lwi2 05.05.08, 08:08 Dzisiaj nów w Byku, w 16 stopniu (15.22.). Nic tam nie mam, ale blisko (w 17 stopniu) był tzw. nów prenatalny. No i nie tak całkiem nic, bo jak kliknąć we wszyskie opcje to wyskakuje mi w 16 stopniu Byka ... Varuna (15.35.). Lwi Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sarna34 Re: nów w Byku 05.05.08, 16:52 Nów wypadł w trakcie matury z j. polskiego. Trudne tematy, szczególnie drugi. Może wielu młodym ludziom pokrzyżować życiowe plany. Odpowiedz Link
cytryna76 Re: nów w Byku 05.05.08, 20:02 Pierwszy też był trudny - po raz pierwszy na poziomie pdostawowym pojawiły się wiersze, i to od razu do analizy porównawczejTak trudnych tematów w historii nowej matury jeszcze nie było. Odpowiedz Link
sarna34 Re: nów w Byku 05.05.08, 21:15 Dziwne te tematy. Siedziałam dziś w komisji maturalnej i widziałam po minach zdających. Po egzaminie spotkaliśmy najlepszą uczennicę w szkole, była zdenerwowana i kręciła głową. Było w tych tematach coś, co mogło wyprowadzić na manowce. Miałam wrażenie pewnej eteryczności, mglistości. Ten nów chyba namieszał... poplątał plany na przyszłość. Odpowiedz Link
mii.krogulska Re: nów w Byku 06.05.08, 00:33 Witam, Sandra, to jest chyba jakiś obłęd... www.dziennik.pl/wydarzenia/article167090/Krol_oblal_mature.html Pozdrawiam, Mii Odpowiedz Link
sarna34 Re: nów w Byku 06.05.08, 06:42 Ta matura jest jakaś neptunowa? Gdy zobaczyłam tematy, poczułam, że nie bardzo wiadomo, o czym pisać. Skoro zawodowi humaniści mieli duży problem, to co sądzić o wypowiedziach uczniów? Nawet nie chcę myśleć o wynikach tych matur. Odpowiedz Link
mii.krogulska Re: nów w Byku 06.05.08, 09:55 Witam, w życiu tych 50 punktów bym nie dostała Widzę, że czas przykuć dziecko łańcuchem do biurka i ryć słowa-klucze. pozdrawiam serdecznie, Mii Odpowiedz Link
janina62 Re: nów w Byku 06.05.08, 15:55 Silna obsada trygonu powietrznego gwarantuje lekkość mowy i pisma a tu jak na złość jedynie Merkur tranzytuje pasmo Bliżniąt; jak tu "przelać wodę na papier"? Na dodatek merkuryczne pasmo Panny zamilkło pod wpływem Saturna który stłumił w młodzieży resztki polotu typowego dla posłańca Bogów kwadraturą. Zupełne NIC w ogniu...no istny koszmar, język wpada do żołądka nawet mistrzom erudycji i elokwencji. Krytyczny i sceptyczny Saturn Asc nowiu wyrażnie wpłynął na ogólny defetyzm co widać również po Waszych głosach. A te tematy? nawet rozum giętki tego nie strawi przy w/w tranzytach. Choć napewno maturzyści cięzko i uparcie pracowali przed egzaminem/trygon ziemski/i nalezą do pokolenia do wysiłku urodzonego. Ciekawe jak wyglądałby horoskop ich autora ?pzdr Nina Odpowiedz Link
neptus Re: nów w Byku 05.05.08, 21:21 lwi2 napisała: > Dzisiaj nów w Byku, w 16 stopniu (15.22.). Nic tam nie mam, ale > blisko (w 17 stopniu) był tzw. nów prenatalny. > No i nie tak całkiem nic, bo jak kliknąć we wszyskie opcje to > wyskakuje mi w 16 stopniu Byka ... Varuna (15.35.). Lwi, nów jest ważny dla Ciebie, jeśli ma powiązanie z Twoimi planetami osobistymi czy osiami. Waruna jest zbyt wolny i takie połozenie mają pokolenia. Moze to byc znaczące dla ogólnych procesów, nie dla pojedyńczego człowieka. Odpowiedz Link
kasia-asia1 Re: nów w Byku 05.05.08, 21:36 Jej, mam tam Północny węzeł Jak to działa? Nie mam pojęcia. Odpowiedz Link
asu1 Re: nów w Byku 06.05.08, 11:47 na 15 st. byka mam merkurego na 22 słońce -wczoraj ok 15 było ciężko- nów ruszył mi Plutona w koniunkcji z Księżycem i Uranem. czułam sie jakby mie wywaliło z orbity. Ostro pogadałam z szefem i o dziwo okazało sie ,że jest lepiej niż było. Odpowiedz Link
neptus Re: nów w Byku 06.05.08, 15:58 Mam słońce 15.20 Byka, nów wypadł mi więc superdokładnie. Do tego Wenus na Marsie, Merkury na Merkurym, Mars na rozwiązaniu Palca Bożego... Nie wydarzyło się nic istotnego. W każdym razie ja nic o tym nie wiem. W dodatku na tym nowiu właśnie zaczęłam solariusz. Tuż przed nowiem, kiedy Księżyc tworzył zerową kwadraturę z moim Księżycem. Na moje oko kolejny solariusz niezbyt udany. Ano, zobaczymy. W każdym razie układ solariusza jest ciekawy - Słońce/Słońce i Księżyc/Księżyc zero stopni, czyli wszystko zaczyna sie od nowa. Mam nadzieję, że to nie jest mój ostatni solariusz... Odpowiedz Link
zeta23 Re: nów w Byku 06.05.08, 18:28 Nów mi wypadl na moim merkurym w 7 domu i powiem szczerze ze byl to trudny dzien pod wzgledem emocji ..dzis troszke odetchnelam, ale cos sie stało co byc moze bedzie poczatkiem konca znajomosci..zobaczymy) Pozdrawiam. Odpowiedz Link
asu1 Re: nów w Byku 07.05.08, 09:47 W takim razie moje urodzinowe zyczenia dla Ciebie- oby Twoj solariusz mocno pozytywnie Cie zaskoczyl)))) Moj solariusz ma byc mocny, ale moze sprawdzalnosc solariuszy jest odwrotnie proporcjonalna do oczekiwan? oby nie, tak piekny Pluton w 11 domu w trygonie do Saturna, w koniunkcji z Ksiezycem, w 7 musi byc wykorzystany. Odpowiedz Link
asu1 Re: nów w Byku 07.05.08, 09:48 zyczenia oczywiscie dla neptus, ale wpadly nizej :0 Odpowiedz Link
lwi2 Re: nów w Byku 07.05.08, 10:05 Neptus życzenia!!! A dlaczego uważasz, że zerowy aspekt Księżyca w solariuszu to takie istotne? Bo ja zaraz będę miała solariusz z zerową koniunkcją Księżyca! To znaczy Słońce na Słońcu jak to w solariuszu, a do tego Księżyc na swojej pozycji, no w obrębie 1 stopnia. Też wszystko zacznie się od nowa albo to mój ostatni solariusz??? Lwi Odpowiedz Link
neptus Re: nów w Byku 07.05.08, 16:25 Dziekuje za zyczenia. lwi2 napisała: Lwi, ja tak sobie myslę, ze jak w solariuszu jest scisły nów i scisły aspekt Księżyc/Księżyc, czyli solariusz wzmacnia w sposób szczególny pozycje obu świateł i natalną ich kwadraturę, to to nie moze być bez znaczenia. Jeśli Twój solariusz to prawie to samo, co lunariusz, to tym bardziej. To jest jakaś "powtórka z rozrywki" i na pewno okazja do przyjrzenia się, od czego to się wszystko zaczęło, koniec jakiegoś cyklu i jakaś szansa zaczęcia wszystkiego od początku. W koncu Światła to podstawowe motory napedowe naszego zycia. A nów to koniec i nowy początek.. Odpowiedz Link