Dodaj do ulubionych

Formująca się opozycja Saturn - Neptun

17.02.07, 17:48
Niniejszym reaktywuję wątek sprzed roku.

Co sądzicie o tym ciekawym(nieciekawym) zjawisku, które ponownie przed nami?
Warto się może zastanowić, co oznacza, choćby dlatego, że ma miejsce co 36
lat, a więc dla większości z nas jest to pierwsze świadome(włączając
ubiegłoroczne) spotkanie z taką opozycją(ostatnia w 1971r.)
Następne takie zjawisko(wyłączając nawrót z końcówki czerwca 2007) w roku 2043
- warto więc może raz jeszcze wspólnie przyjrzeć się aktualnej konstelacji.
Miejmy też na uwadze kontekst całości relacji Saturn/Neptun.
Opozycja - zgodnie ze swą naturą, rozszerza świadomość. Pozwoli nam więc, być
może, lepiej zrozumieć o co chodzi w tym dziwnym cyklu.
Obserwuj wątek
    • yoanix Re: Formująca się opozycja Saturn - Neptun 17.02.07, 18:40
      U mnie ta opozycja saturn 4 dom a neptun 10 jestem ciekawa jaką świadomość mi
      może daćwink
    • zocha.w Re: Formująca się opozycja Saturn - Neptun 17.02.07, 19:59
      Na koniunkcje i opozycje tych planet trzeba by spojrzeć trochę szerzej.
      Koniunkcja to poczatek, coś się zaczyna rozwijać, widać nowe perspektywy, stare
      umiera, rodzi się nowe. Opozycja - max. rozwój, ewolucja. A potem inwolucja,
      zamykanie cyklu rozwoju (do następnej koniunkcji).
      Saturn to struktura, władza, a Neptun iluzja, wizja. Czyli koniunkcja tych
      planet to najkrócej - wizja struktury, iluzja władzy.
      W wielkim skrócie:
      1917 r - koniunkcja Saturn Neptun w Lwie. Rewolucja, początek nowej ery
      politycznej. Lenin, Stalin.
      1936 r - opozycja. Stalinizm w wielkim swym rozkwicie.
      1952 - 53 r - koniunkcja w Wadze. Śmierć Stalina, koniec jego rządów. Ale też
      początek nowego okresu politycznego.
      1971 r - opozycja.
      1989 r - koniunkcja w Koziorożcu. Koniec tamtego okresu. Nowy początek - u nas
      Okrągły Stół, wybory wygrane przez Solidarność.
      Teraz dochodzimy do opozycji - max. rozwoju, najlepiej widać, do czego
      doszliśmy. Oj, widać. Na zakończenie tego procesu jeszcze trzeba poczekać.
      Może ktoś, kto ma w głowie różne daty z ostatniego okresu, dopisze wydarzenia.
      Ja nie pasjonowałam się polityką.
      • neptus Re: Formująca się opozycja Saturn - Neptun 18.02.07, 03:55
        1971- początek rządów Gierka. Bli/Strz - otwarcie na swiat i mnóstwo pożeczek,
        ktore jeszcze dlugo bedziemy splacać.
      • neptus Re: Formująca się opozycja Saturn - Neptun 18.02.07, 04:00
        1899 - wielkie zamieszanie przed koncem XIX wieku.
        • neptus Re: Formująca się opozycja Saturn - Neptun 18.02.07, 04:10
          Hehe...
          1882 - poprzednie przejście Wenus przed tarczą Słońca (ostatnie w 2004).
          Rozwiązanie Ku-klux-klanu, Paster odkrył pierwszego bakcyla (prątka),
          zawiązanie Trójprzymierza.
      • neptus Re: Formująca się opozycja Saturn - Neptun 18.02.07, 04:15
        Najbliższa koniunkcja (2026) będzie bardzo ciekawa. Na
        symbolicznym "ascendencie", czyli na granicy Ryb i Barana.
        • iokepine Re: Formująca się opozycja Saturn - Neptun 18.02.07, 23:19
          Oj, będzie się wtedy działo w takim razie. To wrażliwe miejecesmile
        • lwi2 Re: Formująca się opozycja Saturn - Neptun 19.02.07, 17:26
          A co ci urodzeni teraz na tej opozycji, zwłaszcza jak wyląduje to na osiach, co
          to za pokolenie? Się zastanawiam, bo dziadek urodził się na takiej opozycji,
          mogło wypaść to na osiach, i dało mu w kość oj dało. Co ciekawe dopiero teraz
          Pluton wszedł na Saturna z tamtego horoskopu i rozbił tę "skałę" (niepamięci co
          się stało), wątek niniejszy bardzo mi w tym pomógł, a może tylko obecna
          opozycja, w każdym razie Pluton na Saturnie z tamtego horoskopu jest ..
          dokładnie dzisiaj!!! Tak, że dzięki za ten wątek, bardzo mi pomógł.
          Lwi
      • hypokaimenon Re: Formująca się opozycja Saturn - Neptun 19.02.07, 14:19
        Warto też dodać do wątku "komunistycznego", że tzw.PRL powstał na kwadraturze
        Neptun-Saturn, pomieszczonej, by było ciekawiej - dokładnie na osiach Asc-MC.
        Wyjaśnia to więc może immanentnie zawarty w ideologii podkład komunistyczny, a
        także czas dekonstrukcji.(1989). Zachęcam do obejrzenia horoskopu PRL, bo jest
        on osobliwy. Podaję dane za R.Prinke : 22 lipca 1944r. godz.10.40 Chełm lubelski

Jeszcze w sprawie polskiej - aktualna tranzytowa opozycja ma miejsce na osiach
        Asc-Desc horoskopu Polski '966.(według L. Weresa - 16 kwietnia 966r. ok. godz 12
        Gniezno).
        Ponieważ w tym horoskopie Desc wypada w Wodniku - wszelkie tranzyty w tym
        obszarze pokazują działania sąsiadów, a więc m.in Rosjan, nie od dziś
        kojarzonych własnie z Wodnikiem. Nie jest więc w sumie dziwne, że na światło
        dzienne wychodzą(opublikowane w oficjalnych dokumentach państwowych)
        ukryte,sowieckie wpływy rosyjskie w Polsce(KGB/GRU).O rosyjskich wpływach w
        Polsce wiadomo oczywiście nie od dziś, ale nigdy tak jasno nie pokazano skali
        tych ingerencji i infiltracji. Rozliczenie roku 1989(koniunkcja-opozycja)
        następuje więc z nieuchronną koniecznością.
        Co jeszcze nas czeka? Opozycja wszak dopiero w fazie uściślania.

Saturn schodzi w tranzytach pod horyzont horoskopu '966. Ostatnie 10 lat Saturn
        był w optymalnym dla siebie obszarze między MC, a Asc. Teraz "buja się" na Asc,
        by wkrótce podążyć do Panny. Co to będzie oznaczać dla Polski? - trudno orzekać
        jednoznacznie, ale pobyt w Pannie będzie związany z opozycją do stanowiska
        wyjściowego w Rybach, co wskazuje na zbliżające się rozliczenie.
        Neptun w VII sektorze horoskopu '966 wskazuje, że Rosjanie pozostaną aktywni w
        przynajmniej jednej sferze - gazowo - naftowej. Tu możemy spodzewać się jeszcze
        przez wiele lat wielu ściem i niejasności - Neptun dopiero wchodzi do VII
        sektora. Pozytywem przejścia Neptuna z sektora VI do VII może być nadzieja, że
        kondycja państwowej służby zdrowia(VI sektor, Neptun), której nikt nie jest w
        stanie zreformować od lat i która obfituje w masę niejasności i potworności,
        jakoś się z czasem poprawi.
        Na końcu dodam dla podkreślenia neptunowej atmosfery w Polsce - progresywne
        Słońce horoskopu '966 będzie jeszcze przez blisko 25 lat w Rybach. Nie ma więc
        co liczyć na nagłe rozjaśnienie sytuacji w tym kraju. Brniemy dalej we mgle,
        ale - nie ma powodu do obaw - to mamy całkiem nieźle opanowane, bo Jowisz i
        Saturn '966 były w Rybach, przeszliśmy więc przez te 1000 lat niezły rybi trening.

• hypokaimenon Re: Formująca się opozycja Saturn - Neptun 21.02.07, 01:31
          Wczoraj o godz.22.50 w programie "Misja specjalna" TVP1, wyemitowano filmy
          dokumentalne pokazujące miejsca składowania(do 1990r. włącznie) radzieckiej
          broni nuklearnej. Pokazano bunkry, magazyny podziemne, pociągi. Była rozmowa.
          Cytowano wypowiedzi badających sprawę historyków.
          Wiadomo, że na terenie Polski gromadzono broń jądrową w setkach głowic zdolnych
          niszczyć wielkie obszary Ziemi. Broń, jaka była na terenie Polski składowana, to
          dotychczas sprawa niejasna - wiadomo, że Rosjanie mieli w swoich licznych bazach
          na terenie Polski, wielkie ilości broni. Wiadomo, że poruszali się po terenie
          Polski pociągami z bronią nuklearną - m.in w 1990 transportowaną z NRD z
          powrotem do Rosji. Polskie głowice miały być w stanie ewentualnej wojny noszone
          z terytorium Polski szybkimi myśliwcami, aż do granic Hiszpanii, Francji i tam
          zrzucane w postaci bomb.
          Autorzy filmu wspomnieli o bezczelności radzieckich generałów, którzy nawet nie
          raczyli spytać Polaków(1990), czy mogą przejechać przez terytorium Polski z
          takim ładunkiem(setki wagonów uzbrojonych po zęby, w tym - w atomowe rakiety
          dalekiego zasięgu).
          Zwasalizowanie Polski było tak potężne do roku 1990, że nie mieściło im się po
          prostu w głowach, że moglibyśmy odmówić. Pociągi wówczas zatrzymano na granicy,
          co wywołało szok u Rosjan. Sprawę dyplomatyczni wyciszono - Rosjanie poprosili o
          możliwość przejazdu.
          • ailza Re: Formująca się opozycja Saturn - Neptun 21.02.07, 08:34
            Ciekawy był wczorajszy program.....a to dzisiejsza wiadomość..

wiadomosci.onet.pl/1490147,11,item.html
            • limetka77 Re: Formująca się opozycja Saturn - Neptun 21.02.07, 16:03
              Wiem jedno - gdy ta opozycja tranzytuje osie, można mieć porządnie
              przechlapane... W ciągu paru miesięcy moje życie dokonało zwrotu o 180 stopni.
              Neptuna mam teraz na MC, Saturna na IC.
              • mrgodot Re: Formująca się opozycja Saturn - Neptun 21.02.07, 18:49
                Mam to samo. Opozycja Neptun-Saturn utworzyła po raz drugi wielki kwadrat z
                moją osią MC-IC. Przy okazji kwadrat do natalnego Saturna na MC. Grunt mi się
                usuwa spod nóg w najtrudniejszym momencie, kiedy trzeba podejmować
                najważniejsze decyzje dot. przyszłości. W efekcie przyszło mi zaczynać od nowa
                przy tranzytach, które pwinnam przeczekać.
                • johnnyhatesjazz Re: Formująca się opozycja Saturn - Neptun 28.02.07, 21:39
                  W zasadzie to u mnie raczej nie tworzy aspaktów do osi (Asc.Rak, Mc.Ryby),ale
                  już od początku 2007r.popsuł mi się komputer,DVD,odkurzacz,z powodu awarii
                  komputera musiałem pisać ponownie klasówkę,dziś rozleciał mi się portfel i
                  wysypały z niego pieniądze... Zatraciłem kompletnie poczucie czasu ,wydaje mi
                  się , że pędzi w szalonym tempie i zastanawiam się czy właśnie ten aspekt tym
                  obwinić.
              • fishka_76 Re: Formująca się opozycja Saturn - Neptun 01.03.07, 14:52
                mnie ta opozycja w sierpniu 2006 zgotowała niezły pożar w życiu zawodowym
                kiedy to saturn wszedł na IC, zas Neptun na MC i?.....

w sierpniu 2006 wystartowałam do rekrutacji, byłam niemal pewna wygranej, tym
                bardziej ze zostałam do niej zaproszona przez decydenta...

a tu opozycja i trach - zajmuje II miejsce, w miedzyczasie dowiaduje sie o tym
                mój szef: wiec ZDRADA MAJESTATU, obcięcie premii, zemsta w postaci wystawienia
                niskiej oceny rocznej i inne "apanaże"...

w miedzyczasie znów startuje do wew. rekrutacji - sa dużo szanse, spełniam
                wszytski warunki, nabór jest na 2 etaty wiec duze szanse... i?
                wołoniono "znajomych" z zewnątrzsmile

co chce zrobić krok w mojej karierze to ciach mdo tyłu na grzędęsmile
                no cóz, trzeba to chyba przeczekac

za to w miłosci mi sie układa, a jak mówi powiedzienie,
                "jak wszystko w miłości sie sypie to czas na awans...
                więc nie wiem co lepsze...?smile)
                • sarna34 Re: Formująca się opozycja Saturn - Neptun 01.03.07, 17:41
                  Z wielkim niepokojem obserwuję tą opozycję Saturn-neptun. Neptun ulokował się
                  na moim Saturnie natalnym, więc jednocześnie tranzytowy Saturn robi mi opozycję
                  do natalnego Saturna.
                  Przyplątało mi się jakieś paskudne przeziębienie. Byłam dziś u lekarza.
                  Dostałam kilka dni zwolnienia. Leżę w łóżku obłożona antybiotykami. Jestem
                  osłabiona.
                  Nie wiem, czy pociechą w tym wszystkim jest to, że te aspekty nie robią (prócz
                  tej opozycji Saturna) innych nieharmonijnych aspektów. Natomiast są harmonijne:
                  Saturn tranzytowy robi sekstyl do księżyca i trygon do Jowisza, a neptun trygon
                  do księżyca i sekstyl do Jowisza.
                  Ciekawi mnie, czy te aspekty mogą przynieść również rzeczy pozytywne? O złych,
                  staram się nie myśleć. Bardzo źle mają się sprawy uczuć, bo ta opozycja Saturn –
                  neptun, jest na linii I –VII dom, a raczej jego końcówka. Dołączył to tego
                  wszystkiego uran, który z ryb tworzy trygon do Wenus i neptuna, oraz Jowisz,
                  który teraz z V domu zaczyna robić mi opozycję do natalnego księżyca, robi
                  trygon do swojej natalnej pozycji w baranie (dom X) i sekstyl do Saturna….Jest
                  mi smutno…chce mi się beczeć, jeśli chodzi o miłość. Sprawy zawodowe, całkiem
                  dobrze. Wychodzi moja kolejna książka, w której przygotowanie bierze udział
                  wiele osób, a mnie nie kosztowała nawet złotówkę. Udało mi się znaleźć
                  sponsorów, a może to oni mnie znaleźli. Już wszystko jest zrobione, została
                  jeszcze korekta. Lada dzień będzie ukończona, potem drukarnia. Promocja ma być
                  pod koniec kwietnia. Niby wszystko podoba mi się, a ja czuję jakiś niedosyt.
        • hypokaimenon Saturn na Asc, Neptun na desc Polski '966 20.06.07, 17:15
          Wyraźne wrzenie wewnętrzne - niejasności wokół lustracji, masowe strajki
          lekarzy, pielągniarek - i zewnętrzne napięcia - walka w UE o pozycję
          Polski(głównie z Niemcami), nieustanne spory z Rosją, na nowo podnoszone
          roszczenia ekonomiczne niemieckich organizacji.
    • hypokaimenon Re: Formująca się opozycja Saturn - Neptun 28.02.07, 03:29
      Dziś opozycja ścisła od godz.13
      • hypokaimenon Re: Formująca się opozycja Saturn - Neptun 28.02.07, 18:22
        Dziś w Warszawie zburzono budynek nazywany od wielu wielu lat "Waryńskim".

Może to dalekie skojarzenie, ale w 1882 (na koniunkcji Neptun/Saturn w Byku w
        trygonie do Urana w Pannie) L. Waryński założył partię robotniczą
        "Proletariat".Był jednym z bohaterów młodego socjalizmu.
        • asu1 Re: Formująca się opozycja Saturn - Neptun 01.03.07, 15:29
          hm a ja mam półkrzyż i na jego szczycie Słońce , czyli Bogu dzięki będę mogła
          świadomie wybrnąć z sytuacji. Moze cos się juz dzieje bo koleżanka prosiła mnie
          o podżyrowanie pożyczki i musiałam używac bardzo (z jej punktu widzenia)
          egoistycznych argumentów, no cóż Słońce w Byku, ale niestety wszytsko
          przemawiało przeciwko, jak sobie postawiąłm karty to aż strach mówić. Wiem , że
          koleżanka zła na mnie nie jest, a ponadto gdyby dziś podpisała tą umowe to nie
          sądzę by mogła spłacić szybko. Niestety , a może stety Bank i tak jej odmówił i
          to właśnie ok. 13
        • mii.krogulska Re: Formująca się opozycja Saturn - Neptun 08.03.07, 00:54
          Witam,
          dobre!!! Dzięki za wspaniały przykład.
          Zosia podała spis dat związanych z komunizmem. Jako pierwszy cykl Saturn -
          Neptun a komunizm i związane z nim ułudy opisał genialny astrolog francuski
          André Barbault.

Pozdrawiam, Mii
    • taisy Re: Formująca się opozycja Saturn - Neptun 02.03.07, 22:35
      Dosc dlugo trwa ten uklad. Tzw. Duchowy materialzm, w sumie przynosi jedynie
      rozczarowanie i wiekszosc idelnych planow bierze w leb.
    • jz2004 Re: Formująca się opozycja Saturn - Neptun 04.03.07, 23:47
      U mojej wspolokatorki z USA nasilily sie depresje. Ma ona w natalnym uklad
      Merkury=Saturn/Neptun i byc moze na tym Ksiezyc (nie znam godziny). Dzisiaj
      karmilem jej krolika pod jej nieobecnosc i na polce lezal stos antydepresantow
      na recepte o silnym dzialaniu.

U mnie jest na osiach niereolokowanych i Wezle. Bardzo nieciekawy okres pod
      wzgledem kontaktow z kobietami (mezczyzn w moim srodowisku malo) z innych
      krajow. Na razie probuje to zrozumiec i nie bardzo potrafie - slaby dialog, brak
      wspolnoty, rozczarowania etc.

Jz.
    • uranity Re: Formująca się opozycja Saturn - Neptun 07.03.07, 17:58
      witam,
      A co powiecie o tranzycie tej opozycji? Moje slonce w skorpionie razem z ta
      opozycja tworzy aktualnie polkrzyz.. dziwnie sie czuje.. przeprowadzilem sie,
      mam prace (niedawno saturn przechodzil tez przez asc), ale myslami jestem
      daleko hen... sam nie wiem gdzie i o czym mysle (albo o wszystkim naraz) ...
      dziwne to... chyba jednak ten neptun bardziej odczuwam...
      • neptus Re: Formująca się opozycja Saturn - Neptun 08.03.07, 00:01
        Mam tą oipozycje na Księżycu i w kwadraturze do Wenus. Natalnie mam półkwadrat
        Saturn/Neptun. Nikomu nie życzę. Nastroje mam fatalne i, niestety, bardzo
        uzasadnione. sad
        • janina62 Re: Formująca się opozycja Saturn - Neptun 08.03.07, 20:51
          to przejściowy stan; wszystko wynika z obecności Marsa w Wodniku który dokłada
          swoje; aura opozycji Sat-Nept. jest odczuwalna ale to tranzyty bieżące mogą
          łagodzić lub nasilać jej klimaty;
          opozycja ta wpływa indywidualnie na domy w każdym radixie inaczej; ja mam ją na
          osi I-VII i powiem że już się z nią oswoiłam; zaczęłam oszczędzać swoją
          nadwątloną psychikę co związane było z potęgą złudzeń jaką daje pobyt Neptuna w
          VII; dostrzegłam u siebie bardzo pozytywne cechy tj.wzrost odpowiedzialności,
          powściągliwość,zdystansowanie...krótko mówiąc rosnącą dojrzałość;
          tranzytujący Mars wyzwala we mnie sporo złości bo natalnie mam kwadrat Mars-
          Uran; zwykłe pieniactwo aż wstyd się przyznać!!!momentami czuję jak ogarnia
          mnie wścieklizna, ale to tylko na chwilę; aplikuję sobie persen i po
          wszystkim...hehehe/serio.........Nina

• pani.jazz Re: Formująca się opozycja Saturn - Neptun 08.03.07, 22:14
          U mnie ta opozycja nalozyla sie na:
          - domy V/XI. W V natalnie mam Jowisza, w XI Merkurego. Takie ograniczenie, w dodatku z neptunicznie rozmazanymi granicami boli. (argh!)
          - Asc/Desc - po polsekstylu i kwinkuknsie. (aargh!)
          - natalna opozycje Saturn/Wenus kwadraturami, tworzac wielki kwadrat. (aaargh!)
          Do tego mam kwadrature Saturnów i kwadrat Ksiezyc(n)/Pluton(t).

Jestem przemeczona, chora, za duzo pracuje, za duzo mysle, za bardzo jestem zestresowana trudna sytuacja swoja i lubego, a co gorsza, nie umiem sie do niej w zaden zdrowy sposob zdystansowac, jak to zazwyczaj robie. Aby tej sielanki bylo wiecej, dzis dowiedzialam sie, ze z calego dlugiego, dziewieciodniowego weekendu majowego nie bede miala ani chwili wolnego, bo akurat na wtedy uczelnia zaplanowala wyjazd laboratoryjny.
          Jesli do wakacji nie zwariuje z przemeczenia, pogratulujcie mi samozaparcia.

Pozdrawiam,
          jazz
    • hypokaimenon Re: Formująca się opozycja Saturn - Neptun 23.03.07, 01:42
      Dochnal próbuje wrobić kolejnych dygnitarzy SLD, Oleksy strzela "przyjaciołom" z
      SLD w kolano.
      Ciekawe czy na tej opozycji posypie się ostatecznie postkomuna - w czerwcu
      kolejne uściślenie. Skoro PRL powstał na kwadraturze Saturn-Neptun(i to na
      osiach!), to opozycja wskazuje chyba na kolejne etapy dekonstrukcji
      popeerelowskiego truchła.
    • hypokaimenon Re: Formująca się opozycja Saturn - Neptun 26.04.07, 00:45
      Gra obecnie duża, stacjonarna konstelacja wielorakich wpływów : Saturn trygon
      Jowisz, Saturn opozycja Neptun, Jowisz kwadratura Uran. Do tego podłącza się
      Mars, podążający przez Ryby ku Uranowi - pobudzi cały układ.
      W czerwcu ponowne uściślenie opozycji Saturn - Neptun, idzie również kolejne
      uściślenie kwadratu Jowisz - Uran, trygonu Jowisz - Saturn.

W Polsce euforia z okazji Euro 2012 - ogólnie - na ekspansywnym trygonie Jowisz
      - Saturn.
      Jowisz tranzytowy w V sektorze horoskopu Polski 966(Saturn na Asc!) -ściśle
      planowana ekspansja na bazie sportu - obfite, obrazowe plany (sekstyl Jowisz -
      Neptun), zapewne część we mgle przegięć, iluzji(opozycja Saturn - Neptun na osi
      asc/desc - Ukraina!?), a także możliwych niejasności, opóźnień, strat (kwadrat
      Jowisz - Uran).
      Ale ekspansja pójdzie jako sprawa prestiżowa. Tego nic już nie zatrzyma. W
      przyszłym roku zresztą trygon Jowisz - Saturn w fazach ziemskich. Dobry czas na
      budownictwo, zarządzanie. Powinno więc ruszyć. Dopiero po 2010 poważniejsze
      kłopoty - ale wówczas zmieni się znacząco generalna charakterystyka czasu -
      kilka ciężkich planet jednocześnie zmierza ku fazom kardynalnym (Pluton do
      Koziorożca, Uran do Barana, Jowisz - Saturn - najbliższa opozycja w fazach
      kardynalnych Baran - Waga) - co zapewne nie pozostanie bez korespondencji w
      biegu zdarzeń. Ale to dopiero po 2010 - 2011.

• hypokaimenon Re: Formująca się opozycja Saturn - Neptun 28.04.07, 19:45
      Zamieszki w Estonii.
      Przyczyna - kuriozalny protest Rosjan przeciw estońskim próbom dekonstrukcji
      widocznych pozostałości systemu radzieckiego (w centrum Talina pomnik Armii
      Czerwonej).
      Konserwa radziecka wciąż przywiązana do pomylonej idei.
    • hypokaimenon Re: Formująca się opozycja Saturn - Neptun 13.05.07, 00:15
      Znalezione w serwisie interii :

"Niewyjaśniony pożar uszkodził w sobotę słynny gigantyczny portret
      przewodniczącego Komunistycznej Partii Chin Mao Zedonga, wiszący na pekińskim
      placu Tiananmen - twierdzą świadkowie.
      - Portret po swej lewej stronie znalazł się w płomieniach - powiedzieli cytowani
      przez AFP dyplomata i fotograf, którzy przejeżdżali taksówką przez centralny
      plac chińskiej stolicy.
      Obaj widzieli ogromne płomienie oraz czarny dym dochodzący z dolnej części
      obrazu, jak i setki milicjantów próbujących utrzymać tłum gapiów z dala od
      zdarzenia. Świadkowie nie potrafili wyjaśnić, jakie były przyczyny pojawienia
      się ognia. "

• neptus Saturn/Neptun - ciekawostka 15.05.07, 18:33
      23. września 1846 r. 23:30 GMT w Berlinie został odkryty Neptun. Wprawdzie
      odkrywców było więcej ale tą date uznaje się za początek znajomosci z owym
      tajemniczym i dalekim olbrzymem.

"Przypadek" sprawia, że odkryto go w czasie jego koniunkcji z Saturnem. Neptun
      zbliża się do zakończenia pierwszego pełnego cyklu od momentu swojego odkrycia.
      Pozostało mu zaledwie 3 stopnie ale jeszcze bedzie przechodził momenty wahania
      i powróci na pozycję, w jakiej go wykryto dopiero w kwietniu 2009 r.
    • hypokaimenon Re: Formująca się opozycja Saturn - Neptun 14.06.07, 11:02
      Zbliża się ostatni nawrót. Osie Lew - Wodnik, dwadasamsy Baran - Waga.
      Dobra okazja do ćwiczeń prewizyjnego gdybania smile

• lwi2 Re: Formująca się opozycja Saturn - Neptun 14.06.07, 11:27
        Czy z tej opozycji można się dopatrzeć boomu na rynku mieszkaniowym?
        Znam horoskop osoby z taką opozycją, ściśle zaznaczoną, i najpierw bardzo się
        wzbogaciła, a później bardzo zbankrutowała (na nieruchomościach).
        Lwi
      • sarna34 Re: Formująca się opozycja Saturn - Neptun 14.06.07, 19:45
        U mnie się uściśla…mam teraz zerową koniunkcję neptuna na moim Saturnie, a
        tranzytowemu Saturnowi brakuje 1 stopień do ścisłej koniunkcji. Jest to
        nieprzyjemny aspekt.
        Od kilku miesięcy dotykają mnie różne przykre stany ducha: obniżony nastrój,
        przygnębienie
        tycie, dekoncentracja, bardzo silny brak poczucia własnej wartości (czuję się
        brzydka, odpychająca, niepotrzebna, niekochana), spowolnienie i odosobnienie,
        ciemne myśli (nawet o tym, że życie nie ma sensu), gorsze funkcjonowanie, nie
        umiem uśmiechać się, żartować, bawić się, nie cieszą mnie podróże ani sukcesy.
        Domyślam się, że to depresja. Właściwie, dziś sobie to uświadomiłam, i wiem, że
        muszę coś z tym robić. Szkoda życia. Widocznie sięgnęłam dna, że muszę z tym
        skończyć.
        Muszę się przełamać. Po niedzieli idę do lekarza, musi mi dać jakieś leki, bo
        inaczej mogę źle skończyć.
        Nie wiem, czy nie potęguje Tych stanów, kwadrat urana do mojego księżyca, też
        ścisły?

Co jeszcze? Powyższe aspekty odkryły też prawdę o pewnych moich znajomych,
        którzy wykorzystywali mnie, a ja byłam na to ślepa. Miarka się przebrała, gdy
        chcieli ode mnie czegoś nieetycznego, czegoś co jest wbrew mojemu sumieniu… co
        mogłoby zniszczy ć moje dobre imię, i w ogóle mieć przykre następstwa w
        późniejszym życiu. Obudziłam się, powiedziałam koniec. Zerwałam z nimi
        znajomość. Widocznie Saturn mną potrzasnął.

• arcoiris1 Re: Formująca się opozycja Saturn - Neptun 20.06.07, 23:10
          nie bierz leków. Obnizaja libido między innymi. Na poczatku maja miałam je
          przepisane przez lekarza ale nie zrealizowałam recepty jak pani w aptece, młoda
          fajan dziewczyna szczerze ze mna pogadała. Wziełam sie w garść, uruchomiłam
          dobra strone mojej kon Ks/Pl i jakos dałam radę a było naprawdę cięzko,
          nawiedzały mnie mysli któryvch wczesniej nie miałam. Jesli nie mozesz bez leków
          kup sobie Deprim, na bazie dziurawca, najmniej szkodliwy, ja nwet tego nie
          kupiłam. Noie kupuj leków.
          • sarna34 Re: Formująca się opozycja Saturn - Neptun 21.06.07, 06:11
            arcoiris1 napisała:

> nie bierz leków. Obnizaja libido między innymi. Na poczatku maja miałam je
            > przepisane przez lekarza ale nie zrealizowałam recepty jak pani w aptece,
            młoda
            >
            > fajan dziewczyna szczerze ze mna pogadała. Wziełam sie w garść, uruchomiłam
            > dobra strone mojej kon Ks/Pl i jakos dałam radę a było naprawdę cięzko,
            > nawiedzały mnie mysli któryvch wczesniej nie miałam. Jesli nie mozesz bez
            leków
            >
            > kup sobie Deprim, na bazie dziurawca, najmniej szkodliwy, ja nwet tego nie
            > kupiłam. Noie kupuj leków.

Nie kupiłam leków. Pozbierałam się trochę. Jest lepiej.
    • arcoiris1 Re: Formująca się opozycja Saturn - Neptun 20.06.07, 23:04
      niech już to pioruństwo pójdzie sobie na dobre. Osłabia mi Słońce i wprowadza
      mętlik w głowie, są tranzyty z których nikt nic dobrego nie wynosi. takie jak
      Neptun opozycja Słońce- a kysz, a kysz, rusz sie do przodu i juz nie
      retrograduj bo mam od 2 lat serdecznie dosyc. Jedyna lekcja z tego tranzytu to
      to że polubiłam alkohol, kóry wczesniej mnie nie ciagnął, jak w zegarku,
      opozycja sie uściśla i mam większa na niego ochotę.
      • neptus Re: Formująca się opozycja Saturn - Neptun 21.06.07, 11:07
        Bardzo długo mi walił w MC (straciłąm pracę, co mi na dobre wyszło), potem
        jeszcze dłużej w Słońce, a teraz już okropnie długo w Księżyc i Wenus. Tez sie
        rozsmakowałam trochę w napojach wyskokowych ale juz mi to przeszło. Masz rację -
        niech sobie idzie, pomacham mu nawet chusteczką na pożegnanie. Jakoś
        przetrwamy, Arcoiris. Przynajmniej Saturn już wkrótce nabierze rozpędu i poleci
        do przodu. Nie bedziemy tak trzeźwo widzieć, jak Neptun działa. wink
        • sarna34 Re: Formująca się opozycja Saturn - Neptun 21.06.07, 13:51
          U mnie ta obmierzła opozycja przejawia się w różnego rodzaju donosach i
          posądzeniach. Szczęście w nieszczęściu, że nie mają nic "ciężkiego" na mnie, bo
          raczej wiodę poukładane życie. jakieś anonimowe osoby donoszą o drobnych
          rzeczach, choć to też kosztuje sporo nerwów np. że na jakimś zdjęciu w
          Internecie byłam z piwem. Dla mnie to bzdura, ale inni sadzą, że skoro w jakiś
          sposób jestem osobą publiczną, to demoralizuję innych albo, że roznoszę okropne
          plotki o moich znajomych z pracy... najzabawniejsze jest to, że nigdzie na ich
          temat nie wypowiadałam się. Prosiłam o konfrontację, lecz odmówiono mi jej.
          Nie mogę zgadnąć, kto to robi i dlaczego? Komuś zależy, żeby podkopać mój
          autorytet. Przyczyn może być wiele: osobiste (bo dostawałam dziwne listy od
          jakieś zazdrosnej baby), lecz do dziś nie wiem, kim była? Może ktoś zazdrości
          mi pracy, a może chodzi o sukcesy artystyczne. Nie wiem...
        • arcoiris1 Re: Formująca się opozycja Saturn - Neptun 22.06.07, 13:28
          Ja czekam z utęsknieniem kiedy Saturn wejdzie w Pannę, i opuści Lwa, wczesniej
          posiedzi jeszcze na moim Merkurym. Ale tak naprawdę to naprawdę cięzki tranzyty
          czekają mnie bodajże za trzy lata- Uran/Jowisz w opoz do Księzyca, Saturn na
          nim a Pluton na Ascendencie w kwadracie do Księżyca. Neptun natomiast w
          opozycji do Merkurego - czuję że pewnie mnie zamkną w Tworkach i dadza klocki
          do układania.
    • dori7 Re: Formująca się opozycja Saturn - Neptun 21.06.07, 14:49
      Chyba jestem jedyna zadowolona big_grin

Nie narzekam ani na Saturna, ani na Neptuna. Zaden mi jeszcze krzywdy nie
      zrobil, az sama sie dziwie big_grin
      • zocha.w Re: Formująca się opozycja Saturn - Neptun 21.06.07, 20:58
        dori7 napisała:

> Chyba jestem jedyna zadowolona big_grin
        >
        > Nie narzekam ani na Saturna, ani na Neptuna. Zaden mi jeszcze krzywdy nie
        > zrobil, az sama sie dziwie big_grin
        >
        To ja jestem druga! Ale na wszelki wypadek odpukuję w niemalowane drewno.
        • neptus Re: Formująca się opozycja Saturn - Neptun 22.06.07, 00:35
          Pierwsze przejście też mi się podobało. uncertain Całe szczęście, ze teraz Saturn
          poleci szybciutko do przodu i zamknie u mnie swoj cykl. Moze w nowym zacznie
          sie coś nowego i pieknego?
    • johnnyhatesjazz Re: Formująca się opozycja Saturn - Neptun 23.06.07, 00:03
      Od wczoraj znowu zacząłem popełniać poważne błędy, podejmować niewłaściwe
      decyzje, dużo chaosu, roztargnienie, czas "nabrał przyspieszenia" w moim
      odczuciu, tracę grunt pod nogami i złe relacje z innymi.Może to zwalić na
      merkurego w retrogradacji, chociaż przy ostatniej opozycji też było źle.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka