Dodaj do ulubionych

Ciekawi ludzie i ich horoskopy

18.11.06, 00:24
Nie wiem, czy był już taki temat, jeśli nie to proponuję:
umieszczajmy tu daty ciekawych ludzi i jakiś opis, lub link do opisu.

Dzisiaj znalazłem ciekawy (dla kogoś z Wenus trygon Saturn) artykuł o pewnej
kobiecie i koniecznie zapragnąłem poznać jej horoskop.

Pani Karina Wściubiak, zwana Żelazną Kariną, albo Kobietą Gierojem ma tylko 29
lat, a jako prezes Alchemii udało jej się osiągnąć niebywały sukces. Artykuł:

www.pb.pl/content.aspx?sid=2289&guid=c6f85e8c-329f-44ff-9a24-97fb5c400075
Urodziła się 03.11.1977 roku, nie znam godziny.
Księżyc koniunkcja Mars w Lwie i Słońce koniunkcja Uran w Skorpionie.
Obserwuj wątek
    • delphinios Re: Ciekawi ludzie i ich horoskopy 18.11.06, 14:41
      Witam
      Dla mnie interesujaca postacia jest Richard Branson.

Richard Branson, 17.07.1950, g.07:00, Blackheath, England (źródło:
      AstroDataBank, A)

"Dla mieszkańców krajów anglojęzycznych "Virgin" to jedna z najbardziej godnych
      zaufania marek, symbol sukcesu i żywy dowód na to, że "chcieć to móc". Virgin
      to: marka rozpoznawana przez 100% badanych w Wielkiej Brytanii, 96% w Australii
      i 56% w USA, numer 1 wśród marek, które będą reprezentować Wielką Brytanię w
      przyszłości, numer 1 wśród marek najbardziej poważanych wśród mężczyzn,
      instytucja, którą społeczeństwo darzy większym zaufaniem niż Bank Anglii, ponad
      200 firm zarządzanych przez jednego człowieka. Twórcą potęgi Virgin i jej
      synonimem jest Richard Branson - jeden z najbardziej fascynujących
      przedsiębiorców świata, poszukiwacz przygód i łowca rekordów, miłośnik lotów
      balonem, uhonorowany tytułem szlacheckim za zasługi dla rozwoju brytyjskiej
      przedsiębiorczości." (Komentarz wydawcy książki Bransona pt."Zaryzykuj - zrób
      to! Lekcje życia.")

Na mojej stronie - Astrologia Delphinios - znajdziecie horoskop Bransona:
      www.astrologia.org.pl/?A.mundalna:Richard_Branson%26nbsp%3B%26nbsp%3B-%26nbsp%3B_miliarder_z_wyobra%BCni%B1

Poczytać o nim możecie w Internecie, jest tego trochę. Podaję link w Wikipedii:
      pl.wikipedia.org/wiki/Richard_Branson
      Pozdrawiam serdecznie

Tomek
      www.astrologia.org.pl

• dori7 Re: Ciekawi ludzie i ich horoskopy 18.11.06, 21:59
      Mnie fascynuja horoskopy pisarzy. Ostatnio pochlonal mnie horoskop Jane Austen,
      wiodacej spokojne zycie na angielskiej prowincji przelomu XVIII i XIX wieku
      niezamoznej panny, ktorej imie dzis wynosi pod niebiosa kazdy podrecznik
      literatury angielskiej, prasa nazywa ja zartobliwie "najgoretsza pisarka
      Hollywood", ze wzgledu na gwarantowany sukces kazdej nowej adaptacji jej dziel,
      a rzesze fanow na calym swiecie zaczytuja sie jej ksiazkami, tworzac kluby
      milosnikow, fora internetowe, organizujac zloty i spotkania. W Ameryce jest
      nawet towarzystwo Jane Austen, urzadzajace bale w stylu jej dziel i epoki
      Regencji, poprzedzone lekcjami owczesnych tancow i konsultacjami odnosnie
      strojow, fryzur i oczywiscie odpowiednich manier smile)

Jane Austen, 16.12.1775, godz. 23.45, Steventon Hamps (k./Basingstoke)

Gdyby ktos chcial zobaczyc efekty moich przemyslen nad horoskopem Jane Austen,
      to zapraszam na mojego bloga, sa o nim dwa wpisy, przedzielone tekstem o Tarocie
      Jane Austen:

Portret damy - horoskop JaneAusten

Neptun i Ryby w horoskopie Jane Austen

To naprawde jeden z najbardziej imponujacych horoskopw, jakie widzialam,
      zwlaszcza gdy czlowiek czyta o jej spokojnym, cichym zyciu i pisaniem gdzies
      miedzy cerowaniem halki a lektura Byrona, ze swiadomoscia, ile milionow ludzi na
      swiecie zaczytuje sie dzis jej utworami...
    • anahella Re: Ciekawi ludzie i ich horoskopy 19.11.06, 14:47
      Swietny temat!
      Jak podajecie dane ciekwych ludzi, to pokuscie sie o krotka analize.
    • dori7 Grandma Moses 07.12.06, 19:13
      Ur. 7.09.1860 roku, w Greenwich, stan Nowy Jork, USA, brak godz.

Horoskop, ktory mnie zachwycil tak, jak zachwyca mnie jego wlascicielka - babcia
      Moses, ktora jako siedemdziesiecioletnia staruszka zaczela malowac, by w wieku
      lat 80 byc pierwsza malarka, ktorej prace wystawiono na osobnej wystawie w Nowym
      Jorku, a lat 101 - umrzec cieszac sie swiatowa slawa znakomitej prymitywistki.

Nigdy jeszcze, robiac horoskop, nie doznalam takiego uczucia - z jej horoskopu
      po prostu emanuje moc tworcza! Jest i dajacy wytrwalosc i zamilowanie do
      szczegolu Saturn na Merkurym w Pannie, i kreatywna Wenus w Lwie, i pelen
      tworczego rozmachu Jowisz w Lwie, i przede wszystkim absolutnie niezwykla w
      kontekscie zrodla jej malarstwa koniunkcja Lilith i Neptuna - Babcia Moses
      zaczela malowac, gdyz wskutek artretyzmu nie mogla dluzej zajmowac sie haftem, w
      ktory byla ponoc mistrzynia.

Oprocz tego bardzo ciekawa jest w jej horoskopie wzajemna recepcja Merkurego i
      Ceres, jesli Ceres przyjmiemy za wladczynie znaku Panny, do czego juz lata temu
      nawolywal Robert Hand. Smaku dodaje sprawie fakt, ze Merkury jest na Saturnie, a
      Ceres na Uranie, co w sumie zaowocowalo zmudna, pracochlonna nauka malarstwa -
      zajecia absolutnie nietypowego dla leciwej wdowy po farmerze smile)

No i jeszcze ta niezwykla, bardzo scisla koniunkcja wezla poludniowego i Wenus w
      Lwie...

Owoce moich przemyslen:

kuferek.blox.pl/2006/12/Basn-prawdziwa-o-Babci-ktora-na-pedzlu-latala.html
      kuferek.blox.pl/2006/12/Komentarz-obrazkowy-do-horoskopu-Babci-Moses.html
      • trigga74 Re: Grandma Moses 08.12.06, 21:08
        zaproponowalbym 2 postaci: Pat metheny i norman cook. sam nigdy nie sprawdzalem
        a warto bo obaj sa niezli w swym fachu. searchin>
        • trigga74 Re: Grandma Moses 08.12.06, 21:12
          Norman Cook: 31.07.1963, Redhill, UK, godzina nieznana. ale cos nie tak zawsze
          wiedzialem ze on z lipca ?

Pat metheny ciezej cos znalezc
        • queenmaya Pat Metheny 14.12.06, 15:46
          czyli mój idol: 12 sierpnia 1954, Kansas City, godziny nie znam.
    • taisy Re: Pamela Anderson- seks symbol nowych czasow. 13.12.06, 21:14
      Idaca torem Brigitty Bardot i zajmujaca sie zwierzatkami, jak mowi, ale czy
      naprawde?
      urodzona
      1 Juli 1967, Ladysmith, BC, Canada o 4.08 am.
      Dosc nietypowy Rak.=))
      • trigga74 Re: Pamela Anderson- seks symbol nowych czasow. 14.12.06, 11:56
        daj spokoj co ona za symbol? wg szufladki slonecznej - Rak z niej dosyc typowy.
        taka ciepla, domowa, jedrne piersi, duze usta, karmienie, jedzenie itp. wszystko
        co z rakiem zwiazanesmile
    • lili120675 Re: Ciekawi ludzie i ich horoskopy 15.12.06, 12:47
      A mnie osobiscie zachwycil horoskop Iana Thorpa, slynnego australijskiego
      plywaka, co za stellium planet, pozazdroscic moznasmileI Hanny Smoktunowicz, mocny
      10 dom i lew na ascendencie...a samemu ma sie raczka na asc w koniunkcji z
      saturnem i zadnych planet w 10 domu, samo bezladne rozproszenie z 9
      kwadraturami i 8 innymi negatywnymi aspektami...
      • queenmaya Re: Ciekawi ludzie i ich horoskopy 15.12.06, 12:52
        lili120675 napisała:

> a samemu ma sie raczka na asc w koniunkcji z
        > saturnem i zadnych planet w 10 domu, samo bezladne rozproszenie z 9
        > kwadraturami i 8 innymi negatywnymi aspektami...

Nie ma czegoś takiego, jak negatywne aspekty. Kwadratury to bardzo pozytywne
        aspekty, bo dają napęd i impet. Ja mam ich 11 i tylko 2 trygony i nie płaczę.
        Do roboty!
    • zocha.w Re: Ciekawi ludzie i ich horoskopy 15.12.06, 19:13
      Bardzo interesuje mnie Martyna Wojciechowska. Dla mnie - niesamowita kobieta!
      Dowiedzialam sie, ze urodzila sie 28.09.74 w Warszawie. Gdyby ktos dysponowal
      godzina...
    • iokepine Maria Janion 18.12.06, 21:47
      Za kilka dni obchodzi 80 urodziny.
      Urodzona 24.12.1926, Mońki w podlaskiem
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3801504.html
      Słońce kon Wenus kon Ogon Smokasmile
      Ksieżyc biegł tego dnia biegł przez znak Lwa, przed 12.00 a.m. przeszedł do
      Panny. Możliwa koniunkcja Ksieżyca z Neptunem w Lwie.

ładny wielki trygon Słońce-Mars-Neptun, pozaznakowa, bo Słoneczko w Kozie, Mars
      w Byku, a Neptun w końcówce Lwa.

Pluton w luźnej koiunkcji z Głową Smoka w Raku.

Tylko Jowisz w powietrzu (Wodnik), ale jak widać, wystarcza, zeby napisać masę
      ksiażeksmile)

Dla mnie ten horoskop jest tym ciekawszy, że wiem o 2 innych polskich
      pisarzach/poetach/twórcach językowych, którzy się 24 grudnia urodzili.

Jeden z nich to Adam Mickiewicz, o którym Maria Janion sporo pisała nb., choćby
      np. "Purpurowy płaszcz Mickiewicza", a drugi to poeta współczesny Marcin
      Swietlicki (24 grudnia 1961 w Piaskach k. Lublina)

Napiszę o tej trójce tekstsmile

Jestem przekonana, ze co jak co, ale teksty Swietlickiego przetwaja i ZA 200 lat
      moze ten wiersz będzie w kanonie lektur szkolnych:

"to ty jesteś?
      Polak mały
      jaki znak twój?
      Skorpion
      ojciec umarł
      matka umrze
      jak nie da
      na motor..."

To zresztą już się dzieje, Dziady pojawiają sie kontekście Swietlickiego
      www.teatry.art.pl/!wydarzenia/warszawskipt/ww.htm
      • anahella Re: Maria Janion 18.12.06, 22:53
        iokepine napisała:

> Jeden z nich to Adam Mickiewicz,

z data Mickiewicza jest klopot, bo nie ma zadnego dokumentu potwierdzajacego
        dzien jego urodzin. Domniemuje sie, ze to byl 24 grudnia, bo ma na imie Adam.
        • iokepine Re: Maria Janion 18.12.06, 22:56
          Wiem, ale to bardzo pasuje - choćby to, ze i Maria Janion i Swietlicki sie do
          niego odwołują.
          • anahella Re: Maria Janion 18.12.06, 22:58
            iokepine napisała:

> Wiem, ale to bardzo pasuje - choćby to, ze i Maria Janion i Swietlicki sie do
            > niego odwołują.
            >

Wiem ze pasujesmile
            Ja tylko po wagusiowemu troche chcialam rochybotac szalki smile A poza tym
            tranzytujacy Saturn siedzi mi na wladcy Ascendentu to musze sie troche pomadrzycwink
            • iokepine Re: Maria Janion 18.12.06, 23:03
              A madrz się do wolibig_grin
              Lubię, jak się mądrzysz, mój Księżyc jest wtedy zachwycony ze względu na wiadomą
              koniunkcjęsmile
              • misss_w Re: Marilyn Manson 19.12.06, 14:11
                Marilyn Manson smile- piosenkarz- ur. 5 styczeń 1969 godz 20.05 canton road w
                stanie ochio. Koziorożec, Księżyc i ascendent w lwie, wenus w rybach, merkury w
                wodniku, mars i neptun w skorpionie, 2 planety w wadze. pluton w pannie,
                saturn w baranie.
                Kwinkunks słońca do księżyca. aż 3 planety 2 2domu, pozatym dom 5, 12, 6, 7, 9,
                4, 3.
                Ciekawe czy większość znanych osób ma coś w lwie?
                • misss_w Re: Marilyn Manson 22.12.06, 15:07
                  przy okazji, to może znacie jakąś strone z choroskopami znanych osób? I
                  najlepiej z opisami po polsku, albo po angielsku.
                • anahella Re: Marilyn Manson 22.12.06, 17:11
                  misss_w napisała:

> Marilyn Manson smile- piosenkarz- ur. 5 styczeń 1969 godz 20.05 canton road w
                  > stanie ochio.

Podaj tez strefe czasowa i pochodzenie danych, bo sa zrodla danych mniej lub
                  bardziej pewne. Np. Astrodatabank jest dobrym zrodlem, a Astrotheme niekoniecznie.

> Ciekawe czy większość znanych osób ma coś w lwie?

Nie musi tak byc. Lew ma energie porownywalna z domem V - i jesli Slonce nie
                  jest mocne to w horoskopach artystow moze byc wazny wladca V domu lub tenze dom
                  sam w sobie, bo V dom to dom tworczosci.

Popularnosc daje tez Jowisz lub Ksiezyc. Ale nie zdziwilabym sie tez gdybym
                  zobaczyla horoskop znanej osoby z mocnym Uranem, Plutonem lub Neptunem.

Poza tym popularnosc to pojecie zbyt szerokie, by przypasowac je tylko do znaku
                  Lwa. Lew lubi publiczne wystapienia - wiec mocny Lew bedzie dbal o to by go
                  sluchano gdy przemawia lub spiewa albo tanczy przed publika. Dlatego dobry Lew
                  nie jest zly dla aktora, piosenkarza, polityka, profesora, prezentera TV itp.

Ale np. taki Zbigniew Religa (16 grudnia 1938, Miedniewice, godziny brak, dane z
                  Wikipedii). Cokolwiek by o nim nie myslec, to jest popularny, a nie zajmuje sie
                  ani dzialalnoscia artystyczna, ani medialna. Polityka zajmuje sie od niedawna i
                  zostal w nia wciagniety gdy byl juz popularny. Jego nazwisko z dnia na dzien
                  stalo sie znane w kraju i za granica, gdy popularny francuski magazyn
                  "Paris-Match" opublikowal reportaz na temat polskich kardiochirugow. Swiat
                  zobaczyl prof. Relige zaraz po operacji: siedzial na podlodze, oparty o sciane,
                  nie mial sily wstac i isc odpoczac. Podpis pod zdjeciem mowil, ze operacja
                  trwala kilkanascie godzin i zakonczyla sie powodzeniem.

Rzucilam okiem na radix (bez domow) i co mamy? Slonce w Strzelcu w trygonie do
                  swojego wladcy. To juz jest sugestia, ze o popularnosc nie musi sie martwic. Co
                  prawda mamy tu scislejsza kwadrature do Neptuna, ktory moze mu macic w karierze.

Ciekawy tez jest Ksiezyc. Prawdopodobnie w Wadze, bo tego dnia ingres w
                  Skorpiona byl tuz przed polnoca. A wiec ten czlowiek bedzie podswiadomie dazyl
                  do tego, by nikogo nie ranic... Tylko jak nie ranic, gdy mozliwa jest koniunkcja
                  Ksiezyca z Marsem? Jako kardiochirurg wiec moze ranic w sposob doslowny - w
                  koncu operacja to rzecz bolesna i jeszcze wszyscy beda go za to kochac.

Szkoda, ze nie mamy godziny - moze by to pokazalo dalej czemu on jest taki
                  popularny.
    • kindov Agatha Christie 24.12.06, 00:35
      Pierwszą część moich refleksji nad horoskopem i (auto)biografią Królowej
      Kryminału znajdziecie na moim blogu:

http://integra.wordpress.com/2006/12/23/christie-for-christmas-part-1/#more-44

Pozdrawiam świątecznie smile
      • iokepine Re: Agatha Christie 24.12.06, 10:21
        Skąd taka godzina?
        • kindov Re: Agatha Christie 24.12.06, 11:40
          To jedyna godzina, jaką udało mi się znaleźć w necie:

www.khaldea.com/charts/agathachristie.shtml
          www.astrotheme.fr/en/portraits/SF797zBkaTZa.htm
          www.horoscopes.co.uk/extras/agatha-christie.php
          z Blackwell database (tu w przypisach na str. 4):
          209.85.135.104/search?q=cache:9fyzXjVop4YJ:www.theastrologicalguild.co.uk/articles/Brady_FixedStars.pdf+%22agatha+christie%22+chart+1890&hl=pl&gl=pl&ct=clnk&cd=6

Tu z "Profiles of Women" Lois Rodden, przy czym oznaczenie danych wskazuje na
          to, że są "A=Accurate, stated by the person, family or associate"; przypis 29:
          www.astropro.com/bday-m09.html#29
          Oczywiście pełna godzina urodzenia i tak zawsze jest podejrzana, ale ten
          horoskop od dawna żyje już własnym życiem smile

Pozdrawiam
    • dori7 Dawid Bowie 11.01.07, 14:08
      unicorn.blox.pl/2007/01/Dawid-Bowie-obchodzi-dzis-60-te-urodziny.html#ListaKomentarzy
      Horoskop z okazji 60 urodzin piosenkarza smile
      • ailza Agnieszka Pilchowa 14.04.07, 08:42
        Agnieszka Pilchowa to znana w okresie międzywojennym w Polsce (i nie tylko)
        jasnowidz, uzdrowicielka, zielarka. Urodziła sie 16 grudnia 1888r w Zarubku o
        17.14. Artykuł do którego podaję link to wybrane fragmenty mojej pracy
        dyplomowej, którą pisałam o Pilchowej.

www.astrologia.kaluski.net/portrety.php?id=848
        • misss_w Re: Annie Wintour - naczelna Vouga 22.04.07, 19:53
          Jest ciekawą osobą i przy okazji dużo osób pewnie ją kojarzy. Urodziła sie 3
          listopada 1949r w Londynie, jest najsłynniejsza redaktor naczelną. Może ktoś
          zna dokładny horoskop, albo ma jakieś opracowanie? W każdym razie na pewno
          jest to skorpion z księżycem w baranie.
    • eriu79 Re: Jennifer Jason Leigh 04.09.07, 21:39
      Jennifer Jason Leigh jest jedną z najzdolniejszych aktorek w Hollywood, chociaż
      ostatnio grywa jedynie w niezależnych filmach. Zagrała m.in. w "Dolores
      Claiborne", "Georgii", "Placu Waszyngtona". Urodziła się 5 lutego 1962 roku o
      godzinie 12:33 w Los Angeles. Ma 7 planet (Słońce, Księżyc, Merkury, Wenus,
      Mars, Jowisz i Saturn) oraz MC w znaku Wodnika.
      • hypokaimenon Re: Jennifer Jason Leigh 05.09.07, 00:05
        a propos daty...znalezione w necie. Relacja z wizji pani Jean Dixon
        She had a vision that on February 5, 1962, a child was born in the Middle East,
        who would transform the world by year 2000, creating a unifying world religion,
        and bringing world peace. She saw a cross growing above this man, until it
        covered the whole earth. This child was a descendant of the very beautiful
        Egyptian Queen Nefertiti and her Pharoah husband Amenhotep IV, or Akhenaten, an
        "enlightened" pharoah, who created a monotheistic sun-worship religion, which
        was quite a change from Egypt's polytheistic religion before his time. This
        religion was a predecessor to the later monotheistic religions that we have
        today. This monotheistic sun-worship religion was discarded after this Pharoah's
        death, however. To understand this Jean Dixon vision, we should again consider
        the Christian mythology of the Antichrist. The Antichrist and his ally the False
        Prophet dominate the world for several years, bringing world peace. This ends at
        the Battle of Armageddon, when the returned Christ defeats their armies. This
        begins a thousand year Millenium period of peace and prosperity on earth. So,
        who is this child Jean Dixon saw in her vision? From the description, he could
        be either the Antichrist, or his ally the False Prophet, or the returned Christ,
        or one of the Two Witnesses described in Revelation 11. The interesting thing
        about her prophecy is the vision of a cross above the earth.
        Jeśli pani Dixon była tak skuteczna w zakresie prewizji jak o niej mówią, to
        rzeczywiście ciekawe kto jeszcze się wówczas narodził poza panią Leigh, bo układ
        planet faktycznie niezwykły.
        • neptus Re: Jennifer Jason Leigh 05.09.07, 10:51
          pl.wikipedia.org/wiki/1962
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka