/
          I jeszcze raz powiem...nie analizujmy aspektu w oderwaniu od reszty horoskopu/N.
          • princesswhitewolf Re: Koniunkcja Saturna z Wenus 28.10.06, 01:09
            cale szczescie ze mam 5 stopniowa ta Koniunkcje he he... a nie scislejsza.A
            swoja droga=> fakt, do 29 roku zycia mialam pare zwiazkow ze starszymi od
            siebie facetami. Pozniej sie to zmienilo... Nie byly to zgredy jakies ale
            wartosciowi, madrzy ludzie w sumie. Do dzis do siebie czasem dzwonimysmile Wada
            ich byla niewiernoscsmile Ale co nas nie zabilo uczynilo nasz silnieszym.Z
            Ksiezycem w Rybach Sloncem w Raku i Neptunem na asc od strony 12 domu bylo to
            trudne wyzwanie. To niesamowite jednak jak przepracowany Saturn czlowieka
            zmienia. Osiagniecie balansu miedzy saturnem z wenusem w 7 a ksiezycowa
            wrazliwoscia jest naprawde warte wcielenia siewink
          • sarna34 Re: Koniunkcja Saturna z Wenus 28.10.06, 07:43
            Mam Saturna w końcówce VII domu. Obecnie tranzytowy Saturn robi mi aspekt do
            tego urodzeniowego. I o dziwo posypali się starsi faceci. Kiedyś było nie do
            pomyślenia, żebym zainteresowała się kimś sporo starszym. Ale teraz to zupełnie
            nie przeszkadza mi. Tych znajomości było kilka. Najdłużej trwa, (bo rok),
            znajomość z panem, którego Saturn jest w koniunkcji z moim ascendentem. W żaden
            sposób nie mogę wyjść z tej znajomości, w sumie to nawet nie chcę wychodzić,
            choć to trudna znajomość. Czasem szarpię się, wściekam i jestem wobec niego
            bezsilna.
    • dori7 Re: Koniunkcja Saturna z Wenus 28.10.06, 09:55
      Znam dwie kobiety z taka koniunkcja w 7 domu i nawet w koniunkcji z desc. Obie
      maja wspanialych mezow. W tych przypadkach problemem byly bardzo trudne relacje
      z ojcami, ktore mocno wplynely na psychike i poczucie wlasnej wartosci.
      • paulia Re: Koniunkcja Saturna z Wenus 29.10.06, 19:01
        Jestem posiadaczka Saturna w VII domu w 2-stopniowej konunkcji z DSC. I jak do tej pory najstarszy facet
        z jakim bylam byl 6 lat starszy. Z ojcem ukady b. dobre. Ale jeden odwolany slub na koncie w wieku 24
        latsmile Z wiekiem mam coraz wieksza ochote na slub, ale jeszcze trzeba to tego przekonac mego
        kochanego Blizniako-Saturnika.
        Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka