wasza_bogini 14.10.03, 22:57 czy o farcie w zyciu moze swiadczyc mars w sekstylu z jowiszem??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
irysek1 Re: Fart w horoskopie 15.10.03, 08:39 owszem...jestem tego ciagle żywym przykladem...no i skromnoscia nie grzesze)) Odpowiedz Link
anahella Re: Fart w horoskopie 15.10.03, 14:19 wasza_bogini napisała: > czy o farcie w zyciu moze swiadczyc mars w sekstylu z jowiszem??? Jak ktores z nich bedzie w XII domu to trudno bedzie wlascicielowi horoskopu zauwazyc ze ma tego farta (o ile go naprawde ma). Ja mysle ze pojecie fartu to stan umyslu, wiec nalezy szukac go rowniez w Bliznietach, domu III i Merkurym. Odpowiedz Link
irysek1 Re: Fart w horoskopie 16.10.03, 09:46 anahella napisała: > Ja mysle ze pojecie fartu to stan umyslu, wiec nalezy szukac go rowniez w > Bliznietach, domu III i Merkurym. >>>>>>>>>>>>> a jak ma sie tego jowisza w 3 domu w bliznietach w 0. st. sekstylu do marsa to ma sie farta chyba ...czy nie ?? irys Odpowiedz Link
anahella Re: Fart w horoskopie 16.10.03, 11:18 irysek1 napisała: > anahella napisała: > > > > Ja mysle ze pojecie fartu to stan umyslu, wiec nalezy szukac go rowniez w > > Bliznietach, domu III i Merkurym. > >>>>>>>>>>>>> a jak ma sie tego jowisza > w 3 domu w bliznietach w 0. st. > sekstylu do marsa to ma sie farta chyba ...czy nie ?? Ok, to teraz zdefiniujmy farta Czy to jest szczescie w loteriach? Jak loterie to V dom, a moze w zdobywaniu pieniedzy wlasna praca - dom II itp. No bo nie ma domu farta, bo fart to zbyt szerokie pojecie. Jezeli ten Jowisz jest w III domu to moze znaczyc ze jestes dusza towarzystwa ale i latwo sobie przyswajasz wiedze i do tego z werwa i radoscia. To moze znaczyc tez ze lapczywie rzucasz sie na wiedze i zasysasz ja jak gabka. Jak ma to sie do farta? nie wiem. Odpowiedz Link
irysek1 Re: Fart w horoskopie 16.10.03, 11:29 anahella napisała: > irysek1 napisała: > > > anahella napisała: > > > > > > > Ja mysle ze pojecie fartu to stan umyslu, wiec nalezy szukac go rowni > ez w > > > Bliznietach, domu III i Merkurym. > > >>>>>>>>>>>>> a jak ma sie tego jow > isza > > w 3 domu w bliznietach w 0. st. > > sekstylu do marsa to ma sie farta chyba ...czy nie ?? > > Ok, to teraz zdefiniujmy farta Czy to jest szczescie w loteriach? Jak loterie > > to V dom, a moze w zdobywaniu pieniedzy wlasna praca - dom II itp. > > No bo nie ma domu farta, bo fart to zbyt szerokie pojecie. Jezeli ten Jowisz je > st > w III domu to moze znaczyc ze jestes dusza towarzystwa ale i latwo sobie > przyswajasz wiedze i do tego z werwa i radoscia. To moze znaczyc tez ze lapczyw > ie > rzucasz sie na wiedze i zasysasz ja jak gabka. Jak ma to sie do farta? nie wiem > . > > Z tego co piszesz wynika, ze nijak (((( najgorsze jest w tym to, ze to, co piszesz jest przekonywujace)) ( wyczuwam delikatna "podlizke" z mojej strony w strone adminki))) dla mnie "fart" to bycie w odpowiednim miejscu o odpowiedniej porze, czesto gesto "przez przypadek" jakby, z odpowiednia iloscia wiedzy/ informacji adekwatnych do sytuacji ( ale "sobie" naciagnelam, co??... pozdrawiam Irys Odpowiedz Link
all2 Re: Fart w horoskopie 16.10.03, 12:11 irysek1 napisała: > dla mnie "fart" to bycie w odpowiednim miejscu o odpowiedniej porze, czesto > gesto "przez przypadek" jakby, z odpowiednia iloscia wiedzy/ informacji > adekwatnych do sytuacji ( ale "sobie" naciagnelam, co??... Po Twoim poście Irysku ułożyło mi się to tak: fart neptunowy - to co piszesz (wpływ 12 d) - czyli człowiek dziwnymi sposobami trafia tam gdzie powinien, wtedy kiedy powinien. fart jowiszowy - coś samo przychodzi, dosłownie ni stąd ni zowąd puka do drzwi, nie trzeba nigdzie iść )) Odpowiedz Link
psotusia Re: Fart w horoskopie 15.10.03, 16:46 A ja mam Mars kwinkuns z Jowiszem i sekstyl z Neptunem i cały czas mam nadzieję, że ten fart /może być farcik/ jednak się pojawi. Zwłaszcza teraz by mi się przydał. Odpowiedz Link
psotusia Re: Fart w horoskopie 15.10.03, 17:24 psotusia napisała: > A ja mam Mars kwinkuns z Jowiszem i sekstyl z Neptunem i cały czas mam > nadzieję, że ten fart /może być farcik/ jednak się pojawi. > Zwłaszcza teraz by mi się przydał. Widzę, że tego Marsa mam w VII domu /okazje?/, w Pannie to chyba zbyt spokojnie? Odpowiedz Link
anahella Re: Fart w horoskopie 15.10.03, 17:53 psotusia napisała: > Widzę, że tego Marsa mam w VII domu /okazje?/, > w Pannie to chyba zbyt spokojnie? W Pannie Mars nie jest taki hop do przodu. Najkrocej bym to powiedziala: wola podporzadkowana rozumowi. Odpowiedz Link
dori7 Re: Fart w horoskopie 16.10.03, 11:51 A co wg Was oprocz dobrych ukladow Jowisza i ukladow wskazujacych na pomoc innych ludzi moze dawac taka umiejetnosc spadania na cztery lapy? W kilku horoskopach wypadl mi chyba w tej funkcji dobrze aspektowany Neptun w domu/znaku strzelca, ale nie wiem, czy to nie moja nadinterpretacja. Odpowiedz Link
all2 Re: Fart w horoskopie 16.10.03, 12:06 To by potwierdzało pokrewieństwo Nep z Jowiszem. Przy jakich aspektach tak Ci wychodziło? Powiązania z Asc, Mc czy raczej z planetami? Teoretycznie wydaje mi się że ten fart neptunowy może być trochę innego rodzaju - człowiek gubi drogę, skręca w jakąś nieznaną uliczkę i tam natrafia na coś co właśnie było mu bardzo potrzebne no tego typu rybie historie. Fart jowiszowy to raczej ochrona, spadanie na cztery łapy w ryzykownych sytuacjach, cudowne wybawienie w ostatniej chwili, itp. Piszę to pół teoretycznie, bo jowiszowe historie znam, a neptunowego fartu dotychczas sama nie zaznałam Odpowiedz Link
wasza_bogini Re: Fart w horoskopie 16.10.03, 19:04 ja mam jowisza w XII domu w koziorozcu, w koniunkcji z ascendentem, w sekstylu z marsem. musze stwierdzic, ze czasami mam farta ale ten fart jakos popycham czyms umyslowym. kolezanka mi powiedzial kiedys, ze mam zdolnosci magiczne, bo potrafie wywolywac sytuacje. maybe... Odpowiedz Link
perse3 Re: Fart w horoskopie 16.10.03, 22:46 Z moich obserwacji wynika,ż efartowni są ludzie z Wielkim Trygonem , obojetnei w jakich znakach, takze ci z tzw. aspektem krolewskim czyli trygon SL.Jowisz i to ejs ttzw, spadanei an 4 lapy, natomaist tzw.szczęśliwe trafy, okazje itd. w sensie poznawanai ludzi,ktorzy coś w naszym zyciu popchna do przodu, w sesnei neispodzianych prezentow, wygranych itd to już sprawak aspektów WENUS URAN, trygonu w szczegolności!! Odpowiedz Link
wasza_bogini Re: Fart w horoskopie 16.10.03, 23:27 perse, co to jest ten wielki trygon, bo to juz sie przewija 2 raz?? Odpowiedz Link
anahella Re: Fart w horoskopie 17.10.03, 11:32 wasza_bogini napisała: > perse, co to jest ten wielki trygon, bo to juz sie przewija 2 raz?? Co prawda pytanie bylo do Perse ale odpoweim bo akurat weszlam na ten watek Wielki trygon to konfiguracja zlozona z 3 planet oddalonych od siebie w odleglosci 120 stopni. Np. masz 1 planete 20 Barana, druga 20 Lwa a trzecia 20 Strzelca. Poniewaz ta konfiguracja sklada sie z samych trygonow to z zalozenia wzmacnia on jeden zywiol. Oczywiscie brac udzial w wielkim trygonie wiecej planet, jezeli jakies sa ze soba w koniunkcji. W ogole w astrologii patrzy sie na zamkniete trojkaty. Odpowiedz Link
astrei Re: Fart w horoskopie 07.10.04, 22:55 I ten wielki trygon tez może oznaczac farta-tak mi sie wydaje. Odpowiedz Link