Dodaj do ulubionych

dodatkowe prace

01.03.07, 19:41
Jestem au pair juz ok rok i zamierzam szukac sobie teraz jakiejs part time
job. czy ktoras z was tez czegos takiego probowala?? jesli tak to gdzie
znalazlyscie prace?? dodam ze moja host rodzinka chce mi nawet pomoc :)
Obserwuj wątek
    • mloda.jg Re: dodatkowe prace 10.03.07, 00:41
      ja wlasnie od miesiaca mam prat time work :) i znam kilka innych takich au
      pair :D Nie wiem gdzie jestes, ale w Anglii pod Londyem gdzie mieszkam latwo
      jest znalezc prace w pubuch, restauracjach, kawiarniach.
      Ja pracuje w Harvesterze, jest to siec kawiarnio-restauracji :) Nie bylo
      trudno. Rodzina pomogla mi napisac CV, zanioslam im, na drugi dzien sie
      umowilismy na rozmowe i zostala przyjeta.
      Przedstawilam im godziny mojej pracy i powiedzialam ze mam skzole jeszcze, wiec
      przyjeli mnie na okolo 20 godzin tygodniowo. Pracuje po 3, 4 dni w tygodniu
      (zawsze mam ktorys dzen off) i w weekend czasem 5 godzin w ktorys z dni. Praca
      jest super. Pracownicy rozumieja ze sie ucze dopiero jezyka, a klienci chyba
      sie juz przyzwyczaili i sa wyrozumiali ;) Na poczatku bylo trduno, bo ja
      alkoholu nie pije i sie nie znam, ale juz sie nauczylam tych nazw :)
      • mloda.jg Re: dodatkowe prace 21.03.07, 10:27
        po 3-4 godziny w tygodniu w sensie ze kazdego dnia po tyle ;) nie ze w sumie ;)
    • rysia211 Re: dodatkowe prace 19.03.07, 23:18
      Hej!!!Jestem au pair juz 7 miesiecy i postanowilam przeprowadzic sie do Londynu
      pod koniec kwietnia, bo nauczylam sie juz na tyle jezyka, ze moge zaczac cos na
      swoja reke.Pracowalam w chinskiej restauracji na part time od 7.30
      wieczorem.Myslalam ze nie uda sie tak pozno zaczynac w restauracji pracy, ale
      zawsze mozesz sprobowac dogadac sie ze swoim szefem tak ja zrobilam to
      ja.Przestalam tam pracowac tylko dlatego ze potrzebowali mnie tylko na
      weekendy, bo nie bylo ludzi, a w weekendy praca byla naprawde ciezka no i zero
      imprez, bo wieczory zajete.Teraz tez chce znalezc jakas dodatkowa prace na
      weekendy, ale w dzien.Musze zarobic wiecej kasy przed moja przeprowadzka:)W
      czwartek ide na rozmowe o prace do hotelu na sprztanie pokoi na soboty i
      niedziele.Nie wiem jeszcze czy to dobry pomysl, to sie okaze.Mysle, ze
      najlepszym pomyslem jest poprostu sprzatnie u jakis ludzi w domu jeden dzien w
      tygodniu.Ja na przyklad sprzatam u sasiadki jeden dzien w tygodniu 3
      godziny.Mozesz wywiesic ogloszenie w pobliskim sklepie, ze poszukujesz pracy
      jako sprztaczka.Mysle, ze jeszcze jeden pomysl jest dobry, zeby pracowac w
      supermarkecie.Jesli jestes w anglii to szukaj pracy w tesco, sama sie
      zastanawiam, bo moja kolezanka pracuje i niezle zarabia.Jest naprawde duzo
      mozliwosci, trzeba tylko chciec, rozejrzec sie, przegladac gazety, ogloszenia w
      internecie.Mysle, ze to naprawde dobry pomysl znalezc sobie dodatkowa prace, bo
      sama pewnie dobrze wiesz, ze czasu wolnego jest duzo i mozna go jakos dobrze
      wykorzystac.Pytaj o co chcesz, chetnie pomoge:):):)Wiec gdzie jestes
      opiekunka???Ja mieszkam w miasteczku na polnoc od londynu jakies 45 minut
      pociagiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka