Dodaj do ulubionych

Wojsko w Głogowie.

26.08.05, 21:14
Witam.
pozdrawiam wszystkich mieszkających w mieście, które posiada największe chyba rondo w Polsce (przynajmniej jakie widziałem).
Służyłem w Głogowie w artylerii, JW 5575 pobór Lato '94. Tak sobie pomyślałem, że może przeczyta mnie ktoś, kto służył w tym okresie. Fajnieby było nawiązać kontakt z tymi osobami. Był tam taki chorąży (zawsze zdąży) zaopatrzenia Księciunio mu było a na imię miał Tomek (nazwiska już nie pamiętam)- fajna chłopina z niego była - Szef zaopatrzenia zresztą również- Tylko ten kpt. JASZCZAK... o Booooże... Jestem z Katowic "Szarik" mnie przezywano - kierowca ciężarówek. Bardzo miło wspominam tamte czasy. Kiedyś co prawda przeklinałem to miasto, ale sami rozumiecie jak to jest, jak się jest w jakimś miejscu na siłę.
Może jest ktoś w posiadaniu zdjęć z dzisiejszych lub tamtych czasów. Bardzo chciałbym zobaczyć jak teraz wygląda Wasze miasto: Centrum, jednostka wojskowa...
Liczę na oddźwięk w tej sprawie - bo wiem, że fajni ludzie jesteście (przynajmniej byliście).
Pozdrawiam. Pa
Obserwuj wątek
    • impostor Re: Wojsko w Głogowie. 27.08.05, 00:51
      musze cie zmartwic... koszary w Glogowie sa puste, zostali bodajze jeno saperzy
      i wku, no ale to badziewie jest wszedzie... pozdrawiam
      • darkuss Re: Wojsko w Głogowie. 29.08.05, 21:10
        Hala sportowa mam nadzieję jeszcze stoi?
        Super się tam grało ... Mówisz, że żandarmi (te pieski w pomarańczowych berecikach) tam jeszcze siedzą? Najbardziej podobało mi się Wasze rondo. Ile ono ma obwodu? kilomter ???
        Pozdrawiam z Katowic
        • frida2 Re: Wojsko w Głogowie. 29.08.05, 23:51
          darkuss napisał:

> Hala sportowa mam nadzieję jeszcze stoi?

Stoi i nic chyba jej nie grozi :)

> Najbardziej podobało mi się Wasze rondo. Ile ono ma obwodu? kilomter ???

Pojęcia nie mam, wiem, że jest największe w Europie.

> Pozdrawiam z Katowic

Glogo tez pozdrawia.
        • maniek2000 Re: Wojsko w Głogowie. 31.08.05, 13:40
          jednoska artylerii zostala przeniesiona do tarnowskich gor :) czyli blizej
          ciebie... :)
          a tak to koszary sa chyba przeznaczone na magazyny lub tez moze inne
          zastosowanie - oddanie miastu, miala byc tam szkola wyzsza, ale wyszlo, ze jest
          gdzie indziej.
          • sloggi Re: Wojsko w Głogowie. 30.10.05, 19:57
            Chyba władze miasta nie wiedzą co z tym terenem zrobić.
            • yanek6 Re: Wojsko w Głogowie. 31.10.05, 23:12
              Władze miasta już znalazły inwestora prawdopodobnie będzie tan uroczy kauflandzik
        • impostor Re: Wojsko w Głogowie. 05.09.05, 17:53
          ehhh, hala sportowa... co to byly za czasy jak sie na reczna na mzks chodzilo...:)
    • rasz0 Re: Wojsko w Głogowie. 03.03.06, 01:48
      Faktycznie. Też bym chciał to zobaczyć

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka