ankavip1 Re: Chce byc au pair w Anglii 12.05.06, 22:39 Hej!!Mam na imię Anka i mam dwadziescia lat.Poszukuje jekieś sympatycznej rodziny w Angli aby móc opiekowac się dziećmi!Bede w Londynie od polowy lipca...mam spore doswiadczenie w opiece nad dziećmi. Posiadam prawo jazdy.jestem sympatyczna dziewczyna!Zadna praca nie jest dla mnie straszna! Uwielbiam dzieci i chetnie sie nimi opiekuje:)jade do Angli po raz pierwszy i jeszcze nie wiem gdzie sie zatrzymam ale bede w stanie dotrzec wszedzie!Poczatkowo napewno bedzie mi trudno....ale szybko sie ucze i mam nadzieje ze ktos zaufa mi i da szanse sie wykazac! Bardzo prosze o kontakt oto mój e-mail ankavip1@wp.pl Ps.jeśli ktoś poszukuje następczyni od polowy lipca lub zna rodzine, która potrzebuje operki również prosze o kontakt. Odpowiedz Link
mary.ann Re: Chce byc au pair w Anglii 19.05.06, 00:04 a ja mam takie pytanie do was, jak wygląda kwestia pieniędzy? czy można liczyć na w miarę dobre zarobki? czy jest szansa ze zaproponuja mi wiecej niz te 50funtow kieszonkowego???? i czy jest czas na nauke jezyka w szkole??? Odpowiedz Link
mary.ann wysokość zarobków 19.05.06, 00:05 a ja mam takie pytanie do was, jak wygląda kwestia pieniędzy? czy można liczyć na w miarę dobre zarobki? czy jest szansa ze zaproponuja mi wiecej niz te 50funtow kieszonkowego???? i czy jest czas na nauke jezyka w szkole??? Odpowiedz Link
myszcia Re: Chce byc au pair w Anglii 27.05.06, 19:48 Hej! Zdaje w przyszłym roku mature i zależy mi żeby podszkolić język. Uważam że wyjazd jest najlepszym sposobem. Byłam już raz w Londynie na kursie, ale teraz chciałabym pojechać niezależnie. Lubie dzieci i mam z nimi dobry kontakt dlatego chciałabym pojechać na jakieś 2 miesiące au pair. Macie może jakieś namiary na sprawdzoną rodzine?? sraty-taty@o2.pl Odpowiedz Link
brumek1 au pair w Anglii - wakacje / cały rok 30.05.06, 12:43 Cześć! Jak ktoś ma namiary na fajną rodzinę w Anglii lub Irlandii [najlepiej jakieś większe miasto, gdzie mogłabym także brać udziła w kursie z języka angl, marzy mi się londyn, ale grunt to wyjechać w ogóle], chętnie zastąpię kogoś na okres wakacji [od połowy czerwca jestem do dyspozycji, mogę dojechać także w lipcu]. Jeśli nie dostanę się na studia [a szykuje mi się gap year], to mogę zostać nawet cały rok. Będę wdzięczna za jakieś kontakty za moją gazetową skrzynkę. Dziękuję bardzo! Odpowiedz Link
kasiavip2 Re: Chce byc au pair w Anglii 31.05.06, 22:55 STUDENTKA POSZUKUJE PRACY JAKO AU PAIR Witam Wszystkich serdecznie! Mam 21 lat, obecnie jestem studentką ZiM we Wrocławiu, są to studia zaoczne gdyż w ciagu tygodnia pracuję. Poszukuję na okres wakacyjny (10 lipca - koniec września) pracy w charakterze Aur Pair, w którymś z krajów anglojęzycznych. Bardziej zależy mi na nauce języka niż na pracy zarobkowej, dlatego też nie mam jakiś szczególnych wymagań co do kraju. Jeżeli chodzi o doświadczenie w pracy z dziećmi wyglada to wygląda to mniej więcej tak: * Przez dwa lata prowadzilam drużynę zuchów z Wrocławia. Oprucz spotkań 2 razy w tygodniu zajmowałam się tymi dzieciakami na obozach, zimowiskach i wycieczkach. * Następne dwa lata spędziłam jako zastępowa w drużynie harcerskiej, więc były to juz starsze dzieci od 7 do 15 lat. * I odkąd pamiętam zajmowałam się moim młodszym bratem. Moja mama pracowała w Niemczech a tato całymi dniami był tutaj w pracy, więc wszystkie obowiązki spadły na mnie:-) Bardzo lubię dzieci i pracę z nimi. Potrafię również sprzątać gotować, prasować itd. Nie boję się ciężkiej pracy i wcale nie potrzbuję wolnego, bo opieka nad dziećmi to dla mnie sama przyjemność. Jestem osobą uczciwą i pogodną znam dużo dziecięcych zabaw. Z doświadczenia wiem że dzieci też mnie lubią i dobrze się przy mnie czują. Jeśli chodzi o mój angielski oceniam go na podstawowy. Z matury ustnej miałam ocenę dobrą (4), ale nie wiem czy mogę powiedzieć że jest on komunikatywny. Jesli moje ogłoszenie czyta rodzina która byłaby zainteresowana moją osobą proszę o kontakt (kasiavip@op.pl) Może uda nam sie nazwiązać współpracę:-) Pozdrawiam! Kasia Odpowiedz Link
ja_izunia Byłaby praca dla mnie??? 10.06.06, 13:49 Znam podstawowy angielski. Mam skończone 18 lat. 12 czerwca jade do Angli, do Manchsteru. Czy miałby ktos oferte pracy dla mnie? Bardzo lubię dzieci. Sama wychowałam swoje rodzeństwo oraz kuzynostwo. Nie palę, nie piję. O wysokośc wynagrodzenia nie zamierzam się kłócić. Bardzo prosze o kontakt. Odpowiedz Link
jolitha Re: Chce byc au pair w Anglii 01.07.06, 15:14 Hej!! Nie potrzebuje ktos au pair od 10 lipca na zastepstwo na okres miesiaca? znam dobrze angielski, bylam pol roku au pair we Wloszech. Odpowiedz Link
keithy pomoge w znalezieniu rodzin :) 19.07.06, 13:57 hej! jestem w anglii od roku, od 7 miesiecy jako au pair, mam troche kontaktow. jesli ktos jest zainteresowany wyjazdem, nauka jezyka, zdobywaniem nowych doswiadczen...chetnie pomoge: keithy@poczta.onet.pl Odpowiedz Link
cataklizm Re: Chce byc au pair w Anglii 16.08.06, 15:36 Cześć wszystkim! Mam zamiar jechać do Londynu w charakterze Au pair jakos tak w polowie września. Poszukuję kogoś kto też chce jechać do Londynu w tym czasie. Razem zawsze raźniej i więcej się skorzysta z wyjazdu jak będzie sie miało z kim połazić i wogóle. Co prawda w Londyie jest mnóstwo operek ale mimo wszystko. Jak ktoś jest zainteresowany niech pisze na mail: kasiula_kl@op.pl Odpowiedz Link
wioleta11 Re: Chce byc au pair w Anglii 30.08.06, 13:00 Mieszkam obecnie w okolicach Manchesteru.Poszukuję rodziny u której mogłabym zaopiekować się dziećmi.Problem jednak polega na tym, że słabo znam angilski(ma zamiar iść do szkoły).Jeżeli chodzi o opiekę nad dziećmi to posiadam w tej kwesti duże doświadczenie( byłam opiekunką w Polsce przez ponad 5 lat- opiekowałam się dziećmi w róznym wieku-przedział wiekowy- <3 m-ce -5 lat>), potrafię dobrze gotować, upiec-ale to jako dodatek.Jestem opanowana,myślę że sympatyczna w każdym bądż razie rodziny u których pracowałam były zadowolone.Przynajmniej tak mówiły.Pewnie mam niewielkie szanse na znalezienie polsko-angielskiej rodziny, ale w każdym bądź razie proszę o pomoc. A tak wogóle to mam na imię Wioleta i mam 28 lat.Mój e-meil wiola_s@op.pl Odpowiedz Link
lenciaa86 Re: Chce byc au pair w Anglii 02.09.06, 11:15 ja bym radzila chetnym jechac przez agencje au pair. najlepiej Abacus Au Pair Agnecy www.abacusaupairagency.co.uk/ bo ja jechalam z przez agencje z Polski ktora posredniczyla z ta agencja ale zaluje ze bezposrednio sie z nia nie skontaktowalam. Przynajmniej bedziecie miec umowe podpisana i jak bedziecie chcialy zmienic rodzinke to bedziecie mialy 2tygodniwoy okres wypowiedzenia. W tym czasie agencja bedzie szukac dla Was innej rodziny i au pairki dla rodzinki u ktorej wy nie chcecie juz byc. Powodzenia:) Odpowiedz Link
disarrays Re: Chce byc au pair w Anglii 04.09.06, 17:13 lenciaa86 napisała: > ja bym radzila chetnym jechac przez agencje au pair. najlepiej Abacus Au Pair > Agnecy www.abacusaupairagency.co.uk/ bo ja jechalam z przez agencje z > Polski ktora posredniczyla z ta agencja ale zaluje ze bezposrednio sie z nia > nie skontaktowalam. Przynajmniej bedziecie miec umowe podpisana i jak bedziecie > > chcialy zmienic rodzinke to bedziecie mialy 2tygodniwoy okres wypowiedzenia. W > tym czasie agencja bedzie szukac dla Was innej rodziny i au pairki dla rodzinki > > u ktorej wy nie chcecie juz byc. Powodzenia:) Ja i bez agencji mam podpisana umowę.. wszystko zależy od tego jak sie trafi, a okres wypowiedzenia mam tak samo na 2 tygodnie, tyle ze nie płace za to, żeby mi ktoś taki druczek wydrukował :) Odpowiedz Link
justyna892 Re: Chce byc au pair na Wyspach :) 12.11.06, 10:45 Witam:).Bardzo interesuje mnie praca jako au pair na Wyspach brytyjskich, obojętnie gdzie(najchętniej Anglia lub Irlandia ;)ale jest to na prawde malo istotne.W czerwcu skończę 18 lat i chcialabym troszkę zarobic i podszlifowac język.Mam również więcej chetnych(4 dziewczyny) na taki wyjazd, ale tylko w okresie wakacyjnym, poniewaz w nastepnym roku zdajemy maturę.Jestem obowiązkowa i mam bardzo dobry kontakt z dziećmi, angielski jest u mnie na dośc dobrym poziomie(zamierzam studiować anglistykę).Wszystkich, którzy mogli by nam pomoc proszę o kontakt kot16@wp.pl i z góry bardzo dziękuję. Odpowiedz Link
majanna18 Odstapie rodzine od stycznia 21.11.06, 16:35 Obecnie jestem au pair w miejscowosci neidaleko londynu.Rodzina jest super,dwojka dzieci w wieku 16 mies i 3 lata,wszystkie zainteresowane prosze pisac na maila Majanna18@yahoo.co.uk Odpowiedz Link
anusien Rejestem zainteresowana twoja propozycja 15.12.06, 18:15 czesc mam 22 lata jestem fizjoteraputka i zainteresowalo mnie twoje ogloszenie jak cos to pisz na moj adres anusien@gazeta.pl mam doswiadczenie w opiece nad dziecmi i ang znam w stopniu komunikatywnym pozdrawiam :) Odpowiedz Link
oleczkak Re: Chce byc au pair w Anglii 12.12.06, 20:20 czy ktos sie orientuje czy jest mozliwosc wyjechania za granice w celu nauczenia sie jezyka razem z malym dzieckiem? synek ma 1,5roku i zastanawiam sie czy ja nie moglabym chodzic tam do jakies szkoly a dziecko do przedszkola?! prosze o odp jesli ktos ma jakies inform Odpowiedz Link
ma_alenka Re: Chce byc au pair w Anglii 03.01.07, 20:14 hej! chciałabym spytać czy nie wiecie jak moge znalesc oferty właśnie jako au pair gdzies w Angli albo w irlandi? chciałabym wyjechać na wakcje do jakiejs pracy :) pozdrawiam Odpowiedz Link
alicjatom Re: Chce byc au pair w Anglii 07.02.07, 13:12 Czesc ja obecnie jestem Au-Pair u angielskiej rodzinki w Liverpoolu, ale pod koniec marca przeprowadzam sie do Manchesteru i poszukuje nowej Au-Pair - najlepiej jesli zostanie rok lub dluzej. Jesli jestes zainteresowana do napisz do mnie Alicjatom@aol.com lub gadu-gadu 1272613. Odpowiedz Link
solangelica5 Re: Chce byc au pair w Anglii 06.01.07, 18:31 porzadki porzadkami a gdzie Irlandia? Odpowiedz Link
czarnyzkultury Re: Chce byc au pair w Anglii 07.01.07, 15:46 dla odmiany chlopak ktory chce byc au pair ;]] na okres od 1.06 - 30.08.2007. macie jakies ciekawe adresy gdzie nie plac sie za posrednictwo iutp. bo na polskich serwisach to straszne zdzierstow jest ;/ prosze o pomoc bianconeripl@gmail.com Odpowiedz Link
kasia.09 ile placa w anglii| 05.02.07, 18:13 dostalam propozycje. wydaje mi sie troche podejrzana. chcialam sie zapytacv o pensje operki w UK. miesiecznie / tygodniowo / na jakich warunkach. mowie oczywiscie o live-in Odpowiedz Link
anna.pienkowska Au-Pair poszukiwane 25.02.07, 22:19 Brytyjska agencja Au-Pair poszukuje chętnych do pracy w takim właśnie charakterze. Wymagania: - osoby stanu wolnego, bezdzietne - wiek 18 lat + - wykształcenie minimum średnie - znajomość języka angielskiego w stopniu komunikatywnym - doświadczenie w opiece nad dziećmi/ osobami starszymi - dobry stan zdrowia Do obowiązków będzie należała opieka nad dziećmi oraz wykonywanie lekkich prac domowych. W zmian oferujemy: - bezpłatne zakwaterowanie w samodzielnym pokoju - bezpłatne całodzienne wyżywienie - kieszonkowe wypłacane tygodniowo, które wynosi minimum: 60 GBP- za 25 godzin, 70 GBP- 30 godzin, 80 GBP- 35 godzin, 90 GBP ++ - 40 godzin - możliwość uczęszczania na kurs językowy - opiekę przedstawiciela Agencji na miejscu Preferowane wyjazdy na okres przynajmniej 6 miesięcy lub dłuższe. UWAGA! Nie pobieramy żadnych opłat za pomoc w znalezieniu odpowiedniej rodziny. Osoby zainteresowane proszę o kontakt mailowy: anna.pienkowska@hotmail.com lub telefoniczny (po godzinie 15.30): + 4407756935270 (numer w Wielkiej Brytanii). Odpowiedz Link
magyya oferta pracy dla au-pair 28.02.07, 18:14 Tim Lewis Recruitment jest agencją pośrednictwa pracy oraz pracy tymczasowej specjalizującej się w rekrutacji pracowników do pracy w Wielkiej Brytanii, Irlandii i Irlandii Północnej. Aktualnie poszukujemy: Au Pair Aplikacja oraz blizsze informacje dostepne na stronie: www.timlewisrecruitment.com, lub pod numerem telefonu o 22 6202498, Reference: Au Pair Region: Co. Down Sector: Customer Services Type: Permanent / Full Time Salary: Description Doświadczona, znająca język angielski dziewczyna do opieki nad dziećmi i pomocy w domu. Praca w pięknym zamku, położonym w urokliwym zakątku Irlandii Północnej. Wyżywienie i zakwaterowanie zapewnione. Czas pracy wynosi 30 godzin tygodniowo, a zatrudniona osoba otrzymuje kieszonkowe w wysokości 70 funtów tygodniowo. Możliwość uczestniczenia w kursie języka angielskiego raz w tygodniu!For more info on this job, please e-mail ajedraszko@timlewisrecruitment.com Odpowiedz Link
amy93 Re: oferta pracy dla au-pair 21.11.11, 20:30 Ja zamierzam byc au air w USA na Florydzie, Californi eventualnie w NY. Jeszcze swojej przygody nie zaczelam, ae powoli zbieram dokumenty itd. Wyjechac zamierzam po maturach czyli od maja do 1 lipca maksymalnie, teraz na moim blogu znajdziecie kilka porad jak zrobic aplikacje itd. wiec zapraszam -> 2aupair.blogspot.com/ 2aupair.blogspot.com <- za jakis czas juz notki beda prostu z USA, o USA, ale musicie byc niecierpliwi. Jednak zapraszam juz dzis :) Jeśli chce ktoś jechać w tym samym czasie to piszcie ale na blogu, bo ja tu nie ogarniam ;) Pozdrawiam! Odpowiedz Link
lyddit2 Re: Chce byc au pair w Anglii 21.03.07, 12:06 Witam Potrzebuję waszej pomocy!! Nie wiem czy ten wątek jest nowy czy też nie.... Otóż 29.03 wylatuje do Manchesteru do pracy jako au pair. A oto moje pytania: 1) w tym roku kończę 27 lat a na stronie au pair-world w regulaminie napisano, że au pair w WB mogą byc dziewczyny od 18 do 27 lat podczas gdy niektóre rodziny poszukują starszych dziewczyn np. 29.30 a nawet 60 lat (zaznaczam, że moja rodzina akceptuje mój wiek uważa to za atut bo mam ukończone studia wyższe, kursy oraz praktykę w pracy z dziecmi etc. chodzi po prostu o formalności) 2)czy do Anglii potrzebna jest wiza? mi wydaje się że nie bo jesteśmy w UE, ale rodziną z Manchesteru kazała mi to sprawadzic. Proszę o możliwie szybką odpowiedz, zależy mi na czasie- mój adres: lyddit@poczta.onet.pl Z góry dziękuję i sorry jeśli ten wątek był wcześniej poruszany. Pozdrawiam wszystkie au pair!!!!!!!!! Pa Odpowiedz Link
omin_mnie Re: Chce byc au pair w Anglii 22.03.07, 16:17 Cześć, bardzo mi zależy na tym aby zdobyć jakoś kontakt z rodziną z anglii. Myślę o pracy tylko na wakacje, aby zarobić pieniążki na studia i polepszyć angielski, bo z tym też chcę wiązać moje studia w jakimś stopniu. Będę bardzo wdzięczna za pomoc moj adres omin_mnie@o2.pl pozdrawiam :) Odpowiedz Link
klidiusia23 Re: Chce byc au pair w Anglii 24.03.07, 13:08 Bardzo bym chciala zostac operka,ale tylko na wakacje.Poniewaz od pazdziernika zaczynamstudia i potrzebne mi sa pieniazki na owe studia,no i przedewszystkim chcialabym podszkolic jezyk!!!Prosze o kontakt klidia23@vp.pl Odpowiedz Link
mangaj Re: Chce byc au pair w Anglii 11.04.07, 21:15 Chciałabym pracować w Anglii jako au-pair,ale tylko w wakacje,bo od października mam studia. Czy ktoś mógłby mi polecić rodzinę potrzebującą opiekunki? Lub może jakiś kontakt z jakimś biurem. Studiuję pedagogikę (jestem na drugim roku) i mam doświadczenie w pracy z dziećmi. Dziękuję z góry. Odpowiedz Link
script87 Re: poszukuje pracy jako au-pair 15.04.07, 20:35 moj mail script@vp.pl lat 20 studentka, od polowy lipca do konca wrzesnia moglabym pracowac. prosze o odpowiedzi Odpowiedz Link
magicienne20 Re: poszukuje pracy jako au-pair 08.08.12, 11:50 hej, nie wiem czy już może wyjechałaś bo to raczej gorący okres jeśli chodzi o wyjazdy Au Pair... Ja się wybieram, ale dopiero od nowego roku... Poszperaj po necie, agencjach - one także mają teraz dużo ofert od rodzin i robią czasami różne promocje, trzeba więc poświęcić trochę czasu przed kompem i być na bieżąco:) Zobacz np. www.prowork.com.pl/program-au-pair-wakacje-2012_208_12_pl.html (dużo ofert) albo tu: www.aupairusa.com.pl/inne-kraje/wielka-brytania-40/Pl/ (wakacyjne promocje) Odpowiedz Link
invia2012 Re: poszukuje pracy jako au-pair 08.08.12, 13:16 Zaniteresowane programem aupair w Niemczech: Od lat posredniczymy aupair do rodzin goszczacych w rejonie Nürnberg, Fürth, Erlangen, Bamberg (Bundesland Bayern). Jestesmy instytucja podlegajaca pod niemiecki Caritas. Pielegnujemy kontakt z Polska Missja Katolicka w Norymberdze. Zainteresowane prosimy o kontakt z nami. Chetnie odpowiemy na maile, przysylajac formularze aplikacyjne oraz informacje na temat programu. Pielegnujemy kontakt do naszych au-pair podczas pobytu au-pair u rodziny (Au-pair-Treffen bei In Via Nürnberg). Prawie wszystkie rodziny goszczace posiadaja wyksztalcenie wyzsze! Posrednictwo jest dla aupair bezplatne! Podania na okres pobytu od 6 miesiecy sa mile widziane. Podstawy znajomosci jezyka niemieckiego sa wazne! Dalsze informacje www.invia-nuernberg.de - Au-pair Jestem osiagalna pod E-Mail: aupair@invia-nuernberg.de Pozdrawiam Margarete Nowak Odpowiedz Link
liliacea Re: Chce byc au pair w Anglii 16.04.07, 19:53 Za dwa tygodnie jadę do Dublina, do trzyletniej dziewczynki. Boję się, bo wcześniej byłam już w Niemczech i moja Gastmutter mnie wywaliła po dwóch tygodniach (podobno za słabą znajomość języka, która ją strasznie irytowała...). Postanowiłam spróbować szczęścia w Irlandii. Nigdy nie opiekowałam się tak małym dzieckiem (dotychczas miałam do czynienia z sześcio- i siedmiolatkami). Nie jestem też do końca pewna mojego angielskiego (choć rozmowa przez telefon z rodziną jakoś tam poszła i ta kobieta stwierdziła, że nie jest aż tak źle, że to tylko kwestia mówienia)... No i nie mam nikogo w Irlandii... Już teraz wiem, że nie będę tam miała dostępu do internetu (może jakiś cafe-net się znajdzie). Staram się myśleć pozytywnie, ale poprzednia porażka jakoś mnie zgasiła... Lubię dzieci, z tamtym chłopakiem w Niemczech było fajnie, bo chłopak był miły, bystry i miał już wcześniej au pairki... Nie wiem jak będzie teraz... Pojedziemy, zobaczymy... Odpowiedz Link
czarnyzkultury Re: Chce byc au pair w Anglii 03.05.07, 15:07 szukam, szukam i nic nie moge znalesc. pewnie problemem jest to ze jestem chlopakiem. moze ktos z w as przebywajacych w anglii moglby popytac swoje hostki czy ich znajome nie potrzebuja opera na wakacje(od 10 czerwca do 15 wrzesnia). jesli ktos moglby mi pomoc to prosze o kontakt gg: 3109300 lub bianconeripl@gmail.com ;] pozdrawiam Odpowiedz Link
appelsinpiken zostać au-pair 25.05.07, 23:06 Dla szukających rodzin: polecam stronę aupair-world.net/ :-) Odpowiedz Link