Dodaj do ulubionych

Legnica MAMA KLUB

13.04.11, 11:07
Witam serdecznie wszystkie mamy a zwłaszcza mamy mniejszych dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym, sama jestem mamą 6 latka i jestem ciekawa czy mogłybyśmy stworzyć mama klub - mogłybyśmy się spotykać, wymieniać doświadczenia dotyczące dzieci ale i nie tylko chodzi mi o samotne matki czasem pozostawione same sobie, zabiegane wśród codziennych obowiązków. Takie spotkania byłyby świetną odskocznią, możliwością poznania nowych ciekawych ludzi, mogłybyśmy wymieniać się np. drobną biżuterią lub odsprzedać coś co jest już nam zbędne a komuś się przyda - możliwości jest wiele, a dzieci nie stanowią żadnego problemu są przecież miejsca gdzie dziecko miło spędzi czas wtedy gdy dziecko świetnie się bawi. Czy pierwszy MAMA KLUB ma możliwość powstania i przetrwania w Legnicy???? Ciekawa jestem Waszych opinii.
Obserwuj wątek
    • grouse1 Re: Legnica MAMA KLUB 13.04.11, 14:54
      Uważam, że to świetny pomysł. Mamy dzieci w tym samym wieku mają wspólne problemy i zainteresowania. Nie tylko dzieci mogą pobawić się z rówieśnikami, ale i mamy znaleźć przyjaciółki. Ja już się zapisuję :-)
      • afp31 Re: Legnica MAMA KLUB 13.04.11, 15:03
        Świetnie, mam nadzieję że będzie nas więcej. Pomyślałam, że na pierwsze spotkanie mogłybyśmy wpaść na godzinkę lub dłużej do mrowiska dzieci mają frajdę a mamy miejsce do spokojnego wypicia kawki czy herbaty...
        • pinokioleg Re: Legnica MAMA KLUB 14.04.11, 11:43
          Też jestem za,jestem mamą pięciolatki i fajnie by było spotkać się z mamami które mają dzieci w podobnym wieku,czekam na hasło kiedy będzie jakieś spotkanie
          • pelnia1980 Re: Legnica MAMA KLUB 15.04.11, 12:13
            ajjjjjjjjjjj ja mam latka i 4 miesięczniaka :/ wspaniały pomysł! szkoda, że nie w moim wieku dzieci - powodzenia
            • zikiyazi Re: Legnica MAMA KLUB 18.04.11, 11:08
              Ja tez sie pisze i nie moge doczekac ;-)))
              Moje dzieci maja 4,5 roku (dziewczynka) i dwa miesiace (chlopiec)
              Do zobaczenia, mam nadzieje...
              • afp31 Legnica MAMA KLUB - propozycja miejsca i terminu 19.04.11, 08:41
                MAMA KLUB propozycje miejsca i terminy spotkania: I - Mrowisko i pierwszy tydzień maja co wy na to???
                • pelnia1980 Re: Legnica MAMA KLUB - propozycja miejsca i term 19.04.11, 09:28
                  mam prośbę - pytanie :)
                  czy możecie się nazwać MAMA KLUB 1 a ja spróbuję uzbierać MAMA KLUB 2 dla rodziców dzieci1,5-3 i MAMA KLUB 0-1,5??
                  • afp31 Re: Legnica MAMA KLUB - propozycja miejsca i term 19.04.11, 14:25
                    MAMA KLUB jest dla mam dzieci w każdym wieku są przecież takie miejsca gdzie mamy i dzieci w różnym wieku mogą się spotkać. Na razie tworzymy coś mam nadzieję, że z pozytywnym rezultatem!!! Mamy gdzie jesteście????
                    • zikiyazi Re: Legnica MAMA KLUB - propozycja miejsca i term 20.04.11, 10:03
                      Dla mnie moze byc jak najbardziej mrowisko, moze byc tez park:-) Nie jestem za dzieleniem nas pod wzgledem wieku dzieci, bo sie tylko rozproszymy, a nie o to chodzi. Moze 3. maja? (wtorek) albo 7. maja (sobota)? Pracujecie? Jakie terminy, godziny wchodza dla Was w rachube? Pozdrawiam serdecznie!!!
                      • afp31 Re: Legnica MAMA KLUB - propozycja miejsca i term 20.04.11, 10:49
                        Ja pracuję ale 7 maja jest ok może być park dzieci w każdym wieku też mają co tam robić godz. 16.00 proponuję?
                        • pelnia1980 Re: Legnica MAMA KLUB - propozycja miejsca i term 20.04.11, 12:10
                          zrozumiałam inaczej :) czyli, że zakładacie klub dla mam, które mają dzieci w przedziale wiekowym 5-6lat
                          nie będę mówić, ze przyjdę danego dnia, który ustalicie, ale będę Was śledzić na bieżąco i jak będzie nam pasować to poprostu przyjdziemy :)
                          a to tylko dlatego, że mam dwójkę dzieci i ciężko powiedzieć, która godz. bedzie dobra dla nas w danym dniu... a do parku czy mrowiska musimy się dostać autobusem - muszę więc być pewna, że zarówno 5 mies. dz. jak i dwulatek są najedzeni, wyspani i zadowoleni, bym po drodze nie musiała przeżywać koszmaru...
                          postaram się dopasować zatem - a co wyjdzie zobaczymy :)

a może jakieś forum legnickich mam utworzymy ???
                          • pinokioleg Re: Legnica MAMA KLUB - propozycja miejsca i term 20.04.11, 21:57
                            Jestem też za 7 maja, dla mnie godz. ok, mam propozycje moge u siebie w komisie dziecięcym (pinokio) napisać ogłoszenie o takim spotkaniu, może jeszcze ktoś się dołączy,o ile oczywiście zostanie ustalony konkretnie termin i miejsce spotkania
                            • afp31 Legnica MAMA KLUB - 7.05.2011 g.16.00 Park Miejski 21.04.11, 10:13
                              Witam serdecznie. Pierwsze spotkanie 7 maja o godz. 16.00 w Parku Miejskim. Byłoby bardzo miło gdyby taka informacja ukazała się w komisie Pinokio bardzo dziękuję. Kiedyś byłam na takim spotkaniu mam z tego forum ale poza jednym nic więcej się nie zadziało a chciałabym żeby jednak coś się działo z MAMA KLUB będzie inaczej. Legnickie Mamy łączmy się i działajmy. Pozdrawiam wszystkie mamy i serdecznie zapraszam na spotkanie. tel. kontaktowy do mnie 660 096 865 mama Ania.
                              • zikiyazi Re: Legnica MAMA KLUB - 7.05.2011 g.16.00 Park Mi 22.04.11, 10:17
                                No i super - bedziemy na pewno. Moze jeszcze tylko ustalmy jakies konkretne miejsce w parku - np. kolo stawu (tej zamknietej juz knajpki) - latwo dojechac autobusem, latwo tez zaparkowac? W razie niepogody spotkanie odwolujemy czy przenosimy?
                                Pozdrawiam
                                • afp31 Wenecja Legnica MAMA KLUB - 7.05.2011 g.16.00 PM 22.04.11, 12:31
                                  Świetnie koło starej Wenecji i stawu będzie ok w razie złej pogody przeniesiemy jesteśmy na tel. pozdrawiam i do zobaczenia!
                                  • caroline112 Re: Wenecja Legnica MAMA KLUB - 7.05.2011 g.16.00 25.04.11, 15:57
                                    Witajcie,
                                    jestem mamą 4-latka.
                                    Też bardzo chciałabym do Was dołączyć. Niestety 7-8 maja mam zajęcia na uczelni.
                                    Ale na następnym spotkaniu się zjawię:)
                                    Pozdrawiam
                                    • afp31 Re: Wenecja Legnica MAMA KLUB - 7.05.2011 g.16.00 05.05.11, 09:53
                                      Zapraszam serdecznie wszystkie mamy.
    • grouse1 Re: Legnica MAMA KLUB 05.05.11, 12:09
      Cześć Kobitki. Miałam przyjemność, a raczej nieprzyjemność być dziś w parku. Jest błoto, błoto i jeszcze raz błoto !!! Jesteście(śmy) pewne, że to dobre miejsce na spotkanie zważywszy na ostatnie atrakcje pogodowe? Przyznam, że już widzę te koszmarnie brudne spodnie i buty, o reszcie nie wspomnę. Nie wiem w jakim wieku macie dzieciaczki, może już nie brudzącym, ale ja mam 3 i 4 latka i jestem pewna, że wysmarują się niesamowicie.
      • zikiyazi Re: Legnica MAMA KLUB 09.05.11, 12:50
        Bylam w parku, kolo wenecji, pare minut po 16. Sladow spotkania nie znalazlam:-( Cos sie zmienilo? Zostalo odwolane? :-(
        • afp31 Re: Legnica MAMA KLUB 10.05.11, 11:12
          Witam wszystkie mamy, z przyczyn ode mnie niezależnych nie mogłam być w sobotę o 16.00 na spotkaniu bardzo serdecznie przepraszam. Temat oczywiście jest aktualny może spotkamy się jeszcze raz np. 21.05.2011 i może przed spotkaniem potwierdzimy to telefonicznie lub e-mailem? Nikt nie będzie zawiedziony. Jeszcze raz bardzo przepraszam.
          • pelnia1980 Re: Legnica MAMA KLUB 12.05.11, 16:35
            hej a moze napiszcie w jakich okolicach mieszkacie - osiedla ...
            mysle ze byloby latwiej skupic si ena tym gdzi eblizej wiekszosci - dla mnie park to wyprawa jak do karpacza zwazywszy ze nie dysponuje autem

jestem z os. Kopernik
            • caroline112 Re: Legnica MAMA KLUB 13.05.11, 08:26
              Jeśli o mnie chodzi to miejsce obojętne, dostosuję się:)
              • afp31 Re: Legnica MAMA KLUB 13.05.11, 09:22
                Ja również. Pozdrawiam wszystkie mamy!
    • caroline112 Re: Legnica MAMA KLUB 12.06.11, 18:12
      coś cisza nastała w naszym wątku...
      • afp31 Legnica MAMA KLUB 20.06.11, 12:58
        witać jak mocno są zapracowane mamy, szkoda że jakoś nie udaje się spotkać... Ja dzisiaj idę ze swoją pociechą na rower do parku ok 17.00 zapraszam chętne mamy może się spotkamy? Pozdrawiam serdecznie.
    • angelikaaa6 Re: Legnica MAMA KLUB 15.11.15, 18:55
      Witam czy może któraś mama robi chrzciny w pierwszy dzień świąt w Legnicy ? w jakim kościele ?
    • alicjahalubek Re: Legnica MAMA KLUB 24.02.21, 13:07
      Czy mama klub w Legnicy nadal istnieje?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka