Dodaj do ulubionych

My się nie boimy

24.06.07, 11:01
fakty.interia.pl/prasa/news/ludzie-rydzyka-ucza-nauczycieli,931888
Obserwuj wątek
    • hekatte ja sie ciesze:) 24.06.07, 11:32
      I jestem usatysfakcjonowana, że jestem oficjalnie naznaczonym wrogiem IV RP!!!
    • queenmaya Re: My się nie boimy 25.06.07, 01:41
      Największa sekta świata boi się konkurencji? Aż tak źle z nimi? Znaczy się my
      jesteśmy górą!
      • wrozby.milosne Re: My się nie boimy 25.06.07, 13:01
        Zadna nowosc - oni zawsze sie bali suspicious
        • misss_w Re: My się nie boimy 25.06.07, 21:58
          >I jestem usatysfakcjonowana, że jestem oficjalnie naznaczonym wrogiem IV RP!!!

Nie chce nic mówic, ale tu chyba chodziło o słabą jakośc wykładów o sektach
          organizowanych przez Xiędza R, a nie przez rząd.
          • hekatte Re: My się nie boimy 25.06.07, 22:48
            misss_w napisała:

> >I jestem usatysfakcjonowana, że jestem oficjalnie naznaczonym wrogiem IV R
            > P!!!
            >
            > Nie chce nic mówic, ale tu chyba chodziło o słabą jakośc wykładów o sektach
            > organizowanych przez Xiędza R, a nie przez rząd.

Chodziło o ogólną tendencję i priorytety, dla których rząd stwarza podatny grunt.
    • iokepine Re: My się nie boimy 28.06.07, 12:42
      No cóż, duża sekta, jaką jest KK atakuje w pierwszym rzędzie potencjalnych
      rywali. Niektórych to musi bardzo boleć, że owieczki zamiast sie spowiadać w
      konfesjonale i rzucać na tacę idą do wróżki albo astrologa. A wszystko to w
      płaszczyku "wiary".
    • acrux79 Dygresja nt księży 28.06.07, 17:26
      A mnie zainteresowało, czym z astrologicznego punktu widzenia różni się ksiądz
      od takiej np wróżki, astrologa, itp.

Z punktu widzenia jakiejś tam wiary raczej nie. Bo nikt nikomu nie zabrania
      wierzyć w nic. Czy to Bóg, czy to kosmos, czy karma. Punkt wyjścia wydaje się
      być "tabula rasa". Zatem ogólnikowo na pewno Neptun, Jowisz, Ryby i Strzelec i
      inne układy związane z tzw. wiarą.

Z punktu widzenia zaglądania w ciemne zakamarki duszy i przezwyciężania samego
      siebie różnica już istnieje. Większość księży oddala "nieczyste" myśli za pomocą
      modlitwy i spowiedzi. Magowie, wróżbiarze, itp. zaś używają tej mocy do wyższych
      ( czasem niższych ) celów.
      Przypuszczalnie najlepszym sygnifikatorem grzechu mogłyby być... Wenus i
      Księżyc. Jednakże ten "grzech" należałoby jakoś wyciągnąć na wierzch ( to już
      chyba robota Plutona, ale pewnie i ... Urana, Merkury ze swoimi zdolnościami też
      coś wykombinuje ), albo potępić się za jego zaistnienie ( Saturn - nie wolno,
      Jowisz - tak nie wypada wśród ludzi, Neptun - niepewność siebie, oraz ...
      obsesyjny Pluton ).

Właśnie interesuje mnie, jak mogą się ujawnić energie danej planety w tzw.
      "kościelnym systemie", a wolnomyślicielstwie magicznym, że to tak ładnie nazwę.
      Czyli inne znaczenia:
      - Plutona ( ascetyzm, obsesja grzechu, tabu; magnetyzm, podświadomość,
      seksualność ),
      - Neptuna ( miłość chrześcijańska, altruizm; stany odmiennej świadomości, sztuka
      , media, polityka; choć właśnie skojarzyłem że psychomanipulacja jest obecna po
      obydwu stronach )
      - Urana ( fanatyzm, "jedyna wiara"; nowatorstwo,łamanie schematów, wynalazczość)
      - Saturna ( ascetyzm, hierarchia, surowość; praca, materia, kompensacja i lęki )

Pozdrawiam wink
      • aarvedui Re: Dygresja nt księży 28.06.07, 19:44
        wszystko zalezy co bierzesz na warsztat.
        astrologiczna mandala jak hologram moze opisac kazde zjawisko,a nastepnie
        czastke zjawiska,a nastepnie czastke czastki zjawiska..etc...

Jezus kojarzy sie powszechnie z archetypem Ryb. natomiast sam kościół katolicki
        jako instytucja jawi mi sie jako połaczenie jowiszowej ekspansji i wpływów,
        saturnowej dyscypliny i struktury, uranicznej(tak!) niezmiennosci i
        fanatyzmu,neptunicznej mgły niejasności i iluzji i plutoniczych "ciemnych
        sprawek" i zgnilizny moralnej,która niestety toczy każdą instytucję(pokusa władzy)
        • neptus Re: Dygresja nt księży 28.06.07, 23:50
          Jako instytucja o strukturze paramilitarnej to Saturn/Pluton. Jako
          wykorzystanie ideologii wiary i miłosierdzia dla trzymania twardej władzy
          Saturn/Neptun, Jowisz/Neptun jako zachłanność pod pozorem, itd. Zalezy z jakiej
          strony na to popatrzeć.
          • potrek A ja się boję :( 29.06.07, 06:25
            A ja się boję, bo jak przyszedł by do zarządu gazety.pl ktoś o poglądach Ojca
            Rydzyka nasze forum mogło by zniknąć mimo Saturna na Asc smile
            • janina62 Re: A ja się nie boję :( 29.06.07, 10:22
              osobe p.Rydzyka / i horoskop/ doskonale znamy i wiemy co to za człowiek i czym
              ma umysł skażony; warto zadać sobie pytanie:czyj to jest ksiądz i jaki kościół
              reprezentuje?
              astrolog tez chce żyć i też śpiewa na swoja melodię /
              ale...pod niebem jest pięknie i dla wszystkich starcza miejsca;w kościołach
              ludzi nie brak a gabinety "doradców życiowych" nie świecą pustkami; nie ma co
              tworzyć kolejnych teorii spiskowych; w globalnym świecie nie ma barier więc
              dostęp do informacji jest niezakłócony; no chyba że Polska odcięłaby się od
              świata na własne zyczenie /co za sprawą obecnie rządzących-moża domniemać-
              jest mozliwe /
              tyle że p.Rydzyk wszedł w konflikt z rządzącymi więć nie sądzę aby w tej bitwie
              poległa astrologia; a zreszta to żadna nowość, zejść do podziemia; właściwie to
              tak jakby powrócić na starą, bezpieczną pozycję; pzdr N.
            • neptus Re: A ja się boję :( 30.06.07, 01:33
              potrek napisał:

> A ja się boję, bo jak przyszedł by do zarządu gazety.pl ktoś o poglądach Ojca
              > Rydzyka nasze forum mogło by zniknąć mimo Saturna na Asc smile

To, co piszesz, to zapowiedź Plutona w Koziorożcu przy Neptunie w Rybach. To,
              co sie dzieje obecnie w Polsce może wtedy objąć całą cywilizację. Dla równowagi
              stary Zegarmistrz przewidział jednak wtedy Urana w Baranie. Forum znajdzie
              sobie wtedy inne miejsce. Przy obecnych mozliwościach nawet, gdyby władzom
              udało sie opanowac cały Internet, powstanie natychmiast nowa sieć poza ich
              kontrolą. Zapewne nie obeszłoby się to bez ofiar ale lawiny, która już ruszyła
              nie da sie powstrzymać.
              • hekatte Re: A ja się boję :( 30.06.07, 08:05
                neptus napisała:

> To, co piszesz, to zapowiedź Plutona w Koziorożcu przy Neptunie w Rybach. To,
                > co sie dzieje obecnie w Polsce może wtedy objąć całą cywilizację. Dla
                >równowagi stary Zegarmistrz przewidział jednak wtedy Urana w Baranie. Forum
                >znajdzie sobie wtedy inne miejsce. Przy obecnych mozliwościach nawet, gdyby
                >władzom udało sie opanowac cały Internet, powstanie natychmiast nowa sieć poza
                >ich kontrolą. Zapewne nie obeszłoby się to bez ofiar ale lawiny, która już
                >ruszyła nie da sie powstrzymać.

A i zawsze możemy poprosić o azyl polityczny na jakimś serwerze amerykańskim.
                System choćby nie wiem jak się nadymał i natężał nie da rady nas uciszyć. Kolos
                na glinianych nogach jest bardzo wrażliwy na podgryzanie huehue. Przy Uranie w
                Baranie 'nas nie dogoniat'smile)
                • neptus Re: A ja się boję :( 30.06.07, 17:18
                  Podobno ostatnio mają wzięcie serwery na Tonga. :]
                  • hekatte Re: A ja się boję :( 01.07.07, 10:33
                    neptus napisała:

> Podobno ostatnio mają wzięcie serwery na Tonga. :]

Tonga, Seszele, Kamczatka ...smile Nie bój sie potrek - damy rade. Zawsze
                    znajdziemy miejsce na nasz Zionsmile)
                    • acrux79 Re: A ja się boję :( 01.07.07, 15:00
                      To może profilaktycznie ktoś zalinkuje na taki serwer Tonga wink, bo a nuż np
                      zamkną serwer GW jutro ? wink

Saturn na ASC bardzo służy takim posunięciom.
                    • neptus Re: A ja się boję :( 01.07.07, 19:34
                      hekatte napisała:

> Tonga, Seszele, Kamczatka ...smile Nie bój sie potrek - damy rade. Zawsze
                      > znajdziemy miejsce na nasz Zionsmile)

Na Kamczatce to bym nie szukała...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka