Gość: puma IP: 80.48.119.* 14.12.03, 17:34 To nowość.Jeśli ktoś już stosował preparaty z tej serii to bardzo proszę o opinię. p.s. Przy okazji-czy któraś z was miała krem na dzień z serii KURACJA DOTLENIAJĄCA? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dalloway Re: soraya-WITAMINOWA TERAPIA MATUJĄCA? IP: *.chello.pl 14.12.03, 20:29 kupiłam sobie krem normalizujący na dzień i na noc. jest przyjemny w użyciu i chyba nawilża (używam dopiero dwa dni). Nie wiem jakie będą efekty po dłuższym stosowaniu, ale bezpośrednio po użyciu wprost nabłyszczabuzię i lekko sie lepi. Nie wiem czy to przyapdkowa zbieżnosć w czasie, czy pozatykał mi pory - poużywam jeszcze trochę, żeby za wcześnie nie oskarżać. Odpowiedz Link Zgłoś
banieczka Re: soraya-WITAMINOWA TERAPIA MATUJĄCA? 15.12.03, 20:06 Gość portalu: puma napisał(a): > To nowość.Jeśli ktoś już stosował preparaty z tej serii to bardzo proszę o > opinię. > p.s. Przy okazji-czy któraś z was miała krem na dzień z serii KURACJA > DOTLENIAJĄCA? Też dzisiaj widziałam i też się zastanawiałam. Mimo swej ewidentnie mieszanej cery raczej unikam kremów matujących. Z doświadczenia wiem, że to błędne koło - wprawdzie doraźnie matują (wchłaniają nadmiar sebum), ale skóra odbiera to jako sygnał przesuszenia i jeszcze więcej tego sebum produkuje. Makabra. (na opakowaniu tego kremu matującego Sorayi jest napisane, że zawiera pudrowe kuleczki absorbujące, a to jest dla mnie sygnał ostrzegawczy - te pudry potrafią nieźle cerę spaskudzić, przynajmniej moją). Kiedy odstawiłam wszelkie matujące specyfiki i przerzuciłam się na lekkie nawilżające kremy, problem znikł. Teraz właśnie jestem na etapie Serii Dotleniającej. Jest fajna, lekka, ładnie pachnie (może ciut zbyt intensywnie), nie zatyka. Wprawdzie krem na dzień nie daje jakiegoś super matującego efektu, ale też nie świecę się jak psu j... (wiadomo co). Nie wałkuje się pod podkładem, a nawet dużo lepiej się na tym kremie rozprowadza podkład. A propos podkładów - mimo że wiek dojrzewania mam ho, ho, dawno za sobą, czasem jakieś syfki mi wyskakują. Normalne. Dzisiaj kupiłam sobie sorayi podkład antybakteryjno-matujący i jestem bardzo mile zaskoczona! Super konsystencja, nie daje efektu tapety i po prostu wtapia się w skórę. Miła niespodzianka. Zobaczymy za parę dni, jak to z tym efektem antybakteryjnym. Do tej pory miałam M.Astor Seamless (czy coś takiego), ale trochę pory zatykał, mimo swej lekkiej konsystencji. Pozdr. B. Odpowiedz Link Zgłoś