mitchharris 04.11.08, 20:27 Może niech piewcy i "znawcy" uwazajacy ze zjedli wielka ilosc rozumów i byli sklonni gdybac o zwyciestwie McCaina zlożą uczciwą samokrytykę. Nic innego chyba nie pozostaje prawda? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arcoiris1 Re: Wybory USA a weryfikacja piewców farmazonów 04.11.08, 21:50 a co, Ty juz wiesz kto wygrał? Większe szanse ma Obama, ale zawsze jeszcze zostaje falszerstwo a na FL jeszcze do 1 głosuja. Odpowiedz Link
mii.krogulska Re: Wybory USA a weryfikacja piewców farmazonów 04.11.08, 22:19 Witam, jeszcze się sytuacja nie niebie nie zmieniła, zaczekajmy, ostatnie godziny będą ciekawe. Obojętnie który wygra, będzie pod górkę. Trzymam kciuki za Obamę, ale zobaczymy. Pozdrawiam, Mii Odpowiedz Link
potrek Re: Wybory USA a weryfikacja piewców farmazonów 04.11.08, 23:18 Jak dla ciebie Mitacharis Mitologia jest farmazonami to zacznij wieszczyć z fusów, a nie koła Horoskopu. Odpowiedz Link
neptus Re: Wybory USA a weryfikacja piewców farmazonów 05.11.08, 06:05 A przepowiednia mówi - po śmierci papieża ze wschodu prezydentem USA zostanie czarny obywatel i wówczas nastąpi koniec świata. Odpowiedz Link
potrek Czy się będę kajał :) jako piewca farmazonów HE,HE 05.11.08, 07:02 W astrologii Kabalistycznej człowiek ma wolną wolę i na to liczyłem że rozsądek Saturn wygra tą batalię z haosem i rewolucją jaką reprezentuje Uran. Astrologia jak najbardziej działa co czasami niestety mnie osobiście bardzo przygnębia. Chciałem by Saturn ( Mc C ) wygrał, i liczyłem na to że będąc w ruchu prostym w przeciwieństwie do Uran tą batalię wygra. A co do warsztatu nie patrzyłem na horoskopy kandydatów na prezydenta, także nie patrzyłem na horoskop USA. Zrobiłem sobie horoskop na dzień 04.11.2008r domy równe, Asc 0* Barana , II dom * Byka , III dom 0” Bliźniąt, X dom 0” Koziorożca. Zrobiłem taki a nie inny horoskop ponieważ USA jest mocarstwem które ma wpływ na gospodarkę oraz inne dziedziny życia w innych krajach na całym świecie. W tym Horoskopie Uran jest silniejszy od Saturna i wszystko na to wskazywało że on tę batalię wygra. Jako człowiek urodzony w latach 60 i pamiętający komunizm ( aspekty nie harmonijne miedzy Saturnem a Neptunem w horoskopach rewolucji Październikowej w horoskopie Fidela Castro itd ) liczyłem na to że już te stare nie wróci. Niestety obecna recepcja Urana z Neptunem wskazuje że niestety ale stare wraca i co ciekawe nie w Polsce ale zaraziło się ( komunizm ) nim najbardziej konserwatywne społeczeństwo USA. Obecną recepcje można porównać do opozycji Neptuna do Saturna a więc czasów w jakich rodził się komunizm. Obecny entuzjazm wyborców głosujących na Obame można porównać do entuzjazmu dawnych budowniczych nowego porządku w CCCP jak i satelickich krajów byłego układu Warszawskiego, jak to ironicznie powiedział Leon Laskowik w kabarecie Sąd zaraz przed wybuchem stanu wojennego w Polsce. Czy się będę kajał jako nie douczony astrolog? Powiem nie . Gdyż ja komunizm przeżyłem i liczyłem na zdrowy rozsądek obywateli USA. Ale jak to jest powiedziane w Talmudzie ( Jak Pan Bóg chce kogoś ukarać to mu odbiera rozum ). Pozdrawiam potrek Odpowiedz Link
princesswhitewolf Re: Czy się będę kajał :) jako piewca farmazonów 05.11.08, 08:24 potrek, czy mccain czy obama wygra to nie zmieni drastycznie nic.Za sznurki pociagaja tam malo widoczne postaci jakie nie zmieniaja sie wraz z prezydentura Poza tym zalozenie ze jak lewica wygra w Usa to zaraz bedzie komunizm jest dowodem na marna znajomosc polityki Usa I przekladanie polskiego modelu na tamte realia. Mieszkalam w Usa 6 lat , rowniez jak lewicowy Clinton byl u wladzy I nie zauwazylam by z tego powodu nastal tam komunizm. Lewica amerykanska mimo ze jest lewica w programie politycznym od zawsze jest bardziej prawicowa niz jakakolwiek prawica w Europie I Kanadzie. Polecam przesledzic ideologie polityczna I program gospodarczy tutaj tym co maja watpliwosci. Zreszta jest to sprawa OCZYWISTA dla kazdego kto choc troche sie orientuje. Odpowiedz Link
janou Re: Czy się będę kajał :) jako piewca farmazonów 05.11.08, 11:13 Tu jest ciekawy link a propos tranzytow kiedy byly wybory w 2004,ale nie wiem jak przejsc na angielski www.astrotheme.fr/dossier.php?ID=50 Odpowiedz Link
potrek Do princesswolf i aarvedui 05.11.08, 23:27 potrek napisał: zaraziło się ( komunizm ) nim najbardzi > ej konserwatywne społeczeństwo USA. Obecną recepcje można porównać do opozycji > Neptuna do Saturna a więc czasów w jakich rodził się komunizm. Obecny entuzjazm > wyborców głosujących na Obame można porównać do entuzjazmu dawnych budowniczyc > h nowego porządku w CCCP jak i satelickich krajów byłego układu Warszawskiego, > jak to ironicznie powiedział Leon Laskowik w kabarecie Sąd zaraz przed wybuche > m stanu wojennego w Polsce. Czy się będę kajał jako nie douczony astrolog? Powi > em nie . Gdyż ja komunizm przeżyłem i liczyłem na zdrowy rozsądek obywateli USA re: aarvedui napisał: abstrahując od astrologii,brakuje jeszcze tylko dodać, że wszystkiemu są winni cykliści i może coś a`la "balcerowicz musi odejść" Abstrahując od astrologii to cytat ten brzmiał : Wszystkiemu wini Żydzi i cykliści. Nie miałem w swojej wypowiedzi zamiaru wieszczenia że w USA nastąpi zmiana ustroju na komunistyczny. W Polsce po 1989 roku państwie demokratycznym dwukrotnie u władz było SLD podwyższając podatki dla najbardziej zamożnych polaków. W swoim programie wyborczy Obama zapowiedział że także ma zamiar podwyższenia najlepiej zarabiającym amerykanom stopy podatkowej w imię równości i sprawiedliwości społecznej. Dla mnie to podobny ruch jaki zrobiło SLD za czasów swoich rządów. Obama w swoim programie wyborczym naobiecywał amerykanom prawie wszystkie ich mażenia,mimo kryzusu jaki w tym kraju ma obecnie miejce. I to jest ta opozycja Neptuna do Saturna – recepcja Uran/Neptun Pozdrawiam potrek Odpowiedz Link
princesswhitewolf Re: Do princesswolf i aarvedui 08.11.08, 00:08 swoim programie wyborczy Obama zapowiedział że także ma zamiar podwyższenia najlepiej zarabiającym amerykanom stopy podatkowej w imię równości i sprawiedliwości społecznej. Dla mnie to podobny ruch jaki zrobiło SLD za czasów swoich rządów. Obama w swoim programie wyborczym naobiecywał amerykanom prawie wszystkie ich mażenia,mimo kryzusu jaki w tym kraju ma obecnie miejce. Potrek moze najpierw zobacz jak sie przedstawiaja stopy podatkowe w USA aktualnie i jakie to zmiany chce zaprowadzic Obama. Zreszta to regularny ruch jesli wygrywa lewica i ostatnio takowe zmiany zakonczyly sie dodatnim budzetem USA pod koniec kadencji Clintona a obywatele mieli podczas jego 2 kadencji "tluste lata". Pozniej Bush wszystko oczywiscie wydal na wojne z lokalnym kacykiem w Iraku jaki chowal sie w dziurze w ziemi az go ukatrupili. Porownaj z polskimi stopami procentowymi te z USA a potem chorem zawyjmy do Ksiezyca o ile wyzsze podatki placi sie w Polsce... Odpowiedz Link
neptus Re: Do princesswolf i aarvedui 08.11.08, 11:00 princesswhitewolf napisała: > Porownaj z polskimi stopami procentowymi te z USA a potem chorem zawyjmy do > Ksiezyca o ile wyzsze podatki placi sie w Polsce... Popatrz, jakie podatki płaci się np. w Szwecji. Istotna jest nie tyle wysokość stóp podatkowych ale od jakiej podstawy je się liczy. Obama teraz ma wybór - albo się podporządkuje interesom koncernów zbrojeniowych albo się postawi i polegnie. Przyjrzyjcie się tranzytom na najbliższe 4 lata. To czeka jego kadencję. Lekko nie będzie... Odpowiedz Link
princesswhitewolf Re: Do princesswolf i aarvedui 08.11.08, 12:28 Neptus, Aby byc do konca obiektywnym to w sumie trzeba wziac pod uwage 3 czynniki: srednia krajowa pensja, wysokosc podatkow i od jakiej sumy startuja, + co najwazniejsze JAKIE SA CENY. Wynajem kawalerki w San Francisco, USA jest dla np osoby w zawodzie np. malarza pokojowego wydatkiem okolo 60-70% pensji tegoz osobnika. Tam naprawde przecietnemu czlowiekowi sie nie przelewa i wiekszosc zyje na i jego obywatele sa zakredytowani po uszy na dom, na samochod, na meble i wyposazenie, na ubrania. Ze zdumieniem odkrywalam ogrom tego zakredytowania jak tam mieszkalam i kredyciki mieszkaniowe itp polskich obywateli to pikus przy dlugu obywateli USA. W USA roznica w zmianie podatkowej pomiedzy lewicowym rzadem czy prawicowym jest dla przecietnie zarabiajacego czlowieka znikoma. W przypadku rzadow lewicowego prezydenta odczuja ja ja osoby o ogromnych zarobkach bo oni glownie beda placic wyzsze podatki, ale ci to zaledwie 15% spoleczenstwa. Przez caly 1996 mialam tez okazje placic podatki w Szwecji, tam jest ZUPELNIE inna historia bo tam placa wszyscy wysokie podatki bo w przeciwienstwie do USA gdzie stopy sie zwiekszaja dotyka to wszystkich bez wzgl czy zarabiaja duze pieniadze czy male. Zreszta o czym tu mowa he he... Nawet przy zwiekszeniu podatkow w USA przez lewackich prezydentow byly one zawsze duzo nizsze niz w Europie. www.worldwide-tax.com/ Niestety masz racje ze Obama ma ciezka kadencje i w trudnych tranzytach oby nie wojennych. Zastanawiam sie czasem czy celowo nie wypchneli Obame tam i postawili versus staremu McCainowi jaki z gory wiadomo ze nie wygra bo zbyt przypomina im w programie politycznym arcy-niepopulranego juz Georga Busha. Czemu Obame? No na kogos Bush musi zwalic balagan jaki zrobil a i czemu nie ma przyjsc murzyn i posprzatac? Odpowiedz Link
acrux_79 Re: Do princesswolf i aarvedui 08.11.08, 15:10 Tak oto powiedzenie Murzyn zrobił swoje, Murzyn może odejść, może okazać się dziwnie aktualne za 4 lata. Odpowiedz Link
potrek [...] 08.11.08, 17:04 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
acrux_79 [...] 08.11.08, 18:30 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
aarvedui Re: Czy się będę kajał :) jako piewca farmazonów 05.11.08, 11:11 potrek napisał: zaraziło się ( komunizm ) nim najbardzi > ej konserwatywne społeczeństwo USA. Obecną recepcje można porównać do opozycji > Neptuna do Saturna a więc czasów w jakich rodził się komunizm. Obecny entuzjazm > wyborców głosujących na Obame można porównać do entuzjazmu dawnych budowniczyc > h nowego porządku w CCCP jak i satelickich krajów byłego układu Warszawskiego, > jak to ironicznie powiedział Leon Laskowik w kabarecie Sąd zaraz przed wybuche > m stanu wojennego w Polsce. Czy się będę kajał jako nie douczony astrolog? Powi > em nie . Gdyż ja komunizm przeżyłem i liczyłem na zdrowy rozsądek obywateli USA re: abstrahując od astrologii,brakuje jeszcze tylko dodać, że wszystkiemu są winni cykliści i może coś a`la "balcerowicz musi odejść" o_0 Odpowiedz Link
princesswhitewolf Re: Wybory USA a weryfikacja piewców farmazonów 05.11.08, 08:11 nie trzeba bylo byc wybitnym astrologiem aby przewidziec ze Obama wygra.Wystarczylo dobrze sie przyjrzec tranzytom I progresjom Obamy I McCaina w kluczowych momentach, jakie opisalam w poprzednim watku zalozonym przez mitchharrisa. Poza tym odrobina znajomosci polityki amerykanskiej I aktualnych nastrojow tam tez wskazuje na zdecydowana wygrana Obamy Odpowiedz Link
mitchharris [...] 09.11.08, 15:01 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link